mobile WEB  #  RETHYMNON [GRECIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Sentido Pearl Beach Hotel

Perla din grădina botanică

Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
a fost acolo: krisstinna
 • DIN: Bucuresti
 • în JUL-2017
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Există locuri care strălucesc indiferent de starea noastră, indiferent de lumina în care sunt învăluite.

  Mi-am dorit să văd Creta, eu am ales doar orașul, hotelul a venit la ofertă alături de altele, din partea agenției.

  Pentru mine, Grecia înseamnă sensibilitate, liber la visare. Stelele pică în fața mării, devin insignifiante, secundare. Grecia este o stea, strălucește oricum.

  Dar, eram trei familii, două cu prichindei. Am hotărât noi, eu și soții prietenelor mele, că s-ar încadra în buget. Nu am găsit recenzii negative, am privit câteva poze și gata... am uitat și numele hotelului până în ziua plecării :)). Dacă aveam un pat, un balcon și o baie cu apă caldă, era perfecțiunea întruchipată. E drept că nu am verificat poziționarea pe hartă, banii erau dați, nimic nu mai conta.

  M-am încărcat cu răbdare și am citit despre obiectivele turistice ale Cretei, mai aveam un pic și învățam pe de rost toate localitățile, fără să le vizitez :).

  Zborul cu Tarom a fost cu întârziere, am pierdut timp aiurea prin aeroport.

  Trasferul a durat o oră și jumătate cu autocarul, am primit câte o sticluță cu apă plată cadou. Prima oprire a fost la un hotel de cinci stele, super scump, nu știu dacă doamna e membru AFA, dar bine ar fi să fie și să scrie, am aflat lucruri interesante despre acel hotel. A doua oprire, Sentido Pearl Beach Hotel, gazda noastră pentru șapte nopți, un hotel așezat în fața mării. Da, în față și nu pe plajă așa cum a menționat agentul de turism. Asta a fost nemulțumirirea prietenilor noștri:(.

  Niciun hotel din Rethymno nu se află pe plajă, orașul dispune de o superbă faleză cu palmieri și băncuțe, o șosea cu două benzi și un trotuar.

  Citisem mult despre Creta dar nu am crezut că oamenii locului sunt altfel decât în celelalte părți, știam că ospitalitatea grecească lasă loc de dorit. Ei bine, Creta e altfel, cretanii parcă nu sunt greci, sunt minunați. Așa au fost și cei de la hotelul Sentido, personalul a excelat în zâmbete și amabilitate.

  Ajunși în recepția mare și elegantă a celor patru stele, „ne lovește” un zâmbet delicat al unei tinere blonde, recepționera. Un băiat a venit și ne-a cărat bagajele, hotelul dispune de rampe, de la intrare până în ultimul colț al grădinii.

  Am completat formularele, era ora 17, am primit câte o limonadă rece, în câteva minute am fost cu „cheile” (cartelele) în mână, am primit câte două așa cum am solicitat. Alături de cartele am primit cheia de la seif și parola de la wi-fi, serviciu disponibil în tot hotelul, funcționa bine, o mare bilă albă adăugată Perlei.

  Camerele erau deja repartizate: 520,521,522, două triple și o dublă, la etajul unu al unei viluțe. Perla are camere și la demisol, nu mi-ar fi plăcut să stau acolo, sub pământ.

  Hotelul dispune de corpuri cu 2,3 etaje, există și un lift modern în corpul principal, cel din fața piscinei.

  Este de departe cel mai frumos hotel la care am stat în Grecia. Scump, dar merită fiecare eurocent.

  Sub recepție am văzut SPA-ul, acolo făceau repetiții tinerii dansatori pentru spectacolul de seară, în afara orelor de funcționare ale centrului SPA.

  Piscinele erau două, una pentru adulți 1,40 m adâncime, și una pentru pitici. Saltele și mingiuțe erau puse la dispoziția turiștilor din partea casei.

  Barurile erau două, unul în fața piscinei și altul în interior, cu fața către mare.

  O altă piscină, comună cu cei de la Sentido Aegean Pearl Hotel, era poziționată în buza trotuarului, cu vedere la mare, pe terasa comună a celor două perle. Dacă anul trecut am avut parte de două camere la același hotel în Zakynthos - vezi impresii, anul acesta am avut parte de terase, piscine, spectacole și mâncare de la două hoteluri surori, două frumuseți sidefate.

  Nu știu cum era apa în piscine, după spusele copiilor era ciorbă. Știu doar că nu duhnea a clor și nu făcea spume de la prea multă anti-algă. Șezlonguri insuficiente, vreo 40 la fiecare dintre piscine, de bună calitate, cu saltele și prosoape din partea hotelului.

