ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.09.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Kymi, un orășel de poveste, o încântare pentru retina şi sufletul călătorului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Kymi a fost gazda noastră pentru a doua parte a vacanței din Evia, mai precis, Paralia Kymi care înseamnă fâșia litorală a localității. Acesta este un orășel situat pe coasta estică a Eviei, chiar la mijlocul ei și nu degeaba am spus că e un orășel de poveste fiindcă, spre surprinderea mea, e o așezare veche, multimilenară.

Astăzi, localitatea stă cocoțată în trepte pe pantele unor dealuri ce nu depășesc 500 m înălțime, casele sale albe strălucind în soare printre podgorii şi livezi, iar drumul, de jos de la mare, șerpuiește anevoios în bucle foarte strânse și dese, o reală provocare pentru șoferi, distanța față de cota mării până sus, în centru, fiind de 5 km. Uimită fiind de faptul că observasem că pe marginea șoselei în curbe stau cauciucuri reșapate, vopsite în alb și roșu (în condițiile în care în Grecia am văzut parapeți montați pe șosele înalte, decât arareori), m-am informat și am aflat că această porțiune de șosea extrem de virajată, cu 52 de curbe în 5 km, a fost inclusă în campionatul național grec de raliu în ascensiune care se desfășoară anual, în luna mai.

Revenind la Kymi, pot să vă spun că povestea sa începe în anticihitate când a fost un polis de o forță maritimă însemnată, chiar dacă se credea că ar fi fost dependent oarecum fie de Chalkis, fie de Eretria, cele două mari oraşe-stat ale Eviei, eterne rivale. Se pare că a fost cel ce a întemeiat așezarea antică Cumae din Magna Graecia de odinioară, respectiv sudul Italiei de astăzi, numită așa după Kymi, deşi părerile sunt împărţite în această privinţă.

Însă, eu vreau să vă aduc în fața ochilor Kymi din zilele noastre, un orășel cu mult farmec, nu degeaba supranumit „balconul Egeei” datorită poziției sale privilegiate de la care marea poate fi privită de sus ca pe actorul principal ce joacă pe o scenă infinită.

Astăzi, localitatea numără puțin peste 7.000 locuitori și e un loc liniştit şi bucolic, iar aerul său, parcă, adormit şi detașarea lui de restul lumii nu spun multe despre trecutul său bogat, care iese la iveală datorită frumoaselor vile de acum două secole care îi mărginesc străzile. Aceste case au fost construite din averile generate de producţia locală de mătase şi de comerţul naval internaţional pe când Kymi era înfloritor.

Plimbările nostre aproape zilnice prin Kymi, făcute printre privirile extrem de curioase ale localnicilor mai bătrâni sau mai tineri, au vizat în special centrul micii urbe unde știam că avem să vedem câteva obiective notabile. Dimineața, orașul este pus frumos sub lumina soarelui, ca sub cea a unui reflector de mare putere. Ne-au atras atenția grandioasa biserică Agios Atanasios din punctul zero al orașului, lângă ea, în piața centrală, aflându-se monumentul din marmură ridicat în cinstea marelui medic Georgios Papanikolaou, cel mai cunoscut fiu al localității. Da, este vorba de renumitul citolog, om de știință, la rândul său, fiu de medic, ce a descoperit testul care îi poartă numele prin care se detectează cancerul de col uterin. Georgios Papanikolaou s-a născut în 1883 într-o familie înstărită și într-o casă pe măsură, chiar și astăzi foarte frumoasă și impozantă, din piatră. La o străduță distanță am dat de Muzeul de Etnografie și Folclor pe care l-am găsit închis, dar despre care am citi că ar găzdui colecții de fotografii vechi, broderii, de lucruri manufacturate din mătase.

