ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.08.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Pieria - atractii si optionale

Ilustrație video-muzicală
Anna Vissi - Moro Mov
TIPĂREȘTE

Localizare si intindere: Judetul (sau provincia) Pieria denumit plastic si Riviera Olimpului, este unul destul de important si cunoscut. Pieria se afla in inima Greciei, la 60 de km sud-vest de Salonic si are 70 km de plaje frumoase la marea Egee si contine si o parte din legendarii Munti ai Olimpului (locul preferat al zeilor din mitologie) si chiar varful Mytikas (locul 2 in Balcani cu 2917m inaltime, dupa Mussala). Ca intindere si numar de locuitori, Pieria e unul din cele mai mici judete din Grecia moderna, avand aproximativ 1500 kmp si mai putin de 150.000 de locuitori.

In Pieria gasesti aproape de toate: cel putin 10 statiuni litorale, care vara sunt pline de turisti, destul de multe localitati de munte traditionale , trasee montane cu dificultati diferite, posibilitati multiple de petrecere a timpului liber si practicare a diverselor sporturi de vacanta, extrem de multe taverne cu mancare delicioasa, sute de magazine de suveniruri si nu in ultimul rand drumuri extraordinare ce strabat muntii Olimpului.

Pieria se intinde pe malul golfului Thermaikos, cam de la Methoni pana la Nei Pori si spre continent pana la varful Mytikas, are o forma triunghiulara si capitala este la Katerini, cel mai mare oras din judet cu aproximativ 50.000 de locuitori (2001). Plaja orasului Katerini a devenit in timp o statiune foarte cautata de turisti, din cauza nisipului fin a apei curate si a preturilor mici, rezultatul: Paralia Katerini, statiune care pe timpul verii are aproape mai multi turisti, decat are orasul Katerini locuitori.

Cum se ajunge aici: In statiunile de pe Riviera Olimpului se poate ajunge cu masina proprie, pe un traseu de acum foarte simplu si cunoscut: Ruse - Plevna – Sofia - Dupnitsa– Kulata – Serres – Salonic – Katerini, folosind autostrazile Kassandra si apoi Salonic –Athena.

Din partea de vest a tarii se foloseste un traseu prin Serbia si Fyrom, ocolindu-se astfel Bulgaria, se ajunge in apropiere de Salonic de unde mai sunt cativa pasi pana la Riviera Olimpului.

Se mai poate ajunge aici cu autocarul, cumparand sejururi cu transport inclus, sau folosind cursele de linie Romania – Grecia, ce se organizeaza de cateva ori pe saptamana din diverse orase ale tarii noastre.

O alta posibilitate mai scumpa ar fi avionul pana la Salonic si apoi masina inchiriata, taxi sau cursele Ktel de autobuze locale pana la statiunea dorita. Intre Salonic si statiunile de pe Riviera exista si cale ferata.

Statiuni la mare:

1. Paralia Katerini este de departe cea mai mare statiune si care dispune de cele mai multe posibilitati, insa este si cea mai aglomerata, inghesuita si plina de turisti de toate natiile (predominant est europeni) si de marfuri chinezesti ieftine. As caracteriza aceasta statiune ca un amestec virtual intre Europa-Dragonul Rosu (excluzand patronii si vanzatorii asiatici) – Saturn Jupiter-Venus - Cap Aurora-si cele doua Eforii.

Din curiozitate si pentru a face cateva din optionale noi am petrecut un sejur de 7 nopti aici, in urma cu 2 ani, la hotel Koralli, apoi o luna mai tarziu am avut o noapte de tranzit la hotel Ioni. De curand, in urma cu cateva saptamani, am avut inca o noapte de tranzit la hotelul Colors.

