83380 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Speyer

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.11.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 2 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Speyer, oraşul de la poalele domului


O istorie îndelungată şi o catedrală faimoasă caracterizează cochetul oraş Speyer. Poate unii au fost şi vor fi impresionați strict de peisajul autentic german, cu clădiri vechi din diferite perioade, cu terase prietenoase având florile răspândite prin diferite colțuri şi berea păstrată în butoaie. Nu sunt de neglijat nici magazinele cu marfa prezentată la vedere pe trotuar, oferind reduceri atrăgătoare. Toate acestea duc la declanşarea click-urilor camerelor foto sau la producerea a zeci de poze din vârful unui băț telescopic, poze ignorate peste o săptămână, însă prilej efemer de laudă în fața prietenilor de pe FB. Dar pentru călătorul pasionat, pentru cel care nu pleacă de acasă doar pentru că "cearşafurile nu-i mai zâmbesc", Speyer reprezintă ceva mai mult.

Povestea oraşului începe oficial acum mai bine de două milenii, odată cu venirea romanilor şi ridicarea unui fort, simbol al unei vizite ce se dorea îndelungată. La mijlocul sec. 2 dH sub numele Noviomagus el apare notat pe o hartă "a lumii" desenată de geograful Claudius Ptolemaios, căci aici erau deja temple, teatru, clădiri ale administrației, piețe, cartiere cu locuințe. Mărturii ale oraşului roman se găsesc la muzeul de istorie, dar localnicii autentici ştiu bine că oriunde se sapă în zona centrală se găsesc urme ale vechii urbe romane.

Au urmat secole tulburi, peste Speyer trecând popoare migratoare, regi şi împărați disputându-şi teritoriul. Dar momentul care a marcat esențial istoria oraşului a fost în 1030, când Conrad II, proaspăt ales rege al Germaniei, hotarăşte punerea pietrei de temelie pentru construcția unei biserici cu dimensiuni nemaiîntâlnite până atunci. Înălțată în mai puțin de un secol, fapt remarcabil pentru un edifiu atât de mare, biserica a reprezentat şi reprezintă simbolul acestui oraş. Cripta ei monumentală a fost aleasă ca loc de odihnă veşnică pentru opt regi şi împărați germani, pentru regine şi prinți. Ridicarea mărețului dom, rămas până astăzi cel mai mare lăcaş de cult creştin zidit în stilul romanic, a adus un prestigiu deosebit urbei.

Speyer se menține în memoria istoricilor, şi nu numai a lor, ca fiind în 1076 punctul de pornire a regelui Heinrich al IV-lea în umilitorul drum al căinței, drumul către Canossa. Dietele din prima jumătate a sec. al XVI-lea şi revolta protestanților din 1529 au adus iarăşi oraşul în atenția lumii, aici manifestându-se acțiuni pro şi contra ideilor răspândite de Martin Luther. Urmările inflexibilității în gândire se văd şi astăzi, când lumea creştină din Germania încă este divizată.

Orice oprire în Speyer cuprinde o vizită la celebra catedrală aflată la capătul străzii Maximilian, cea numită odinioară Via Triumphalis, în ampla piață a domului. Printre arborii parcului dinspre sud se vede un grup statuar numit „Muntele măslinilor”, un memento al celor întâmplate cu mai mult de două milenii în urmă în Ţara Sfântă. Sculptura originală a ars în 1689, împreună cu întregul oraş, la trecerea trupelor franceze ale lui Louis al IV-lea, dar a fost restaurată mai târziu. În spatele catedralei, spre est, se păstrează Heidentürmchen, o rămăşiță din zidul de apărare a oraşului, altădată situat pe malul Rinului, şi spre nord a fost ridicată Antikenhalle, pentru a găzdui vestigii romane.

În partea sudica a Pieței Domului se poate vizita Muzeul de istorie, deținătorul unei colecții impresionante de vase şi podoabe vechi de mii de ani. Atrage atenția aşa-numita “pălărie de aur din Schifferstadt”, o piesă decorativă din epoca bronzului servind probabil la serviciul religios, descoperită într-un orăşel de lângă Speyer. Tehnologia utilizată pentru făurirea ei, poate prea avansată pentru acele vremuri îndepărtate, este un alt subiect intreresant de discuție. Din perioada romană nu sunt doar arme şi unelte, ci şi o “terra sigillata", un vas realizat în Rheinzabern, având decorațiunile în relief făcute printr-o tehnică specială. Deschiderea din 1900 a mormintelor regilor din dinastia saliană aflate în cripta catedralei a îmbogățit muzeul cu multe podoabe şi obiecte de cult, cel mai valoros fiind potirul Lehrbach, un dar al contelui Damian Hugo Philipp de Lehrbach, un pahar din aur acoperit cu diamante, rubine, smaralde. Deosebit de important pentru istoria Germaniei este un tablou reprezentând o manifestație populară din 1832 îndreptându-se către castelul Hambach şi purtând steaguri galben-roşu-negre, culori devenite naționale şi care alcătuiesc drapelul german. Numeroase expoziții atrag turiştii aflați în trecere prin Speyer, eu profitând de una dedicată lui Richard Inima-de-leu, un personaj a cărui legendă i-a depăşit cu mult împlinirile.

