mobile WEB  #  ALANYA [TURCIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Descoperă Alanya
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Alanya ... 'efort' binemeritat!!!

a fost acolo: Marius Sv
 • DIN: Suceava
 • în JUN-2017
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Undeva pe litoralul Mării Mediterane, în sudul Turciei, la mare distanţă de Antalya, adică peste 100 de km, apele sărate scaldă ţărmurile unui oraş deosebit, ALANYA.

  Alanya este un oraş încărcat de mituri dar şi de ceva istorie, dezvoltându-se turistic in ultimii 20 de ani, pe fondul avantajului conferit de poziţia geografică şi, implicit, condiţiile climatice favorabile.

  Dar hai să nu o dau şi eu în "diverse" şi să încep a scrie ca şi cum aş copia de prin vreun album de prezentare, aşa cum am mai vazut la unii membri, chiar cu experienţă de pe AFA, şi care mi-au lăsat neplăcuta impresie că s-au "inspirat" din www.

  Până la urmă, eu nu am ales să scriu pentru vreun avantaj, altul decât acela de a "vorbi" şi împărtăşi din plăcere, experienţe personale, odată cu "refularea" în scris, în acest mediu perfect şi prietenos cum este amfostacolo.ro.

  Anul trecut, în urma unei vizite scurte a finilor noştri, am luat decizia subită şi semiconştientă de a face un concediu împreună cu aceştia.

  Şi după ce am negociat intens cu privire la destinaţie, aceştia nedorind sub nici o formă să opteze pentru soluţia mea, Grecia, am deliberat cu toţii pentruuuu... ia ghiciţi?

  MALTA!

  ... şi am ajuns în Alanya! :)):)):))

  Cum ne-am hotărât pentru Malta? Şi cum am ajuns în Alanya?

  Răbdare, că imediat aflaţi.

  În primul rând... condiţiile de lucru erau următoarele: ei aveau disponibilă o singură perioadă, deja stabilită, care se facea că era în vreo săptămână, noi puteam să ne adaptăm după ei; ei nu aveau nici o problemă privind costurile, noi nu aveam nici o leţcaie pregătită penru asta; ei nu aveau nici un stres, că erau cuplu fără copii, noi căram după noi un copil de nici 2 ani. :)

  Noi ştiam de Malta că ajunsesem prin Valetta într-o fugă scurtă, nu cu mult timp înainte, şi rămăsesem fermecaţi de Malta! Ei... văzuseră pliante, oferte, site-uri, etc.

  Aşa că, fiind Duminică şi neavând ce face, mi-am luat laptop-ul în faţă şi... dă-i la căutări.

  Cine naiba să îţi răspundă Duminica şi să îţi găsească ofertă de concediu peste o săptămână?

  O doamnă din Bucureşti, aflată întâmplător la sediul agenţiei cu ceva treabă.

  I-am spus ce vreau, ce bani am, şi mi-a găsit concediu... în Turcia. :) Dar mi-a găsit!

  Fusesem în Antalya pentru prima dată în 2006 la ultra all inclusive, când am stat la Delphin Palace de Luxe Colection-Elite Class şi rămăsesem cu impresia că am fost pe Marte (închipuiţi-vă că hotelul abia fusese deschis... şi cam ce oferea România la vremea aia).

  Dar doamna Geanina ne-a găsit ceva MOCCA... şi asta a fost cheia succesului.

  760 de euro- all inclusive- 4 stele- Alanya-Tac Premier Hotel & Spa, avion, taxe şi transferuri incluse.

  SUPER TARE!

  În 2 zile am plătit concediul. Într-o săptămână eram în Bucureşti pe Otopeni, îmbarcat în Alitalia Wizz Air (slabi pe lângă Tarom), cu fini, cu nevastă, cu copil, cu căruţ la cală, cu purcel, cu tot tacâmul.

  Drumul a fost solicitant... nu neapărat pentru noi, cât pentru ăsta micu, care, trezit de la 8 dimineaţă, a schimbat... autoturism, aeroport, avion, alt aeroport, microbuz, ... până pe la orele 23.30, când am ajuns la destinaţie.

  Hotelul bun... frumuşel, dar povestim noi despre el.

  Alanya este o staţiune interesantă, departe de ceea ce mă aşteptam să găsesc, raportat la Antalya.

  Toţi ştim că în Antalya te duci la all inclusive sau ultra all şi că nu prea ai ce face în afara acelor complexuri turistice, în care găseşti aproape orice şi nimic în afara lor. Ei, iată că Alanya este cu totul altceva... este o adevărată staţiune ca şi cele de la noi sau de la greci, dar care îţi oferă şi posibilitatea de a sta cazat într-un megacomplex turistic cu servicii incluse.

  Alanya este un oraş curat, în care găseşti plaje curate cu nisip fin, zone cu ţărmuri stâncoase, cetăţi şi castele, monumente istorice, parcuri irigate cu vegetaţie mediteraniană întreţinută perfect, palmieri, faleze frumoase, cluburi şi discoteci în aer liber, port şi corăbii vechi.

  Din această minune de oraş poţi face parasailling, safari cu jeep-uri, rafting, excursii la Cappadocia şi Pamukkale şi minicroaziere cu ambarcaţiuni de genul celor din "Piraţii din Caraibe".

