ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: ploiesti
ÎNSCRIS: 07.04.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 12 zile

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Frumoasa insula Samos...

TIPĂREȘTE

Intr-o dimineata calduroasa de septembrie, ne-am imbarcat intr-o aeronava a agentiei Aegean Airlines, cu destinatia Samos. Zborul a fost lin, a durat 1 ora si 50 de minute pe primul segment, respectiv pana in Atena, unde am avut escala 4 ore si 20 minute. Al doilea segment, operat de Olympic Air, Atena-Samos a durat 50 minute si a fost la fel de placut. Aterizarea a fost spectaculoasa in insula: avionul se inclina pe o parte, descrie o bucla mare si apoi vine la aterizare. Aeroportul din insula este mic, dar are dotarile necesare.

Dupa recuperarea bagajelor, am mers la biroul firmei de inchirieri de la care urma sa ne preluam masinile, Rezervarile le-am facut on-line, cu o luna inainte de plecare. Avansul a fost de 22 euro pentru fiecare masina, achitat cu cardul. Formalitatile au durat circa 15 minute, dupa care ni s-au predat cheile si ni s-a explicat cum sa ajungem in parcare, la masini. Am primit si cate o harta, care ne-a fost de mare ajutor.

Cu GPS-ul adus de acasa, ne-am orientat usor si am ajuns in scurt timp la vila.

Poate ca va intrebati de ce am ales aceasta insula mai putin cunoscuta la noi : ne doream o destinatie mai putin promovata, o mare albastra, plaje frumoase si multe locuri de explorat.

Si am gasit toate acestea intr-un singur loc: Insula Samos. A fost o alegere inspirata si “dragoste la prima vedere”…

Are ceva din salbaticia si frumusetea Lefkadei, vegetatia verde si bogata ca in Corfu, ape de smarald ca in Thassos si niste plaje de vis…. ca in Samos. Sper ca fotografiile atasate sa va convinga despre adevarul spuselor mele.

Cateva date generale:

Insula Samos face parte din grupul insulelor nord-Egeene si este situata in apropierea tarmului turcesc, de care o desparte stramtoarea Mycale, lata de aproximativ 1.5 km (in apropierea localitatii Kusadasi).

Samos este o insula mare, are aproximativ 475 km patrati, munti impaduriti (cel mai inalt este stancosul Kerketeus, sau Kerki - 1442 m), multe coline, tarmuri dantelate cu golfuri magnifice si ape cristaline. Este considerata locul de nastere al zeitei Hera, precum si al unor personalitati de seama, cum ar fi Pitagora- matematician, astronom, profesor si filozof. Datorita frumusetii sale, insula a fost candva locul preferat de vacanta al lui Antoniu si al Cleopatrei.

Are o clima temperata si un sol foarte fertil, ceea ce creeaza conditii foarte bune pentru cultivarea maslinilor si a citricelor. Podgoriile intinse au facut-o celebra inca din antichitate pentru vinul de Samos, care are un gust deosebit. Locuitorii ei traiesc in general din agricultura si turism.

Cele mai importante orase ale insulei

Samos Town sau Vathi - situat in nordul insulei, intr-un golf pitoresc, este cel mai mare oras si capitala insulei. Are o frumoasa zona de promenada, o multime de taverne si baruri, pentru toate gusturile si buzunarele.

Karlovassi este al doilea oras ca dimensiune, al doilea port si este considerat capitata comerciala si industriala a insulei. Este situat la 38 km de Samos Aici se gasesc cele mai multe reprezentante si magazine.

Pythagorion sau Phytagoreio, cum ii spun grecii - al treilea oras al insulei este unul din principalele porturi si o adevarata statiune turistica. Orasul a fost construit pe ruinele vechiului oras Samos. A fost gazda noastra pentru 12 zile si ne-a placut mult. Vile cochete, hoteluri de 4 stele cu iesire direct pe plaja, stradute in panta, biserici, case memoriale, situri arheologice, toate si-au gasit loc in acest oras.

Vila in care am fost cazati – Electra Apartments & Studios - era situata pe o colina, cu vedere frumoasa catre portul turistic. Voi reveni curand cu detalii despre cazare.

