83067 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Hyeres & Peninsula Giens

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.11.2017
DE
Avatar Mika
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.08.09
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 6 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

La pas in Peninsula Giens


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Anul acesta planurile de concediu le-am facut relativ tarziu. Desi aveam cateva destinatii in plan, nu ajunsesem inca la o decizie. Un ”ajutor” a venit din partea unor prieteni din Elveția, care ne-au făcut o invitație in Lugano, in prima parte a lunii septembrie. Nu puteam sa refuzăm o așa invitație dar vroiam totuși să vedem puțin și marea. Și pentru că mi se făcuse un dor mare de Franța, ne-am hotărât ca inainte de a ajunge in Lugano să mergem in sudul Franței, mai précis la Hyeres.

De ce? Pentru că vroiam să stau cat mai mult pe plajă, să inot, să mă plimb, să mă rup pentru cateva zile de tot ce insemna agitația zilnică de acasă, iar Hyeres și Peninsula Giens mi s-a părut locul ideal.

Și nu am regretat.

In scurta mea documentare de acasă, citisem că sunt câteva plaje frumoase și că de aici se putea ajunge ușor pe Insulele de Aur (Porquerolles, Port-Cros și Levant), trei insule mici și foarte frumoase, declarate rezervații naturale.

Dar locul mi-a depășit cu mult așteptările. Am inconjurat pe jos aproape intreaga peninsulă, pe Sentiere du Litoral, un drum de coasta, marcat, asemănător cu cărările de pe munții noștri. Și când spun asemănător nu mă refer doar la ingustimea cărărilor, sau la faptul că de multe ori mergeai deasupra mării la o inălțime considerabilă, ci și la faptul că urcai și coborai susținut, pe un drum stâncos, care de multe ori mă trimitea cu gandul la recenta mea ascensiune in Munții Făgăraș.

Giens este o peninsula legată de continent printr-un tombolo dublu, două cordoane litorale formate din nisip și sendimentele aduse de curenții marini. Cele două tombolo sunt separate intre ele de laguna Pesquiers, unde se află o rezervație ornitologică. Acest tombolo dublu este o formațiune geologică rară, existând doar 5 in lume dintre care trei sunt in Europa (in Franța, Italia și Spania)

Route du Sel

Voi porni spre peninsulă parcurgând tombolo vestic, sau La Route du Sel, un drum ingust, lung de aproximativ 4 Km, mărginit pe o parte de dune de nisip și plaja l'Almanarre iar pe cealaltă parte de mlaștinile de sare – Le Salins D'Hyeres.

Drumul este separat și protejat de dunele de nisip prin așa numitele ganivelle, șipci verticale din lemn, legate intre ele cu sârmă la o distanță care să permit circulația aerului, evitând astfel dărâmarea lor de vant. Am mai intâlnit astfel de ganivelle și pe plajele din Gascogne, pe Cote d'Argent.

Route du Sel este inchis circulației auto din octombrie până in mai, când vântul bate cu putere iar drumul poate fi de multe ori acoperit cu nisip și apă. In zilele frumoase din perioada iernii, drumul este folosit de localnici pentru plimbări pe jos, cu bicicletele sau cu rolele.

Plaja l'Almanarre, este o frumoasă plajă acoperită cu nisip fin, lată de aproximativ 15 metri și cu o lungime de 4 Km. Intrarea in apă se face lin, iar când nu bate Mistralul și nu sunt valuri, este un loc perfect pentru inot, plimbări lungi prin apă sau bălăceala copiilor mai mici.

Când bate Mistralul insă lucrurile se schimbă. Valuri mari se sparg de țărm, nisipul se ridică și se imprăștie pe drumul alăturat, iar plaja și marea este ocupată de iubitorii de kite și surf. Am avut norocul să prind și eu o zi in care Mistralul ne-a arătat că este locuitorul permanent al Provence-ului. Am fost atunci pe plaja l'Almanarre la apusul soarelui, pentru câteva fotografii. Timp de aproape două ore am stat ghemuită pe plajă (pentru că vântul care bătea era și destul de rece) și am privit zmeiele colorate care zburau pe deasupra mării, mânuite de la un capăt al altuia al plajei de iubitorii de kite.

