76741 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Achillion - palatul împărătesei Sissi [Gastouri]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.03.2017
DE
Avatar Lucien
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Miercurea Ciuc
înscris/ă în 29.01.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
14 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Palatul Achilleon


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Palatul Achilleon este unul din principalele puncte de atracție turistică a Insulei Corfu, fluxul turiștilor fiind mare sau foarte mare. Autocarele se înșiră, vin și pleacă, pe străduța cu sens unic din fața complexului muzeal. Cu toate acestea, timpul de așteptare până la intrarea în curtea palatului, nu este mare. Grupurile intră însoțite numai de ghizi greci autohtoni, în general cu rol decorativ (așa cere legea), explicațiile fiind, de regulă, date de ghizii care însoțesc autocarele.

Eu am vizitat de trei ori acest palat cu ocazia ”Marelui tur al Insulei Corfu”, de fiecare dată cu același interes, explicațiile fiind oferite de tineri, dar talentați ghizi români, reprezentanți locali ai agențiilor de turism românești care au organizat turul insulei. Din acest punct de vedere consider că este mult mai plăcut să faci excursia în mediu românesc, chiar dacă, eventual, ai putea găsi aceeași excursie la o agenție de turism locală, cu câțiva euro mai puțin.

Palatul Achilleon este ceva care trebuie văzut. Să ajungi în Corfu și să-l ”ratezi” este o mare pierdere culturală și spirituală. Acest palat are o particularitate care îl face foarte deosebit: a fost construit nu pentru a găzdui doar capete încoronate, ci reprezintă o idee, un concept, o filozofie a Elisabetei de Bavaria, împărăteasa Austriei, cunoscută (alintată) sub numele de ”Sisi” (Sissi, Sissy). Sisi este o figură emblematică a sfârșitului de secol XIX, un personaj istoric original, deosebit, puțin excentric, foarte iubit atunci, dar și în prezent. În lumea feminină, în special, ea are o rezonanță aparte.

Istoria palatului

Palatul Achilleon a fost înălțat la Gastouri, o zonă cu aspect muntos situată la câțiva kilometri de Corfu Town. Palatul a fost construit de la zero în anul 1890 ca reşedinţă de vară pentru Sisi, împărăteasa Austriei. Sisi era o femeie puternică, obsedată de frumusețe, dar vulnerabilă după pierderea în 1889 a unicului ei fiu.

Palatul este realizat de Sisi într-o concepție culturală unitară reprezentată de mitologia greacă, fiind denumit „Achilleon” după eroul mitic Ahile (Achile), tema centrală și personajul cheie al întregului ansamblu. Palatul Achilleon este înconjurat de statui greceşti neoclasice, statui si tablouri înfăţişându-l pe eroul Ahile şi scene ale războiului Troian. Atracţia principala este o statuie din marmură reprezentându-l pe Ahile muribund, operă a sculptorului german Ernst Gustav Herter. Palatul expune, de asemenea, mobilă și obiecte personale ale lui Sisi, precum și o statuie a Împărătesei. Grădina palatului, dominată de statuia impozantă a lui Ahile victorios, are la capăt o platformă care oferă o panoramă impresionantă asupra nord-estului insulei și asupra Mării Ionice.

In 1898, împărăteasa Sisi a fost asasinata la Geneva (în Elveţia), la vârsta de 60 de ani. După moartea ei, palatul a fost vândut Kaiserului german Wilhelm al II-lea și în final a fost achiziționat de statul grec. Palatul a fost folosit până nu demult drept cazinou, dar în ultimii ani a fost transformat în muzeu. Ocazional, palatul a fost reședință pentru diverse evenimente politice importante, precum și platou de filmare pentru filme mai mult sau mai puțin cunoscute.

Turul palatului

După părerea mea, ansamblul palatului poate divizat în următoarele elemente principale:

- clădirea propriu-zisă, construită pe trei nivele (parter și două etaje)

- curte sau atrium (închisă de palat pe două laturi și deschisă pe celelalte două) situată în spatele palatului, la nivelul etajului doi

- curte cu statuia lui Achile muribund, în continuarea atrium-ului, dar ceva mai jos ca nivel

- grădina din spate, în prelungirea curților, dar ceva mai jos (probabil la nivelul etajului 1) la capăt cu o platformă dominată de statuia lui Achile victorios, de pe platformă deschizându-se imaginea panoramică asupra insulei și mării

- grădină cu statui situată în partea laterală a palatului (spre mare)

- curte (platformă) la intrarea în palat

Vizitarea palatului decurge cam în felul următor (traseu pe care l-am repetat în ani diferiți și în concordanță cu videoclipul realizat de mine: youtube

1. Turiștii coboară din autocare iar ghizii plătesc tichetele de intrare la casele din fața porții principale.

2. Ghidul este dotat cu un steguleț, fanion, umbrelă etc. cu care semnalizează energic prin fluturare deasupra capului ca puii să nu se risipească

3. Se intră buluc pe poarta palatului, dar sub atenta numărare a paznicului. Veți observa că sunteți fotografiat destul de aproape. La terminarea vizitei, după poarta de ieșire, veți avea surpriza să vă vedeți dulcele chip expus pe simeze.

