ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 06.08.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    JUL-2013
    DURATA: 7 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    97.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 12 MIN

    Vacanta de top la 'Umbra lui Athos'

    Ilustrație video-muzicală
    11 Strose To Stroma Sou - M Theodorakis, I Kabanellis


    TIPĂREȘTE

    Despre insula Skiathos auzisem inca din vara lui 2005, cand am petrecut prima mea vacanta in Grecia, la Platamonas. Am avut atunci ocazia (si ulterior de mai multe ori!) de a face o excursie de o zi pe frumoasa insula. Dar mereu mi-am spus ca drumul pana acolo imi va micsora timpul de sedere pe insula. Si ce voi reusi eu sa vad si sa inteleg intr-un timp atat de scurt dintr-o insula care imi ofera atat de mult?! Tot citind si vazand poze, am inteles ca insula Skiathos este un alt loc din Grecia, care trebuie si merita vazut si cunoscut pe indelete... nu doar pentru cateva ore pe o plaja si atat (cat mi-ar fi oferit o excursie de o zi acolo). Si de atunci mi-am dorit si propus sa-mi petrec un sejur pe insula. Am asteptat doar momentul pentru ca visul meu sa devina realitate. Si iata ca el a venit... pe negandite, pe nesoptite...

    In vara anului trecut am petrecut o strasnica vacanta sub faimoasa "Umbra a lui Athos" (asa cum s-ar traduce cuvantul Skiathos). Pe nepusa masa am avut sansa de a beneficia de oferta “Plateste unul si merge toata familia” a unei agentii de turism din Bucuresti. Astfel, am luat imediat hotararea de a pleca impreuna cu fata mea intr-un sejur pe un singur bilet, care a costat in plin sezon– luna iulie! - nu mai mult de 109 euro+ 329 lei si a cuprins transport autocar, ghid pe toata perioada sederii, cazare 6 nopti cu mic dejun la Hotelul Alkyon 3*in capitala insulei, Skiathos Town. Deci, piece of cake...

    Asadar am luat din nou calea spre un alt paradis elen si dupa drumul binecunoscut prin Bulgaria si o jumate din Grecia, prin incantatorul tinut al Larisei, dupa aprox. 17 ore, iata-ne dimineata devreme in orasul-port Volos pentru a ne imbarca pe ferry. Drumul pe mare a durat in jur de 3 ore jumate si a fost linistit. Am avut si timp si loc sa ne mai intindem si odihni putin oasele dupa statul atatea ore in masina…

    Ajunse foarte aproape de capitala insulei, in fata ni s-a deschis o panorama de vis asupra orasului pe care l-am vazut ridicandu-se semet din apa marii, cocotat si inghesuit pe o colina. Parca priveam o carte postala. Curand aveam sa il cunoastem mult mai bine…

    De ani buni, Insula Skiathos a devenit si pentru turistii din Romania una dintre cele mai frumoase, primitoare si cautate destinatii de vacanta la mare din insorita Elada. Este situata in estul Greciei continentale, nu prea departe de tarm, in apropierea Muntelui Pelion. Este cea mai vestica si cosmopolita insula dintre cele 3 mai importante – Skopelos, Alonissos si Skyros – care formeaza Arhipelagul Sporadelor de Nord din Marea Egee.

    Insula Skiathos masoara aprox. 12 km lungime si doar 6 km latime, pe coasta careia se intind peste 60 de plaje (in acceptiunea altora 69) care mai de care mai atractive. Ei bine, pe o suprafata atat de mica, bucatica aceasta de pamant este o adevarata bijuterie naturala. Insula si-a castigat faima datorita plajelor fantastice, multe dintre ele fiind socotite cele mai frumoase din Grecia. Plaja Koukounaries, imprejmuita de o padure deasa de pini, figureaza chiar in Top 10 al celor mai spectaculoase plaje din lume. Plajele cu nisipul fin si auriu, marea calda, curata si linistita, golfurile stancoase si peninsulele extrem de pitoresti, padurile bogate de pini si multa vegetatie luxurianta fac din insula Skiathos locul perfect pentru petrecerea unei vacante perfecte. La aceste daruri naturale se adauga peisajul inconjurator, cu cele cateva insule din apropiere care completeaza un tablou mai mult decat fermecator si atractiv.

