Q&A Vacanța la Roma

Întrebări și răspunsuri [22]

  • adresate (şi trimise automat) TUTUROR celor care au scris impresii în rubrica «Vacanța la Roma»
    • CÂND / LA CE se folosesc

      Aceasta rubrică a apărut observand nevoia voastră de a cere informaţii despre o destinație prin scrierea unor întrebări nelegate obligatoriu de un sejur sau review particular, care să ajungă cât mai ușor, mai rapid în atenția tuturor.

      Exemplu: presupunem că un utilizator dorea să întrebe ceva despre toboganele unui hotel - dacă există, câte sunt la număr și unde sunt ele amplasate

      • Anterior introducerii acestei rubrici, întrebarea putea fi scrisă doar la rubrica ECOURI a unui review existent. Dar dacă nu era scris incă nici un review la acel hotel? Din practică, de multe ori se deschide un pseudo-review, se scria intrebarea, se dadeau note (??!!) acelui pseudosejur, apoi se așteptau raspunsurile...
      • Dacă existau deja mai multe reviews-uri, in unele cazuri se proceda la postarea repetată a acelei intrebari la FIECARE review, în scopul supunerii spre atenția fiecăruia dintre cei care au fost acolo şi au scris impresii.
      • In mod evident, ambele "rezolvări" erau incorecte şi "peste mână", dar erau oarecum de înţeles, având in vedere lipsa altei posibilităţi. Odată cu apariţia rubricii «ÎNTREBĂRI şi RĂSPUNSURI», nevoia de informaţii se rezolvă decent.
      • NOTĂ: evident, alternativa de a posta întrebarea ca ECOU al unui review RĂMANE în picioare - dvs decideţi dacă întrebarea va fi destinată \b|[doar] acelui autor sau o trimiteți prin rubrica ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI (avand expunere directă mai mare, către TOȚI)

      • PENTRU A POSTA O ÎNTREBARE: apasati «SCRIE O INTREBARE»; completați textul in fereastra nou-aparuta; apăsați «SALVEAZA»

      • PENTRU A VIZUALIZA O ÎNTREBARE ȘI RĂSPUNSURILE AFERENTE: click pe titlul sau textul întrebării

      • PENTRU A RĂSPUNDE LA O ÎNTREBARE: intrati în pagina acelei întrebări, eventual citiţi răspunsurile anterioare (daca există); apăsaţi «RĂSPUNDE»; scrieţi textul şi apăsaţi «SALVEAZĂ»
    • Când NU trebuie folosite
      • NU folosiți această rubrică dacă doriți sa adresați o întrebare autorului unui SINGUR review - este mult mai bine să o scrieți folosind rubrica ECOURI a acelui review (autorul va fi înștiințat/ă automat prin email )

      • [chiar dacă pare evident:] NU folosiți rubrica INTREBĂRI și RĂSPUNSURI pentru a scrie PĂRERI, IMPRESII sau RECOMANDĂRI din sejurul în acea destinație - este mult mai bine să folositi linkul/butonul «ADAUGĂ (SCRIE) IMPRESII»
      CÂND SCRIEȚI UN RĂSPUNS: încercați să vă limitați doar la subiectul întrebării; dacă doriți să aduceți alte completări referitoare la acea destinație sau acel sejur, este preferabil să folosiți rubrica ECOURI a unui review existent (poate chiar al dvs; sau al altui autor) SAU linkul/butonul «ADAUGĂ (SCRIE) IMPRESII»

    City break Romatrimisă de: Laterra - în [12.10.22 14:30:15]

    Buna ziua, mergem la Roma eu, sotia si bebe (1 an si 5 luni). Va rog sa imi recomandati un ghid roman, am tot citit aici despre un domn Petre, dar nu gasesc un contact al lui. Ma puteti ajuta? Ceva recomandari pentru locatii de luat masa, de mentionat ca hotelul este in zona Vatican. Multumesc!!
    7 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 321

    Preturi obiective turisticetrimisă de: raluca18 - în [14.07.16 18:33:27]

    Buna ziua, In scurt timp urmeaza sa plec impreuna cu sotul meu intru-un city break si as avea cateva intrebari suplimentare: -la ce obiective ar fi mai ok sa rezerv biletele online? -difere pretul biletelor la obiectivele turistice daca le achizitionez online sau direct la fata locului? -care este costul biletelor la principalele obiective? -la Vatican fiecare obiectiv se plateste separat? Va multumesc, Raluca
    2 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1499

    City Break Romatrimisă de: Alex Ro - în [03.07.16 02:41:09]

    Buna As vrea să plec 2-3 zile la Roma. Am gasit cateva oferte la agentia [...]. Un City Break cu bilet de avion (dus-intors) +cazare la hotel+mic dejun, intre 150€. [...] E ok ca preț? [...] Vă mulțumesc!
    10 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1995

    romatrimisă de: monik10 - în [20.03.16 08:27:06]