  Barul se deschidea la ora 10, atunci când se închidea restaurantul principal. Avea program până la ora 23 dar se prelungea în caz de... clienți.

  Recepția se închidea la ora 23, apoi „de gardă” rămânea un barman la barul din fața mării.

  Toaletele comune erau extrem de elegante, parfumate, curate. Pentru cei de la plajă era accesibilă o toaletă de sub recepția Perlei de 5 stele, dotată cu consumabile de calitate.

  Restaurantul era mărișor, avea două terase, una în grădină și alta care privea marea. Nu se fuma pe niciuna, lângă restaurant, în fața piscinei era amenajat un loc cu măsuțe și scaune pentru fumători.

  Personalul era extrem de amabil, hainele lor erau impecabile, erau atenți la detalii, la nevoile turiștilor.

  Am fost patru familii (de români) cazate în acest hotel, noi și o alta din Sibiu, i-am cunoscut acolo, erau niște ardeleni foarte simpatici. Nordicii și rușii erau majoritari, oameni la a doua tinerețe, cu scaun la cap.

  Micul Dejun era super bogat, variat, totul proaspăt, de excepție. Eu nu mănânc dimi dar la mare e musai, mă obligă soarele și marea. Nu mă interesează varietatea de haleală dar am pozat pentru cei interesați. Eu am mâncat în fiecare zi la fel: o chiflă, brânză, cașcaval, măsline, roșie, o feliuță de castravete, câteva fructe confiate, o cafea și un fresh de portocale.

  Să fim serioși... acasă câtă varietate avem? :-??

  Am să răscolesc în memoria mea de băbuță;) și am să vă enumăr câteva dintre produsele de la masă: salate cu sau fără maioneză, iaurturi cu sau fără fructe, șuncă, salam, două feluri de cașcaval, brânză normală și brânză cretană cu gust de ananas, roșii, castraveți, ceapă, măsline, ouă pregătite în fel și chip, cârnați, crenvurști, bacon prăjit, budinci roșii cu gust verde sau galben, lapte, nșpe feluri de cereale, orez cu lapte, mâncare de fasole, fructe confiate și fructe vii, două feluri de chec, fursecuri, pâinici de toate culorile, formele și dimensiunile, cu sau fără semințe, și muuulte portocale pentru a ne prepara singuri un suc proaspăt. Nu lipseau sucurile de la dozator și nici apa, exista și un prăjitor pentru feliile de pâine. Repetitiv? Ha, păi cine are toate astea în casă, la MD?

  Cina: excepțională, senzațională, variată, colorată, gustoasă. În fiecare seară apăreau noi produse, unele erau înlocuite cu altele, mai apetisante și mai arătoase.

  Am fugit într-o seară de la plajă, la ora 19 făceam câteva poze pentru acest review. Până la ora 21:30 ne puteam răsfăța cu: pește, carne de pui, vită, oaie, porc, fructe de mare, cartofi prăjiți, salate, mezeluri, brânzeturi, pâinici, orez cu sau fără legume, cu sau fără carne, paste cu diferite sosuri, legume gratinate sau pregătite la cuptor, cu bucățele de cărniță sau fără, torturi, fursecuri, prăjiturele, patru sortimente de înghețată, dulcețuri aromate. Or mai fi fost și le-am pierdut eu șirul.

  Ospătarii se plimbau printre mese, completau ceea ce se consuma, patronul ne vizita mereu, ne întreba dacă suntem mulțumiți. Și chiar eram în Grecia...

  Niciun lichid cu sau fără alcool nu erau incluse în meniul de la cină. Se putea comanda și plăti pe loc sau cu semnătură, adunai euroii pe numărul de cameră, cu plata la final de sejur.

  Prețurile la băuturi erau mari în toată Creta nu numai la acest hotel.

  Cel mai neînsemnat aspect într-o vacanță, camera

  Acest loc în care dormi, faci un duș și alte alea puține la număr, este cel mai mărunt lucru pentru mine. Prefer hotelurile mici, tip viluțe, în detrimentul uriașilor cu sute de camere. Prefer camere ieftine iar cu restul de bani să am grijă de corpul meu, să investesc în mine, să merg în mai multe locuri. Oricum eu mă acomodez ușor și accept orice cu plăcere :)). Plăcerea de a trăi.

  Așadar, camera mea, 521, o dublă cu balcon, cu vedere „la grădină” era de fapt cu vedere către o stradă cu sens unic, vis-a-vis era un teren pustiu, printre alte clădiri îndepărtate puteam zări un pic albastrul mării. Aveam intimitate datorită spațiului liber din față.

  De mărime medie, parchetată, imaculată, încăperea strălucea. Holul era micuț, cu șifonier încastrat în perete, cu multe umerașe și 3 sertare pentru haine, cu un seif „ascuns la vedere”. Noi nu folosim seiful, l-am menționat pentru cei interesați.

