ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 03.09.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Patru plaje de vizitat in Lefkada

TIPĂREȘTE

Salutare tuturor! Abia ne-am intors din concediul nostru din Lefkada, un concediu foarte frumos si in care am reusit sa vedem doar o mica parte din plajele acestei superbe insule. In cele ce urmeaza o sa incerc sa va impart din impresiile noastre in aceste locuri superbe. Stiu ca au fost si altii care au scris despre ele inaintea mea si vreau sa le multumesc pentru ca fara ajutorul lor si al AFA nu am fi reusit sa le descoperim, dar in acelasi timp stiu ca orice review in plus conteaza si poate fi de folos cuiva.

Noi am fost cazati in statiunea Nydri la vila Sunny Garden, despre care am si scris aici. Despre plaja din Nydri nu este foarte mult de scris si de aceea nici eu nu voi insista foarte mult. Este o plaja mica, destul de ingusta, pietroasa, cu o apa limpede si foarte calma. Fiind o plaja de pe partea de est a insulei este ferita de valuri si de curenti puternici. Atractia principala a acestei plaje este centrul de sporturi acvatice situat pe un un ponton si de unde se pot face parasailing, water-ski, plimbari pe canapeaua gonflabila trasa de barca cu motor si multe altele.

Dar cand am ales Lefkada, am ales-o si pentru plajele ei celebre. Pentru a ajunge la ele am inchiriat un Fiat Panda pentru doua zile, platind 70 de euro cu tot cu asigurare. Atentie insa: asigurarea nu acopera cauciucurile si nici dedesubtul masinii, deci mare grija mai ales la baia de ulei. Mica noastra "furie" verde era pe benzina si avea motor de 1.2 cu 70 de cai si a fost foarte agila, cu precizarea ca nu am pornit AC-ul ca sa am la dispozitie intreaga putere a motorului. Erau disponibile pentru a fi inchiriate si Suzuki Jimny 4x4, dar costau 95 de euro pentru doua zile si dimensiunea lor mult mai mare nu mi s-a parut a fi un avantaj pe drumurile si asa mici si inguste ale insulei. Avand masina la dispozitie doar pentru doua zile am ales sa vedem cate doua plaje pe zi. In prima zi am ales sa mergem pe partea de vest a insulei si sa vedem Porto Katsiki si Egremni, iar in cea de-a doua zi am mers in sud, mai aproape de Nydri si am vazut Ammousa si Mikros Gialos.

Porto Katsiki

Votata drept plaja numarul 1 a Europei in 2012, Porto Katsiki este incontestabila vedeta a insulei Lefkada. Este pacat sa ajungi in Lefkada si sa nu te duci sa vezi aceasta plaja. Daca alegeti sa ajungeti la ea cu vaporasul, sa stiti ca este posibil sa nu ajungeti pe plaja si nici macar sa nu apucati sa faceti o baie. Zic asta pentru ca asa cum am aflat si eu, pe partea vestica a insulei, unde se gasesc cele mai frumoase plaje, sunt si niste curenti foarte puternici si acestia reprezinta un real pericol pentru vaporasele care fac curse catre aceste plaje. Pe 26 august, cand am fost noi acolo, era o zi superba si totusi nici un vapor nu a putut trage la mal datorita curentilor subacvatici.

