82567 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Valea Moselei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.10.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Tezaurul ascuns din Cochem


Urmare de aici

Am povestit despre Cochem, un orăşel aşezat la un cot al râului Mosel, cu case tradiționale vegheate de un castel măreț, cu vile cochete şi terase umbroase. Aici vin de pretutindeni cohorte de turişti dornici să trăiască atmosfera de burg german, să guste un cârnat proaspat şi o bere rece. Majoritatea excursiilor în Cochem culminează cu o vizită la Reichburg, cetatea de pe vârful dealului. Cu puțin efort fizic se ajunge şi la ruinele cetății Winneburg, iar pentru cei care vor să simtă adrenalina a fost inaugurat un parc de distracții, mascat discret pe o culme deluroasă. Anul acesta s-a deschis însă o nouă atracție turistică destinată celor interesați de istorie şi de bani. Este vorba de un secret bine păstrat pentru mulți ani în Germania.

Povestea tezaurului din Cochem a început în anul 1962, un an destul de neclar, plin de incertitudini. Un lider inflexibil la Kremlin şi unul neexperimentat la Casa Albă nu făceau decât să amplifice şi mai mult starea de nelinişte care caracteriza Războiul Rece. Pentru proaspăt apărutul stat german care începea să-şi clădească instituțiile pe noi baze democratice vecinatatea Blocului de est constituia un motiv suplimentar de îngrijorare. Amintindu-şi că în perioada regimului nazist Germania lui Hitler a încercat blocarea pieței Marii Britanii şi distrugerea economiei acesteia prin invadarea cu bancnote false, liderii Germaniei Federale s-au temut de o manevră asemănătoare din parte Uniunii Sovietice şi a aliaților săi. Imaginea unei superinflații care ar fi devastat finanțele tânărului stat german şi ar fi condus la un colaps economic a adus ideea creerii unei rezerve strategice secrete şi construirii unui Fort Knox german.

Pe valea Moselului, în liniştita localitate Cochem, undeva sus pe dealul de pe malul drept, dr. Dreesen avea o casă mare, cu două etaje, cu vedere spre râu, piscină în formă de rinichi, ultima modă a anilor '50, şi un cabinet medical aferent. Nimeni dintre vecini nu s-a mirat când a găsit repede un cumpărător şi a închis afacerea. Apoi au venit excavatoare, betoniere, camioane grele. S-a lucrat timp de doi ani, de la 6 dimineața până la 10 seara. În coasta dealului, sub piscina doctorului Dreesen, s-au turnat vreo 3000 de metri cubi de beton armat. În spatele casei proaspătul proprietar avea un teren cam de un hectar, care a fost împădurit.

Dar un secret se ascunde cel mai bine la vedere. Noua construcție a fost etichetată drept o mică instituție pentru şcolarizarea funcționarilor bancari. Ceva vag, acoperitor. Iar buncărul apărut era un fapt cotidian în anii amenințării unui război atomic. Americanii îşi construiau chiar buncăre familiale. Acesta a fost prezentat drept adăpost anti-atomic destinat locuitorilor oraşului. Buncărul putea să fie utilizat de 175 de persoane timp de doua săptămâni. Existau 75 de tone de combustibil pentru generatoare, apă din puțuri de mare adâncime, instalație de purificare a aerului. Însă adevărul era ştiut de doar câțiva şefi de la sediul central al Băncii federale din Frankfurt.

În anul 1965, discret, cu automobile simple şi în grupuri mici, îmbrăcați precum turiştii obişnuiți, angajați ai băncii au depozitat în spatele uşilor groase de fier 15 miliarde de mărci. Fără pază militarizată, fără gard electrificat sau turnuri de observație acest adevărat tezaur al Germaniei a fost păstrat până în 1988, când deschiderea URSS-ului către vest şi politica de glasnost a lui Mihail Gorbachiov au adus un oarecare sentiment de siguranță. Atunci bunkerul din Cochem a fost scos la vânzare pentru vreo 750 000 de euro. Piscina era inclusă.

Ştiam desigur că nou dechisul muzeu nu va fi ceva spectaculos, doar coridoare ca de spital, văruite în alb şi cu acea lumina rece de subsol, rafturi goale şi încăperi sordide. Dar dacă aş putea vizita epava unei nave ce aş vedea? Fiare acoperite de mâl, pereți contorsionați şi întunericul spart doar de fascicolul unui proiector. Şi cu toate aceste m-aş duce fără să preget. La fel şi aici la buncărul de pe valea Moselului. Curiozitatea şi ineditul m-au atras de cum am auzit de el.