    Pe insula se poate ajunge si pe calea aerului, insula avand aeroport in capitala (Aeroportul Alexandros Papadiamantis) iar zborul din Bucuresti dureaza in jur de 1 ora. Hotelul la care am stat timp de o saptamana este foarte aproape de aeroport iar soseaua ajunge pana in buza pistei. Acolo am privit noi de cateva ori cum vin si pleaca avioanele. Suuuper! Aeroportul din Skiathos Town are cea mai scurta pista din Europa si este foarte aproape de mare. In consecinta, orice decolare sau aterizare devine un spectacol aviatic pe cinste, cel putin pentru privitorii de pe marginea terenului…cum se zice. Ma gandesc: oare ce simt calatorii care vin si pleaca de pe aceasta pista…Imi doresc sa traiesc acele senzatii si emotii uriase, privind din hubloul avionului insula de care ma apropii veritginos si care ma asteapta frumoasa, vesela, pulsand de viata si voiosie. Am citit pe net un articol si am decupat de acolo un pasaj care mi-a placut tare mult. Mi se pare ca se potriveste foarte bine cu ce as simti si eu in cazul in care as veni in Skiathos pe calea aerului. Iata ce scrie un turist entuziast care a venit pe insula Skiathos cu avionul:

    “Atunci cand te imbarci intr-un avion care stii ca va ateriza pe cea mai scurta pista din Europa, ai un usor ghem in stomac. Il ignori, pentru ca pleci in vacanta pe o insula exotica si te afli intr-o stare de bine. Ulterior vei intelege ca esti privilegiat – doar aparatele de zbor care indeplinesc anumite standarde si pilotii cu experienta pot ateriza acolo, in Skiathos. Este, asadar, un loc aparte. Si abia astepti sa-l descoperi. E greu sa-ti imaginezi ca la o ora si ceva de zbor de orasul fierbinte, zgomotos si prafuit (cred ca e vorba de Bucuresti! , zic eu) ai putea gasi o oaza exotica si primitoare…asa cum au descris insula oamenii de la agentia de turism. Procedura tehnica de aterizare ne poarta intr-un tur al insulei. Afara este senin si poate fi admirata de departe. Pista se afla in continuarea micului port cu ambarcatiuni de agrement. Senzatia este unica – aterizam printre catargele barcilor cu panze din golful aflat intre doua dealuri. Privim de la acelasi nivel, vilele imprastiate printre stanci si vegetatie. Avionul se opreste la doua treimi din lungimea pistei si ne dam seama deodata ca pilotajul este, intr-adevar o mare arta…” Da, imi place mult ce a scris acel turist si mi-am promis ca a doua mea vizita in Skiathos va incepe din avion. :)

    In cele 7 zile petrecute pe insula am reusit sa vedem unele dintre cele mai frumoase locuri, am facut excursii pe mare si seara de seara ne-am plimbat prin orasul luminat ca-n basme, plin de viata si culoare. Privind acum pozele, zau ca m-au apucat nostalgiile rau de tooot!!!

    Nu am stat o zi sa lenevim pe o singura plaja ci am luat autobuzul din imediata apropiere a hotelului, bananaind de colo pana colo din zori pana tarziu in noapte. Un foarte mare avantaj il constituie cursele regulate si dese ale autobuzelor care te duc cat mai aproape de plajele importante de pe toata lungimea sudica, de la est la vest a litoralului insular. Exista opriri in fiecare statiune, pornind din capitala pana la ultima statie, Koukounaries situat in sud-vest. Autobuzele vin si pleaca la aprox. 15 minute iar pretul unei calatorii difera in functie de distanta dorita, fiind in medie 1.60 euro. Noi am folosit autobuzele pentru a ajunge pe toate plajele cu acces la drumul principal. Bineinteles ca marea si plajele te asteapta mai jos decat soseaua dar putina miscare merita efortul de a te intinde apoi pe un nisip excelent si de a te balaci intr-o apa limpede si albastra.