Daca in 2009 statiunea arata extrem de colorat si era plina de romani, unii chiar cu ceva bani, dupa haine dupa port, acum in iulie 2011 pot spune ca erau foarte putini romani (o gasca mare de roamani totusi astepta tolanita pe jos in parcul din fata de la Orea Eleni) si mult mai multi alti est europeni, majoritatea turisti veniti pentru preturile mici si conditii aproximative. Preturile in statiune acum erau si mai mici ca in 2009, din cauza crizei mai mult ca sigur. Exemple: apa 1.09 euro 6 sticle de 1.5L la Arvanitidis, ala dinspre Olimpic Beach, pepeni 0.3 E/Kg, nectarine 1E/Kg, gyros cel mai ieftin 1.5 Euro, mai ieftin nu am vazut nicaieri, porumb fiert sau copt 1E bucata, diverse dulciuri mici ambalate: intre 0.2-1 euro bucata.

Statiunea in 2011 e la fel de colorata si poate are cam 30% turisti mai putini ca in 2009, am observat la fiecare hotel in parte cate un anunt ca au camere libere. Chiar si firmele de turism din tara noastra au ofertele mult reduse fata de anii trecuti, sunt doar cateva studiouri si hotelase inchiriate pentru turistii nostrii de autocar. Pot sa spun insa ca sunt mult mai multi turisti greci acum si majoritatea se duc la plaja lunga aflata intre Korinos si Paralia unde ai conditii foarte bune dupa mine. Plaja e lata de 70-80m, nisipul fin si daca apa ar fi si curata ar fi foarte bine. La data la care am fost noi in apa erau niste alge ciudate, maronii un fel de marar putrezit de dimensiuni mai mari, nu am vazut meduze, dar nici nu le-am cautat. Meduzele sunt problema principala in zona Pieriei ele dand multe dureri turistilor de pe aici.

2. Korinos e o mica localitate la nord de Paralia Katerini, care are cateva hoteluri, foarte linistite si cu o plaja foarte buna, care insa depinde foarte mult de furtunile din larg.

3. Makrigialos e o mica statiune cu destul de putine locuri de cazare, unde vin mai mult turisti greci, nimic spectaculos aici, se afla la nord de Korinos.

4. Olympic Beach = Olympiaki Akti statiune aflata la 3 km sud de Paralia Katerini, foarte frumusica, mai aerisita cu plaja foarte buna si plasa pentru alge in larg, insa toti turistii din Olympic Beach vin seara in Paralia Katerini, oare de ce?

5. Paralia Litochourou/ Varikou Beach - aici sunt mai multe campinguri si plaje late, nu prea folosite de turisti straini, mai mult de greci care nu par deranjati de pietrele de pe mal.

6. Leptokarya este un oras-statiune maricel, dar care dispune de o plaja pietroasa, aspect care ramane constant pana la Nei Pori ultima staiune de pe coasta Pieriei.

7. Paralia Skotinas si Paralia Panteleimonas sunt doua mici localitati de coasta cu plaje destul de pietroase, insa care dispun de cativa kilometri de litoral.

8. Platamonas este o statiune maricica aflata in continuarea dealului pe care se afla castelul de la Platamonas spre sud, dispune de port, multe spatii de cazare, multe taverne si magazine, pacat de plaja mai mult decat pietroasa. Inspre Nei Pori exista si o bucata de plaja cu ceva nisip si mai multe hoteluri ce ofera cazare in conditii bune.

9. Nei Pori este o statiune foarte aerisita, cea mai sudica a Pieriei, care are o plaja conform cu dorintele romanilor, nisip fin, apa curata de o culoare albastra, plaja lata si intrare in apa nu prea abrupta. Destul de multi romani vin aici pentru calitatea plajei si linistea din statiune, preturile sunt usor mai mari ca in Paralia Katerini, dar la taverne se pot gasi oferte comparabile.

Alte localitati de importanta turistica:

1. Litochoro este cea mai importanta localitate de munte din Pieria, de aici se pleaca in ascensiune spre varfurile muntilor Olimp si spre cada lui Zeus. Orasul nu este foarte mare, dar extrem de frumos cu case traditionale si constructii noi ce pastreaza spiritul traditional. Din pacate cand am fost noi, lipsa clientilor, a turistilor si preturile ridicate din taverne ne-au indepartat de zona comerciala a orasului.

