mobile WEB  #  SARTI [Sithonia] [GRECIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Billy's House

Din nou la Billy's house, aşa cum ne-am promis!

a fost acolo: fra
 • DIN: Paşcani [IS]
 • în SEP-2017
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Nu-mi vine să cred că din nou nu a scris nimeni despre nenea Billy!

  Sincer vacanța aceasta nu am avut-o în plan. "Vacanța mare" ne-am dorit anul trecut să nu o mai facem în Grecia, să mai schimbăm un pic. Şi am schimbat şi am mers in Spania, in Barcelona, în mai. Asta a fost să zicem greseala: că am fost în mai si apa era rece sloi. Vremea a ținut cu noi şi a fost frumos, am profitat maxim de oraş şi ce oferea acesta, dar plaja era cel mai "neofertant" loc. Am scris in articolul dedicat că nu ai ce căuta in Barcelona pentru plajă. Şi uite aşa a trecut vara şi eu nu am făcut o baie în mare şi mă omora gândul să mai aştept un an...

  Am făcut noi socotelile cu zilele libere, cu banii cu tot şi am hotărât că putem să mergem în Grecia, dar numai pentru 4 nopți. Am acceptat situația şi am căutat cazare în Nikiti şi Neos Marmaras, că prea au fost frumoase plajele din Sithonia, dar nicio cazare parcă nu era ca a lui Billy, şi aproape de mare, si ieftină. Sau poate mai era una-două dar sincer am concluzionat că pentru 4 nopți (şi aşa puține) nu m-aş mai risca să fac probe de cazare...

  Bun, asta ar fi introducerea. Adică aşa am ajuns noi să mergem la aceeaşi cazare, din toată Grecia asta mare cu mii de cazări.

  L-am contactat pe Billy. Nici el nu avea exact liber cand voiam noi, şi nici exact camera ce o ochisem. Am ales până la urmă aceeaşi cameră ce o mai avusesem şi am mai ajustat datele de intrare până ne-am potrivit. Am plătit avans. M-am mirat pe de o parte că ne-a cerut din nou, noi fiind clienți fideli de acum; pe de altă parte era cât pe ce să renunțăm la un moment dat şi tocmai atunci am înțeles că până la urmă are şi măsura asta rolul ei.

  Cu vreo doua zile înainte de plecare i-am trimis iar mail lui Billy să-l anunțăm că venim şi el a răspuns ceva de genul: "n-am uitat. Vă aşteptăm". Mi-a plăcut.

  Acum legat de revederea cu nenea Billy - ehe he anul acesta era alt om: a slăbit vreo 20kg poate, l-am văzut mai rar la cazare, dar când spunea că este, era. Conducea un opel zafira, maşină de familie, cu stiker de bebe, a apărut şi un cărucior pe acolo pe lângă apartamentul lor. Poate nu am menționat anul trecut, dar el si familia lui stau la parterul pensiunii, un apartament cu o terasa ca un birou unde mereu gaseai pe cineva. N-am identificat nevasta, dar nici nu am întrebat nimic. Destul întrebasem cum de a slăbit, vreo boală sau dorința proprie şi ne-a spus că a fost mai atent la ce mănâncă. Noi am pus apoi şi pe seama extinderii recente a familiei... Alte detalii personale nu stiu să mai dau; astea sunt lucruri pe care le-am observat fără să ne băgăm nasul cu prea multe întrebari sau discuții.

  Camera, cum spuneam, a fost aceeaşi. Nu am neapărat lucruri suplimentare de spus despre cazare, despre unitate în sine. Nu am avut surprize neplăcute. Oricum ştiam la ce să ne aşteptăm, tocmai pe asta am mizat. Ideea e că am tras concluzia corectă anul trecut, că proprietarul este unul care-şi dă interesul, care se îngrijeşte de clădire şi întreține camerele.

  Curățenia era făcută la fel de temeinic. Am observat şi câteva îmbunătățiri minore. Deci camera nu era modificată, nu renovată, dar întreținută. Noi prima dată am fost la începutul sezonului. Acum, am fost la sfârşit. Şi în loc să ne speriem de ce găsim, unele lucruri arătau mai bine. Nu ştiu să dau exemple concrete, dar lucruri ca mânerele de la mobilă, colțurile pereților, prizele, chestii mici, dar pe care se vede cel mai bine uzura sau traficul la o cazare, toate arătau bine. Am impresia că mobila de pe balcon era schimbată sau blatul de la chicineta. Chiar nu reusesc sa-mi amintesc concret exact detaliile astea, deşi imi amintesc senzatia cand am intrat in camera. Din nou amintesc că vorbim de o cazare low-cost ca preț, deci vorbim de lucruri de bun simț; pereții nu sunt ultra-finisați ci mai degrabă au aspect rustic să spunem.