    Pe anumite plaje se poate ajunge si/numai cu barca (vezi plaja Lalaria). Deci in port se poate negocia inchirierea unei ambarcatiuni…daca te tin buzunarele sau taxi-boat-ul care te duc in zonele accesibile doar pe mare. Taxiul este o alternativa a autobuzului si daca ai prea multi bani si n-ai ce face cu ei, te poate duce in multe alte locuri de pe insula. In oras sunt si agentii de inchiriat masini sau scutere la preturi mai rezonabile.

    Stiti ca secvente din filmul “Mama Mia” au fost filmate in Skiathos și insula din apropiere, Skopelos. De la lansarea filmului care a avut un mare succes (si mie mi-a placut enorm), acest lucru a sporit si mai mult popularitatea insulei ca o destinație turistică tot mai cautata. Si pe buna dreptate!

    SKIATHOS TOWN – Capitala insulei

    Skiathos Town este un oras relativ recent, construit spre mijlocul sec. 19, pe locul unui oras antic ce a existat pe doua dealuri la marginea marii. S-a ridicat intr-un golf adapostit de vanturile puternice, cu un peisaj unic, in partea de sud-est a insulei. Orasul este mic si cochet, asezat pe o colina plina de verdeata, in forma de amfiteatru si degaja un puternic parfum cosmopolit. Skiathos este un oras foarte aglomerat pe timpul verii. Asta arata ca insula si-a castigat repede un renume si este din ce in ce mai cunoscuta pe plan international, datorita frumusetii si exotismului sau iar capitala este un oras in plina ascensiune.

    In plimbarile noastre zilnice, mai ales la lasarea serilor sub aburul racorii dupa arsita de peste zi, am tot urcat si coborat stradutele lungi si inguste, mai drepte sau intortocheate ale micului oras. In drum am intalnit bisericute cu arhitecturi traditionale grecesti, din caramida alba si rosie, turle si capele, catedrala Agios Nikolaos, care este cel mai mare si important locas sfant din oras. Am intalnit case nu mai inalte de 2-3 nivele, vopsite in alb, cu tocurile de la ferestre si obloanele colorate in albastru, cu acoperisurile din tigla rosie in stil traditional. Cateva hoteluri si vile mai noi poarta arhitecturi mai indraznete dar isi pastreaza linia specific greceasca si se strecoara cu avant in special in zona mai noua a orasului. Strazile si casele laolalta imbina frumusetea florilor de toate felurile si culorile si creeaza o atmosfera de poveste inmiresmata. Nu exista coltisor de strada sau vreo casa nedecorata cu o floare. Este minunat!

    Skiathos Town este orasul care a stiut sa-si pastreze stilul traditionalist, chiar daca vara de vara aici vin tot mai multi turisti din toata lumea ca sa profite de tot ceea ce ofera aceasta mica insula greceasca. Nu-i nimic, Skiathos are din plin ce oferi. Sper doar ca in timp sa nu i se altereze originalitatea si sa-si piarda din aerul sau get-beget grecesc…Ar fi pacat!

    Capitala insulei se mandreste cu cea mai frumoasa si renumita strada a sa, Papadiamantis, care incepe de la poalele Peninsulei Bourtzi, la capatul portului vechi si urca apoi pe deal, pana in partea mai noua a orasului. Strada este insotita de multe cafenele, baruri si magazine. Majoritatea magazinelor din oras se intind de-a lungul acestei strazi principale. Aici se gasesc de toate pentru toti, pentru toate gusturile si buzunarele, de la haine bune si scumpe (blanarie si pielarie) pana la papuci de plaja sau bijuterii de aur, condimente si multe, multe suveniruri.

    Casa Memoriala Alexandros Papadiamantis este situata pe strada cu acelasi nume. Alexandros Papadiamantis a fost unul dintre cei mai reprezentativi scriitori cu care grecii se mandresc, in special localnicii intrucat acesta s-a nascut in aceasta casa de pe insula Skiathos. Spre rusinea mea, nu ne-am facut timp pentru a vizita muzeul dar am aflat ca aici vizitatorul patrunde in lumea copilariei scriitorului, unde va gasi carti si manuscrise, picturi si obiecte personale deosebite. La urmatoarea vacanta pe insula sigur voi vizita acest obiectiv turistic deosebit de important al insulei.