2. Paleos Panteleimonas este un sat vechi refacut aproape in intregime, aflat in panta la 700m inaltime de unde se poate admira aproape intreaga Pierie in zilele insorite.

3. Neos Panteleimonas este satul aflat pe dealul de langa castelul din Platamonas, un sat traditional mai putin reusit ca cel vechi de sus, dar care dispune de multe hoteluri mici de familie si de plaja proprie aflata in stanga castelului.

3. Dion este un orasel destul de mic aflat la poalele muntilor Olimp care este cunoscut datorita situ-lui arheologic si a muzeului arheologic ambele dedicate lui Zeus.

4. Pydna este un orasel foarte vechi in nordul provinciei, care are maxim 2000 de locuitori in aceste zile, dar in trecut era o importanta localitate din Macedonia, unde s-a tinut si o batalie importanta intre romani si regele Perseus. Normal ca au castigat romanii... Exista niste morminte cu valoare istorica aici din perioada dominatiei macedonene.

Excursii optionale: In primul rand trebuie sa va spun ca noi am ales sa avem un sejur in Paralia Katerini in 2009, din cauza excursiilor optionale extrem de frumoase ce se pot face de aici. In urmatorii doi ani am reusit sa facem cam tot ce am putut si ne-a interesat, unele excursii chiar si de cate doua ori. Aceste excursii optionale sunt disponibile cam in oricare din statiunile turistice frecventate de turistii straini de pe coasta Pieriei. Se asigura transferul cu autocarul si ghid in romana sau engleza in cel mai rau caz.

-Meteorele: din toate excursiile optionale pot spune cu mana pe inima ca aceasta e cea mai frumoasa si ca aici veti putea vedea peisaje absolut fantastice si veti fi perfect satisfacuti atat spiritual cat si vizual. Efectiv aici m-am simtit ca pe alta planeta din cauza peisajelor ireale.

Meteora este al doilea mare centru spiritual al Greciei dupa Muntele Athos, sunt mai multe stanci inalte de cateva sute de metri care tasnesc spre cer, in varful carora s-au construit in ultima mie de ani, mai multe manastiri ortodoxe. Aceste manastiri au fost facute aici pentru a proteja si asigura continuitatea religiei crestin - ortodoxe impotriva cotropitorii turci care ardeau totul in calea lor. Totul a pornit de la cativa calugari care au plecat de la Muntele Athos si s-au stabilit aici, intr-o pestera extrem de greu accesibila. Usor usor de la acea pestera s-au ridicat biserici sus pe stanci, in locuri extrem de greu accesibile, construindu-se totusi si posibilitati de acces prin diverse metode. La poalele stancilor exista cateva localitati micute: Kastraki si Kalampaka, ce ofera cazare si masa calatorilor. In timp au existat 22 de manastiri suspendate spre cer, dar in acest moment se viziteaza doar 6, fiecare are program de vizitare si in interior, au voie sa prezinte doar ghizi de origine sau cetatenie greaca. Va spun asta pentru ca noi am avut ghidaj profesionist in interiorul manastirilor asigurat de ghida noastra romanca care avea si cetatenie greaca.

Excursia costa intre 15 si 25 de euro in functie de agentie si oferta, noi acum 2 ani am fost pentru prima data cu 25 de euro si apoi a doua oara pe cont propriu, la intoarcerea din Corfu. Mult mai frumos, dar si obositor a fost in excursia organizata cu autocarul in care am aflat 1000 de amanunte interesante si necunoscute despre Grecia si locuitorii sai si despre Meteore: aproape totul.

Plecarea se face dimineata in jur de ora 6 si se culeg turistii din 4-5-6 alte locuri, apoi se urmareste traseul Nei Pori – Larisa – Trikala – Kalampaka-Meteore si retur.

