ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Un altfel de circuit al Greciei.

TIPĂREȘTE

Despre Grecia au fost postate pe AFA peste 1900 impresii din care cele mai multe pentru cazare. Poate la fel de multe sunt cele pentru sejururi în staţiuni în care poţi merge vara cu nevasta, copiii şi maşina să-ţi încarci bateriile la soare pentru un an întreg. Pentru circuitul Greciei nu s-au scris decât 15 review-uri din care cu itinerariu apropiat de cel făcut de noi, numai unu-două, de exemplu al Krondiei din 2010 - vezi impresii. Legea cererii şi ofertei: nu se consumă, nu se postează. Totuşi încerc să scriu câteva impresii pentru situaţia în care din cei 50000 de useri ai saitului nostru ar fi unii care ar opta pentru acest gen de călătorie, adică turul Greciei în 8 zile cu autocarul.

1. Controverse.

Cu un an în urmă Iulianic a deschis la stratosferă un subiect foarte interesant: sejur sau circuit şi excursie individuală sau în grup? Ea pleda pentru circuitele organizate în grup atunci când partenerul nu e disponibil şi mergi de unul singur sau pur şi simplu eşti solo, când distanţele sunt mari şi ai multe de văzut şi când n-ai timp sau pricepere să organizezi excursia de acasă dar ai o condiţie fizică bună şi vrei să călătoreşti. Subiectul a fost larg dezbătut, mulţi useri expunându-şi punctul de vedere, majoritari fiind cei care preferau circuitele individuale cu maşina proprie. Eu am fost categoric împotriva excursiilor în grup organizat. ˝ Am încercat multe agenţii, din cele cu renume dar fie cazarea era proastă în sens de amplasament, fie ghidul era nepregătit, fie se săreau obiective, aşa că de multe ori am rămas cu un gust amar iar alteori ne-am completat singuri programul. Din aceste nereuşite pot aminti Coasta de Azur, Coasta Amalfitană, Croaţia, Cipru, Turcia. Următoarele excursii le-am făcut pe cont propriu.˝, scriam în martie 2014. Ca urmare a acestei convingeri, la un an distanţă, vineri 10 aprilie 2015, în Vinerea Mare, la ora 6.00 ne urcam în autocarul spre Grecia pentru o excursie organizată de opt zile. Cu această ocazie am confirmat expresiile ˝ la donna e mobile˝ valabilă la orice vârstă şi "never say never˝.

2. Itinerariul.

Ziua 1. Bucureşti - Sidirokastro, orăşel în Grecia apropiat de graniţa cu Bulgaria. Distanţa de aproape 600 km a fost parcursă în 15 ore, timp în care s-au făcut opriri pentru vizitarea Veliko Târnovo şi a mănăstirii Rila.

Ziua 2. Dimineaţa deplasare la Ouranopolis (170 km) pentru croaziera dealungul muntelui Athos, după amiaza vizită fulger din maşină a Salonicului şi vizitarea bisericii Sf. Dumitru. Seara am ajuns la Katerini (210 km) unde fiind sâmbăta Paştelui am asistat la slujba de Înviere.

Ziua 3. Dimineaţa am parcurs distanţa de 175 km până la Meteora unde am vizitat două mănăstiri suspendate. După amiaza, până seara târziu am străbătut 350 km până la Atena cu oprire la Termopile.

Ziua 4. Croazieră opţională pe marea Egee cu vizitarea insulelor Hydra, Poros, Egina. Prânz şi spectacol folk grecesc pe vapor. În Egina s-a vizitat opţional manastirea în care se află moaştele sfântului Nectarie, tămăduitorul.

Ziua 5. Turul Atenei din autocar (fără opriri), vizită devreme pe Acropole. Deplasare la Cap Sunion, distanţă 75 km de Atena. Seara, opţional cina festivă la un restaurant în Plaka.

Ziua 6. Excursie în Peloponez peste canalul Corint până la teatrul antic Epidaurus (140 km de Atena), apoi in vechea capitală Nafplio (40 km) şi Micene cu mormântul lui Agamemnon (25 km).

Ziua 7. Dimineaţa deplasare la Delfi (190 km de Atena) iar dupa amiaza vizită opţională la manăstirea Koto Xenia unde se află brâul Fecioarei şi alta la manastirea din grotă, sfanta Paraschiva. Cazare la Sidirokastro în acelaş hotel cu cel din prima seară. Distanţa parcursa fiind de cca. 600 km plus opririle, am ajuns la hotel după orele 10 seara.