Cateva din atractiile acestui oras:

– tunelul construit de arhitectul Eupalinos, un adevarat geniu al ingineriei, care a construit in anul 550 I. H. un tunel de aproximativ 1000 m, pentru alimentarea cu apa a orasului. Tunelul traverseaza muntele situat deasupra orasului. Ceea ce l-a facut cunoscut a fost faptul ca a inceput sa sape simultan din ambele parti ale muntelui si, dupa zece ani, cele doua echipe s-au intalnit la mijlocul muntelui, cu o abatere de numai 5m. Drept rasplata pentru felul in care au muncit, sclavii care au participat la constructia acestui tunel au fost eliberati.

-Templul inchinat zeitei Hera, Heraion, care este inclus in patrimonial UNESCO din 1992

- Manastirea Panagia Spiliani (Fecioara Maria din Pestera), situata pe un deal, la 1.5 km de orasul Pythagorio, ridicata deasupra unei pesteri in care este adapostita o icoana din marmura a Fecioarei Maria, care se spune ca face minuni. Existasi o legenda despre aceasta icoana: se spune ca a fost furata de niste straini. In timp ce acestia descarcau barca, icoana a cazut in mare si s-a spart in bucati. De-a lungul timpului, bucatile au fost transportate de apa si au revenit in Samos. Localnicii au colectat aceste fragmente, icoana a fost restaurata si pusa in pozitia ei initiala.

- Castelul Lykourgos Logothetis – a fost construit in secolul 19 pe ramasitele unor vechi monumente arheologice si poarta numele liderului local al revolutiei impotriva ocupatiei turcesti. Alaturi de castel exista si o biserica, Schimbarea la Fata, care insa era in plin proces de renovare si nu am reusit sa o vizitam.

O alta atractie a insulei este pestera lui Pithagora, situata in apropiere de oraselul de munte Marathokampos. Drumul pana la pestera a fost destul de dificil, soseaua ingusta si neasfaltata urca pe muntele Kerketeus. Cu masina poti merge pana la un punct, unde este o parcare si o taverna, apoi incepi un urcus greu, pe trepte de piatra destul de abrupte, pana sus, la pestera si la bisericuta aflata in imediata apropiere. A meritat efortul.

Nu trebuiesc ratate, de asemenea, cascadele de la Potami, in apropiere de Karlovassi. Cascada in sine nu este foarte mare, dar drumul spre cascada e spectaculos, prin padure, printre copaci cu forme ciudate si radacini uriase. Ultima parte a traseului, un defileu ingust intre doua stanci, cu o apa rece ca gheata care-ti ajungea pana la brau, pe care trebuia sa-l parcurgi, ca sa ajungi la cascada, a fost o experienta inedita.

Masina inchiriata de noi, un Peugeot 206, a facut fata cu brio tuturor drumurilor din insula. Am facut peste 700 km, in cautarea plajelor si a locurilor frumoase.

Cateva cuvinte despre plajele insulei

In Samos gasim o multime de plaje, unele amenajate, altele salbatice, mai greu accesibile, dar de o frumusete rapitoare. Cele mai frumoase sunt situate in partea de nord si nord-est a insulei.

In fiecare zi am mers la alta plaja, oferta fiind bogata. Am repetat o singura plaja, cea care ne-a placut cel mai mult, in ultima zi a sejurului- Livadaki Beach. Imaginile sunt de poveste, apa are o culoare turcoaz transparenta, nisip alb si fin, intrare extrem de lina, caiace si hidrobiciclete puse la dispozitia turistilor gratuit, sezlonguri si umbrele gratuite, in schimbul unei consumatii minime. Si ar mai fi multe de spus. Va voi atasa fotografii, care va vor convinge.

- Lemonakia – o plaja ingusta, cu pietricele, dar cu o apa incredibil de albastra. Are o mica taverna, unde am servit un pranz pe cinste, intr-o atmosfera relaxanta, in susurul valurilor care se spargeau de pietre.

- Psili Ammos, in zona Marathokampos, o plaja lata, cu nisip fin, sezlonguri si umbrelute, cu muntele Kerkis pe fundal.

- Tsamadou - o plaja foarte frumoasa, cu o apa incredibil de albastra, situata pe partea nordica a insulei, amenajata cu sezlonguri si umbrele, cu cateva taverne in apropiere, dar foarte aglomerata. Am ales sa mergem pe aceasta plaja intr-o zi de sambata si nu am gasit nici un sezlong liber in jurul orei 10.00. Am facut cateva poze si am plecat catre urmatoarea plaja.