La dus se opreste la un atelier de icoane Zindros, unde nimeni nu va obliga sa cumparati ceva, iar la intoarcere se opreste la un restaurant cu meniuri fixe si preturi cat de cat acceptabile si apoi pe Valea Tempi la lacasul sfant al Agiei Paraskevi si izvorul Afroditei, urmand a se ajunge seara in statiunile de plecare.

-Skiathos, excursia ca frumusete pentru mine ar fi pe locul 2, dar e si foarte obositoare, se pleaca la 5.30, din nou acelasi traseu, pana in Nei Pori se culeg turistii din mai multe locuri, apoi pe sosea se depaseste Volos-ul si se ajunge in satucul celebrului Achile, de unde se ia un vaporas catre insula insorita numita Skiathos. Programul e diferit in functie de vaporasul ales, se viziteaza pentru maxim 2 ore capitala insulei si apoi se face plaja tot cam 2 ore pe Koukounaries Beach, o plaja foarte frumoasa cu nisip auriu, extrem de fin si apa extrem de clara si azurie. Intoarcerea acasa se face cam in jur de ora 22, dupa mai bine de 9 ore cu autocarul si vaporasul. In acest an am avut placerea sa repetam aceasta optionala, insa in cu totul alte conditii cu vasul Africana.

Pret intre 15 si 35 de euro de persoana. Adica eu am dat 35 euro acum doi ani, dar am vazut cu ochii mei pretul de 15 euro de persoana anul acesta la o agentie din Paralia Katerini. Nu cunosc diferentele intre cele doua oferte de pret.

- Muntele Olimp este o optionala pe care noi am preferat sa o facem pe cont propriu. In mod normal se viziteaza manastirea sf. Dionissos, Litochoro si cada lui Zeus, apoi ghidul va arata muntele Olimp de jos: uite ala e, apoi se pleaca spre Platamonas unde se viziteaza castelul medieval cu acelasi nume si apoi satul fantastic din munti: Paleo Panteleimonas. Pretul este undeva intre 8 si 15 euro de persoana si tine de la 8.30 pana la 15.30.

-Athena este o optionala frumoasa dar scumpa si poate cea mai obositoare din toate, nu mai stiu pretul pentru ca noi am ales sa acordam mai multe zile capitalei Greciei si imprejurimilor cu alta ocazie, insa stiu ca se pleaca la 0.00 si intoarcerea are loc la 22.00. Ca sa va dati seama de distanta: intre Katerini si Athena sunt 430 km pe care trebuie sa ii faceti si la dus si la intors in aceeasi zi lumina.

-Thesaloniki fiind orasul cel mai mare si cel mai apropiat aici se fac diverse excursii, de zi, pentru vizite si shoping, de seara pentru croaziere din port, sau de noapte pentru a putea incerca cazinourile din oras ori viata de noapte foarte tumultoasa si frumoasa.

-Croaziera Piratilor este un fel de lazy tour, fara destinatie, se petrece o zi in larg degustand produse pescaresti, sincer imi plac croazierele si produsele pescaresti, dar nici chiar asa.

-Waterland excursie organizata la parcul acvatic de langa Salonic, sigur va fi foarte gustata de catre copii si nu numai.

-Mt Athos pentru cei care nu au avut ocazia sa mearga aici din Halkidiki, se face aceasta excursie destul de lunga, se pleaca la 6.00 si se ajunge intr-un mic port din Sithonia, de unde se ia un vapor ce face o plimbare pe langa coastele de vest ale bratului sfant Mt Athos, unde puteti observa manastirile celebre de aici. Se face o oprire la Ouranopoli pentru masa sau/si shoping, apoi vasul se intoarce in ritmuri incinse de muzica si dansuri grecesti, culese din toata tara.

-Greek Night= seara greceasca reprezinta o iesire de seara la un restaurant aflat destul de departe pentru a fi necesar transferul cu autocarul, unde cateva sute de turisti sunt inghesuiti intr-o sala si cativa dansatori prezinta din cunostintele lor despre dansurile traditionale, in timp ce clientii sunt imbiati cu ceva bucate traditionale si bauturi la draft. Pret mare, spre 30 de euro de persoana.