  Lumini ascunse în tavan, aplice moderne, un perete acoperit cu tapet, tabloul, veioza de pe birou sunt detalii cu impact vizual puternic.

  Spre marea mea bucurie, patul nu era matrimonial, erau două lipite, acoperite fiecare dintre ele cu lenjerie impecabilă, pernele erau de mărime medie, foarte moi, poate prea moi. Cuverturile erau și ele ca spuma laptelui, ele erau „păturile” cu care ne-am învelit.

  A. C. nu l-am folosit, noi nu pierdem timpul prin cameră.

  TV de dimensiune medie, posturi multe și neînsemnate.

  Într-unul dintre sertarele biroului am găsit un aparat de țânțari, în răcitorul pitit în birou am găsit două sticluțe cu apă rece. Pe răcitor era o tavă cu două căni, două pahare, pliculețe de ness și de zahăr, dar și două cutiuțe cu lapte pentru cafea, o linguriță, un desfăcător pentru sticle. Aveam la dispoziție și o cană albă pentru a fierbe apa.

  Un suport pentru valiză s-a dovedit foarte util pentru cameristă, ea îmi urca zilnic valiza acolo iar eu o puneam pe jos spre disperarea ei. Am cedat după două zile, să fie și ea fericită=)).

  O masă rotundă ocupa fără rost spațiul din cameră, alte două piese de mobilier, scaunele, i-au fost utile domnului C.

  Geamurile erau împodobite cu perdele frumoase, simple dar elegante, obloanele albastre obstrucționau razele soarelui de dimineață dar și aerul răcoros al nopților.

  Balconul era spațios, mobilat cu o masă rotundă, două scaune comode și un suport pentru întins prosoapele.

  Prizele erau montate lângă cele două noptiere dar și lângă biroul cu oglindă.

  Baia micuță era modernă, sclipea ca o perlă. Consumabile: h. ig, șamponele, săpunele, cremă pentru corp. În dulapul din baie am găsit și un uscător de păr, nu l-am folosit, eu îmi car uscătorul meu de acasă.

  Prosoapele, două mari și două mici, unul pentru picioare, nu erau pufoase dar miroseau bine.

  O piticanie de geam mat, cu vedere la hol, asigura aerisirea băii. Lumina puternică și rece îmi permitea să-mi văd ridurile în oglinda imensă dar și în cea micuță aplicată pe perete. Ușa de la baie era din sticlă mată, avea „aerisire” pe la podeaua din gresie, mirosul și aburul se strecurau pe acolo.

  Curățenie se făcea zilnic, prosoapele se schimbau dacă erau găsite pe jos, lenjeria cred că s-a schimbat o dată.

  După cum observați, am găsit defecte și acolo, eu le văd peste tot dar le ignor mereu. Sunt amănunte nesemnificative pentru mine :) dar poate importante pentru alți turiști.

  Grădinile Perlei, Perlelor, sunt fabuloase în opinia mea. Sunt micuțe, împrăștiate pe fiecare centimetru de pământ dintre viluțe. Plantele au plăcuțe cu denumirea lor, exact ca la grădina botanică.

  Am să vă enumăr câteva dintre minunățiile aromate și colorate, irigate corespunzător: levănțică, salvie, busuioc, mentă, rozmarin, multe soiuri de trandafiri, de mușcate, hibiscus, bunganvillea, bananieri pitici, yucca, aloe vera, luleaua turcului, iasomie, tuia, palmieri, lemn câinesc. Fragilitate și lumină, uimitor de bine așezate și îngrijite, plantele mi-au marcat puternic starea.

  Hotelul dispune de Shower Room, spațiu util celor care predau camera la ora 12 și au avion seara. N-am avut timp să merg și acolo să fac poze dar a fost prietena mea și a fost tare încântată de prosoape, geluri de duș, șampoane, halate, papuci și uscătorul de păr.

  În fiecare seară, pe terasa comună celor două Perle, aveam parte de spectacole frumoase, cu animatori sau fără, cu soliști sau fără, cu dj sau karaoke. Între cele două piscine, sub atenția sporită a angajaților, serile erau muzicale, amuzante și calde.

  La subsol există și o parcare, noi nu am folosit-o, am parcat mașina (închiriată) pe șosea, în parcarea din capătul străzii principale, lângă stația de taxi.

  Localizare și împrejurimi

  Această Perlă se află la margine de oraș, într-o zonă liniștită, cu doar 5 euro puteam ajunge în centru cu un taxi, distanța fiind de doar 4 km. Puteam lua și autobuzul din capătul străzii laterale, un bilet costa 1,10 euro și se achiziționa de la agentiile care închiriau mașini.