La Madrague - Plage Darboussieres

După ce parcurgi cei 4 km ai Route du Sel, șoseaua se desparte in două: o parte pleacă spre dreapta șerpuind pe lângă mare pâna in La Madrague, iar cealaltă spre stânga, spre Port du Niel și Tour Fondue.

Pentru inceput vom merge spre La Madrague, un mic sat din peninsula Giens, punct de plecare pe unul din cele mai frumoase trasee din Giens.

Ajunși in La Madrague, principala grijă este găsirea unui loc de parcare. In afară de șoseaua principală (D 559) pe care am ajuns la portul La Madrague, toate străduțele care dau in acest drum sunt foarte inguste, parcarea pe marginea acestor străzi fiind imposibilă. Există și două parcări ”amenajate”, in sensul că a fost folosit un mic teren viran, neasfaltat, unde cu puțin noroc puteai găsi un loc de parcare. Se mai putea parca și pe marginea șoselei principale, in locurile unde era mai lată. Parcarea era peste tot gratuită.

Am lăsat mașina, ne-am luat rucsacii in spate, și am pornit la drum.

Traseul are o lungime de 6 Km și are o formă circulară, plecând și intorcându-se in La Madrague.

Pe indicator scrie că se poate parcurge in trei ore, dar, având in vedere lungimea lui, e de preferat să fie făcut in două sau mai multe etape, ca să ai timp să admiri pădurile de stejari de plută și pădurile de pini, să urci și să cobori stâncile din șisturi de mica și să inoți in apa azurie.

Noi am impărțit acest traseu in două etape, pentru că atunci când am ajuns in La Madrague nu știam exact despre ce inseamnă parcurgerea lui. Știam că ar fi un drum pe lângă mare, dar nu mă documentasem destul de serios. Astfel, in prima zi, când nici nu eram incălțați adecvat, am mers numai până la jumătatea drumului și ne-am intors in altă când zi l-am parcurs in intregime.

Punctul de plecare este Pointe de l'Hermitage, in apropiere de care se află plaja Camping Olbia, cu nisip nu foarte fin, dar cu intrare lină in apă. De aici drumul urcă pe sub bolți vegetale apoi pe o cărare ingustă care merge pe deasupra mării până la Pointe des Chevaliers. In stânga, relativ aproape de țărm, sunt insulele Redonne, Longue și Ratonniere, trei insule foarte mici, mai degrabă niște stânci mai mari care se ridică din mare. Este greu să mergi fără să te oprești după numai câțiva pași ca să admiri priveliștea ireal de frumoasă, și care se schimbă aproape la fiecare pas, la fiecare cotitură a drumului. Pe lângă țărm, din mare se ridică un șirag de stânci, cu diferite forme, care sporesc frumusețea peisajului.

Ajunși la Pointe des Chevaliers, după ce ne-am tras puțin sufletul și am făcut câteva fotografii, am făcut un popas pe plaja Chevaliers, ca să ne răcorim puțin in apa mării.

Mai departe am mers pe lângă Calangue du Ble până la Pointe d'Escampobariou. Pe drum, arbuștii care au reușit să crească pe stâncile aride (ienuperi, rozmarin), formeaza un covor verde, inclinat de vânt. Sunt și mulți pini de Allep, care se apleacă deasupra mării, contribuind la frumusețea locului.

La Pointe dEscampobariou se află ruinele unei baterii de coastă și ale unui vechi far cu ulei, construit la inceputul sec. al XIX-lea.

Locul a fost folosit si in timpul celui de al doilea război mondial. Am coborat pe treptele inclinate spre far iar de aici, pe niste trepte din piatră, inguste, am coborât spre o grotă marină, unde se afla o mică platformă stâncoasă, de unde se putea sări in mare. Era o piscină naturală, mărginită de stânci verticale, cu o apă cristalină, tocmai bună pentru inot. Cu greu ne-am despărțit de acest loc.

Drumul urcă incontinuare pe deasupra mării, trece pe Pointe du Rabat, coboară spre o mică plajă (Plage du Pontillon) și ajunge la punctul final - Plage des Darboussieres.

Această plajă este formată din mai multe golfuri foarte mici, acoperite cu posidonia, pe care puteai să stai intins la soare ca pe un covor moale. Ne-am oprit mai mult timp aici, pentru a ne bucura de soare, de apa mării și de frumusețea locului.