-Scuba diving, nu am incercat, dar sigur stiti cu totii ce reprezinta, se organizeaza zilnic dimineata intre 8.30 si 12.30, se obtine si o diploma de scufundator in urma cursurilor efectuate.

Ce am reusit noi sa facem din aceste optionale

-Meteorele – am fost de doua ori in 2009, in septembrie si octombrie, odata cu ghid si alta data pe cont propriu.

-Skiathos am fost de 2 ori, odata cu vasul Apolon, prilej cu care am scris un review aici si a doua oara in iulie 2011 cu vasul Africana din Platanias, poate voi scrie un alt review pentru a face comparatii intre cele doua croaziere.

-Muntele Olimp – am fost in 2009 cand am urcat pana la Spilio Agapito (refugiu A) 2100m (review aici) si sper ca la anul sa completez lista varfurilor de peste 2900m pe care am urcat cu Mitikas, legendarul varf de peste 2900m de pe Olimp. In drum spre refugiu A am vizitat si Litochoro, oraselul superb care sta la baza Olimpului parca din totdeauna.

-Athena capitala Greciei moderne am reusit sa o vizitam in 2010 in luna mai cand am scris si o serie de review-uri aici si aici.

-Salonicul l-am vizitat de cateva ori cu prilejul diverselor vizite la rudele noastre si in drum spre diverse alte locuri mai indepartate ale Greciei (vezi review aici).

Completare la aceste optionale am reusit sa vizitam inca, cateva obiective, acum la inceput de iulie 2011 intr-o singura zi folosita si ca zi de inceput pentru cazarea din Pelion. Am avut o noapte de tranzit in Paralia Katerini prilej cu care am facut o baie si am mai vizitat statiunea, apoi a doua zi dis de dimineata am plecat grabiti spre Platamonas, unde vroiam sa vedem si noi castelul de acolo.

Drumul l-am facut din Paralia Katerini numai pe sosele nationale, evitand astfel cateva statii de plata a autostrazii, am facut astfel un fel de zig-zag peste si pe langa autostrada, nu recomand nimanui acest lucru.

La Castel am ajuns repede si l-am gasit cu usurinta din cauza prezentei sale impunatoare in apropiere de soseaua nationala, ce pe moment functioneaza in regim de autostrada.

Intrarea costa 2 euro de persoana si biletele se platesc in interior, undeva sus, ajungandu-se acolo cu greu, pe un drum pietruit serpuit si cu multe trepte.

Cumplit de dezamagit am fost aici, intrucat castelul este o ruina si ofera mai multe din afara decat din interior. Curtea destul de mare este o imensa crescatorie de balarii limitate de zidurile de piatra ramase din vremuri de demult. Daca e sa fie ceva frumos aceasta este vederea superba spre Platamonas pe o parte si spre Olimp, Panteleimonas, Litochoro si Leptokarya pe de alta parte. In curte exista o biserica mica, destul de frumoasa pe care am si vizitat-o.

Dezamagiti de castel am plecat spre Palaio Panteleimonas, trecand prin Neos Panteleimonas, sat aflat exact vis-a-vis de intrarea in castel. Paleo Panteleiomonas este un satuc superb, aflat la 700m inaltime si la o distanta de 4-5 km de castelul din Platamonas. Aici chiar mi-a placut, este o asezare destul de mica, cu case din piatra, unele refacute modern dar pastrand traditia. Satul se afla in panta destul de mare si nu are prea multe stradute, dar aici gasim destule taverne si terase care arata extrem de bine. Exista si o piateta centrala foarte bine umbrita de platani seculari imensi. Acolo se afla si biserica si multe taverne imbietoare, dar si cateva magazine de suveniruri sau vechituri si cafenele frumusele.

