83471 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Atena

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.12.2017
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2017
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
420 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Reloaded: Iarna în Grecia?! ” - da, la... Atena, de data aceasta!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Povestea reîntoarcerii şi câteva informaţii utile

Am reluat titlul unui articol din perioada similară a anului trecut când am vizitat Salonicul, gândindu-mă că, acolo sus, cineva mă iubește și-mi facilitează drumurile către țara miturilor și legendelor. De ce? Fiindcă ideea de a merge în minivacanță la Atena mi-a încolțit în minte acum vreo lună când am primit pe e-mail o alertă de la Ryanair prin care compania aviatică își anunța zborurile ieftine pe care le avea în ofertă pentru perioada următoare. Atunci am realizat că, deși mai fuseserăm în două dăți (2005 și 2006) în capitala Greciei, Atena merită luată la pas mai mult decât o făcuserăm în trecut în excursiile de-o zi, cu plecare de pe Riviera Olimpului.

Vin cu propunerea către soț, așa cum era programul de zbor pentru Atena, la finele lui noiembrie, mai precis 28 noiembrie, cu întoarcerea pe 1 decembrie, răspunzându-mi-se mai mult decât încurajator: „Mai întrebi? , Atena, trebuie luată la picior așa cum trebuie! ” În această situație, am cumpărat biletele imediat (92 €/2 persoane), pentru a nu mai lăsa loc de ezitări, așa cum mai făcuserăm și alte ori și am început să construiesc progamul celor aproape trei zile în orașul Zeiței Înțelepciunii. Dat fiind că era vorba despre o perioadă a anului cu vreme potenţial capricioasă, a trebuit să mă gândesc și la o variantă de rezervă, B, cu muzee și expoziții inserate în caz că ar mai și ploua, însă am avut noroc de o vreme excelentă, fără gând de ploaie, soarele întrecându-se pe sine în strălucire, cu 16-20℃în termometre. În schimb, acasă am lăsat un cer plumburiu din care cădea o ploaie măruntă şi se răspândea umezeală peste tot, un aer rece, la întoarcere găsind fix aceleaşi valenţe ale vremii, ca şi cum timpul rămăsese în loc.

Pentru cele trei nopţi pe tărâm atenian, am luat în calcul varianta unui hotel situat relativ aproape de centru, modest, ieftin, dar cu un raport excelent al calităţii serviciilor/preţ.

Zborurile au fost line, deşi fuseserăm anunţaţi că e posibil să avem parte de turbulenţe cauzate de vreme, dar nu s-a întâmplat. La dus, totul a decurs fără întârziere, conform programului: decolarea la 13,45, aterizarea la 15,20. La întors, decolarea s-a produs cu jumătate de oră întârziere (16,25 faţă de 15,55), răstimp ce a fost recuperat aproape integral până la sosire: 17,30.

Pentru această minivacanţă am citit mai multe articole atât de pe AFA, cât şi din alte surse de pe internet, “extrăgând” ceea ce am crezut eu că este potrivit pentru noi, pentru perioada în care am fost, pentru bugetul alocat, de aceea ţin să le mulţumesc colegilor de sait pentru recomandări, ponturi, multe dintre acestea folosindu-ne şi nouă.

În Atena, imediat cum am sosit, de la ieşirea din aeroport am achiziționat cardul de transport în comun pentru turiști valabil trei zile: 22 €/persoană. Acesta este valabil pe toate mijloacele de transport în comun, în plus, poate fi folosit pentru transferul de la/către aeroport. Altfel, călătoria de la aeroport către centru şi invers ar costa 6 €/persoană/sens cu autobuzul şi 10 €/persoană/sens cu metroul. Cardul este uşor de folosit şi a fost cea mai bună opţiune pentru cele trei zile ale noastre în capitala Eladei, de la validarea sa, la primul uz, fiind valabil 72 ore. Pentru a vedea pe unde mergem, am ales să călătorim spre piaţa Syntagma cu autobuzul X95 a cărui staţie era chiar lângă casa de bilete, durata călătoriei fiind de circa o oră. Apoi, de la Syntagma am luat metroul două staţii până la piaţa Omonia, în preajma căreia aveam cazarea.

Pentru toată perioada de şedere în Atena, nouă ne-a fost foarte la îndemână metroul şi l-am folosit cu succes numai pe acesta. Reţeaua de metrou este bine pusă la punct, cele trei linii (verde, roşie şi albastră) ce se interconectează în zona centrală, acoperă întreg oraşul, iar trenurile vin la intervale scurte de timp. În felul acesta, se economiseşte mult timp, iar cardul ne-a scutit de stat la coadă prin staţii, costul unei călătorii cu metroul atenian fiind de 1,40 €. Pe de altă parte, staţiile de metrou din zona zero (Syntagma, Akropolis, Monastiraki) seamănă cu mici muzee deoarece au în spatele unor vitrine amenajate între niveluri, artefacte descoperite pe măsură ce se făceau săpăturile la construcţia acestora, explicaţiile aferente, reproduceri ale frizelor monumentelor, etc.