4. Odată scăpat la larg după ce ați trecut prin strâmtoarea porților de fier, ghidul vă ia în primire cu explicații despre ce și cum e treaba pe-acolo. Vă recomand să nu neglijați.

5. Atenția vă este atrasă de o statuie cu un individ șmecher care stă pe o piatră cu piciorul întins, iar vârful piciorului are luciul metalic galben. Vă repeziți repede că să-i mângâiați vârful piciorului (vezi foto) auzind că respectivul este ”Hermes pe o piatră” (identificat cu zeul roman, Mercur), iar gestul cu pricina vă aduce mari Succesuri și prosperitate pe tot restul vieții.

6. Admirați fața Palatului și vă apropiați de intrare. Aici, lângă ușile de la intrare, este statuia în mărime naturală a împărătesei Sisi. O ținută distinsă, elegantă, cum îi stă bine unei tinere împărătese. Și chiar e frumoasă. Merită să vă fotografiați lângă ea.

7. Intrăm în holul principal, ”Sala de primire”. E multă lume care mișună în toate direcțiile, așa că mare atenție să nu vă pierdeți de cloșcă, deși în unele săli mai mici răzlețirea e inevitabilă. Pe tavan este o frescă foarte frumoasă, complexă (dacă mai auziți explicațiile ghidului) și care redă ”Cele patru anotimpuri ale anului”.

8. În partea opusă intrării este scara monumentală din marmură cu statuile lui Zeus (la dreapta) și Hera (la stânga), dar nu urcăm acum pe ea, ci o vom folosi la întoarcere, în coborâre de sus în jos.

9. Holul de primire are în părțile laterale mai multe săli mai mici. Prima din dreapta (cum am intrat în hol) este Capela catolică a lui Sisi având statuile lui Hristos (stânga) și a Fecioarei Maria (dreapta). Grecia este eminamente ortodoxă, dar Sisi și-a impus credința ei. În spate-sus este o frumoasă frescă reprezentând ”Judecata lui Hristos”: Pilat din Pont, guvernatorul Iudeii, a fost judecătorul care a autorizat crucificarea lui Iisus. Într-o altă pictură, deosebit de fină, o vedem pe Sfânta Fecioară ridicându-se din valuri. A fost pictată la indicațiile lui Sisi după ce împărăteasa a avut o revelație.

10. Trecem în următoarea sală, o cameră cu obiecte personale ale împărătesei Sisi: fotografii prețioase cu ea și cu familia, un album al familiei de Habsburg, picturi și fotografii ale palatului Achilleion din acea perioadă, precum și documente referitoare la asasinarea sa la Geneva, în 1898 de către anarhistul italian Luigi Lucheni (arestarea apare într-o fotografie). Pe el nu-l interesa neapărat Sisi, dar individul dorea cu orice preț să rămână în istorie și a cam reușit. Un frumos portret (pictură) ne înfățișează frumusețea împărătesei Sisi, imagine devenită clasică.

11. Următoarea sală și ultima de vizitat la parter pe dreapta este camera cu obiecte personale ale kaiserului Wilhelm II, următorul proprietar al palatului (1907). Vedem fotografii și picturi. Într-un tablou apare kaiserul Willian II îmbrăcat în uniformă de marinar și stând pe terasa palatului Achilleion. Vedem un interesant obiect de mobilier, și anume un scaun-șa original, folosit de kaiser. Biroul de scris din fața acestuia nu are legătură cu scaunul, dar este tot din vremea kaiserului. Într-o vitrină vedem pavilionul navei sale și un mic model al iahtului său împărătesc, ”Hohenzollern”. În vitrinele următoare sunt plăci memoriale, medalii, tacâmuri, farfurii de porțelan, busturi ale tatălui său (William) și ale bunicului (Friedrich III). Alături vedem porțelan bavarez original (vas de spălat și ulcior) cu monograma regală.

12. Trecem în sălile de cealaltă parte (stânga) a holului mare de la intrare. Prima sală pe stânga, de dimensiuni mai mici, este Oficiul muzeului (magazin de suveniruri), în vremurile bune fiind camera de fumat. A propos de fumat, ca s-o mai coborâm puțin pe Sisi de pe piedestal, se zice că ea fuma foarte mult și avea dinții îngălbeniți din această cauză.

13. Următoarea sală pe stânga este camera lui Sisi în stil Rococo. Pe peretele dinspre hol, într-o vitrină, sunt reproduceri după bijuteriile lui Sisi. Pe pereți apar decorațiuni cu heruvini. Pe mijlocul peretelui dinspre exterior se găsește un frumos șemineu din marmură neagră italiană, cu statuile Atenei și Hebe (zeițele înțelepciunii și a tinereții veșnice). Deasupra șemineului este o pictură reprezentându-i pe Odiseu (Ulise) și Nausica pe insula Scheria (După Războiul Troian, în timpul lungei sale Odisei spre casă, Ulise a mai fost salvat și de frumoasa Nausicaa, fiica regelui feacilor, care se îndrăgostește de el. Tatăl fetei îi oferă bogății ca să rămână și să se căsătorească cu Nausicaa, dar până la urmă Ulise își vede de drumul său).

