84847 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Schwarzwald (Pădurea neagră)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.03.2018
DE
Avatar BOGDAN DSN
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 20.03.08
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 2 -- varsta: 12 ani și 17 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Titisee - oază de relaxare în Munții Pădurea Neagră


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Situat la o distață de vreo 80 km de cazarea avută în Colmar, lacul Titisee a intrat pe lista noastră cu obiective de vizitat. Am ales să facem această excursie, de ziua națională a Franței – 14 iulie. Ne-am gândit că francezii sunt liberi și ar fi bine să plecăm din Franța pentru a evita aglomerația.

Zis și făcut, numai că odată cu noi și mulți francezi au gândit la fel și au avut aceeași opțiune. Distanța până la lac avea un timpul inițial de parcurs de circa 1 oră și 10 minute, dar din cauza aglomerației de pe drumuri am făcut cu vreo 20 de minute mai mult – am zis nu-i bai, suntem în concediu. Și mai e o chestie, aglomerația de acolo nu te stresează/enervează, cum să vă spun…... este o aglomerație, civilizată și ordonată, unde nimeni nu claxonează, nimeni nu fentează coada etc… știți și voi metodele de pe la noi.

După ce trecem de Freiburg, apar și mașinile cu număr de Elveția – semn că destinația este apreciată, nu doar din punct de vedere al naturii, probabil și datorită faptului că are prețuri mult mai mici în comparație cu Elveția (Titisee se află la vreo 50 km de granița elvețiană).

Ultimii 10-12 km ai drumului B31 sunt mai spectaculoși – mai multe curbe, se urcă și trecem prin niște chei săpate de-a lungul timpului de apele repezi. Intrăm în localitate și urmăm indicatoarele spre parcare – sunt multe locuri chiar lângă gară. Taxa este modică (0,5 euro/oră), parcarea se plătește la automat prin estimarea timpului de staționare, iar tichetul se lasă la vedere pe bord – nu încercați să fentați, din oră în oră mașinile sunt verificate. Dacă stați mai mult decât ați plătit, va fi nevoie să reveniți, să achitați altă sumă și să înlocuiți tichetul din mașină. Există și câteva locuri de parcare pentru cei cu mașini electrice, astfel că pot fi lăsate, contra-cost, la încărcat în timpul plimbării prin stațiune.

Lacul Titisee face parte din landul Baden-Württemberg și este cel mai mare lac natural din Munții Pădurea Neagră. Conform pliantului informativ luat de la oficiul de turism, este situat la o altitudine de 845 m, are o lungime de 1,9 km, o lățime maximă de 750 m și o adâncime medie de 20 m. Există și câteva pensiuni, hoteluri pentru cei care vor să se cazeze aici

Toată zona Schwarzwald/Black Forest - blackforest-tourism.com - este potrivită pentru petrecerea unui concediu astfel că veți avea absolut totul pentru o vacanță minunată. Familiile cu copii vor fi încântate să găsească aici o mulțime de activități pentru a-i ține ocupați – parcuri de distracții, de aventură, mini-golf, trasee de drumeție etc. Toate le veți descoperi accesând saitul de mai sus. Există și un card cu care aveți intrări gratuite la multe atracții, inclusiv la unul din cele mai mari parcuri de distracții din Europa-Europark din Rust – toate variantele de card le găsiți aici

De la parcare în câteva minute ajungem în zona pietonală – foarte multe flori, bănci unde te poți odihni, câteva restaurante și terase, cofetărie, cafenele, magazine cu suveniruri, deci cam toate, ingredientele, necesare. Alegem să bem o cafea la un cochet restaurant situat în apropierea debarcaderului – Bergsee-Restaurant-Titisee. La etaj, o terasă extrem de atrăgătoare cu multe flori, găsim o masa liberă și ne așezăm – bonus avem o priveliște minunată asupra lacului și munților din jur. Meniul este în mai multe limbi, (franceză, engleză), iar prețurile sunt afișate și în franci elvețieni. Savurând noi cafeaua și peisajul, decidem să facem o plimbare pe lac, cu vaporașul. Cerem nota de plată, iar după câteva minute, ospătarul vine cu bonul. Suma afișată este în euro, dar și în franci. Aici vine surpriza (deși cred că nu e… suntem totuși în Germania) – echivalența euro/franc este respectată astfel că pentru consumația noastră de 11,7 euro, suma înseamnă 13,1 CHF (neamțu e neamț… și la restaurant). bergsee-titisee.de/index.html.