La plecare către aeroport am hotărât că vom lua metroul şi am avut ceva emoţii, fiindcă nu am ştiut că ultimele patru staţii, acolo unde metroul urcă la suprafaţă, nu sunt parcurse de toate trenurile. De pildă, primele patru trenuri care au plecat din staţia Syntagma după ce ne-am înfiinţat în staţie, rămâneau la ultima staţie subterană, abia al cincilea tren având capătul la aeroport. Deşi ne luaserăm o marjă bună, tot ne-am speriat un pic că nu am putea ajunge la timp, dar s-a dovedit a fi doar o temere. Am plecat la orele 13,00 din hotel şi am ajuns la aeroport la 14,20, altfel am fi făcut doar o oră.

Ce am făcut/vizitat

Despre Atena s-a scris mult pe AFA, și pe bună dreptate deoarece este una dintre cele mai populare destinații, în general, vizitată „la pachet” cu vreuna dintre frumoasele insule grecești. Nu ştiu în ce măsură mai pot aduce noutăţi, însă vă pot povesti experienţa noastră acolo, poate cineva ar mai considera utilă vreo informaţie. Nu voi insista pe partea istorică sau geografică, fiindcă este de notorietate faptul că Atena a fost “buricul” lumii antice greceşti vreme îndelungată putându-se consulta aici https://ro. wikipedia.org/wiki/Atena, dacă se doreşte, însă nu mă pot abţine să nu reiau legenda înfiinţării oraşului, captivantă şi ea în sine, ca şi urbea la care se referă. Atena, care are o existență de peste 3.000 ani, se rezuma la început la dealul Acropole unde oamenii au ales să locuiască protejați natural de înălțimile reliefului. În acele vremuri, oamenii au întemeiat o aşezare numită Kekropia conduşi de căpetenia lor, Kekrops. Acesta, spun miturile, ar fi arbitrat o dispută între Atena, zeiţa înţelepciunii şi Poseidon, zeul mărilor, privitoare la tutela noii cetăţi. A câştigat zeiţa, care a oferit atenienilor în dar măslinul, necunoscut până atunci, devenind primul din Grecia antică, semn al păcii şi prosperităţii, în timp ce învinsul crease un izvor de apă sărată lovind pământul cu tridentul său pentru a simboliza puterea mării.

Atena este un oraş aglomerat, cosmopolit, cu mulţi turişti veniţi din toată lumea, uneori mi s-a părut chiar sufocat de imigranţi, un oraş nu prea curat, dar destul de “alb”, culoare dată de clădirile aproape uniforme ca şi linie generală urbanistică, văzute de sus.

Prima zi, mai bine zis prima după-amiază, a debutat în Piaţa Syntagma unde am nimerit fix la schimbarea gărzii din faţa clădirii Parlamentului, la Mormântul Eroului Necunoscut. Ceremonia durează cel mult 10-15 minute în mod obişnuit, duminica la orele 11,00 are loc una mai specială, din câte am citit, iar de evzoni chiar mi-era dor, căci nu-i mai văzusem live de 11 ani. Acum, în ţinuta de iarnă.

După ce ne-am cazat, seara am ieşit să luăm pulsul oraşului şi să mâncăm, fiindcă foamea ne rodea de câteva ore bune. Zona Acropole ne atrăgea ca un magnet, aşa că am mers cu metroul până la staţia Akropoli, trei staţii, apoi, ridicându-ne la suprafaţă am dat de colina frumos luminată ce strălucea efectiv odată cu lăsarea serii. Bineînţeles că ne-am plimbat un pic pe strada Dionysiou Areopagitou, stradă situată la baza dealului, pe care este situat Noul Muzeu Acropolis.

Apoi am căutat vestitul local Liondi de care am aflat citind pe AFA. L-am găsit uşor, un pic mai jos de intrarea la staţia de metrou Akropoli, pe strada Makrygianni. De fapt, pe această stradă, pe-o parte sunt înşirate una lângă alta, restaurante şi taverne, fiecare având omul său care te invită să-i fii client.

Am rezistat până la Liondi, apoi am cedat, dând de înţeles că nu ştiam despre acesta. Am fost bine primiţi, una dintre bucătărese, Maria, fiind româncă, a fost chemată în grabă să socializeze cu noi la aflarea originii noastre. Mâncarea a fost delicioasă, mai mult decât îndestulătoare, vinul excelent (de Nemea, de-acolo trăgându-se patronii) şi pe jumătate gratis, desertul din partea casei. Am stat de vorbă îndelung cu un cuplu matur de belgieni guralivi, fericiţi că găsiseră pe unii dispuşi să-i asculte. Sper să descriu separat acest local, deoarece merită atenţie.