14. Trecem într-un mic hol din care, puțin mai târziu, vom ieși afară din palat. Deocamdată admirăm gravurile de pe pereți, dar mai ales statuia Afroditei (zeița dragostei, frumuseții, plăcerii și a procreației; Venus, în mitologia romană) lângă care facem poze.

15. Următoarea ușă pe direcția din care am venit ne introduce exact în dormitorul Elisabetei (din păcate, Sisi este puțin plecată în acest moment). În dormitor se află șifoniere, oglinzi, un birou, un pat și alte obiecte. Profităm de lipsa stăpânei pentru a ne reflecta și noi în oglinda timpului, eventual ne autofotografiem în marile oglinzi.

16. Revenim în holul de la punctul (14) și ieșim pe ușa laterală în afara palatului. Paralel cu palatul este un gard viu din laur (dafin). Având în frunte ghidul, mărșăluim pe aleea de lângă palat spre grădina din spate. Urcăm două scări de piatră, ajungem la nivelul grădinii, pe care, o străbatem îndepărtându-ne de palat spre marea statuie a lui ”Ahile victorios”.

17. În capătul grădinii este o platformă de belvedere, situată la înălțime, de pe care se deschide panorama insulei. În depărtare vedem munții din nordul insulei Corfu (vârful Pantocrator – Atotputernicul, 906 m) și orașul Corfu în plan median. Remarcăm silueta masivă, impunătoare a Fortăreaței Vechi (Fortăreața Venețiană). Fotografiem panorama, dar facem și fotografii de grup sau individuale, atât cu panorama, cât și cu statuia lui Achile victorios lângă care suntem.

18. Statuia lui ”Achile victorios” domină grădina și probabil că se poate vedea dinspre mare (plajă) de la mari depărtări. Pe vremea lui Sisi, aici stătea superba statuie a lui ”Ahile muribund” (o vom vedea imediat și pe ea), dar gusturile kaiserului Germaniei, William II, noul proprietar al palatului, erau ceva mai cazone, așa că el a mutat statuia inițială și în 1909 a adus în loc impunătoarea statuie a lui ”Achile victorios”, mai potrivită personalității sale. Statuia are 4,5 t de bronz, o înălțime de 5,5 m (de la bază până în vârful lancei), sau 11,5 m cu tot cu piedestal.

19. Prin grădină, printre palmieri și alți copaci meșteșugit aranjați, ne îndreptăm spre celălalt capăt al grădinii, spre palat. La capătul grădinii este o mică grădiniță unde doamnele vor remarca prezența unui copăcel cu fructe mici și galbene. Este kumquat, citrică de origine chinezească, unul din simbolurile Insulei Corfu. Asta vor face femeile, pentru-că noi, bărbații, ne lipim privirile de statuia lui Frini, ”curtezană” greacă (sec. IV I. H.), renumită prin frumusețea ei și model pentru mulți sculptori de seamă. Și chiar că avem ce vedea... și din față... și din spate... Când a fost acuzată de desfrânare și adusă în fața unei instanțe, apărarea ei a fost preluată de Hiperide, un faimos orator atenian. După un discurs pasionant de apărare, el a rupt rochia pe care ea o purta Frini dezvăluind frumusețea ei nudă și a dovedind tuturor că ea este, într-adevăr, o operă de artă.

20. La marginea grădinii, lipită de scările care duc la următoarea platformă, se află cada din marmură a lui Sisi (se zice că chiar o folosea), mărginită de două statui reprezentând primăvara (una din Hesperide) și vara (zeița Dimitra). Deasupra căzii este un copac magnolie, probabil altoit, având florile uriașe față de ceea ce știam eu în țară.

21. Ne îndreptăm spre palat urcând o scară de piatră care face legătura dintre grădină și curtea (atrium) palatului. Aici, în mijlocul platformei, este superba statuie a lui ”Ahile muribund” (Ernst Herter, 1984), simbol al palatului și piesa centrală a Grădinilor Achilleion. Statuia îl reprezintă pe Ahile care încearcă să scoată din călcâi săgeata fatală trasă de Paris. Fața sa este plină de durere. Privește spre cer căutând ajutorul Olimpului (mama sa, Tethis, era zeiță).

22. Ultimele trepte pe o scurtă scară de piatră, mărginită de două statui ale ”Alergătorului” ne duc în curtea (atrium) palatului situată la nivelul etajului II. Curtea este mărginită pe două laturi de palat (sub formă de L), pe o latură de platforma lui Achile muribund, iar spre cealaltă (spre mare) o grădină cu statui.

