mobile WEB  #  SUNNY DAY [BULGARIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Descoperă Sunny Day
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Revedere după zece ani

a fost acolo: nicole33
 • DIN: București
 • în DEC-2017
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Prima întâlnire cu micuţa staţiune Sunny Day a avut loc în urmă cu zece ani, mai exact în luna iunie 2007. A fost, cum se spune, o dragoste la prima vedere. A fost locul preferat de noi pentru plimbările relaxante de seară prin parcul cu chiparoşi, pini şi stejari, bine îngrijit şi frumos luminat, departe de agitaţia zonei bazarului din Constantin şi Elena, de exemplu.

  Sunny Day este o staţiune cu circuit închis aflată la zece kilometri nord de Varna şi la opt kilometri sud de Nisipurile de Aur, fiind practic lipită de cea mai veche staţiune bulgărească de pe litoralul Mării Negre, Sfinţii Constantin şi Elena. Accesul cu maşina în staţiune se face din şoseaua principală, imediat după hotelul AquaAzur şi este bine semnalizat. Eu am folosit mereu varianta pietonală, aflată la mică distanţă de hotelul Azalia.

  Cu o suprafaţă extrem de redusă de doar 150 kilometri pătraţi, Sunny Day beneficiază de o plajă frumoasă cu nisip fin şi intrare în general lină în mare, lungă de aproape un kilometru şi cu o lăţime variind între douăzeci şi optzeci de metri, absolut suficientă pentru capacitatea de cazare oferită, toate hotelurile fiind pe plajă sau în imediata apropiere a acesteia. Umbrelele de soare sunt gratuite, dar şezlongurile se plptesc. Plaja staţiunii mi se pare mult mai aerisită şi mult mai frumoasă decât plaja Complexului Grand Hotel Varna din Constantin şi Elena, pe care, în perioada de glorie a acestuia, se cam înghesuiau turiştii cazaţi la toate cele cinci hoteluri din complex

  Lipsa aproape totală a traficului auto prin staţiune concură la liniştea şi relaxarea atât de dorite de mulţi turişti aflaţi în vacanţă.

  Staţiunea Sunny Day dispune şi de două baze moderne de tratament balnear, la Palace şi la Marina, valorificând proprietăţile curative ale apelor minerale din zonă, cu dotări moderne şi personal calificat, oferind peste o sută de proceduri medicale pentru tratarea bolilor cardio-vasculare, ale aparatului locomotor şi antistress.

  În 2007 staţiunea cuprindea patru hoteluri: unul de cinci stele – Palace, două de patru stele - Mirage şi Marina şi unul de trei stele – Veronica. La capătul nordic al staţiunii există şi un complex de apartamente, Port Palace, destul de exclusivist, foarte bine păzit, accesul nefiindu-ne permis în zonă, cu un miniport de iahturi şi ambarcaţiuni mici, dar cu o ieşire la plajă modestă. Un avantaj important pentru cei care aleg o cazare în această ministaţiune îl constituie parcarea gratuită şi păzită non-stop, aflată la câteva minute distanţă, de unde sunt preluaţi cu tot cu bagaje de busul staţiunii şi transportaţi până la recepţia hotelului la care sunt cazaţi.

  Cel mai mult mi-a plăcut hotelul Palace 5*, cu o poziţie mai izolată spre capătul staţiunii, un hotel select care oferă cazare în 112 camere duble şi 25 apartamente, aflat chiar pe plajă, cu o grădină frumoasă, jumătate din camere beneficiind de o vedere spectaculoasă la mare, iar cealaltă jumătate având vedere la parcul interior al staţiunii. Hotelul dispune de o piscină interioară cu apă minerală, dar şi de o piscină exterioară cu apă minerală suficient de caldă pentru a putea fi folosită şi în extrasezon. De Crăciun erau turişti care înotau în piscina exterioară, prin aburul care se ridica din aceasta. Singurul „defect” al acestui hotel îl constituie lipsa unui concept all inclusive :D, motiv pentru care, deşi mi-a plăcut mult, l-am tot ocolit până acum.

  Un hotel drăguţ şi foarte bine poziţionat este şi Marina 4*, pe plajă şi chiar în centrul micuţei staţiuni, oferind cazare în 171 camere duble şi 16 apartamente, piscină exterioară şi interioară, centru balnear şi SPA. În plus faţă de Palace, hotelul Marina oferă all inclusive, OK, dar nu pentru turişti pretenţioşi.

  Toate cele patru hoteluri făcând parte din acelaşi complex, turiştii puteau beneficia la comun de facilităţile existente, doar pentru masă fiind legaţi de hotelul în care erau cazaţi.

