82430 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Salonicul și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.10.2017
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

'În pietre nemuritori suntem noi!' Thessaloniki


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Să ajungi în Salonic și să nu treci pe la casele rudelor, e de neconceput pentru noi, așa că după o noapte liniștită la Augustos, a doua zi dimineață am plecat spre celălalt Augustus, doar că aceasta nu era hotel ci clădire împărătească sau ce a mai rămas din ea, undeva prin Plateia Navarinou. Cel mai scurt drum de la hotelul nostru spre al împăratului a fost pe aglomeratul bld. Egnatia, cu un popas la un magazin unde un grec tânăr ne-a povestit cât am așteptat aducerea unui obiect de la altă locație, că a fost și el turist în frumoasele Sibiu, Cluj și Sighișoara. Am trecut bulevardul și ne-am uitat printre panouri la lucrările viitorului metrou și când nici nu credeam, iată-ne ajunși lângă confrații pe care-i căutam. Noi veseli că i-am întâlnit, ei reci și sobri, înmărmuriți de ceva timp și sperăm noi pentru încă pe atât să rămână acolo, mărturie dreaptă și frumoasă a unui popor viteaz.

Arcul de Triumf al lui Galerius, Kamara cum îi spun grecii, căci peste el am dat prima dată venind pe Egnatia, este azi doar o ruină din ce a fost cândva dovada vitejiei și priceperii unui împărat roman, un loc unde acesta trebuia sărbătorit după o victorie importantă pe câmpul de luptă, împăratul Galerius Maximianus pe scurt sau Maximilian în alte scrieri. Numele n-ar fi atât de important pentru profanii în ale istoriei dar pentru românii care ne mai mândrim cu această origine, este! Arcul lui Galerius a fost ridicat la început de sec. IV din ordinul Senatului roman pentru împăratul care îi învinsese pe perși în 297 și le-a luat conducătorul în sclavie. Din ce a fost inițial arcul, astăzi este doar cam jumătate, doi piloni principali și zidăria de cărămidă și aceasta parțial refăcută cu multă măiestrie. S-a putut dovedi că lucrarea inițială a arcului triplu avea opt piloni, 4 principali și 2 mai mici, rolul lor fiind acela de a susține un dom. Înălțimea arcului principal este de peste 12 m iar lărgimea de aproape 10 m, suficientă pentru a trece un om călare sau, pentru utilitatea de atunci, avea lățimea drumului roman. Este atât de larg încât ani de-a rândul, în sec. XX a trecut pe sub el tramvaiul! Arcul era chiar pe celebrul Drum al lui Ignațiu sau Via Egnatia, un traseu puțin deviat față de bulevardul de azi. Pilonii principali ce aveau din construcție și statuile celor patru împărați ai Tethrarhiei, au fost acoperiți cu marmură albă, plăci sculptate cu momente din luptele purtate de împărat. Mai sunt câteva plăci originale rămase, altele au fost furate sau distruse. Pe plăcile de marmură încă la locul lor sunt sculptați luptătorii preferați ai împăratului, dacii îmbrăcați specific, cu celebrele cușme și cu steagul cunoscut, balaurul cu cap de lup. Trei dintre plăcile existente încă au reprezentări cu luptători daci. Sculpturile au fost mutilate, fețele în mod special sunt distruse dar s-a putut identific împăratul Galerius ținând discursul înaintea soldaților daci, secvențe de lupte unde este înconjurat tot de mulți daci. Existența soldaților daci în număr mare reprezentați pe acest arc, a fost observată de mai mulți istorici, în special străini. Arcul de Triumf al lui Galerius este o dovadă a măreției Imperiului Roman sub Galerius dar, peste secole, el vine cu o informație deosebită, dacii n-au dispărut din istorie, ba din contră, au avut rolul lor în această parte a lumii și au primit respect. Ca o dovadă poate este și teza de doctorat la Sorbona a românului L. Velcescu, care a reunit în lucrarea lui peste 100 de locuri din Europa unde sunt reprezentați cu respect dacii.

Rotonda este la mică distanță de Arcul lui Galerius, se zice că în linie dreaptă ar fi 125 m, asta dacă intrarea s-ar face așa cum a fost proiectată, prin ușile principale. Dar pentru a ajunge în curtea ei, acolo unde este și casa de bilete, venind dinspre Arc, se ocolește puțin spre stânga, în total sunt cam 200 m. Prețul unui bilet a fost de 1€ și aveam voie să și fotografiem.