    Capitala este intesata de restaurante, cluburi, cafenele si taverne traditionale, ca si fast-food-uri, unde cu un gyros foarte gustos si satios de 2,5 euro iti poti potoli foamea. Orasul care ziua doarme, noaptea se trezeste din amorteala si devine alert, energic si puternic luminat. Iar turistii isi incep viata de noapte vibranta si cosmopolitana prin cluburi si baruri. Locul cel mai aglomerat cu cluburi de noapte se afla pe strada Papadiamantis sau pe Evangelistrias. Noi ne-am desfatat de cateva ori la barul Rock’n’Roll din apropierea falezei, cu coctail-uri delicioase si destul de tari…dar a mers! Pe insula sunt cateva plaje cu cluburi de noapte cu muzica si distractie la greu…in special pe plaja Banana.

    Vechiul Port al capitalei se intinde pe cea mai mare parte a falezei unde seara este o reala placere sa te plimbi. Si noi am repetat aceasta experienta sub lumina stelelor si a beculetelor de la ambarcatiunile ancorate, de la vaporase de agrement, barci de pescuit sau iahturi ale barosanilor, in special englezi, scandinavi si germani. In portul vechi exista vaporase care transporta turistii la aproape toate plajele. De asemenea, portul vechi este punctul de plecare al vapoarelor care fac excursii de o zi in insulele Skopelos, Alonissos si la Parcul Marin al Sporadelor de Nord, unde locuieste protejata foca Monachus-Monachus.

    Noul Port este situat in partea de est a orasului, aproape de aeroport. Din timpuri stravechi, datorita locatiei sale, portul a avut un rol esential pentru viata locuitorilor din insula. Atat portul modern cat si cel vechi sunt astazi repere importante in derularea activitatilor zilnice ale locuitorilor cat si a turistilor. Din ambele porturi sosesc/pleaca ferries si atatea alte nave. De asemenea, de-a lungul falezei se insira precum margelutele colorate, multe taverne si cafenele dichisite, purtand aerul traditional grecesc imbinat cu miresmele modernului. La restaurante veti gasi pe langa zambete si ospitalitatea deja renumita, multe specialitati grecesti delicioase si proaspete, la preturi accesibile. Pe aceasta strada se gaseste si taverna Trelo Koutali (Crazy Spoon) a Mariei, o romancuta tare buna si draguta. Nu uitati: cand ajungeti in Skiathos, treceti si pe la taverna Mariei, veti intelege imediat de ce…

    Un loc placut si cautat de turisti este Plakes, situat undeva spre extremitatea vestica a orasului. Drumul este putin greoi, pentru ca trebuie sa urci mai multe trepte si la un moment dat o cam iei de-a dreapta pe aratura. De aceea sfatul meu este sa fiti dotati cu ceva incaltari mai potrivite, ci nu cu slapi…. asta pentru a va fi mai usor la drum. Plakes este un vechi cartier al capitalei insulei, situat intr-un mic golf stancos, de unde se pot vedea cateva case construite direct pe stanca. De acolo incepe sa apara sub un arc de cerc prima plaja a litoralului sudic ce se intinde si apoi se tot onduleaza dupa bunul sau plac. Apoi se vede doar marea…marea cea albastra si nemarginirea.

    Fortareata Bourtzi este asezata pe peninsula ce iese in mare si intampina calatorul inca de la sosirea lui pe insula. Limba de pamant acoperita de o mica padurice umbroasa formeaza un splendid loc de promenada foarte cautat. Peninsula imparte portul in doua, cel vechi, inspre partea de vest a orasului si portul nou in est. Asezamantul este un obiectiv turistic ce merita vizitat in special pentru imaginea panoramica pe care o ofera orasul privit din acel punct. Fortareata a jucat un rol important de aparare a imprejurimilor orasului si astazi mai gazduieste Capela Sf Gheorghe si cateva ramasite ale zidurilor cetatii. In zilele noastre, Bourtzi a devenit un centru cultural unde vara se desfasoara un festival de teatru si diverse concerte in aer liber.

    De pe peninsula Bourtzi privelistea marii este fascinanta iar apusurile parca sunt decupate din cartea naturii acestui loc stravechi. Intr-o seara am urcat pana intr-unul dintre cele mai inalte puncte ale orasului si am stat la o taverna, pentru a surprinde splendoarea inserarii. Am privit marea linistita, in care s-au oglindit rand pe rand ramasitele unei alte zile de vara torida. Treptat, treptat s-au pierdut amestecate in reflectia culorilor unui apus de soare ce trece mereu si mereu dincolo de acea limba de pamant inverzit…Cata frumusete si magie!!