  Am dat notă şi pentru mâncare pentru că am luat masa la cele mai apropiate taverne, una spre stanga şi una spre dreapta şi amândouă alegeri au fost bune, calitate, servire, preț (tot). Acesta din punctul meu de vedere e un avantaj chiar al cazării, că există la nici 100m mai multe variante de a lua masa, inclusiv market bine aprovizionat, chiar şi cu fructe şi legume. La o terasa chiar am mers desculți cum am apucat şi noi, aşa de "la îndemână era". Şi tot acolo a fost prima dată când mi s-a întâmplat în Grecia să ne întrebe dacă vrem pâine (de casă!) la masă; nu ne-a băgat-o pe gât.

  De data aceasta am vizitat doar câte o plajă pe zi, iar după-amiaza rămâneam în Sarti. Ne-am plimbat pe malul apei până in Sarti nou, iar Sarti vechi îl cam ştim pe de rost acum. Aş putea spune că am văzut destule cazări "ochioase", chiar mai bine plasate. Dar unele aveau prețul dublu! Că le verificam când ajungeam în cameră. Unele poate se pot rezerva cu mult timp înainte, alese bine, poate merită costul suplimentar. Dar sincer vorbind în afară de mobilă sau aranjamentul în cameră parcă ce puteau să aibă în plus?! Că pentru cele câteva zile petrecute chiar nu am dus lipsă de nimic la Billy, chiar nu am ce să reproşez.

  --

  Cel mai mult ne-a încântat şi cel mai mult am povestit cunoştințelor cum ne-a invitat Billy la cules de măsline. Noi am întrebat de unde putem lua un ulei bun, iar el ne-a dat explicații că s-a cam terminat peste tot, iar dacă găsim, să-l gustăm. Şi apoi ne-a povestit că în noiembrie e culesul şi se face atunci şi ne dă gratis dacă venim să culegem. Treaba nu e multă, se face doar dimineața, o jumătate de zi, apoi se face grătar şi e ca o ieşire la picnic în familie. Iar apoi la plecare ne-a spus că ne mai aşteaptă pentru un sejur mai lung, dar şi că a vorbit serios cu invitația la cules de măsline şi e oficială.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de fra in [17.01.2018 / 12:54:30]

  [validat & publicat in 17.01.18 / 13:33:12]

 • VIZUALIZĂRI: 2743
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 11 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    14400 PMA (din 17 voturi) show/hide

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Billy's House? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "fra"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 10 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [17.01.18 - 13:15:18]

     Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 56&ridAnt=84130


  fra » mesaj pers
  [17.01.18 - 14:42:15]

     @webmaster: Aş vrea să mai adaug următorul paragraf dacă se poate:

     

     Cel mai mult ne-a încântat şi cel mai mult am povestit cunoştințelor cum ne-a invitat Billy la cules de măsline. Noi am întrebat de unde putem lua un ulei bun, iar el ne-a dat explicații că s-a cam terminat peste tot, iar dacă găsim, să-l gustăm. Şi apoi ne-a povestit că în noiembrie e culesul şi se face atunci şi ne dă gratis dacă venim să culegem. Treaba nu e multă, se face doar dimineața, o jumătate de zi, apoi se face grătar şi e ca o ieşire la picnic în familie. Iar apoi la plecare ne-a spus că ne mai aşteaptă pentru un sejur mai lung, dar şi că a vorbit serios cu invitația la cules de măsline şi e oficială.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  webmasterX » mesaj pers
  [17.01.18 - 15:17:34]

     @fra: adăugat completarae resp la finalul rev

     --

     Pe viitor recomand totuși folosirea, în astfel de cazuri, a funcției SESIZEAZĂ -- e mult mai „operativă”...


  fra » mesaj pers
  [17.01.18 - 16:12:07]

     @webmasterX: aaa. Ok. Multumesc. Nu am ştiut. Aşa voi face!


  crismis » mesaj pers
  [21.01.18 - 11:20:11]

     @fra: Păi și v-ați dus? La măsline, zic...

