ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2012
DE rlg
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 01.07.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 9 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: gemeni 6 aniI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 17 MIN

Messonghi Beach Hotel Corfu – Relativ încântat, raport calitate/preț corect

TIPĂREȘTE

După parcurgerea traseului prin Bulgaria și prin Grecia cu auto personal, am reușit împreună cu familia să ajungem la Igoumenitsa pentru a traversa cu bacul în Corfu. Autostrada A2 Salonic – Igoumenitsa este absolut superbă, cu viaducte și tuneluri frumos construite, cu peisaje de vis în zona muntoasă pe care o traversează, îți “scutură“ buzunarele în patru puncte de taxare (2.40 E – la aprox. 14 km de Salonic și câte 2 E în trei puncte până la Igoumenitsa = 8.40 E + încă pe atât, la retur). Restricțiile de viteză pe parcursul ei variază de la 130 km/h în unele zone, până la 60 km/h, 80 km/h în tuneluri. Autostrada este super elecronizată, la intrări/ieșiri din tuneluri și în unele cazuri, chiar în interiorul tunelurilor, sunt camere de luat vederi și senzori instalați în asfalt - gurile rele spun că te-ar cronometra și astfel ți-ar determina viteza de deplasare (eu mă îndoiesc că au o astfel de capacitate tehnică de calcul, ar necesita un efort financiar / logistic imens... necaracteristic grecilor) și clasicele cutii radar fix cu senzorii aferenți din asfalt (gen DN1, la noi) în câteva locuri. Sincer, eu nu am respectat în totalitate “senzorii” (restricțiile de viteză) din tuneluri (nici mașinile cu numere de înmatriculare grecești nu o făceau), dar cu radarele (cutiile) clasice nu am îndrăznit să ”mă pun”, amenzile la ei ating nivelul celor din Germania.

Programul bacurilor de la Igoumenitsa spre Corfu Town (Kerkyra Town), Lefkimmi sau Paxos și prețurile aferente le puteți vizualiza pe corfu-kerkyra.eu/html/eng ... h/timetable.htm, cu specificația faptului că grecii nu acceptă să dai bani doar pentru mașină (cum procedează, în mod corect după părerea mea, turcii la Chanakkale), ci și pentru ocupanții automobilului, fie ei și copii (4 E/copil (5-14 ani); sub 5 ani, dacă specificați la cumpărarea biletelor, este gratis).

După ce am ajuns la Lefkimmi, mai aveam de parcurs aprox. 20 km până la Messonghi Beach Hotel. Peisajul insulei aduce mult cu stațiunea 2 Mai de la noi, rusticul extrem este la ordinea zilei, dezordinea în care acest popor trăiește de foarte mulți ani încoace se face prezentă și pe acestă insulă, pe alocuri case dărăpănate, o mulțime de localnici care pur și simplu lenevesc la diferitele bodegi fără un scop anume, contrastau cu peisajele superbe care încântă ochiul uman pretutindeni, combinația sublimă dintre munte și mare, mirosul ”sărat” al mării care domină toată insula, palmierii imenși, catușii semeți care răsar din loc în loc, apa golfurilor, de un albastru spre turcuoaz spectaculos – stâncile care înconjoară aceste golfuri, toate aceste plusuri pe care natura le-a așezat pe acest petic de pământ, respectiv toate minusurile care caracterizează acest popor mediteranean, îmi amintesc de zicala care spune că: „Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă„.

Complexul aparținând Ioanian Hotels Group este imens, aprox. 17 hectare în care sunt cuprinse practic 2 hoteluri, Club Marmara și Messonghi Beach, amândouă aparținând aceluiași grup hotelier, specificat mai sus. Complexul hotelier este compus din mai multe clădiri, toate purtând nume distincte (Ex. Main (corpul principal al hotelului); Riverside (unde am fost cazat și eu); Twins (compus din două corpuri de clădire “lipite” – situate foarte aproape de plajă); Poseidon; etc.). Turiștii cazați în complex puteau beneficia de serviciile oferite de ambele hoteluri și aici mă refer la: piscine, baruri, restaurante și programele de distracții de zi/seară. Dacă ai nevoie, la momentul cazării, poți solicita seif de la recepție (casetă de valori situată vis a vis de recepție), ți se va da dreptul de folosință a lui în mod gratuit.

În cazul în care ajungi mai devreme la hotel, față de ora stabilită în voucher, nu reprezintă o problemă, ți se vor pune pe mână brățările, astfel încât să poți beneficia de tot ceea ce îți poate oferi hotelul. În cazul în care nu ai unde să depozitezi bagajele până la ora 14.00, când îți vei primi camera în hotel, ți se va oferi un loc într-o cameră special amenajată, de la recepție. Familia mea, pe perioada sejurului petrecut aici, a beneficiat de servicii All inclusive, în continuarea rewiev – ului voi încerca să fiu cât mai detaliat cu ceea ce oferă acest hotel și poate ușor critic în legătură cu anumite aspecte constatate.