Pentru a ajunge la PK cu masina am ales traseul "clasic": Nydri - Vlicho - Vassiliki - Agios Petros - Komilio - Dragano - Athani si apoi PK. Drumul pana la Vassiliki este destul de usor, pe alocuri cu doua benzi pe sens si foarte bine semnalizat. Nu prea poti sa gresesti traseul. Singurul punct unde trebuie foarte mare atentie este momentul in care se vireaza stanga catre Komilio. Spun asta pentru ca semnul este chiar in dreptul curbei. Este o curba in coborare, pe un drum care pare ca duce nicaieri, dar fiti siguri ca este drumul bun. De aici insa, calitatea drumului scade, apar gropi destul de adanci si multe santuri. Drumul spre Porto Katsiki este destul de bine semnalizat, cu destule indicatoare si sageti. La un moment dat, pe acest drum veti vedea pe mana dreapta o vila si un semn care indica plaja Egremni. Puteti face dreapta cu incredere. Drumul este foarte ingust si sinuos, fara nici o semnalizare, dar in final duce la plaja Egremni. Noi am ales sa mergem inainte spre PK si sa vedem Egremni la intoarcere, mai ales ca cele 350 de trepte sunt mai usor de coborat/urcat dupa-amiaza. Aproape ajunsi la PK va recomand sa aveti grija in virajele ac de par ce apar pe coborare. La capatul drumului am intrat in parcarea de pe mana stanga a drumului, o parcare imensa dar plina de praf. Nu este nici o bucatica de asfalt ci doar un strat gros de praf, aviz celor care se duc cu masina proprie. Erau masini parcate si mai jos, pe drumul catre plaja, dar cand am ajuns noi acea sosea era deja ocupata si blocata de oamenii de la bar pentru a evita blocajul total. In partea dreapta, spre punctul de Bella Vista, mai era o parcare destul de mare si asfaltata, dar nu stiu cat se platea.

Noi am platit 5 euro parcarea pentru o zi intreaga si am inceput sa coboram spre aceasta minune a naturii. Sunt 109 trepte pana jos, iar pe la jumatatea lor veti gasi un angajat al tavernei de sus, care ofera cate un pliant cu meniul tuturor celor care coboara. Il veti recunoaste usor pentru ca poarta un tricou galben, ca de altfel toti angajatii respectivei taverne. Ei se plimba si pe plaja si iau comenzile si tot ei le si livreaza. Preturile sunt foarte bune, la unele feluri de mancare chiar mai bune decat in statiune si mancarea este de asemenea foarte buna. Noi am dat 13 euro pe un kebab si pe un souvlaki de pui, ambele cu obisnuitii cartofi prajiti, sos tzatziki si rosii. Mancarea este livrata in cutii de carton pentru ca la final sa poti strange toate resturile in respectivele cutii si sa le iei cu tine pana sus, la cosurile de gunoi.

Cand am pasit in sfarsit pe plaja, am inteles de ce este atat de laudata: apa are o culoare ireala, peretele din spatele tau pare un zid pana la cer si valurile care vin fara intrerupere devin o serenada. Am mers spre partea stanga si am inchiriat doua sezlonguri si o umbrela pentru 8 euro si am inteles ca cea mai frumoasa plaja a insulei este si cea pe care tarifele pentru inchirieri sunt maxime. Se poate face plaja si la liber, pe prosop, dar doar daca aveti umbrela. Dupa ora 11:30, cand soarele rasare si pe aceasta plaja, aerul incepe sa fiarba efectiv. Pe cat este de frumoasa, pe atat este de periculoasa aceasta plaja, mai ales pentru cei mici si pentru cei ce nu stiu sa inoate. De altfel, este a doua plaja din Grecia pe care am vazut salvamar.

La mal sunt in permanenta valuri puternice care sunt provocate de curentii subacvatici. Plaja este una pietroasa, ca toate plajele pe care le-am vazut in Lefkada. La intrarea in apa sunt pietre si noi am putut intra doar cu papuceii de apa. Apa se adanceste foarte repede, in 3-4 metri esti deja cu apa deasupra capului. Mare atentie atat la intrare, cat si la iesire pentru ca valurile desi nu par mari sunt foarte puternice si vin neincetat. De asemenea, pe plaja e bine sa va asigurati lucrurile pentru ca au fost nenumarate valuri care au maturat intreaga plaja si au adunat tot ce le-a stat in cale. In rest, totul este la superlativ: culoarea apei, peisajul, totul. Este o bucatica de paradis trimisa pe pamant. Nu m-am asteptat insa ca ea sa fie nu foarte, ci extrem de aglomerata si oamenii sa se plimbe in permanenta, dar cred ca atunci cand un loc este atat de frumos merita sa fie vazut de cat mai multi. O sa las pozele atasate sa vorbeasca in locul meu.

