ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2014
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 07.09.14
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
77.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Olimpic Beach - sejur septembrie 2014

TIPĂREȘTE

Stațiunea este mai răcoroasă în general, datorită apropierii de muntele Olimp și a vânturilor ce vin din această direcție. În septembrie a fost o atmosferă puțin cețoasă, cu vânt și intemperii, semn al schimbării vremii la nivel global. Se povestea că niciodată în ultimii zece ani, cel puțin, nu a fost vremea atât de instabilă.

În zare, dacă aveți noroc, puteți vedea muntele Olimp. Căutați să vedeți apusurile frumoase în acea direcție.

Caracterul religios al grecilor îl veți regăsi și prin numărul mare de troițe – încăpere de rugăciune amplasate în cele mai diverse locuri, aici ca în toată Grecia. Am văzut, în stațiune, în balcoanele vilelor de rezidență, troițe miniaturale.

Pe străzi am văzut mașini de marcă bună din Timișoara, Maramureș, București. Dar românește sună prin toate colțurile stațiunii. Mulți vânzători sunt români sau cunosc cât de cât românește.

Chiar dacă nu prea au fost țânțari în centru, pe la periferia stațiunii erau mulți, bine dezvoltați și care au lasat urme „pronunțate” ale vizitei lor.

Străzi: Recomand vizitarea întregii stațiuni, sunt vile și hoteluri frumoase, mai depărtate de plajă. Străzi cu pomi, vile având gradinițe de flori și o biserică frumoasă, parcă prea mare pentru dimensiunea atât de mică a stațiunii. Leandrii parfumați, palmieri, foioase, ghirlande de plante ornamentale cu floricele roșii, măslini și chiar și un laur am putut admira pe străzile stațiunii.

Drumul spre Paralia: plimbarea pe faleză, poate fi plăcută cu biciclete închiriate (există pistă specială) sau pe jos. Locurile, în septembrie, sunt cam pustii, uneori murdare. Prin zonă îi veți întâlni pe frații de suferință ai câinilor vagabonzi din România, corcituri frumoase dar la fel de flămânde, semn că inconștienți sunt în toată lumea. Câinii sunt destul de sperioși.

Multe vile nu au sigla sau măcar un anunț privind identitatea turistică, dar pot fi „desconspirate” din cauza anunțurilor privind deținerea de camere libere, de închiriat. Anunțurile sunt afișate în cele mai uzuale limbi vorbite de turiști: română, engleză, sârbă, germană, greacă etc. Unitățile mai cu ștaif (de cazare și masă) sunt de obicei cu deschidere spre plajă sau amplasate în zone mai liniștite precum în partea mai îndepărtată de plajă a stațiunii (aici cele cu regim mai special, piscine, programe speciale).

Încălzirea vilelor cu destinație turistică se face în majoritatea cazurilor (dacă nu chiar în toate), cu instalație solară.

Fiecare vilă are antene pentru satelit.

Magazine/market-uri, cofetării, restaurante: Pe străzile principale vile de mici dimensiuni, de max. 4 etaje, cu o singură scară, stau înghesuite umăr la umăr, etalând la parter magazine de suveniruri, haine, încălțăminte, market-uri cu produse de toate felurile, restaurante, puburi, fastfuduri sau gelaterii. Magazinele sunt pentru toate categoriile de turiști, chiar și cu haine second-hand.

Există un magazin de fructe, în aer liber, cu fructe mai ieftine dar și de calitate inferioară. Aici însă, puteți avea și surprize plăcute dacă alegeți cu grijă fructele. Aici alegi singur produsele. Atenție la preț, se rotunjește aici ca și la magazinul tip Carrefour, iar în eur se cunoaște. Recomandare: verificați prețul/kg și prețul final de pe cântar, solicitați de fiecare dată chitanța și verificați restul.

Ce m-a mirat, că aici, în zona Pieria sunt nenumărate culturi de kiwi, dar prețul este de aprox. 2,5eur/kg, mai mare decât în țară. Iar smokine nu am văzut decât cu 2,5 eur. Dar poate merită, fiind culese mai coapte!?