Ajungem la debarcaderul de unde se pot închiria bărci cu motor electric sau hidrobiciclete sau bărci cu vâsle – totul gândit și făcut pentru a nu polua apa lacului. Chiar și vaporașul cu care vom face turul lacului are motor electric - ne cumpărăm bilete pentru următoarea cursă (5 euro/persoană) – turul de lac durează aproape 1 oră și beneficiem de explicații (în limba engleză) din partea căpitanului de vas. Pentru amatorii de plimbări, există o potecă de vreo 8 km în jurul lacului, care se parcurge conform pliantului în circa 2 ore. Plimbarea pe lac este extrem de agreabilă, pe parcursul ei vom vedea munții care înconjoară zona, dar și câtă pădure este de jur-împrejur. Din loc în loc zărim case sau pensiuni foarte drăguțe, construite în armonie cu peisajul înconjurător, iar la celălalt capăt al lacului sunt amenajate (printre copaci) două zone de camping - camping-titisee.de

Ca să avem un tablou complet găsim și un strand amenajat, cu câțiva tineri care se bălăceau. Totul este extrem de îngrijit, iar grija față de contribuabil sau turist este la loc de cinste. Revenim la debarcader și ne continuăm plimbarea prin zonă admirând clădirile impecabile cu flori la balcoane sau intrând în diverse mici magazine. Nu putea lipsi un ingredient principal…. și anume gelato care mergea foarte bine la orele amiezii, când era destul de cald. Alte info - blackforest-tourism.com/M ... en/Titisee-lake

Apoi ne îndreptăm spre parcare pentru că se apropia rapid ora până la care achitasem. Următoarea destinație a reprezentat-o orașul Offenburg aflat la ceva mai mult de o oră de drum. Acest orășel fusese văzut, pe repede înainte (am preferat să luăm cina în Germania), cu câteva zile mai devreme când veneam de la Strasbourg. La plecarea de la Titisee zărim din mers o construcție pe care parcă o mai văzusem pe undeva - dați un click și vedeți și voi dacă o cunoașteți - badeparadies-schwarzwald.de/en

Deoarece Offenburg se află la doar 15 km de granița cu Franța (și vreo 25 de km de Strasbourg), iar prețurile sunt mai mici, este căutat de mulți francezi veniți aici la cumpărături sau la umplut rezervorul mașinii. Pentru că la prima vedere (cu 3 zile în urmă) ne-a plăcut, am decis să alocăm ceva mai mult timp acestui drăguț orășel de provincie, inclusiv pentru cină și mici cumpărături. Sunt mai multe parcări în apropierea centrului (tarif 0,5 euro/oră) astfel încât nu va fi o problemă să găsiți locuri. Harta parcărilor și tarife - parkme.com/offenburg-de-parking

Centrul istoric arată impecabil, complet renovat, cu clădiri frumoase și multe magazine (unele fiind și pe la noi). În zona pietonală (nu este chiar exclusiv pietonală - totuși pe aici trec mici autobuze electrice) sunt multe localuri unde puteți servi prânzul sau cina, puteți bea o cafea sau mânca o înghețată (la doar 1 euro cupa). Offenburg nu este un oraș turistic, astfel că vă puteți baza pe aglomerația unui local pentru a servi masa – este căutat de localnici, deci este bun. Asta am făcut și noi și nu am regretat alegerea. Ca fapt divers – și nemții sunt patrioți, spun asta pentru că în fața sediului poliției erau doar mașini germane  (o să vedeți în poza atașată).

Așa am petrecut noi de ziua națională a Franței… în Germania împreună cu mulți francezi, care ne-au însoțit prin drumurile noastre.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de BOGDAN DSN in 05.03.2018 18:21:48

Validat / Publicat: 05.03.18 19:09:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1722


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44900 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de BOGDAN DSN? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[05.03.18 19:30:55]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[05.03.18 19:32:53]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[05.03.18 22:05:52]
» mesaj pers