1. Restaurante

• Restaurantele principale:

Restaurantele funcționale erau două la număr, câte unul pentru fiecare hotel în parte, condițiile de servire ale mesei din acestea erau foarte bune, ca suprafață erau foarte mari, fețe de mese albe schimbate imediat după ce turiștii se ridicau de la masă, tacâmuri curate, aranjate frumos pe mese. La terminarea unui fel de mâncare picolii îți luau farfuria de pe masă, întrebandu-te politicos dacă-i permiți acest lucru, acești oameni fiind mai tot timpul veseli și deschiși la comunicare. La cele două restaurante servirea se făcea în stil open buffet, pentru toate cele trei perioade ale zilei, în care puteai servi masa.

• Mic dejun (07.00 – 09.30):

Puteai găsi din abundență 2 – tipuri de mezeluri (șuncă presată), roșii, castraveți, 2 tipuri de iaurt, vestita lor branză feta, croissant – uri simple și cu diferite umpluturi (de la zi la zi), unt și margarină, multe tipuri de gemuri, stafide, curmale, portocale tăiate felii, o multitudine de tipuri de cereale, diferite chestii prăjite (pâine în ou omletă), pateuri sărate/dulci și colțul englezesc (fasole iahnie, cârnați prăjiți, șuncă prăjită, omletă cu ciuperci, etc.). Exista și un dispozitiv în care iți puteai praji pâinea. De asemenea puteai servi cafea (nescafe și cafea naturală), lapte (rece și cald), sucuri (nelipsitele chimicale de dozator: portocală, măr și grapefruit) și nu în ultimul rând apă (rece) de un soi de dozator „izolat” într-un colț. Perioada optimă în care nu găseai aglomerație la vitrinele cu măncare era până în ora 08.30.

• Prânzul (12.30 – 14.30):

Prânzul era în unele zile, un adevarat festin tradițional grecesc, diferite preparate din fructe de mare: midii în sos roșu cu legume sau calamar cu legume într-un soi de sos alb – foarte gustoase; mai puteai găsi pe lângă “tradiționalii” cartofi prăjiți cu kecup și / sau muștar (măncați cu preponderență mai ales de englezi); diferite tipuri de fripturi (pui, berbecuț, pește file pane sau gătit la cuptor, uneori hamsii prăjite, permanent porc - leguma de bază a românului (în vacanțele petrecute în Turcia nu văzusem nici măcar scris undeva “Carne de porc”... nu mai vorbesc de diferite preparate din acest produs găsite aici); diferite tipuri de tocane de legume; preparate reci sau semireci; uneori pizza; 2-3 tipuri de paste gătite în stil italienesc (spaghetti cu sos roșu erau de bază, cel puțin pentru cei mici), din aceeași categorie, mai putei găsi farfale sau rigatoni cu sos carbonarra; murături (castraveți, morcovi, conopidă etc. – tocate – foarte gustoase); diferite tipuri de baze pentru salate (salata verde, morcov ras, țelină rasă, castraveți, etc.) cu 2-3 tipuri de sos dressing pentru salate (unul din ele extrem de iute... mexicanii ar fi invidioși dacă l-ar gusta). La capitolul băuturi se prezentau chiar surprinzător de bine: vin alb – foarte bun la gust, vin roșu, deasemenea foarte bun la gust (produse servite foarte reci - în carafe); bere; sucuri: același dozator de “chimicale” - specificat mai sus, pepsi/fanta/seven up – servite tot la dozator; sifon și nelipsita apă simplă (rece). La capitolul dulciuri pot spune fără rezerve, că pentru stilul grecesc erau chiar premianți, pepene roșu și pepene galben din abundență, de multe ori piersici, uneori caise și nelipsitele prăjituri însiropate exagerat, din zona mediteraneană (aproximativ 3-4 tipuri de fiecare dată), jeleu cu fructe și nu în ultimul rând – înghețată (aproximativ 2-3 tipuri – autoservită în recipiente mici (aprox. 2-3 cupe)) aflată de fiecare dată la discreția turiștilor.

• Cina (19.00 – 21.30):

La cină se putea servi o gamă largă de preparate: preparate reci / semireci; o multitudine de tipuri de tocane de legume; salate; diferite tipuri de carne (prăjită, preparată la cuptor), nu în ultimul rând vreau să specific faptul că într-o seară am servit carne prajită de porumbel cu un soi de sos – foarte gustos. La cină grecii pun la dispoziția turiștilor și 1-2 tipuri de supe, (ciudate la gust pentru noi, românii din punctul meu de vedere) – un soi de supă cremă cu legume și făină. Dulciurile, ca și la prânz erau variate (de cele mai multe ori schimbau tipurile de prăjituri de la prânz, la cină), fructe și înghețată. Tipurile de băuturi servite la cină, erau de asemenea cele servite și la prânz.