  Vreau să vă spun că am rămas foarte impresionat de felul în care este administrată staţiunea. În ciuda faptului că temperaturile erau ridicate, peste 30 de grade, nu găseai un petic de spaţiu verde, care să nu arate impecabil şi viu colorat. Sistemele de irigaţii şi personalul responsabil erau în permanenţă "la treabă". Spre deosebire de zonele greceşti... unde predomină acea vegetaţie specifică dar şi "boschetăraia", în Alanya nu vedeai aşa ceva şi chiar mijlocul bulevardelor era plin de palmieri.

  Plajele sunt frumos amenajate şi ... în imediata apropiere a hotelurilor.

  Cetatea Alanyei veghează pe un pisc stâncos şi poate fi observată cam din toate punctele oraşului, având în vârf stindardul Turciei, ce flutură în vânt. Zidurile acesteia coboară prin pădurile Alanyei către oraş, lăsând impresia unei construcţii greu de cucerit.

  Seara pe la 22, "băieţii" se organizau şi circulau prin tot oraşul cu un autocar descoperit, gen double-decker, cu muzică şi zgomot, racolând de la fiecare hotel doritorii de deplasare în "harbour"... cum ziceau ei portului unde găsim toate cluburile şi discotecile în aer liber.

  Am ajuns şi pe acolo... iar senzaţia este de Costineşti, Mamaia Nord, Ibiza, sau cum mai vreţi să mă exprim. E foarte tare!

  Cluburile sunt pline, în faţa lor e plin, tinerii se distrează fest... şi se simt ca în ţările lor!

  Alanya e plină ochi şi de comercianţi!

  Bulevardele principale sunt mărginite de spaţii comerciale în care poţi bea o bere bună la terasă... Efes, bineînţeles... sau poţi cumpăra haine, accesorii, parfumuri, souveniruri, orice, etc. :))

  Dacă eşti mai sensibil... ai putea fi deranjat puţin de turcii care te întreabă în permanenţă de unde eşti sau îşi dau cu părerea, dacă nu le răspunzi. Eu... cam sunt, dar totusi i-am "digerat" oarecum.

  Tre sa le înţelegi cultura. Sunt comercianţi! Din asta au trăit şi din asta trăiesc! Asta e viaţa lor!

  Întotdeauna eşti binevenit peste tot cu un ceai turcesc, în celebrele păhărele turceşti. Cei mai generoşi îţi pot oferi şi o bucată de rahat sau baclava... mmmm... turkish delight.

  Sunt oameni buni... îmbină utilul cu plăcutul şi... ceea ce este important... respectă omul, clientul, turistul. Ştiu că le aducem un aport determinant la dezvoltarea lor şi te tratează cum se cuvine. Rar ai sa vezi turci comentând în urma ta, aşa cum o fac grecii. În Grecia primeam reproşuri şi dacă ceream o cafea mai tare.

  Nu vreau să o mai lungesc prea mult!

  Alanya merită vizitată! Are hoteluri bune, plaje bune, găseşti o grămadă de lucruri la preţ de chilipir, dacă eşti amator de asta şi ştii să negociezi, şi nu în ultimul rând, locuri şi posibilităţi de distracţie nenumărate.

  Vizitaţi ALANYA!

  Articol încărcat de Marius Sv in [26.07.2018 / 19:55:32]

  [validat & publicat in 26.07.18 / 20:34:31]

 • VIZUALIZĂRI: 1891
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 3 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    29200 PMA (din 23 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Marius Sv"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster45 » mesaj pers
  [26.07.18 - 20:32:49]

     @Marius Sv:

  760 de euro- all inclusive- 4 stele- Alanya-Tac Premier Hotel & Spa, avion, taxe şi transferuri incluse.

     &

  că ajunsesem prin Valetta într-o fugă scurtă,

     

     Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)


  Marius Sv » mesaj pers
  [26.07.18 - 21:46:27]

     @webmaster45: cred ca am înțeles ideea. Ținând cont de faptul ca nu am avut cont la momentul când am călătorit în diverse zone, dar consider ca merita sa scriu despre, am luat decizia sa fac review-urile retroactiv.

      Fiți siguri ca pe viitor, voi scrie atunci când ma aflu în orice locație noua, despre care se cuvine sa știți.

     Pana atunci... sa nu mai scriu? 😁


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  Marius Sv » mesaj pers
  [26.07.18 - 21:53:40]

     @Marius Sv: o scurta precizare. Nu mai pot înlocui Alitalia cu Wizz Air. Acu am observat eroarea.


  webmaster45 » mesaj pers
  [26.07.18 - 22:17:16]

     @Marius Sv:

  Nu mai pot înlocui Alitalia cu Wizz Air. Acu am observat eroarea.

     Am corectat noi în text.

     ===

  Ținând cont de faptul ca nu am avut cont la momentul când am călătorit în diverse zone, dar consider ca merita sa scriu despre, am luat decizia sa fac review-urile retroactiv.

     O decizie foarte bună.

     Invitaţia noastră era tocmai de a scrie atât despre vacanţele trecute, cât şi despre cele viitoare.


  Marius Sv » mesaj pers
  [26.07.18 - 22:20:13]

     @webmaster45:

     în regula.

     Scuzați și repetiția din ecou. Oboseala își spune cuvântul.

     Mulțumesc pentru apreciere și incredere!


  webmaster » mesaj pers
  [27.07.18 - 08:58:29]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 22.07.19 -- 19:58:05

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0762150287628 sec