ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.06.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 25.05.10
STATUS: PARTENER
LUNA
JUN-2011
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Taverna "Korali"din Skala Potamia - Taverna lui Sakis, locul unde ne-am simtit ca acasa!

TIPĂREȘTE

I-am promis bunului nostru prieten Sakis ca voi scrie un review despre el si minunata lui taverna-restaurant cu un nume atat de frumos - Korali... Ma tin de cuvant intrucat Sakis asteapta sa vada acest review aparut pe AFA dar nu numai din dorinta de a-mi tine promisiunea facuta fata de un om de-a dreptul deosebit cat si extraordinara atmosfera creata prin prezenta lui si prin bucatele traditionale pe care le serveste de multe ori el insusi...

De taverna Korali din Skala Potamia citisem nenumarate randuri toate apreciative aici pe AFA inca inainte de plecare. Sortasem indicatiile privind tavernele din zona unde urma sa mergem si dupa ce am tras linie am ajuns la concluzia ca in acea parte a insulei la taverna lui Sakis este cel mai indicat sa mergem. Nu am asteptat mult timp si a doua zi la pranz am plecat dinspre Skala Panagia spre Skala Potamia pe jos si din dorinta de a vedea si identifica locurile unde ne vom petrece sejurul. Fiind prima oara la un drum de circa 2,5 km facut intr-o zona necunoscuta, repet pe jos, am incurcat un pic soselele intrucat intre cele doua localitati turistice poti ajunge fie pe soseaua circulata e drept rar de masini, fie pe falezele care se pierd in zone salbatice de stufaris si minipaduri de pini sau... pur si simplu pe tarmul marii in nisip si apa, ocolind la un moment dat zonele cu pietris ceva mai mare.

Am mers incet admirand vilele, tavernele, marea, am trecut pe langa uriasul camping plin de turisti si usor- usor am ajuns in zona tavernelor de pe malul marii indreptandu-ne spre vestita taverna Korali.

Taverna Korali este incantatoare... asezata la drum avand si parcare, vezi de la mese marea albastra si auzi sunetul valurilor tot timpul cat stai acolo... E o priveliste de vis... Simplitatea tavernei, fetele de masa clasice, mesele cu floricele, muzica greceasca in surdina... iti da inca de la inceput de cum te asezi la masa, senzatia de relaxare si placere si parca nu ai mai vrea sa pleci de acolo. Imediat apara Sakis "patronul" locului care te intreba zambitor in ce limba doresti meniul... Prima surpriza - meniul este tradus perfect in limba romana, Sakis explicandu-ne ca pentru asta l-au ajutat de-a lungul timpului turistii romani prezenti in numar mare acolo. Sakis are insa pentru toti turistii care vin la el meniul tradus in limbile lor! In plus iti poate descrie ceea ce se pregateste la bucatarie in limba ta si tare mult mi-a placut cand spunea "mujdei de usturoi" in romana cu accent grecesc.

Ambitios si bun afacerist Sakis s-a adaptat la toate natiile pamantului avand pentru fiecare nou venit cuvinte de intampinare... fie in romana, polona, engleza, germana... I-am comandat bere rece si i-am spus lui Sakis ca am citit despre el multe lucruri bune in Romania pe un site turistic. Imediat ne-a zambit si ne-a intrebat daca e vorba despre "Am fost acolo"... i-am spus ca da si Sakis s-a dovedit un bun cunoscator al site-ului nostru... I-am confirmat importanta acestui site in Romania si rolul jucat in orientarea turistilor... Precizarea asta l-a facut parca si mai comunicativ pe Sakis... In timp ce ne lua comanda am aflat de la el ca fusese in Romania unde avea multi prieteni si vizitase Sighisoara, Brasovul, Busteniul dar si Bucurestiul (Casa Poporului) si era incantat de cele vazute. De altfel Sakis cunostea mai toate orasele din Europa de Est. Despre Romania nu numai ca o vizitase dar cu inteligenta si o buna memorie Sakis retinuse si date despre istoria noastra... Stia spre exemplu ca Vlad Tepes era un domnitor care ii invinsese pe turci si ii pedepsise bagandu-i in tepe si ca legenda cu Dracula era o doar poveste. Auzise si de Stefan cel Mare, dar cunostea si multe alte amanunte din viata cotidiana de la noi.

