mobile WEB  #  MURIGHIOL [ROMÂNIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Pensiunea Laguna Albastră

Laguna Albastră, castelul Zânei Zbanghii și-al dragilor ei prieteni

Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
a fost acolo: Zoazore
 • DIN: Braila-Bucuresti
 • în JUN-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Ca orice poveste frumoasă, și mini-sejurul nostru in Deltă a început cu ”Ce-ar fi dacă... ” Fiind poveste cu zână, ZZ (adică io!) trebuia să aibă și castel, nu?

  Povestea asta a început cu ” Cum vi se pare o Mini-întâlnire AFA în Delta Dunării, la Pensiunea Laguna Albastră, Murighiol, în weekend-ul 08-10 iunie? ” Cum să mi se pară? WOOW! Eu fac, sau făceam parte, din cei 80% dintre românii care n-au văzut Delta! Mi-am zis: acum ori niciodată! Și, ca la orice întâlnire cu prietenii, m-au cuprins emoțiile, febra plecării, număram zilele. Și-a venit și ziua de 8 iunie. Am plecat dimineață la serviciu, urmând să plecăm mai târziu, pe la 15 spre Murighiol. Nu prea mai am zile de concediu:(. Realizați ce răbdare am avut la birou. Ceasul parcă înghețase.

  Pe la 15:45 am plecat. Am urmat traseul povestit de @ANILU aici: vezi impresii

  Am avut și compania plăcută a colegului meu de bancă de la birou, care, tulcean fiind, a beneficiat de-o vizită-surpriză acasă. Treabă bună, căci s-a condus Matizul cu rândul, adică mi-a venit și mie rândul. Pe bune!

  Bun, am ajuns pe la 21, adică 4 ore și-un sfert, cu opriri la alimentare, la schimbat șoferii.

  Pensiunea este situată la ieșirea din comuna Murighiol, despre care saitul oficial al pensiunii ne spune:

  Comuna Murighiol este situata in partea de est a judetului Tulcea, pe bratul Sf. Gheorghe, la 38 km de municipiul Tulcea. Se poate ajunge atat cu masina personala, cat si cu ambarcatiuni navale.

  Cu masina personala:

  – Pe drum judetean Tulcea – Murighiol – distanta 38 km DJ 222C (Nufaru – Mahmudia – Murighiol)

  – Autostrada Soarelui Bucuresti – Slobozia – Hirsova – Tulcea – Murighiol – in jur de 4 ore

  – Constanta-Tulcea E87

  Se poate ajunge, de asemenea, cu microbuzul Tulcea-Murighiol (Autogara Tulcea).

  Cu ambarcatiunile navale se poate ajunge din portul Tulcea.

  pensiunealagunaalbastra.ro

  Am ajuns la recepție, am completat formularul și-am avut de ales între două chei: C5 și 15

  Am ales camera twin, nr. 15. Am luat cheia, am urcat la etaj pe o scară cu trepte de travertin si balustradă cu papură, cu diverse ornamente. Camera este ultima de pe hol, spre stânga, pe partea dreaptă a holului. Am adus bagajele și-am intrat.

  Camera este mărișoară, frumoasă, deasupra restaurantului, curată. La intrare, este o oglindă imensă pe partea dreaptă, lângă un dulap cu uși glisante, cu rafturi, umerașe multe și pături suplimentare. Pe partea stângă a camerei sunt două paturi, cu noptiere aferente, cu prize multe dar fără veioze, saltele foarte confortabile, lenjerie impecabil de alba și apretată. Dar cu o singură pernă, cam leșinată. Am rezolvat cu pernele fantezie. Pe peretele de deasupra patului era u tablou cu pelicani și pe o măsuță, lângă un fotoliu, un aranjament cu nufăr. Pe jos este parghet laminat.

  Pe peretele din dreapta este un birou mare, cu oglindă, cu un televizor LCD cu diagonală mare, răcitor care chiar răcește. Noi am congelat elemenții genții izoterme, pentru apă.