    Va multumesc pentru ca m-ati citit si sper ca impresiile mele sa va fie cat mai de folos.

    Vacante de vis oriunde si oricand!

    (Articol scris si publicat initial pe blogul personal)


    [fb]
    ---
    Trimis de ileanaxperta* in 29.09.14 14:54:31
    Validat / Publicat: 29.09.14 18:58:42
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4264 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ileanaxperta*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P05 Skiathos Town vazut de pe zidurile fortaretei Bourtzi
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45200 PMA (din 50 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    18 ecouri scrise, până acum

    webmaster13 [29.09.14 19:08:55] »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    danamandache [29.09.14 19:15:12] »

    Frumos articol, Ileana! Felicitari!

    Carmen Ion [29.09.14 19:56:11] »

    @ileanaxperta - Excelent articol, plin de informaţii utile şi scris totodată din inimă!

    puiutea [29.09.14 20:35:11] »

    @ileanaxperta - Te rog, două întrebări : din București ați facut până în Volos DOAR 17 ore?!?! Că până în Keramoti - pentru Tassos - am înțeles că se fac 16 ore, și a doua întrebare - cum faceți, fraților, de nu vă rătăciți pe străduțele alea mici, minuscule, micronice ?!! Mulțumesc anticipat, concedii multe și frumoase !!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster [29.09.14 21:38:53] »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    adrianaglogo [29.09.14 21:44:04] »

    @puiutea - Orasele din insulele pe care le-am vazut eu sunt mici, nu te poti rataci. E o strada principala din care se desprind stradute mici. Pe oriunde ai merge, daca-ti fixezi un reper, de ex turla unei biserici, faci ce faci si ajungi tot in centru. Cred ca sa si vrei si nu te ratacesti.

    In Zante ne-am intalnit cu un grup de romani de vreo 4 ori, in decurs de vreo 3 ore!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    adrianaglogo [29.09.14 21:47:29] »

    @ileanaxperta - care sunt preturile pe insula? Eu am fost acum 6 ani intr-o excursie de o zi, insuficient, asa cum spui si tu. Am mancat la pranz, mi s-a parut cam scump, e drept ca am mancat la un fel de restaurant, nu era o taverna obisnuita.

    puiutea [29.09.14 21:49:11] »

    @adrianaglogo - Mulțumesc foarte mult, poate sunt eu mai panicos! Toate cele bune!

    abancor CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [29.09.14 23:09:10] »

    @puiutea - Din Bucureşti în Volos faci 14 ore. Timpii sînt cam astfel: în ţară o oră, Bulgaria 7, Grecia 6. Pleci dimineaţa şi seara te cazezi în Volos. Dimineaţa traversezi pe insulă.

    ileanaxperta* [30.09.14 11:38:15] »

    Multumesc pt. aprecieri, fond muzical si ecouri.

    @puiutea, cu autocarul din Bucuresti pana la Keramoti am facut de ambele ori cand am fost in Thassos, aprox. 14 ore. Cu inca vreo 30-45 minute cu ferry, in 15 ore esti in Thassos.

    In Volos am ajuns dimineata la 5, dupa 17 ore de la plecarea din Bucuresti.

    Cu autocarul pana la Giurgiu-Ruse se fac cam 2 ore... ca soferii fac plinul inainte de a iesi din tara, deci si turistii mai fac un scurt popas, etc. P Blugaria se fac in jur de 8 ore si apoi, cand se intra pe autostrazi in Grecia, normal ca e mai usor... Cu masina personala, normal ca orice traseu poate fi mai scurt ca timp (sau mai lung!), depinde de doleantele calatorilor. Cu grupul, cu autocarul, se fac in jur de 3 popasuri pe Bulgaria si apoi in functie de lungimea traseului pe Grecia, se mai fac aprox. 3, cu durate a cate 20-30 minute/popas... uneori chiar mai mult!

    Cel mai mult am facut pana in Zakynthos... 23 ore cu totul: autocar si ferry!

