mobile WEB  #  [ALTE ZONE] [ȚĂRILE SCANDINAVE]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Clarion Collection Hotel Arcticus [Harstad]

Clarion Collection Hotel Arcticus - Harstad

a fost acolo: iulianic
 • DIN: Bucuresti
 • în JUL-2013
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  Nu ştiu sigur care este clasificarea Hotelului Arcticus din Harstad. Pe lista hotelurilor la care urma să fim cazaţi, primită de la agenţie, figura cu 4*, dar pe internet l-am găsit atât cu 4* cât şi cu 3*. Pentru mine n-a contat deloc acest amănunt. La fel ca şi Hotel Bryggen din Tromsø care ne găzduise cu o zi înainte (vezi impresii), Hotelul Arcticus din Harstad face parte din lanţul hotelier Clarion, aşadar şi aici am găsit acelaşi lux şi aceeaşi preocupare pentru ca oaspeţii să se simtă bine.

  Harstad este un pitoresc orăşel situat pe mai multe insule, cea mai mare fiind Hinnøya (una dintre cele mai întinse de pe întreaga coastă vestică), dar şi pe numeroase alte insule mai mici conectate între ele prin poduri cum numai norvegienii ştiu să facă. Toată această îmbinare de formaţiuni naturale şi realizări omeneşti fac din Harstad o aşezare de care îţi aminteşti cu plăcere multă vreme după ce ai vizitat-o.

  Clarion Collection Hotel Arcticus - ca multe altele din Norvegia - este aşezat pe malul fiordului, lângă port.

  Privită din afară, în alăturarea ei cu Kulturhuset - un edificiu modern, cu o scară stilată - clădirea Hotelului Arcticus, sobră, cu ferestre mici, nu trădează eleganţa din interior. Un lobby larg, foarte modern, cu pereţi pictaţi, cu fotolii confortabile şi ornamentat cu multe orhidee naturale, nu poate face decât o impresie bună. Recepţionera, foarte operativă, ne-a făcut primirea, apoi ne-am aliniat cu bagajele la lift.

  Camera 514 care mi-a fost repartizată este mare şi foarte frumoasă. Un pat dublu, proaspăt primenit, două veioze fixate în perete şi altele două pe noptiere, au fost primele detalii care mi-au atras privirea. Oglinda rotundă, cu o ramă deosebită, aflată deasupra biroului, a fost următorul element care mi-a captat interesul.

  Pe birou se afă telefonul, o veioză şi în plus o lampă pentru citit. În continuare, pe peretele din dreapta, este montat televizorul, iar dedesubt se află minibarul pe care două pahare impecabile aşteaptă să fie folosite. În momentul preluării camerei minibarul era aprovizionat cu vin, bere, răcoritoare şi ciocolată, iar pe măsuţa de lângă fereastră, un coşuleţ oferea şi alte bunătăţi (vin, alune şi rondele sărate).

  Ascunse în şifonier, am găsit masa şi fierul de călcat. Între dotările camerei n-ar trebui să uit a menţiona un fotoliu confortabil, cu pernă, lampadarul din colţ, precum şi numeroasele prize, amănunt foarte apreciat de posesorii de telefoane şi aparate foto aflaţi toată ziua pe drumuri.

  Fereastra camerei este doar batantă şi - contrar aşteptărilor - nu dă spre exterior, ci spre un spaţiu închis între două aripi ale clădirii, cu acces de la parter. Acoperit cu sticlă, acest spaţiu este bine încălzit. La un capăt se află un separeu cu o cortină de pluş dincolo de care am văzut instrumente muzicale şi stative pentru partituri. Un loc pentru evenimente deosebite, o saună mai specială?

  Aşa cum mă aşteptam, baia la Clarion Collection Hotel Arcticus - Harstad este elegantă, dotată cu oglindă mare, uscător de păr, spumant (atât la chiuvetă cât şi la duş), pahare în folie de plastic, şerveţele cosmetice şi hârtie igienică. Două seturi de prosoape curate aşteptau să fie folosite.