Kymi e o adunătură de străduțe mici și încâlcite, strâmte și în pantă că nu e prea ușor să le parcurgi fără a avea senzația că nu te-ai rătăcit luând-o pe cea de alături, nu pe cea bună. Dar, să le parcurgi, e o adevărată încântare până la urmă, căci sunt foarte pitorești. Kymi abundă în biserici și mănăstiri în jur, de pildă la câțiva kiometri sus pe un vârf de deal aflând-se o ciudată mănăstire, Sotira, de măicuțe unde bărbații nu au acces nici în calitate de vizitatori, așa că soțul meu a zis, „pas”. Sus, de pe o colină, Kymi este supravegeat de ruinele unui turn venețian, rămășițe ale unei fortificaţii din Evul Mediu, de pe vremea când Evia se afla sub dominație venețiană. Foarte aproape de Kymi există, tot în vârf de deal, și așa-zisul sit arheologic de la Ano Potamia, cu doi-trei bolovani din epoca bronzului unde am ajuns destul de greu pe o potecă dificilă, dar dezamăgirea a fost destul de mare, cu excepția priveliștii către mare care se deschidea de acolo, semn că înaintașii kymioților de azi știau de unde să se apere din calea năvălitorilor.

Kymi este foarte cunoscut pentru calitatea sa de a fi „verde”, adică un ținut cu vegetație bogată și plantații întinse de măslini, duzi, cireși dar mai ales, de smochini, acolo fiind „patria smochinelor”. Smochinele de Kymi sunt cele mai renumite din întrega Grecie, sunt o marcă înregistrată, gen Mărul de Voinești, sau Magiunul de Topoloveni, lucru confirmat de o ghidă pe care am revăzut-o după 12 ani în Paralia Katerini care mi-a mai spus că fructele sunt îmbarcate direct pe vase, la export, în toată lumea. Nu cred să fi văzut atâția smochini la șosea în viața mea, fructele erau mari și foarte gustoase și cum mulți smochini erau pe marginea drumului și fructele coapte căzute pe jos ne făceau cu ochiul, adesea ne opream și noi să ne îndulcim. Din smochine se fac și băuturi alcoolice, miere, delicioase, le vindeau producătorii locali, dar și multe dulciuri de casă precum baclavale și un fel de prăjiturele albe ca niște gogoșele pe care nu am aflat cum se numesc.

Însă, principala activitate care definește viața economică din Kymi este cea legată de port, unul dintre cele mai mari porturi artificiale din Grecia, printre puţinele care fac legătura printr-o linie de ferry cu insula Skyros, cea mai mare dintre Sporadele de Nord, însă care se află sub administrația Eviei. Curios este că zilnic veneau autocare din Atena pe care scria sus „Skyros” pentru a fi îmbarcate pe ferry, în condițiile în care din marele port Pireu nu există curse spre Skyros. Din păcate, linia de ferry care operează are sediul în Skyros și nu dispune de curse la ore potrivite pentru cei ce vor să viziteze Skyrosul pentru o zi, îmbarcându-se din Kymi. Ar fi nevoie de două zile, cu o noapte în Skyros, de aceea, pentru doritorii de vacanțe „doi într-unul” e bine ca vacanța în Kymi să fie mai lungă, pentru a putea cuprinde și o miniședere în Skyros.

La construcția portului modern din Kymi s-a lucrat destul de mult ani în șir, mărturie stând, încă, o macara dezafectată, ruginită care a devenit un fel de simbol al așezării portuare. Situată în capătul digului în fața căruia aveam cazarea, la suflul puternic al vântului cicladic ce bătea dimineața mai ales, se „văita” din toate încheieturile, că aveam impresia că se rupe. Am zis dimineața, căci auzisem că în Kymi răsăritul de soare este spectaculos, ca-n ilustratele de catalog, așa că în cinci dimineți (pe una am ratat-o fiindcă ne-am trezit târziu) am vânat răsăritul de soare nemaisăturându-ne de atâta frumusețe care lua naștere din mare și de după insula Skyros a cărei siluetă era pusă excelent în evidență de mingea de foc. În lumina soarelui de dimineaţă se vedeau minunat şi ambarcaţiunile mai mici din port, precum şi dealurile verzi sau, pe alocuri, golaşe din spate.