In afara plajelor marcate pe hartă, mai sunt multe locuri unde, cu puțin curaj, se poate coborî spre mici golfuri, unde găsești o plajă numai pentru tine. Am coborât pe două asemenea plaje.

De la Plaja Darboussieres am mai parcurs o mică distanță pin pădure până la intrarea in La Madrague.

Port du Niel - Plage Darboussieres

Așa cum spuneam, de la Plaja l'Almanarre, drumul care ajunge in Giens, se bifurcă, iar partea dreapă merge spre Port du Niel, un port pentru ambarcațiuni mici.

De aici, pleacă două trasee, unul spre Plaja Darboussieres și celălalt spre Tour Fondue.

Spre Darboussieres drumul este mult mai scurt decât cel dinspre La Madrague, dar tot așa de frumos. Este și mult mai ușor, doar cu un mic urcuș pe Pic du Niel.

Spre Tour Fondue este un traseu care rivalizează ca frumusețe cu Madrague-Darboussieres. Acest traseu l-am străbătut in ziua in care vantul a inceput să bată cu putere, agitând marea ale cărei valuri se spărgeau zgomotos de stâncile inșirate de-a lungul țărmului, sporind frumusețea locului.

Traseul urcă pe coastă și merge chiar deasupra mării până in Port du Auguier, un mic port construit intre insulele de lângă coastă. Trecând prin Plage du Pradeau se ajunge la Tour Fondue, capătul traseului.

Tour Fondue

Cunoscut și sub numele de Bateriile Pradeau, Tour Fondue este un vechi fort construit in anul 1634 din ordinul lui Richelieu, cu scopul de a apăra insula Porquerolles. Intre anii 1775 și 1795 și 1810 și 1822 au fost desfășurate lucrări de reconstrucție a unor incăperi și de extindere, pentru ca mai târziu, la inceputul secolului al XiX-lea să fie dezafectat. Tour Fondue a fost lăsat in ruină până in anul 1987 când a fost declarat monument istoric. In prezent se efectuează lucrări de consolidare și de restaurare, motiv pentru care accesul turiștilor este permis foarte rar, la anumite sărbători.

Din portul Tour Fondue, din iulie până in septembrie, pleacă vapoare spre insula Porquerolles zilnic, din oră in oră, iar in celelalte luni la două ore. Prețul unui bilet este 19,50 Euro.

Les Salins des Pesquiers

Nu pot să inchei plimbarea mea prin Giens fără să spun câte ceva și despre Les Salins des Pesquiers.

Alături de Les Vieux Salins și de L'Etang Redon, Les Salins des Pesquiers fac parte din rezervația naturală Les Salins d’Hyeres. După oprirea expoatării de sare, in anul 1995, aceste locuri au devenit casa a sute de specii de păsări.

Les Salins des Pesquiers are o suprafață de 550 ha, și este situată intre cele două tombole. Sunt peste 300 de specii de păsări aici, unele migratoare, altele care rămân și pe timpul iernii, dar atracția principală o reprezintă păsările Flamingo Roz. Aceste păsări delicate și foarte frumoase nu cuibăresc aici, cu toate eforturile depuse de a le incuraja să rămână tot timpul anului. Prezența lor cea mai numeroasă este in lunile septembrie-octombrie, dar există cazuri când pot fi văzute și iarna.

Salinele nu se vizitează decât in grupuri organizate, in anumite zile, motiv pentru care este destul de greu sa vezi păsările și să le fotografiezi. Este un punct de observație pe Route du Sel de unde se pot vedea bazinele Les Salins des Pesquiers și se pot face fotografii. Cel mai bun moment al zile pentru a vedea cât mai multe păsări este dimineața sau la apusul soarelui. Cu greu am reușit să surprindem in fotografii câteva Flamingo.

 

Am petrecut cateva zile minunate in Giens, unde ne-am bucurat de mare, de natură și de multă liniște. Pentru cei cărora le-am trezit interesul pentru aceste locuri, trebuie să le mai spun că traseul in jurul penisulei mai poate fi parcurs și pe mare, cu caiacul de 2 persoane. Avantajul este că te poți opri pe unele plaje inaccesibile de pe țărm. Pentru cei care vor alege totuși traseul terestru, trebuie să le spun că este recomandabil să aibă incălțăminte sport, cremă de soare, ruccsac și obligatoriu apă.