Ziua 8. Plecare spre Bucureşti cu oprire în Sofia pentru vizita catedralei Alexandru Nevski, distanţa parcursa 550 km. S-a ajuns la autobaza de la Gara de Nord la 9 seara.

3. Costul excursiei, opţionale şi tarife de intrare.

Preţul afişat al excursiei a fost de 295 eu, acesta incluzând transport autocar 2 stele, cu aer condiţionat şi TV (bun), şapte nopţi cazare in hoteluri de trei stele acceptabile (la Sidirokastro chiar foarte bun). Ghida a fost foarte bine pregătită iar şoferii excelenţi. La costul de mai sus s-au adăugat: 85 eu croaziera pe cele trei insule cu prânzul pe vas; 35 eu. croaziera la muntele Athos şi vizitele la Veliko Târnovo şi manastirea Rila. Am mai dat câte 5 eu pentru fiecare din vizitele de la manastirea sfântului Nectarie, la brâul Fecioarei, pentru ghidul grec vorbitor de română de pe Acropole şi alţi 5 eu pentru ai noştri. Una peste alta a costat 435 eu, la care dacă mai adăugăm şi masa de prânz consistentă la cca 10 eu/zi se ajunge la o cheltuială totală de 500 eu/persoană.

4. Programul.

În general programul fiecărei zile începea la 7 sau 7.30 după servirea micului dejun. Dura până la orele 20-21. Dacă într-o noapte se ajungea la orele 22 sau 23, a doua zi se pleca la opt, după un repaos de nouă ore necesar şoferilor pentru odihnă. În jurul orelor 14-15 se dădea o pauză de masă de o oră- o oră şi ceva la restaurante aflate pe traseu, agreate de agenţia turistică şi în care s-a mancat bine şi ieftin. La câteva ore se dădeau pauze pe la benzinării dar acolo fiind puţine cabine se pierdea destul timp la coadă.

Programul a fost obositor şi pentru cei tineri din cauza multor ore de stat nemişcat pe scaun cu picioarele atârnate. Mulţumesc lui Dumnezeu n-am fost mai obosită decât alţii şi iavaş-iavaş am urcat la Delfi până sus la amfiteatru, ca să nu mai vorbim de cele două Meteore şi Acropole. Cu toată frumuseţea peisajului montan, la un moment dat te plictiseai mai ales dacă nu puteai urmări filmele puse la TV din cauza distanţei faţă de ecran. La sfârşitul zilei picioarele erau umflate butuci şi numai un masaj cu duşul cu apă rece pe glezne le putea desmorţi.

5. Mancarea.

Deşi am dormit în trei hoteluri, micul dejun a fost acelaşi, ieftin şi prost. Cafea fără aromă, suc din care răzbăteau chmicalele, ouă fierte, brânză topită felii, şuncă cu gust de cauciuc, iaurt bun. Dacă te fereai de şuncă (doi-trei turişti au făcut o mică indigestie în primele zile) te puteai pune la cale, mai ales că pâinea era excelentă.

La prânz am mâncat bine, proaspăt şi ieftin. Din opt zile, în patru am mâncat o musaca delicioasă (7-7.50 eu porţie mare), bere grecească în jur de 2 eu, cafea bună 1.50-2 eu. Pe amândoi ne costa prânzul 20-22 eu. În toate restaurantele erau chelneriţe românce bucuroase că ne întâlnesc.

Seara am mâncat împreună cu prietenii cu care am fost în excursie, din desagă ouă roşii, salam de Sibiu, caşcaval, cozonac, vin (6-7 eu sticla). Toate camerele aveau minifrigider. Autocarul a oprit la nişte producători de unde am luat mandarine şi portocale cu 1.50 eu, ulei de măsline, măsline la borcan, stafide, pistaş, cu preţuri apropiate de cele de la noi dar cu alt gust şi aromă datorită prospeţimii.