    A stat cineva la hotel antico aquadotto si daca da cum se ajunge la obiectivele turistice
    3 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1597

    Hotel Beverly Hillstrimisă de: Stefan2015 - în [06.03.16 19:57:14]

    Buna seara V-oi zbura de la Bucuresti catre in Roma Fiumicino in luna Aprilie. Ma poate indruma cineva cum ajung de la aeroport catre Hotel Beverly Hills? Multumesc.
    3 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1599

    Transport Ciampino-Terminitrimisă de: Caramela - în [20.11.15 15:09:04]

    Buna ziua, In decembrie am planificat o excursie de cateva zile la Roma si as aprecia cateva informatii extrem de utile de care am nevoie. Incerc sa imi cumpar bilete online Ciampino-Termini de la Terravision si observ ca trebuie sa aleg cursa exacta in functie de ora. Acum habar nu am cat timp se pierde cu debarcarea si cat dureaza pana ajung in statia de autobuz. Daca optez pt o anumita ora si ajung mai devreme sau mai tarziu pot sa folosesc biletele pentru o alta cursa? Instinctul meu imi spune ca nu dar vreau sa fiu sigura. La intoarcere, ce fereastra de timp sa imi iau la plecarea spre aeroport? Avem avionul la 18:30 si ma gandeam sa plecam din Roma in jur de ora 15 ca sa fim siguri ca ajungem. Multumesc anticipat.
    6 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 2574

    Ce poti face in 6 ore la Roma? trimisă de: Constantin_ - în [23.09.15 19:56:26]

    Salutare. Avionul ajunge la ora 7.30 la Chamino si pleaca inapoi la 13.30. Ce poti face in 6 ore pe care le ai la dispozitie? O optiune ar fi sa maninci o pizza in apropierea aeroportului. Si totusi, esti la Roma, chiar nu poti vedea nimic? Ciao tuturor!!!
    7 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1926

    Cheltuieli si cazaretrimisă de: Sejurica - în [10.08.15 02:44:58]

    Dragi AFA-isti, planuiesc o escapada la Roma cu sotul si copila cea mare, dar am nevoie de ajutor. Va rog sa imi spuneti de ce buget as avea nevoie pentru a vizita tot ce se poate in 4-5 zile si cam cat costa mancarea acolo. Raspunsurile ma vor ajuta sa dorm mai linistita noaptea pana in noiembrie. Daca imi puteti recomanda si cazare ieftina si buna (asa cum doar românii isi pot dori), recunostinta mea va fi la cote maxime. Va multumesc!
    13 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 3227

    Cardul Romapass (daca esti cu copiii) merita?? trimisă de: Silvana5 - în [08.04.15 13:01:05]

    Buna ziua, as dori sa stiu daca merita cumparat acest card daca ai cu tine 2 copii de 13 si 6 ani? Inteleg ca pot trece de cozile mari (" skip the lines") cu acest card doar adultii (2 parinti). Ce facem cu copiii? Stam la rand pentru ei? Atunci unde este avantajul cardului in ceea ce priveste trecerea peste cozile mari de la obiective? Dar in ceea ce priveste biletele pe care trebuie sa le iei obligatoriu pentru copii? Multumesc mult.
    11 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 5329

    transfer ciampino gara terminitrimisă de: mbrandusa - în [09.08.14 20:23:38]

    Imi poate sound ce variante de transfer ar fi din aeroportul ciampino in gara termini. Multumesc
    7 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 4076

    Info Romatrimisă de: indiralisa_26 - în [06.08.14 22:44:24]

    Va salut! pe 16.08 plecam pt prima data in Italia la Roma intr-un city break, insa am unele nelamuriri si va rog mult sa ma ajutati: 1. am inteles cum ajung de la Fiumicino la Termini insa nu si cum pot ajunge de la Termini la hotel (Oly, Via Santuario Regina degli Apostoli) statia de metrou este cam departe (1,2 km) ce variante am? autobuz, taxi poate? ma refer la ducere si la intoarcere cand vom avea ceva bagaj. 2. merita Roma Pass pt duminica, luni si o parte din ziua de marti, in conditiile in care nu dorim sa bifam foarte multe obiective turistice (din cele cu plata) ? 3. cum sunt temperaturile in august? rezistam o zi intreaga la plimbare? 4. este un oras sigur? adica te poti plimba si spre seara 21-22? trebuie sa te feresti de ceva sau cineva anume... gen hoti de buzunare... etc... evident ca nu tin euroii la vedere prinsi cu bold in piept... dar ca idee...
    12 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 4247

