88359 
nu sunteţi logat. - LOGIN
[Alte] Muzee în Munchen

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.08.2018
DE
Avatar mishu
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 10.07.09
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
20 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Deutschesmuseum – Un muzeu cu de toate pentru toti si orice varsta


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Pana sa va povestesc ce am facut in aceasta saptamana cu baietii (pe FB ati vazut unii dintre voi) m-am gandit ca poate as putea sa va prezint cate ceva din München, poate ca unii vor ajunge in curand acolo si vor fi tentati, si am sa incep cu cel mai frumos muzeu vazut de mine. Acesta este un muzeu pe care pusesem ochii de când am fost data trecută in München dar am văzut altceva, vezi impresii

Acum profitând de vizita copiilor la mine la inceput de aprilie, cand am avut noroc si de vreme, am zis ca nu pot rata acest muzeu având in vedere ca îmi propusesem o vizita la München cu ei. Însă eram convinsa ca ei vor parcurge muzeul mult mai repede decât mine astfel încât am încercat sa mai găsesc ceva antrenant pentru ei.

Pentru ei însă la vârsta pe care o au o biserica nu le spune prea mult astfel încât am avut cea mai buna idee (in fine hai sa fiu modesta și sa spun ca noroc cu saitul AFA unde am căutat ideea) astfel încât am găsit ca ar fi ceva mai antrenant sa ii trimit la muzeul BMW.

Normal, o sa ajung și eu sa-l vizitez pentru ca sunt convinsa ca este minunat, și ei au făcut o mulțime de poze acolo, am facut si eu ceva poze cand a venit mama la mine, dar acum nu i-a venit încă rândul (știu eu pe cineva cu aceasta expresie 😉), deci pe ei i-am trimis la muzeul BMW iar eu am purces spre acest muzeu. Venind dinspre Kufstein am coborât in Gara de Est (München Ost) iar de acolo orice metrou, linia S preț de doua stații, pana la stația Isator.

Aici ar trebui sa fiți atenți pe peron deoarece chiar de acolo vedeți indicatoare pe ce parte trebuie sa ieșiți ca sa mergeți spre muzeu. De la metrou nu aveți mult, vreo 300 m, treceti pe lângă magazinul de suveniruri și va așezati la coada la bilete. Pot fi achiziționate și on-line, însă nu știu de ce on-line apăreau cu un euro mai mult. Deci, preț adult 12 euro, elev, student 4 euro și mai sunt și diverse alte variante, de exemplu 3 muzee, 19 euro, dar nu in aceeași zi de vizitat.

Acum sa fim cinstiti, după un astfel de muzeu (dacă chiar îl iei tovărășește la pas) zău ca nu prea va mai vine sa faceti altceva decât sa savurati o bere.

Am citit ca parcurgi cam 9 km prin muzeu. Am intrat in muzeu, mi s-a scanat biletul și am pornit in descoperire (cel mai bine este sa luati si un pliant de la intrare ca sa stiti cam ce va asteapta la fiecare nivel). Acum eu am vrut intr-o ordine însă mi-a ieșit in alta ordine, adică am văzut toate nivelele astfel: 0, -1,1, 3,6, 5,4, 2 (cuprind in total 35 de sectiuni), iar pozele vor fi atașate articolului la fel. Prezentarea am sa o fac (exceptie nivelul 0) in ordine crescatoare.

Este un muzeu in care am stat aproape 4 ore. Ca sa văd totul temeinic și eventual sa ma și joc cu experimentele puse la dispoziție cred ca mi-ar fi trebuit de cel puțin încă doua ori acest timp. Eram convinsa ca îmi va plăcea la fel de mult ca și muzeul tehnicii din Viena despre care am povestit aici dar acesta este ceva mai mare, deși anumite părți sunt încă in dezvoltare. De cele mai multe ori primiți informația și in germana și in engleză astfel încăt puteți înțelege destul de mult.