La 16:15 am decis sa plecam spre Egremni, dar nu inainte de a merge la punctul de Bella Vista situat in partea stanga cand urci de la plaja, sau in dreapta cand cobori de la parcarea mare. La punctul de Bella Vista se ajunge traversand un pod situat pe un mic baraj. Este superb sa te uiti in stanga si sa vezi PK si albastrul infinit al apei si apoi sa te uiti in dreapta si sa vezi un albastru inchis, dar pur, ce inunda o pestera aflata la baza muntelui. Din nou, pozele o sa vorbeasca mai bine decat mine. Am luat masina din parcare si am inceput sa urcam usor usor drumul catre iesirea din zona PK. Se urca pe un alt drum decat la coborare, cu sens unic, inundat de masini parcate pe ambele parti ale drumului. Recomand sa aveti grija mai ales la oglinzile laterale si la pedala de ambreiaj :) Am plecat lasand in urma cea mai frumoasa plaja pe care am vazut-o noi pana acum si trebuie sa precizez ca am vazut cateva, printre care si Marble Beach, Logas, Koukounaries etc.

Egremni

De la Porto Katsiki ne-am intors pe acelasi drum pe care am si venit, pana am ajuns la vila unde era indicatorul catre plaja Egremni. Cum vii dinspre Porto Katsiki trebuie sa faci stanga si sa intri pe un drum extrem de ingust, de maxim o masina si jumatate latime si care coboara non stop. Desi la intrarea pe acest drum este un semn care indica faptul ca acesta este cel ce duce spre Egremni, sa nu va panicati daca pana la plaja respectiva nu veti mai gasi alt semn indicator. Sunteti pe drumul cel bun. Problema apare aproape de capatul acestui drum, unde incep si niste curbe la 180 de grade si unde veti gasi masini parcate pe ambele parti ale drumului. Veti sti ca sunteti aproape de plaja si dupa praful de calcar care imbraca toti copacii din zona respectiva, precum si suprafata drumului, pe care este depus un strat de cativa centimetri. Aici apar si problemele de circulatie, daca vreti sa coborati cu masina pana aproape de plaja.

Drumul este foarte sinuos, cum ziceam si mai sus, iar daca din fata te gasesti cu cineva nu ai altceva de facut decat sa te intelegi care din voi va da cu spatele. Noi am fost ultimii intr-o coloana de 4 masini care a "impins" o masina cu spatele vreo 2 curbe, pana cand aceasta a gasit un loc unde sa parcheze pentru a ne permite sa trecem. De aceea, cu vreo 3-4 curbe inainte de a ajunge la celebrele trepte, am decis sa parcam masina si sa parcurgem restul drumului pe jos. Aceasta decizie ne-a costat scump atat la dus cat si la intors datorita prafului de calcar pe care celelalte masini au avut "amabilitatea" de a-l ridica. Nu trebuie sa mai precizez ca atunci cand am ajuns pe plaja am gasit praf de calcar si in geanta de plaja, desi fusese inchisa, iar la intoarcere, dupa o baie in mare si cu putina transpiratie de la urcatul treptelor aratam aproape ca Mos Craciun. Dar am preferat asta decat sa ajungem cu masina pana jos, sa nu gasim loc si sa trebuiasca sa intoarcem. Unde se termina drumul este si o parcare cu plata, dar cred ca mai mult de 15-20 de masini nu incap.