• Restaurantul – pizzerie de pe plajă:

Acest restaurant nu este inclus în programul “All inclusive” oferit de complexul hotelier, dacă doreai să servești ceva aici, erai nevoit să plătești. Aici se putea găsi un număr considerabil de tipuri de pizza – gustoase și frumos rumenite. Se mai puteau servi și diferite tipuri de băuturi, cocktail-uri cu sau fără alcool, etc. – toate aceste preparate le plăteai suplimentar. Atmosfera de la acest restaurant era departe de a fi una “selectă”, aducea cel mult cu o terasă normală, cateva steaguri ale Greciei și ale Italiei așezate prin preajmă și cam atât.

În cadrul complexului hotelier mai există un restaurant, lângă unul din barurile de la plajă, acum dezafectat, cateva mese și scaune aranjate la umbră pentru cei ce doreau să savureze un pahar cu ceva băuturi reci luate de la barul de pe plajă cu care restaurantul se învecina.

Doresc să spun că pe timpul sejurului petrecut la Messonghi Beach Hotel nu am avut niciodată sentimentul că grecii făceau rabat de la cantitate și pot spune că nici de la calitate, indiferent de mulțimea turiștilor și de momentul în care te duceai să manânci, pot spune că găseai din abundență preparate.

2. Bufet - “Morning tea & Snacks”:

Între orele 10.30 și 12.00 la barul principal din cadrul complexului hotelier se serveau sandwich-uri și prăjituri (chec), acestea se aflau în programul All inclusive;

3. Bufet – “Afternoon Tea & Snacks”:

Între orele 10.30 și 12.00 la barul principal din cadrul complexului hotelier se serveau cafea, ceai și prăjituri făra cremă, toate acestea se aflau în programul All inclusive;

4. Baruri:

Acestea erau în număr de 6, după cum urmează:

B1. Barul principal din corpul principal al complexului hotelier (10.00 – 01.00):

Acesta avea două componente:

• All inclusive (10.00 – 23.00): În cadrul acestui program se puteau servi fară limită de cantitate bere, vin (alb și roșu – în carafe), coniac, ouzo, sifon, diferite combinații între băuturile specificate mai sus (cu topic de mentă, curacao și căpșuni), apă și sucuri de la dozator (pepsi/fanta/seven up), suc de portocale – seminatural, ceai (4-5 tipuri), și înghețată (5-6 tipuri aleator – pe toată perioada în care barul era deschis). Singura problemă a fost că berea îți era servită în pahare de plastic de 200ml... insuficient pentru a stăvili setea turiștilor. Trebuia să faci eforturi deosebite, să cari la masă mai multe pahare;

• Componenta Extra - All inclusive (10.00 – 01.00): Se putea servi orice se poate servi la un bar bine dotat cu diferite tipuri de bauturi alcoolice, bere la cutie, lichioruri, etc. (tipurile de băuturi servite se plăteau de către solicitanți, cei care beneficiau de servicii Ultra all inclusive – puteau servi fară a fi nevoiți să plătească);

B2. Barul aflat la piscinele din nord - vestul complexului hotelier (10.00 – 18.00): Băuturile și produsele de aici se puteau servi conform programului “All inclusive” prezentat mai sus;

B3. Barul din salonul de la recepție (18.00 – 01.00): Acesta nu era inclus în programul All inclusive, tot ce serveai aici erai nevoit să plătești, cu excepția celor care beneficiau de Ultra all inclusive;

B4. Barul de pe plajă, situat în partea de nord a complexului hotelier (10.00 – 18.00): Băuturile și produsele de aici se puteau servi conform programului “All inclusive”, cu excepția sucului de portocale (seminatural) și a înghețatei;

B5. Barul de la plajă, situat în mijlocul plajei deținute de către complexul hotelier:

• 10.00 – 17.30 – Program All inclusive - Băuturile și produsele de aici se puteau servi conform programului “All inclusive”, cu excepția sucului de portocale (seminatural) și a înghețatei;

• 08.30 – 20.00 – Program Extra all inclusive și Ultra all inclusive;

B6. Barul situat la ultimul nivel al corpului principal de clădire din cadrul complexului hotelier (18.00 – 23.00): Acest bar era supus regimului Extra all inclusive și Ultra all inclusive;

La parterul corpului de clădire Riverside mai era un bar, dezafectat acum, numit Morning Bar – presupun că în momentele de glorie ale acestui complex hotelier, aici se serveau băuturi calde, specifice dimineții și poate prăjituri, dar să așteptăm să iasă Grecia din criza economică profundă, pe care o traversează și poate vom vedea și acest bar funcțional, asta dacă vom mai trăi să vedem ieșirea Greciei din criza specificată mai sus;