6. Cazarea.

Am dormit două nopţi, prima şi ultima la hotelul Olimpic din Sidirokastro, localitate aşezată în apropierea graniţei, o noapte la hotelul Olimpion din Katerini şi patru la hotel Apollo din Atena. Despre preţurile afişate pe booking.com diferite de cele de la recepţie şi cu siguranţă cu mult mai mici pentru grup, curăţenie, facilităţi, amplasament, voi scrie reviewuri separate. Cu unele minusuri peste care dacă nu eşti ultra pretenţios se poate trece, pot spune că au fost acceptabile mai ales datorită camerelor curate.

7. Bordul.

Bord, aşa îi plăcea ghidei să numească personalul. Soferii, doi băieţi tineri au condus foarte bine, ne-au pus filme documentare plus de vreo două ori Troia, au ajutat bărbaţii mai în vârstă la scoaterea bagajelor din autocar.

Ghida, fostă profesoară de istorie, pe lângă faptul că era foarte bine pregătită era o persoană amabilă şi îndatoritoare. Avea o aplecare deosebită spre religie şi pot spune că datorită ei, fiind şi Paştele, excursia a avut şi un caracter ecumenic.

8. Grupul.

Grupul de 40 persoane era format din 7-8 familii şi în rest persoane singure, majoritatea femei în jurul vârstei de cincizeci-cincizeci şi ceva de ani. Erau persoane care mai fuseseră în excursii şi ştiau să respecte disciplina privind orele de plecare ale autocarului dimineaţa sau după opriri. O excepţie a fost făcută de două fete care au întârziat de două ori câte cinci minute dar după ce au fost puse la punct, au intrat în rând.

O pată de culoare o constituia două surori brazilience între două vârste, salariate, care în fiecare an făceau concediul în altă ţară. Nu ştiau română, engleza doar la nivel de thank you, nu înţelegeau nimic din explicaţii dar erau vesele şi se vedea pe ele plăcerea pură de a călători. Trei basarabence veniseră după bişniţă, nu le păsa nici de ruşi, nici de UE şi când era de urcat la ruine, spuneau invariabil ˝amu eu nu sui că vreu să şed olecuţâ să mă hodihnesc˝

9. Ca şi încheiere.

Îmi menţin părerea că din punct de vedere al gestionării timpului, al alegerii obiectivului şi al libertăţii, al bucuriei de a explora, excursiile individuale sunt de preferat. Asta cu condiţia ca cel de la volan să nu considere un sacrificiu condusul maşinii sute şi sute de kilometri. De asemeni să te descurci prin sensurile unice ale oraşelor până la hotelul în care ai făcut rezervarea. Pentru cei mai în vârstă acest mod de a călători poate constitui un stres sau povară fiind preferabilă o singură locaţie şi împrejurimile ei. Dacă am fi luat bilete de avion low-cost şi am fi rezervat cameră prin booking.com la Atena nu ar fi fost deloc obositor dar ca să vedem tot itinerariul, ar fi trebuit să apelăm la agenţii locale care ar fi luat pielea de pe noi.

Excursia pe care am făcut-o o consider reuşită datorită itinerariului, ghidului, şoferilor şi a cazării bunişoare. Ca puncte negative menţionez programul prea condensat şi obositor (părerea generală, nu numai a mea), orele prea matinale de plecare, oferta unor opţionale aflate departe de traseul principal cât şi tururile oraşelor Atena, Salonic, Sofia făcute din fuga calului fără o oprire pentru a face măcar o poză sau a cumpăra un magnet.Câteva persoane au renunţat la o zi de obiective pentru a vedea şi a face shopping în Atena.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Michi in 21.04.15 16:29:42
Validat / Publicat: 21.04.15 18:58:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5494 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Manăstiri în muntele Athos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 103450 PMA (din 93 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Rodel
[21.04.15 19:30:57]
»

Eu am renunțat la acest tip de excursie pentru că mi se pare mult prea obositor, multe obiective le vezi în fugă și mare parte din timp o petreci în autocar. Felicitări că ați rezistat!

traian.leuca †
[21.04.15 19:45:14]
»

@Michi-am onoarea unui superbonus!

MichiAUTOR REVIEW
[21.04.15 19:57:55]
»

@Rodel - Sunt exact motivele pentru care am susţinut şi susţin cu convingere turismul individual. Voiam însă să mai vedem odată Grecia, mai făcusem turul ei acum 23 de ani rămânând cu o impresie puternică.

Soţul nu mai poate conduce distanţe atât de mari şi să zburăm în Atena ca să stăm lipiţi acolo nu ne-ar fi convenit deşi ar fi fost de văzut multe muzee.