    Roma, 5 zile (de fapt 4) trimisă de: vergu - în [11.03.14 20:05:22]

    De fiumicino la Vatican, exista solutie de transport?
    3 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1954

    Transport Ciampinotrimisă de: Tralala - în [12.04.13 15:39:00]

    Buna, in mai ma duc la Roma si trebuie sa ajung de la Ciampino in statia Sf Petru. Avem cazare la un hotel in apropiere (Casa Tra Noi). Ce mijloace de transport imi recomandati, care e este soluta mai ieftina? Ajungem la ora 15 si nu avem decat un singur bagaj. Si inca o intrebare: Noi ajungem sambata dupa masa si plecam luni dupa masa. Practic avem doua zile intregi si doua jumatati. Eu m-am gandit sa ma mergem o zi in Vatican, dar in rest... nu stiu. Stiu sigur ca vreau sa vad via Antica si apeductele. Ce imi recomandati? Multumesc
    2 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 3646

    Vaticantrimisă de: paulhernest1 - în [12.03.13 19:24:32]

    Buna, as dori sa stiu pe unde este intrarea in Vatican, strada daca se poate, ce statie de metrou este mai aproape, si nu in ultimul rand ce este de vazut, vizitat si cand e bine de mers dimineata sau dupa amiaza.
    4 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 4035

    Transfer aeroport Fiumicino + garatrimisă de: paulhernest1 - în [08.03.13 20:52:00]

    Salutare. Care este cea mai simpla si ieftina calatorie de la aeroport spre gara... mijloc de transport, pret etc. daca este vreo problema sa cumpar biletul de acolo, unde sunt statiile de plecare... multumesc
    6 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 3276

    excursie italiatrimisă de: viviana5 - în [21.06.12 12:37:31]

    doresc sa petrec o vacanta in Italia, mai precis sa vizitez locurile importante din italia, mai precis o excursie de recreere in nordul italiei, cu precizarea ca vreau sa merg cu masina.
    1 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 1560

    Unde ne cazam in Roma ?trimisă de: Orlando Bichir - în [08.02.12 19:25:38]

    Vrem sa mergem pentru prima data in Roma, aterizam pe Ciampino vrem sa stim unde ne putem caza cat mai aproape de aeroport, avand de vedere ca avionul decoleaza dimineata . Cautam un loc de cazare pentru un buget restrans. Si cu ce mijloc de transport ne putem deplasa pana la Roma ?
    3 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 3659

    Pe unde se poate manca in Roma la preturi rezonabile?trimisă de: magdalena - în [03.08.11 08:05:47]

    Unde se poate manca mai ieftin in Roma sau pe unde ar fi mini/super market-uri si care ar fi preturile (la apa, sucuri etc?
    7 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 15456

    [Fără titlu]trimisă de: ionescunic - în [10.03.11 07:51:01]

    Am si eu o intrebare :In cazul deplasarii cu avionul din Bucuresti la Roma este necesar pasaportul sau nu? O prietena a noastra a descoperit ieri ca i-a expirat pasaportul si isi face probleme acum din cauza asta.
    6 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 2246

    [Fără titlu]trimisă de: armina - în [07.01.11 21:04:00]

    Buna tuturor. Am cumparat bilete de avion pentru o scurta vacanta la Roma . Caut un hotel bun,cu un pret de maximum 100 euro pe noapte, dubla, cat mai aproape de principalele obiective turistice. M-am pierdut pe booking unde sunt vreo 1000 de hoteluri... Puteti sa-mi recomandati ceva? Stiu ca iarna nu circula bus-urile acelea turistice si ma ingrijoreaza transportul desi nu e prima vacanta pe cont propriu...Multumesc anticipat
    3 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 2714

    [Fără titlu]trimisă de: rentea - în [25.10.10 14:20:16]

    Cum se procedeaza in cazul unei rezervari online la Vatican. Exista un loc special pe unde se intra, spreo deosebire de restul turistilor care stau la coada la bilete. Credeti ca se merita o rezervare online, dat fiind ca mai platesti in plus 4 eur de bilet? merci.
    2 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 2006

    [Fără titlu]trimisă de: Lumi - în [07.09.10 12:56:02]

    Peste doua saptamani plec si eu prima data la Roma, pentru 5 zile. Ce bilet de transport imi recomandati in oras? Bilet de metrou pentru o zi? Sau pentru o saptamana? Din aeroportul Ciampino pana in centru cum ne recomandati sa ajungem? Suntem 4 persoane, oare merita taxi? Ce obiective turistice imi recomandati in mod deosebit? Multumesc tuturor.
    6 RĂSPUNSURI la Întrebare // vizualizări: 5127

    SCRIE O ÎNTREBARE referitoare la Vacanța la Roma
    pagină generată în 0.037011861801147 sec
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]