Nu am sa insist mult asupra celor văzute și citite deoarece cred ca s-ar putea scrie câte un articol despre fiecare nivel in parte, însă au acordat o atenție minuțioasa prezentării muzeului. O cantitate mare de informație o găsiți și pe acest site unde sunt descrise minuțios cele ce le veți vedea la fata locului. Mi-a plăcut sa văd parinti care le explicau copiilor diferitele fenomene întâlnite, și cred ca explicat practic, principiul lui Arhimede se înțelege mult mai ușor. Am sa va prezint foarte pe scurt cele aflate și va invit apoi sa vedeți pozele.

Inainte de asta trebuie sa va mai spun cateva generalitati. Exista numeroase tururi ghidate, fie pentru o prima cunoastere a muzeului (un tur de doua ore si pentru care platiti in plus trei euro), sau tururi mai dezvoltate in germana engleza franceza, spaniola pentru care mai scoateti 7 euro suplimentar, dar si sunt tururi dedicate ca de exemplu pentru copii, seniori, femei, persoanele nevazatoare (sau partial afectate) si inca ceva special, si aici am avut un moment de soc, pentru persoanele afectate de dementa deoarece ei cred in incluziune si in stiinta fara frontiere.

La timpul petrecut aici sigur vi se va face foame, e ok, puteti avea ceva la voi, dar daca va este mai comod, exista un restaurant pe modelul IKEA asadar inca o problema rezolvata.

Si pentru ca tot am vorbit de stiinta fara frontiere au loc frecvent demonstratii in functie de varsta si preocuparile copiilor/ adolescentilor.

Parterul este zona cea mai extensa, exista si loc de joaca pentru copiii mai mici, garderoba dar si niste laboratoare.

Cat despre poze, mi-a fost foarte greu ca din aproape 500 sa aleg doar 60 si exista o poza careia ii voi acorda prioritate si am sa o pun printre primele deoarece a fost o surpriza placuta, si o sa va dati seama care este inainte sa ii cititi textul atasat. Sa pornim deci la drum:

Nivelul 0:

- Puterea electrica - surse de energie de diferite tipuri, o zona in care taticii se considerau adevarati experti in fata copiilor

- Navigatie – aici spatiul era generos avand in vedere ca erau multe ambarcatiuni expuse, in multe dintre ele puteai intra si astfel vedeai cum erau organizate, am vazut capete de catarg de galion, si chiar si aici erau experimente, erau funii de care trageai si un aparat iti arata forta cu care ai tras, asa ca taticii isi aratau muschii. De la veliere celebre si pana la nave de razboi, toate la scara redusa, pot fi admirate aici, sau chiar o mica parte a unui vas comercial in care puteai admira camerele. Am admirat echipamente de salvare de la inceputuri pana in prezent, Aici gasim si masina lui Tidal de predictie a mareelor, inventia a lordului Kelvin. Masina creata in 1939 se afla aici in muzeu din 1976 si este unul dintre exponatele cele mai vizitate.

- Motoare cu combustie (de fapt actionate prin diferite moduri, fie folosind forta vantului, a apei, etc)

- Mediul inconjurator -aici este o zona in care vedem ce inseamna mediul inconjutor, cum si cat este poluat, cum se controleaza poluarea (controlarea apei, solului, aerului si ozonului) si ce se face pentru protejarea lui si foarte important cu este folosita reciclarea in slujba noastra. Interesant aici este prezentat un container transparent si care arata cum in Germania in 1960 gunoiul acumulat anual pe cap de persoana reprezenta 83 kg iar in 1995 - 356 kg, si ma gandeam oare la noi cam cum stam. Nu cred ca as vrea sa stiu cu adevarat deoarece cred ca m-a ingrozi.

- Masini-unelte, o zona unde sunt expuse echipamente apartinand secolelor XIX pana in prezent

- Turnatorie, cred ca nu mai are rost sa va spun de cuprinde, o sa vedeti in poze, dar dupa nivelul -1

Nivelul -1 dedicat minei si mineritului, care prezinta diferite tipuri de mina, de antracit, de sare, aici sunt numeroase tuneluri, dar vedem si echipamente folosite in trecut sau chiar si acum, intalnim si o capela, totul este intins pe o suprafata foarte mare si care ai senzatia la un moment dat ca nu se mai termina, atat de larga este aceasta zona dedicata minei si mineritului. Pentru aceasta zona insa conducerea isi cere scuze ca nu este accesibila persoanelor cu disabiliati locomotorii.