La una din micile terase de acolo am tras si noi cautand o placinta traditionala cu branza, insa acolo nu erau decat dulciuri si cafele, asa ca am comandat un frappe si cate o prajitura. Patroana de acolo, o grecoaica blonda cu par lung si ochi albastri, ne-a invitat sa vedem prajiturile si sa ne alegem ce dorim. Eu am ales o prajitura de lamaie, excelenta, foarte rece, care avea un strat de crema de lamaie apoi frisca naturala de statea cutitul infipt in ea, iar pe deasupra solzi de samburi de migdale. Cris si-a luat o budinca, care foarte ciudat pentru noi, era facuta din aluat de foietaj insiropat si nu din macaroane sau altceva. Am primit apa rece si niste biscuitei pentru frappe, totul la un pret de 9 euro. Cafeneaua arata atat de bine, incat parca te imbia sa petreci cateva clipe acolo, flori foarte multe si un aspect de secol 19 timpuriu, intregesc imaginea parca ireala pentru zilele noastre.

Si cum calatorului ii sta bine cu drumul, am plecat spre Platamonas pentru a studia putin statiunea pe care rudele mele din Urziceni o viziteaza anual cu stoicism, de cel putin 20 de ani, fiind extrem de incantati de acest loc.

Platamonas este un oras in toata puterea cuvantului, un oras statiune, plin de turisti si hoteluri insa cu o plaja cam pietroasa, in anumite locuri mult prea pietroasa. In general atmosfera era placuta, am vazut si bananieri plini de fructe, cateva studiouri chiar frumusele, cateva terase dragute pe malul marii, insa plaja mi-a lasat un gust amar din cauza pietrelor destul de mari. In partea centrala a orasului exista si un port destul de maricel. Lipit de Platamonas se afla Nei Pori a treia destinatie a romanilor in Pieria dupa Paralia Katerini si Olympic Beach.

La Nei Pori am gasit o localitate maricica, foarte aerisita, cu strazi largi si cazari bunicele. Statiunea beneficiaza de cea mai buna plaja din Pieria, latimea ei fiind de minim 75m, iar lungimea de mai bine de 2 km. Nisipul este destul de bun, insa am vazut si mult mai fin in alte parti, iar intrarea in apa nu este atat de lina pentru copii mici, la 5-6 m de mal deja are spre un metru adancime. Aici am facut o baie si am reusit sa ma ard la talpi destul de rau, din cauza nisipului incins si apoi orice pas pentru mine a fost un chin, indiferent de cat de fin era nisipul, nu va spun cum alergau turistii de pe plaja spre apa, ca sa nu se arda la talpi.

Aici in Nei Pori am gasit o taverna extrem de frumoasa, cu terasa spre mare, unde am mancat foarte ieftin si foarte bine. Alka Joe este numele respectivei taverne si pot sa o recomand cu mare caldura oricui.

Preturile erau chiar bune, servirea a fost ireprosabila si mancarea excelenta. Este prima si singura taverna greceasca unde am vazut cate 3 fete de masa, una peste alta, pe fiecare masa, prima fiind alba se schimba dupa fiecare masa consumata. Chelneri erau foarte multi, fiecare trecand pe la masa noastra, pentru ca fiecare avea o cu totul alta indeletnicire. Unul a luat comanda, altul a adus bauturile, altul a pregatit masa aducand servetelele, painea si vesela, altul a adus mancarea si altul nota de plata la sfarsit.

Noi am comandat urmatoarele: o portie de musaca, alta de vitel in sos rosu cu cartofi prajiti si garnitura de orez, o apa mica si o limonada. Am primit din partea lor o sticla mare de apa plata foarte rece si paine, care ulterior cred ca a fost trecuta pe nota de plata (1 euro)

Nota de plata a fost subtire: 18 euro si a fost insotita de o felie mare de pepene rosu taiata bucati si cateva bucati de nectarina.