Rotonda este după cum spun grecii dar fără documente reale, cea mai veche biserică creștin-ortodoxă din lume. Din Salonic însă e sigur cea mai veche, e dovedit. A fost construită între anii 300 - 306 din ordinul lui Galerius, pentru ce anume nu este clar, n-au rămas documente care să-i confirme folosința dorită. Cel mai vehiculat este că a fost gândită ca mausoleu pentru împăratul Galerius dar biografia lui, atât cât se cunoaște, dovedește că împăratul și-a dorit alt loc de îngropăciune. Și tot așa se spune că împăratul a dorit ca aici să fie un templu al misterelor Kabeirilor, urmașii lui Hefaistos și ai nimfei Kabeiri sau al fiului lor Cabeirus, urmași ce erau considerați semizei ai mării, fertilității și vinului, un cult al misterelor trace și grecești care a fost preluat apoi de romani. Bisericile rotunde sunt specifice cultului păgân din Samotrache și, spun istoricii, altarelor traco-getice. Citind biografia lui Galerius, pare plauzibilă ideea dar monede găsite la Salonic au pe o parte figura lui Galerius iar pe revers schema Rotondei și inscripția “Mem (oriae) Divi Maximiani”! Deci scopul construcției rămâne încă în zona misterelor atât de dragă lui Galerius!

După moartea lui Galerius în 311, Rotonda a fost părăsită și abia în sec. IV Constantin cel Mare ordonă lucrările în mozaic cu scene biblice care se mai văd și azi iar Teodosie I o transformă în biserică creștină cam prin 390, cu Sf. Gheorghe protector și tot din ordinul lui se ridică locuințele clericilor și se sparge zidul pentru ușa pe unde acum intră vizitatorii. În 1590 otomanii o fac moscheia lui Suleiman Hortaji Effendi și-i ridică un minaret alături, minaret ce se păstrează și azi dar nu se vizitează deși de câțiva ani a fost renovat și consolidat. Redată creștinismului după 1912 este un loc unde se țin spectacole pentru că are o acustică excelentă și, la marile sărbători se mai fac slujbe creștine. Rotonda, clădire cu ziduri groase de 6 m, are din construcție un oculus asemeni Panteonului Roman. Se spune că Pantokrator pe boltă era lucrat în culorile curcubeului. Un altar mai mult simbolic într-una din nișe amintește rolul ei. Tot în acea nișă este un mormânt necercetat în totalitate.

Alături de Rotondă este o bisericuță mică ce are tot hramul Sf. Gheorghe, o clădire ce nu atrage prin nimic aproape. A fost ridicată în 1591, în mare viteză, cu aprobarea sultanului, rolul ei fiind de adăpostire a tuturor obiectelor liturgice și a moaștelor ce aparțineau Rotondei până la transformarea ei în moscheie.

Palatul lui Galerius, Anaktora Galeriou, o clădire ce a fost grandioasă la începuturile ei, distrusă de un cutremur puternic în sec. V este situată la sud de Arcul de Triumf, așezarea în teren a celor trei era Palatul din care în linie dreaptă se trecea pe sub Arc și apoi la mică distanță este Rotonda. Toată construcția este în jurul unei curți interioare, atrium, ce avea într-un lateral o clădire octogonală cu șapte abside, un loc unde nu se știe dacă era sala tronului sau tot un templu păgân. Pardoselile de marmură și mozaic au fost refăcute parțial, greu pentru că nu se cunoaște structura mortarului antic de aici și există teama de a nu distruge chimic în loc să repare. Podelele au mozaicuri complicate, multicolore, modele vegetale fine și chiar o zvastică interesantă, dovada nivelului la care ajunsese Thessaloniki, un oraș unde atunci arta aceasta era la cel mai înalt nivel din imperiu. Arcada cu basoreliefuri s-a păstrat destul de bine, pe ea fiind și două medalioane cu chipul lui Maximianus și al soției sale Valeria. Cât de mare a fost cu adevărat acest palat, doar se presupune. Trebuie avut în vedere nu numai clădirea ca atare ci și anexele pentru canalizare, băi, administrație, camerele slugilor, multe altele, toate azi sub orașul nou. Și peste toate otomanii au construit câte ceva, peste Octogon a fost o moschee. Nici arheologii ce au lucrat aici nu cunosc adevărata întindere a palatului și anexelor sale.