-Tsabou Beach (sau Avlakia) - este o plaja cu pietris si cu intrare mai abrupta, dar cu o apa foarte clara si albastra. Pe plaja sunt cateva taverne mici. Portiile au fost generoase, servirea fara repros si bineinteles desert din partea casei. Am comandat un platou de peste si am primit cele mai bune fructe de mare gatite cu un sos delicios (calamari, scoici, baby caracatite), dorada si creveti la gratar. Platoul a costat in jur de 30 de euro pentru 2 persoane si pentru ca am laudat bucatarul si am lasat bacsis, am primit si al doilea desert din partea casei (cate o inghetata). A fost minunat…

- Balos - este o plaja micuta cu nisip si pietricele, situata intr-un golf frumos, marginita de niste stanci maiestuoase in capatul din stanga plajei, cum te uiti spre mare. Are o taverna unde se gateste foarte bine. Am mancat niste sardine delicioase. Am ramas pe plaja pana cand soarele a inceput sa dea semne de oboseala…

- Mykali - o plaja lata, cu pietre albe slefuite de apa in diverse forme, organizata cu sezlonguri si umbrele, chiar si dus. Erau cateva taverne pe plaja. Am mancat la una dintre ele pastitio si peste spada. Au fost foarte bune.

- Kerveli, plaja situata intr-un golful pitoresc, cu acelasi nume. Nu este foarte mare, nu are umbrele de soare, ci doar sezlonguri, umbra fiind asigurata de pinii care ajung in unele locuri pana aproape de mare. Sunt necesare incaltarile pentru apa, pentru ca sunt pietricele si pe plaja, si in apa. Intrarea este destul de lina, iar apa foarte clara si calda. Are o culoare incredibila si si-a schimbat nuantele in cursul zilei, datorita curentilor. Este si o taverna pe plaja, unde au diverse specialitati si o servire foarte buna.

- Pappa Beach - o plaja foarte frumoasa, in apropierea localitatii Ireon. Foarte bine amenajata, terasata, cu o taverna foarte frumoasa. O afacere de familie infloritoare. Aici totul se platea la sfarsit: sezlongul, si consumatia. Curatenie, servire ireprosabila, incaltari pentru apa, saltele, colace, ochelari si tuburi, totul pus la dispozitia turistului venit in vacanta. Intrarea in apa era destul de lina, dar nisipul alterna cu pietre mari, lespezi pe care trebuia sa le ocolesti in apa. Daca nu ar fi fost acest mic inconvenient, ar fi fost clasata pe primul loc in topul plajelor.

In plimbarile noastre zilnice am vazut si alte plaje, fiecare cu farmecul ei, dar numai in trecere.

 

In concluzie, vacanta in Samos a fost o experienta foarte frumoasa si relaxanta. Cand esti inconjurat de atata frumusete, parca si timpul sta in loc… Imi doresc sa revin candva in aceasta insula.


[fb]
---
Trimis de pmanuela in 10.03.16 23:24:34
Validat / Publicat: 11.03.16 00:37:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Halkidiki- bratul Sithonia, Corfu, Thassos, Lefkada, Zakynthos, Skiathos

VIZUALIZĂRI: 22245 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pmanuela); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Plaja Tsamadou, vazuta de pe treptele de acces
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46100 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.03.16 00:36:59]
»

Superb.

Aşteptăm şi impresiile despre cazare

ebirsan
[11.03.16 01:03:46]
»

Samos ar putea constitui o tentație, mai ales dacă citești acest review.

Poate puteți să detaliati si cum ati ajuns in Samos: agentie de turism, avion charter sau cursa regulata. Costul transportului sau al intregului sejour ar fi de asemenea interesant.

Refugiatii sirieni plecati cu barca pneumatică din Turcia pe ce plaje debarcau?

webmaster
[11.03.16 06:33:09]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

dorgo
[11.03.16 07:02:16]
»

@ebirsan - Pe Lesbos mai ales (e-o insula mai mare), se cauta voluntari pentru a-i primi, puteti merge si Dv.,

80% din agentiile turistice pt. aceasta insula si-au anulat contractele, acolo e o a adevarata tragedie, turcii ii duc pe refugiati pana in apa pana la genunchi si-i abandoneaza dupa ce le-au luat banii, unora le dau veste de salvarea si-i lasa in apele teritoriale, langa Lesbos. Vestele de salvare sunt confectionate in garaje turcesti si nu plutesc decat cateva ore, apoi te trag direct la fund...

Lesbos, un fost paradis elen, pare cea mai apropiata insula de Turcia, doar vreo 7-10 km (?), .