  Peste drum, pe partea dreaptă a clădirilor hotelului este o agenție de închiriat auto, sunt câteva taverne și un supermarket.

  Plaja hotelului este peste șosea, două minute de mers pe jos. Este largă, lungă, cu intrare lină, nu mergeai mult până la apa adâncă. Problema era cu pietrele aduse de furtună, de valurile uriașe. Nu tot timpul sunt pietre acolo, depinde de curenți. Plaja este cu nisip, apoi câteva cataroaie, apoi iar nisip și iar un rând de pietricele. Șezlongurile se plătesc, 6 euro setul, umbrela din plastic de proastă calitate, șezlongurile la fel, ca mai peste tot în Grecia, cu unele excepții. Cei care aveau AI nu plăteau șezlongurile, erau incluse în prețul sejurului. Se puteau comanda băuturi și de pe plajă, exista un meniu, domnul care avea grijă de șezlonguri traversa și ne aducea băuturile de la barul hotelului. Un alt minus: lipsa unui bar pe plajă. Pe mine nu m-a deranjat acest aspect. Doar pietrele și valurile mă enervau:(.

  Lipseau toaletele, existau dușuri și cabine de schimb. Alte două bile negre, în opinia mea.

  Mă întreba Maria de ce nu mergem în Turcia cu banii ăștia, Grecia e scumpă.

  Răspunsul meu a fost clar: „ pentru că noi nu mâncăm mult, nu bem alcool sau sucuri multe, nu vizităm hoteluri, nu ne interesează câte baruri, piscine, lebede și lustre are un hotel, nu mergem la SPA, nu ne dăm în tobogane, nu folosim papuci, halate, seiful, A. C., avem picioare și ochi și vrem să vizităm o țară, un oraș, plaje, taverne, munțișori, râuri, cascade, peșteri, suntem încă în putere și căutăm altfel relaxarea. ”

  Eu ador Turcia pentru servicii și șopingăreală, iubesc Cipru pentru că e aerisit și spectaculos și îmi place Grecia pentru că are mereu ceva nou, mă surprinde de fiecare dată cu o frunză, o stâncă, o nuanță, respir mereu albastrul strălucitor dar nu luxos, un balsam pentru creierul meu.

  Mie îmi place oriunde, luxul poate îl am acasă, mănânc doar pentru că trebuie, beau un pic doar pentru a crea o stare, înclin să cred că sunt normală în felul meu, respect dorințele și poftele tuturor, fac și eu compromisuri lejere, profitabile pentru psihic.

  Recomand cu drag acest hotel, pentru mine a fost de nota 10 cu felicitări, prețul și-a spus cuvântul. Sigur o să mai merg în Creta, nu sunt mulțumită de puținul văzut acolo. Atunci o să aleg eu cazarea, fără perle, vreau doar să văd și să simt cretanii, să respir albastrul Cretei.

  Vă rog frumos atașați melodia https://youtu. be/qmgfDTMt9jw

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de krisstinna in [28.07.2017 / 09:56:43]

  [validat & publicat in 28.07.17 / 11:22:53]

 • VIZUALIZĂRI: 3527
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 84 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    52200 PMA (din 59 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Sentido Pearl Beach Hotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "krisstinna"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 41 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  Ecouri PAGINATE - pag [1] din 2 [pg. 1 = index 1 - 30]
  pentru ecouri mai recente, folositi PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
   
   
  webmasterX » mesaj pers
  [28.07.17 - 10:01:31]

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

      =

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).


  flaviana77 » mesaj pers
  [28.07.17 - 11:40:45]

     mi-a placut mult articolul.

     imi doresc enorm sa ajung in Creta, daca o vrea bunul Dumnezeu poate anul urmator o sa ajungem si noi acolo.

     cred ca ati avut un sejur minunat, mi-a placut tot, am vazut si pretul, era normal ca la banii acestia sa fie si conditiile pe masura.

     am avut onoarea primului vot si am savurat din plin si fotografiile incercand sa ma transpun un pic in vacanta ta.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  cris1982 » mesaj pers
  [28.07.17 - 12:02:21]

     @krisstinna:

  Cel mai neînsemnat aspect într-o vacanță, camera. Acest loc în care dormi, faci un duș și alte alea puține la număr, este cel mai mărunt lucru pentru mine. Prefer hotelurile mici, tip viluțe, în detrimentul uriașilor cu sute de camere. Prefer camere ieftine iar cu restul de bani să am grijă de corpul meu, să investesc în mine, să merg în mai multe locuri. Oricum eu mă acomodez ușor și accept orice cu plăcere. Plăcerea de a trăi.