  Camera are balcon mare, cu două scaune și-atât, cu plasă împotriva insectelor, cu perdea și draperie, care maschează aparatul de aer condiționat., dar și un calorifer. AC-ul l-am descoperit ieșind pe balcon și descoperind unitatea externă. Din balcon nu se vede decât copertina de policarbonat a terasei de la restaurant.

  Baia e mărișoară, are cadă, chiuvetă, vas de toaletă, oglindă, consumabile și-un suport din inox, pe care stau 6 prosoape: două pentru picioare, două pentru față și două pentru corp.

  Fereastra de la baie nu avea acel mâner de închidere-deschidere, între sticlă și… perete bănuiesc eu că era acolo, era pusă o placă de polistiren. Aerisirea se face prin ventilatorul care e cam zgomotos. Dar dacă tace, mori încet de mirosul din baie. Pe pervazul ferestrei din baie găsim capacul de la ventilator și para de la duș. Inginera din mine s-a apucat vineri seara să repare dușul! Faianța spartă de la capătul opus al căzii mi-a spus c-au mai încercat și alții. Am pus, totuși, para și, prin tatonări, am reușit să folosesc dușul fără să proiectez para în acel perete. Deși am tras perdeaua, baia s-a umplut cu apă. Eu nu știu să înot și nici caiac n-am!

  Dimineață i-am povestit domișoarei de la recepție și-apoi s-a rezolvat cu dușul. Nu și cu scurgerea. Ca să se poată aerisi, am pus un card CATENA. Ni l-a luat camerista, ni l-a dat recepționera.

  Restaurantul este frumușel, cât am văzut la interior. Noi am folosit terasa, mare, largă, cu mese octogonale, din lemn masiv, ca și scaunele. Totul era rustic, totul înconjurat cu flori, totul era din lemn și piatră. Te îmbia la relaxare, la șuete cu prietenii, la o bere. Chelnerii, in schimb… Erau elevi în practică. Sărăcuții, încurcau comenzi, note de plată, uitau… erau haioși tare cum se înroșeau cănd le povesteam care ce-a vrut și ce-a primit! Inclusiv notele de plată erau comice! Dar, fiind între noi, s-au rezolvat problemele!

  Mâncarea, în schimb… Paradisiacă. Regală de-a dreptul! Pare scumpă, dar vă garantez că merită fiecare bănuț dat! Nu știu ce, în afară de storceag, să laud mai degrabă! Mai puțin laptele, care era din prafuri, restul, totul bun și prospăt.

  Am fotografiat meniul, să vedeți și voi scorurile!

  Despre curtea pensiunii a detaliat @iulian68 vezi impresii

  În afară de corpul principal, pensiunea mai deține 12 camere, nou construite, frumoase, despre care ne-a povestit @aurora56: vezi impresii

  Cazării i-aș da 9,50, iar serviciilor, un 8, cadrul natural și distracția, un maaare 10 pentru fiecare.Dacă recomand pensiunea? DAAAA! Din tot sufletul! Tocmai acele mici imperfecțiuni o fac frumoasă și de căutată!

  Așa cum mă știți, pe mine m-au distrat micile ”alunecări” care, oricum, s-au rezolvat. Și, în toată povestea asta, importanți au fost prietenii care, încă odată, m-au înconjurat cu dragoste și căldură și cărora le mulțumesc.

  Despre excursie, în episodul viitor.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de Zoazore in [11.06.2018 / 23:07:14]

  [validat & publicat in 11.06.18 / 23:38:39]

 • VIZUALIZĂRI: 1943
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 45 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    55800 PMA (din 62 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Pensiunea Laguna Albastră? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Zoazore"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 19 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [11.06.18 - 23:21:57]

     @Zoazore:

     Am retras notele acordate unităţii - conform regulamentului (1. B. 7), nu e acceptabilă evaluarea multiplă a unei unităţi de cazare de către membrii aceluiaşi grup sau ai aceleiaşi familii, pentru un sejur comun — vezi impresii şi vezi impresii


  Zoazore » mesaj pers
  [11.06.18 - 23:25:45]

     @webmasterX: Fiindcă deja cunosc regulamentul și s-au mai postat două articole înaintea mea, am cerut expres retragerea notelor! Am vrut să nu le pun, dar nu mă lasă programul să trec mai departe!