Profitand ca la ora pranzului nu erau multe mese ocupate ne-am intins la discutii in limba engleza vreme de multe minute. Sakis a dat dovada de o cultura generala extrordinara, puteai discuta cu el orice despre criza din Grecia, situatia politica din Europa, situatia economica din lume, inclusiv din Romania, avea o gramada de informatii si de sfaturi... Cu Sakis puteai discuta orice, cunostea fotbalul, am vorbit de momentul cand Grecia a iesit campiona europeana si a fost sincer si a zis ca asta se intampla la 1000 de ani. Cunostea si jucatorii romani din Grecia despre care avea o parere buna...

Echilibrat, prietenos Sakis mi-a amintit inca din primele momente prin gesticulatie si vorba de celebrul personaj Zorba din filmul cu acelasi nume ecranizat dupa romanul lui Nikos Kazantzakis... Prin daruirea si prietenia lui imi amintea de personajele lui Panait Istrate, iar taverna de atmosfera de la sfarsitul sec. 19 descrisa de acelasi scriitor. Ce sa zic Sakis ne-a cucerit pe toti incat din punctul nostru de vedere nu a mai avut concurenta in raport cu celelalte taverne. Daca am fi mers la fel de des in alta parte am fi avut chiar un sentiment de vinovatie...

In zilele urmatoare ne uitam cu bucurie cum taverna lui Sakis care parca devenise si a noastra se umplea de lume. Romani (la un moment dat erau 7 mese ocupate de roamani), nemti gramada, polonezi foarte multi, se intretineau cu Sakis si parca prinsesem un pic de gelozie ca nu mai are timp de noi. Trecea insa permanent pe langa noi si ne facea un semn de prietenie care ne incanta. Sarkis era si un bun organizator... Nu stiu cum facea dar comenzile le dadea rapid, le tinea bine minte doar ridica un pic tonul si totul se misca iute in bucatarie. Comenzile erau aduse in cateva minute de parca ti-ar fi ghicit de cum te apropiai de taverna ce vei cere de mancare. Feluri diferite la cate 15-20 turisti deodata erau aduse extrem de rapid desi Sakis nu avea un numar mare de angajati. El insusi avea placerea de a lua comanda, de a descrie ce contine si cum se prepara, de a-ti raspunde la intrebari si eventual daca avea timp sa ti-o si serveasca el personal!

Taverna este o afacere de familie si a doua zi ne-a prezentat-o si pe fiica lui Stefanie, o tanara frumosa si inteligenta. Am schimbat cateva cuvinte si cu ea in limba engleza si era incantata ca cineva a scris si despre ea in Romania. Am comandat 3 supe de broccoli cu crutoane, extraordinare - 3-4 euro portia, o moussaka -6,5 euro, o portie de ficat de vitel-8-9 euro, pestisori gavros cam 5-6 euro... Alaturi bere rece - 2,5 euro sticla de Mythos si apa rece in cani aburinde. La inceput Sakis ne-a adus si ne-a delectat din partea casei cu felii de paine prajite in ulei de masline si date cu usturoi, o bunatate, ceva relativ simplu si aromat. Toate portiile erau imense, cum rar am vazut, desi am tot mancat la taverne in Grecia, proaspete, iar moussakaua mea era in vas de ceramica rosie. Un gust si o reteta extraordinara! La sfarsit ne-a adus prajituri dein partea casei. Apoi Sakis a calculat in fata noastra tot ceea ce am mancat absolut rapid si corect, totul facea cam 42 -43 euro pt. 3 persoane dar ne-a zis 40 si nu a acceptat in ruptul capului diferenta sau vreun bacsis.

Acest lucru s-a intamplat si in zilele urmatoare cand starniti de aromele bucatariei grecesti dar si de prezenta lui Sakis, pe soare la pranz sau pe-nserat, am batut cei 2,5 km dus si tot atatia km intors pe jos, multi oarecum pentru niste oameni destul de sedentari crescuti in blocurile din Bucuresti. Cred ca Sakis a apreciat acest lucru si noi i-am spus mereu la plecare ca ne vom reintalni si in zilele urmatoare si nevrand sa-l dezamagim am purces aproape zilnic la drum spre taverna sa.