Spre deosebire de Porto Katsiki, la Egremni este doar un mic bar in vecinatatea treptelor, de unde nu se pot cumpara decat bauturi, chipsuri, cafele etc. Nu este nici o taverna, deci daca veniti de dimineata e bine sa aveti ceva de mancare la voi. De asemenea, nu veti gasi nici o toaleta in zona, lucru scris clar si la bar. Noi ne-am aprovizionat de la bar cu 2 sticle de apa la 0.5l absolut necesare coborarii si urcarii celor 350 de trepte. Vederea asupra marii si plajei este absolut fenomenala de la jumatatea treptelor. Ne-am oprit pentru niste poze care sa inlocuiasca cuvintele atat la sosire, cat si la plecare. Am reusit sa ajungem pe plaja la aproximativ 17:20, ora la care am platit pentru doua sezlonguri si o umbrela 6 euro. Pana la ora 17:00 se platesc 8 euro, adica aceeasi suma ca si la Porto Katsiki. Din nou trebuie sa repet faptul ca amandoua mi s-au parut exploatate financiar datorita renumelui.

Plaja de la Egremni este cu adevarat imensa pentru o plaja de insula. Foarte lata si foarte intinsa, iti poti gasi locul oriunde doresti. Si aici, ca si la Porto Katsiki se poate face plaja la liber, fara sa fii nevoit sa platesti sezlonguri si umbrela. Erau si unii oameni care venisera cu un cort micut, numai bun pentru doua persoane pe timp de noapte. Mi-a placut ideea lor. Pe malul apei este nisip, spre deosebire de Porto Katsiki unde era doar pietris fin. Acest lucru ne-a pacalit si dupa o prima tentativa esuata de a intra in apa fara papuceii speciali, ne-am intors purtandu-i in picioare si am putut sa ne bucuram pe deplin de frumusetea acestei plaje, acum vazuta si din apa. Culoarea apei este aceeasi ca la Porto Katsiki, adica superba. Si aici erau valuri la mal, dar nu la fel de puternice ca cele de la Porto Katsiki. Trebuie notat ca si aici intrarea in apa se face destul de brusc, apa devenind adanca pana deasupra capului in aproximativ 5-6 metri de la mal. La aproximativ 15 metri de la mal deja era foarte adanca si peste 25 de metri departare nu am vazut pe nimeni sa inainteze. De aceea recomand celor care au copii mici sa ii tina sub supraveghere.

Am stat la Egremni pana la 19:50 in speranta ca vom vedea apusul in mare, dar o perdea de nori ne-a stricat acest vis. Nu a fost nici o suparare pentru ca ne-a daruit un vis si mai frumos: apusul printre nori vazut la Egremni este un deliciu vizual si fotografic. Voi atasa poze care sa vorbeasca mai mult si mai bine decat as putea-o eu face. Am urcat cele 350 de trepte cu vreo 3-4 pauze mici, pentru odihna si fotografii. Inainte sa urc in masina am facut imprudenta si m-am atins de crengile unui bradut de pe marginea drumului: praful de calcar s-a lipit de pantalonii mei si oricat i-am batut, pana cand nu am ajuns in camera si nu i-am bagat sub apa calda nu a vrut sa ii paraseasca. Deci atentie si la acest aspect daca mergeti cu masina personala. Praful de calcar este foarte fin, lipicios si se intinde imediat. Am plecat spre casa epuizati datorita oboselii acumulate, dar bucurosi ca am reusit sa vedem doua plaje cum nu stiu cate mai sunt in Europa. Atat Porto Katsiki cat si Egremni meritau cu prisosinta cate o zi intreaga, dar din pacate atat timp ne-am putut aloca pentru ele. A meritat insa din plin si le recomand oricui!

Ammouso

Sau plaja noastra favorita :) Dupa ce cu o zi inainte facusem un adevarat tur de forta si vazusem Porto Katsiki si Egremni pe partea vestica a insulei, am decis sa ne relaxam si sa dedicam o zi plajelor din sud, anume Ammouso si Mikros Gialos. Ca si in ziua precedenta, am inceput de la cea situata mai departe de casa, astfel incat seara sa mergem spre Nydri si nu in directie opusa. Asadar, prima pe lista a fost Ammouso.

