ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.10.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 07.03.14
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Am fost si eu in Corfu Town!

TIPĂREȘTE URM de aici

A 4-a zi de vacanta am ales sa vizitam Corfu Town. Nu puteam sa plecam de pe insula fara sa vedem capitala! Am luat autobuzul la ora 09:00 din statia de autobuz din Agios Gordis si am pornit spre minunatul Corfu Town. Drumul este de aproximativ 40 de minute, iar costul unui bilet dus-intors este de 4.8 euro/persoana.

Ajunsi in statia Green Bus din capitala, ne-am dat jos si am pornit in descoperire. Ni s-a recomandat sa mergem pe faleza pana ajungem la Fosta Fortareata (pe care vroiam sa o vizitam). Acest sfat este foarte bun deoarece sunt foarte multe stradute in Corfu Town si te poti pierde destul de usor.

Chiar langa Green Bus este Noua Fortareata care arata foarte frumos. Intrarea costa 4 euro, iar cine urca toate scarile primeste o bautura gratis. Am inteles ca acest lucru se face pentru a atrage mai multi clienti.

Construita intre 1576 si 1645, este aproape in intregime o colina artificiala, delimitata de restul teritoriului prin canale adanci. Monumentul este un adevarat exemplu de arhitectura militara, avand numeroase tuneluri si ziduri masive. Din varful ei se poate admira panorama orasului vechi, savurand in acelasi timp o cafea pe terasa barului construit aici.

Fortareata noua (Neo Frourio) este, de fapt, un complex imens de fortificatii ce domina partea de nord-est a orasului. Unul dintre ziduri face legatura intre Neo Limani (Portul Nou) si oras, printr-o strada care strabate piata de peste. Aceasta zona a fost pana de curand restrictionata, datorita prezentei unei garnizoane navale, insa actualmente este deschisa publicului, turistii putand face un tur al labirintului medieval format din coridoare si fortificatii. Leul inaripat al SF. Marcu, simbol al Venetiei, poate fi admirat la intervale regulate, impodobind fortificatiile.

Trecand pe langa frumoasa fortareata, am ales sa riscam si sa ne aventuram pe stradutele mici si intortocheate. Am dat de o multime de magazine unde se putea gasi orice. Pe stradutele acestea preturile sunt mai mici decat pe strazile principale. Cu toate acestea, comparativ cu Agios Gordis, pot spune ca in Corfu Town preturile sunt cu 3-5 euro mai mari.

Eu am cumparat asa: Ulei de masline la 1 l cu 10 euro, o crema de corp cu ulei de masline la 200 ml cu 8.5 euro si o sticla de liquor de kumquat cu 10 euro.

Biserica Sf. Spiridon

Catedrala Sfantul Spiridon este cea mai renumita biserica ortodoxa din Corfu deoarece aici se gasesc Moastele intacte ale Sfantului Ierarh Spiridon al Trimitundei, cinstit si ca ocrotitor al insulei. Avand cel mai inalt turn din oras, Biserica Sfantul Spiridon poate fi vazuta de aproape oriunde ar fi privit orasul. Biserica a fost construita in anul 1596, ea inlocuind vechea Biserica Sorokos, daramata in urma zidirii zidurilor orasului vechi. Moastele Sfantului Spiridon au fost asezate in aceasta localitate in anul 1453.

Biserica Sf Spiridon e chiar langa Coin Muzeum. Legenda spune ca oricine merge si se inchina la moastele Sf. Spiridon se va intoarce cu siguranta in Corfu candva. Prin urmare, am fost si noi! Era foarte multa lume care statea la coada sa vada moastele. Fetelor li se dadeau esarfe si fuste sa se acopere inainte sa intre sa se inchine.

Fortareata veche

Cel mai important punct de atractie al insulei este, cu siguranta, orasul vechi, Palaio Frourio (“Fortareata Veche”, in traducere literala), situat in extremitatea estica a orasului Corfu, pe o peninsula stancoasa, inconjurata de ziduri fortificate care, in unele zone, s-au prabusit in mare din cauza eroziunii. Fortareata a inceput sa fie locuita din secolul al VI-lea, dupa ce orasul a fost devastat, iar ulterior a fost transformata intr-o zona militara.

Interiorul fortificatiei a fost renovat, aici avand loc in prezent mai multe evenimente culturale prin care este recreata atmosfera unor evenimente istorice trecute. Cel mai inalt punct al fortificatiei il constituie un obelisc natural, in varful caruia se afla un observator militar si o cruce. La baza observatorului se afla Biserica Sf. Gheorghe, a carui constructie in stil clasic se remarca prin cele sase coloane dorice.