5. Camere de hotel:

Clădirea unde am fost cazat se numește “Riverside”, situată în estul complexului, la parter cu vedere spre mare, am beneficiat de o mică terasă cu ieșire directă la piscina din fața corpului de clădire, absolut superb, copiii, în momentele toride ale zilei s-au putut bucura de piscină, după care puteau sta la umbră pe mini tearasa camerei sau chiar în cameră. Camera aprox. 25 metri pătrați avea marmură pe jos, 2 paturi lipite (90/180 cm) și două paturi suprapuse (90/180 cm), unde s-au rasfățat copii. Mobila nu era chiar nouă, dar era bine întreținută, așternuturile se schimbau la 3 zile, prosoapele (mari și mici) în fiecare zi, atât așternuturile, cât și prosoapele erau impecabil de albe, curățeniea în cameră și întreținerea băii se făceau în fiecare zi, dacă dimineața, în graba mea de a ajunge la masă sau la plajă, uitam să îmi aranjez patul, la ora 14.00 când veneam în cameră, găseam totul pus la punct. În cameră, contrar obiceiului majorității unităților de cazare din Grecia, aveam aer condiționat cu comandă ambientală din cameră, neimplicând costuri suplimentare pentru mine. Singura problemă au fost țânțarii (recomand să va dotați cu aparat electric de dispersie a substanțelor anti țânțar). Baia (aprox. 3.5 metri pătrați) dotată corect, nu foarte modernă, dar extrem de curată, feonul de păr de la noi din cameră nu funcționa, dar nu a fost un capăt de țară. În restul clădirii, ca și în cel al celorlalte corpuri din cadrul complexului hotelier, balcoanele sunt ample, dotate cu scaune si mese pentru relaxarea turistului în perioada toridă a zilei;

6. Plaja: Destul de mare (aprox. 25 m lățime / 350 m lungime), cu nisip și pietricele de râu, intrarea în apă era lină (ca la noi, la Mamaia), pe alocuri cu nisip pe fundul apei, pe alocuri cu pietre (relativ incomod), apa, de un albastru profund, limpede și caldă:

• Șezlonguri: Cei care aveau gratuitate, erau cei care beneficiau de Ultra all inclusive, restul, 3 E/zi/șezlong + umbrelă de soare inclusă în preț. Dacă nu doreai să achiziționezi un șezlong, puteai să stai pe un prosop de plajă, pe nisip, nimeni nu avea nimic împotrivă (mulți turiști, procedau în acest fel);

• Distrații pe mare: Parasailing; banana, caiac, scufundări, etc. – contra cost;

• Excursii pe mare: Se organizau excursii pe mare de către diferiți indivizi, care se plimbau printre șezlonguri și abordau turiștii – contra cost (20 E/ adult; 5 E/ copil – Plecare de pe pontonul hotelului la 09.00, plimbare prin împrejurimile insulei (se vizitau ceva peșteri și golfuri doar cu acces dinspre mare), apa și mâncarea rece – incluse în preț), întoarcere la ora 17.00, mai exista la recepție un individ din staful hotelului care oferea aces tip de servicii – contra cost, dar nu știu detalii;

• Sporturi pe plajă: Două terenuri amenajate pentru volei pe nisip – gratis;

• Deficiențe constatate: Plaja curațată superficial, mucuri de țigări pe alocuri, unele dușuri defecte; Una dintre angajatele hotelului care nu cunoștea decât limba greacă și care servea la barul de pe plajă, situat în partea de nord a complexului hotelier, manifesta o obraznicie constantă, de cele mai multe ori, buna dispoziție a turiștilor fiind în aces fel afectată;

7. Centrul spa: La acest centru beneficiai de o mulțime de servicii specifice, contra cost; Therapy whit fish – în două acvarii se aflau mici pestișori care te făceau să te simți mai bine (nu vă îngrijorați, m-am uitat eu, nu erau pirania) – serviciu contra cost;

8. Miniclub:

• Echipa de animație: Presupun că era bine pregătită, având în vedere vârsta pe care o am, nu m-am încumetat să particip la programele desfășurate acolo, dar după fericirea de pe chipul copiilor vorbitori de limba franceză (căci toate programele de acolo erau susținute numai în limba franceză) înseamnă că acestă echipă de animație era foarte bine pregătită. Dacă aveai o situație financiară solidă, îți puteai ”închiria” o tipă care sa aibă grijă numai de odrasla ta (o ducea la plajă, la piscină, cred că o dădea și cu cremă pe piele);