23. Legătura dintre palat și atrium se face prin ”Peristilul Muzelor” (peristil: șir de coloane care mărginește o clădire, o grădină). În partea stângă, statuile îl reprezintă pe Apollo urmat de cele trei Grații, zeițe ale bucuriei, farmecului și frumuseții. După Grații este o statuie reprezentând (inovația lui Sisi) Filozofia Creștină. În continuare (latura lungă a ”L”-ului palatului) sunt statuile celor nouă muze. Dintre acestea remarcăm Thalia, muza comediei și pe Urania, muza astronomiei, ținând un glob.

24. În mijlocul atriumului se găsește o frumoasă fântână cu statuia ”Băiatul și Delfinul” înfățișând salvarea muzicianului Arion de către un delfin. Alături vedem statuile lui Dionis (Bahus, în mitologia romană) cu Satiros pe umerii săi.

25. Ne îndreptăm spre intrarea în palat (etajul II) și trecând prin peristil, în interiorul arcadei acestuia remarcăm busturile a treisperezece vechi filozofi și poeți.

26. Am intrat în ”Sala de festivități” (etajul II), nu foarte aglomerată (cu ceva tablouri, mobilier, candelabre și a gravură veche a orașului Corfu), probabil pentru a face loc pentru ceremonii sau pentru dans.

27. Pe un scurt coridor ajungem la holul cu impunătoarea scară care duce la parter, dar nu coborâm înainte de a admira tabloul, impresionant prin mărime (acoperă tot peretele) și prin realizare. Tabloul (probabil frescă) reprezintă ”Triumful lui Ahile”. Îl vedem pe Ahile în carul de luptă trăgând corpul neînsuflețit al lui Hector în fața porților cetății Troia. Pictura asta are și o legendă: se spune că pictorul (Franz von Matsch) s-ar fi sinucis după terminarea tabloului, când deja nu se mai poate face nimic, constatând că în această scenă foarte dinamică, roata carului lui Ahile nu se ”învârte”, deși caii sunt în plin galop.

28. Coborâm pe scara princiară la parter trecând pe lângă marile oglinzi în care putem face autofotografii. La parter suntem iar în holul mare (Sala de primire, punctul 7 de pe listă) și ieșim afară din clădire pe unde am intrat.

29. În drum spre poarta de ieșire, exact lângă palat, vedem o frumoasă scară (accesul oprit) ornamentată cu statuile din marmură ale lui Apollo, Artemis (Diana), Afrodita (Venus) și Hermes (Mercur) și care duce prin exteriorul clădirii la atrium (etajul II).

30. Ieșim pe poarta secundară la drumul unde ne așteaptă autocarul și dacă dorim ne ”recuperăm” fotografiile expuse pe ”simeze” și care ne-au fost făcute la intrarea în incinta palatului (vezi punctul 3). Nu este obligatoriu să cumpărați fotografiile, gândindu-vă că lăsați ceva în urma Dvs. pe pământul bătrânei Elade.

Cu ocazia ultimei vizitei făcute la palatul Achilleon am realizat următorul videoclip: youtube

---
Impresii încărcate de Lucien in 17.03.2017 17:51:34

Validat / Publicat: 18.03.17 12:57:56


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1833


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27650 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Coordonate GPS ale acestui obiectiv: 39.56201190 N, 19.90365940 E - CONFIRMATE
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto din excursie
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Lucien? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[17.03.17 23:48:17]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[19.03.17 07:24:43]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[20.03.17 19:42:01]
» mesaj pers

   @Lucien: Și-un SB meritat pentru un articol superb!

   Și eu AmFostAcolo! În 2009.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[20.03.17 19:44:50]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc tare mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[20.03.17 22:04:39]
» mesaj pers

   @Lucien:

   Am vazut articolul aproape de cand l-ai publicat, de fapt titlul, insa cum eram in mare agitatie cu Slanicul, am amanat sa-l citesc pe fuga pt ca este o tema care m-a pasionat si pe mine, am scris in "Când te atinge dreptane".

   Am vizitat palatul in 2016, individual. Era de ziua muzeelor dar n-am avut gratuitate, am platit biletul de intrare. Nu ne-a fotografiat nimeni, acum aflu ca asa se procedeaza. Pentru ghidaj, au audioghid contra 3 €/ aparat cu explicatii in limbile de circulatie, inclusiv spaniola si rusa.

   In ziua aceea erau doar cativa supraveghetori care urmareau sa nu atingi ceva din lucrurile putine adunate din donatii si despre care se spune ca apartin familiei. Aproape tot ce a fost in palat cand mostenitoarea, fiica imparatesei, l-a vandut cu mare greutate, a disparut in timpul razboaielor cand palatul a fost rechizitionat de armata si folosit drept spital militar pentru sarbi sau francezi, sau chiar pentru ambii. Cazinou a fost pe un timp limitat apoi a fost preluat de organizatia de turism care, parerea mea, il cam neglijeaza dupa cum l-am vazut anul trecut. Pe mine m-a impresionat in mod deosebit capela catolica si scara zeilor greci.