Nivelul 1 care cuprinde colectia academica, istoria muzeului, fizica, tehnologia energetica, aeronautica, farmacie.

Aici nu pot sa nu scot in evidenta fizica, si vedem diferite fenomene explicate prin experimente sau prezentate in imagini. Era o zona in care tu ca adult simteai nevoia de a experimenta fiecare lucru in parte, si daca eu ma simteam asa, ce sa mai spun de copii? Pana si flacaii mei s-au jucat pe aici. Am admirat discret un tatic care ii explica baiatului principiul lui Arhimede si stateam si ma gandeam ca epoca pictogramelor era cea mai buna, cel mi bine intelegi vizual. Aici se mai gaseste un pasaj care face legatura cu o zona dedicata energiei si aici am avut surpriza sa vad o masina Tesla, dar surpriza nu era masina ci numarul ei si o sa vedeti asa in poza, nu va spun nimic mai mult acum.

Dar si istoria muzeului te pune in legatura cu cei care au pus bazele infiintarii acestui muzeu, donatiile facute si tot ceea ce inseamna el.

Nivelul 2 care cuprinde ceramica, tehnologia sticlei, hartia, jucarii tehnice, instrumene muzicale, pestera de la Altamira, simulatoare de zbor, … …

Nivelul 3 care cuprinde astronomie, masuri si greutati, balante utilizate inca din antichitate dar care inca mai pot fi utilizate si in prezent, sisteme de cantarire ceva mai moderne, computer (interesant sa vezi de unde s-a plecat si unde s-a ajuns), observatorul de est si de vest, cabinetul de matematica, si microelectronica (aici pot spune ca eram net depasita, atatea formule matematice si interes din partea multor vizitatori care fotografiau anumite formule (am sa pun una dintre aceste poze), geodezie, sateliti de vreme

Zona dedicata timpului si masurarii lui este una deosebita. Am vazut cum era masurat timpul in Egiptul antic, diferite tipuri de clepsidre. Am vazut si cum timpul era masurat cu ajutorul lumanarilor sau lampilor cu ulei. Am vazut si ceasul Turret – si toata aceasta masinarie complicata.

O evolutie a ceasurilor de la cele mai simple pana la cele mai complexe,

Nivelul 4 care cuprinde astonomie, radioamatorie

Nivelul 5 care cuprinde astronomie

Nivelul 6 care cuprinde planetariul, ceasuri solare

Zona de radioamatorie este destul de putin prezentata insa este ok, astronomia este bine si frumos reprezentata, pe o platforma exterioara se gasesc ceasurile solare si este chiar o placere sa il studiezi pe fiecare in parte, iar in ceea ce priveste Planetariul, acesta are anumite ore in care isi desfasoara programul, iar biletele se iau separat. Aici esti insa atentionat ca nu este potrivit pentru copiii mici deoarece este intuneric.

Ca si experienta nu v-am povestit decat foarte putin din ceea ce acest muzeu va poate arata si daca va hotarati sa il vizitati alocati-i clar cateva ore bune, vizionati filmuletele puse la dispozitie, jucati-va si cu experimentele pe care le veti intalni.

Am lasat intentionat la final adresa oficiala http://www.deutsches-museum. de/index.php?id=1&L=1 asta deoarece mi se pare ca este unul dintre cele mai complete saituri posibile, cu o multime de informatii despre fiecare loc vizitat si va sfatuiesc ca totusi inainte de aa junge acolo sa “rasfoiti” ce puteti vedea si astfel veti intelege mult mai bine cele ce veti vedea.