La plecare am vizitat din curiozitate si partea dinspre statiune a tavernei si normal toaletele. Extrem de frumos si parca prea luxos este totul acolo. La toalete robinetii sunt din aceia lucrati manual din cupru, cei mai scumpi, in rest plasme, oglinzi, lux si bun gust peste tot. Poate aveti rabdare sa urmariti si pozele de acolo.

Daca mai ajung aici vreodata sigur voi manca numai la aceasta taverna, unde am fost intrebati in romaneste daca mancarea a fost buna, daca am fost multumiti. Stiau cateva cuvinte in romana necesare in crearea unei legaturi cu turistii de acolo, sau in racolarea acestora seara.

De aici din Nei Pori am plecat spre Pelion – Platania, locul urmatoarei noastre cazari si am incheiat astfel capitolul Pieria, sper doar pana la anul, cand poate vom ajunge pe Mytikas.


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 05.08.11 21:09:47
Validat / Publicat: 05.08.11 23:26:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 18666 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P35 Olimpul se vede si el din sat foarte bine
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

ionescunicAUTOR REVIEW
[05.08.11 21:16:47]
»

Rog un webmaster sa imi ataseze urmatoarea melodie , daca se poate: http://www.trilulilu.ro/sorinamoldovan/d2dd4ea293dc74

Multumesc mult!

Admin
[05.08.11 21:45:37]
»

Atasat clipul audio indicat ca ilustatie muzicala.

Exceptional review-ul, a fost bineinteles selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

Cristian_h* CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.08.11 09:21:14]
»

Plaja din Panteleimonas este foarte frumoasa, un fel de golf larg cu nisip fin, strajuit in dreapta de silueta castelului Platamonas, are "Blue Flag" insemn cu care sunt marcate cele mai bune plaje in Grecia!

Excelent review!

Iohann 25*
[06.08.11 10:13:50]
»

Superb rw-ul... se adapta mai usor o melodie greceasca... sa vorbesti despre Grecia si sa asculti o melodie greceasca este sublim... Grecia fara muzica ei este precum * puiul la rotisor fara mujdei*...

pepsi70ro
[06.08.11 10:26:31]
»

Excelenta prezentare, mi-am reamintit cu placere multe zone frumoase din Pieria, acum regret ca nu ti-am acceptat invitatia, insa vreme mai este. Bravos!

ileanaxperta*
[06.08.11 11:53:17]
»

Offf!! Nicusoruleee!!! Citindu-ti imensa "epistola", f. bine documentata si extrem de utila, m-ai "starnit" la primele amintiri din Grecia mea mult-iubita; primul meu contact cu Egeeoaica mea, din vara lui 2005, la Platamonas, la hotelul Sun Beach ... (am scris despre el). Acolo am petrecut prima mea vacanta in Grecia si stii ca prima oara nu se uita niciodata, dupa care am fost atinsa de microb... si nevindecata niciodata. )

costin1968
[06.08.11 19:56:57]
»

Domnule,

Chapeau bas!

As vrea si eu in Clubul prohelenic...

ionescunicAUTOR REVIEW
[07.08.11 13:08:50]
»

Multumesc frumos tuturor si mai ales celor care mi-au aranjat textul sa arate mai bine in pagina, care s-au chinuit putin.

Despre melodie pot sa spun ca imi place foarte mult si nu mananc usturoi niciodata, iar gusturile nu se...

@costin1968 esti invitat de onoare, trebuie doar sa faci pasul decisiv spre aceasta tara frumoasa.

@Ileanaxperta: inca mai ai ocazia anul asta, daca nu ai vazut o mare curata si adevarata inca! 1 septembrie Lefkada... ce spui?

mariana.olaru
[07.08.11 13:31:36]
»

O împletire atât de meșteșugită de repere turistice, popasuri gastronomice, evaluări pecuniare și recomandări utile, legate toate de o locație despre care credeam că s-a scris aproape totul, nu putea aparține decât unui etern îndrăgostit de Grecia, așa cum te dovedești tu, @ionescunic! Felicitări!

roth
[07.08.11 14:44:42]
»

Precum colega ileanaxperta si eu am amintirile mele, desi mult mai putine, legate de minunata Grecie.