  Despre Veronica 3* şi Mirage 4* nu are sens să mai amintesc acum, acestea fiind de domeniul trecutului. Pe locul acestora, chiar la intrarea în staţiune venind dinspre Constantin şi Elena, în decembrie 2017 era un adevărat şantier, două noi clădiri de apartamente ultramoderne, fiind într-o fază avansată a construcţiei, viitoarele Sunny Day Residence 1 şi Sunny Day Residence 2

  Despre cum vor arăta după ce vor fi finalizate şi deschise am aflat studiind pozele disponibile pe un panou din apropiere. Eforturile bulgarilor de a-şi înnoi permanent baza hotelieră impresionează încă o dată :D. Încet încet, vechile hoteluri bulgăreşti datând din perioada comunistă vor fi înlocuite de clădiri noi foarte moderne.

  Cu ocazia vizitei din decembrie 2017, am profitat de absenţa temporară din post a paznicului de la Port Palace, am ignorat indicatoarele de interzicere a accesului şi am pătruns (fraudulos) pe teritoriul acestuia într-o mică plimbare, în 2007 nereuşind să-l vizităm, fotografiindu-l doar de la distanţă cu zoom maxim.

  Port Palace avea destui oaspeţi şi acum de Crăciun judecând după numărul maşinilor parcate, toate cu numere bulgăreşti şi peste medie ca valoare, unele chiar foarte scumpe. Am admirat miniportul propriu, piscina exterioară acum nefuncţională, locul de joacă pentru copii. Numărul exagerat de mare al camerelor de supraveghere poate da unora senzaţia de siguranţă maximă. Prea bine păzit, prea multe camere, prea multe garduri înalte de zid. Mie nu mi-a plăcut. Am identificat o singură zonă cu nisip care permitea intrarea în mare, deşi înotatul într-un port nu este tocmai pe gustul meu. Pentru cine doreşte o vacanţă la mare şi la plajă nu-mi pare o alegere potrivită.

  Cu ocazia minivacanţei de Crăciun petrecută la hotelul Azalia 4* din Sfinţii Constantin şi Elena, la fel ca şi cu un an înainte :D (vezi impresii), am profitat de vremea frumoasă şi deosebit de caldă pentru luna decembrie pentru a revizita Sunny Day, o staţiune de care mă leagă amintiri frumoase şi încă vii chiar dacă au trecut zece ani de la prima întâlnire.

  Recomand staţiunea Sunny Day pentru plaja frumoasă şi deloc aglomerată şi pentru parcul/pădurea deosebit de verde familiilor cu copii mici şi celor care caută în concediu foarte multă linişte şi relaxare.

  ========

  O primăvară frumoasă tuturor!

  Articol încărcat de nicole33 in [01.03.2018 / 20:38:57]

  [validat & publicat in 01.03.18 / 22:19:56]

 • VIZUALIZĂRI: 1631
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 68 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    100000 PMA (din 78 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "nicole33"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 12 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  mishu » mesaj pers
  [01.03.18 - 22:23:14]

     @nicole33: Si uite asa voi visa eu frumos la noapte deoarece am dat primul vot :), si m-am plimbat pe plaja. In fine, la mine e doar frig, dar la voi e si zapada multa si e si mai frig, asadar articolul tau ii va face pe multi sa se mai incalzeasca cu gandul ca va veni si vara, poate chiar vara aceasta. O recomandare minunata mai ales ca se fac acum planuri de vacanta.

     Felicitari, votat cu mare drag.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  nicole33 CONSILIER AFA / BULGARIA » mesaj pers
  [01.03.18 - 22:32:30]

     @mishu:

     Mulţumesc mult! :)

     Prin Sunny Day m-am plimbat chiar în ziua de Crăciun, o zi frumoasă şi caldă, când afară erau +18 grade. Anormal pentru Crăciun, dar ne-am bucurat şi am profitat din plin.

     Paradoxal, astăzi este Mărţişorul, practic începutul primăverii, iar maşina mea este încă acoperită de zăpadă şi temperaturile sunt în continuare negative:(.

     Mă bucur că te-ai plimbat pe plajă alături de noi. Şi noi doar ne-am plimbat. Plajă şi baie în mare vom face mai la vară :))


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 1200 PMA (din 4 voturi)]
  mishu » mesaj pers
  [01.03.18 - 22:35:30]

     @nicole33: Eu am fost intr-un an de Revelion la mare iar pe plaja era zăpada și pustiu fata de forfota care este vara, și la fel și in stațiune (Eforie Nord, pe vremea lui Ceao), nu pot sa spun ca pe vreme rea îmi place marea și pustietatea, pare destul de sinistru, dar dacă afara e frumos cum ați avut voi vremea, atunci este totuși altceva. O seara frumoasa.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  ioan marinescu » mesaj pers
  [02.03.18 - 11:39:45]

     @nicole33: Ei uite că pe asta n-o știam și am trecut-o pe listă să mă duc!


  webmaster » mesaj pers
  [02.03.18 - 14:15:06]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  Zoazore » mesaj pers
  [02.03.18 - 17:44:03]

     @nicole33: La câtă lumină și cât soare e în pozele tale, parc-ar fi o după amiază tihnită de august! Iar P15 e de mare efect!