De la celălalt capăt al străzii Maximilian, pornind din Piața Poştei pe strada Gilgen, pot fi găsite două biserici impozante. Chiar dacă de abia şi-au aniversat centenarul, spectaculoasa neogotică biserică protestantă şi biserica catolică Sf. Iosif, o încântătoare îmbinare de Jugendstil şi baroc, dovedesc că frumusețea trece dincolo de stilurile arhitectonice.

Dacă tot am amintit de Piața Poştei, aici veghează de sute de ani Turnul vechi, fosta poartă vestică a oraşului, zidită în prima jumătate a veacului al XIII-lea. Conform legendei, turnul a supraviețuit distrugerii din 1689 datorită rugăminților fierbinți ale călugărițelor de la mânăstirea din apropiere pe lângă mareşalul francez Jacques Henri de Durfort, duce de Duras. Acesta, aristocrat şi soldat, nu a putut rezista totuşi în fața unor femei, chiar şi îmbrăcate în straiele austere ale ordinului. Mit sau adevăr istoric, contează puțin.

Pentru o plimbare într-o zonă pitorească aş recomanda aria cuprinsă între strada Maximilian şi pârâul Speyer, cu case tradiționale, cu hanul de altădată, din păcate fără un poştalion în față, cu „biergarten”-uri, cu biserici baroce. Liniştea pare suverană, dar apropiindu-te de terasele ascunse prin curți regăseşti atmosfera de petrecere nemțească.

Cum de multă vreme germanul a reprezentat un etalon al mecanicului şi cum el a arătat un respect deosebit pentru istorie, nu departe de dom a fost amenajat Muzeul tehnicii. Nu vreau să insist asupra subiectului, dar nu pot să uit cum la urcat la bordul unui avion Boing 747, amplasat undeva sus, pe la vreo 40 de metri înălțime, cum am intrat într-un submarin, cum am admirat zeci de automobile şi locomotive. O vizită pentru mari şi mici, o călătorie în timp, o excursie care se va dovedi oricum prea scurtă.

Speyer este fără doar şi poate un oraş turistic, dovada fiind zecile de vase de pasageri care acostează aici, la pontoanele de pe malul Rinului. O oprire scurtă vă va lăsa sigur un sentiment de regret, aşa că nu ezitați să parcați maşina sau să coborâți din tren şi să vă afundați liniştit printre comorile pe care micul oraş vi le va dezvălui.

Să aveți un drum frumos în față.

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 29.11.2017 14:33:35

Validat / Publicat: 29.11.17 15:20:28


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
VIZUALIZĂRI: 1116


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  52000 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Radu Tudoran? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[29.11.17 15:16:13]
» mesaj pers

   Excelentă recomandarea

   Mutat în rubrica "O zi în Speyer, SPEYER" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[29.11.17 15:33:20]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Frumoasă destinație! Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[29.11.17 16:29:30]
» mesaj pers

   @Mika: Multumesc. Trec pe acolo de trei, patru ori pe an si daca nimeni n-a scris despre el m-am gandit sa-l asez eu pe harta AFA.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[29.11.17 17:04:47]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[29.11.17 17:24:10]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Lecturat si votat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[29.11.17 18:53:37]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Multumesc. Ar fi trebuit niste poze mai de iarna, dar trec pe acolo doar vara.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[29.11.17 19:54:15]
» mesaj pers

   Am votat mai întâi pentru a nu mă trezi cu bătăi-la-obraz.

   Ehm... având în vedere Review-ul cu R majuscul voi spune nimic.

   Ca întotdeauna cu Î mare.

   Știi tu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[29.11.17 21:53:10]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo: Chiar nu stiu. S-a cam lasat ceata. Sa deduc reprosuri? Neuronul mi se zbate si nu ajunge la nici o concluzie. O simpla lamurire l-ar ajuta (cu A de tipar).

   Cu tot respectul (evident cu R, ironia neavandu-si rostul)

   R. T.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[30.11.17 02:56:31]
» mesaj pers

   😂... DELOC! Totul sau ideea a fost în sens de a te lăuda!

   Felicitări sau Bravo ar fi sunat prea plat.

   Vina mea! Am vrut să dau un sens care a ieșit, neînțeles/neinteligibil.

   Anyway...

   Bravo, Radu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[30.11.17 09:33:45]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo: Multumesc. Am avut dubii tinand cont ca destinatiile prezentate de mine au starnit si nemultumiri.

   Calatorii frumoase pe mai departe si cat mai departe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[30.11.17 11:28:03]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:

   ... și uite așa ies puțin în decor sau intru într-un offtopism:

   Chestia asta cu stârnirea de nemulțumiri, mă depășește. De ce ar măcăni lumea nemulțumită?