Ea este situata in Marantochori, la aproximativ jumatatea distantei dintre Syvota si Vassiliki. Este insa foarte prost semnalizata si doar intr-un singur loc, asadar daca ai ratat semnalizarea nu ai cum sa mai ajungi la ea. Noi am avut noroc ca am vazut placuta cu semnalizarea in ziua precedenta, cand ne intorceam de la Porto Katsiki si Egremni. Si tocmai asta e problema: placuta indicatoare spre Ammouso se vede doar cand vii dinspre Vassiliki spre Nydri si nu si invers. Cand vii dinspre Vassiliki, placuta se gaseste pe partea dreapta a drumului si trebuie sa faci imediat dreapta, pe o sosea mica, ingusta, asfaltata, dar cu multe gropi. Nu veti mai gasi alt indicator pana la plaja, asadar sa nu credeti ca sunteti pe un drum gresit. Ca punct de reper cand mergi dinspre Nydri inspre Vassiliki, cum nu exista nici o placuta indicatoare, am ales un Audi 100 verde, model foarte vechi, ce era abandonat pe partea dreapta a drumului. Cred ca era in locul acela de foarte multi ani si tind sa cred ca va mai sta inca pe atatia. In dreptul lui se face la stanga, pe singura sosea existenta. Cu 20 de metri mai in fata acelui Audi este si placuta indicatoare care se vede atunci cand vii din Vassiliki, deci se poate verifica faptul ca acela este drumul corect. Se coboara pe un drum serpuit, destul de abrupt si cu multe curbe la 180 de grade si la baza lui veti ajunge pe un mini-platou, unde pe partea stanga veti gasi si o parcare acoperita. Nu este cu plata, deci daca aveti noroc ca noi si gasiti un loc liber, nu ezitati sa parcati. Evident ca sunt destule locuri de parcare, dar putine la umbra. Vis-a-vis de aceasta parcare veti gasi doua taverne cu mancare foarte buna si preturi la fel, dar mai ales cu o priveliste de vis, deoarece ambele au niste gradini splendide si foarte bine ingrijite. Sunt disponibile chiar si vreo doua hotspot-uri Wi-Fi pentru cei interesati.

Imediat ce am oprit masina ne-am dus pe plaja unde am platit pentru doua sezlonguri si o umbrela 3 euro. Fata de cat platisem in ziua precedenta ni s-a parut ca le-am luat gratis. Plaja Ammouso este foarte mica si dupa ora 12 devine destul de aglomerata, asa ca este bine sa ajungeti inainte de acea ora. Pe cat este de mica, pe atat este de cocheta. Este adevarat ca e formata doar din pietre destul de mari, dar imaginea creata de ele este una superba. Iar apa, apa este cea mai limpede pe care am vazut-o vreodata in viata noastra. Bate chiar si apa de la Koukounaries, fiind mult mai curata. Fiind un golfulet, aici nu am vazut nici un val cat am stat. Am inotat destul de departe de mal, doar pentru a descoperi o apa si mai limpede si mai albastra decat imi puteam imagina. Pentru cei care iubesc snorkeling-ul paradisul se numeste Ammouso. Am ramas fascinati de apa vazuta aici, de calmul acestui loc si de frumusetea simplitatii intalnite. Trebuie sa precizez ca si in apa, la fel ca si pe plaja, erau foarte multe pietre. Este drept ca erau destul de mari si de aceea era mai usor sa iti gasesti echilibrul pe ele, dar noi am intrat tot incaltati cu papuceii de apa. Erau foarte multi copii in apa si asta pentru ca desi se adancea destul de repede de la mal, lipsa valurilor scadea mult pericolul accidentelor.

Am petrecut o zi superba pe aceasta plaja, la orele pranzului luand masa la unul din cele doua restaurante unde am platit pentru doua beri Amstel la 0.5, o salata greceasca, un souvlaki de pui si o portie de creveti 29 de euro, un pret pe care l-am considerat excelent. Cu greu am reusit sa imi conving prietena sa plecam spre Mikros Gialos la 16:30. Ammouso este pur si simplu fascinanta si mi-a ramas in suflet mai mult chiar si decat Porto Katsiki si Egremni.