   Am citit foarte mult despre palat si legendele lui inainte de vizita, inclusiv biografii ale imparatesei asa ca nu am luat audioghid. Se mai spune ca dupa ce a terminat aranjarea palatului, Sissi nu a mai fost interesata de el si dorea sa-si construiasca altul dar a intervenit destinul. Si sper ca ai vazut locurile unde s-a curatat putin zugraveala mai noua si se vede cea care a fost facuta la comanda imparatesei, foarte elaborata, cu multe flori si foarte colorata, nici cum verde pal sau bleu.

   Si eu imi doresc sa-l revad, nu pentru piciorul lui Hercule ca obiceiul asta e prin multe parti ci pentru conceptia ansamblului si pentru frumoasele privelisti din micul debarcader imparatesc.

   Sala de bal a fost mobilata mult mai bogat dar nu s-a recuperat nimic, ma mir ca au ramas intregi candelabrele, daca nu cumva sunt copii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Lucien
[21.03.17 07:50:00]
» mesaj pers

   @elviramvio: Redescoperirea acestui obiectiv deosebit este o plăcere și nu o plictiseală. Foarte interesante completările tale și mulțumesc pentru ele! Sunt multe de spus ce s-a întâmplat cu acest palat pe vremea împărătesei și după ea, dar eu am fost mai laconic. Acum realizez că nici mie nu mi-a plăcut verdele de pe pereți (camera Rococo), dar mi-am zis că gusturile nu se discută. De fiecare dată când am fost eu era mare agitație și cu toate acestea nu prea am văzut paznici care să păzească exponatele în vreun fel. Poate că a intervenit ceva între timp... Pe de altă parte nu știam nici despre ghidurile audio și de aceea am insistat pe prezența ghizilor umani. Capela lui Sisi e divină, așa cum spui. Poate că s-a renunțat și la moda fotografiatului la poartă, obicei pe care l-am întâlnit totuși în trei ani diferiți. Mi s-a părut foarte curioasă această treabă deoarece puțini turiști își cumpărau propriile portrete, mai ales cu ambianța (poarta metalică, cu vedere spre exterior) nu era cine știe ce decor reprezentativ pentru palat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[21.03.17 11:07:58]
» mesaj pers

   @Lucien:

   Asa este, povestea este atat de lunga si interesanta despre Sissi si pasiunile, iubirile ei, capriciile, bolile genetice ale ei si ale fiului care sunt un dar otravit al incrucisarilor regale si imperiale europene, apoi frumusetea ei, pe de alta parte inteligenta si capacitatea de a invata usor limbi straine, povestile palatului si dragostea ei pentru Grecia antica, toate astea fascineaza si, desi nu am in plan anul acesta sa ma reintorc in Corfu, citesc tot ce imi pica despre Achilleon, de aceea, cum ti-am spus, si articolul tau l-am dat deoparte stiind ce documentat scrii. Sincer, iti recomand o vizita fara grup, asa esti liber sa cauti prin cotloane (bucatile mici de zid curatate) si sa stai mai mult la fostul debarcader sau unde iti place.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[23.03.17 11:14:32]
» mesaj pers

   @Lucien: Tot din cauza de intalnire AFA si eu am ramas in urma cu multe articole asa incat de abia azi am ajuns la acest articol pe care l-am citit cu foarte mare placere.

   Eu inca nu am ajuns acolo insa candva poate voi ajunge.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[23.03.17 17:13:30]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc mult! Corfu este o destinație specială, iar Marele tur al Insulei oferă o mulțime de minunății printre care și acest Palat atât de aparte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maria55 CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[23.03.17 18:24:24]
» mesaj pers

   @Lucien: da, ai dreptate! Sa ajungi in Corfu si să ratezi Palatul, chiar e păcat! Ca si Bela Vista! Am Fost Acolo, doua bijuterii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[23.03.17 19:10:27]
» mesaj pers

   @maria55: Da, da... și cu Paleokastritsa (Submarinul Galben, Mănăstirea, golfurile) = 3 bijuterii

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maria55 CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[23.03.17 19:31:23]
» mesaj pers

   @Lucien: ai dreptate din nou! Singurul loc unde 6 zile din cele 7, am fost in excursii pentru vizitarea obiectivelor si a bijuteriilor pe care le oferea Corfu. Si singurul loc unde am reusit să rup o pereche de sandale, da'am mai spus-o pe aici si cred ca ma repet!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[23.03.17 20:11:29]
» mesaj pers

   @maria55: Da, am văzut că ai fost la Sidari și ți-a plăcut. Eu am fost tot pe acolo, la Kassiopi, cam în aceleași condiții, și mi-a plăcut. De îndrăgostit însă m-am îndrăgostit de Paleokastritsa...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[23.03.17 22:00:28]
» mesaj pers

   @Lucien: Și eu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[23.03.17 22:30:26]
» mesaj pers

