83324 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Hyeres & Peninsula Giens

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.11.2017
DE
Avatar Mika
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.08.09
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Hyères – un pitoresc oraș la țărmul Mediteranei


Tabăra de bază in cele 7 zile petrecute in sudul Franței a fost la Hyères, mai precis am stat intr-un apartament inchiriat prin airbnb, situat lângă port.

Așezat pe țărmul Mediteranei, Hyères este cea mai veche și cea mai sudică stațiune de pe Riviera Franceză, și cuprinde, pe lângă cartierele Capte, Giens, Almanarre sau Salins-d' Hyères și Penisula Giens și Insulele de Aur (Porquerolles, Port-Cros și Levant).

Cu aproape 2400 de ani in urmă, grecii din Massalia (Marsilia zilelor noastre) au pus bazele unei cetăți, mai exact a unui punct comercial așezat pe o colină, exact lângă plaja L'Almanarre (de care am pomenit in review-ul despre peninsula Giens). Inspirați probabil de frumusețea locurilor, au numit această fortăreață Olbia, cuvânt care in greacă inseamnă fericit.

Mărturie a acestui așezământ grecesc stau vestigii din situl arheologic Olbia, deschis vizitatorilor.

Hyeres, cunoscut sub acest nume din anul 963, ajunge in secolul 13 in posesia ducilor din Provence iar din anul 1481 trece sub protecția regelui Louis al XI-lea al Franței.

Datorită climei blânde, a iernilor calde, orașul devine din secolul al XIX-lea un loc de vacanță preferat de aristocrația acelor timpuri. Pe străzile cochete ale orașului, mărginite de vile impunătoare s-au plimbat, printre alte celebrități, Lamartine, Regina Victoria și Tolstoi.

In anul 1913 orașul este numit ”stațiune climaterică și hidrominerală”, devenind prima stațiune de pe țărmul francez al Mediteranei.

Orașul mai este cunoscut și datorită culturilor și exportului de plante exotice și palmieri, care au inceput să fie aclimatizate la inceputul secolului al 19-lea de către renumiți botaniști ai vremii. Palmierii, care mărginesc bulevardele orașului, sunt crescuți in pepiniere și exportați in intreaga lume, motiv pentru care orașul mai este cunoscut și sub numele de Hyeres-les-Palmiers.

Zona oferă atât de multe posibilități de petrecere a timpului pe mare sau pe țărmul ei, incât a fost foarte greu să ne rupem de vraja mării câteva ore și să vizităm orașul Hyeres.

Chiar inainte de a pleca in concediu, am revăzut un film din seria cu jandarmul de Funes, in care, pentru scurt timp acțiunea se petrecea in gara din Hyeres. Fiind mari iubitori de filme cu Louis de Funes, primul obiectiv la care ne-am oprit când am vizitat orașul a fost gara Hyeres.

Era aproape neschimbată, micuță, cu aceleași obloane albe din lemn la ferestrele superioare.

După scurtul popas la gară, am pornit in explorarea orașului vechi, intins pe colina Costeou.

Din străzile moderne, mărginite de frumoase vile construite in a doua parte a secolului 19 sau in prima parte a secolului 20 sau de hoteluri și magazine, am trecut pe sub Porte de la Rade sau Porte Massilon (construită in sec. 12) și am ajuns pe străzile inguste, pietruite, cu case colorate la parterul cărora erau deschise magazine de tot felul, restaurante și cafenele.

Așa am ajuns in Place Massilon, o micuță piață aflată in centrul orașului vechi. Piața poartă numele episcopului Jean -Baptiste Massilon, născut in Hyeres, și a cărui statuie se află in piață.

Piața este mărginită intr-una din părțile laterale de Turnul Templierilor sau Turnul Saint-Blaise.

Turnul, ultimul martor al prezenței templierilor la Hyeres, avea la parter o capelă iar in partea superioară o sală și o terasă fortificată, accesibile doar pe niște scări exterioare demontabile.

După templieri, turnul a trecut in proprietatea Cavalerilor Ordinului Maltei fiind cedat orașului in secolul 17. Turnul Saint-Blaise a fost complet restaurat in perioada 1985-1992, fiind deschis vizitatorilor. Accesul este gratuit.

Din Place Massilon, am urcat pe străduțe inguste, frumos colorate de florile care atărnau la ferestre, și am ajuns la ”La Peniscola”, o casă construită in stil renascentist in sec. 16, cu un turn ascuțit, ajunsă in actuala infățișare după mai multe remodelări și extinderi.

La Peniscola este construită deasupra porții Saint Paul care are ieșire la piața cu același nume unde este o terasă de unde poți admira orașul și Biserica Saint Paul, construită in sec. 12 in stil romanic provensal. Lângă biserica din sec. 12 a fost construită o a doua clădire in stil gotic.

Ne-am plimbat in sus și in jos pe străduțele deosebit de pitorești, cu case și porți colorate in culori vii. Am trecut prin Pasajul Jules Romain, o frumoasă alee mărginită de case in stil renascentist cu ferestre cu șprosuri și am ajuns la Porte des Princes, o poartă in stil neogotic construită la inceputul secolului 20.