În Kymi, tradiția de oraș maritim este dusă și astăzi prin școlirea multor tineri care îmbrățișează meseria de navigator, în Academia Navală, instituție de învățământ ce funcționează într-un campus întins din care se disting două mari clădiri situate între țărm și orașul propriu-zis, vizibile din port, de unde le-am fotografiat și eu.

Zona de coastă, denumită și Paralia Kymi (acolo unde am avut cazarea), cuprinde portul și plaja, iar șoseaua de pe țărm se termină la un moment dat ducând, nu în mare, ci pe o fâșie superbă de plajă, străjuită de stânci și șisturi albe de marnă. De-a lungul țărmului se desfășoară micuța stațiune litorală mărginită de dealuri pe de-o parte și mare pe de alta, pe lângă șosea înșirându-se câteva prăvălii și taverne, cafenele, terase, parcă prea multe față de numărul de mușterii. Îmi plăcea tare mult să văd zilnic, agățate la soare, ca rufele pe sârmă, caracatițe atârnate, mai mici sau mai mari, în funcție de captura pescarilor. Pe faleză, exact unde șoseaua cotește către Kymi se află o clădire veche de câteva sute de ani, ruinată, dar în picioare, mare care s-a dovedit a fi o fostă moară arsă într-un incendiu în 1964, deținută de o familie de vază din zonă, acum o altă emblemă a așezării Paralia Kymi. Vizavi, în faţa portului bisericuţa Agios Nikolaos este cea la care pescarii şi marinarii, dar şi alţi trecători caută clipele în care se află mai aproape de Dumnezeu. În Paralia Kymi, mai există încă o bisericuţă, Agios Georgios, situată în partea nordică.

Plaja staţiunii, de care dai imediat cu ochii după intrarea în localitate fiind mărginită de şosea, este modestă ca mărime, dar din nisip fin, inclusiv în apă. Apa nu se adânceşte brusc, fiind foarte potrivită pentru copii, de altfel, pe apă sunt amenajate multe facilităţi de joacă pentru aceştia din obiecte şi accesorii, gonflabile. Are şezlonguri, umbrele, duş, cabină de schimb şi un beach bar care vinde chiar şi sendvişuri. Parcarea se poate face fără probleme pe digul mare de lângă plajă, cel pe care se află şi macaraua-simbol. Deşi, micuţă, nu era prea aglomerată niciodată, fiindcă în capătul celălalt al staţiunii, e drept ceva mai departe, există şi o altă plajă foarte drăguţă, la fel din nisip fin, galben.

Aceasta a fost povestea mea despre Kymi, cea mai importantă aşezare din estul Eviei, poate şi cea mai frumoasă. O poveste simplă, despre un loc simplu şi fermecător.

Aș zice, la final, că micuțul Kymi, cu a sa zonă litorală cu tot, ar fi, parcă, un ținut paradisiac în care noțiunea de stres e un nonsens. În Kymi am avut un sentiment de deconectare totală, sentimentul că dacă aș sta o vreme mai îndelungată acolo, mi s-ar părea că până și timpul stă pe loc într-o relaxare totală, că viața rămâne la aceleași dimensiuni, fără a se dilata sau a se contracta, și probabil n-aș mai simți că îmbătrânesc.