• Deficiențe constatate: Diferențele se făceau între copiii veniți prin intermediul anumitor agenții de turism, în sensul în care animatorii de la miniclub se ocupau numai de copii veniți prin intermediul agențiilor care probabil le plăteau un comision acestora. Ceilalti copii, ai căror părinți au făcut “greșeala” să nu vină prin intermediul „agenței agreate” de animatorii de la miniclub, nu erau băgați în seamă, total neprofesionist, ce vină aveau copiii... doar nu ei făcuseră rezervarea la acest hotel;

9. Distracții de zi:

• Piscine: Sunt în număr de 5:

• Piscina mare (adâncime treptată: de la 1.30m, la 1.90m) + piscină mică pentru copii (0.5m) în partea de est a complexului hotelier, în fața corpului de cazare Riverside;

• Piscina mare (adâncime treptată: de la 1.60m, la 2.20m) unde erau și toboganele cu apă + piscină mică pentru copii (adâncime: 0.5m), situată în mijlocul complexului hotelier, aceasta era cu apă de mare;

• Piscina mică, pentru copii (adâncime: 0.5m) îngrădită, situată în partea de nord a complexului hotelier, lângă Miniclub, cu tobogan cu apă tip caracatiță, 2 ciupercuțe cu apă și delfini cu jet de apă, pe marginea piscinei;

• Piscina mare - rotundă (adâncime 1.60m), situată în partea de vest a complexului hotelier;

• Piscina mare (adâncime treptată: de la 1.60m, la 2.20m) + piscină pentru copii (adâncime: 0.5m), situată în partea de vest a complexului hotelier, lângă amfiteatru;

Toate aceste piscine au dușuri, care pot fi folosite de către turiști și baruri aproape, pentru a stăvili setea provocată de efortul depus la înot. În jurul piscinelor se află șezlonguri, măsuțe de plastic și umbrele ample de soare, turiștii pot beneficia de acestea în mod gratuit;

• Tobogane cu apă: în număr de 3 – unul tub și două de viteză, situate la piscina mare din centrul complexului hotelier. La aceste tobogane cu apă nu avei acces decât dacă plăteai 5 E/zi/persoană (ți se punea o brățară de plastic, de o anumită culoare). Deranjant a fost să aflu că cei veniți prin intermediul unei agentii mari din vestul Europei, beneficiau de tarif preferențial – 10 E/ sejur / persoană, nesimțire grecească – puteau gândi altfel problema, mai puneau câte 3-4 E la fiecare sejur achiziționat și astfel toboganele cu apă faceau parte din programul “All inclusive”, rezultat – hotelul ar fi câștigat mult mai mulți bani în acest fel (cei în varstă aflați în vacanță nu cred că ar fi dorit să se dea pe tobogane, acest segment de populație fiind destul de numeros, astfel făceau profit);

• Gimnastică în apă: Se desfășura la anumite ore, în piscina mare din centrul complexului hotelier, instructor – o frațuzoaică);

• Jocuri în piscine: Ceva polo în piscina mare cu tobogane cu apă și ceva mini polo la piscina pentru copii din vestul complexului hotelier;

• Parcul de joacă pentru copii: Câteva leagăne. 2 tobogane și cam atât – întreținerea lor lăsa de dorit, acestea fiind scorojite și cam firave, locul nu era umbrit, soarele intens de la amiază atenua cheful copiilor de a se distra acolo;

10. Distracții de seară

• Plimbări de seară cu mini trenulețul: Se făceau seara, la ora 19.00. Mini trenulețul dădea câteva ture complexului hotelier;

• Spectacole în anfiteatru: Firave, o echipă de animație destul de slab inspirată, în fiecare seară muzică și dansuri pe ritmuri vechi, negustate de puținul public pe care cu chiu cu vai reușeau să îl strângă în amfiteatru. Într-o singură seară a fost un spectacol cu dansuri tradiționale grecești, dansatori frumos îmbrăcați, ceva deosebit, în rest echipa de animație este slab pregătită, neinspirată;

• Spectacole pentru copii: În fiecare seară pe scena din fața barului principal, un membru din echipa de animație a hotelului costumat în cocoș și unul costumat în leu făceau deliciul copiilor, prin dansuri. Regretabil este faptul că nu erau dinamici, nu schimbau repertoriul de la o seară la alta, era ca o piesă de teatru destul de prost jucată, dar perfect repetată, dar ce este mai important, copii se bucurau, la vârsta lor, încă nu văd lucrurile prin intermediul unui ochi critic, de adult;

• Spectacole pentru adulți: Destul de slabe ca și coregrafie, dezordonați pe alocuri, se simțea faptul că cei din echipa de animație trag de timp în fiecare seară, ca la un meci de fotbal. Slab pregătiți, chiar vulgari pe alocuri în manifestările lor scenice, aceștia încercau să distreze un public numeros în fiecare seară... sincer, din reacțiile celor care nu beau peste măsura proprie... nu reușeau;

