mobile WEB  #  NIDRI/NYDRI [GRECIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Athineon Boutique Hotel
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ospitalitate românească în Nidri

a fost acolo: traian.leuca
 • DIN: Ploiești
 • în MAY-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Din motive care nu ţin neapărat de mine, anul trecut nu am putut să-mi fac planuri de vacanţă pentru vara lui 2018. Noroc cu Booking.com, care, prin luna martie, mi-a atras de câteva ori atenţia şi a trebuit să iau măsuri. Dar cu ce costuri… :(

  Primul sejur de anul acesta l-am făcut în Grecia pe insula Lefkada. După mai multe ezitări şi după ce m-am consultat şi cu alţi colegi (colege) de site, am ales o cazare în Nidri, cea mai animată staţiune din insulă, la un hotel nou, Athineon Boutique.

  Fiind în extrasezon am parcurs drumul de la Ploieşti la Lefkada destul de lejer, fără aglomeraţie şi fără să aşteptăm mai mult de trei minute în vamă. În Grecia am intrat pe la Kulata ca în spaţiul Schengen, nu ni s-a cerut nici un document. Cu excepţia unei porţiuni de aproximativ 7 km, în zona de graniţă la greci, drumul a fost foarte bun, două benzi pe sens până aproape de Ioannina.

  Amplasarea hotelului

  Hotelul se află în partea de sud a principalei strazi turistice din Nidri, pe o străduţă secundară, la aproximativ 500 de metri de centru. Plaja cea mai apropiată se află la câteva minute de mers pe jos. Portul şi principalele restaurante şi baruri se află la nici zece minute de mers pa jos.

  Din port se pot face croaziere în jurul insulelor ionice, se pot închiria bărci sau cu ferry-boat-ul se poate merge pe alte insule (Kefalonia, Ithaka, Poros). Cascada Dimosari se află la trei km de hotel, unde se poate ajunge fie cu maşina, fie pe jos. Tot din apropierea hotelului porneşte un drum ce traversează muntele prin satul Karya şi se ajunge pe coasta vestică a insulei la Agios Nikitas.

  Hotelul

  Aşa cum arătam mai sus, Athineon este un hotel nou (înscris pe Booking.com în 2017) şi străluceşte de curăţenie. Are zece camere duble, toate cu rezervare pe Booking.com. Deşi are numai două etaje, este dotat cu un lift modern de ultimă generaţie. Toate camerele au frigider, aer condiţionat şi televiziune prin cablu. Hotelul este administrat de un cuplu greco-român, nişte tineri tare de treabă.

  Camera

  Nouă ni s-a repartizat o cameră nou -nouţă, cu vedere la munte şi un balcon mare gen terasă. Şi pentru că noi am fost primii locatari ai acestei camere, gazda ne-a rugat să-i semnalăm deficienţele, ca să le poată corecta înainte de „marea invazie” de sezon a turiştilor.

  Camera a fost spaţioasă, curată, paturile confortabile, lenjerie nouă şi apretată. Am avut frigider (foarte bun), aer condiţionat (nu a fost cazul), televizor cu ecran plat şi transmisie prin cablu (nu a fost cazul :) ) Mobilierul nou şi de calitate, parchet nou, perdele noi şi curate.

  Baia

  Impecabil de curată şi dotată cu tot ce trebuie pentru turişti. Cabina de duş cu uşă batantă din sticlă, apă caldă non stop. Instalaţiile sanitare în stare foarte bună şi de calitate superioară.

  Parcarea

  Parcarea se face în faţa hotelului, încă nu este ceva amenajat, dar sunt convins că în scurt timp se va realiza şi acest lucru. Există spaţiu destul, dar chiar şi în aceste condiţii se poate parca în jurul hotelului fără probleme.

  Recepţia şi personalul

  Recepţia se află la parterul hotelului, într-un spaţiu mare în care sunt amplasate canapele pentru relaxare şi mese pentru micul dejun (care nu este inclus în preţul de cazare). Personalul, cuplul greco-român amintit mai sus, ne-a copleşit cu ospitalitatea şi amabilitatea (mai ales românca noastră din Bârlad), amândoi ne-au tratat foarte bine, ne-au dat toate informaţiile necesare sejurului, iar la plecare ne-au dat ca amintire câte un pachet cu ceva specific grecesc.

  Am cumpărat şi noi de la ei ulei (garantat) extravirgin, prelucrat manual de pe livada proprie a gazdei noastre. Numai că acasă soţiei nu prea i-a plăcut acest ulei; mirosea prea tare a măsline! :)

  Concluzie

  Ne-am simţit foarte bine la acest hotel, datorită amplasamentului, a ospitalităţii gazdelor noastre şi nu în ultimul rând al raportului calitate-preţ. Noi am fost în extrasezon şi preţurile au fost pe ici pe colo mai mici.Probabil că în august vor fi mult mai mari. Luaţi în calcul şi acest hotel,dacă v-aţi hotărât pentru un sejur în Nidri.

  P.S. Deşi nu este clasificat,eu i-aş da trei stele fără să mai stau pe gânduri!

  Vacanţe cât mai frumoase!

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de traian.leuca in [04.07.2018 / 13:13:49]

  [validat & publicat in 04.07.18 / 14:27:36]

 • VIZUALIZĂRI: 1111
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 21 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    92100 PMA (din 73 voturi) show/hide
  VOTURILE AU FOST ACORDATE DE:

  Aceste informaţii sunt disponibile doar utilizatorilor autentificaţi!

  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Athineon Boutique Hotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "traian.leuca"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 17 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster » mesaj pers
  [04.07.18 - 14:54:47]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  Zoazore » mesaj pers
  [04.07.18 - 16:03:32]

     @traian. leuca:

  mirosea prea tare a măsline
  = de-asta nici mie nu-mi place uleiul de măsline!