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=Dr24COZlKHE


[fb]
---
Trimis de irinad in 20.09.17 21:49:45
Validat / Publicat: 21.09.17 08:12:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3430 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Vase mici în portul din Kymi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69500 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[21.09.17 08:12:02]
»

@irinad: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Mutat în rubrica "Descoperă Kymi, EVIA [EUBEEA]" (nou-creată pe sait)

irinadAUTOR REVIEW
[21.09.17 08:23:47]
»

@webmaster26: Mulţumesc!

webmaster
[21.09.17 08:29:36]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

=

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

irinadAUTOR REVIEW
[21.09.17 09:00:11]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

crismis
[21.09.17 09:19:57]
»

@irinad: Chiar pare un loc simplu și fermecător! Cunosc senzația despre care vorbești, am trăit-o de multe ori în astfel de locuri, dar cel mai pregnant am trăit-o vara trecută, la plecarea de pe insula Aegina. De-a lungul micului nostru sejur, am avut mereu senzația că toate sunt încremenite în timp, inclusiv oamenii, cu stilul lor binecunoscut: "acum... sau mai târziu... sau și mai târziu... "

M-a relaxat teribil atmosfera aceasta și culmea e că, la întoarcerea acasă am rămas multă vreme în starea aceea!...

irinadAUTOR REVIEW
[21.09.17 10:15:06]
»

@crismis: Da, acolo aveam senzația că viața s-a oprit în loc, noroc că mai plecam și interveneau alte locuri, alte peisaje. Însă, pentru reîncărcarea bateriilor, câteva zile în Paralia Kymi sunt numai bune de trândăvit. Eu nu pot sta prea mult într-un loc, fiindcă am o fire de așa natură, dar, în mod clar, timpul are alte dimensiuni acolo! Chiar și așa, am simțit energia binefăcătoare a locului. Cred că ai înțeles ce am vrut să spun.

Mulțumesc de vizită, ecou, aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ioana74
[21.09.17 10:16:28]
»

@irinad: Chiar o incantare pentru sufletele noastre Mi-a placut ideea de a amenaja un loc de joaca in apa pentru cei mici, nu am mai vazut-o niciunde. Un motiv in plus sa introduc destinatia pe lista mea. M-am detasat total citind articolul tau, m-am transpus pe stradutele din Kymi, m-am deconectat total. Felicitari pentru alegerea destinatiei, chiar e superba!

irinadAUTOR REVIEW
[21.09.17 10:35:00]
»

@ioana74: Nici eu n-am prea mai văzut așa ceva, dar ziua, la plajă, erau preponderent familii cu copii micuți. Era acolo și un instructor care îi ajuta să folosească toate acele obiecte gonflabile, singuri nu aveau voie. Oricum toți copiii aveau aripioare de salvare, pentru orice eventualitate.

A fost bine și pentru noi, aveam cazarea vizavi de această plajă (peste drum) care ne găzduia mai ales seara, după ce ne întorceam din plimbări, era ca un fel de „plajă a casei”.

Mă bucur că ți-a plăcut plimbarea prin Kymi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
crismis
[21.09.17 11:14:48]
»

@ioana74&irinad: Pe plaja din Sarande (si pe una din Ksamil) am vazut amenajate tiribombe pt copii in apa. Dar, vorba voastra, nu cred ca am mai intalnit asa ceva pana acum. Si mie mi-a placut ideea!

mishu
[22.09.17 08:54:53]
»

@irinad: Un mod frumos de a te pregati de weekend. Normal, asa cum am sost tentata am vazut mai intai pozele si nu mai saturam privindu-le si dara eu eram asa de incantata privind niste poze imi dau seama ce a fost pentru tine.

Cred ca astfel de locuri sunt cele care te relaxeaza cel mai mult transpunandu-te parca intr-un alt timp, unul mai relaxat si mai calm.

Ieri vedeam la televizor un reportaj despre ce sunt in stare locuitorii unui sat de 800 de persoane sa faca pentru a atrage turisti care cred ca zilnic vizitau acel loc in numar mai mare decat locuitorii.

Se pare ca incet, incet oamenii sunt atrasi de altceva.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[22.09.17 15:22:52]
»

@mishu: Într-adevăr, acolo în Kymi peisajele sunt deosebite, nu mai zic de răsăritul de soare care m-a îmbolnăvit și m-a fascinat, așa încât fotografiile pot vorbi mult și bine despre acel loc. Acolo timpul e o noțiune altfel percepută și nu face decât să contribuie la deconectare, relaxare fiindcă nu-l simți cum trece, nu te apasă în niciun fel.

