ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Offenbach am Main
ÎNSCRIS: 30.08.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Bodensee - de la Meersburg la Mainau

Ilustrație video-muzicală
Golden Guitar - Driving


TIPĂREȘTE

Una din atractiile lacului Bodensee este Meersburg, un orasel medieval de 5000 de locuitori, situat pe malul nordic al lacului, in mijlocul livezilor si podgoriilor.

Orasul este mentionat pentru prima oara in 988, intr-un document apartinand imparatului Otto al III-lea, insa probabil este mult mai vechi, datand din perioada merovingiana, cand, in jurul castelului vechi s-a dezvoltat si o asezare mica, care, in 1299, va dobandi statutul de oras. Intre anii 1211-1802, orasul se va afla in posesia episcopilor de Konstanz, care isi vor stabili in anul 1526 si resedinta aici. In anul 1803, Meersburg este incorporat in Ducatul Baden, unul din statuletele germane, care, prin unirea cu Prusia din 1871, vor da nastere Germaniei Mari.

In centrul orasului, sta cocotat deasupra lacului pe o stanca, castelul medieval. In jurul sau, stradute inguste si scari te conduc in diferite parti ale orasului. Castelul a fost folosit de episcopii de Konstanz ca resedinta pana in anul 1750, cand s-au mutat in Castelul Nou (Neues Schloss), a carei constructie in stil baroc incepuse din 1710 si de pe terasa caruia am putut admira cea mai frumoasa priveliste asupra orasului si lacului Bodensee.

Dupa ce am parcat masina in zona portului, am plecat pe jos spre centrul orasului, aflat aproximativ la 1 km distanta. Orasul e incantator, romantic, iar asta se reflecta si in numarul mare de turisti care vin aici in perioada verii. Ca sa ajungem in “Orasul de Sus” am urcat pe Steigstraße, o straduta ingusta, flancata de cladiri vechi, cu magazine si restaurante. De pe Steigstrasse am ajuns in Marktplatz, unde am si poposit o perioada scurta de timp pentru a ne racori cu o bere rece. Din Marktplatz se ajunge imediat, trecand prin Rathaustor (Poarta Primariei), in Schlossplatz (Piata Castelului), unde se afla impresionantul castel in stil baroc si alte cladiri vechi istorice.

Castelul Nou ofera, din gradina sa, o minunata priveliste asupra lacului, iar daca vizibilitatea este buna se pot vedea si Alpii. Castelul gazduieste muzeul castelului, o galerie de arta si muzeul Dornier, un muzeu dedicat istoriei aviatiei si lui Claude Dornier, unul din pionerii ei.

Sub castel se intinde “Orasul de Jos”, care, spre deosebire de celelalte cartiere ale orasului, este construit pe o suprafata plana, unde casute romantice gazduiesc astazi pensiuni, hoteluri sau localuri, unde se poate degusta vinul local. Tot in aceasta parte a orasului se afla zona de promenada si vechiul port, de unde pleaca regulat vapoare spre Konstanz.

Pe unul din aceste vapoare ne-am imbarcat si noi. Destinatia: Insula Mainau. Pretul biletelor pentru 4 persoane a fost de 105 euro, aici fiind inclus transportul dus-intors si intrarea pe insula Mainau. Daca am fi platit separat transportul si intrarea pe insula, ar mai fi trebuit sa dam inca vreo 30-40 de euro in plus, asa ca eu recomand sa va cumparati Kombitickets. Calatoria dureaza 10-15 minute, insa este ceva de neuitat. Vapoarele sunt mereu pline de turisti. Este ceva mirific sa plutesti pe albastrul lacului, cu pescarusii care te insotesc si carora turistii le arunca bucati de paine, pe care ei le prind din zbor, cu peisajele splendide de o parte si de alta a lacului, cu casutele de pe mal, care par a fi construite din piese de lego…ce mai, un colt de rai.

Nu am sa insist prea mult asupra insulei Mainau, deoarece déjà s-au scris multe review-uri despre ea si am sa spun doar ca Insula Mainau, cunoscuta si sub numele de Insula florilor, este o oaza de liniste, in ciuda miilor de turisti care o viziteaza. Fie ca te plimbi pe aleele marginite de flori, fie ca stai pe o bancuta, pe malul lacului, si privesti in zare, insula te copleseste cu minunatiile, cu care a fost inzestrata. Insula, aflata in posesia Familiei regale suedeze, este un paradis al florilor, unde, profitand de clima blanda, pe langa florile obisnuite, cresc si palmieri si portocali. Chiar si in sezonul de iarna ai ce vedea, Castelul in stil baroc, biserica St. Marien, cu un interior care te lasa fara cuvinte, Palmenhaus (Casa palmierilor) sau Schmetterlingshaus (Casa fluturilor) sunt cateva dintre atractii.

Aceste locuri mi-au ramas in suflet si le recomand si altor turisti, iubitori de frumos si natura. Pe mine cu siguranta m-au convins sa ma reintorc.


[fb]
---
Trimis de ciprian.dima in 12.09.12 17:45:08
Validat / Publicat: 12.09.12 19:42:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5540 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ciprian.dima); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Insula Mainau- Paunul construit din flori
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

dorgo
[12.09.12 19:48:32]
»

Am fost in Offenbach la un meci de fotbal in nocturna, demuult, am stat in tribuna in picioare tot meciul, c-am platit mai putin, juca Kikers (?) Offenbach cu Eintracht Frankfurt, a fost 1-1, localnicii erau cam suparati...

webmaster13
[12.09.12 23:03:31]
»

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Lacului Bodensee:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059575080871582 sec
    ecranul dvs: 1 x 1