     „ pentru că noi nu mâncăm mult, nu bem alcool sau sucuri multe, nu vizităm hoteluri, nu ne interesează câte baruri, piscine, lebede și lustre are un hotel, nu mergem la SPA, nu ne dăm în tobogane, nu folosim papuci, halate, seiful, A. C., avem picioare și ochi și vrem să vizităm o țară, un oraș, plaje, taverne, munțișori, râuri, cascade, peșteri, suntem încă în putere și căutăm altfel relaxarea. ”

     

     Am inceput ziua bine! Am gasit pe cineva care gandeste ca mine! Cam rare specimenele, dar e incurajator pentru mine ca inca mai exista! Fericirea in stare pura! Votat cu mare drag!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 1200 PMA (din 4 voturi)]
  adrianaglogo » mesaj pers
  [28.07.17 - 12:06:50]

     @krisstinna: Frumos scris, votat cu drag. Si eu sunt acelasi gen de turist, cum te discrii tu.

     Vreau sa vad, sa simt, sa aud, nu sa admir mancarea si luxul unei camete

     Dar am o mare obiectie: despre ce " baba " vorbesti? M- am uitat la profilul tau, esti cu o categorie de varsta in urma mea!

     Asa ca nu te mai uita la riduri, uita- te la suflet si spirit!

     Felicitari pt articol.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 1200 PMA (din 4 voturi)]
  flaviana77 » mesaj pers
  [28.07.17 - 12:13:17]

     am uitat sa spun ca subscriu la modul de gandire si eu, nu ma duc sa stau intr-un hotel ca sa admir camer, e de ajuns un pat si un dus nu ma duc la all inclusive ca si asa am destule kg la purtator, cel mai important este sa vizitez cat pot de mult si sa ma bucur de priveliste de oameni de muzica de la taverne de magazinele si stradute inguste de florile minunate si de tot felul de copacei frumosi, nu ma duc la mare ca sa stau la piscina ca daca vreau piscina nu trebuie sa ma duc la sute de km gasesc si aici in oras si tot asa.

     exact pe gustul meu este gandirea ta draga mea.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 900 PMA (din 3 voturi)]
  irinad CONSILIER AFA / GRECIA » mesaj pers
  [28.07.17 - 12:28:13]

     @krisstinna: Ei, ce-mi văd ochii? Doar ce-ți scriam aseară că-ți aștept impresiile din Creta și uite că au început să apară.

     Felicitări pentru articol și pentru vacanță! Știi că și eu sunt în asentimentul tău (constat cu plăcere că și în al colegelor @cris1982 și @adrianaglogo) în ceea ce privește cazarea în vacanță, camera reprezintă și pentru mine același lucru ca și pentru tine.

     Mi-ai făcut ziua mai frumoasă în prag de weekend.

     Te pup, o vară frumoasă în continuare!:*


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 900 PMA (din 3 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 13:25:22]

     @webmasterX: Mulțumesc, coordonatele sunt ok


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 13:35:59]

     @flaviana77: Iubita mea blondă:*

     Creta e o frumusețe, Rethymno este e bijuterie.

     Am primit multe oferte, mult mai ieftine, convenabile. Chiar și de pe acest sait oferta la un alt super hotel a fost foarte bună.

     Însă, celelalte două familii sunt mai pretențioase, au bani mai mulți și vor stele și piscine. Am spus că fac și eu compromisuri, e frumos să mergi și in grup.

     Plus că eu am căutat o agenție care îmi permite plata cu banii în rate, e mai Ok din punct de vedere financiar.

     Astfel încât îți recomand să cauți bine, sunt și locuri mai ieftine și foarte drăguțe.

     Tu știi că eu nu sunt pretențioasă, stau cu plăcere și la Ema, în Eforie.

     Îți doresc să ajungi pe aceasta insulă frumoasă, vă doresc tot binele din lume!

     :*


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 13:51:29]

     @cris1982: Mulțumesc frumos, apreciez vizita ta.

     Da, așa e, viața mi-a oferit multe, am învățat să mă bucur de "nimicuri", am învățat că trebuie sa zâmbesc când sunt lovită, am învățat să ignor răutățile și invidia.

     De-a lungul timpului am beneficiat și de cort, de căsuțe, de viluțe, de pensiuni, de hoteluri de 2,3, 4 și 5 stele, am termen de comparație.

     Vacanțele sunt de mai multe feluri, am scris și un articol "Definiția Vacantei" tocmai pentru a veni in ajutorul pretentiosilor și figuranților. Am și eu doi acasă: soțul și fiul. Uneori se pliază după mine, de multe ori m-am modelat și am cedat eu.

     Cât timp mai pot zâmbi în fața simplității, cât timp alcoolul nu e prioritar în vacanță, cât timp mâncarea nu e o prioritate, îmi place să cred că eu sunt cea normala.