Grecilor le place, în general, să vândă bine, din punct de vedere turistic, cam tot ce ține de țara lor. Acolo în Kymi nu mi s-a părut la fel ca în alte părți din Grecia, e un loc un pic mai necomercial.

Mulțumesc de vizită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[26.09.17 22:26:47]
»

@irinad: Mă intreb dacă la mănăstirea de măicuțe se tine vreodată slujbă. Bănuiesc eu că nu Dar cine sfințește toate cele? Că femeile sunt păcătoase, așa zice popa

Mă fascinează piatra, dar asta zidită, nu cea a timpurilor străbune.

Străduțe abramburite cu pietre zidite, clădiri ce par făcute din fețele pietrelor bătute de ani, toate sunt extrem de frumoase.

Am privit și imaginile din clipul video, frumoase locuri ați văzut!

Vă salut cu drag, felicitări pentru vacanță

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[26.09.17 23:45:21]
»

@krisstinna: Să ştii că şi m-am întrebat şi eu acelaşi lucru, dar n-am cercetat ce şi cum, oricum avuseserăm o zi cu câteva mănăstiri în prima parte, în Loutra Edipsou când afară nu era de plajă şi acum nu s-a mai pus problema de acestea. Mai ales la aceea nici n-a vrut să audă soţul meu, abia am mai intrat prin oraşe la câte o biserică mai frumoasă.

Da, zona este minunată, te cucereşte fără doar şi poate!

Mulţumesc mult de vizită, ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AdrianaM
[01.11.17 02:05:21]
»

Buna irinad,

Felicitari pentru atat de frumoasa descriere. Te rog sa-mi spui, oare, fara rezervare, crezi ca gasesc cazare in Paralia Kymi la sfarsitul lui iunie sau inceputul lui iulie? Sigur, ceva cu vedere la mare, un studio decent si atat. In privinta costurilor, ma gandesc la 30-35 euro/studio dublu cu aer conditionat si wifi.

Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[01.11.17 09:22:24]
»

@AdrianaM: Mulţumesc mult pentru aprecieri, mă bucur că articolul meu despre micuţul Kymi şi a sa staţiune litorală ţi-au fost pe plac. Ştiu că şi tu iubeşti Grecia, aşa că îţi recomand cu căldură Evia cu locurile sale cunoscute sau mai puţin cunoscute.

Cât priveşte preţul la care te-ai gândit, mi se pare unul corect (deşi te poţi aştepta şi la un preţ uşor mai ridicat), e posibil să găseşti la faţa locului cazare fără a avea rezervare, însă eu, din fire, sunt mai precaută şi prefer să o am aranjată dinainte, chiar dacă, uneori, poate găseam ceva mai bun ad-hoc.

Paralia Kymi are locuri de cazare, zic eu, destule, dar în perioada specificată de tine s-ar putea să fie mai mare afluenţa de turişti, aşa că mai cumpăneşte în această privinţă.

Vacanţe frumoase îţi doresc şi de acum înainte!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Pinculete
[24.07.19 10:27:22]
»

@irinad: Foarte interesante si bine scrise articolele tale despre Evia, cu descrieri documentate si folositoare.

As vrea sa mergem in septembrie 2019 in misterioasa insula, mai putin cunoscuta noua, romanilor, din pacate nu am facut nicio rezervare, e destul de tarziu, nu ma hotarasc asupra zonei de nord sau sud, as vrea sa te intreb daca in Loutra-Edispos merita sa mergi la izvoarele termale despre care am auzit ca ar avea puteri tamaduitoare, eventual conditii si costuri. M-ar tenta mai mult sudul sau SE, cred ca e mai exotic, iar Kymi pare de vis in descrierea ta. Felicitari pentru articole, ilustratii si muzica!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[24.07.19 19:15:28]
»