   @BOGDAN DSN: Foarte frumoasă zona, am fost și noi acolo în 2012, cu ocazia asta am descoperit AFA, căutând informații despre obiective de vizitat în jurul orășelului în care ne-am cazat (Donauschingen, la izvoarele Dunării). Țin minte că într-o zi, venind dinspre Freiburg, am vrut să ne abatem spre Titisee, chiar am ajuns pe malul lacului, dar nu ne-am mai continuat explorarea, căci era destul de târziu; am zis că ne întoarcem în altă zi, dar n-a mai fost să fie... Oricum, frumoase amintiri pentru noi din acel concediu: toată zona Munții Pădurea Neagra (superbă! ; îmi amintesc de o cascadă și de un muzeu în aer liber), Strasbourg, Zurich și Cascadele Rinului, Europa-Park și Legoland... În Donauschingen ne trezeam în fiecare dimineață în "acordurile" ploii ce cădea pe pervaz, dar pe urmă soarele se ivea pe cer (oriunde ne îndreptam) !...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- BOGDAN DSN
[06.03.18 19:52:20]
» mesaj pers

   @crismis: Într-adevăr zona este frumoasă și potrivită pentru un concediu - ai ce face pe aici, nu ai cum să te plictisești.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Bine ați venit la Titisee -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949303">Şterge vot</a></div><span id="v9949303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Bine ați venit la Titisee
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Zona pietonală - aleea spre lac -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949304">Şterge vot</a></div><span id="v9949304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Zona pietonală - aleea spre lac
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Zona pietonală din apropierea lacului -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949305">Şterge vot</a></div><span id="v9949305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Zona pietonală din apropierea lacului
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Decorațiune cu numele restaurantului -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949306">Şterge vot</a></div><span id="v9949306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Decorațiune cu numele restaurantului
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] La etajul localului am savurat o cafea și am decis să facem un tur cu vaporașul -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949307">Şterge vot</a></div><span id="v9949307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] La etajul localului am savurat o cafea și am decis să facem un tur cu vaporașul
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Vedere de la debarcader -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949308">Şterge vot</a></div><span id="v9949308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Vedere de la debarcader
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Lacul Titisee -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949309">Şterge vot</a></div><span id="v9949309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Lacul Titisee
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [JUL-2017] Se pot închiria bărci sau hidrobiciclete -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949310">Şterge vot</a></div><span id="v9949310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Se pot închiria bărci sau hidrobiciclete
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Zona de camping de la celălalt capăt al lacului -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949311">Şterge vot</a></div><span id="v9949311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Zona de camping de la celălalt capăt al lacului
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Din loc în loc se zăresc căsuțe -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949312">Şterge vot</a></div><span id="v9949312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Din loc în loc se zăresc căsuțe
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Printre copaci își face loc câte o casă. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949313">Şterge vot</a></div><span id="v9949313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Printre copaci își face loc câte o casă.
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] De jur împrejur multă pădure -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949314">Şterge vot</a></div><span id="v9949314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] De jur împrejur multă pădure
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Ne apropiem de debarcader -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949315">Şterge vot</a></div><span id="v9949315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Ne apropiem de debarcader
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Aproape de capătul turului -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949316">Şterge vot</a></div><span id="v9949316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Aproape de capătul turului
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Locuri pentru încărcat bateria -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949317">Şterge vot</a></div><span id="v9949317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Locuri pentru încărcat bateria
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Offenburg - zona pietonală -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949318">Şterge vot</a></div><span id="v9949318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Offenburg - zona pietonală
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Clădiri impecabile în Offenburg -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949319">Şterge vot</a></div><span id="v9949319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Clădiri impecabile în Offenburg
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Clădiri frumoase din Offenburg -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949320">Şterge vot</a></div><span id="v9949320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Clădiri frumoase din Offenburg
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] O zi frumoasă pentru o plimbare prin Offenburg -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949321">Şterge vot</a></div><span id="v9949321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] O zi frumoasă pentru o plimbare prin Offenburg
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Sediul poliției din Offenburg - au doar mașini germane :) -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949322">Şterge vot</a></div><span id="v9949322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Sediul poliției din Offenburg - au doar mașini germane :)
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Centrul vechi din Offenburg -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949323">Şterge vot</a></div><span id="v9949323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Centrul vechi din Offenburg
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] Abia am reușit să fotografiem un TGV, deși mergea în aceeași direcție cu noi -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 05.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av949324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv949324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=949324">Şterge vot</a></div><span id="v9949324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(949324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f949324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e949324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] Abia am reușit să fotografiem un TGV, deși mergea în aceeași direcție cu noi
foto BOGDAN DSN [05.03.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.216006994247 sec