A doua zi am venit la el cu extrasele culese din review-urile de pe AFA pe care i le-am tradus in limba engleza. A fost incantat si un pic coplesit pentru ca apoi a vrut sa ne arata colectia lui de vinuri primite cadou de la turisti, vinurile romanesti fiind printre cele mai numeroase ceea ce demonstra atractia si aprecierea romanilor!

Ne-a povestit apoi cum numarul romanilor care au venit la el a crescut incepand cu anul 2000 in progresie geometrica, astfel incat in 2004 circa 1400 de romani i-au trecut pragul... Multi reveneu dupa ani de zile din tarile unde se stabilisera intre timp din Australia, Canada sau Spania pastrand amintirile frumoase si prietenia cu el.

Am revenit aproape zilnic la taverna lui si permanent ne-a rasfatat rapid cu bunatatile bucatariei traditionale grecesti... Intr-una din zile ne-a coplesit servindu-ne din partea casei vinul casei (rubiniu si usor dulce), apoi cu pestisori marinati, paine prajita in ulei de masline si iaurt cu miere si nuci dar si un mic paharel de uzo. Repet, toate acestea au fost din partea lui! Permanent la plata rotunjea suma scazand-o si nu dorea bacsis.

Ne gandeam ce afacere teribila ar fi fost pentru el sa-si deschida un restaurant in Bucuresti... dar nu Sakis trebuie sa ramana acolo in golful din Insula Thassos si sa-si intampine clientii cu aceiasi placere si prietenie. Am mancat la Sakis multe bucate traditionale repet in portii uriase -miel cu cartofi la cuptor 8,5 euro, miel cu ciuperci si branza -9,5, vitel cu orez -7,9 euro, mix grill urias cu carne de porc, souflaki, cotlet de miel, ppui la 9,5 euro, portii de gavros pestisorii mici-5-6 euro, calamari etc... intr-o zi am luat fiecare cate o portie de baclavale insiropate costand 3 euro/portia... Am baut des vinul Retsina -cam 4 euro 500 ml rece si cu aroma de rasina... Ne-a explicat Sakis ca poate la inceput nu o sa ne placa, dar a doua oara o sa mai vrem iar apoi il vom cere tot timpul si cam asa a fost...

Intr-una din zilele foarte calduroase Sakis ne-a coplesit prin atentia si grija lui. Afara era cald, mancasem mai mult decat bine din portiile lui generoase si abia plecati din restaurant ne-am pomenit cu o masina in dreptul nostru si soferul, unul din angajatii lui ne-a invitat sa urcam si ne-a dus apoi pana in fata vilei unde eram cazati la circa 2,5 km distanta... Un gest pe care nu stiu unde il mai intalnesti in lume descurcandu-se singur in taverna, numai sa stie ca noi am scapat de caldura si oboseala drumului. Fara cuvinte...

La plecare in ultima zi dupa ce din nou a rotunjit suma de plata din total ne-a facut cinste cu o ultima bere. I-am promis ca voi scrie despre el si la randul lui mi-a zis ca va intra pe AFA sa vada cele scrise de noi si fotografiile.

Acest review este unul de "suflet" asa ca draga Sakis daca citesti aceste modeste randuri, vreau sa-ti multumesc din inima pentru atmosfera, prietenia, bunatatile pe care ni le-ai oferit, iti dorim noroc in tot ceea ce faci, sanatate si speram sa ne reintoarcem la tine. Pentru voi viitorii turisti ai Thassosului nu uitati ca atunci cand vizitati Skala Potamia sa va opriti si la taverna Korali. Nu veti regreta aceasta experienta!

Sakis Moshidis, te salutam cu drag!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de sandu.53 in 16.06.11 22:04:28
Validat / Publicat: 16.06.11 22:58:44
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 11630 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sandu.53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Taverna Korali plina de turisti!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29899 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

Andox CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[16.06.11 23:42:27]
»

Am mancat si eu la Korali in 2007 si intradevar mancarea, privelistea si atmosfera de acolo sunt deosebite.