Am fost întâmpinat cu căldură, fiind pentru zece minute singurul doritor de a explora ascunzătoarea. Înainte de începerea vizitei mi s-a alăturat un jurnalist german, astfel că am avut parte de un tur aproape privat. Micuța clădire care adăposteşte intrarea în buncăr prezenta o mulțime de fotografii, fără îndoială păstrate cu discreție până acum. Poți vedea funcționari ai băncii numărând conştiincioşi banii dintr-o adevărată movilă de bancnote sau pe alții de rang mai mic tolăniți în buncăr pe nişte saci în care se subînțelege conținutul.

Trecem de prima uşă blindată, cu un sistem de închidere puternic, dar destul de rudimentar, şi vedem camera de decontaminare, aşa cum era în acele timpuri la o centrală atomică sau la un adăpost anti-atomic. Aparențele trebuiau păstrate şi păstrate au fost şi echipamentele de protecție radioactivă. Îmbrăcămintea călduroasă, căci este o temperatură de doar 15 grade cu tot soarele de afară, acum stă pe umeraşe, piesă de muzeu. Pereții din beton armat aveau grosimea minimă de 70 cm, iar în zona depozitului de peste un metru.

Mai depăşim o uşă grea şi ajungem în punctul de intrare în zona comorii, cam la 30 de metri sub pământ. O uşa de seif, cum am văzut prin filme, stă în fața noastră. Ghidul o deschide destul de uşor, gândindu-mă că are "doar" opt tone. Dar a fost proiectată să poată fi mişcată de către o singură persoană, indiferent de sex. Şi tehnologia germană şi-a spus cuvântul. Dar dacă manevrarea se făcea de către o singură persoană, deschiderea necesita trei, căci trei funcționari ai băncii trebuiau să deschidă cele trei încuietori sofisticate.

Echipamentul de protecție şi avertizare nu este la vedere, dar senzorii montați erau extrem de prezenți şi mai ales sensibili. Iar gazda noastră ne-a povestit despre două întâmplări când poliția din Frankfurt şi cea din Cochem au intrat în alertă datorită acestei sensibilități. Deşi senzorii erau amplasați sub pământ şi destul de departe, pe malul opus al Moselului, ei au dat alarma într-un moment când fanfara a cântat prea tare în centru oraşului sau la trecerea spre Trier a unui tren căruia îi fuseseră ataşate două locomotive.

A fost păstrat mobilierul din lemn şi metal, centrala telefonică, maşini de scris, inventarul cabinetului medical sau al bucătăriei. În locul unde erau aşezate grămezile cu bani acum este liber, doar câțiva saci goi mai amintesc de trecuta comoară de aici. Rafturile altădată pline găzduiesc astăzi cutii de carton în care demult stăteau aranjate ordonat teacurile de bani. Ni se prezintă şi modele ale bancnotelor depozitate aici. Numite BBK 2, ele erau vizibil diferite de cele existente în circulație la acea oră. Motivul principal era simplu, evitarea confuziei cu bancnote false. În acelaşi timp furtul acestor BBK 2 era inutil. Bancherii germani se gândisera la toate.

Vizita originalului muzeu se face cu tururi organizate, la ore fix stabilite. Pentru a uşura accesul există şi un shuttle-bus din centrul oraşului Cochem. Dacă veți ajunge prin zonă nu ezitați să vedeți acest loc, iar discuțiile despre teorii ale conspirației purtate la o terasă în jurul unei sticle de vin rece vă vor aprinde fără îndoială imaginația.

Să aveți un drum inedit în față.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 10.10.2017 11:04:20

Validat / Publicat: 10.10.17 13:07:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
VIZUALIZĂRI: 641


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36650 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Radu Tudoran? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[10.10.17 14:59:45]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Un articol aparte si foarte interesant si cred ca citindu-l dupa ce am vazut pozele sunt tentata de a le mai vedea inca o data.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[10.10.17 18:06:38]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:

   Interesant articol! Neamțul, tot neamț, prin prevedere a situației economice a statului și prin ingeniozitatea (și rapiditatea) construcției buncărului!

   Tezaurul nostru s-a „rătăcit”, nu mai știe pe unde „umblă” și cum să revină acasă. Guvernanții României, în tot acest timp, s-au făcut (și se fac) că-l caută, prioritare fiind interesele lor! Vai de sărmana țară (casă) care-și lasă (granițele) ușile de izbeliște!!!