Am făcut un compromis şi am luat autocarul ştiind că suntem destul de rezistenţi sau mai bine zis răbdători. Oboseala a trecut după prima noapte dormită acasă şi pe măsură ce capăt distanţă rămân amintirile frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Camelia19
[21.04.15 20:54:24]
»

@Michi: Felicitari pentru rezistenta si rabdarea de care dati dovada. Eu nu am fost niciodata intr-un circuit organizat, mereu am preferat sa merg de capul meu, sa caut si sa rezerv cazarile din timp si sa alcatuiesc un itinerariu dupa placul meu, chiar daca asta presupune multe saptamani de studiu. Sigur, o sa procedez asa cat o sa mai pot, dupa care ma voi orienta spre alte variante de vacante, inclusiv cele organizate.

Acum pentru mine o vacanta adevarata inseamna neaparat circuit combinat cu cateva zile de relaxare intr-un loc (un fel de circuit cu sejur), pe cand sejurul simplu e doar o solutie de avarie, daca-i pot spune asa, cand timpul si finantele nu permit mai mult.

Citind impresiile @Krondiei la care ai facut tu trimitere, am observat ca si noi am facut in 2013, cand am vizitat Grecia pentru prima oara, un circuit asemanator, dar cu 5 zile mai lung. In 15 zile am vazut Meteora, Delphi, Termopile, Atena (4 zile), Epidaur, Olimpia, Zakynthos si Salonic. In Zakynthos am stat 7 zile, a fost saptamana de relaxare, desi numai pe drumuri am fost in toate cele 7 zile.

In cazul circuitelor organizate lipseste partea asta de relaxare, care s-ar cere dupa cateva zile de alergatura. In 2014 am facut iarasi ceva asemanator si am parcurs in jur de 3000 km, la fel ca in 2013, dar de data asta cu motocicleta. Un mare dezavantaj al circuitelor pe cont propriu mi se pare costul ridicat si faptul ca ai nevoie de mai mult timp (macar 2 saptamani) pentru a nu transforma concediul intr-un chin, dar avantajele sunt pe masura.

MichiAUTOR REVIEW
[21.04.15 21:36:48]
»

@Camelia19 - Citind că ai făcut un circuit de 3000 km cu motocicleta am cautat sa vad ce vârstă ai. La 20-30 de ani o excursie cu autocarul ţi-ar da senzaţia că eşti la arest preventiv, că tot se poartă. Noi nu mai avem în faţă mulţi ani de turism, vrutul şi pututul la un moment dat nu se vor mai suprapune aşa că ne ostoim foamea de călătorii cu ceeace la momentul respectiv considerăm că e fezabil.

Cât priveşte intercalarea unor sejururi de odihnă astea sunt necesare şi obligatorii celor tineri care muncesc şi nu celor aflaţi într-un permanent sejur la domiciliu. În ultimii ani am făcut turism individual cu transport avion la Paris, Viena. Londra, Roma, stând 7-8 zile în aceeaşi locaţie şi vizitând oraşul şi împrejurimile nemaifiind capabili de circuite individuale..

iulianic
[21.04.15 22:20:27]
»

@Michi - Chiar mă întrebam unde aţi dispărut în ultima perioadă. Aşadar, aţi făcut Paştele în Grecia. Frumos! Grecii consideră Paştele cea mai importantă sărbătoare din an.

Cât despre circuit... ce pot să zic decât că vă felicit pentru idee şi mai ales pentru curaj. În 2007 am făcut şi eu circuitul Greciei în 10 zile. Am atins toate obiectivele de care amintiţi, am făcut chiar şi croaziera în cele trei insule şi cea de lângă Athos. Am amintiri frumoase de atunci.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
melena
[22.04.15 07:31:57]
»

Felicitari! Frumos, util si la subiect.

Safta Radu
[22.04.15 10:42:20]
»

Eu am onoarea acordarii ZUPERBONUSULUI!

grecudoina
[22.04.15 16:12:53]
»

si pt. mine ati disparut de la intalnirea de la Predeal. Cred ca mi-ai spus ca o sa pleci, dar... incep sa am minusuri in memorie, mii de scuze. Imi place cum ai scris rw, super..., desi am trecut si eu prin majoritatea acelor locuri, inclusiv suitul pana la Meteora (ehe, ehe... eram mult mai tanara, aveam 55 ani), rw l-am citit cu multa placere.