• Sală de jocuri pentru copii: Se află langă corpul principal al complexului hotelier și oferă turiștilor, contra cost, biliard, jocuri mecanice pentru cei mici, jocuri electronice, mașinuțe electrice pentru plimbat copii pe aleile complexului (seara, la ora 19.00);

De menționat este faptul că toată echipa de animație a hotelului este formată numai din tineri francezi, toate acțiunile acestei echipe se desfășurau numai în limba franceză, rar se putea auzi limba engleză, sau limba germană;

11. Facilități hotel:

• Internet: Există acces point –uri în tot complexul hotelier (contra cost: 2E/40min. ; 4E/2h; etc.), și un loc (Internet corner) lângă barul mare din corpul principal al complexului hotelier, unde contra cost, poți accesa internetul de la un desktop (detalii la recepție);

• Sală de conferințe: Se află la parter în corpul principal;

• Magazine în interiorul complexului hotelier: Unul cu suveniruri, haine și accesorii de plajă, se află la parterul corpului principal al hotelului, lângă sala de conferințe. Prețurile la aceste magazine sunt mari, nerentabil pentru mulți dintre noi (în afara complexului hotelier, aceleași produse le poți cumpăra la aprox. jumătate de preț);

• Sporturi în cadrul complexului: 3 terenuri de tenis pe suprafață tare, un teren de baschet și unul de fotbal. Nu am informații dacă trebuie să plătești pentru a juca pe ele. Deficiență constatată: Niciunul nu beneficiază de iluminare nocturnă, dacă te încumeți să joci ziua, trebuie să te “conectezi” la un aparat de aer condiționat... căldura intensă te va doborâ până să apuci să servești primul set la tenis;

12. Apartenență nații turiști: 60% - Franța/Belgia; 10% - Cehia/Polonia/Slovacia/Macedonia/Serbia; 10% - Germania; 5% - Marea Britanie; 5% - România; 5% - Rusia; 5% - Alte țări;

13. În imprejurimile hotelului: Există cel puțin 4 centre comerciale (gen maximarket) de unde poți achiziționa suveniruri, băuturi specifice grecești, haine, ustensile de scufundare, etc. Acestea au prețurile sensibil mai mici dacât în magazinele din complexul hotelier;

14. Vizite pe insulă: Sidari – plaja absolut superbă, peisaje care îți taie respirația, în rest, un soi de 2 Mai, corcit cu un pic de Vama Veche, Canal D’Amour – oferă o imagine de neuitat, este spectaculos ce poate face eroziunea apei în timp, asupra formațiunilor stâncoase; Kavos – Peisaje absolut superbe, plaja ok, atmosferă de Costinești (bodegi în stradă cu miros de grătare, binențeles, nelipsiții englezi, în marea lor majoritate beți morți, întinși pe marginea drumului sau pe băncile din parcuri, multă înghesuială, multe ATV-uri călărite de englezii de mai sus, etc.); Agios Giorgios – Un fel de Vama Veche, plin de nudiști așezați la soare pe stânci, englezi roșii ca racii fierți, de la soare... în zona asta nisipul este extrem de scump la vedere; Palatul Achilion – pe un vârf de munte, cu vedere spre continent, frumos întreținut, dar dacă nu ești un iubitor de artă anonimă, nu merită să dai 7 E/pers. și să îți irosești timpul de vacanță, zgâindu-te la pereți frumos zugrăviți; Corfu Town – un fel de Sighișoara, dar mult mai stilat și mai curat, oferă turiștilor 2 fortărețe spre vizitare (frumoase pe dinafară, dar goale pe dinăuntru) și “perla” orașului, “Old City” – Orașul vechi – Absolut superb, o atmosferă boemă, un parfum aparte, mici magazinuțe care vând suveniruri și alte te miri ce acareturi, mici cafenele, și restaurante cochete cu prețuri ok, care îți oferă o mică parte din arta culinară grecească. Merită pe deplin să îți rupi 1-2 ore din leneveala ta la soare și să te plimbi prin acest mic colț de rai;

15. Concluzii

Precum spuneam și la începutul review-ului Grecia ar fi pe deplin o țară superbă, dacă ar fi locuită de nordici, grecii un popor mediteranean, căria îi place să leneveasca la bodegă, căruia nu-i place să își pună în valoare nimic, se mulțumesc cu faima moștenită de la stămoșii lor, care a srăbătut veacurile odată cu ei, dar din păcate ei nu mai semănă nicidecum cu strămoșii lor. Peisajele superbe ale insulei sunt într-un contrast total cu cei ce o locuiesc.

