mobile WEB  #  LASITHI [GRECIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Miramare Resort & Spa [Agios Nikolaos]

Aproape perfect!

a fost acolo: Costi
 • DIN: Piteşti
 • în SEP-2015
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Cum, de la un timp, ne ia așa … un dor de ducă, imediat ce ne-am întors dintr-o plimbare, ne-am gândit că n-ar strica să mai dăm o tură, așa mai pe răcoare, în septembrie, prin Grecia.

  Fiind doar a patra vizită în Elada, nu ne-a fost ușor să ne decidem unde să mergem, că mai sunt încă multe locuri frumoase de văzut pe-acolo. În final, locul l-am stabilit pornind de la oferta programului pentru seniori în Creta. De obicei nu apelez la agenții turistice, preferând să ne organizăm singuri vacanțele, dar, dată fiind situarea geografică a destinației alese, care impune aproape categoric deplasarea cu avionul (deși știu persoane care s-au dus acolo cu mașina personală) și cum ne hotărâsem destul de târziu ca să mai găsim bilete de avion la un preț rezonabil, am decis să folosim serviciile unei agenții. Până la urmă am renunțat însă la varianta programului pentru seniori, rămânând doar destinația, pentru că, deși oferta respectivă este una foarte tentantă, hotelul din program este situat cam departe de plajă și singuratic, în afara vreunei localități.

  Am optat pentru o variantă care să includă totuși aceleași servicii: transport cu avionul, transfer aeroport-hotel-aeroport și cazare, astfel încât să ne rămână să decidem singuri doar cum ne vom petrece timpul acolo.

  Așa că, am căutat și alte oferte și am găsit destul de ușor una, având în vedere și faptul că optasem pentru ultima săptămână a lunii septembrie. Așa am ajuns la

  Miramare Resort & Spa

  Complexul este situat la marginea cochetului orășel Agios Nikolaos și este foarte mare. Mai exact, așa cum am aflat dintr-un pliant ce ni s-a dat la recepție, dispune de aproape 300 de camere.

  Camere

  Complexul dispune de mai multe tipuri de camere: cameră dublă, cameră dublă superioară, cu/fără piscină, apartament cu un dormitor, cu/fără piscină, vile cu trei, sau patru dormitoare și cu piscină proprie.

  Toate acestea ocupă mai multe corpuri de clădire, situate pe o pantă ce urcă destul de mult de la strada de la marginea mării, până spre culmea dealului.

  Pentru acces în camere, de la recepție se poate lua un lift, ce duce la diferitele niveluri, sau se poate urca pe aleile dintre clădiri.

  Noi am avut camera 201, o cameră dublă cu vedere la mare, situată foarte aproape de recepție. Dotarea nu pare de nivelul a patru stele, așa cum știm noi, dar asta nu e ceva nou pentru cei care frecventează Grecia. Pe lângă cele două paturi alăturate, camera mai are două noptiere cu veioze, o măsuță cu un scaun și o oglindă generoasă, două măsuțe joase pentru bagaje și un șifonier, în care am găsit doar o mulțime de umerașe și niște pături și perne de care nu am avut nevoie. Evident, am avut și un televizor LED cu ecran mare, la care se puteau vedea vreo 20 de posturi, după structura cărora ne putem da seama și de structura după naționalități, a clienților: canale engleze (CNN, BBC, CCTV) germane, franceze (TV5 și Arte), rusești și câte unul polonez și evreiesc.

  Camera mai are în dotare și telefon, un minifrigider (gol) și un aparat de aer condiționat, a cărei folosire intra (firesc) în preț, nefiind nevoie să plătești o sumă suplimentară.

  Trebuie precizat că podeaua camerei este placată cu marmură, lucru foarte comod pentru curățenie (nu se auzea niciodată vreun zgomot de aspirator), dar oarecum surprinzător la un hotel de 4 stele.

  Balconul se întinde pe întreaga lățime a camerei, de care este despărțit de un perete de sticlă, cu ușă glisantă. Pe balcon se află o masă și două scaune, iar priveliștea pe care o oferă este splendidă.