    Nu te poti rataci nicaieri, daca la inceput iti iei repere. Iar in orasele mici, cu deschidere la mare, care urca pe stradute inguste, chiar daca iti incepi plimbarea din orice loc, nu ai cu sa te ratacesti. La un adica, cobori pe faleza si gata, de acolo stii.

    @adrianaglogo, preturile de anul trecut nu mi s-au parut deloc mai ridicate decat in alte locuri din Grecia. De ex. salata lor traditionala era 5,5o euro, musakaua era 6 euro, o pizza, vreo 6-7 euro, berea, in jur de 2,5 euro, la restaurant normal, taverna. Fructele de mare sunt, normal, cele mai scumpe, in jur de 10-12 euro. Painea, 0,80-1,80 euro, depinde de preferinte, un pateu, in jur de 2 euro, baclavale, cam la fel, inghetata idem. Deci, preturi normale pt. Grecia, parerea mea.

    Sper ca cele scrise de mine sa va fie de folos. Numai bine tuturor!

    puiutea [30.09.14 14:10:15] »

    @abancor - Mulțumesc pentru lămuriri, poate n-am fost eu atent la numărul de ore pentru drumul spre Tassos. Toate cele bune!

    puiutea [30.09.14 14:14:16] »

    @ileanaxperta - Mulțumesc mult de tot, poate așa îmi fac curaj să mă duc și eu cu mașina! Concedii multe și frumoase!

    adrianaglogo [30.09.14 14:39:29] »

    @ileanaxperta - Da, seamana cu ce stiu eu. In Thassos fructele de mare erau 10-13 euro.

    Un mix cu fructe de mare, pt o persoana, costa 13 euro. E drept ca mai mancau si pisicile "arondate" fiecarei taverne, era prea mare portia. Iar sotul meu nu ma ajuta la fructe de mare!

    Chiar am inceput deja sa ma gandesc la vacanta de anul viitor, am adaugat si Skiatos pe lista.

    Multumesc mult

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    costy69 [30.09.14 14:54:46] »

    @ileanaxperta - Foarte bun articolul. Felicitari!

    Eu am retrait frumoasele momente petrecute pe aceasta insula acum 2 ani, cand am facut o excursie de o zi.

    Dupa cum spuneai, doar o zi nu este suficienta pentru a putea descoperi tot ce are de oferit insula. Citind acest review am aflat mai multe amanunte.

    corinka [04.10.14 15:54:55] »

    Acest articol mi-a amintit de experienta mea de o zi in Skiathos, de acum 7 ani. Cu ocazia unui sejur in Paralia Katerini, am facut o croaziera de o zi in aceasta insula si cred ca pot spune ca a fost primul meu contact cu adevarata Grecie. Stiti multi dintre voi cum e Paralia Katerini, o statiune ca la noi sau ca oriunde, dar adevarata fata a Greciei o vedem in locuri precum Skiathos.

    Felicitari si pentru articol, si pentru vacanta, asa oferta mai rar prinzi, dar si pentru curajul de a va aventura la un asa drum lung cu autocarul!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    calatorul [05.05.15 13:34:10] »

    Am dat si eu abia acum de relatarea asta, cautand insula verii de anul asta, si m/a cam convins. Ce sa zic, meseriasa oferta turistica, si eu am prins superoferte si last/minute/uri dar in septembrie si nu le/am refuzat. Multumim de impresii, si adaug un vot spre cele 50 meritate de review.

    calatorul [30.06.15 15:37:38] »

    Hai ca mai sunt doar 2 voturi pana la zuperbonus, succes.

    elena.daniela [12.06.16 10:58:12] »

    Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt plajele cu acces de la strada principala deoarece intentionez, la fel ca dv, sa nu stau numai la plaja din apropierea locatiei ci sa vizitez cat mai multe dintre ele. Despre preturile excursiilor optionale ce stiti? Se iau de la agentia partenera celei cu care mergem sau se poate lua si local, la un pret mai mic? Multumesc mult

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    abancor, adrianaglogo, calatorul, Carmen Ion, corinka, costy69, danamandache, elena.daniela, ileanaxperta*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Skiathos:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061583995819092 sec
    ecranul dvs: 1 x 1