     Bulgaria a VRUT și POATE să facă turism de calitate, inclusiv cu refacerea hotelurilor, re-brenduire. Că pe ici-colo mai scade calitatea serviciilor...

     Și nu ești curioasă cum vor arăta cele două Sunny Day?


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 1200 PMA (din 4 voturi)]
  nicole33 CONSILIER AFA / BULGARIA » mesaj pers
  [03.03.18 - 11:43:01]

     @webmaster:

     Mulțumesc!


  nicole33 CONSILIER AFA / BULGARIA » mesaj pers
  [03.03.18 - 12:00:44]

     @mishu:

  Eu am fost intr-un an de Revelion la mare iar pe plaja era zăpada și pustiu fata de forfota care este vara, și la fel și in stațiune

     Înţeleg perfect ce spui. Am şi eu experienţa unui Revelion petrecut la mare la Constanţa în urmă cu mulţi ani, care a durat o săptămână :D, când m-am plimbat singură pe faleză, prietenii constănţeni neputând fi convinşi să mi se alăture.

     Am mai avut alte trei experienţe la marea noastră tot în extrasezon, al căror numitor comun l-a reprezentat vântul tăios care m-a deranjat mai mult decât pustietatea locurilor. Îmi amintesc şi acum amuzată experienţa de la un sfârşit de noiembrie când am mers la Constanţa pentru o nuntă şi de la coafor am plecat să mă plimb pe malul mării, rezultatul plimbării fiind distrugerea operei coafezei plătită destul de scump pentru acea vreme :)).


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  nicole33 CONSILIER AFA / BULGARIA » mesaj pers
  [03.03.18 - 12:10:08]

     @ioan marinescu:

     Chiar dacă nu alegi o cazare în Sunny Day, mica staţiune merită măcar o plimbare, de preferat la ceas de seară.

     Aleile parcului sunt bine luminate, multele reflectoare amplasate la baza copacilor creând o imagine feerică.

     Nu am postat fotografii făcute noaptea, calitatea acestora nefiind foarte bună, deoarece bliţul telefonului nu "bate" decât la mică distanţă.

     Mulţumesc pentru vizită şi ecou.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  nicole33 CONSILIER AFA / BULGARIA » mesaj pers
  [03.03.18 - 12:42:27]

     @Zoazore:

  La câtă lumină și cât soare e în pozele tale, parc-ar fi o după amiază tihnită de august!

     Corect.

     Dar vreme frumoasă cu mult soare am prins şi la noi tot în decembrie la Eforie, însă tristeţea momentului a fost mult prea mare... :((

  Bulgaria a VRUT și POATE să facă turism de calitate, inclusiv cu refacerea hotelurilor, re-brenduire. Că pe ici-colo mai scade calitatea serviciilor...

     Mare dreptate ai. Aceasta este şi opinia mea şi motivul pentru care între litoralul românesc şi cel bulgăresc l-am ales mereu, fără ezitare, pe cel din urmă.

     Şi scăderea constantă, an de an, a nivelului serviciilor oferite este din păcate o realitate, dar, cu toate acestea, raportul calitate preţ rămâne încă favorabil bulgarilor.

  Și nu ești curioasă cum vor arăta cele două Sunny Day?

     Evident. Curioasă am fost de când mă ştiu :)).

     De Crăciun erau încă în faza de şantier şi nu pot estima cât de repede se vor mişca pentru a le finaliza. Ambele vor arăta super, dar să vedem şi ce anume oferă.

     La Palace 5* aş pleca şi mâine, dacă ar introduce sistemul all inclusive, dar este puţin probabil.

     Marina 4* are o poziţie excelentă fix pe plajă, are un preţ foarte bun, dar nu a mai fost renovat din 2003, iar conceptul all inclusive este prea slăbuţ pentru pretenţiile mele.

     Acum urmăresc cu mare interes deschiderea în 2018 unui hotel nou de cinci stele în Constantin şi Elena, la care tot construiesc de nişte ani buni de m-am plictisit eu.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 1800 PMA (din 6 voturi)]
  Dan&Ema » mesaj pers
  [11.03.18 - 14:29:11]

     @nicole33:

     Se topeste zapada, incepe sa miroasa a mare! :)

     Sunt curios de raportul pro / contra al articolelor despre litoralul romanesc respectiv bulgaresc. Numai de bine! :))


  nicole33 CONSILIER AFA / BULGARIA » mesaj pers
  [11.03.18 - 22:10:36]

     @Dan&Ema:

     Până să simţim miros de mare ne vom mulţumi cu cel de Dunăre, nu-i aşa? =))

  Sunt curios de raportul pro / contra al articolelor despre litoralul romanesc respectiv bulgaresc.

     Şi eu sunt curioasă, dar nu mă grăbesc să anticipez.

     Oricum eu mă voi delecta tot cu Riviera Turcească şi anul acesta, unde nu am nicio emoţie că nu va fi totul perfect :))

     Mulţumesc pentru vizită şi ecou!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]

  12 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 21.04.19 -- 10:09:39

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0777208805084 sec