Un pescar din Lesbos a salvat intr-o noapte 10 copii, apoi i-a preluat primarul, acest tanar e propus la Premiul Nobel, apoi s-a dus sa salveze si adultii.

Turismul in aceasta insula e in faliment dar grecii au fost fantastici, au salvat multi refugiati. I-au cazat la ei dar li s-au terminat si lor proviziile. Unii patroni de hoteluri, care stiu ca vor intra in faliment, i-au gazduit acolo, in hotelurile lor.

E jale mare in Lesbos. Majoritatea au plecat in Atena, lasand in urma munti de resturi de tot felul. UE se face ca ploua. (sursa-reportaj TV din Lesbos)

Refugiatii, cei mai multi sirieni, au fost adusi in portul Pireu (Atena) de pe insulele de la Marea Egee, Leros, Kos, Lesbos, Kalymnos, Samos si Agathonisi. (sursa internet)

pmanuelaAUTOR REVIEW
[11.03.16 08:10:04]
»

@webmasterX -

Multumesc, webmasterX.

Sper sa atasez curand si impresiile despre cazare.

Dabator
[11.03.16 08:20:58]
»

Excelente impresii despre o destinație mai puțin atinsă.

Și eu sunt curios să aflu ceva detalii despre costuri, în special cele de transport (dacă nu cumva a fost pachet complet).

mogly
[11.03.16 08:41:56]
»

@pmanuela - O vacanţă superbă, felicitări! Şi în mod sigur pe mine m-aţi convins că această insulă este de vis!

pmanuelaAUTOR REVIEW
[11.03.16 09:08:20]
»

@ebirsan -

Am rezervat biletele de avion prin agentie, dupa ce am comparat preturile pe mai multe site-uri, curse de linie, Aegean si Olympic Air, pe doua segmente: Bucuresti-Atena si Atena-Samos.

Costul total al biletelor a fost de 491 euro pentru doi adulti, dus-intors, cu doua bagaje de mana si taxe de aeroport incluse si un bagaj de cala de 54 euro solicitat de noi.

Cazarea am rezervat-o direct la proprietar, pretul a fost unul foarte bun, respectiv 200 euro/11 nopti pentru fiecare apartament.

Nu a fost o cazare de lux, dar a fost perfecta pentru ceea ce ne propusesem.

Masina am inchiriat-o on-line, cu o luna inainte de plecare, pret total 244 euro pe 11 zile, avans 22 euro achitati prin banca. Cerusem doua Ford Fiesta, dar am primit un Peugeot 206, iar prietenii nostrii un Hyundai I20.

Deci cazarea, transportul si masina au costat in total 935 euro.

Pentru micul dejun ne luam cele necesare din supermarketuri (erau magazine AB, Lidl, plus unele locale), avand chicineta in dotarea apartamentului, iar masa de pranz o serveam in general la tavernele de langa plaja. Am incercat in fiecare zi alta plaja, alta taverna si nu am avut ce regreta.

Pretul unei mese pentru doi adulti varia, in functie de meniu, undeva intre 25-40 euro (fructele de mare si pestele erau mai scumpe).

In rest, preturile erau comparabile cu cele din alte insule, atat la mancare, cat si la suveniruri.

Am cheltuit in total in jur de 1600 euro.

Ma intrebati daca am intalnit refugiati, da, erau o multime pe insula, sirieni. Erau debarcati noaptea, in golfuri izolate, in partea de nord-est a insulei. Dimineata, in drum spre plaja, gaseam o multime de veste de salvare aruncate pe marginea drumului.

Erau grupuri mari, femei, copii, barbati. Cei pe care I-am intalnit noi erau bine imbracati si educati. Uneori ne cereau apa.

I-am intalnit mai ales in nordul insulei, in apropierea capitalei. Insa Politia ii aduna de pe drumuri, ii legitima si ii urca in autocare.

ebirsan
[11.03.16 10:08:27]
»

@pmanuela - Multumesc mult pentru detalii. Pretul cazarii excelent, dar i cel pentru avion. Ma asteptam sa fie mai scump, dar probabil e un regim de low cost având în vedere că ați plătit separat pentru bagajul de cală.

Cu câțiva ani in urmă am plătit aproape 500 euro pentru un bilet de avion până în Corfu (mergeam la o conferință).