La final, ne-am mai plimbat ca să omorâm caloriile prin vecinul cartier Plaka, vrăjiţi de atmosfera de târg şi magazinele cu suvenire de pe străduţele înghesuite.

Prima parte a celei de-a doua zile din vacanţa ateniană am dedicat-o sitului arheologic Acropole cu al său emblematic Parthenon, cercetat de data acesta în detaliu, revăzut cu ochii de turist ceva mai experimentat. În urmă cu 12 ani, aici m-am îndrăgostit de “pietroaie” antice şi de atunci le admir în orice loc le întâlnesc. Am ales să nu luăm acel bilet combinat de 30 € care asigură intrarea la şapte situri antice, ci să plătim individual la fiecare dintre ele, căci nu ştiam sigur dacă putem ajunge la toate. Aici am achitat 10 €/persoană. Marele avantaj în perioada anotimpului rece, considerat a fi din noiembrie până în martie inclusiv, este că biletele de intrare la obiectivele în aer liber sunt reduse la jumătate, însă partea proastă este faptul că şi programul de vizitare este redus, porţile acestora închizându-se la orele 15,00.

La ieşire, ne-am cocoţat un pic şi pe Areopagus, colina ceva mai scundă, dar din piatră extrem de alunecoasă. Apoi, în coborâre spre nord, ne-am îndreptat către Agora Antică (greacă) , un sit cu multe obiective desfăşurate pe o suprafaţă destul de mare. Intrarea a fost 4 €/persoană, la preţ redus. De sus de la Acropole ne atrăseseră atenţia templul lui Hephaistos şi Porticul lui Attalos, primul având renumele celui mai bine conservat templu din toată Grecia, la drept vorbind, aproape integru. Am luat la picior tot arealul care era centrul vieţii publice în antichitate, scormonind prin toate cotloanele. Multe dintre fostele clădiri sunt distruse aproape complet.

Făcându-ni-se deja foame, revenind pe strada pietonală Apostolou Pavlou, am ales o tavernă la întâmplare din şiragul desfăşurat de-a lungul străzii, având Acropole deasupra capetelor, la simpla ridicare a privirii. Am comandat un platou pentru două persoane cu mix de peşte şi fructe de mare, vin, amândouă excelente. Am primit desertul din partea casei.

Apoi aveam în plan să urcăm pe Lykavittos, cea mai înaltă colină din Atena (277 m) pentru a admira priveliştea asupra Atenei şi pentru a surprinde apusul de soare după o zi fără niciun nor pe cer. Pentru aceasta, am luat metroul de la cea mai apropiată staţie (Monastiraki) până la staţia Evangelismos (a doua) pe linia albastră, apoi am urcat pieptiş, pe jos pe strada Marasli, până la poalele dealului de unde aveam două opţiuni: fie mai departe pe jos, pe o alee pietruită până în vârf, fie cu funicularul contra sumei de 7 €/persoană /sens. Fireşte că am ales prima variantă, căci 28 € nu ne stricau în buzunar, iar puterile încă ne mai ţin, până şi vremea era numai bună de urcuş. Sus, în vârf, mulţi turişti cu acelaşi scop, admirau panorama fie de la terasa Orizontes, fie din punctul de belvedere amenajat, aşteptând asfinţitul. Am păşit şi în biserica Agios Georgios, situată şi ea în vârful dealului. În răstimp de o oră şi jumătate ne-am bucurat de imagini minunate pe un soare puternic în care am recunoscut cu plăcere cele mai importante clădiri, pe un crepuscul superb, de luminarea treptată a principalelor edificii ale metropolei, şi de o coborâre pe întuneric a aleii pe care urcaserăm.

Seara ne-am petrecut-o la plimbare prin piaţa Syntagma, vestita stradă Ermou cu ale sale magazine ale celebrelor branduri de modă, până în Monastiraki şi retur, apoi în piaţa Omonia. De pe Ermou ne-am abătut la un moment dat în lateral şi am dat de Catedrala Mitropolitană a Atenei, o clădire impresionantă.

Pentru a treia zi am ticluit un program destul de încărcat, dar care s-a dovedit până la urmă realizabil, semn că distanţele nu sunt exagerat de lungi pe de-o parte, pe de alta, ne-am folosit de metrou din plin, eficientizând orice oportunitate.