Ref. la cazari, cred ca costa ricani, dau clasa europenilor (vezi ultimul rw)

Felicitari pt rw, pt stilul concis si atotcuprinzator.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
MichiAUTOR REVIEW
[22.04.15 20:24:31]
»

@grecudoina - N-am vrut să condimentez reviewul cu ce mi s-a întâmplat la Meteora. Nouă femeilor ni s-au dat nişte şorţuri lungi să le punem peste pantaloni. Am vizitat, m-am uitat, am coborât scările, am mers 2-300 m până la autocar şi când să urc scara văd că mi-am prins talpa pantofului de o cârpă. Era şorţul. Deşi am mers alături de 5-6 turişti nimeni n-a observat. Ce să fac că autocarul pleca? L-am luat cu mine. Acasă problemă. Nu-l pot utiliza la bucătărie ptcă e obiect bisericesc, nici să-l arunc că e sacrilegiu. După ce m-am frământat bine mi-a venit o idee. Merg la biserică şi-l las într-o o pungă la o strană cu un bilet că e de la Meteora. Il va găsi lumânăreasa şi ori îl opreşte ea, ori îl dă preotului.

grecudoina
[22.04.15 20:53:26]
»

@Michi - esti o dulce. Eu cand am urcat la Meteora, am fost avertizati de ghida sa nu venim cu pantaloni. Aveam la mine o rochie in bretelute dar lunga pana la jumatatea pulpei, iar peste ea mi-am luat o bluza. Asa am scapat de aceea nenorocire de fusta, cu care toate femeile cu pantaloni au primit-o. Ce nu inteleg e, cum ai putut cobora scarile cu ea, fara sa te impiedici. Oricum m-a distrat patania ta. Ce idee geniala ti-a venit, precis ca lumanareasa il va pastra cu sfintenie, dupa ce va citi ca este de la Meteora si o sa dea si acatiste pt. persoana care i-a daruit sortul

iulianic
[22.04.15 21:25:29]
»

@Michi - În legătură cu "şorţul" mai sunt şi alte variante. Îl puteţi înapoia trimiţându-l prin poştă, prin cineva care merge acolo curând sau chiar puteţi repeta călătoria. Meteora are întotdeauna ceva frumos de arătat.

În circuitele mele, mi s-a întâmplat să plec cu cardul de acces în camera de la hotel. Mi-am dat seama că e la mine după mulţi kilometri de traseu. Am spus ghidului crezând că-mi va da o idee, dar a zis că nu-i nimic, emit altul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MichiAUTOR REVIEW
[22.04.15 21:46:33]
»

@iulianic - Am să contactez ghida, poate i-l dau ei.

ANILU
[23.04.15 11:55:35]
»

Frumos.

Am retinut de la Predeal cand ne-ati spus ca plecati in circuit in Grecia.

Din descrierile dvs. mi-am amintit locuri pe care le-am vazut/vizitat si noi.

Asteptam acum rew. din Rodos.

vasilica
[26.04.15 19:56:29]
»

Frumos tare! De câte ori vă citesc, doamnă Michi îmi vin lacrimi în ochi din motive personale pe care n-am să le menţionez dar şi din admiraţie şi bucurie. Ei, şi după ce-mi şterg lacrimile, ochii mi se rotunjesc şi se măresc de uimire şi nu contenesc să îmi dau nişte palme virtuale peste frunte "Doamne, cât avem de învăţat de la omul acesta! "

Nici nu mai ştiu dacă am mai scris sau doar am gândit pentru mine lucrurile astea, dar în niciun caz nu e de prisos să repet că sunteţi un model de urmat.

Bine, în cazul de faţă, eu n-aş urma neapărat modelul de a călători cu autocarul , dar voinţa, optimismul, tăria pe care ni le revelaţi sunt extraordinare. Acestea trebuie copiate.

Mulţumim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[07.05.15 13:40:31]
»

Împreună cu continuările sale, Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie (şi acest tip de vacanţă)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Camelia19, grecudoina, iulianic, melena, Michi, Rodel, Safta Radu, vasilica
Alte impresii din această RUBRICĂCircuit Grecia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059911012649536 sec
    ecranul dvs: 1 x 1