Tot urcând pe străzi am ajuns la Castelul Saint-Claire, construit de Olivier Voutier, pe ruinele unei vechi Manastiri a Clariselor. Castelul are și un foarte frumos parc, cu multe terase de unde se poate admira orașul și marea. Mormântul lui Olivier Voutier se află in acest parc. Parcul este deschis zilnic intre orele 8 si 19.00.

Noi am ajuns cupuțin inainte de ora inchiderii, dar tot am reușit să dăm un ocol parcului.

Era cam târziu, dar am hotărât totuși să urcăm până la ruinele castelului din varful dealului Costéou. Am inceput să urcăm pe o alee ciudată, din pietre mari care păreau că au fost topite și lăsate să curgă și să se răcească in diferite forme. Parcă era lava pietrificată a unui vulcan. Aveam să aflu că erau așa numitele ”les dalles à cupules”, plăci mari de pietre gravate, având mici cavități, datând din neolitic.

La castel am ajuns după ce am urcat pieptiș un grohotiș. Indicatorul pe acolo ne-a indrumat dar când am ajuns sus am constatat că se putea ajunge și cu mașina pe un alt drum.

Era trecut de ora 19.00 iar parcul Saint-Bernard din jurul castelului și castelul erau inchise. Am putut să vedem puțin din afară ruinele castelului aflat la 200 m alt. pe dealul Casteou.

Prima parte a castelului a fost construită in a doua jumătate a sec. al XI-lea de Pons de Fos. In secolul al XIII-lea, Charles I de Anjou a construit o altă parte a castelului, ale cărui ruine se pot vedea și astăzi. Castelul a fost dezmembrat de Louis XIII in anul 1620 pentru a impune autoritatea regală in Hyeres.

Am coborât tot pe grohotișul de pe lângă castel și am ales să mergem pe alte străduțe până jos in oraș. Am trecut astfel și pe lângă Vila Noailles, așezată chiar in vecinătatea parcului Saint Bernard. Vila este o clădire modernă construită in sec. al XX-lea de Charles și Marie-Laure de Noailles, și a fost frecventată de artiști celebri ai vremii, prieteni ai familiei Noailles, printre care Luis Buñuel, Jean Cocteau sau Alberto Giacometti.

Hyeres este un oraș al parcurilor și grădinilor. Sunt trei parcuri in oraș numite ”Jardin remarquable”., respectiv: Parcul Olbius Riquier - o grădină botanică cu peste 7 ha plantate cu specii rare, Parcul Saint-Bernard din vecinătatea castelului și Parcul Saint-Claire.

Săptămânal, pe străzile din centrul orașului se organizează piețe unde producătorii locali iși vând mărfurile. Am fost in ultima zi, inainte de plecare la o astfel de piață, unde se vând de toate, de la alimente la imbrăcăminte și incălțăminte.

Au rămas foarte multe locuri pe unde nu am ajuns din lipsă de timp, dar nu poți să le faci chiar pe toate intr-un concediu.

Am descoperit insă un oraș frumos, și vă recomand să nu il ocoliți dacă ajungeți prin Provence.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mika in 26.11.2017 01:26:53

Validat / Publicat: 26.11.17 05:10:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1134


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43600 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Mika? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [26.11.17 05:08:59]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Hyeres & Peninsula Giens, TOULON" (deja existentă pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [26.11.17 08:46:08]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [26.11.17 10:38:51]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [26.11.17 12:20:48]
  » mesaj pers

     @webmaster: Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mitica49
  [26.11.17 15:19:07]
  » mesaj pers

     @Mika: N-am fost niciodată pe acolo și nu cred că voi ajunge vreodată. Însă descrierea din review și multitudinea de detalii legate de zona respectivă plus fotografiile mă fac să mă simt ca și cum ar fi fost acolo. Bineînțeles, asta, virtual. Până la real mai este cale lungă.

     Felicitări pentru articol. articol pe care l-am votat fără rețineri.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Mika
  [26.11.17 15:42:09]
  » mesaj pers

     @Mitica49: Mulțumesc. Nu trebuie sa spui că nu vei ajunge niciodată. Nu se știe ce iți rezervă viitorul. Eu sper să ajungi și pe acolo și in alte locuri frumoase din țară sau de prin lume. Vacanțe cât mai frumoase!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmasterX
  [26.11.17 16:30:15]
  » mesaj pers
  am stat intr-un apartament inchiriat prin airbnb, situat lângă port.
  Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [26.11.17 19:14:05]
  » mesaj pers

     @Mika:

     Superbonus!

     Un articol care descopera o regiune plina de istorie, castele, turnuri, dar surprinsa si in viata ei cotidiana in parcuri, la piata, in iras.