   @Lucien: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[24.03.17 07:42:24]
» mesaj pers

   @Zoazore: Altfel nici nu se poate! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[24.03.17 07:46:15]
» mesaj pers

   @webmaster26: Este perfect (poarta de la intrarea in Palat)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- calatorul
[17.09.17 22:01:45]
» mesaj pers

   @Lucien: Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele insotitoare, care mi/au reamintit de frumoasa vacanta pe care am petrecut/o in minunata insula Corfu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[18.09.17 08:50:16]
» mesaj pers

   @calatorul: Cu mare placere

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [15.12.17 12:16:33]  

Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri
Dacă aveți cont pe AmFostAcolo, vă puteți autentifica mai jos
UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Dacă nu aveți cont pe sait, vă puteți crea unul în 2-3 minute făcând click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2015] Statuia lui ”Achile victorios” domină grădina palatului și probabil că se poate vedea dinspre mare (plajă) de la mari depărtări. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 17.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841126">Şterge vot</a></div><span id="v9841126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2015] Statuia lui ”Achile victorios” domină grădina palatului și probabil că se poate vedea dinspre mare (plajă) de la mari depărtări.
foto Lucien [17.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2015] Suntem în Sala de Festivităţi (etajul II) iar ghiduşele greacă şi româncă (ambele în dreapta) ne dau explicaţii -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841136">Şterge vot</a></div><span id="v9841136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2015] Suntem în Sala de Festivităţi (etajul II) iar ghiduşele greacă şi româncă (ambele în dreapta) ne dau explicaţii
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [SEP-2015] Vedem latura stângă a peristilului. Statuile îl reprezintă pe Apollo urmat de cele trei Grații, zeițe ale bucuriei, farmecului și frumuseții. După Grații (nu apare în imagine) este o statuie reprezentând (inovația lui Sisi) Filozofia Creștină. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841137">Şterge vot</a></div><span id="v9841137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2015] Vedem latura stângă a peristilului. Statuile îl reprezintă pe Apollo urmat de cele trei Grații, zeițe ale bucuriei, farmecului și frumuseții. După Grații (nu apare în imagine) este o statuie reprezentând (inovația lui Sisi) Filozofia Creștină.
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [SEP-2015] Reflexii în oglinda timpului. Detaliu din dormitorul împărătesei Sisi. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841138">Şterge vot</a></div><span id="v9841138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2015] Reflexii în oglinda timpului. Detaliu din dormitorul împărătesei Sisi.
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2015] Statuia lui ”Ahile muribund” (Ernst Herter, 1984), simbol al palatului și piesa centrală a Grădinilor Achilleion. Statuia îl reprezintă pe Ahile care încearcă să scoată din călcâi săgeata fatală trasă de Paris. Fața sa este plină de durere. Privește spre cer căutând ajutorul -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841139">Şterge vot</a></div><span id="v9841139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2015] Statuia lui ”Ahile muribund” (Ernst Herter, 1984), simbol al palatului și piesa centrală a Grădinilor Achilleion. Statuia îl reprezintă pe Ahile care încearcă să scoată din călcâi săgeata fatală trasă de Paris. Fața sa este plină de durere. Privește spre cer căutând ajutorul
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2015] Imagine cu atrium-ul: statuia 'Băiatul şi Delfinul' în partea stângă, iar în spate celel două laturi ale 'Peristilului Muzelor' -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841140">Şterge vot</a></div><span id="v9841140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2015] Imagine cu atrium-ul: statuia "Băiatul şi Delfinul" în partea stângă, iar în spate celel două laturi ale "Peristilului Muzelor"
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2015] Latura lungă a 'Peristilului Muzelor', posibil în prim-plan cu statuia Thaliei, muza comediei -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841141">Şterge vot</a></div><span id="v9841141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2015] Latura lungă a "Peristilului Muzelor", posibil în prim-plan cu statuia Thaliei, muza comediei
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2015] Fresca ”Cele patru anotimpuri ale anului” situată pe tavanul holului mare de la intrare (sala de primire) -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841142">Şterge vot</a></div><span id="v9841142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2015] Fresca ”Cele patru anotimpuri ale anului” situată pe tavanul holului mare de la intrare (sala de primire)
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2015] Sala de la parter cu obiecte personale ale kaiserului Wilhelm II. În tablou apare kaiserul Willian II îmbrăcat în uniformă de marinar și stând pe terasa palatului Achilleion. În centru este scaunul-șa original, folosit de kaiser. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841143">Şterge vot</a></div><span id="v9841143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2015] Sala de la parter cu obiecte personale ale kaiserului Wilhelm II. În tablou apare kaiserul Willian II îmbrăcat în uniformă de marinar și stând pe terasa palatului Achilleion. În centru este scaunul-șa original, folosit de kaiser.
