mobile WEB  #  #EXCURSII și CĂLĂTORII [GRECIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Descoperă Lefkada

Am văzut albastrul absolut

Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:a fost acolo: krisztike
 • DIN: Sfantu Gheorghe
 • în JUL-2013
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  După mai multe ezitări, deoarece nu vroiam să vizităm această insulă cu copil mic, totuşi am pornit cu maşina spre Grecia. Am traversat Bulgaria fără probleme şi am făcut un popas de o zi la Sidirokastro, hotel Agnantio, după care în 5 ore am ajuns pe insulă. Am fost fascinaţi de cum am trecut podul mobil pe insulă când am văzut apa aceea albastră, care nu credeam să existe. Am mers spre satul Agios Nikitas, unde am avut cazarea la hotelul Santa Marina şi seara am petrecut-o acolo.

  A doua zi am coborât spre sat, care mi se pare foarte drăguţă, m-au încântat scaunele şi măsuţele albastre pe stradă şi apa albastră care se vedea la capătul străduţei. Este un sat mic, dar ne-a plăcut mult, am vizitat diferite taverne şi ne-a plăcut mâncarea foarte bună de acolo. Ajunşi pe plaja mică a satului, am vrut să luăm taxiboat-ul spre plaja Milos, dar ne-au zis că sunt valuri prea mari pentru a lua copii la bord. Ne-am supărat puţin, ne-am întors la hotel, am luat maşina şi am plecat spre plaja Kathisma. E foarte aproape de sat - 5 minute de mers. Parcarea ne-a costat 4 euro, este într-adevăr aglomerată şi comercială, plin de negri care vindeau diferite lucruri. Am luat cafea şi suc de lămâie şi n-a trebuit să plătim pentru şezlonguri. Apa este foarte curată, valurile spumoase, peisaj superb.

  A doua zi am vizitat oraşul Lefkada/Lefkas, care mi-a plăcut ziua, seara este foarte aglomerată. Iar scaune multe şi colorate pe străzi care mă fascinează. La întoarcere am rămas pe plaja Agios Ioannis cu morile de vânt, windsurferi, vânt puternic. Apa nu e la fel de albastră aici, dar caldă şi curată, am văzut şi pic de nisip.

  A treia zi am fost pe cele mai înguste drumuri până acum când am coborât spre marile pietre-Megali Petra. În partea de vest sunt multe drumuri înguste şi serpentine, dar aici erau chiar de o maşină. Pietrele sunt uriaşe chiar şi cum se izbeau valurile de ele, îmi creau o stare de frică şi de admiraţie în acelaşi timp. Aici am cules cele mai frumoase pietre pentru amintire.

  A patra zi am decis să vedem şi partea cealaltă a insulei: am plecat spre Vassiliki, unde apa e mai puţin albastră, dar intrarea e lină şi în apă e nisipos, adâncă nu era numai foarte departe. Am mâncat pe malul mării, am şi plătit multicel... dar ce să faci... După aceea am plecat spre Nidri la shopping şi să vedem navele ancorate şi iluminate-m-au fascinat, dar n-am mers în croazieră din cauza micuţei. Partea estică e şi ea frumoasă, are farmecul ei. Dacă m-aş întoarce acum, m-as caza acolo.

  A cincea zi am fost la Porto Katsiki, unde parcarea costă 4 euro, am coborât treptele şi am ajuns pe plaja superbă plină de pietre. Este frumoasă, impresionantă, era aglomeraţie, dar plaja nu e lungă, aşa că este de aşteptat.

  În ultima zi plină am fost la plaja Egremni - preferata mea. Parcarea iar 4 euro, după care am coborât cele 350 de trepte. Am ajuns la ora 10, aşa că nu bătea soarele. Plaja este lungă, are mult nisip, foarte frumoasă, apa albastră cum nu se poate. Apa se adânceşte destul de repede, aşa că numai soţul a făcut baie, ca şi pe Katsiki. Ne-am dus sus tot gunoiul într-o pungă cum face toată lumea-m-a amuzat lucrul acesta. Am stat numai 2 ore să nu prindem soarele urcând treptele şi am rezistat cu bagaje şi copil. A meritat din plin.

  Preţurile pe la taverne erau cam 8-10 euro porţia, 2-3 euro ceva de băut, aşa că am cheltuit banii pe mâncare mai mult, dar bucătăria lor e incomparabilă.

  Cam aceste lucruri mi se par importante acum, ataşez câteva poze, îmi pare rău că n-am ajuns pe Milos, dar nu se poate să vezi tot în 7 zile. Frumoasă şi deosebită insula Lefkada, mulţumesc AFA de idee, de aici am pornit spre insulă, acum un an nu ştiam ce este, unde se află şi ce peisaje minunate are.

  Articol încărcat de krisztike in [24.08.2013 / 00:06:17]

  [validat & publicat in 24.08.13 / 07:34:41]

 • VIZUALIZĂRI: 3690
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 32 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    13950 PMA (din 16 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "krisztike"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster13 » mesaj pers
  [24.08.13 - 11:38:06]

     Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

  Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)


  1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 12.12.19 -- 18:28:29

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0717561244965 sec