mobile WEB  #  MOLDOVA-SULIȚA [ROMÂNIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Pensiunea Satul Bucovinean [Breaza]

In sat la tine, in Satul Bucovinean

a fost acolo: DOINITA
 • în JUL-2017
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  In Bucovina, mai exact in localitatea Breaza, exista un loc de popas pe care imi doream sa-l vad si chiar sa stau poate o noapte. Acesta este “Satul Bucovinean”, care este format din mai multe case traditionale, vechi de peste 100 de ani, adunate la un loc, reconditionate si dotate cu facilitatile moderne. Vrem traditional, dar nu ne putem lipsi de confort.

  Odata ce ajungi la poarta “satului”, pentru ca exista o poarta, nu este un sat fara caini, adica fara stapani, apare imediat si gospodina, gata sa ne deschida si sa ne pofteasca in curte. Am lasat masina la poarta si am patruns intr-o alta lume. Doar cei care au avut copilaria in urma cu ceva ani, in satele de alta data, vor simti parfumul ce pluteste in aer de la casele vechi, de la fanul uscat, de la florile putin pretentioase ce cresteau langa prispa casei. Satul, intins pe cateva hectare, are in componenta sa 7 case traditionale, adunate de la sateni, coborate din munte, cumparate sau donate, adaposturi pentru animale, iazuri cu pastrav dar si gradina de legume si zarzavat. Din ce ne spunea doamna care ne-a primit tot ce se foloseste in bucatarie pentru prepararea mancarii este din productie proprie.

  Unele case sunt cu doua locuri, iar casa cea mai mare este potrivita pentru 4 persoane. Mai exista si o cladire noua, cea in care se afla si restaurantul, in care se pot caza mai multe persoane, existand camere cu 2—4 paturi.

  Odata trecut pragul unei asemenea case ajungi inapoi in timp cu cel putin50-60 de ani. In camera mai mare sau mai mica se afla o soba functionala in care chiar poti face focul, un razboi de tesut, patul si multe obiecte sau straie traditionale. Persoana care a realizat acest loc de vis, pe langa casele vechi a adunat si foarte multe costume traditionalesi obiecte de folosinta casnica, tocmai ca atmosfera sa fie cat mai autentica.

  In casa mare, cea destinata cazarii a 4 persoane, confortul e si mai sporit. La parter se afla o incapere cu o soba foarte frumoasa, masa cu scaune, o lavita, un razboi de tesut si multe elemente decorative, covorase, ii, dar si elemente moderne, chiuveta cu apa curenta de izvor, televizorul si internetul wi –fi care nu se vede, dar se simte. Modern si traditional imbinat fericit fara a deranja.

  In curte vom gasi cateva straturi cu legume si zarzavaturi, iar din loc in loc cate o tufa de flori.

  In cladirea noua, va spuneam ca este sala de restaurant, bucataria si camere de cazare. Este in curs de amenajare o terasa unde se afla si o masa de pig-pong.

  Nu am pomenit nimic de mancare. Pensiunea ofera meniu doar celor cazati. Noi eram doar in trecere, dar pot sa spun ca de la bucatarie mirosea demential a ardei umpluti. Bucatareasa ne-a spus ca nu sunt gata ca altfel 1-2 ardei ar mai fi gasit. Se pregateau pentru a primi un grup de copii in tabara pentru o saptamana.

  In ce priveste rezervarile se pot face pe internet, dar pentru urmatoarele saptamani aveau ocupat.

  Ca minusuri poate un pic mai multa atentie la curatenie si ordine in gospodarie. Bucovinenii si bucovinenciele sunt oameni harnici si foarte curati.

  Daca vrei sa traiesti putin in trecut, dar sa te bucuri si de confortul actual, “Satul Bucovinean”, de pe valea Paraul Negrei, e ceea ce se potriveste. In apropiere se afla orasul Campulung –Moldovenesc, la doar 13km, de unde poti urca si pe Rarau, la Pietre Doamnei sau poti gasi alte numeroase activitati pe care le poti face in zona, iar seara sa te intorci la tine in sat, sa vezi de animale, sa manaci bucate bucovinene stropite cu o” ulcica de gin”.

  Nu pot incheia inainte de a-i multumi tinerei doamne ,care a fost foarte draguta si binevoitoare si ne-a plimbat prin toata pensiunea!

  Articol încărcat de DOINITA in [12.08.2017 / 12:07:49]

  [validat & publicat in 12.08.17 / 14:57:51]

 • VIZUALIZĂRI: 901
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 20 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    11700 PMA (din 13 voturi) show/hide

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Pensiunea Satul Bucovinean [Breaza]? - Scrie impresii / Incarcă foto din sejur
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "DOINITA"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 7 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [12.08.17 - 14:48:04]

     excelentă recomandarea

     Mutat în rubrica "Pensiunea Satul Bucovinean [Breaza], MOLDOVA-SULIȚA" (nou-creată pe sait)

     --

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

     --

     Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).

  Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.


  webmaster » mesaj pers
  [12.08.17 - 14:52:40]
  Noi eram doar in trecere [...]

     Regulmanetul nu acceptă impresii (ca review) despre unități de cazare la care nu ați fost cazați. (Acestea se pot însă scrie fără probleme ca ecouri la alte articole)

     Zona fiind însă deosebită și pentru cpă nu avem (încă) niciun review de la această pensiune, vom face însă o exc epție și vom publica review-ul - FĂRĂ NOTE, însă.


  DOINITA » mesaj pers
  [12.08.17 - 14:58:44]

     @webmaster: Am inteles, nu e nici o problema daca nu se noteaza, dar era pacat sa nu fie cunoscuta locatia


  Zoazore » mesaj pers
  [12.08.17 - 18:41:53]

     @DOINITA: Inedit, simplu, frumos! Niște prețuri n-ai aflat?

     Votat cu sufletul!


  DOINITA » mesaj pers
  [13.08.17 - 00:07:50]

     @Zoazore: nu stiu preturi, dar cred ca pot afla, eventual la urmatoarea deplasare in sat. Multumesc pentru vizita si vot!


  Zoazore » mesaj pers
  [13.08.17 - 07:42:51]

     @DOINITA: Mulțumesc, @DOINIȚA!


  mishu » mesaj pers
  [29.08.17 - 16:40:32]

     @DOINITA: Foarte frumos, felicitari, votat cu mare placere.


  7 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 22.07.18 -- 17:04:28

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.128974199295 sec