Tin minte ca m-a rugat sa-i zic ce se spune pe romaneste dupa ce ai mancat - sa-ti fie de bine - si si-a notat ca sa le ureze si la alti romani dupa ce mananca. Probabil ca acum stie multe cuvinte romanesti.

Stie grecul sa faca turism. Bravo lui!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sandu.53AUTOR REVIEW
[17.06.11 08:28:35]
»

da @andox, asa spune la sfarsit, a invatat foarte multe cuvinte intre timp in limba romana!

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[17.06.11 09:55:44]
»

Un review foarte frumos si plin de emotie, pentru care iti multumesc Sandu53.

As avea o intrebare: cum arata faleza noua din Skala Potamia? Parea terminata sau nu? Din pozele tale pare ca pe jos nu s-a turnat inca asfalt, becuri erau din aprilie de la Paste. Mai erau utilaje de constructie pe acolo sau le-au scos pentru a nu deranja turistii?

Dar in Skala Panagia? Am observat si acolo niste becuri la fel , pe malul marii si am crezut ca se face o faleza identica pentru plimbari de seara, dar fizic nu mi-am dat seama , unde sunt puse acele becuri pe malul marii.

PS. noi am stat la Kamelia sper ca ai observat hotelul si curtea lui superba?

sandu.53AUTOR REVIEW
[17.06.11 10:06:09]
»

multumesc frumos @ionescunic a fost un review scris in semn de apreciere pt. atmosfera de la Korali... azi de dimineata Sakis proprietarul mi-a confirmat prin e-mail ca l-a vazut pe site... urmeaza sa-l traduc si sa il trimit in engleza;

tie personal vreau sa-ti multumesc f. mult pt. ca toate informatiile din rev. tale si filmuletele postate mi-au fost de mare folos...

acolo atmosfera in decurs de o luna jumatate fata de aprilie cand ai fost tu s-a schimbat mult... vreme excelenta, apa destul de calda, multi turisti, agitatie seara mai ales in Skala Potamia... nu mai erau utilaje deloc dar se putea merge de-a lungul plajei prin fata tavernelor dinspre S. Potamia spre S. Panagia destul de bine, era insa ceva ca pietrisul si se intrerupea la un moment dat! si in Skala Panagia faleza se intrerupea brusc si oricum era destul de mica... dar repet noua ne-a placut mult natura de acolo, verdele intens, salbaticia, chiar si stufarisul, a fost inedit!

sunt curios cum va fi in Corfu stiu ca sunt doua insule total diferite dar cred ca le voi iubii pe amandoua la fel de mult!

multumesc inca o data!

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[17.06.11 10:16:26]
»

Si eu multumesc Sandu pentru detalii si crede-ma ca imi pare rau ca inca nu ne-am cunoscut, decat virtual.

Poate pentru Corfu avem timp de detalii mai multe. Sunt insule foarte diferite, insa din pacate, voi veti sta in Moraitika, cam departe de nordul muntos si agitat, ca un exemplu va va fi foarte greu sa ajungeti la Paleokastritza sau Agios Gordios, unde sunt cele mai frumoase peisaje.

Un sfat: mergeti la Achilion pe cont propriu si nu in excursie organizata, e foarte scumpa si nu vad sa merite atatia bani. Intrarea la castel e 7 euro, iar excursia organizata de 6 ori mai mult!

georgiana
[17.06.11 12:14:21]
»

M-ati omorat cu Sakis asta! Ma faceti sa ma reintorc in Thassos, doar pentru a-i cauta taverna. De aceea-mi place mie in Grecia, pentru ca atunci cand mananci stai si la povesti, iar cand si oamenii sunt calzi, nu doar ce-i pe farfurie... totul devine minuntat! Mai ales cand taverna se afla localizata pe malul marii!

Din fotografia cu preturile si din ceea ai scris tu in review, preturile mi se par corecte, mai ales ca ziceai ca si gramajul este mare.

Pestisori marinati, cei mai buni pe care i-am mancat in viata mea-au fost cei pregatiti de gazda noastra din Lefkada, in urma cu doi ani.