Despre preturi pot spune ca acum multi ani, pe la 2002 parca, cu ocazia primei mele vizite am cumparat 2 excursii de la ghida alocata grupului de catre firma de unde am luat sejurul.

Prima -- Meteorele --- pret 25/adult si 16.5/copil

care a constat in drum si atat. Tare dezamagita am fost cand am vazut cum ghidei poloneze nu ii tacea gura iar a noastra era muta rau. Oricum am savurat o parte de drum de la etajul autocarului iar sus la marele Meteor am fost lasati pur si simplu balta. Ceva gen "asta e intrarea, nu e costul cuprins in bilet, aveti... atata timp pentru vizita.

Bineinteles ca nu cei 2 euro/persoana erau problema ci faptul ca nu am avut bucuria de a ne povestii cineva despre acele locuri minunate.

Atat am reusit sa vizitam, de... timpul se scursese si trebuia sa ne intoarcem.

Degeaba am regretat atunci, sigur va venii timpul sa merg pe indelete, faptic sau macar visand in urma lecturarii unor astfel de povesti minunate.

A-2-a excursie a fost Insula Skiathos

pret 35e/adult si parca 27e/copil. La urcarea pe vas am aflat ca taxa directa era 10euro. Cred ca estul era drum + ghida (care era praf).

Dupa cum se stie traseul este acelasi de fiecare data cu rare exceptii. Spun asta fiindca cu o zi inainte un vas se lovise de ceva stanci si acum statea abandonat, inclinat intr-o parte parca suparat pe tot si toate. Din povestea lui Costas am inteles ca el a fost primul vas venit in ajutor, preluand o parte din oameni.

Povestea cu modestie despre asta, poate daca nu eram asa de aproape de acel vas nici nu ar fi adus vorba.

Pe insula am avut bucuria sa fac cu alta ocazie un sejur intreg, cazare la 1 statie de plaja vestita, sa revad unul din vasele celebrului capitan acum condus de baiatul cel mic, care in urma cu ceva ani ne bucura cu dansul lui, cu buclele blonde si ochii albastrii.

Am admirat si un apus de soare fantastic, de pe plaja de unde se spune ca se vede cel mai frumos apus de soare.

Dar asta e o alta poveste.

Eu am o rugaminte mare la toti iubitorii de Grecia

Hai sa organizam o ieseala, unde cei experimentati sa ne ajute si pe noi novicii sa iubim Grecia la fel de tare si de mult.

A...... am uitat ce e mai important

F E L I C I T A R I ....le meriti din plin dar ar trebui sa promiti primul ca ne scoti in Grecia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[08.08.11 10:26:48]
»

@ionescunic: inca un material de pus bine! Din cauza ta am sa ma cert cu sotia, ca incarc bagajele cu atatea dosare de review-uri! felicitari pentru un asemenea material!

danette
[10.08.11 14:13:40]
»

O prezentare exceptionala (fara nici o rezerva... din partea mea punctaj total!!), care deja ma face sa visez la Grecia!!

P. S. -Pentru administratorii acestui site deosebit: incercati la zona turistica a Greciei sa realizati o harta punctuala cu principalele statiuni, atractii turistice, asa cum aveti si pentru alte tari (ex. : Bulgaria, Turcia...) in momentul in care dai click pe aceasta tara, pentru o mai buna orientare si identificare geografica!! Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mh_iulia
[13.08.11 23:30:31]
»

Foarte fain review-ul... nu am fost niciodata in Grecia... dar acum vreau sa merg.

calatorul
[14.07.15 20:50:34]
»

Foarte frumoasa relatare, nu stiu cum de nu am citit/o eu la timpul potrivit. Multumim.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, costin1968, danette, johnnyredlabel, mh_iulia, roth
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Katerini:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073992967605591 sec
    ecranul dvs: 1 x 1