Cu greu am ales câteva fotografii, dar spre ca ele să spună câte ceva despre Giens.

 

Vă rog, dacă se poate meloda htps://www.youtube.com/watch?v=fd_nopTFuZA

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mika in 09.11.2017 22:00:48

Validat / Publicat: 10.11.17 02:28:29


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1512

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36400 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Mika? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [10.11.17 02:26:44]
  » mesaj pers

     Mutat în rubrica "Descoperă Peninsula Giens, TOULON" (nou-creată pe sait)

      =

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [10.11.17 07:51:59]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

     ===

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [10.11.17 10:55:24]
  » mesaj pers

     @webmaster: Multumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [10.11.17 16:14:10]
  » mesaj pers

     @Mika: Mie mi-ai trezit interesul. Spectaculos totul iar pozele chiar că spun cât mii de cuvinte în cazul ăsta. Dar nu ne-ai spus nimic despre drum. Ai ajuns cu mașina până acolo?

     Am trecut Giens în excelul meu. Când i-o veni rândul... rămâne de văzut.

     Mulțumim pentru toate detaliile, vacanțe la fel de inspirate!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dana2008
  [10.11.17 21:31:41]
  » mesaj pers

     FELICITĂRI pentru articol și pentru Superbonusul binemeritat! Sunt multe detalii folositoare pentru persoanele interesate de vizitarea zonei și nu numai.

      Fotografiile sunt minunate! Foarte frumoase, numai bune de înrămat!

     Fotografia Nr 5 e excepțională! ... și stâncile ieșind din mare sunt superbe, păsările...

     Călătorii plăcute!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Mika
  [10.11.17 21:49:27]
  » mesaj pers

     @Aurici: Mulțumesc pentru vizită.

     Noi, ca de obicei, am plecat cu mașina și am stat in Hyeres, mai exact langă Port Hyeres.

     Dacă vrei să mergi in zonă, poți să stai chiar Hyeres sau chiar in Giens. Se mai poate sta si in Carqueiranne, o mică localitate la malul mării, lângă Giens. Sunt mici hoteluri, camping-uri sau se poate inchiria un apartament. Noi am ales ultima variantă și am inchiriat un apartament prin airbnb.

     In penissula se poate ajunge usor cu transportul in comun. Din Hyeres este o linie de autobuz care merge pana in Tour Fondue si care circulă destul de bine. Mai este o linie de autobuz care merge in La Madrague. Dar, mijlocul de transport cel mai utilizat in zonă este bicicleta.

     Am uitat sa spun in review, dar sunt multe centre de inchiriat biciclete in zonă, și este mult mai comod să circuli cu bicicleta (mai ales din punct de vedere al parcării).

     Ce să mai spun, recomand zona. Eu sper să mai ajung.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - Mika
  [10.11.17 22:00:47]
  » mesaj pers

     @Dana2008: Mulțumesc de vizită și aprecieri. Iți doresc la fel, călătorii cât mai multe și mai frumoase.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [11.11.17 18:02:28]
  » mesaj pers

     @Mika: Un articol minunat iar pozele sunt superbe. Felicitari, votat cu mare placere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [11.11.17 20:44:52]
  » mesaj pers

     @mishu: Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [23.11.17 00:36:20]
  » mesaj pers

     @Mika:

     Foarte frumos articol. Iar pozele mi-au inseninat seara!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [27.11.17 21:27:51]
  » mesaj pers