Ma bucur ca exista astfel de locuri, in care te duci la sigur, chiar daca faci 2-3 km pe jos, ai norocul sa mai ''omori'' caloriile acumulate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
motaneata
[17.06.11 12:26:11]
»

@sandu. 53, review-l tau despre taverna lui Sakis a fost vazut in 24 de ore de 231 de persoane. Cei care l-au citit si vor merge in Thassos, cu siguranta vor trece si pe la "Korali".

Spune-i lui Sakis sa pregateasca o masa, langa mare, in prima saptamana din iulie. Nu-mi trebuie carte de bucate, merg pe mana lui!

τα πρόσφατα, Σάκης (pe curand, Sakis!)

sandu.53AUTOR REVIEW
[17.06.11 12:49:28]
»

@motaneata aseara i-am scris un email scurt lui Sakis, am cartea lui de vizita-si mi-a multumit mult... va asteapta pe toti si iti spun clar te vei simti minunat, daca nu ai fost niciodata acolo! merita din plin si pregateste-te caci Sakis are o gramada de bunatati... ce frumoas ar fi sa putem face o petrecere, o nunta... ceva de genul asta acolo pe malul marii, fara conventii si cu spiritul liber... visez deja..

@georgiana tu esti deja "contaminata" de dragostea pentru insulele grecesti... zau nu am exagerat cu nimic am citit despre Sakis si Korali si pe site-uri turistice din Anglia,Germania...este foarte cunoscut si are multi prieteni peste tot...iar daca ii spui de AFA l-ai terminat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sandu.53AUTOR REVIEW
[17.06.11 13:06:37]
»

@ionescunic de excursia in Corfu am timp de documentare inclusiv de pe AFA toata vara... mai e mult pana in septembrie si pana atunci am alte evenimente frumoase-nunti in familie, o plecare in Franta... acolo oricum o sa inchiriem vreo 3 zile o masina asa ca sper sa vedem cat mai mult posibil! multumesc inca o data pentru bunele tale intentii! pastram legatura...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tache
[17.06.11 14:03:18]
»

Exista foarte multe relatari frumoase, utile, despre diverse locuri din lumea asta, postate pe site. Dar, in ceea ce ma priveste, sufletul meu intra in rezonanta doar cu unele din ele. Review-ul tau Sandu.53, despre Thassos si taverna Korali a lui Sakis este unul din ele. Iti multumesc!

sandu.53AUTOR REVIEW
[17.06.11 16:49:50]
»

si eu iti multumesc @tache...

stefoctav
[23.06.11 18:58:05]
»

masa lui motaneata din prima saptamana a lui iulie o rezerv eu din a doua saptamana.

sandu.53AUTOR REVIEW
[23.06.11 19:04:24]
»

@stefoctav deja in acest moment aproape 50% din clientii lui Sakis sunt romani (mi-a transmis un mesaj)... se va bucura daca ai sa-i spui ca esti roman! te rog bea o bere rece si pentru mine, admirand marea pe-nserat!

motaneata
[12.07.11 23:04:30]
»

@sandu. 53, Kalispera!

Vin din Thassos cu o noutate trasnet despre Sakis: nu mai are mustata de 2 saptamani!

Am stat in taverna lui doua ore, chiar in prima seara cand am ajuns in Thassos, tot timpul m-am uitat dupa grecul tau cu mustata, dar nu era nici unul! La plecare il intreb pe un tip care parea cel mai activ pe acolo: "unde este Sakis? " "Eu sunt Sakis", zice el. "Nu esti Sakis, Sakis are mustata! " " Eu sunt Sakis si mi-am pierdut mustata acum doua saptamani. "Cum imi demonstrezi ca tu esti Sakis? ", zic eu, neincrezator. "De unde esti, de unde ma cunosti? ", intreaba el. "Din Romania, am auzit de tine pe AmFostAcolo, un sait de turism", zic eu, dand sa plec. "Aaa, Romania, AFA, stati, nu plecati, stati sa va demonstrez ca eu sunt Sakis: Yota! (striga el catre fiica lui): desert, vin!