Dar pana sa ajungeti acolo va invit sa vedeti pozele iar pe web il rog sa ataseze acest filmulet care va prezinta o mica parte din muzeu: youtube

---
Impresii încărcate de mishu in 09.08.2018 20:55:05

Validat / Publicat: 10.08.18 08:29:06


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 748

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  45650 PMA (din 49 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mishu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[10.08.18 09:36:30]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[10.08.18 13:30:54]
» mesaj pers

   @mishu: l-am vizitat acu vreo șapte ani! Mi s-a parut super interesant și mai mi-a placut că era și interactiv. De atunci am mai văzut muzee de genul ăsta, dar atunci era primul și am rămas impresionat!

   Felicitări atât pentru articol cât și pentru destinație. Mie personal mi-a plăcut foarte mult atmosfera din acest oraș și mi-ar place să mă reîntorc vreodată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster26
[10.08.18 16:34:17]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[13.08.18 22:21:18]
» mesaj pers

   @webmaster: Multumesc frumos, o seara linistita.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[13.08.18 22:23:55]
» mesaj pers

   @robert: Da, mi se pare intradevar un muzeu deosebit de interesant si daca as fi povestit macar cat am vazut eu ar fi fost mult mai lung articolul si daca ar fi de povestit chiar tot ce exista aici doar in cel mult 2-3 propozitii si ar iesi poate si mai lung.

   Dar este un muzeu pe care cred ca ar trebui sa-l viziteze toti cei ce ajung prin Munchen.