Alte prețuri: Struguri 1-2eur, prune 0,8-1,5eur, piersici 1-2eur

Va trebui să verificați fructele, totuși, căci le-am văzut stând pe rafturi până la epuizarea fizică totală, având aceșlași preț.

Nu ratați ocazia de a savura portocalele ce par necoapte, fiind mai verzi sau/și cu pete maronii, dar sunt delicioase, dulci și zemoase.

Există un magazin care vinde produse Carrefour printre alte produse, dezordonat, murdar, iar prețurile, după analiza mea sunt cam ca prin toate marketurile locale. Aici am găsit pâinea cea mai ieftină: 07eur, gustoasă.

Pentru magazinul LIDL mergeți în Paralia, cu autobuzul luând bilet e la șofer sau de la automat cu valoarea de 1,1eur/persoană/un drum dus sau întors) sau cu minitrenulețul care parcă este 2,5eur (nu am alte detalii) sau pe jos, drum de aprox 1h de mers obișnuit, pe faleza paralelă cu marea dar cam departe de ea și care este alăturată șoselei.

Dacă doriți cumpărături (haine, încălțăminte, blănuri etc) faceți o vizită și în Paralia. La același preț puteți găsi o mai mare diversitate și o calitate puțin mai bună.

La unele cofetării/baruri, am văzut că este o practică în stațiuni, prețurile diferă la prăjituri (de exemplu): prețul per bucată fiind mai mare dacă se servește la masă decât dacă se ia la pachet. Un exemplu nefericit, la Kristal, unele dintre produsele ce se vând la kilogram se mai pierd ca număr din cantitatea plătită, înainte de a ajunge pe farfurie.

Cel mai dichisit magazin cu specialități grecești de toate felurile, se află la capătul străzii principale, în direcția opusă Paralei. Prețurile sunt pe măsură, dar abordarea vânzătorilor este mai discretă.

În ceea ce privește programul magazinelor, dimineața de obicei după 9, seara până târziu (23/24). Dar programul variază și funcție de perioada din an.

Vă relatez, fără comentarii, discuția unor turiști cu personalul unui restaurant care invita clienții în unitate: Turist: „Nu putem, că am mâncat deja două pungi cu semințe! ”, Reprezentant restaurant: „Atunci beți și două bărdace de apă! ”.

Stația de autobuz și de minitrenuleț se află la capătul stațiunii dinspre Paralia, aproape de Hotel PLATON care este și la capătul falezei, lângă parcarea cea mare a stațiunii. Automatul pentru bilete are afișate tarifele și dă rest. De aici se plecă în două direcții, una dintre ele fiind Katerini (prin Paralia).

Tot din din această zonă se pleacă de obicei cu autocarele în excursii.

Dacă doriți să mergeți să faceți cumpărături în Katerini, vă sfătuiesc să luați informații detaliate despre programul magazinelor, deoarece au un program special, aceasta nefiind o destinație turistică uzuală (programul este foarte restrâns).

Recomandare generală: luați informații detaliate de la ghizi sau reprezentanții agenției despre punctele și orele de întâlnire, respectiv medicii care cunosc românește. Rețineți numerele de telefon ce vi se dau de către agențiile de turism.

În general, mergeți cu medicamente de primă urgență de acasă, deoarece aici sunt cam scumpe.

Excursii, prețurile diferă de la agenție la agenție, dacă luați direct legătura cu agenția, prețurile sunt mai mici, dar informați-vă asupra limbii în care vă va vorbi ghidul.