Cris
[12.07.11 23:13:31]
»

@motaneata, excelent ecou, abia astept sa ne povestesti cum a fost in Thassos

sandu.53AUTOR REVIEW
[13.07.11 08:49:54]
»

salut @motaneata si... ce-mi faci pe caldura asta... de cand am venit din Thassos ma gandesc numai la taverna lui Sakis si la locurile minunate de acolo! sper ca te-a tratat ca lumea si astept amanunte! sper sa scrii cateva review-uri despre Thassos cat mai repede! ma bucur sa vad cat de mult e apreciat ecoul scris de tine!

DMC
[15.07.11 09:55:45]
»

Salut tuturor. M-am intors de cateva zile din Skala Potamia si primul gand a fost sa postez o replica la acest review urgent.

Sunt stupefiat de laudele nejustificate aduse acestei teverne banale. M-am dus si eu la pomul laudat si dupa 2 vizite m-am lamurit. "Fantasticul" domn Sakis are o tehnica de fidelizare croita pe cererea romaneasca - umple farfuria cu garnitura (cartofi, orez, etc) peste care arunca putina carne de decor cat sa-ti ia ochii. Cei care se duc in Grecia sa manance cu burta sunt bineinteles fericiti si multumiti. Cei care doresc in schimb sa guste din specialitatile locale vor fi cu siguranta dezamagiti.

Preturile la aceasta taverna sunt, culmea, cu aprox. 10% mai mari - domnul Sakis o fi observat coada de romani la intrare si o fi zis ca n-ar fi rau sa-si rotunjeasca un pic veniturile.

Treziti-va oameni buni, n-ati batut 700 km sa va umflati burtile cu cartofi si orez in Grecia. Si inca ceva. Eu nu-mi imaginez cum poate cineva intr-un loc unde ai 2 km de taverne sa mergi tot concediul in acelasi loc (le-o pune ceva in cartofi sa-i faca dependenti ca la KFC).

Este adevarat ca cei care calatoresc mai putin sau pentru prima oara se entuziasmeaza f tare si depasesc un pic granita naivitatii dar totusi e un pic penibil sa-i faci o asa reclama exaltata unui birt cel mult banal.

Dupa teapa de la Korali am incercat Afrodita, Nautilus si alta taverne ale caror nume nu-l mai retin si totul a fost excelent.

Concediu placut tuturor

sandu.53AUTOR REVIEW
[15.07.11 11:27:57]
»

@DMC este punctul tau de vedere...

mie unul mi-a placut acolo si vreau sa-ti spun ca taverna era ocupata aproape pana la ultimul loc in fiecare seara atat de romani ci si de nemti, englezi sau polonezi...

eu unul am mers acolo tocmai pt. ca am citit despre acest loc in destul de multe review-uri scrise pe AFA, toate fara exceptie apreciative!

Nu am mancat numai la aceasta taverna dar aici noua ne-a placut cel mai mult si comparativ cu celelalte locuri portiile ni s-au parut cele mai mari si mai gustoase!

e o chestie de gust si nu vreau sa intru in polemica cu tine! iti respect parerea , asa cum o respect si pe a celorlalti... nu trebuie sa-ti placa musai un loc care mie mi-a placut (si nu numai mie), noroc ca in Skala Potamia poti merge la o gramada de alte taverne!

E foarte bine insa ca ai postat si punctul tau de vedere!

astept sa citesc review-urile tale scrise despre insula Thassos!

DMC
[25.07.11 02:26:49]
»

Draga domnule Sandu am observat c-ati pus la suflet ce am scris despre taverna Korali. N-am avut nici o clipa intentia sa va umbresc amintirea clipelor placute petrecute acolo. Sunt convins de totala d-voastra sinceritate si buna credinta, altfel nu ati scrie cu atata entuziasm despre ceva ce v-a facut placere. Nici nu am incercat sa va schimb convingerile, nu am acest drept, ci doar am vrut sa fac lumina asupra unor lucruri pe care le-am observat.

Am rude in Grecia si astfel am avut placerea sa ma familiarizez cu obiceiurile si felul de-a fi al acestor oameni. Bucataria lor m-a interesat in mod special pt ca sunt gurmand, imi place sa mananc si mult si bine (din pacate).