Hotelul Messonghi Beach din Corfu nu face notă aparte din peisajul zugrăvit mai sus, chiar dacă are acționariat francez, nu au reușit să se ridice la nivelul de civilizație care caracterizează poporul din care provin noii lor patroni, chiar dacă este printre puținele hoteluri din Grecia care îți oferă servicii în stilul celor oferite în majoritatea resorturilor din Turcia, tot nu spală din faima proastă care a cuprins turismul grecesc în ultima perioadă. Cei mai mulți angajați ai acestui hotel se poartă foarte bine cu turiștii, dar curățenia de pe aleile complexului nu se face cu comportamentul frumos afișat de angajați, în multe locuri iarba este netunsă, la piscina copiilor în locul unde odinioară era iarbă acum este pamânt gol, senm că nimeni nu a mai udat gazonul pe acolo de la ultima ploaie, florile, atât de abundente pe coastele Greciei, sunt slab reprezentate prin grădinile complexului, copacii netunși, nearanjați, palmieri uscați pe alocuri, alei fără borduri și cu cimentul crăpat, plaja destul de prost întreținută (oare nu au bani să cumpere un tractor mic cu ustensile speciale de curățat plaja?). Programul aiuritor al barurilor care servesc în regim all inclusive de la ora 10.00, irită turiștii, acestea se grăbesc să tragă obloanele la ora 18.00, iar tu ca turist rămâi cu un singur bar în regim all inclusive (Barul principal), în ditamai complexul hotelier, până seara. Lipsa unui dozator de cafea înainte de ora 10.00 pus la dispoziția doritorilor, în afara restaurantului principal, unde se servește micul dejun și de unde nu ți se permite să ieși cu ceașca cu cafea să te așezi la o masă la terasă (Important de știut: Dacă vrei neapărat să bei o cafea pe terasa barului principal sau pe șezlongul de la plajă, până la ora 10.00, vei fi nevoit să păstrezi un pahar de plastic cu o seară înainte, pe care dimineață îl umpli cu cafea de la dozatorul restaurantului, după ce termini micul dejun). Șezlongurile de la piscine, aflate în număr mic, nu reușeau să satisfacă neviole multor turiști doritori de leneveală la soare. În loc să suplimenteze numărul sezlongurilor de la piscine, cei din staful hotelului au achiziționat șezlonguri pentru plajă, în condițiile în care acelea vechi nu erau ocupate în totalitate (gradul mediu de ocupare zilnică fiind de aprox. 60%), dar nevoia de bani probabil că i-a înpins în acestă direcție. Cam toate cele zugrăvite mai sus ar fi deranjante pentru un turist care a achiziționat un sejur la acest hotel, și care dorește ca atmosfera creată de către cei din staful hotelului să-i creeze o stare de odihnă, de confort interior.

Prețul plătit de către noi pentru acest sejur este unul corect, raportul preț / calitate al serviciilor oferite este ok pentru un complex hotelier de 3 stele, sincera mea părere, este că acest complex hotelier oferă servicii de 4 stele, pe lângă micile neajunsuri găsite acolo, atmosfera de liniște din complex, plaja cu nisip, piscinele extrem de curate, calitatea ridicată a majorătății preparatelor din restaurant, oamenii mereu zâmbitori, angajați ai hotelului, te fac să te simți bine, să pleci mulțumit din acest complex hotelier, care oricum oferă mult mai mult decât poți primi în majoritatea hotelurilor din insula Corfu, poate chiar din Grecia. Familia mea recomandă acest complex hotelier. Perioadă sejur: 01 - 10.07.2012.


[fb]
---
Trimis de rlg in 14.07.12 19:31:41
Validat / Publicat: 14.07.12 20:55:37
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8188 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rlg); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Messonghi Beach Hotel in Julie 2012 - Plaja
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    13 ecouri scrise, până acum

    ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [14.07.12 21:33:10]
    »

    Foarte bun review, iti multumesc.

    Insa nu sunt de acord ca turcii procedeaza corect, pentru ca daca stau sa ma gandesc, nu ei fac comert pe mare...

    Si daca un Logan vine cu 7 persoane, nu e la fel ca acelasi logan care are doar soferul la bord, corect?

    MCM
    [14.07.12 21:42:06]
    »

    Un rw f bine structurat si extrem de complet. Felicitari.

    Iar pozele superbe, mai ales cea cu apusul si cea cu hotelul by day si by night.

    ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [14.07.12 22:10:07]
    »

    Desi nu am fost, cred ca la Canakkale la trecerea cu ferry doar soferul nu plateste, restul calatorilor platesc bilet, sau putem considera ca soferul are biletul inclus in pretul biletului masinii, mie asa mi se pare corect.

    rlgAUTOR REVIEW
    [14.07.12 23:41:03]
    »

    @ionescunic: Trecerea cu bacul la Chanakkale - Eceabat te costa (25 TL) 11,28 E, atat pentru masina, cat si pentru ocupantii ei. ptr. detalii puteti consulta: canakkaletravel.com/feribotingilizce.htm.