Am început cu siturile antice Biblioteca lui Hadrian (2 €/persoană) şi Agora Romană (3 €/persoană) situate în apropiere de staţia de metrou Monastiraki, mult mai mici, cu puţine obiective în stare bună. Pe urmă, am luat din nou metroul până la staţia Akropoli, de unde ne-am îndreptat către situl arheologic Zeus Olimpianul (3€/persoană), pentru început trecând pe lângă Arcul lui Hadrian, vechiul “hotar” între oraşul vechi (grec) şi cel nou (roman). Cel mai mare templu al Atenei odinioară (104 coloane), construit în circa 700 de ani, astăzi mai păstrează în picioare doar 16 coloane şi una prăbuşită, într-o arie destul de largă.

De-acolo am ţinut-o pe Vasilissis Olgas pentru a revedea celebrul stadion de marmură (Panatenaic Kallimarmaro) , acolo unde a fost rescrisă istoria Jocurilor Olimpice moderne în 1896. Intrarea costă 5 €/persoană, văzut, admirat, plecat.

Planul nostru mai conţinea o explorare a celeilalte coline a Atenei: Filopappou (sau colina Muzelor în antichitate), situată la sud-vest de Acropole pentru care ne rezervaserăm vreo două ore. În acest scop, ne-am întors în zona Acropole şi la capătul străzii pietonale Dionysiou Areopagitou am luat-o la stânga, pe drumul principal, pietruit ce străbate colina prin pădurea de pini. Din drumul principal se desprind în laterale o mulţime de alei, pietruite şi ele, ce duc către diverse puncte de atracţie de pe deal, în majoritatea lor, locuri cu semnificaţie antică: de la Deme la Koile (şoseaua antică ce ducea de la Acropole la portul Pireu), închisoarea lui Socrate, Cele Şapte Tronuri, turnul fortăreţei macedonene. Însuşi monumentul din vârf ridicat în cinstea senatorului roman Iulius Antiochus Filopappos, mare iubitor al culturii clasice greceşti, a fost ridicat în secolul al II-lea şi a dat numele întregului deal. Din vârf, panorama care se deschide către Acropole este uimitoare, nu ne mai săturam tot privind şi fotografiind. La coborâre, am vrut să vizităm teatrul în aer liber Dora Stratou, dar era închis, la fel ca şi bisericuţa Agios Dimitrios Lombardiaris, vechi lăcaş bizantin scăpat printr-o minune de bombardamentul turcilor, când comandantul turc responsabil cu lovitura de tun a fost trăsnit.

A urmat o altă masă luată la restaurantul Liondi, un festin şi de această dată stropit cu vin bun de Nemea şi îndulcit cu prăjitură însiropată.

Seara, ne-am propus să colindăm străduţele din cartierele Anafiotika şi Plaka, pline de taverne şi localuri, prăvălii de suvenire şi diverse mărfuri, frumos luminate, pline de farmec, iar din loc în loc se mai puteau întâlni bougainvilllea colorate, tufe de flori pe stradă sau în ghivece şi mulţi portocali decorativi plini cu fructe apetisante. Până la urmă, ne-am încheiat plimbarea tot în strada Ermou şi piaţa Syntagma.

Ultima zi am rezervat-o Noului Muzeu Acropolis, o clădire modernă şi futuristă care nu exista în urmă 10-11 ani, la vizitele noastre anterioare. Foarte interesante şi impresionante colecţiile prezentate iar cariatidele originale sunt cireaşa de pe tort. De la muzeu am ţinut să ajungem şi la Zappeion, marele edificiu destinat expoziţiior şi conferinţelor situat pe latura sudică a Grădinii Naţionale, care a fost ridicat şi cu contribuţie românească. A urmat un prânz rapid şi frugal, apoi fuga la hotel să ne luăm bagajele făcute încă de la prima ora a dimineţii şi ţuşti în metrou cu ţinta aeroport.

Concluzie

Aceasta a fost cea mai recentă experienţă a noastră numită Atena, o trăire nouă împletită pe alocuri cu ceva amintiri, însă mult mai intensă şi mai amplă.

Atena poate constitui pentru oricine o destinaţie demnă de cel puţin un city-break, pe perioada mai rece. Vara, îi pot fi rezervate mai multe zile, existând şi posibilitatea mersului la plajă. Nu este foarte scumpă, dar, cu siguranţă, este încântătoare!

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=fL3Cy7VJEHU

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 04.12.2017 20:57:48

Validat / Publicat: 04.12.17 22:33:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3750

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 3 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  56000 PMA (din 60 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[04.12.17 22:34:44]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.12.17 22:36:14]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianaglogo
[04.12.17 22:44:13]
» mesaj pers

   @irinad: Si uite cum, prin efortul unui membru AFA, am aproape mura-n gura planificarea unei vizite in Atena, la finalul vacantei viitoare in insula Evia!