   Multumesc pentru vizita si aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[04.12.18 20:05:55]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «[Alte] Muzee în Munchen» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Munchen și împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[58] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Deutschesmuseum - V-am zis ca pun masina Tesla prima, surpriza mare cand am vazut numarul -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996420">Şterge vot</a></div><span id="v9996420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Deutschesmuseum - V-am zis ca pun masina Tesla prima, surpriza mare cand am vazut numarul
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Deutschesmuseum - Sa o mai vedem si din alta pozitie -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996421">Şterge vot</a></div><span id="v9996421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Deutschesmuseum - Sa o mai vedem si din alta pozitie
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Deutschesmuseum - Asa se vede muzeul din strada -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996422">Şterge vot</a></div><span id="v9996422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Deutschesmuseum - Asa se vede muzeul din strada
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si din curte unde luam un prim contact cu masurarea timpului -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996423">Şterge vot</a></div><span id="v9996423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si din curte unde luam un prim contact cu masurarea timpului
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si pe acolo se intra -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996424">Şterge vot</a></div><span id="v9996424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si pe acolo se intra
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si incepem sa luam contact cu primele exponate si persoanele interesate -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996425">Şterge vot</a></div><span id="v9996425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si incepem sa luam contact cu primele exponate si persoanele interesate
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Deutschesmuseum - Dar si ambarcatiunile sunt frumoase -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996426">Şterge vot</a></div><span id="v9996426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Deutschesmuseum - Dar si ambarcatiunile sunt frumoase
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Deutschesmuseum - Va dati seama ca le trebuie spatiu -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996427">Şterge vot</a></div><span id="v9996427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Deutschesmuseum - Va dati seama ca le trebuie spatiu
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Deutschesmuseum - Nu, nu am gresit poza, nu ma aflu pe un vas de croaziera (as vrea eu) ci tot in muzeu dar luam cunostinta cu vasele mari de croaziera -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996428">Şterge vot</a></div><span id="v9996428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Deutschesmuseum - Nu, nu am gresit poza, nu ma aflu pe un vas de croaziera (as vrea eu) ci tot in muzeu dar luam cunostinta cu vasele mari de croaziera
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si vedem si cum arata o cabina -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996429">Şterge vot</a></div><span id="v9996429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si vedem si cum arata o cabina
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Deutschesmuseum - Dar putem experimenta si cum se conduc -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996430">Şterge vot</a></div><span id="v9996430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Deutschesmuseum - Dar putem experimenta si cum se conduc
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si alte experimente -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996431">Şterge vot</a></div><span id="v9996431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si alte experimente
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si un colac de salvare vechi, antic si de demult =)), dar atat de util -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996432">Şterge vot</a></div><span id="v9996432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si un colac de salvare vechi, antic si de demult =)), dar atat de util
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Deutschesmuseum - Calatoria continua -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996433">Şterge vot</a></div><span id="v9996433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Deutschesmuseum - Calatoria continua
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] Deutschesmuseum - 'Masinaria' lui Tidal, de predictie a mareelor, nu ma pricep, insa daca este expusa la loc de cinste inseamna ca a fost o descoperire importanta -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996434">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996434"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996434">Şterge vot</a></div><span id="v9996434" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996434)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996434Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996434MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Deutschesmuseum - "Masinaria" lui Tidal, de predictie a mareelor, nu ma pricep, insa daca este expusa la loc de cinste inseamna ca a fost o descoperire importanta
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Deutschesmuseum - Aveam senzatia ca trebuie sa apara Capitanul Nemo :) -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996435">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996435"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996435">Şterge vot</a></div><span id="v9996435" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996435)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996435Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996435MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Deutschesmuseum - Aveam senzatia ca trebuie sa apara Capitanul Nemo :)
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si schimbam domeniul -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996436">Şterge vot</a></div><span id="v9996436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si schimbam domeniul
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Deutschesmuseum - Vedeti si explicatia cu deseurile pe cap de locuitor... neamt, ca daca era roman ne trebuia toata camera:( -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996437">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996437"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996437">Şterge vot</a></div><span id="v9996437" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996437)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996437Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996437MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Deutschesmuseum - Vedeti si explicatia cu deseurile pe cap de locuitor... neamt, ca daca era roman ne trebuia toata camera:(
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si alte explicatii oferite vizual, cel mai bun mod de a intelege -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996438">Şterge vot</a></div><span id="v9996438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si alte explicatii oferite vizual, cel mai bun mod de a intelege
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Deutschesmuseum - Omul si natura -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996439">Şterge vot</a></div><span id="v9996439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Deutschesmuseum - Omul si natura
foto mishu [09.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] Deutschesmuseum - Ceva mai cunoscut de tineri, automatizarea -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996440">Şterge vot</a></div><span id="v9996440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] Deutschesmuseum - Ceva mai cunoscut de tineri, automatizarea
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2018] Deutschesmuseum - Dar prezentul are la baza trecutul -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996441">Şterge vot</a></div><span id="v9996441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2018] Deutschesmuseum - Dar prezentul are la baza trecutul
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2018] Deutschesmuseum - Aici la parter asteptau tinerii sa intre la cate un experiment sau pur si simplu se odihneau -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996442">Şterge vot</a></div><span id="v9996442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2018] Deutschesmuseum - Aici la parter asteptau tinerii sa intre la cate un experiment sau pur si simplu se odihneau
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si aici era o zona de joaca pentru copilasi -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996443">Şterge vot</a></div><span id="v9996443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2018] Deutschesmuseum - Si aici era o zona de joaca pentru copilasi
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [APR-2018] Deutschesmuseum - Noroc bun! -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996444">Şterge vot</a></div><span id="v9996444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [APR-2018] Deutschesmuseum - Noroc bun!
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [APR-2018] Deutschesmuseum - O capela in mina -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996445">Şterge vot</a></div><span id="v9996445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [APR-2018] Deutschesmuseum - O capela in mina
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [APR-2018] Deutschesmuseum - Prezentare de mina -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996446">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996446"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996446">Şterge vot</a></div><span id="v9996446" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996446)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996446Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996446MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [APR-2018] Deutschesmuseum - Prezentare de mina
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [APR-2018] Deutschesmuseum - Schimbam iar registrul -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996447">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996447"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996447">Şterge vot</a></div><span id="v9996447" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996447)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996447Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996447MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [APR-2018] Deutschesmuseum - Schimbam iar registrul
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [APR-2018] Deutschesmuseum - Este doar un exemplu despre ce filmulete puteai vedea, prezentate in germana sau engleza, si va asigur ca erau foarte interesante -- foto by <b>mishu</b> [uploaded 09.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996448">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996448"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996448">Şterge vot</a></div><span id="v9996448" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996448)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996448Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996448MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [APR-2018] Deutschesmuseum - Este doar un exemplu despre ce filmulete puteai vedea, prezentate in germana sau engleza, si va asigur ca erau foarte interesante
foto mishu [09.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[58] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.127758026123 sec