     Tare frumoasă cazarea! Se cunoaște mâna de gospodar. Restaurant nu au? Că gătesc moldovencele... ohohoooo! Și mult, dar și bine!

     Sau urmează să-și facă?


  traian.leuca » mesaj pers
  [04.07.18 - 16:38:45]

     @Zoazore: Nu ştiu dacă urmează să-şi facă şi restaurant. Probabil că în viitor vor face . Până atunci se pregăteşte micul dejun, la comandă, în incinta hotelului.

     Mulţumesc pentru vizită!


  ghisor » mesaj pers
  [04.07.18 - 19:20:40]

     @traian. leuca: Mi-era dor de-un articol marca traian. leuca.

     Sper sa urmeze si altele din Lefkada, mai ales ca mi-a fost tare draga insula asta si e printre putinele destinatii pe care le-as vizita si a doua oara.

     Buna cazare ati avut. Si parca si vacanta e mai frumoasa atunci cand stii ca ai un loc curat in care sa-ti petreci clipele de odihna.

     Vacante frumoase si sanatate maxima!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  webmaster26 » mesaj pers
  [04.07.18 - 19:23:59]

     @traian. leuca: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)


  elviramvio » mesaj pers
  [04.07.18 - 23:36:48]

     @traian. leuca:

     Frumoasă insula. Am stat doar două zile acolo dar este singura unde mi-aş dori să revin şi iarna.

     Luna mai este preferata noastră pentru trecut la greci, vămile sunt libere, şosele goale, preţuri bune. În ultimii ani însă luna mai a fost mai capricioasă meteo.

     Din cauza aglomeraţiei din vamă în vârf de sezon, nu mergem luna viitoare acolo, trebuie să însăilez altă destinaţie, că tocmai s-a ivit o fereastră 😁.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  doinafil » mesaj pers
  [04.07.18 - 23:54:04]

     @traian. leuca: Frumoasă cazare! :). Dacă mai înalță o clădire lângă ei, cea care se vede lângă curtea interioară, le cam „ia fața”, nu mai vorbesc de soare! :-?? .

     Sau, poate, vorba lui Zozo, își mai „trag” un restaurant lângă! ;)

     Prețul mi se pare bun, chiar dacă în vară mai crește puțin!

     Felicitări, am votat cu drag!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  traian.leuca » mesaj pers
  [05.07.18 - 00:03:47]

     @webmaster26: Acolo este.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  traian.leuca » mesaj pers
  [05.07.18 - 11:12:36]

     @ghisor: Sper să găsesc timp şi... chef să povestesc ce am văzut şi ce am făcut în Lefkada.

     @elviramvio :

  În ultimii ani însă luna mai a fost mai capricioasă meteo.
  Exact în perioada 19-27 mai în Lefkada a fost soare, am făcut plajă şi baie în mare. Apoi condiţiile meteo s-au schimbat (în rău). Între 11 -18 iunie am fost cu nepoţii la Jupiter şi am prins vreme excelentă. În cei opt ani de plimbări prin lume am avut noroc de timp frumos. Zilele urâte (ploaie sau vânt) le pot număra pe degete.

     @ doinafil :

  cea care se vede lângă curtea interioară,
  ... e înălţată şi aparţine familiei.

     Vă mulţumesc pentru vizită!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  mishu » mesaj pers
  [08.07.18 - 20:13:05]

     @traian. leuca: Cred ca si eu as prefera sa merg acoo in extrasezon pentru a evita aglomeratia dar si pentru a ma bucura mai in liniste de frumusetea locurilor.

     Felicitari, votat cu mare drag.


  traian.leuca » mesaj pers
  [08.07.18 - 21:18:48]

     @mishu:

  as prefera sa merg acolo in extrasezon
  "Bagă" la patroni o cerere de concediu pentru luna septembrie. :)

     Eu marţi plec prin ţară (în al treilea sejur pe anul ăsta) şi mă tot gândesc cum să ajung în august, din nou, în Austria. De ceva zile fac simulări pentru Styria şi preţurile mă cam pun pe gânduri. :(

     Mulţumesc pentru vizită!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  Nik 55 » mesaj pers
  [13.07.18 - 11:50:28]

     @traian. leuca:

     Cate ore ati facut pe drum?


  benescu75 » mesaj pers
  [13.07.18 - 18:38:43]

     Daca nu va place uleiul, mie imi place tare mult tocmai pentru ca miroase a masline :)

     Arata bine cazarea .


  traian.leuca » mesaj pers
  [13.07.18 - 20:58:10]

     @Nik 55: Nu pot sa vă spun exact, pentru ca am avut o rezervare de tranzit in Blagoevgrad. Multumesc pentru vizita!


  traian.leuca » mesaj pers
  [13.07.18 - 21:03:42]

     @benescu75:Mie îmi place. Soției nu-i place "uleiul care miroase a masline".

     Multumesc pentru vizita!


  DOINITA » mesaj pers
  [15.07.18 - 11:39:25]

     De retinut in caz ca drumurile ne vor duce in Lefkada. Nu am fost si exista undeva in planul"cincinal" si Lefkada.

     Uleiul de masline, mai ales cel presat la rece, nu place la toata lumea si nu place de la inceput. Incet, incet te obisnuiesti cu gustul, dar problema este ca se termina si nu poti cumpara asa ceva decat de la micii producatori direct.

     Sa va fie de bine si de folos vacanta!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  traian.leuca » mesaj pers
  [15.07.18 - 19:34:26]

     @DOINITA:Uleiul presat la rece "nu place la toată lumea", dar e cel adevărat şi cel mai bun. Mulţumesc pentru vizită!


  17 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 18.02.19 -- 19:28:45

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0832929611206 sec