   Si eu caut hotel, dar nu prea ma hotarasc. La ce hotel ati stat?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[04.12.17 22:52:41]
» mesaj pers

   @irinad:

   Norocosilor!! Vreme după sufletul omului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.12.17 22:52:49]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: Mă bucur că vă pot fi de folos, mă bucur că veţi petrece şi câteva zile în Atena la finalul vacanţei din Evia!

   Cu hotelul (despre care voi scrie un review cât de curând) a fost un pic mai complicat, că nu prea ştiam ce să aleg, oferta fiind destul de largă. M-am oprit până la urmă la hotel Pergamos, situat pe lângă Piaţa Omonia, în ciuda renumelui de zonă rău-famată, cu mulţi imigranţi. A fost destul de bine, nu am ce să zic de rău.

   Mulţumesc de vizită, ecou, dacă vreţi să mă întrebaţi ceva, vă stau la dispoziţie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.12.17 22:56:28]
» mesaj pers

   @elviramvio: Da, de data aceasta am prins o vreme excelentă, anul trecut la Salonic, mai deloc. Dar, asta e, nu întotdeauna iese aşa cum vrem! Oricum, mare parte din reuşita unei vacanţe depinde de vreme, mai ales pentru cei meteodependenţi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.12.17 22:59:56]
» mesaj pers

   @irinad: Mersi frumos, dragă prietenă, pentru informații. Îmi vor fi sigur de folos anul viitor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.12.17 23:07:15]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: îmi pare bine că articolul meu îţi poate fi util pentru următoarea voastră vizită la Atena. Eu, tot timpul, m-am gândit că nu prea aş mai avea ce să aduc în plus faţă de multele review-uri de pe sait, dar se pare că nu e chiar aşa. Fiecare are aportul său pentru o anumită destinaţie, fiecare vede lucrurile într-un fel.

   Şi eu îţi mulţumesc pentru aprecieri, vizită, ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- adrianaglogo
[04.12.17 23:13:34]
» mesaj pers

   @irinad: Am cautat hotelul, dar Booking a luat-o razna. 120 E/noapte, nerambursabil, iar flexibil... 500 E/noapte! Mi s-a mai intamplat si altadata asa, dar peste ceva timp a revenit la sentimente, adica preturi mai bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.12.17 23:19:29]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: Cazarea a fost 81 euro, adică 27 euro/noapte cu mic-dejun inclus, e drept că suma a fost "nerambursabilă", mi-au fost traşi banii imediat de pe card, dar cu anulare gratuită îmi afişa şi mie în jur de 1.000 euro/noapte! De fapt, e vorba de acea politică de a încasa banii imediat după rezervare. Staţi liniştită, sigur preţurile se vor modifica, nu se justifică în niciun caz mărimea lor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[04.12.17 23:20:55]
» mesaj pers

   @irinad: Wow! Sunt atât de entuziasmată! Ce să vezi?! Aceeași idee am avut-o și noi: Atena, iarna! Și nu cred că a trecut o oră de când Tati a cumpărat biletele de avion, iar eu am rezervat cazarile (pe care - recunosc - le "urmăream" de ceva vreme) ! E un obicei deja să plecăm măcar câteva zile "în țările calde" în toiul iernii, în dorul primăverii pe care astfel ni se pare că ne-o apropiem mai tare. Iar pentru noi, cea mai potrivită perioadă este vacanța de după sesiunea de iarnă a fiicei noastre, de obicei a doua săptămână din februarie.

   Și da, așa am gândit și eu, ca tine: "Am fost de mai multe ori în Atena, dar pe vremea când mallul mi se părea mai interesant decât pietroaiele. Sau pe la "știință". Atena merită să fie luată la picior pe îndelete! "

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- adrianaglogo
[04.12.17 23:27:58]
» mesaj pers

   @irinad: Da, la 27E/noapte accepti sa fie nerambursabil, dar nu la 120! O sa mai caut, e timp. Multumesc pentru informatii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.12.17 23:34:33]
» mesaj pers

   @crismis:Gând la gând, vezi, de-aia suntem noi pe aceeaşi lungime de undă! Păi, ţi-am ieşit în faţă la ţanc cu articolul ăsta, bine, ştiu că şi tu eşti o artizană a vacanţelor, dar măcar te mai poţi uita puţin şi-n "ograda mea", poate îţi mai iese ceva în ochi! :)

   Mă gândesc şi eu la o destinaţie călduţă la finele lui ianuarie, dar încă nu am supus problema la vot, sper să iasă!