     Pozele-mâine. La fel și video-clipul!

     Mulțumesc mult!


  mishu » mesaj pers
  [12.06.18 - 00:07:53]

     @Zoazore: Dau si eu sa inchid calculatorul si vad articolul tau. Incep cu inceputul =)), normal si realizez ca mai trebuie sa ma uit o data sa vad si poze dar si un filmulet din ce spui tu pe aici. Ce sa fac, sa renunt sau sa-l citesc? Normal, curiozitatea a invins, dar vad ca mai am de citit si alte articole insa le aman ca totusi maine ma scol de dimineata si stii cum e, cine se scoala de dimineata... ajunge mai devreme la munca si munceste mai mult:(.

     Am vazut putin din postarile pe FB ale colegilor, ma mult nu am vrut de necaz ca nu am fost si eu acolo, dar nu pot sa nu ma bucur pentru voi deoarece atat cat am vazut distractia a fost pe cinste si zau ca meritati.

     Asadar cred ca micile neajunsuri au fost depasite cu brio de restul experientelor si nu pot decat sa imi aduc aminte cum am facut anul trecut de 1 Mai la Pensiunea Pongal unde puneam plata pe camera 10 :)).

     Felicitari, votat cu foarte mare drag.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 900 PMA (din 3 voturi)]
  Dana2008 » mesaj pers
  [12.06.18 - 07:17:58]

     @Zoazore: Ce lectură frumoasă la prima oră a dimineții!

     Felicitări pentru articol și aștept imaginile!

     Episodul viitor cu siguranță este interesant. Abia îl aștept și pe acela.

     De ce ați condus cu rândul, că distanța nu-i atât de mare? Să nu vă supărați sau să vedeți cum conduce fiecare... nervi, înjurături la volan? 😄

     Ce frumos este acolo! Am fost și noi la Murighiol dar la altă pensiune... se pare că toți știu să facă mâncare excepțională în Deltă.

     Mi-ar fi plăcut să fiu cu voi acolo, chiar dacă ar fi fost mici defecte la baie, cred că nu le observam de bucurie și emoții.

     Te pup! Spor la scris că vreau sa citesc!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  ANILU » mesaj pers
  [12.06.18 - 07:35:18]

     @Zoazore: Îmi dau seama cât de frumos a fost.

     Când ești cu o gașcă frumoasă de prieteni, castelul ZZ nici nu mai contează.

     Păi la câtă distracție a fost, cât ai stat în cameră? Bine că s-a rezolvat cu dusul...

     Este că este frumos drumul pe la Harsova? Mă bucur că ai ținut cont de recomandarea mea (recunosc că mie nu mi place pe autostradă, nu văd nimic).

     Mai trec o dată pe la tine să văd și pozele.

     Cu ocazia acestei miniintalniri s-a mărit procentul celor care au ajuns în Deltă!

     Toate cele bune.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 900 PMA (din 3 voturi)]
  aurora56 » mesaj pers
  [12.06.18 - 08:16:35]

     Poate mai facem o escapadă si vin si cei care nu au fost. A fost prea frumos ca sa nu se repete.


  Zoazore » mesaj pers
  [12.06.18 - 08:42:13]

     @ALL: Micile "alunecari", cum le-am numit eu, n-au umbrit cu nimic bucuria de a fi cu prietenii dragi. Trebuia sa le scriu ca sa stie lumea la ce sa se astepte. Poate citesc managerii pensiunii si le remediaza, adica de luat la cunostinta si informare. La cum ma cunoasteti voi, stiti ca nimic nu-mi sta in cale cand vreau sa ma distrez. Oriunde sunt cu prietenii, este castelul ZZ, care, oricum ar fi, este frumos, plin de lumina si veselie.

     Am condus cu randul, ca sa ne bucuram toti de peisaje. Colegul meu, fiind tulcean, stia pe unde-s radarele, eu am condus pe drum drept si cu asfalt bun, Stefan pe autostrada, asa, sa fie toata lumea multumita!