Grecii sunt oameni minunati, la fel ca si noi, dar afacerile sunt afaceri iar prietenii sunt prieteni. Cei care tin taverne au tot interesul sa le mearga treaba bine iar dl Sakis nu face exceptie. A observat ca romanilor le place sa le spui cateva cuvinte in limba lor si sa dea mancarea pe-afara din farfurie. D-voastra chiar credeti ca-l mai apuca cateodata melancolia si se intreaba - Dom'le, ce-o mai face bunul meu prieten din Romania, dl Sandu? Nu, sigur nu. E doar un birtas abil, rutinat, care stie cand si cum sa-si plaseze amabilitatile. Eu l-am surprins in mai multe randuri rastindu-se incruntat la fetele care serveau crezand ca nu-l observa nimeni. Dupa aceea zambea mieros musteriilor.

Prefer de o mie de ori sa ma serveasca un om ca patronul de la Afrodita care vorbea pe un ton egal si angajatilor si clientilor, nu incerca sa se maimutareasca in limba romana ca sa-mi faca mie placere si incerca sa-i multumeasca pe toti fara sa fie ostentativ.

Sa auzim numai de bine si va asigur de toata stima.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sandu.53AUTOR REVIEW
[25.07.11 08:55:57]
»

@DMC eu unul merg de 6 ani in fiecare vara cel putin 15 zile in Grecia, asa ca as vrea sa cred ca am un pic de experienta la tot ce inseamna atmosfera din tavernele grecesti. De patru ani am renuntat e drept si din dorinta de a colinda mai mult, la variantele de demipensiune oferite de hoteluri preferand tavernele si astfel bucataria autentica greceasca... la Korali am ajuns, citind cel putin 10-12 rewiev-uri ale altor useri care scriau numai lucruri frumoase si plasau acest loc in topul preferintelor celor care au fost acolo... nu am citit la nimeni nici macar un cuvant rau despre acest loc... am vrut sa vedem cum este acolo si noua la toti fara exceptie ne-a placut f. mult, lucru care se vede clar din rewiev... am scris review-ul si am constatat ulterior in alte ecouri sau chiar rewiev-uri ca si alti useri au trecut pe acolo si au fost multumiti! unul din review-uri a fost scris acum 2-3 zile si gr. de satisfactie dat de userul respectiv era de 100%... in plus nu mi s-a intamplat niciunde ca patronul sa trimita masina dupa tine sa te duca acasa(la vila) si nu am fost numai eu in situatie asta... in plus vreau sa zic ca la 2-3 saptamani primesc cate un e-mail de multumire de la patron pt. faptul ca am publicat pe AFA acest review pe care apoi l-a tradus singur... chiar daca este un gest de politete are grija permanent sa intrebe ce fac eu si ai mei si ne transmite urari de bine! cat despre faptul ca este uneori categoric sau dur cu ai lui o face tocmai din dorinta ca toti clientii sa fie serviti repede si bine... In semn de multumire pt. serviciile de la Korali stau sticlele de vin primite cadou din multe tari ale lumii! repet iar, eu si nu numai eu ne-am simtit bine acolo ,am fost si noi si la alte taverne unde doar am mancat si am plecat fara a revenii intrucat atmosfera nu ne-a placut f.mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sandu.53AUTOR REVIEW
[25.07.11 11:00:22]
»

un review (inclusiv cateva fotografii) despre Korali a scris @stefoctav pe 23.07.2011... (vezi review aici)

simona_vlad
[07.06.15 19:41:11]
»

Imi doresc tare mult sa merg acolo in vara asta!!! Daca aveti un link cu adresa lui saki va rog sa il postati!

sandu.53AUTOR REVIEW
[08.06.15 15:26:34]
»

@simona_vlad - Buna ziua,

intrati pe facebook, cautati taverna Korali si o sa vedeti mai multe detalii... fotografii, nr. telefon si localizarea pe google map! Succes si vacanta placuta!

webmaster26
[23.07.17 15:55:06]
»

Mutat în rubrica "Taverne în zona Golden Beach, THASSOS" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DMC, georgiana, motaneata, sandu.53, simona_vlad, stefoctav, tache
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mîncăm? Taverne în Skala Potamia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081090927124023 sec
    ecranul dvs: 1 x 1