   Revenind la Atena, pot spune că merită toată atenţia, chiar dacă e o destinaţie comună, populară. Acum am privit-o cu alţi ochi, fiindcă ne mai experimentăm, şi mi s-a părut fermecătoare. Acum am cotrobăit-o aşa cum ne-am obişnuit în ultima vreme, fără să fim mânaţi de la spate, având propriul nostru program. A ieşit o minivacanţă aşa cum ne-o doream!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- cloverina
[05.12.17 00:03:34]
» mesaj pers

   @irinad: Târgoviștencele au avut cam același itinerariu! Noi am fost la final de mai si am profitat de ziua lungă, astfel că am vizitat cam aceleași lucruri într-o perioadă mai scurtă cu o zi. Dar voiam și vreau mai mult. Măcar și puțină plajă (mă fermeca gândul de a merge cu tramvaiul până pe litoral). Altădată va fi sa fie...

   Desi nu am apucat sa scriu nicio recenzie, recomand cu maaare drag o cazare pe airbnb: airbnb.com/rooms/17935220 ... f153c356713d177

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.12.17 06:55:18]
» mesaj pers

   @cloverina: Ştiu, şi mie îmi surâde ideea de a merge la plajă în zona Atenei, de aceea şi eu mai vreau o dată cel puţin, dar pe vreme adecvată.

   Vremea blândă pe care am prins-o noi a fost foarte potrivită pentru vizite şi hălăduieli în aer liber, cu o zi-două înainte plouase destul de mult, căci bălţile de pe marginea drumului o spuneau.

   Mulţumim pentru recomandarea de cazare, mă bucur că am construit independent acelaşi itinerariu, semn că ne plac aceleaşi lucruri în ceea ce priveşte Atena!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- flaviana77
[05.12.17 09:01:24]
» mesaj pers

   irinuca draga mea, la suflet mi-a intrat acest articol...

   am vazut in email de dimineata scris Atena direct la el m-am dus, am o stare foarte dar foarte proasta, asa ca m-am apucat sa citesc ce ai scris tu.

   nu imi va trece starea, dar macar am mai ameliorat chiar pentru putina vreme starea mea... de cand ma chinui sa mai ajung si eu sa vad Atena mea draga... nu mai reusesc deloc... doar din ce se scrie aici citesc si ma transpun din nou in acele locuri pe care le iubesc atat de mult...

   frumoase locuri, frumoasa tara, frumoase amintiri ale mele si ale tuturor celor care au ajuns acolo...

   mi-a placut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- webmaster
[05.12.17 09:02:34]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[05.12.17 09:07:24]
» mesaj pers

   @irinad:

   Foarte util și interesant articolul.

   Asta mai ales în situația în care, până de curând, aveam planificat un sejur la Atena în februarie viitor. Până de curând, când am schimbat planul, din motiv de ofertă foarte bună în Sardinia...

   Dar planul a rămas (probabil, pentru toamna/iarna viitoare), așa că am reținut informațiile tale.

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[05.12.17 09:49:04]
» mesaj pers

   Da, v-a ieșit și de data asta! Desigur, glumesc! Felicitări! Frumos, chiar și iarna, sau aproape iarna, dar cam întotdeauna e după sufletul omului, eu așa cred... Ați avut parte astfel de o vreme excelentă de plimbare, de văzut mare parte din comorile istoriei... Mi-au plăcut florile, sunt superbe și acum... iar la noi e zăpadă... mă gândesc cât mai e până le voi putea vedea din nou și eu... :)

   Excelent articol, binevenit pentru cei care doresc o călătorie pe tărâmul încărcat de istorie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[05.12.17 10:00:34]
» mesaj pers

   @Costi: Era culmea să ne mai "intersectăm" și a treia oară, la Atena!!! :):):)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.12.17 10:50:31]
» mesaj pers

   @flaviana77: Sper ca articolul meu să te scoată un Pic din starea de disconfort pe care o ai, stare pentru care îmi pare sincer rău că te-a cuprins. Îmi amintesc că ești îndrăgostită de Atena, că ai petrecut acolo un revelion, de aceea îți doresc să te întorci și tu acolo cât de curând. Știu că ai aminitiri frumoase despre Atena, ni le-ai împărtășit și nouă.

   Mulțumesc frumos, draga mea, pentru vizită, ecou, cuvinte frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.12.17 10:57:02]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos, sunt încântată mai mult ca niciodată, ținând cont de faptul că acest MG este unul deosebit pentru mine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.12.17 11:05:41]
» mesaj pers

   @Costi: Știindu-vă o persoană nu foarte generoasă în ceea ce privește aprecierile, mă bucur că ați găsit articolul meu util și interesant, iar pentru acest lucru, vă mulțumesc sincer!

   Mda, o ofertă bună în Sardinia e grozavă, Atena „vă așteaptă” oricând cu prețuri bune, așa că ați făcut mișcarea corectă.