  Trebuie să mai menţionez faptul că uşa de la baie este culisantă, iar cabina de duş are un perete de sticlă pe cât de bizar ca formă, pe atât de elegant şi ergonomic. De asemenea, instalaţia de la duş este una dintre cele mai moderne, atâta doar că recipientul cu spumant este montat prea sus pentru a putea fi folosit cu uşurinţă şi de o persoană cu statura normală.

  Din pliantele informative găsite în cameră, am aflat că hotelul se situează aproape de centrul istoric Trondenes, de Universitate şi de biserică, cea mai nordică biserică medievală, de piatră, care a dăinuit în Norvegia.

  Am mai aflat că hotelul dispune de spaţii pentru evenimente şi întâlniri de afaceri, inclusiv cu servicii de copiere, că oferă şi alte facilităţi precum trezire la ora solicitată, spălătorie, parcare, saună, schimb valutar, birou de informare şi chioşc de ziare în incintă.

  Micul dejun inclus în preţ, în regim bufet (în pliantele informative se spune că micul dejun este gratuit, dar cine crede una ca asta?) este variat şi bogat astfel că n-am auzit pe nimeni plângându-se de ceva. În dorinţa lor de diversitate şi de a mulţumi pe toată lumea, oferă inclusiv ouă crude pe care le poţi fierbe singur, mai moi sau mai tari, după preferinţă. Nu am apreciat foarte mult ideea. Cel puţin pentru cei aflaţi în situaţia noastră, asta înseamnă timp suplimentar, dar şi să te pricepi să foloseşti aparatele lor. Existau totuşi şi ouă preparate (fierte, omletă, ochiuri).

  Pate de somon şi pasăre, mezeluri, cârnăciori, caşcaval, unt de arahide dar şi din cel obişnuit, câteva tipuri de gem (afine, portocale, căpşuni, mere), pâine şi chifle cu seminţe, fructe (struguri, ananas şi grapefruit), legume (castraveţi şi roşii), iar ca băuturi ceai, cafea şi suc la dozator, iată ceea ce-mi amintesc din oferta micului dejun la Clarion Collection Hotelul Arcticus - Harstad.

  După micul dejun, dis-de-dimineaţă, pe o ceaţă deasă care se înălţa parcă direct din apa fiordului, am pornit spre insulele Lofoten, un arhipelag format din şapte insule mai mari şi o puzderie de altele mai mici. Una dintre cele mai frumoase părţi ale coastei norvegiene ne-a oferit, firesc, una dintre cele mai frumoase zile de circuit.

  Am stat la Clarion Collection Hotel Arcticus - Harstad la 23 iulie 2013.

  Articol încărcat de iulianic in [14.11.2013 / 14:26:57]

  [validat & publicat in 14.11.13 / 15:54:11]

 • VIZUALIZĂRI: 2631
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 26 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    16200 PMA (din 19 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Clarion Collection Hotel Arcticus [Harstad]? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "iulianic"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 9 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster » mesaj pers
  [14.11.13 - 15:13:46]

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Mulţumesc.


  iulianic » mesaj pers
  [14.11.13 - 15:26:01]

     @webmaster: Da, este OK!


  mateimarian » mesaj pers
  [14.11.13 - 21:19:17]

     Amazing trips you had!


  iulianic » mesaj pers
  [14.11.13 - 23:04:24]

     @mateimarian: Da, am avut călătorii frumoase, dar hotelurile întotdeauna au contribuit cu prea puţin. Le-am considerat doar un adăpost. În ţările nordice peisajele naturale sunt uluitoare. Acolo uiţi de muzee, catedrale... nu mai vrei decât natură sălbatică, iar nordul oferă asta din plin.