     Billy ăsta îmi amintește de o cazare a noastră mai veche, tot în Grecia, dar în altă zonă (Lefkada). Rezervasem într-un loc, chiar am trimis și ceva avans, dar la fața locului ne-am trezit că ne-au încurcat camerele și, în loc să avem vedere frontală la mare, o zăream pe aceasta doar pe geamul de la baie, dacă ne ridicam pe vârfuri! Am cerut banii înapoi și am pornit să căutăm altceva.

     Și nu departe, am găsit Daniel's Beach, o micuță pensiune situată chiar în fața unui golfuleț! Nici mie nu-mi vine să cred că n-a scris nimeni despre Daniel! La fel ca în cazul tău, condițiile de cazare erau minimaliste, dar locul curat, iar priveliștea de milioane! Și ieftin, 25 sau 30 de euro tripla, nu mai știu exact.

     În "insula" Sithonia încă n-am ajuns, dar când va fi să fie, vom lua în calcul și varianta Billy! :)

     Vacanțe frumoase vă doresc!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  fra » mesaj pers
  [22.01.18 - 09:55:58]

     @crismis: nu ne-am dus, dar sincer vă spun că am făcut calculele să mergem. I-am spus soacrei mele și ea a zis să mergem doar noi două (ea nu a fost decât o dată în Grecia, in zona riviera Olimpului) că soțul meu clar nu avea cum. Problema era că nici una dintre noi nu are carnet de conducere. Și ea de acuma mă întreba de avion sau tren, ce variante ar fi... Vă dați seama ce tare ne-au lucit ochii atunci când ne-a spus, dacă am ajuns în halul ăsta. Pe mine m-a impresionat amabilitatea sa, având în vedere că până la urmă nu am stat ore în șir la povești și nu avea cum să se lege cine-stie-ce relație. Și mai ales că a repetat la plecare! (nu au fost vorbe aruncate în vânt)

     

     PS.ulei am luat la bidon de tablă de la Lidl din nikiti, ca și anul anterior, și am fost mulțumită. Clar data viitoare când fac rezervare la Billy, fac rezervare și la ulei 😊


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  fra » mesaj pers
  [22.01.18 - 10:11:36]

     @crismis: am căutat daniel's beach între review-urile dumneavoastră și nu l-am găsit! A fost prea demult și nu ați scris despre el? Nu de alta, dar Lefkada e și ea printre destinațiile în plan...


  loreda » mesaj pers
  [11.01.19 - 15:36:15]

     Buna. Plaja e aproape? La ce distanță? Sunt incluse umbrele și șezlonguri? Câteva poze de pe plaja?


  crismis » mesaj pers
  [11.01.19 - 17:04:19]

     @fra: Cu întârziere de... aproape un an (pentru care nu știu cum să-mi cer scuze!), răspund acum: nu, n-am scris despre Daniel Beach, am fost acolo prin 2012, cam pe vremea când abia descopeream AFA. Au mai trecut vreo 2 ani până am avut curaj să trec de la stadiul de chibiț la cel de membru activ!

     E foarte frumoasă Lefkada și sunt multe posibilități de cazare. Daniel Beach. e pe Google Maps, acolo găsiți număr de telefon, dacă doriți. Vacanțe frumoase, orice ați alege!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  fra » mesaj pers
  [11.01.19 - 20:04:42]

     @loreda: plaja e foarte aproape. Sunt câteva camere chiar cu vedere la mare. Nu are plajă proprie, pentru vorbim despre o pensiune gen afacere de familie, nu despre un hotel sau resort. Dar este exact în dreptul vilei un beach bar cu muzică și de toate. 3 euro consumație pentru șezlonguri era. Plajă din Sarti este foarte mare, și lată și lungă. Intrarea un pic mai abruptă în dreptul vilei, dar pe măsură ce mergeți spre Sarti nou se face mai lină intrarea, iar nisipul devine mai fin.

     Ca idee, eu vila lui Billy am găsit-o mergând de-a lungul plajei cu google maps (deci cam atât de aproape este de plajă). Și i-am scris (lui și altora) și am ales varianta cea mai ieftină.

     Am verificat pe anul ăsta și a mai crescut prețurile, dar a mai și renovat (din nou!). Acum am văzut că a schimbat paturile și mobila.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]

  10 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 25.03.19 -- 08:41:29

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.071802854538 sec