  Internetul WiFi aș zice că e OK, având în vedere că se recepționează peste tot în resort, dacă n-ar fi ideea stupidă, pe care am întâlnit-o și prin alte părți, care te obligă să intri mai întâi pe o pagină a furnizorului serviciului, pe care trebuie să o ții deschisă atât timp cât dorești să rămâi conectat. Din cauza asta nu am reușit să încarc pe FB nicio poză de pe telefon, doar de pe tabletă. :(

  Baia

  Baia, nu foarte mare, este complet îmbrăcată în marmură, are cadă și uscător de păr. La duș există un dozator de gel, iar la chiuvetă aveam mereu săpunuri. Ni s-au pus la dispoziție câte un prosop de față și unul de baie, care ni se schimbau din două în două zile, ca și lenjeriile de pat. Deși am văzut destule persoane folosind prosoapele de baie la piscine sau la plajă, nu mi s-a părut că ar fi fost cineva deranjat de acest lucru.

  Piscine

  În afara piscinelor mai mici, la care au acces numai cei care stau în camere cu piscină, complexul dispune de alte trei piscine la care au acces toți oaspeții hotelului: Palm Pool, mai mică, lângă recepție, Aeolos și Aegean, situate la nivelul 3, respectiv 4 și care au și zonă pentru copii. Toate trei piscinele dispun de șezlonguri și umbrele. La fiecare piscină erau afișe care atrăgeau atenția că „rezervarea” șezlongurilor „cu prosopul” este interzisă.

  Restaurante

  Pentru cei care au cel puțin o masă asigurată, hotelul dispune de un restaurant cu servire tip bufet. Cum noi am avut regim All Inclusive, am avut ocazia să mâncăm și micul dejun și prânzul și cina. În toate cele trei cazuri, am putut să constatăm deosebita amabilitate a ospătarilor, care se ocupau doar cu aranjarea și debarasarea meselor, cu servirea băuturilor și servirea celor care mâncau contra-cost. Ca băuturi de care dispuneau cei cu masa asigurată, erau apă și diferite băuturi răcoritoare, vin alb, roze sau roșu și bere. Atât vinul cât și berea erau la sticlă, dar am văzut că, la cerere, unii primeau și mici carafe cu vin. Mai era și un dozator cu diferite băuturi, aflat la dispoziția exclusivă a celor cu servicii AI, sau extra-AI.

  Dimineața ni se servea cafea în cafetiere mari, care o păstrau caldă, iar la dozatorul cu autoservire erau disponibile două feluri de sucuri (portocale și kiwi+ananas) și apă. Mai era și un dozator pentru diferite tipuri de cafea, precum și două dozatoare cu lapte cald, sau rece.

  În rest, felurile de mâncare, la toate cele trei feluri de mese erau foarte diversificate, foarte gustoase și tăvile nu se goleau niciodată înainte să fie înlocuite cu altele pline. Aș adăuga un plus pentru deserturi (din partea soției!). Fructe erau mereu (pepeni roșii și galbeni, struguri albi, piersici, nectarine), iar seara găseam și o supă-cremă caldă, de fiecare dată de alt fel. Se mai făceau și unele preparate pe loc, dintre care cele mai apreciate au fost clătitele de dimineață.

  Pentru mine a fost o plăcere să mănânc felurile de pește, de fiecare dată preparate altfel. În afară de pește erau mereu preparate din carne de pui, curcan, porc, vită și miel.

  Salatele nu lipseau, de multe feluri, inclusiv din cele pe care le puteai combina cum doreai.

  În concluzie, erau produse pentru toate gusturile, de la gurmanzi, până la vegetarieni, vegani, sau ce-or mai exista pe lumea asta.

  Între mese se poate apela la barul de lângă recepție, pentru o gustare, sau o băutură (bere, vin, cocteiluri cu și fără alcool etc.) După ora 11 seara, băuturile erau contra-cost și pentru cei cu regim AI. Mai există un bar și la piscina Aegean, am înțeles că are același regim ca barul principal, dar personal nu am recurs la serviciile lui.

  În complex, mai există și un restaurant à la carte, lângă piscina Aegean, unde însă se plătea. Cei cu regim AI, puteau mânca acolo după bunul plac, contra sumei de 20 € pe zi de persoană.

  Noi am mâncat la acest restaurant doar o dată, când am participat la seara cretană, dar nu am fost impresionați nici de servicii, nici de mâncare, în asemenea măsură încât să considerăm că merită să dăm câte 20 € „de căciulă” pentru a mânca aici.

  Și pentru că am amintit de seara cretană, am ajuns și la

  Animație

  Cum este un resort ce oferă regim all inclusive, este firesc să te aștepți și la ceva animație pe-aici. Cei obișnuiți cu resorturile AI din Turcia vor fi însă dezamăgiți pentru ce înțeleg grecii de la Miramare Resort prin acest termen.