     Felicitari! Deosebit! :))

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [26.11.17 19:18:48]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [03.12.17 11:19:34]
  » mesaj pers

     @Mika: Frumos intradevar, felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  • La pas in Peninsula Giens (Aug.2017) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 09.11.17 de Mika din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
   [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
  • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
  • INFO:
  • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 10.00
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [32] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [AUG-2017] Place Massilon -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924956">Şterge vot</a></div><span id="v9924956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [AUG-2017] Place Massilon
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P02 [AUG-2017] Turnul Templierilor -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924957">Şterge vot</a></div><span id="v9924957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [AUG-2017] Turnul Templierilor
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [AUG-2017] Clădirea ”La Peniscola” și poarta Saint Paul -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924958">Şterge vot</a></div><span id="v9924958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [AUG-2017] Clădirea ”La Peniscola” și poarta Saint Paul
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [AUG-2017] Poarta Saint Paul -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924959">Şterge vot</a></div><span id="v9924959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [AUG-2017] Poarta Saint Paul
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [AUG-2017] Biserica Saint Paul -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924960">Şterge vot</a></div><span id="v9924960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [AUG-2017] Biserica Saint Paul
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [AUG-2017] Pasajul Jules Romain -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924961">Şterge vot</a></div><span id="v9924961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [AUG-2017] Pasajul Jules Romain
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [AUG-2017] Porte des Princes -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924962">Şterge vot</a></div><span id="v9924962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [AUG-2017] Porte des Princes
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [AUG-2017] Plimbare pe străduțele orașului -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924963">Şterge vot</a></div><span id="v9924963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [AUG-2017] Plimbare pe străduțele orașului
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [AUG-2017] Intrare la castelul Saint-Claire -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924964">Şterge vot</a></div><span id="v9924964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [AUG-2017] Intrare la castelul Saint-Claire
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [AUG-2017] In apropiere de Place Massilon -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924965">Şterge vot</a></div><span id="v9924965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [AUG-2017] In apropiere de Place Massilon
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [AUG-2017] In Parcul Saint-Claire -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924966">Şterge vot</a></div><span id="v9924966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [AUG-2017] In Parcul Saint-Claire
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [AUG-2017] Castelul Saint Claire -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924967">Şterge vot</a></div><span id="v9924967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [AUG-2017] Castelul Saint Claire
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [AUG-2017] les dalles à cupules -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924968">Şterge vot</a></div><span id="v9924968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [AUG-2017] les dalles à cupules
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [AUG-2017] Castelul Saint-Bernard -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924969">Şterge vot</a></div><span id="v9924969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [AUG-2017] Castelul Saint-Bernard
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [AUG-2017] Parcul Saint-Claire -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924970">Şterge vot</a></div><span id="v9924970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [AUG-2017] Parcul Saint-Claire
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [AUG-2017] Pe străduțele vechiului oraș -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924971">Şterge vot</a></div><span id="v9924971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [AUG-2017] Pe străduțele vechiului oraș
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [AUG-2017] Castelul Saint-Claire -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924972">Şterge vot</a></div><span id="v9924972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [AUG-2017] Castelul Saint-Claire
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [AUG-2017] Gara Hyeres -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924973">Şterge vot</a></div><span id="v9924973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [AUG-2017] Gara Hyeres
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P19 [AUG-2017] La piață -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924974">Şterge vot</a></div><span id="v9924974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [AUG-2017] La piață
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924975">Şterge vot</a></div><span id="v9924975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [AUG-2017]
  foto Mika [26.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [AUG-2017] Vinete și roșii plantate pe lângă case, pe marginea drumului. Un afiș spunea că dacă cineva are nevoie de aceste legume este liber să le ia. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924976">Şterge vot</a></div><span id="v9924976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [AUG-2017] Vinete și roșii plantate pe lângă case, pe marginea drumului. Un afiș spunea că dacă cineva are nevoie de aceste legume este liber să le ia.
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [AUG-2017] Orașul modern -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924977">Şterge vot</a></div><span id="v9924977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [AUG-2017] Orașul modern
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [AUG-2017] Turn al bisericii Saint Paul -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924978">Şterge vot</a></div><span id="v9924978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [AUG-2017] Turn al bisericii Saint Paul
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [AUG-2017] Castelul Saint-Claire -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924979">Şterge vot</a></div><span id="v9924979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [AUG-2017] Castelul Saint-Claire
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [AUG-2017] Ruinele castelului -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924980">Şterge vot</a></div><span id="v9924980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [AUG-2017] Ruinele castelului
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [AUG-2017] Parcul Saint-Claire -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924981">Şterge vot</a></div><span id="v9924981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [AUG-2017] Parcul Saint-Claire
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [AUG-2017] Parcul Saint-Claire -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924982">Şterge vot</a></div><span id="v9924982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [AUG-2017] Parcul Saint-Claire
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924983">Şterge vot</a></div><span id="v9924983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [AUG-2017]
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924984">Şterge vot</a></div><span id="v9924984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [AUG-2017]
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [AUG-2017] Turnul Templierilor -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924985">Şterge vot</a></div><span id="v9924985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [AUG-2017] Turnul Templierilor
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [AUG-2017] Place Massilon -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924986">Şterge vot</a></div><span id="v9924986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [AUG-2017] Place Massilon
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 26.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924987">Şterge vot</a></div><span id="v9924987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [AUG-2017]
  foto Mika [26.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.306509017944 sec