     @aurora56: Daaa, tare mi-ar placea, dar sa-ncercam si pensiunea lui @ANILU, cea din Mahmudia, sau la lipoveanul vostru. Aici intervine prima lege a lui OHM: "Ohm trai si Ohm vedea! " :p


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 2100 PMA (din 7 voturi)]
  Flaviu » mesaj pers
  [12.06.18 - 09:28:15]

     @Zoazore: Faina excursie, bravo!

     Da' tantarii, cum a fost cu tantarii? :)


  Zoazore » mesaj pers
  [12.06.18 - 09:38:11]

     @Flaviu: Am avut AUTAN si spirale fumigene, dar nu prea au avut tupeu sa ne-atace! Eram prea multi pentru ei! :P


  Safta Radu CONSILIER AFA / ROMÂNIA » mesaj pers
  [12.06.18 - 19:17:55]

     După cum am mai spus, o întâlnire cu prietenii nu poate fi decât binevenită, reconfortantă, ţinând cont şi de faptul că a fost organizată într-un loc mirific - Delta Dunării, loc unde eu nu am ajuns până acum. Bravo, Zozo, te respecţi! Prietenii, atmosfera, locurile faine, mâncare bună, ce să-ţi doreşti mai mult?

      Care e treaba cu ZZ-ul ăsta? Nu cumva ai vreo legătură cu renumiţii bărboşi de la ZZ TOP? :):):)


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  Zoazore » mesaj pers
  [12.06.18 - 20:44:15]

     @Safta Radu: Mi-aș fi dorit și-ncă alți prieteni lângă mine! Cam cum ați fi fost voi! Și nu numai!

     ZZ = Zâna Zbanghie sau Zozo Zbanghy pentru prieteni!

     Da, are legătură cu ZZ top! Mi-a crescut barba pân-am ajuns să văd și eu Delta! =)) =))

     Voi nu faceți ca mine! Cum prindeți și două zile libere, băgați o Deltă!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  Zoazore » mesaj pers
  [12.06.18 - 20:48:17]

     @mishu: Daaa, dulci și dragi amintiri cele de la Pongal! Și astea deja sunt dulci și dragi!


  Zoazore » mesaj pers
  [12.06.18 - 20:50:51]

     @Dana2008: Nu-i departe! Deja am început creația episodului! Și mie mi-ar fi plăcut să vina și Tg. Mureș în Deltă.


  nelu73 » mesaj pers
  [12.06.18 - 22:47:06]

     Foarte frumos! Acum m-am hotarat ca la anul sa mergem in concediu in Delta. Anul asta deja avem bilet la Balaton Ungaria. Mi-ai adus aminte de storceag salau si mancarurile tipice din Delta pe care le-am mancat acum doi ani cand am fost in Delta la Casa Sibiană la Sulina. Am avut un concediu deosebit la casa Sibiană. Am votat cu drag! Multă sănătate sa auzim numai de bine!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  Dana2008 » mesaj pers
  [12.06.18 - 23:00:21]

     @Zoazore: 🤗😘


  elviramvio » mesaj pers
  [13.06.18 - 23:59:02]

     @Zoazore:

     Cam târziu dar ma ajuns și eu pe la articolul tău. Fain tare.


  Zoazore » mesaj pers
  [14.06.18 - 08:44:58]

     @elviramvio: Pai nu-i tarzior, ca luni l-am pus! Multumesc pentru vizita si vot!


  doinafil » mesaj pers
  [16.06.18 - 15:09:38]

     @Zoazore: Chiar dacă noi pe 11 iunie am plecat în Maramu' și, de atunci, n-am mai citit nimic pe AFA, acum, când am ajuns acasă, citesc din urmă.

     Mi-a plăcut cum și ce ai scris, așa că, am votat cu drag și te felicit!


  Zoazore » mesaj pers
  [17.06.18 - 09:17:49]

     @doinafil: Mulțumec, Doina! Pentru tot!


  19 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 20.05.19 -- 00:37:43

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0865659713745 sec