Mikros Gialos

Am plecat de la Ammouso si ne-am indreptat spre Mikros Gialos. Pentru a ajunge la aceasta plaja trebuie sa treceti prin satul Poros. Este bine semnalizata din ambele directii, dar parca venind dinspre Vassiliki spre Nydri semnalizarea este si mai vizibila. La fel ca si in cazul lui Ammouso, retinusem indicatorul din ziua precedenta, atunci cand ne-am intors de la Porto Katsiki si Egremni. Drumul pana la Mikros Gialos mi s-a parut ca fiind de departe cel mai prost dintre toate. Desi este asfaltat pana pe plaja sunt foarte, foarte multe gropi, santuri, denivelari si tasari. Unele dintre ele sunt de-a lungul drumului si nu le veti putea evita, deci atentie la roti. Este totodata si un drum extrem de sinuos si are cateva portiuni unde este atat de ingust incat nu vor incapea doua masini una langa alta. Pentru ca sa fie complet, una dintre aceste portiuni este aproape de iesirea din sat, cum te duci spre plaja, intr-o curba ce coboara si in care vizibilitatea este zero. Am oprit destul de aproape de plaja si apoi am parcurs inca 50 de metri pe jos pana la aceasta.

Accesul se face direct din strada si, fiind langa aceasta, sunt destule taverne unde se poate lua masa. Si aceasta este o plaja pietroasa, dar care compenseaza acest lucru prin limpezimea apei. Este aproape la fel de limpede ca la Ammouso, dar nu o intrece. Poate si pentru ca fiind un golf un pic mai mare sunt destule barcute si vaporase care se plimba prin zona. Nu am mai luat sezlonguri si umbrela pentru ca era deja 17:15 cand ne-am asezat pe plaja si la Mikros Gialos, datorita muntilor care inconjoara acest golf, soarele dispare mult mai repede. De aceea nu stiu sa va spun ce preturi erau la sezlonguri si nici nu am gasit vreun semn pe care sa fie scris.

Si aici erau pietre in apa si ne-am folosit de incaltarile speciale pentru a putea intra in mare fara probleme. Nu erau valuri deloc nici aici si apa se adancea parca un mic mai departe de mal. Ne-a placut foarte mult privelistea de la Mikros Gialos, cu acei munti imensi, impaduriti, care parca pazeau acest loc linistit, care ascundea o apa cristalina. Dupa ce soarele s-a ascuns dupa munti a venit si momentul in care ne-am luat ramas bun de la Mikros Gialos, de la satul Poros cu ai sai batranei simpatici si prezenti parca de cand se inventase timpul si ne-am indreptat spre Nydri.

Am incheiat ziua cu o sedinta foto a statiunii Nydri vazuta de pe soseaua ce vine de la Vassiliki. Este o priveliste minunata aceea a unui golf ce seara aduna sute de vase, mai mari si mai mici, toate cu luminile aprinse, gata sa isi imparta povestile in port. Recomand oricui are ocazia sa vina dinspre Vassiliki spre Nydri sau invers, la ceas de seara, sa opreasca si sa gaseasca cinci minute pentru a vedea spectacolul parca microscopic ce se releva in fata lor.

Concluzie

Acestea sunt cele patru plaje pe care noi am reusit sa le vizitam in cele doua zile in care am inchiriat masina. Am fi vrut sa vedem si Milos, Agiofylli, Megali Petra si altele, dar am zis sa mai lasam si pentru data viitoare cand vom mai poposi pe aceasta insula binecuvantata din Marea Ionica. Lefkada, cu ale sale plaje superbe, a reusit sa estompeze maretia insulei Corfu si sa devina una dintre locatiile in care oricand m-as intoarce cu inima deschisa. Pana data viitoare sper ca ceea ce am scris sa va ajute sa gasiti drumul spre plaja dorita si sa va ofere cat mai multe informatii utile.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de alexvat in 04.09.13 01:02:20
Validat / Publicat: 04.09.13 11:43:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Riviera Olimpului, Olympic Beach Thassos, Skala Potamias Corfu, Agios Gordios