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2015] Sala de la parter a lui Sisi, aranjată în stil Rococo. Pe pereți sunt decorațiuni cu heruvini. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841144">Şterge vot</a></div><span id="v9841144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2015] Sala de la parter a lui Sisi, aranjată în stil Rococo. Pe pereți sunt decorațiuni cu heruvini.
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2015] Vitrina (din sala Rococo) cu reproduceri ale bijuteriilor împărătesei Sisi -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841145">Şterge vot</a></div><span id="v9841145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2015] Vitrina (din sala Rococo) cu reproduceri ale bijuteriilor împărătesei Sisi
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2015] Statuia Afroditei (zeița dragostei, frumuseții, plăcerii și a procreației; Venus, în mitologia romană) situată în holul de dinaintea dormitorului lui Sisi -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841146">Şterge vot</a></div><span id="v9841146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2015] Statuia Afroditei (zeița dragostei, frumuseții, plăcerii și a procreației; Venus, în mitologia romană) situată în holul de dinaintea dormitorului lui Sisi
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2015] Detaliu din dormitorul împărătesei Sisi -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841147">Şterge vot</a></div><span id="v9841147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2015] Detaliu din dormitorul împărătesei Sisi
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2015] Statuia lui Frini, ”curtezană” greacă (sec. IV I. H.), renumită prin frumusețea ei și model pentru mulți sculptori de seamă. La sfârşitul procesului, acuzată fiind de desfrânare, 'avocatul' o dezbracă complet, dovedind tuturor că Frini este o operă de artă... vie -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841148">Şterge vot</a></div><span id="v9841148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2015] Statuia lui Frini, ”curtezană” greacă (sec. IV I. H.), renumită prin frumusețea ei și model pentru mulți sculptori de seamă. La sfârşitul procesului, acuzată fiind de desfrânare, "avocatul" o dezbracă complet, dovedind tuturor că Frini este o operă de artă... vie
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2015] Litografie (?) de epocă cu oraşul Corfu, amplasată în Sala de Festivităţi (etajul II). În partea stângă se vede Fortăreaţa Veche (Veneţiană). Undeva în spate ar fi Palatul lui Sisi. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841149">Şterge vot</a></div><span id="v9841149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2015] Litografie (?) de epocă cu oraşul Corfu, amplasată în Sala de Festivităţi (etajul II). În partea stângă se vede Fortăreaţa Veche (Veneţiană). Undeva în spate ar fi Palatul lui Sisi.
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2015] Impresionantul tablou ”Triumful lui Ahile”. Îl vedem pe Ahile în carul de luptă trăgând corpul neînsuflețit al lui Hector în fața porților cetății Troia. Se spune că pictorul (Franz von Matsch) s-ar fi sinucis după terminarea tabloului, deoarece roata carului lui Ahile nu se -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841153">Şterge vot</a></div><span id="v9841153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2015] Impresionantul tablou ”Triumful lui Ahile”. Îl vedem pe Ahile în carul de luptă trăgând corpul neînsuflețit al lui Hector în fața porților cetății Troia. Se spune că pictorul (Franz von Matsch) s-ar fi sinucis după terminarea tabloului, deoarece roata carului lui Ahile nu se
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2015] Statuia ”Hermes pe o piatră” (identificat cu zeul roman, Mercur) situată în curtea de la intrarea în palat. Turiştii ating piciorul statuii pentru a avea succes şi prosperitate. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841157">Şterge vot</a></div><span id="v9841157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2015] Statuia ”Hermes pe o piatră” (identificat cu zeul roman, Mercur) situată în curtea de la intrarea în palat. Turiştii ating piciorul statuii pentru a avea succes şi prosperitate.
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2015] Statuia lui ”Achile victorios” instalată în 1909 pe platforma de belvedere de la capătul grădinii palatului de către kaiserului Germaniei, William II, în locul statuii ”Ahile muribund” care a fost mutată. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841161">Şterge vot</a></div><span id="v9841161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2015] Statuia lui ”Achile victorios” instalată în 1909 pe platforma de belvedere de la capătul grădinii palatului de către kaiserului Germaniei, William II, în locul statuii ”Ahile muribund” care a fost mutată.
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2015] Detaliu cu zona centrală a atriumului unde se găsește o frumoasă fântână cu statuia ”Băiatul și Delfinul” înfățișând salvarea muzicianului Arion de către un delfin. Alături vedem statuile lui Dionis (Bahus, în mitologia romană) cu Satiros pe umerii săi. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841169">Şterge vot</a></div><span id="v9841169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2015] Detaliu cu zona centrală a atriumului unde se găsește o frumoasă fântână cu statuia ”Băiatul și Delfinul” înfățișând salvarea muzicianului Arion de către un delfin. Alături vedem statuile lui Dionis (Bahus, în mitologia romană) cu Satiros pe umerii săi.
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2015] Portretul frumoasei împărătese Sisi, imagine deventă clasică -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841172">Şterge vot</a></div><span id="v9841172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2015] Portretul frumoasei împărătese Sisi, imagine deventă clasică