   Dacă îmi place review-ul, citesc... poate primește și un vot.

   Cui nu-i place, să dea pagina.

   Să găsească articole care să-i mulțumească. Sunt destule pe Amfostacolo.

   Nu am înțeles niciodată tendința asta, bolnavo-mioritică, de a cârcoti.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- danaeldreny
[30.11.17 18:00:06]
» mesaj pers

   Întotdeauna pe pagina asta găsesc lucrări de excepție (că articol sau review îmi pare cam sumar spus :)...)

   Pozele îmi plac în mod special – au o luminozitate aparte, că de conținut (al pozelor) – ce să mai comentez? Nu mă lansez în analize – mă limitez să le admir :)

   Întreg orașul îmi pare o bijuterie, o poezie...

   Biserica protestantă este impresionantă!

   Dar și toate celelalte :)

   Admirabil...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[30.11.17 18:17:30]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca se mai uita cineva si pe review-urile mele. Daca-i mai plac si pozele este deja bonus :)

   Calatorii frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[07.12.17 19:23:37]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Simpatica exprimarea

pentru cel care nu pleacă de acasă doar pentru că "cearşafurile nu-i mai zâmbesc"
, iar articolul este minunat, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[08.12.17 00:57:33]
» mesaj pers

   @mishu: Ma bucur ca-mi citeste cineva elucubratiile. Mai ales ca zonele batute de mine nu-s prea populare. In randul nostru, al romanilor.

   Mult noroc in noua cariera :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Muzeul tehnicii din Speyer (May.2017) - punctaj satisfactie: 9.50 (scris in 22.03.18 de Radu Tudoran din CăLăRAşI) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.25
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Domul din Speyer, maret si parca insensibil la trecerea secolelor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926221">Şterge vot</a></div><span id="v9926221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Domul din Speyer, maret si parca insensibil la trecerea secolelor
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] 'Muntele maslinilor', un grup statuar amplasat in sudul domului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926222">Şterge vot</a></div><span id="v9926222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] "Muntele maslinilor", un grup statuar amplasat in sudul domului
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Florile sunt un laitmotiv in Speyer, ele insotind majoritatea cladirilor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926223">Şterge vot</a></div><span id="v9926223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Florile sunt un laitmotiv in Speyer, ele insotind majoritatea cladirilor
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Strada Maximilian, numita demult Via Triumphalis -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926224">Şterge vot</a></div><span id="v9926224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Strada Maximilian, numita demult Via Triumphalis
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Partea estica a domului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926225">Şterge vot</a></div><span id="v9926225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Partea estica a domului
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Biserica protestanta, ridicata la inceputul secolului trecut -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926226">Şterge vot</a></div><span id="v9926226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Biserica protestanta, ridicata la inceputul secolului trecut
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Fosta primarie a orasului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926227">Şterge vot</a></div><span id="v9926227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Fosta primarie a orasului
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Domul din Speyer -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926228">Şterge vot</a></div><span id="v9926228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Domul din Speyer
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Turnul vechi, fosta poarta vestica a orasului, din Piata Postei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926229">Şterge vot</a></div><span id="v9926229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Turnul vechi, fosta poarta vestica a orasului, din Piata Postei
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Interiorul domului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926230">Şterge vot</a></div><span id="v9926230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Interiorul domului
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Imagine din centrul orasului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926231">Şterge vot</a></div><span id="v9926231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Imagine din centrul orasului
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Cladirea pare mai trista fara un postalion in fata -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926232">Şterge vot</a></div><span id="v9926232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Cladirea pare mai trista fara un postalion in fata
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] O zona veche a orasului, cu ziduri in ruina, cu case acoperite cu verdeata (ceva paine de mancat pentru fotografi) -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926233">Şterge vot</a></div><span id="v9926233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] O zona veche a orasului, cu ziduri in ruina, cu case acoperite cu verdeata (ceva paine de mancat pentru fotografi)
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Alta imagine din aceeasi zona -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926234">Şterge vot</a></div><span id="v9926234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Alta imagine din aceeasi zona
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Strada principala a orasului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926235">Şterge vot</a></div><span id="v9926235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Strada principala a orasului
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Interiorul domului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926236">Şterge vot</a></div><span id="v9926236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Interiorul domului
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] In umbra domului din Speyer -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926237">Şterge vot</a></div><span id="v9926237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] In umbra domului din Speyer
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Una dintre bisericile in curs de reabilitare -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926238">Şterge vot</a></div><span id="v9926238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Una dintre bisericile in curs de reabilitare
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Pe drumul aspru al pelerinajului catre Santiago de Compostela -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926239">Şterge vot</a></div><span id="v9926239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Pe drumul aspru al pelerinajului catre Santiago de Compostela
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] In centrul orasului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926240">Şterge vot</a></div><span id="v9926240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] In centrul orasului
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Speyer-ul de altadata -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 29.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926241">Şterge vot</a></div><span id="v9926241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Speyer-ul de altadata
foto Radu Tudoran [29.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.158588886261 sec