     Doresc tuturor celor ce iubesc natura să ajungă să vadă măcar o dată fiordurile norvegiene şi satele izolate de pescari de pe malurile lor, locuinţele tradiţionale ale laponilor, gheţarii, canioanele şi cascadele învolburate!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  ahndrei69 » mesaj pers
  [11.01.19 - 16:50:03]

     @iulianic: Buna ziua, sunt S. Adrian, as dori, daca se poate, informatii suplimentare despre o astfel de calatorie, la Nordkapp. Cheltuieli, taxe sosele si vigniete din tarile tranzitate, pret carburant, perioada propice, preturi hoteluri, etc.

     Imi doresc enorm sa fac o astfel de calatorie insa bugetul este destul de limitat, in consecintya trebuie un calcul minutios. Va multumesc. [...]


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  webmaster39 » mesaj pers
  [11.01.19 - 17:02:01]

     @ahndrei69: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

      Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").

      Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.


  iulianic » mesaj pers
  [12.01.19 - 09:47:26]

     @ahndrei69: Sunt mai bine de 5 ani de când am făcut circuitul Scandinavia - Cap Nord. În afara traseului, nu cred că puținele informații pe care le dețin mai sunt de actualitate.

     Circuitul nostru a fost organizat de o agenție turistică (ulterior falimentată și desființată), deci noi doar am acceptat programul și am achitat costurile. Regret, dar nu știu nimic despre taxe șosele, viniete în țările tranzitate, preț carburant sau costuri de cazare.

     În privința perioadei de călătorie… Noi am fost în luna iulie. În România era vară toridă, iar la Cap Nord erau numai 3-5 grade. Vânt rece, nori groși și chiar ploaie măruntă. Ca la noi când așteptăm iarna, la sfârșit de noiembrie. Deci, este necesar echipament adecvat.

     Nu am avut decât mic dejun (inclus în costul cazării). Ne aprovizionam cu sandwich-uri, fructe și apă de la supermarketuri unde plăteam cu cardul. În țările în care moneda nu era euro, schimbam în moneda locală o sumă pe care o apreciam (cu ajutorul ghidului) ca fiind necesară și suficientă pentru intrări la obiective. Dacă ne rămânea ceva, la trecerea în următoarea țară schimbam acea sumă în moneda țării în care intram.

     Nu cred că ți-am fost de mare folos, dar vreau să te asigur că traseul pe care l-am făcut a fost mirific. Merită din plin orice cheltuială. Pe noi ne-a costat 1713 euro/persoană fără mese, fără intrări la obiective și fără alte cheltuieli personale. Dacă te interesează impresiile generale despre acest circuit, accesează articolul meu În ţara lui Moş Crăciun, în Laponia

     Pe privat, îți voi trimite programul circuitului. Poate că te ajută în alcătuirea și optimizarea traseului.

     Îți doresc o călătorie plăcută și amintiri de neuitat din cel mai nordic punct al Europei!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  ahndrei69 » mesaj pers
  [14.01.19 - 08:57:43]

     @iulianic: iti multumesc pentru tot. DEOSEBIT de amabilă.


  iulianic » mesaj pers
  [15.01.19 - 11:14:13]

     @ahndrei69: Reține că nu are nici o legătură prețul calculat de o agenție acum mai bine de 5 ani cu ceea ce poți plăti tu ca turist care îți organizezi singur excursia. La grupuri mari se mai negociază prețuri, se mai adaugă comisioane pentru agenția organizatoare, se plătesc ghizi, 2 șoferi... Toate astea intră în prețul final.

     Excursiile opționale (cele scrise la finalul programului pe care ți l-am trimis) au fost achitate separat. Cât a cheltuit fiecare pe intrări la obiective (doar cei care au dorit să viziteze respectivele obiective) sau pe suveniruri... e treaba fiecăruia.

     Citește pe AFA și celelalte articole! Sunt colegi care au făcut Scandinavia cu mașina, pe cont propriu. Ei dețin - cred - informații mult mai folositoare pentru tine.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]

  9 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 19.03.19 -- 04:56:09

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.076761007309 sec