   Felicitări pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[10.10.17 20:39:08]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:

   Interesant articol, recunosc ca l-am citi de doua ori. Sincer eu n-as fi avut curiozitatea sa-l vizitez dar e bine ca ai fost tu și ne-ai dat de gandit și noua. De gandit asa cum spune Doina și chiar mai mult de atat, plecand de la timpul prezent... gramatical!

   Felicitari pentru ideea de a-l vizita și mulțumesc ca mai aflam si noi cate ceva!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[11.10.17 21:44:30]
» mesaj pers

   Foarte interesant articolul! FELICITĂRI!

   Ca în filme... noroc că ai văzut cu ochii tăi sofisticatul sistem de siguranță al buncărului și ne-ai povestit și nouă... 8 tone!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Intrarea in ineditul muzeu din Cochem -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910229">Şterge vot</a></div><span id="v9910229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Intrarea in ineditul muzeu din Cochem
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Echipament de protectie adecvat unui buncar antiatomic, dar folosit partial si aici datorita temperaturilor scazute -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910230">Şterge vot</a></div><span id="v9910230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Echipament de protectie adecvat unui buncar antiatomic, dar folosit partial si aici datorita temperaturilor scazute
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Tunel de acces -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910231">Şterge vot</a></div><span id="v9910231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Tunel de acces
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [JUN-2017] Usa seifului; tehnologie germana de acum jumatate de secol -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910232">Şterge vot</a></div><span id="v9910232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Usa seifului; tehnologie germana de acum jumatate de secol
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Tunelul vertical de aerisire, dar care poate fi folosit si ca iesire de urgenta -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910233">Şterge vot</a></div><span id="v9910233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Tunelul vertical de aerisire, dar care poate fi folosit si ca iesire de urgenta
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Sala contabililor, locul unde se numarau movilele de bancnote -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910234">Şterge vot</a></div><span id="v9910234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Sala contabililor, locul unde se numarau movilele de bancnote
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Pe aceste rafturi goale stateau ordonat asezati saci plini cu bani -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910235">Şterge vot</a></div><span id="v9910235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Pe aceste rafturi goale stateau ordonat asezati saci plini cu bani
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Asa aratau sacii cu bani -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910236">Şterge vot</a></div><span id="v9910236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Asa aratau sacii cu bani
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Sistemul de comunicatii este inca functional. Fiabilitatea tehnicii germane -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910237">Şterge vot</a></div><span id="v9910237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Sistemul de comunicatii este inca functional. Fiabilitatea tehnicii germane
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Schema simplificata a buncarului din Cochem -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910238">Şterge vot</a></div><span id="v9910238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Schema simplificata a buncarului din Cochem
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Biroul sefului, caracterizat de simplitate si eficienta -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910239">Şterge vot</a></div><span id="v9910239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Biroul sefului, caracterizat de simplitate si eficienta
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] In prezent este doar o reconstituire a tezaurului de altadata -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910240">Şterge vot</a></div><span id="v9910240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] In prezent este doar o reconstituire a tezaurului de altadata
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Coridor de trecere -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910241">Şterge vot</a></div><span id="v9910241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Coridor de trecere
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Model de comparatie intre bancnotele aflate in circulatie si cele pregatite in az de urgenta -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910242">Şterge vot</a></div><span id="v9910242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Model de comparatie intre bancnotele aflate in circulatie si cele pregatite in az de urgenta
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Compartimentul mecanic al buncarului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910243">Şterge vot</a></div><span id="v9910243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Compartimentul mecanic al buncarului
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Un telefonul care poate fi recunoscut doar de persoane peste treizeci de ani -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910244">Şterge vot</a></div><span id="v9910244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Un telefonul care poate fi recunoscut doar de persoane peste treizeci de ani
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Fostele boilere ale buncarului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910245">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910245"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910245">Şterge vot</a></div><span id="v9910245" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910245)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910245Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910245MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Fostele boilere ale buncarului
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Instalatii din compartimentul pompelor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910246">Şterge vot</a></div><span id="v9910246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Instalatii din compartimentul pompelor
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Mai aproape de zilele noastre. Sala organizata de banca ce a inchiriat buncarul -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910247">Şterge vot</a></div><span id="v9910247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Mai aproape de zilele noastre. Sala organizata de banca ce a inchiriat buncarul
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Partea de suprafata a muzeului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910248">Şterge vot</a></div><span id="v9910248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Partea de suprafata a muzeului
foto Radu Tudoran [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.127959012985 sec