  În primul rând, animația pentru copii este ca și inexistentă. Cei tineri nici ei să nu se aștepte la ceva nemaipomenit. Cea mai „animată” animație la care am participat a fost seara cretană, care, în afara unei cine cu meniu mai deosebit (la care creveții nu mi s-au părut prea bine pregătiți) și cu un sortiment mai variat de băuturi, ne-a oferit ocazia să ascultăm muzică cretană și grecească live și să admirăm măiestria unei trupe minuscule de dansatori (doi bărbați și două femei). După aparențe, erau părinții, fiul și nora, iar „bătrânul” a dat un spectacol de nota zece, uimindu-ne pe toți cu pofta de dans și distracție, de viață, pe care a arătat-o. În final, totul s-a terminat într-un „bruderschaft” general, în care s-a format o horă mare, fiecare dansând cum se pricepea mai bine.

  Pentru această seară, cei cu AI au plătit câte 16 € de persoană plus băuturile. Ceilalți nu știu cât a trebuit să scoată din buzunar …

  Altă animație este asigurată în fiecare seară, la bar, de către echipa formată din vreo doi băieți și două fete. Astfel, aceștia au organizat jocuri de bingo și poker, concursuri de cultură generală, sau de recunoaștere a unor melodii și cam atât.

  De asemenea, resortul dispune de sală de gimnastică, fitness, spa, chiar și un teatru de vară, unde cât am stat noi nu s-a întâmplat nimic și de o tablă de șah cu piese gigantice.

  Plaje

  Agios Nikolaos, la marginea căruia se află Miramare Resort & Spa, este un orășel de pe coasta nordică a Cretei, situat spre capătul estic al acesteia, în golful Mirabello.

  Miramare Resort & Spa nu dispune de plajă proprie, dar oaspeții hotelului au acces la două plaje din imediata apropiere.

  Prima dintre acestea, situată chiar la poarta de intrare în resort, plaja Gargadoros, este o plajă neamenajată, mai mult cu pietricele decât cu nisip și cu intrarea abruptă în mare, astfel încât la 5 m de mal, adâncimea apei ajunge la doi metri. Deși este neamenajată, plaja este foarte curată, iar apa limpede, încât poți vedea clar fundul mării, chiar și la adâncimi de peste 2 m. Ba mai mult, sunt și peștisori, o specie de pești sidefii, aproape transparenți, care veneau și mă ciupeau ușor de călcâie.

  Cum noi am fost plecați în timpul zilei, aceasta era plaja pe care veneam ca să prindem ultimele raze de soare înainte de asfințit și să facem o baie în apa caldă, așa că pot spune că o cunosc bine. Nu e o plajă pentru cei cu copii, mai ales că nici nu e deloc mare.

  Cea de-a doua plajă, Almyros, este o plajă amenajată, cu steag albastru și care îndeplinește toate condițiile pentru cei mai pretențioși și, mai ales pentru copii, deoarece este o plajă cu nisip, lată, iar intrarea în apă se face lin, astfel că adâncimea apei rămâne mică și la o distanță apreciabilă față de mal. În plus, aici se pot închiria șezlonguri și umbrele, la prețul de 5 € fiecare, pe zi. Păstrând biletul de plată, poți merge liniștit la masa de prânz și te poți întoarce mai târziu, fără să mai plătești.

  Concluzii

  Miramare Resort & Spa este un loc unde m-aș întoarce oricând cu plăcere, pentru că este un loc unde, chiar dacă dotările nu sunt cele mai grozave, amabilitatea personalului, natura și ambianța te fac să te simți bine.

  Pentru cei care ar dori să meargă acolo, aș avea câteva sugestii:

  • Cei tineri sunt, evident dornici de distracție, muzică, dans. În acest caz, soluția este orașul din apropiere (distanța până în centru este de doar un kilometru), unde se găsesc locuri ce oferă posibilități variate de distracție.

  • Familiile cu copii (am văzut multe astfel de cazuri) se vor simți, cu siguranță, bine, datorită plajei amintite mai sus și condițiilor oferite de resort, mai puțin animația. Și în acest caz, o vizită pe seară în oraș oferă posibilitatea diversificării activităților.