    Oricum va multumesc tuturor ptr. aprecierile legate de review. Daca cineva este interesat ptr. detalierea unor aspecte legate de Messonghi Beach, sa nu ezite sa ma contacteze, ii voi sta la dispozitie. Lucian

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cosminp
    [15.07.12 00:06:23]
    »

    bun review si complet.

    complexul a fost inchis in toamna 2010 din cauza serviciilor si managementului defectuoase, redeschis in primava 2011.

    intre timp, cu un nou management, complexul a fost partial renovat si reintrodus in circuitul turistic.

    cat priveste sistemele de detectie a vitezei cu senzori, nu sunt scumpe deloc si pot avea mai multe utilizari.

    in Romania exista sute de astfel de sisteme, dar sunt folosite doar pentru masuratori de trafic. nu sunt folosite de politie ca radare, pentru ca nu sunt ale lor, iar folosirea pentru determinarea vitezei trebuie omologata. nu este greu, dar...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    lari geo
    [18.07.12 19:07:53]
    »

    cel mai complet review si cele mai frumoase poze!!! am gasit aici toate informatiile de care aveam nevoie, felicitarii!!

    A.E.N
    [26.07.12 17:23:07]
    »

    foarte bun review!!!

    monikutza
    [13.08.12 13:35:56]
    »

    am inteles ca piscinele cu topogane cat si cele ptr copii se platesc chiar daca ai all inclusive

    stie cineva ceva despre asta?

    multumesc

    rlgAUTOR REVIEW
    [13.08.12 15:44:36]
    »

    @monikutza: Da, se platesc, ... precum am descris in review,

    dar... ca intotdeauna la noi la romani, exista un dar... cu 5 - 10 E plasati pe "sub mana" la receptie si achitarea pretului aferent unui turist venit prin Neckermann Belgia (10E/sejur), poti beneficia de bratarile "frantuzesti" care iti vor deschide portile toboganelor ptr. tot sejurul.

    La piscina copiilor nu se plateste nimic, toboganul caracatita acvatica este in programul all incllusive, in schimb daca doresti sa iti dai copii pe toboganele mari trebuie sa platesti.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    monikutza
    [13.08.12 15:49:49]
    »

    @rlg: multumesc mult ptr raspuns, ma bucur ca macar cele ptr copii sunt gratis, merg cu 2 copii si ptr ei e distratie la topogane

    eloria_96
    [22.08.12 19:35:40]
    »

    multumesc pentru informatii, Rig! vom pleca si noi in curand acolo! speram sa revenim cel putin la fel de incantati ca si voi! in Grecia, in drum spre Corfu, ati reusit sa vizitati ceva? , unde ati dormit?

    rlgAUTOR REVIEW
    [22.08.12 21:50:02]
    »

    @eloria_96: Am fost prin Atena (fara cazare intermediara)... neimpresionant, cu exceptia centrului istoric...

    in rest am vizitat tot ceea ce se putea vizita in insula Corfu (am specificat si in review),

    oricum noi nu suntem adeptii vizitarii tuturor pietrelor, ultima mare dezamagire provine de anul trecut, din Turcia, Bodrum, am vizitat una din cele 7 minuni ale lumii antice - Mausoleul din Halicarnas - dezamagire... 2 pietre si cateva pancarde.

    Sincer, atunci cand vizitam o tara ne intereseaza atmosfera oraselor, "parfumul" emanat de zonele istorice... arhitectura cladirilor, oamenii... mai putin pietrele sau muzeele care prezinta exponate anonime in scopul "jumulirii" turistului necunoscator.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Nasshu
    [23.08.12 10:13:25]
    »

    @ionescunic: am trecut eu anul asta la dus din Eceabat, la intoarcere din Canakkale

    la Eceabat 29 TL - un singur bilet/ masina (4 persoane)

    la Canakkale 24 TL - un singur bilet/ masina (4 persoane)

    15 minute trecerea - cea mai scurta

    in schimb la Galiopolli (parca asa se scrie) unde trecerea e mai lunga ca timp - se plateste si pentru persoane (trebuie sa aiba si ei profit)

    mai e o trecere dar sus linga Istambul (sa mai scurtezi din drum) dar aici din spusele unor turisti cu care ne-am intinit la hotel, te cam jupoaie, o masina, 3 adulti si un copil de 6 ani au platit cca 190TL

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    A.E.N, cosminp, eloria_96, lari geo, MCM, monikutza, Nasshu, rlg
    Alte impresii din această RUBRICĂMessonghi Beach Resort:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062684059143066 sec
    ecranul dvs: 1 x 1