VIZUALIZĂRI: 12732 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alexvat); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Plaja Ammouso vazuta dintr-una din cele doua taverne. Se poate observa gradina splendida aferenta tavernelor de acolo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[04.09.13 06:25:52]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

chucky31*
[04.09.13 12:42:07]
»

super insula

cum ajung pe ea? nu conduc... avion este doar din buc?

iulianic
[04.09.13 16:53:43]
»

@chucky31: Cam greu dacă nu conduci mai ales pentru faptul că pe insulă nu poţi face mare lucru dacă nu ai maşină. E drept că drumurile, în special cele din partea de vest, sunt înguste şi întortocheate, dar fără să treci prin asta nu ajungi la cele mai frumoase plaje ale insulei.

Am fost şi eu vara aceasta în Lefkada, dar marele meu noroc a fost un nepot care a condus foarte bine. Singură nu mă hazardam.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
chucky31*
[04.09.13 17:15:29]
»

@iulianic:

transport public (autobuz) care sa ajunga acolo la plaje nu este?

iulianic
[04.09.13 19:48:32]
»

@chucky31: Am văzut şi ceva autobuze în insulă, dar ele nu circulă pe drumurile înguste pe care poţi ajunge până aproape de plaje. Reţine că în partea de vest coasta este atât de accidentată încât drumurile sunt foarte, foarte înguste (doar pentru un autoturism). La cele mai multe plaje ajungi doar pietonal, după ce ai parcat maşina undeva.

Ce să mai spun de Mylos la care, pentru a ajunge, a trebuit să urc un munte, apoi să-l cobor până la plajă, iar la întoarcere, cu soarele în cap, a trebuit să fac drumul invers.

Dar, şi asta face parte din frumuseţile Lefkadei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alexvatAUTOR REVIEW
[04.09.13 20:03:30]
»

@chucky31: Salut! In Lefkada este si transport public, dar doar intre cele mai mari statiuni ale insulei. Pana la plajele respective nu poti ajunge decat cu masina sau cu scuterul. Nu exista nici o cursa speciala pe uscat.

Singura varianta alternativa ca sa ajungi la ele din statiune este sa iei unul dintre feriboturile care fac zilnic drumul pana la aceste plaje. Pretul biletului este intre 5 si 10 euro de persoana. Dar daca alegi feribotul nu iti garanteaza nimeni ca el va reusi sa ajunga la tarm si sa stea mai mult de 30-40 de minute. Cand am fost noi, datorita curentilor subacvatici, nici un feribot nu a ajuns la mal.

De ajuns in Lefkada se ajunge fie cu masina, fie cu autocarul, fie cu avionul. Depinde de buget si de preferinta fiecaruia. Noi am avut zbor direct din Bucuresti.

vlado2
[04.09.13 21:20:25]
»

La aproximativ 2 km de Nidri, catre Lefkada, este o plaja taman buna pentru relaxare si pentru pasionatii de snorkeling... plaja Pasa. Mai este o mica plaja, la fel de linistita intre Nidri si Pasa. Doar ca acolo, daca nu te duci din vreme, risti sa nu ocupi unul din cele 10-15 locuri posibile).

Iar pentru mine (deh! depinde de gusturi) plaja nr. 1 in Lefkada este Magali Petra.

Oricum, felicitari ca ai ales Lefkada si mai ales ca te-ai plimbat prin insula. Multi se multumesc cu plaja din fata hotelului si doar o croaziera....