Problema cea mai deranjantă pentru insulele din estul Mării Egee (Samos, Kos, Chios, Lesvos) rămâne problema refugiaților. Indiferent câtă înțelegere ai avea pentru acest fenomen, nu sunt imaginile pe care dorești să le vezi în timpul concediului.

Din păcate nu cred că Turcia va încerca cu adevărat să stopeze acestă afacere înfloritoare (pentru ei) a "exportului" de imigranți.

Având în vedere dușmănia de secole între Grecia și Turcia, nave militare grecești nu au cum să proteze acele țărmuri aflate mult prea aproape de Turcia. Si după cum s-a văzut, Turcia se opune prezenței în acele zone și a navelor NATO. Dar asta e deja politică.

Păcat pentru turismul insular!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[11.03.16 15:09:53]
»

Frumoasa insula intr/adevar si minunate locuri, frumoase si pozele si relatarea.

Sa speram ca aceste locuri isi vor regasi cat mai curand viata normala, linistea si frumusetea cu care atrageau atata de multi turisti.

pmanuelaAUTOR REVIEW
[11.03.16 18:40:13]
»

@Dabator -

Va multumesc frumos.

Am povestit ceva mai devreme despre costurile transportului si al cazarii, dar daca mai sunt necesare completari, va raspund cu placere.

Biletele de avion au fost mai ieftine prin agentie (491 euro), dar le-am urmarit cateva zile, deoarece se schimba pretul de la o zi la alta.

Cazarea am rezervat-o direct la proprietar, un grec foarte amabil, dispus sa negocieze. Cand mi-a sprus ca oferta este de 200 euro/sejur/cuplu, nu mi-a venit sa cred. Am avut ceva emotii, care mi-au disparut cu totul, odata ajunsi la destinatie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
pmanuelaAUTOR REVIEW
[11.03.16 18:46:09]
»

@mogly -

Va multumesc.

Intr-adevar, este o insula foarte frumoasa, dar prea putin cunoscuta la noi.

pmanuelaAUTOR REVIEW
[11.03.16 19:01:14]
»

@calatorul -

Multumesc pentru aprecieri.

Asa speram si noi, ca intr-o zi linistea si frumusetea acestei insule nu vor mai fi tulburate.

allexx
[04.06.17 20:53:44]
»

@pmanuela: buna seara, as vrea sa fac o e xcursie de 1 zi din kusadasi in samos si am ramas impresionat de ceea ce ai scris asa ca as vrea sa ajung neaparat la livadaki beach. te as ruga daca mi poti spun cum sa ajung din portul vathi la aceasta plaja. iti multumesc

pmanuelaAUTOR REVIEW
[07.06.17 09:42:54]
»

@allexx:

Buna dimineata.

Ca sa ajungi la Livadaki Beach, ai nevoie neaparat de masina. Este destul de aproape de capitala Samos (Vathy). Urmezi soseaua de coasta Epar Od. Vathiou-Kotsika pana ia intrarea in loalitatea Agia Paraschevi (cam 9 km) Aici parasesti soseaua principala, ai un indicator la stanga Livadaki Beach si intri pe un drum neasfaltat 4-5 km. Sa fii atent sa nu-l ratezi, nu e un indicator rutier, este pur si simplu un panou deschis la culoare, pe care scrie Livadaki.

La capatul drumului plin de praf, te asteapta un colt de rai.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
allexx
[07.06.17 23:37:19]
»

@pmanuela: iti multumesc, dar vom fi fara masina, imi poti spune, evident daca sti, exista posibilitatea de a lua un taxi si cam cat ar putea costa? multumesc inca odata!!!

pmanuelaAUTOR REVIEW
[09.06.17 10:31:24]
»

@allexx:

Da, exista posibilitatea de a lua un taxi, acesta fiind un mijloc de transport preferat de turisti. Sunt si autobuze, cu program bine stabilit, care fac legatura intre orasele principale ale insulei, dar acestea nu coboara pana la plajele frumoase.

Din pacate insa, nu te pot ajuta cu preturi.

Ramane doar sa incerci sa negociezi la fata locului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
allexx
[09.06.17 22:44:05]
»

@pmanuela: sunt de ajuns si taxiurile, nu as vrea sa ratez acea plaja, cum am doar o zi la dispozitie, nici aia intreaga e singurul loc p care l am ales ca vizita datorita tie, multumesc inca odata

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
allexx, calatorul, dorgo, mogly, pmanuela
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă insula Samos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07205605506897 sec
    ecranul dvs: 1 x 1