     Am avut in grup un domn care a spus că Grecia, Creta e o mizerie. Știi de ce? Că nu a avut bar pe plajă, că hotelul nu a fost pe plajă, că nu a urlat muzica la taverne, că furtuna a adus pietrele pe nisip...

     M-a stresat toată vacanța, e un om care vrea băutură, mâncare, leneveala pe un șezlong.

     Îi respect opinia dar nu voi mai merge cu familia lui la mare, cu regret pentru ceilalți membri ai familiei sale.

     Te salut și îți doresc vacanțe frumoase, nu ține cont de răutăcioși, tu mergi pe drumul tău.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 1200 PMA (din 4 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 13:56:04]

     @adrianaglogo: Bună:*

     Mulțumesc frumos!

     Soțul meu așa îmi spune "babo" :D

     Îmi amintește mereu ca sunt la a doua tinerețe, e gelos pe părul meu alb și pe floricelele pe care mi le prind în el :)

     Vacanțe frumoase îți doresc!


  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 14:26:48]

     @irinad: Da, îți mulțumesc, am citit aseară și mi-am propus să pun Creta pe sait, pentru utilitate. Nu dispuneam de mult timp, m-am grăbit un pic azi.

     Știu că ești o persoană deosebită, știu că nu sunteți pretențioși, știu că iubiți frumosul, frumosul care îmi place și mie.

     Am să las un pic Creta și voi încerca să scriu despre o altă cazare, nu scumpă, din România, poate îi va fi de folos cuiva în vara aceasta.

     Vara nu s-a terminat încă, vă doresc plimbări minunate, așa frumoase ca voi doi:*


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  elviramvio » mesaj pers
  [28.07.17 - 14:37:25]

     @krisstinna:

     Superb, iar Grecia pe care inca n-an vazut-o anul asta! Dar poate pun eu un picior si un ochi acolo.

     Sunt mereu atenta dupa articolele bune despre Grecia, asa ca diseara imi iau inima in maini sa-ti admir pozele sa-mi treaca dorul.

     Cu camera asa un 0,001 % te mai gandesti daca gasesti una cu parfumuri subterane cum am avut eu in Zagreb, in rest sunt de acord cu tine, mergem doar sa dormim - salteaua e necesar sa fie buna - sa ne spalam si unii/unele sa-și oblojeasca ranile de pe talpi!

     Te pup si astept sa aud ca-ți pui iar cateva toale in valiza si pleci! 😘


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  maria55 » mesaj pers
  [28.07.17 - 14:43:41]

     @cris1982: hei, mai sunt si eu pe aici!!! Parcă pentru mine conteaza camera?! Nu mă excludeti! Da, imi place Turcia cu all-ul ei, din comoditate, dar la fel de bine ma simt si in Grecia cu chicinetă😂😂😂! Si Krisstinna stieeeee!


  maria55 » mesaj pers
  [28.07.17 - 14:51:55]

     @krisstinna: măi prietena mea! Păi dacă tot mă pomenii, ia ascultă tu la mamaie!

     Comparatia a fost strict ca si buget, helloooo!

     Păi mă stii pe mine o gurmandă, o băutoare de d'alea cu sau fără alcool, mă stii amatoare de spa, topogane, lebede, baruri, lustre, halate si altele?!

     Eventual de caffe hause, da😂😂😂!

     Nu pot fără!

     De vizitat, da, când intră in atributiuni pentru a fi in folosul colegilor, in vacantă nu, stau pe f meu in resort!

     Si nu mă plictisesc... mă relaxez!

     Acu uita-i de ce intra-i p'aci! Sa te felicit pentru complexitatea descrierii! Haidi pa! 😂


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  cris1982 » mesaj pers
  [28.07.17 - 15:48:41]

     @krisstinna: Am citit acum si articolul ,,Definitia vacantei". Sper ca nu te superi daca voi face trimitere la el in caz de nevoie. (in caz de admonestare ca nu aleg nu-stiu-ce hoteluri luxoase la aceiasi bani pe care-i platesc pentru ,,nimicul'' de care eu sunt foarte incantata).

     @maria55: Ma bucur sa constat ca exista cat mai multi membri in clubul celor care stiu ca fericirea adevarata consta in a sti sa te bucuri de ,,nimicuri", si nu in existenta a 10 piscine pe metru patrat, 1000 feluri de mancare, 100 de deserturi, 100 de marci de bauturi cu sau fără alcool, spa-uri, topogane, lebede, baruri, lustre, halate si alte asemenea forme fara fond.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  ANILU » mesaj pers
  [28.07.17 - 16:22:01]

     @krisstinna: Foarte tare, hotelul, locaţia, grădina cu mirodenii, terase, piscinele nu mă interesează...