Hipodromul făcea parte din complexul palatului lui Galerius și era legat de acesta printr-o poartă estică. Era locul curselor carelor romane pe care locuitorii orașului le îndrăgeau. A devenit celebru dacă pot spune așa prin Teodosiu I, cel care a ucis 7000 de locuitori majoritatea nevinovați pentru că s-au revoltat împotriva lui Butheric, comandantul trupelor gotice, prieten și angajat al împăratului, trupe ce au condamnat un locuitor, conducător de atelaj favorit de public, victimă a unui act homosexual inițiat de un soldat prieten cu comndantul (asta e una din variantele poveștii). A fost un loc părăsit de localnici după acest eveniment, n-au mai dorit să participe la spectacole iar împăratul și-a atras ura bisericii mult timp.

Azi hipodromul nu se poate vizita fiind acoperit de noile construcții.

Forumul roman, agora cum spuneau grecii, deși nu a fost ridicat în perioada lui Galerius și inițial nici de romani ci de greci, este un loc ce nu trebuie omis de pe lista obiectivelor turistice ale Salonicului. Se află în zona Pieței Dikasterion, alături de un părculeț frumos și bis. Sf. Dimitrie. A fost construcția sau mai bine zis modernizarea Agorei grecești de către romani în sec. II - III și aici era centrul vieții politice, administrative, economice, culturale. Descoperit prin excavațiile din 1966 la 4 m mai jos de nivelul trotuarului, oferă o bună imagine a construcțiilor pe două nivele cu străzi mai largi - 3,5m - sau mai înguste ce despărțeau zonele comerciale cu magazine de ceramică, cupru sau țesături. Interesant, se spune, era sistemul de ventilație al clădirilor și cât de inventivi erau anticii. S-au descoperit monetăria imperială, baia publică, teatrul, piața, ceva ateliere și magazine unde se vindea ceramică și obiecte de cupru. Aici încă se mai țin spectacole, seara este luminat și se vizitează site-ul contra cost. N-am fost așa că nu pot spune mai mult, l-am admirat de sus, de la înălțimea trotuarului și al sec. XXI!

Ca și Palatul lui Galerius din care se expune prea puțin, sub blocurile din jurul centrului istoric sunt multe dovezi ale perioadei romane sau otomane dar sunt imposibil de scos la lumină, ar însemna distrugerea orașului actual în această parte a Salonicului. Multe vestigii se găsesc și în apele Golfului Thermaic care, pe vremea lui Filip al II-lea avea malurile altfel configurate, mai spre interior, de-a lungul secolelor uscatul s-a prelungit prin aducerea de aluviuni, acum fenomenul este invers, marea înaintează și mănâncă din țărm.

Galerius Valerius Maximianus, împărat al Tetrarhiei dioclețiene, era de origine dacică după mama sa Romula și se pare trac sau tot dac după tată. S-a născut la Gamzigrad, pe teritoriul Serbiei de azi, într-o familie săracă. În tinerețe este păstor de vite - Armentarius / Văcarul era porecla sa - dar ajunge soldat al Imperiului Roman și, datorită iscusinței și diplomației sale dar și a situației precare a Imperiului, intră în grațiile lui Dioclețian, devine chiar ginerele acestuia și unul din membrii Tetrarhiei. Galerius Maximianus, ajuns împărat, cezar supus lui Dioclețian apoi augustus cu drepturi depline, solicită schimbarea numelui Imperiului Roman în Imperiul Dac, desigur că nu reușește (afirmația este controversată, este o singură sursă, o lucrare a unui dușman al împăratului). Cert este că garda sa imperială și parte din trupele de elită erau formate din daci purtători ai stindardului cunoscut și că acești luptători de la nord de Dunăre l-au însoțit în campaniile militare. Arcul de Triumf din Salonic este cea mai bună dovadă și mulți istorici recunosc acest fapt. Din păcate puțini ghizi spun asta românilor și, cum spunea un istoric în viață, puțini profesori de istorie români știu ce reprezintă unele plăci de pe arc și ce importanță au pentru istoria noastră! Ajuns așa sus în ierarhia romană, Galerius construiește începând cu anul 299 un palat pentru mama sa în localitatea de naștere, pe un deal ce se numește azi Măgura, în frumoasa Vale a Timocului. Numește singur complexul Felix Romuliana și își dorește să fie înmormântat aici. Mama îi moare în timpul construcției palatului imens și incredibil de bogat se spune. Cert este că la cercetările arheologice de la sfârșit de sec. XX, la Gamzigrad se descoperă ruinele unui palat din sec. III - IV și două morminte ce se dovedesc a fi ale împăratului Galerius Maximianus și ale mamei sale Romula. Resturile pământești nu sunt de găsit, mormintele au fost vandalizate prin sec. V sau poate VI.