@Pinculete: Mulţumesc pentru aprecieri, Evia a rămas o destinaţie de care ne-am ataşat mult soţul meu şi cu mine. Am văzut în Loutra Edipsos foarte mulţi oameni la tratament, cei mai mulţi de vârsta a treia. La izvoarele termale care se varsă direct în mare, creându-se nişte " copăi" naturale, era înghesuială atât ziua, cât şi noaptea. Îmbăiatul este gratis acolo, am încercat şi noi de câteva ori (am prins), deşi apa era cam fierbinte. Altceva nu ştiu să vă spun mai mult. Apele sunt, într-adevăr, vindecătoare judecând după numărul celor ce vroiau să le încerce.

M-ar tenta mai mult sudul sau SE, cred ca e mai exotic

Sudul şi sud-estul Eviei sunt foarte frumoase, dar zone mai scumpe, fiind foarte aproape de Atena, atenieinii vin în week-end, au case de vacanţă pe acolo.

Kymi pare de vis

, mie aşa mi s-a părut, de multe ori îmi amintesc cu mare drag de orăşelul dr. Papanikolau şi de zona de coastă de acolo. Regretul meu cel mare a fost că nu am putut vizita şi insula vecină, Skyros.

Dacă-ţi place Grecia mai rurală şi mai rustică, Evia este o soluţie bună de vacanţă până nu va fi sufocată şi ea de turismul de masă.

Alegere inspirată îţi doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Pinculete
[25.07.19 14:23:54]
»

Iti multumesc pt raspuns, vreau sa-ti mai cer o parere:

crezi ca daca am merge fara masina (cu avionul) putem vizita ceva? adica exista autobuze sau putem inchiria o masina sau un scuter?

Mi-ar placea sa stau cateva zile in nordul insulei si alte cateva in partea de sud, cum ati procedat voi, sau chiar in capitala insulei; parca ati vizitat-o, este un oras aglomerat, ai ce sa vezi?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[25.07.19 20:59:29]
»

@Pinculete: Cu plăcere, mea culpa că nu pot destul de repede. Cred că dacă aţi veni cu avionul, cel mai bine ar fi să închiriaţi o maşină cu care să vă deplasaţi prin insulă. Cu autobuzul nu cred să fie o soluţie foarte bună, ar trebui studiat bine programul curselor KTEL, dar chiar şi aşa distanţele sunt mari în Evia, doar este a doua insulă a Greciei ca mărime, şi cum vreţi să staţi câteva zile în nord şi alte câteva în sud, trebuie ştiut pe ce vă bazaţi.

Am vizitat Chalkida într-o zi, practic eram în excursie, şi ne-a plăcut. Nu este un oraş foarte mare, dar are ceva obiective care nu trebuie ratate şi despre care am scris separat un articol, într-adevăr. N-am putut atinge tot, dar nu cred să greşiţi dacă vă luaţi cazare acolo câteva zile, nu este aglomerat excesiv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Pinculete
[26.07.19 08:23:34]
»

@irinad: Mii de multumiri, voi scrie si eu cate ceva la sosire, mi se pare frumos si util sa ne impartasim impresii unii altora, avem toti de castigat.

Vacanta frumoasa iti doresc!

cu drag,

Pinculete

irinadAUTOR REVIEW
[26.07.19 18:32:34]
»

@Pinculete: Din nou, cu plăcere, vă aşteptăm cu propriile impresii pentru a aprecia din mai multe puncte de vedere diverse obiective şi destinaţii din care cititorii să extragă ce li se par util.

Şi eu vă urez vacanţe frumoase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AdrianaM, crismis, ioana74, irinad, mishu, Pinculete
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kymi:
  • Jul.2009 Paradisul din Kymi — scris în 22.12.10 de badge® din BUCURESTI - RECOMANDĂ
  • [Selectat ca MG AFA ptr această destinaţie]

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070165157318115 sec
    ecranul dvs: 1 x 1