foto Lucien [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2015] Superbă imagine de pe platforma de belvedere din capătul grădinii palatului. În depărtare vedem munții din nordul insulei Corfu (vârful Pantocrator – Atotputernicul, 906 m) și orașul Corfu în plan median. Remarcăm silueta masivă, impunătoare a Fortăreței Vechi (Fortăreața -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841175">Şterge vot</a></div><span id="v9841175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2015] Superbă imagine de pe platforma de belvedere din capătul grădinii palatului. În depărtare vedem munții din nordul insulei Corfu (vârful Pantocrator – Atotputernicul, 906 m) și orașul Corfu în plan median. Remarcăm silueta masivă, impunătoare a Fortăreței Vechi (Fortăreața
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2015] Impunătoarea statuie a lui ”Achile victorios”. Statuia are 4,5 t de bronz, o înălțime de 5,5 m (de la bază până în vârful lancei), sau 11,5 m cu tot cu piedestal. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841178">Şterge vot</a></div><span id="v9841178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2015] Impunătoarea statuie a lui ”Achile victorios”. Statuia are 4,5 t de bronz, o înălțime de 5,5 m (de la bază până în vârful lancei), sau 11,5 m cu tot cu piedestal.
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2015] Detaliu din capela catolică a lui Sisi. Tabloul o reprezintă pe Sfânta Fecioară ridicându-se din valuri. A fost pictată la indicațiile lui Sisi după ce împărăteasa a avut o revelație. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841181">Şterge vot</a></div><span id="v9841181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2015] Detaliu din capela catolică a lui Sisi. Tabloul o reprezintă pe Sfânta Fecioară ridicându-se din valuri. A fost pictată la indicațiile lui Sisi după ce împărăteasa a avut o revelație.
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2015] Statuia în mărime naturală a împărătesei Sisi. Statuia este amplastă la intrarea în palat. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841182">Şterge vot</a></div><span id="v9841182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2015] Statuia în mărime naturală a împărătesei Sisi. Statuia este amplastă la intrarea în palat.
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2015] Statuia lui 'Achile muribund'. Achile încearcă să scoată din călcâi săgeata fatală trasă de Paris. Fața sa este plină de durere. Privește spre cer căutând ajutorul Olimpului (mama sa, Tethis, era zeiță). -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841183">Şterge vot</a></div><span id="v9841183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2015] Statuia lui "Achile muribund". Achile încearcă să scoată din călcâi săgeata fatală trasă de Paris. Fața sa este plină de durere. Privește spre cer căutând ajutorul Olimpului (mama sa, Tethis, era zeiță).
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2015] Turiştii înghesuindu-se să atingă piciorul lui Hermes (identificat cu zeul roman, Mercur), gestul aducând mari Succesuri și prosperitate pe tot restul vieții. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841184">Şterge vot</a></div><span id="v9841184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2015] Turiştii înghesuindu-se să atingă piciorul lui Hermes (identificat cu zeul roman, Mercur), gestul aducând mari Succesuri și prosperitate pe tot restul vieții.
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2015] Funduleţul vestitei curtezane Frini despuiată în finalul judecăţii sale, acuzată fiind de desfrânare, demonstrând că este o operă de artă vie. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841185">Şterge vot</a></div><span id="v9841185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2015] Funduleţul vestitei curtezane Frini despuiată în finalul judecăţii sale, acuzată fiind de desfrânare, demonstrând că este o operă de artă vie.
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2015] Detaliu cu funduleţul curtezanei Frini, operă de artă vie, model pentru sculptori renumiţi -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841186">Şterge vot</a></div><span id="v9841186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2015] Detaliu cu funduleţul curtezanei Frini, operă de artă vie, model pentru sculptori renumiţi
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2015] Detaliu din 'Peristilul Muzelor' cu statuia Uraniei, muza astronomiei, ținând un glob. Deci vechii greci ştiau că Pământul este rotund... -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841187">Şterge vot</a></div><span id="v9841187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2015] Detaliu din "Peristilul Muzelor" cu statuia Uraniei, muza astronomiei, ținând un glob. Deci vechii greci ştiau că Pământul este rotund...
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2015] Poarta metalică de la intrarea în palatul Achilleon. -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841188">Şterge vot</a></div><span id="v9841188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2015] Poarta metalică de la intrarea în palatul Achilleon.
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [SEP-2015] Frumoasa scară (accesul oprit) ornamentată cu statuile din marmură ale lui Apollo, Artemis (Diana), Afrodita (Venus) și Hermes (Mercur) și care duce prin exteriorul clădirii Palatului, de la intrare la atrium (etajul II). -- foto by <b>Lucien</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841189">Şterge vot</a></div><span id="v9841189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [SEP-2015] Frumoasa scară (accesul oprit) ornamentată cu statuile din marmură ale lui Apollo, Artemis (Diana), Afrodita (Venus) și Hermes (Mercur) și care duce prin exteriorul clădirii Palatului, de la intrare la atrium (etajul II).
foto Lucien [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2017 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.198927164078 sec