Excursiile cu agențiile agreate de operatorii din țara: Marele Meteor (program 6,30-17,30; 20eur adult/15eur/copil), Skiatos (program 5,30-22,30; 30eur adult/20eur/copil), Muntele Olimp (program program 8,30-15,30; 15eur adult/10eur/copil), thesaloniki (program 8,30-17,30; 15eur adult/10eur/copil); Waterland (program 8,30-17,30; 25eur adult/23eur/copil); Atena (program 00,00-20,00; 45eur adult/40eur/copil); Edessa-Pozar (program 7,30-17,30; 20eur adult/15eur/copil); Scuba diving (program 9,0-15,00; 45eur adult/40eur/copil) -verificați starea vremii și limpezimea apei înainte; Corabia Piraților (program 8,30-14,00; 20eur adult/18eur/copil)

Alte costuri în excursii (exemple): Mânăstiri Meterora: 3eur /adult, gratuit pentru copii până la10ani și ziariști;

Plaja este lată și lungă: se pot utiliza și cearșafurile ce pot fi amplasate în fața și în spatele tronsoanelor de șezlonguri, dar există și zone libere aflate spre marginile stațiunii. Plajă foarte mare și apropae complet goală în septembrie este plaja dintre Olimpic Beach și Paralia, ce se desfășoară pe toată lungimea drumului ce face legătura dintre stațiuni.

Cabine de schimbat pe plajă: Murdare și mirositoare. Erau aruncate pungi cu gunoi în cabinele de de schimbat. Probabil că erau confundate cu toaletele.

Sunt dușuri pe plajă ce au și robinet pentru spălat numai pe picioare.

Apa în 2014 după 13 SEPTEMBRIE: caldă, tulbure, cu câteva alge nestânjenitoare, nisip fin, fără scoici; plaja avansează ușor în mare dar ajunge aproape de mal la flux și la 1,5m, deci atenție, variază înalțimea apei funcție de flux și reflux; Nu au existat salvamari și nici steaguri de avertizare.

În general plaja este cam neîntreținută și murdară, ca dealtfel toată stațiunea.

Drum dus/întors România, cu autocarul: la unele dintre utilitățile sanitare intrarea este contra cost (20 sau 50 cenți)

Concediu plăcut și rețineți că nimic în lumea asta nu vă poate opri să fiți fericiți în concediu dacă doriți acest lucru!


[fb]
---
Trimis de user.im in 28.09.14 12:39:24
Validat / Publicat: 28.09.14 15:52:05

VIZUALIZĂRI: 3373 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (user.im); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Faleză, vedere spre Olimp
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8550 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.09.14 13:43:28]
»

@user. im, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

-

Pe scurt: ţi-am recomanda să separi acest reveiw în două "capitole" distincte

- unul dedicat cazării la vilă (util MAI ALES celor care se interesează EXCLUSIV de această vilă)

- un altul, de tip "de călătorie", despre staţiune (F. UTIL celor care - poate - au ales cazarea / alta!/, dar se interesează despre ce ar putea face pe acolo)

-

Dacă doreşti, te putem ajuta cu sfaturi "tehnice" despre cum să faci această separare...

user.imAUTOR REVIEW
[28.09.14 14:21:29]
»

dragă webmasterX [28.09.14 13:43:28],

Cred că am pierdut primul ecou scris ca răspuns. Scriu altul.

Nu m-am referit la o vilă anume. Review-ul conține generalități privind mai multe aspectele sub care poate fi privită stațiunea.

Dacă dorești, poți muta toate aceste informații acolo unde consideri că este mai util.

Spărgând în secțiuni review-ul se pierde imaginea unitară asupra sejurului in această stațiune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Rodel
[28.09.14 21:44:46]
»

Mi-a plăcut încheierea și nu numai. Îmi pare rău că nu ai prins un timp bun. Am fost și eu în luna septembrie, dar alt an, în Paralia și am avut parte de mult soare și apă foarte caldă. Anul acesta, în septembrie, am fost în Turcia și de asemenea m-am bucurat de cer senin și căldură. Dar, așa cum scrii în încheiere, cred că timpul capricios nu te-a făcut să fii mai puțin fericit și să nu ai o vacanță frumoasă, mai ales că a fost în Grecia.

user.imAUTOR REVIEW
[28.09.14 21:56:50]
»

@Rodel - Mulțumesc pentru gândul bun. Sejururi cât ma frumoase oriunde în lume vei merge.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Rodel, user.im
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Olympic Beach:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048471927642822 sec
    ecranul dvs: 1 x 1