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alexvatAUTOR REVIEW
[04.09.13 21:33:13]
»

@vlado2: Multumesc pentru recomandari. Am avut Megali Petra pe lista plajelor de vazut, dar din pacate nu am avut timpul necesar. Noi am luat si o excursie optionala care a mai consumat o zi si ne-a cam dat peste cap planul cu inchiriatul masinii pe care vroiam sa o luam pentru trei zile, tocmai ca sa avem timp si pentru partea de N-V a insulei. Vroiam sa vedem Milos si Megali Petra in acea zi, dar raman pentru data viitoare Este pacat sa te duci in Lefkada, in orice statiune si sa ramai doar acolo. Sunt prea multe locuri superbe de vazut si descoperit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
antonio777*
[02.03.14 21:42:47]
»

Sal. Spune mi te rog e mare distanta dintre Nydri si plajele de pe coasta de vest? Adica merita sa stai in Nydri si sa faci plaja in vest?

alexvatAUTOR REVIEW
[02.03.14 21:59:45]
»

@antonio777: Salut! Da, poti sta in Nydri si sa faci plaja in vest, mai ales daca mergi cu masina personala. Altfel, daca trebuie sa inchiriezi, e mai costisitor. Autobuze nu sunt, deci ramane doar inchirierea. Din Nydri am facut 40-45 de minute pana la Porto Katsiki, mergand regulamentar si facand drumul pentru prima data. In principiu, daca esti dispus sa conduci 30-45 de minute la dus si la intors poti face zilnic plaja in vest.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
antonio777*
[02.03.14 22:03:42]
»

Porto Katsiki era cea mai indepartata? Ma gandesc sa merg cu masina personala desi nu stiu daca renteaza. Drumul dus-intors costa minim 250 de euro cu tot cu taxe de drum, plus oboseala acumulata.

alexvatAUTOR REVIEW
[02.03.14 22:17:05]
»

@antonio777: Nu era cea mai indepartata. Sper sa nu gresesc, dar cred ca Megali Petra era. Si cea unde mai sunt si nudisti, Milos. Dar la astea doua trebuie sa mergi si pe jos vreo 30 de minute dupa ce lasi masina. Depinde de drumul ales, dar nu pot estima exact pentru ca nu am reusit sa le vedem. Megali Petra am vazut ca s-a mai "stricat", fata de anii trecuti si nu stiu daca mai merita. Doar Milos regret ca nu am vazut-o. Dar, in principiu, Porto Katsiki e pe undeva pe la jumatatea partii de vest si deci cred ca in maxim doua ore faci toata partea aia cu masina.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
antonio777*
[02.03.14 22:28:56]
»

ok. mersi mult pt info

alexvatAUTOR REVIEW
[02.03.14 22:31:39]
»

@antonio777: Cu placere! Sper sa te ajute informatiile. Insula este foarte frumoasa si merita vizitata. Concediu placut!

iulianic
[03.03.14 09:09:27]
»

@antonio777: Reţine faptul că pentru a vedea cât mai multe plaje, în Lefkada ai nevoie de maşină personală şi de un şofer răbdător. Drumurile spre plaje sunt înguste şi cu multe curbe în pantă accentuată. Peisajul este mirific, nu şi pentru şofer care trebuie să fie atent la drum.

Am o hartă a Lefkadei, deschisă, lângă mine. Dacă eşti cazat în Nydri şi vrei să faci plajele din vest, practic ai de traversat insula, distanţa până la majoritatea plajelor este cam aceeaşi. Mai îndepărtate, dar foarte frumoase, sunt Egremni şi Porto Katsiki care se află în sud-vestul extrem, aproape de Cap Doukato. În partea de sud n-ar trebui să ratezi Agiofili. Pentru a vedea cât mai multe plaje, ai posibilitatea unei croaziere cu plecare chiar din Nydri.

Şi neapărat, procură-ţi o hartă a insulei. Se găsesc mai multe variante, cu grad diferit de detaliere, la orice punct de informare turistică sau la magazine cu suveniruri. Îţi va fi de un real folos!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
antonio777*
[03.03.14 15:45:05]
»

@iulianic: As fi preferat sa stau in dreapta si sa admir peisajele . Mersi mult pt info.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alexvat, antonio777*, chucky31*, iulianic, vlado2
Alte impresii din această RUBRICĂPlaje în Lefkada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.61237907409668 sec
    ecranul dvs: 1 x 1