  • Cei mai în vârstă aș putea spune că se vor simți aici excelent, indiferent că sunt genul activ, sau sunt dornici de leneveală la soare, asta pentru motivele expuse mai sus, dar și pentru liniștea asigurată de faptul că, așa cum spuneam, camerele sunt împrăștiate pe o suprafață foarte mare. Un singur amendament trebuie să aduc la afirmația mea. Probabil din cauză că acest resort a fost construit inițial acum câțiva ani, nu dispune de facilități pentru persoane cu handicap locomotor, sau pentru cele cu dificultăți de deplasare. Astfel, sunt diferite porțiuni cu trepte ce trebuie urcate sau coborâte și tot complexul este în pantă. Chiar și căratul bagajelor poate fi în anumite cazuri o problemă. Asta la plecare, pentru că la sosire, recepționera, după ce-ți dă cheia de la cameră, strigă din toți rărunchii: Mitzooo !. Și apare Mitzo, care, deși nu este prea voinic, te duce la cameră și îți cară și bagajele, fie pe jos, dacă e aproape, fie cu electrocarul, dacă e mai departe. Totuși, cred că dacă ceri la recepție, Mitzo ar face chestia asta și la plecare, mai ales dacă-i dai și un bacșiș modest, dar ce te faci dacă trebuie să pleci noaptea, așa cum am plecat noi, la o oră când Mitzo era de mult în brațele lui Morfeu?! … :))

  • Cei dornici de sporturi nautice vor găsi în oraș agenții care oferă echipamentul și asistența necesare; o zonă bună pentru snorkeling este chiar în dreptul resortului, între cele două plaje. Se pot închiria bărci, sau alte ambarcațiuni, scutere acvatice etc.

  • Cei dornici de plimbări au și ei la dispoziție diferite variante. Prima ar fi pentru „leneși”, folosirea serviciilor propriei agenții cu care au venit, care le oferă tot felul de excursii. A doua ar fi apelarea la o agenție locală (sunt o mulțime în Agios Nikolaos), caz în care se va obține un preț mai bun, dar asta evident necesită și mai multă muncă de informare și căutare. A treia variantă este cea folosită și de noi: închirierea unei mașini și organizarea unor excursii pe cont propriu. Asta necesită, evident, o informare prealabilă. În legătură cu închirierea mașinii, și în acest caz există varianta, pentru cei „leneși” de a apela la serviciile unei agenții care are un reprezentant chiar în holul hotelului. Pentru cei mai economi, varianta este de a apela la una din numeroasele firme din oraș. Așa am făcut și noi și am scos un preț pe jumătate din cel cerut de cei de la hotel. Mai exact, am plătit 117 € pentru cinci zile, cu asigurare completă, inclusiv pentru cauciucuri, oglinzi etc. În schimb, mașina ne-a fost livrată în aceleași condiții: am dat un telefon la firmă, le-am spus ce vreau și a doua zi dimineața mi-au adus mașina la hotel. Nu a fost nevoie decât de cartea de identitate și permisul de conducere, plata s-a făcut cash, fără nicio sumă dată drept garanție și fără card. Surpriza a fost că cel care ne-a adus mașina era un moldovean de-al nostru, de peste Prut. La plecare, am lăsat mașina în parcarea hotelului și cheia la recepție.

  Închei aici, pentru că m-am întins cam mult, spunându-vă doar atât: Mergeți, fraților, la Miramare Resort & Spa, că n-o să vă pară rău!

  S-aveți vacanțe frumoase!

  Articol încărcat de Costi in [07.10.2015 / 11:22:01]

  [validat & publicat in 07.10.15 / 13:10:41]

 • VIZUALIZĂRI: 3153
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 40 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    30600 PMA (din 34 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Miramare Resort & Spa [Agios Nikolaos]? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Costi"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  calatorul » mesaj pers
  [09.10.15 - 15:16:04]

     Frumos intr-adevar, si poze convingatoare. Multumim pentru informatii si recomandari, am avut si eu ocazia sa aleg si sa stau in conditii minunate in Creta, nu ma repet aici.

     Bine de stiut, poate plaja din apropiere putin cam neprietenoasa in pozele postate aici, dar si noi mergeam vreo 1o min. cu masina pana la o plaja buna, merita tot efortul. Am vazut multe hoteluri frumoase in zona, peisajul este minunat, desi marea ceva mai salbatica, dar cu atat mai atragatoare. Alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]

  1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 19.07.19 -- 07:46:18

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0728590488434 sec