Intrarea este 4 euro (ca si la Fortareata Noua), insa la urcare nu se da nimic gratis. Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii isi doresc mai mult sa vada Fortareata Veche decat cea Noua. Este intr-adevar spectaculoasa. Este un pic de urcat, insa efortul merita. Privelistea este absolut superba. Ceea ce nu mi-a placut a fost faptul ca scarile sunt fooooarte alunecoase. Am avut emotii pana am coborat de tot.

Din exterior am admirat Biserica Sf. Gheorghe. Aceasta biserica a fost construita in perioada in care insula apartinea protectoratului britanc (1815-1864). Constructiile au inceput in 1840 in concordanta cu designul dorit de arhitectul militar britanic Anthony Emmett. S-a vrut ca biserica sa serveasca nevoilor celor din garnizoana britanica care stationau in Fortareata Veche. Apartine stilului “georgian”, un stil arhitectural neo-clasic care a predominat in Anglia in acea perioada. Cand britanicii s-au retras din Insulele Ionice, urmand uniunea cu Grecia (21 Mai 1864), biserica a fost transformata intr-una ortodoxa.

In scurta vizita in Corfu am mai vizitat si Coin Muzeum. Aici am tras cu ochiul asupra istoriei bacnotelor din Grecia. Muzeul este chiar vizavi de biserica Sf. Spiridon, iar intrarea este gratuita. Colectia impresionanta cuprinde bacnote grecesti datand din 1822 si incluzand (bineinteles) ultimele bacnote ce au iesit din circulatie in 2002 odata cu aparitia euro. Muzeul cuprinde mai mult de 2000 de exponate cum ar fi schite, esee si placi de printat pentru diverse bacnote grecesti, arhive materiale, documente etc. Muzeul merita vizitat, mai ales daca aveti ca obiectiv Biserica Sf. Spiridon.

Mancarea

Am mancat la Pig Masseria Grill House care este chiar vizavi de Fortareata Veche. Aici am mancat cel mai mare platou de mancare din Corfu! Am comandat un platou variaty for 2 care ne-a ajuns la 4 oameni. Bine... unul din baieti si-a mai comandat ceva pe langa pentru ca are apetitul mare, dar noi restul de 3 ne-am ridicat satui de la masa. Mancarea a fost foarte buna. Platoul este cel clasic cu Souflaki, carne de gyros, salata etc. Localul si servirea primesc nota 10!

Dupa o zi lunga, obositoare si superba am plecat cu green bus-ul de 20:30 inapoi spre Agios Gordis (vezi impresii).

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AleDia in 28.10.15 09:27:58
Validat / Publicat: 28.10.15 10:11:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3947 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AleDia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Programul la autobuz
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster33
[28.10.15 10:11:51]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar ilustra perfect textul, fiind mai mult decât binevenite. Sunt întotdeauna căutate şi apreciate de cititorii interesaţi în această destinaţie...
Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=10697

calatorul
[28.10.15 10:18:45]
»

Foarte frumoasa relatare, interesanta si captivanta, ma bucur sa acord primul vot binemeritat. Mi-a reamintit cu placere de locurile pe care le-am vazut acum cativa ani, intr-un oras minunat si atragator. Interesante si utile informatiile oferite in review si convingatoare impresii de calatorie. Felicitari pentru excursie si vizite, alegeri inspirate si vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AleDiaAUTOR REVIEW
[28.10.15 11:14:44]
»

@calatorul50 - Multumesc frumos pentru apreciere. Incerc sa redau prin cuvinte cat mai bine felul in care m-am simtit in vacanta. Diseara sper sa reusesc sa incarc si cateva din pozele ce stau si asteapta cuminti in folder.

Rodel
[28.10.15 16:59:11]
»

Kerkira, unul dintre cele mai frumoase orașe grecești. L-am vizitat, l-am admirat. Mi-au rămas în amintire străzile înguste, cu rufe atârnând de la o casă la alta, un semn al influenței venețiene, verdeața multă ce acoperea în unele locuri străzile, cele două fortărețe între care se întinde orașul vechi, Esplanada, o zonă pietonală cu multe restaurante și terase, Biserica Sf. Spiridon ocrotitorul orașului și al insulei. N-am stat decât câteva ore în Corfu Town, prea puțin ca să văd totul, dar suficient ca să-i gust frumusețea și farmecul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AleDiaAUTOR REVIEW
[02.11.15 08:21:25]
»

@Rodel - De acord. Corfu Town are o frumusete aparte si este un oras plin de viata (si de oameni). Mi-ar placea sa-l revad candva si sa-i aloc mai mult timp.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AleDia, calatorul, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Kerkira (Corfu Town) :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060370922088623 sec
    ecranul dvs: 1 x 1