A avut un cult deosebit pentru mama sa, practicantă înfocată a religiei tracilor, preoteasă de templu dac, tămăduitoare folosind plante și metode traco-dacice, “vrăjitoarea pădurilor” cum o numeau romanii dar practicantă și a cultelor misterioase grecești din acea perioadă, așa că și Galerius este adeptul acestora și nu al zeilor romani, chiar avea la palatul mamei un templu doar al lui ce se pare era dedicat lui Zamolxe. Se spune că el l-a convins pe Dioclețian să persecute creștinii și să le ia averile. Totuși boala cruntă de care a suferit, l-a făcut să se răzgândească oarecum la sfârșitul vieții. A dat cu 6 zile înainte de moarte un edict interesant cunoscut ca Edictul de Toleranță. El, cel care a persecutat creștinii, a ordonat torturi inimaginabile și moarte acestora, recunoaște creștinismul și drepturile adepților dar pune o condiție: “... în urma iertării pe care le-am acordat-o, creștinii trebuie să se roage Dumnezeului lor pentru sănătatea noastră, a statului și a lor personal…. ”

Dacă ajungeți în acest oraș frumos și interesant, alintat și “mireasa Golfului Thermaikos”, nu uitați să vă salutați strămoșii fără chip de pe Arcul de Triumf al lui Galerius, singurul loc unde dacii noștri sunt reprezentați ca învingători și nu învinși. Acolo, în piatra rece și grea "suntem noi, numai noi" spuneau niște versuri undeva pe net!

Webmaster, te rog dacă se poate youtube / Thessaloniki, roman imperial palace. Mulțumesc.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de elviramvio in 01.10.2017 18:21:16

Validat / Publicat: 01.10.17 21:45:19


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 3634


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[01.10.17 21:44:32]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[01.10.17 21:49:00]
» mesaj pers

   @webmaster45:

   Mulțumesc. Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[01.10.17 22:37:26]
» mesaj pers

   @elviramvio: O farama de istorie pe care ne-ai impartasit-o si noua atat de frumos. Cred ca daca ai fi fost profesoara de istorie copiii ar fi indragit aceasta materie datorita tie.

   Pozele vin in completarea articolului atat de bine, si nu pot decat sa ma bucur ca pana voi ajunge la Salonic voi sti deja multe lucruri iar locurile vor parea ca si vizitate deja, urmand aprofundarea.

   Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[01.10.17 22:47:44]
» mesaj pers

   @mishu:

   Ai atins o coardă foarte sensibilă cu prima parte a ecoului, parcă ți-a șoptit cineva!!

   Când vei ajunge la Salonic, sunt convinsă că orașul îți va părea familiar chiar din primele momente. Eu așa m-am simțit. Cât despre poveștile lui, sunt frumoase și sunt multe de zis. Să nu ratezi o seară la o tavernă în Ano Poli!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.10.17 07:04:04]
» mesaj pers

   Cu acest articol excelent, mi-ai amintit de minivacanța mea în Salonic si pentru asta îți mulțumesc. Eu am prins vreme mai urătă, fiind inceput de iarnă, ideal de vizitat e vara, asta-i clar.

   Nu ma întind mai mult cu ecoul fiindcă nu sunt acasă şi scriu de pe telefon, lucru care îmi displace total.

   O zi minunată să ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[02.10.17 07:28:04]
» mesaj pers

   @irinad:

   Păi unde ești, să-ți fie bine și vreme frumoasă!! Și... știi tu!

   Știu articolele tale, cel despre Ano Poli l-am avut drept ghid doar că n-a fost să am șansa de a-l colinda ca voi! Și am avut norocul să găsesc un oraș mai curat decât ați găsit acolo iarna.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[02.10.17 12:48:50]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Ca de obicei, aflu lucruri noi de la tine, lucruri care completează cunoștințele mele (și așa șubrede) despre istoria noastră veche, legată de daci.

   Mi-a plăcut mozaicul din rotondă, bolțile ei, arcul lui Galeriu, cu scenele lui unde dacii noștri apar ca învingători, totul în acest articol respiră cât de iubitoare ești de trecutul nostru!