   Vă doresc să aveți vacanță frumoasă în Sardinia și oriunde veți mai călători!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.12.17 11:24:54]
» mesaj pers

   @maryka: Chiar am avut noroc de vreme bună, am urmărit în săptămâna de dinainte, pe saiturile specializate, în fiecare zi, starea vremii. Nu întotdeauna era dată ca fiind frumoasă, iar în capul meu, planurile în ceea ce privește ce vom face pe-acolo, se succedau rapid. De data aceasta, nu s-a repetat povestea de anul trecut cu vreme mohorâtă.

   Florile din Atena, frumoase chiar și acum, uneori doar în ghivece scoase afară, erau superbe, așa cum erau și toți portocalii plini de fructe, ca niște pomi împodobiți cu globuri colorate.

   Mă mai gândeam și eu din când în când că acasă vremea era de-a dreptul urâtă și friguroasă, dar ne încălzeam la soarele Atenei și alungam gândurile reci, până am ajuns la București. Știu că și vremea rece are farmecul și frumuseșea ei, dar eu o iubesc mult pe cea caldă.

   Mulțumesc mult pentru vorbe frumoase, vizită, ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[05.12.17 11:47:21]
» mesaj pers

   Felicitari pentru articol! Este o idee foarte buna sa vizitezi Atena cand este racoare, caci vara am inteles ca sunt 40 de grade C, e foarte cald.

   Impresionanta si frumoasa Atena ai surpris-o in fotografii minunate pe care le-am vizionat, votat cu mare placere!

   Nici nu m-am gandit ca Atena poate fi potrivita pentru un City break... de obicei vara cauti apa iar iarna muntele.

   Calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.12.17 16:25:33]
» mesaj pers

   @Dana2008: Da, verile în Atena sunt foarte călduroase, sufocante chiar. Dar, o dată merită mers și vara pentru a vedea cum sunt plajele din zona Atenei. Acum a fost tocmai bine pentru a colinda de colo, colo.

   Fotografiile au fost „ajutate” de soare și vreme bună (am mai prins și câțiva nori), altfel nu ieșeau cine știe ce.

   Atena poate fi oricând subiect de city-break, doar că în această perioadă se închide mai devreme la obiective, iar intrările la unele dintre acestea sunt reduse la jumătate.

   Mă bucur că m-ai vizitat, mulțumesc, și eu îți doresc vacanțe minunate și de aici înainte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ANILU
[06.12.17 14:45:56]
» mesaj pers

   @irinad: Am primit cu plăcere florile, mulțumesc.

   Cred că ti-am mai spus-o, chiar ești norocoasă. Și când spun asta mă gândesc la toate vacanțele, plimbările.

   Te felicit și mulțumesc pentru ca ne scrii și nouă. Cel puțin eu mă plimb alături de voi.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[06.12.17 18:06:58]
» mesaj pers

   @ANILU: Cu mare plăcere, cred că ţi-am mai spus, de câte ori văd frumoasa bougainvillea, gândul mă duce la tine. Aşa este, am fost norocoşi şi acum, precum tot anul acesta când am avut parte de vacanţe aşa cum nu am avut niciodată până acum, cu voia lui D-zeu.

   Mulţumesc şi eu pentru cuvintele tale frumoase, pentru vizită, ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- carina_10
[08.12.17 16:02:25]
» mesaj pers

   @irinad: Foarte interesant si detaliat articol, chiar o sa incerc sa prind un avion sa vedem si noi la pas Atena

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[08.12.17 17:13:23]
» mesaj pers

   @carina_10: Mulțumesc, Atena merită luată la pas cu prisosință. Ştiu că e o destinație populară, comună chiar, dar este frumoasă si interesantă!

   Acum sunt oferte destule pentru zboruri ieftine până la Atena, aşa că e bine să prinzi una dacă vrei să vizitezi oraşul.

   Vacante frumoase şi pe viitor îți doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[10.12.17 10:21:44]
» mesaj pers

   @irinad: Citit, votat, notat la favorite ca cine stie.

   Foarte frumos totul, o idee minunata, eu in toiul iernii ma bucur de iarna =)), dar si de lecturile celor ce au parte de soare.

   Adevarul este ca asa este si placut, iarna sa te poti bucura de un loc in care sa ai inca vreme buna, gandindu-te ca la tine acasa este rece. In toamna lui 2014 (sfarsit de octombrie) si eu eram la 30 de grade in Taiwan iar ai mei erau cu lucrurile groase deja pe ei :).

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[10.12.17 11:14:26]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc mult, acum, da, tu ai parte de iarnă adevărată în ţinuturi de basm, de aceea aşteptăm multe poveşti de la tine.

