mobile WEB  #  CANAKKALE [TURCIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Akol

Confort și eleganță în Canakkale

a fost acolo: nicole33
 • DIN: București
 • în JUN-2010
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  La întoarcerea din Kusadasi am fost nevoită să caut o cazare de tranzit în Canakkale cu doar trei zile înainte. Aveam deja experiența anilor precedenți când ne-am oprit la Anzac 3* și la Helen 3*. Mai auzisem și de Buyuk Truva de pe la cunoscuți. La Anzac stătusem cu trei ani înainte și nu mi-a plăcut deloc (camere mici, înghesuite, murdare, parcare într-un gang aflat chiar peste drum unde încăpeau fix trei mașini și într-o altă locație ceva mai departe), la Helen (camere acceptabile, parcare generoasă chiar în spate) nu mai erau locuri, deși se scumpise, astfel că ne-am hotărât că mai bine plătim mai mult pentru un hotel mai bun, decât să nimerim în cine știe ce bombă.

  Am găsit pe booking hotelul Akol de patru stele, aflat chiar pe faleza din Canakkale, cu parcare proprie, la prețul de 75 euro camera pe noapte cu mic dejun inclus și am rezervat.

  Am ajuns la hotel la ora 15.00 și am fost îndrumați spre parcarea hotelului. Pentru a ajunge în parcare, din fața hotelului se face dreapta pe prima stradă și apoi iar dreapta. Parcarea este păzită, cu locuri suficiente, mașini de mașini, multe cu numere românești.

  Neavând unde să printez foaia cu rezervarea, am salvat fișierul pe un stick și am notat pe un bilet codul PIN și alte date de identificare și m-am prezentat cu biletul la recepție. Am avut noroc că mi-a găsit imediat rezervarea, fiind suficient să-i spun doar numele. Prețul unei camere duble afișat la recepție era de 100 de euro. Am plătit cu card bancar echivalentul în lire a 75 de euro, la o paritate în avantajul lor. Am fost întrebată dacă doresc cameră cu două paturi sau cu pat matrimonial, la etaj de fumători sau nefumători. Chiar m-a amuzat chestia asta cu etajele de nefumători.

  Hotelul fusese renovat în 2008 în totalitate și s-a văzut acest lucru, începând cu recepția, holurile și lifturile. În cameră mobilierul era tot nou, instalațiile sanitare din baie, la fel noi. Ce m-a impresionat din primul moment a fost curățenia exemplară. Camera avea pe jos mochetă, groasă și foarte curată, cearceafurile și prosoapele erau impecabile, pat matrimonial extrem de confortabil, noptiere, două scaune și o măsuță, televizor, aer condiționat individual eficient, seif gratuit în care încăpea laptop-ul, minibar. Balconul era cam micuț, dar ne oferea o vedere laterală superbă asupra Dardanelelor și a portului. Baia era la fel extrem de curată, cu cadă de baie, uscător de păr, oglindă de machiaj, cosmetice de bună calitate.

  Exista internet wireless în întreg hotelul și funcționa foarte bine.

  Hotelul dispune și de piscină, dar nu ne-a interesat, preferând o plimbare prin Canakkale, un oraș pitoresc.

  A doua zi de dimineață am luat micul dejun pe terasa restaurantului, aflat la primul etaj, cu aceași panoramă asupra falezei și a portului. Mâncare bună, cafea bună, prăjituri excelente.

  Recomand acest hotel pentru o noapte de tranzit (sau poate mai multe) pentru camerele curate și confortabile, mâncarea bună (există și varianta de cazare cu demipensiune, dar noi nu am știut), parcarea spațioasă și păzită și, nu în ultimul rând, pentru poziționarea excepțională chiar pe faleza de promenadă din Canakkale, unde terasele sunt înșirate ca mărgelele, și apropierea de feribotul Canakkale-Eceabat (100 m).

  Articol încărcat de nicole33 in [02.03.2012 / 15:14:38]

  [validat & publicat in 02.03.12 / 16:29:39]

 • VIZUALIZĂRI: 1876
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 12 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    16650 PMA (din 20 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Akol? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "nicole33"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • Nu s-a scris, până acum, niciun ECOU la acest articol


  Data ultimei actualizări (CACHE): 25.06.19 -- 21:38:47

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0658531188965 sec