     Da, eşti o femeie normală şi sunt de acord cu tine în ceea ce priveşte camera de hotel indiferent de numărul de stele.

     Eu am doar o singură pretenţie, patul să fie confortabil şi să nu scârţie... =))

     ... în rest numai de bine.

     Aştept şi impresiile din plimbările voastre pe insulă.

     Felicitări pentru vacanţă şi articol.

     :*


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 19:00:53]

     @maria55: Cum să nu te pomenesc? Tu eşti cea care m-ai învăţat că viaţa are gust şi fără stele, tu mi-ai luminat chipul mereu, pe umărul tău plâng atunci când mă doare ceva. Tu eşti dovada vie că nu există lux mai mare decât viaţa însăşi, tu reprezinţi femeia puternică, femeia mamă, femeia veselă, în ciuda tuturor intemperiilor din viaţă.

     Iubita mea, eşti floarea pe care o vreau mereu în preajmă, ne potrivim la vorbă şi la port, cum zicea Maya, suntem exagerat de...

     Când ai auzit 1300 euro atunci te-ai minunat şi cunoscând Grecia ştii că pe lângă aceşti bani mai sunt necesari şi alţii.

     Atunci m-ai întrebat de ce nu merg cu 2000 de euro în Turcia, la un zsuper hotel. Răspunsul l-am scris în review.

     Am gustat şi Turcia, o ador, e pe primul loc în preferinţe, dar vreau şi eu să mă simt mai tânără, vreau să colind prin lume. Deja simt anii în genunchi şi la inimă, vreau să urc şi să cobor, vreau să văd şi să miros, vreau să descopăr culori şi lumini.

     M-oi relaxa la bătrâneţe, cu nepoţii, aşa cum şi tu vrei să mergi la un super hotel cu copilul şi nepoţica ta, în special pentru ei doi.

     Mulţumesc din suflet că m-ai vizitat, te sărut dulce:*


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 900 PMA (din 3 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 19:14:50]

     @ANILU: Tu ştii prea bine că nu aş fi ales un asemenea hotel. Nici nu l-am studiat, i-am uitat şi numele. Îmi era groază de ce vom găsi acolo, nu pentru mine ci pentru fiţoşii de lângă mine.

     Eu am avut alte interese: să îmi creez trasee, să studiez harta, să citesc despre Creta.

     Mă durea sufletul să dau bani pentru un SPA, piscine, marmură, alcool şi alte cele.

     C nu bea decât apă, suc şi cafea la mare, indiferent de stele, chiar şi în Turcia. Nu ne bălăcim în piscine, este diabetic deci mai puţină mâncare, deloc prăjituri.

     Ştiu povestea cu patul=)), ştii că nu mă interesează nici acest aspect, dacă sunt cumva camere de înregistrare, ascunse, în hotel, rişti să te vezi pe youtube-zice domnul C =)) Deci, poate să scârţâie dar vreau două single, tocmai pentru a nu îl deranja :p, eu mă trezesc de la ora 5 dimineaţa ţi nu vreau să mişc salteaua.

     Te pup şi îţi mulţumesc de vizită, poate ne vedem curând, am fost la Dream acum două zile, e în zona ta.:*


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 19:17:14]

     @cris1982: Mulţumesc frumos, nu am motive de supărare, am vrut doar să vezi cum gândesc.


  sebigeanina » mesaj pers
  [28.07.17 - 20:02:38]

     Foarte frumos articolul, votat cu mare plăcere, cât despre companie să ştii că mereu ai să găseşti în grup persoane au alte gusturi şi pretenţii aşa că trebuie câte odată să mai faci şi compromisuri în grup.


  maryka CONSILIER AFA / GRECIA » mesaj pers
  [28.07.17 - 20:24:03]

     Am citit cu mare plăcere, mi-au plăcut pozele. Ați avut o locație tare frumoasă, abia aștept să citesc impresiile despre Creta. Deja mi-e dor de Creta, să știi că ai dreptate, mi s-a părut și mie cum că cretanii ar fi cei mai amabili din câti greci am cunoscut eu. Sigur că ei spun că sunt cretani, nu greci, dar totuși, am avut aceeași senzație. Felicitări, un articol foarte bun, aștept să văd pe unde v-ați plimbat... si dacă ați prins vreun apus fabulos pe undeva... :p


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 20:25:51]

     @sebigeanina: Hey! Mulțam de vizită, sunt bucuroasă că te văd pe-aici:*

     Ai mare dreptate, așa am făcut și eu: compromisuri pentru psihicul meu.

     Am renunțat trei zile la o mașină închiriată, am vizitat doar foarte puțin din ceea ce mi-am propus. Am stat cu ei cinci zile, am colindat doar două.

     Am tăcut și răbdat, am făcut planuri pentru o altă vizită acolo.