   În Grecia, iarna e doar un fel de a spune iarnă, e blândă, în general, cu posibile perioade mai reci uneori. E potrivită pentru cei ce nu pot suporta frigul, umezeala şi gerul. Printre ei mă număr şi eu, de aceea îmi place câteodată să mai iau pulsul unei ţări mai calde. :)

   Însă, trebuie reţinut că fiecare anotimp are frumuseţea şi farmecul său, de aceea trebuie privit şi simţit ca atare.

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  Publicitate    [15.12.18 19:17:06]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2017] Apus de soare peste Acropole surprins din vârful dealului Lykavittos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927800">Şterge vot</a></div><span id="v9927800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2017] Apus de soare peste Acropole surprins din vârful dealului Lykavittos
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2017] Acropole de pe colina Filopappou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927801">Şterge vot</a></div><span id="v9927801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2017] Acropole de pe colina Filopappou
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2017] Templul lui Hephaistos văzut din Agora Antică (greacă) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927802">Şterge vot</a></div><span id="v9927802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2017] Templul lui Hephaistos văzut din Agora Antică (greacă)
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2017] Cariatidele în copie, cele originale se află în Noul Muzeu Acropolis, iar una la British Museum -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927803">Şterge vot</a></div><span id="v9927803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2017] Cariatidele în copie, cele originale se află în Noul Muzeu Acropolis, iar una la British Museum
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2017] Pentru doamne, o frumoasă bougainvillea de decembrie, ştiu că ANILU o va plăcea -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927804">Şterge vot</a></div><span id="v9927804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2017] Pentru doamne, o frumoasă bougainvillea de decembrie, ştiu că ANILU o va plăcea
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2017] Atena cea albă, privită de la Lykavittos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927806">Şterge vot</a></div><span id="v9927806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2017] Atena cea albă, privită de la Lykavittos
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2017] Apus de soare peste Atena văzut de la Lykavittos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927807">Şterge vot</a></div><span id="v9927807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2017] Apus de soare peste Atena văzut de la Lykavittos
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2017] Parthenon din spate -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927808">Şterge vot</a></div><span id="v9927808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2017] Parthenon din spate
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2017] Teatrul lui Dionysos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927809">Şterge vot</a></div><span id="v9927809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2017] Teatrul lui Dionysos
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2017] Colina Filopappou de la Acropole -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927810">Şterge vot</a></div><span id="v9927810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2017] Colina Filopappou de la Acropole
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2017] Seara, clădirea Parlamentului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927811">Şterge vot</a></div><span id="v9927811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2017] Seara, clădirea Parlamentului
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2017] De pe Filopappou: culori de toamnă şi Parthenon -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927812">Şterge vot</a></div><span id="v9927812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2017] De pe Filopappou: culori de toamnă şi Parthenon
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2017] Parthenonul, vedere frontală -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927813">Şterge vot</a></div><span id="v9927813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2017] Parthenonul, vedere frontală
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2017] Odeonul lui Herod Atticus, în dreapta colina Filopappou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927814">Şterge vot</a></div><span id="v9927814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2017] Odeonul lui Herod Atticus, în dreapta colina Filopappou
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2017] Templul lui Hephaistos văzut de la Acropole -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927815">Şterge vot</a></div><span id="v9927815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2017] Templul lui Hephaistos văzut de la Acropole
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2017] Templul lui Zeus Olimpianul şi colina Acropole în fundal -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927816">Şterge vot</a></div><span id="v9927816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2017] Templul lui Zeus Olimpianul şi colina Acropole în fundal
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2017] Evzonii la schimbarea gărzii în faţa clădirii Parlamentului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927817">Şterge vot</a></div><span id="v9927817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2017] Evzonii la schimbarea gărzii în faţa clădirii Parlamentului
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2017] Monumentul din vârful colinei Filopappou ridicat în cinstea senatorului roman Iulius Antiochus Filopappos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927818">Şterge vot</a></div><span id="v9927818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2017] Monumentul din vârful colinei Filopappou ridicat în cinstea senatorului roman Iulius Antiochus Filopappos
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2017] Colina Lykavittos şi o privire de ansamblu peste Atena de la Filopappou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927819">Şterge vot</a></div><span id="v9927819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2017] Colina Lykavittos şi o privire de ansamblu peste Atena de la Filopappou
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2017] Arcul lui Hadrian şi Acropole văzut prin boltă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927820">Şterge vot</a></div><span id="v9927820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2017] Arcul lui Hadrian şi Acropole văzut prin boltă
foto irinad [04.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [NOV-2017] Cariatidele în original în Noul Muzeu Acropolis -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 04.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927821">Şterge vot</a></div><span id="v9927821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [NOV-2017] Cariatidele în original în Noul Muzeu Acropolis
foto irinad [04.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.296764135361 sec