   Felicitări!!! Am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[02.10.17 13:56:40]
» mesaj pers

   @doinafil:

   Mulțumesc Doina! Doar cu șubrezeala cunoștințelor tale nu prea cad pe ce spui, de fapt nu-mi dă deloc că spui adevărul, doar că ești modestă.

   Vă îmbrățișez cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[02.10.17 21:24:14]
» mesaj pers

   @elviramvio: ”Muică, suntem neam de piatră / Când e vorba despre vatră” spune un cântec al lui Tudor Gheorghe! Și uite că are dreptate!

   Suntem în toate pietrele Europei! Și-n Italia, dar și-n Grecia!

   Parte din șantierul acela l-al văzut și eu, dar n-am ajuns la Arcul lui Galeriu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[02.10.17 21:54:21]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Păi suntem neam de piatră, nu vezi că nu ne dăm din drum?!

   Salonic în zona aceea cred că va fi șantier și dacă trăiesc eu încă pe atât. Și câte taine mai sunt acolo sub blocuri care vor rămâne poate pentru totdeauna acolo. Dar și la terasele blocurilor, ce tainice mirosuri îți provoacă foame oricât de sătul ești!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[02.10.17 23:26:20]
» mesaj pers

   @elviramvio: Superb!

   La Felix Romuliana era cât pe-aci să ajungem acum 2 veri, când ne-am întors din Muntenegru. Și acum regret că nu ne-am dus, ar fi însemnat doar câțiva km de Zajecar, unde am petrecut ultima noapte de vacanță, dar probabil minim 2-3 ore. Și până seara trebuia musai să ajungem acasă...

   Salonicul nu l-am vizitat încă (decât virtual, prin intermediul articolelor AFA, inclusiv ultima ta serie - excelentă, ca de obicei). Deja mă gândesc cum să fac să ajung acolo, mai ales că nu-i chiar în capătul celălalt al lumii...

   Felicitări încă o dată "pt întreaga activitate" (ghilimelele nu înseamnă nicidecum ironie, ci doar faptul că expresia nu-mi aparține), activitate care - iată! - ți-a adus cel mai înalt titlu pe AFA! Bravo, Elvira!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- elviramvio
[03.10.17 07:47:18]
» mesaj pers

   @crismis:

   Mulțumesc Cristina, cuvinte calde ca de obicei din partea ta. Așa cum am spus într-un PM, avantajul de a fi lăsat la vatră, ai timp mai mult 🤣 altfel voi erați înaintea mea copiii AFA albaștri! Dar se apropie și la tine.

   Cât privește Salonicul, este un oraș care mi-a plăcut și probabil voi mai poposi pe acolo, tot în anotimpul cald. Mereu am amânat vizita din cauza parcărilor dar am constatat că de fapt sunt destule subterane. N-am reușit să hoinărim Ano Poli, am urcat doar pentru priveliște și cam atât, Irinad m-a zgândărit cu articolul ei așa că a rămas pe listă pentru altă dată.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- DOINITA
[03.10.17 08:33:46]
» mesaj pers

   Ca intotdeauna, superb! Cititind ecoul scris de Mishu, mi-am regasit gandurile, eu ne stiind ca nu ai fost profesor de istorie... O adevarata lectie de istorie prezentata cu sufletul!

   Si noi am fost in Salonic, de doua ori, dar imi pare rau ca nu am citit inainte aceasta minunata poveste despre neamurile noastre imprastiate prin Europa si poate nu numai. Si mai vreau sa spun ceva :Doar AUGUSTUS poate face o asemenea prezentare! Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[03.10.17 16:27:19]
» mesaj pers

   @DOINITA:

   Mulțumesc Doinița pentru frumoasele cuvinte.

   Cu Augustus ce să zic, așa s-a nimerit, am dormit la Augustos, l-am vizitat pe marele Augustus și m-am ales cu Augustus de AFA 😁! Sincer, abia de curând am realizat că unele lucruri nu sunt întâmplătoare. Sincer nu credeam că articolele mele despre Salonic ar putea avea așa trecere, mă bucur că sunt de ajutor.