     Te salut cu drag!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [28.07.17 - 20:49:09]

     @maryka: Bună "grecoaico":*

     Așa cum am scris mai sus, am vizitat foarte puțin, în opinia mea.

     Sper să am timp să scriu câte ceva, nu prea mă dau în vânt după descrieri de excursii și obiective, nu e genul meu de a scrie despre.

     Dar, pentru utilitate, pentru câteva idei timide de excursii voi încerca să leg câteva litere.

     Apusuri, răsărituri... soțul meu nu e romantic, deci pas. Dacă le pot vedea singură, atunci e Ok, pe el nu îl deranjează și nici nu-l tentează.

     Am avut noroc cu șoferul "închiriat", un domn drăguț care-mi făcea pe plac și încetinea mașina sau chiar o oprea în mijlocul drumului pentru a îmi explica și arăta lucruri interesante.

     El mi-a arătat de unde pot vedea un apus frumușel, am fost bucuroasa ca un copil. Eu făceam poze, admiram contopirea mării cu a soarelui, eram singură, ei-toți șapte au fugit către camera.

     M-a întrebat șoferul cu ce mă ocup, ce profesie am. Eu am tăcut iar ceilalți au răspuns: e scriitoare=))

     Mulțumesc frumos pentru cuvintele dulci:*


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  doinafil » mesaj pers
  [28.07.17 - 23:06:05]

     Pftiuuuu, ce locație!!!

     Cum să nu te simți foarte bine într-o ambianță și într-o curățenie „a la carte” (cum spune franțuzul)?!?


  doinafil » mesaj pers
  [28.07.17 - 23:17:44]

     Sorry, Krisstinna! , nu știu ce s-a întâmplat de a ”zburat” ecoul, am butonat din greșeală ceva pe tastatură și...

     țuuuști, a-ntins-o, s-a dus!!!

     Spuneam că dacă la cele de mai sus se adaugă și o mâncare ca cea pe care ai pozat-o (gustul l-am bănuit a fi bun, așa-i?!), tacâmul este complet!

     Mă bucur pentru voi că v-ați regalat în vacanța din Creta!!!

     Vă doresc să aveți și-n alte locuri aceeași mulțumire!

     Am citit și votat cu mare drag, măi, ”băbuțo”! (te alint și eu cum te alintă și Dl. C.).


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [29.07.17 - 00:26:42]

     @doinafil: Te sărut cu drag, scumpa mea!

     Da, recunosc, au ales bine hotelul, ei, soții prietenelor mele. Eu am confirmat ca nu am găsit nimic de rău, adică totul era Ok.

     E o zonă liniștită, în hotel nu am văzut alți pitici decât ai noștri, ai românilor, deci liniștea e patroană.

     Mâncarea era grozavă, eu am mâncat puțin, m-am bazat pe fructe, legume și peste.

     Nu m-am abținut de la înghețată, vanilie și banane, super aromate.

     N am consumat alcool deloc la hotel, știu că și ăsta îngrașă.

     Am avut grijă să nu fac abuzuri și tot am pus două kg la colaci.

     Norocul meu că fac sport și că am reușit in scurt timp să elimin surplusul.

     Așa-i la o vârstă :D, are dreptate și domnul C

     Mulțumesc din suflet de vizită și aprecieri, salutări domnului:*


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  krisstinna » mesaj pers
  [29.07.17 - 00:30:28]

     @doinafil: Scriu două, să fim în ton:

     După Creta am avut parte de o zsuper cazare, aici, în iubita mea țară.

     Se poate și la noi, e drept ca nu pe litoral, vorbesc de prețuri decente.


  flaviana77 » mesaj pers
  [29.07.17 - 09:55:08]

     @krisstinna: te îmbrățișez cu drag și dor draga mea îmi pare rău că nu am stat mai mult de vorba atunci sper sa am ocazia data viitoare.


  glcitizen » mesaj pers
  [29.07.17 - 13:26:51]

     @krisstinna:

     Un articol frumos, util si inedit.

     Mie imi plac mult reflexiile tale personale despre oameni si locuri, poate pentru ca vedem lucrurile apropiate la fel.

     Nu neaparat ce vedem este încîntător, cît misterul si farmecul ascunse de aparente...


  ANILU » mesaj pers
  [29.07.17 - 13:49:58]

     @krisstinna: Ha, ha, ha:-D

     Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi camere prin cameră!

     YouTube ar fi plin de filmulete!

     Da un semn să ne vedem, simt nevoia să ies la o terasă la un pahar de vorbă.

     Perioada asta m-am simțit precum Cenusareasa!

     Te pup.


  41 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE

  .

  Data ultimei actualizări (CACHE): 16.07.19 -- 02:11:50

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.106300115585 sec