   Îți doresc să mai treci prin Salonic si sa petreci frumos acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  Publicitate    [22.10.18 07:37:08]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Golful Thermaikos, apele care au adus înflorirea cetății Thessaloniki. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907586">Şterge vot</a></div><span id="v9907586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Golful Thermaikos, apele care au adus înflorirea cetății Thessaloniki.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Peste pasarelele unde trecutul roman va fi parte a metrolui. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907587">Şterge vot</a></div><span id="v9907587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Peste pasarelele unde trecutul roman va fi parte a metrolui.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Egnația, săpături. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907588">Şterge vot</a></div><span id="v9907588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Egnația, săpături.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Un paznic foarte prietenos al averii lui Galerius. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907589">Şterge vot</a></div><span id="v9907589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Un paznic foarte prietenos al averii lui Galerius.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Un prim panou explicativ pe trotuar. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907590">Şterge vot</a></div><span id="v9907590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Un prim panou explicativ pe trotuar.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Puțin din ce se vede, Palatul lui Galerius. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907591">Şterge vot</a></div><span id="v9907591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Puțin din ce se vede, Palatul lui Galerius.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Arcul de Triumf al lui Galeriu. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907592">Şterge vot</a></div><span id="v9907592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Arcul de Triumf al lui Galeriu.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Arcul lui Galeriu. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907593">Şterge vot</a></div><span id="v9907593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Arcul lui Galeriu.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Arcul lui Galeriu, scene de luptă și scena jertfei în prezența familiei. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907594">Şterge vot</a></div><span id="v9907594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Arcul lui Galeriu, scene de luptă și scena jertfei în prezența familiei.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Rotonda și dovada că a fost moschee. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907595">Şterge vot</a></div><span id="v9907595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Rotonda și dovada că a fost moschee.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Rotonda, intrarea principală, cea din sec. III. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907596">Şterge vot</a></div><span id="v9907596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Rotonda, intrarea principală, cea din sec. III.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Rotonda, interior. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907597">Şterge vot</a></div><span id="v9907597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Rotonda, interior.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Cupola Rotondei așa cum e azi. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907598">Şterge vot</a></div><span id="v9907598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Cupola Rotondei așa cum e azi.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Rotonda, resturi de mozaic. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907600">Şterge vot</a></div><span id="v9907600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Rotonda, resturi de mozaic.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Rotonda, în stânga este altarul. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907601">Şterge vot</a></div><span id="v9907601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Rotonda, în stânga este altarul.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Rotonda și ieșirea spre ușa principală. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907602">Şterge vot</a></div><span id="v9907602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Rotonda și ieșirea spre ușa principală.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Rotonda, mozaic. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907603">Şterge vot</a></div><span id="v9907603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Rotonda, mozaic.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Rotonda. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907604">Şterge vot</a></div><span id="v9907604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Rotonda.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [AUG-2017] Rotonda. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907605">Şterge vot</a></div><span id="v9907605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Rotonda.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [AUG-2017] Rotonda, altarul. In stânga o cripta. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907606">Şterge vot</a></div><span id="v9907606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Rotonda, altarul. In stânga o cripta.
foto elviramvio [01.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2017] Rotonda. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907607">Şterge vot</a></div><span id="v9907607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] Rotonda.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2017] Mozaic în Rotonda. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907608">Şterge vot</a></div><span id="v9907608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] Mozaic în Rotonda.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2017] Urme ale zidurilor vechi în curtea Rotondei. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907609">Şterge vot</a></div><span id="v9907609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2017] Urme ale zidurilor vechi în curtea Rotondei.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2017] Dovada ca a fost moschee, minaretul. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907610">Şterge vot</a></div><span id="v9907610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2017] Dovada ca a fost moschee, minaretul.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2017] Intrarea în minaret. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907611">Şterge vot</a></div><span id="v9907611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2017] Intrarea în minaret.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2017] Balconul muezinului, Rotonda. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907612">Şterge vot</a></div><span id="v9907612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2017] Balconul muezinului, Rotonda.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2017] Rotonda în miniatură. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907613">Şterge vot</a></div><span id="v9907613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2017] Rotonda în miniatură.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2017] In zidul Rotondei. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907614">Şterge vot</a></div><span id="v9907614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2017] In zidul Rotondei.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2017] Intrarea turiștilor azi, altă dată a clericilor. Rotonda. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907615">Şterge vot</a></div><span id="v9907615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2017] Intrarea turiștilor azi, altă dată a clericilor. Rotonda.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2017] A doua intrare crată atunci cand a devenit mânăstire. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907616">Şterge vot</a></div><span id="v9907616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2017] A doua intrare crată atunci cand a devenit mânăstire.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [AUG-2017] Fântâna Rotondei, turcească. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 01.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907617">Şterge vot</a></div><span id="v9907617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [AUG-2017] Fântâna Rotondei, turcească.
foto elviramvio [01.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.166709184647 sec