     @elviramvio: Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [60] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [AUG-2017] Pini aplecați deasupra mării pe drumul dintre La Madrague și plage Darboussieres -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919440">Şterge vot</a></div><span id="v9919440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [AUG-2017] Pini aplecați deasupra mării pe drumul dintre La Madrague și plage Darboussieres
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [AUG-2017] Sirag de stanci spre Pointe des Chevaliers -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919441">Şterge vot</a></div><span id="v9919441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [AUG-2017] Sirag de stanci spre Pointe des Chevaliers
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [AUG-2017] Spre Port du Niel -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919442">Şterge vot</a></div><span id="v9919442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [AUG-2017] Spre Port du Niel
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [AUG-2017] Plage Darboussieres văzută de sus, de pe drumul dinspre Port du Niel -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919443">Şterge vot</a></div><span id="v9919443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [AUG-2017] Plage Darboussieres văzută de sus, de pe drumul dinspre Port du Niel
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [AUG-2017] Apus pe plaja l'Almanarre -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919444">Şterge vot</a></div><span id="v9919444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [AUG-2017] Apus pe plaja l'Almanarre
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [AUG-2017] Păsări Flamingo in Les Salins des Pesquiers -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919445">Şterge vot</a></div><span id="v9919445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [AUG-2017] Păsări Flamingo in Les Salins des Pesquiers
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [AUG-2017] Coasta stancoasă pe drumul dintre Tour Fondue și Port du Niel -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919446">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919446"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919446">Şterge vot</a></div><span id="v9919446" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919446)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919446Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919446MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [AUG-2017] Coasta stancoasă pe drumul dintre Tour Fondue și Port du Niel
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [AUG-2017] Sentier du littoral -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919447">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919447"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919447">Şterge vot</a></div><span id="v9919447" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919447)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919447Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919447MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [AUG-2017] Sentier du littoral
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [AUG-2017] Plaja l'Almanarre bătută de Mistral și ocupată de iubitorii de kite -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919448">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919448"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919448">Şterge vot</a></div><span id="v9919448" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919448)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919448Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919448MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [AUG-2017] Plaja l'Almanarre bătută de Mistral și ocupată de iubitorii de kite
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [AUG-2017] Coastă stâncoasă intre Port Auguier și Pointe Madame -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919449">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919449"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919449">Şterge vot</a></div><span id="v9919449" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919449)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919449Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919449MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [AUG-2017] Coastă stâncoasă intre Port Auguier și Pointe Madame
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [AUG-2017] Pointe du Rabat -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919450">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919450"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919450">Şterge vot</a></div><span id="v9919450" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919450)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919450Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919450MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [AUG-2017] Pointe du Rabat
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [AUG-2017] Port Auguier și in depărtare Pointe de Salis -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919451">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919451"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919451">Şterge vot</a></div><span id="v9919451" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919451)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919451Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919451MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [AUG-2017] Port Auguier și in depărtare Pointe de Salis
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [AUG-2017] Sentier du littoral -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919452">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919452"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919452">Şterge vot</a></div><span id="v9919452" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919452)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919452Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919452MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [AUG-2017] Sentier du littoral
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [AUG-2017] Tour Fondue -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919453">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919453"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919453">Şterge vot</a></div><span id="v9919453" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919453)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919453Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919453MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [AUG-2017] Tour Fondue
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [AUG-2017] Coborâre spre grota de la Pointe dEscampobariou -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919454">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919454"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919454">Şterge vot</a></div><span id="v9919454" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919454)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919454Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919454MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [AUG-2017] Coborâre spre grota de la Pointe dEscampobariou
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [AUG-2017] Delicatele Flamingo -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919455">Şterge vot</a></div><span id="v9919455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [AUG-2017] Delicatele Flamingo
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [AUG-2017] Spre Pointe dEscampobariou -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919456">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919456"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919456">Şterge vot</a></div><span id="v9919456" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919456)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919456Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919456MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [AUG-2017] Spre Pointe dEscampobariou
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [AUG-2017] Pointe du Rabat et des Salis -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919457">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919457"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919457">Şterge vot</a></div><span id="v9919457" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919457)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919457Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919457MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [AUG-2017] Pointe du Rabat et des Salis
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [AUG-2017] Insula Ribaud -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919458">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919458"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919458">Şterge vot</a></div><span id="v9919458" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919458)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919458Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919458MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [AUG-2017] Insula Ribaud
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [AUG-2017] Seentier du littoral - La Madrague-Plage Darboussieres -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919459">Şterge vot</a></div><span id="v9919459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [AUG-2017] Seentier du littoral - La Madrague-Plage Darboussieres
  foto Mika [09.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [AUG-2017] Plaja Camping Olbia -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919460">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919460"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919460">Şterge vot</a></div><span id="v9919460" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919460)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919460Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919460MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [AUG-2017] Plaja Camping Olbia
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [AUG-2017] Insula Redonne -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919461">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919461"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919461">Şterge vot</a></div><span id="v9919461" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919461)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919461Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919461MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [AUG-2017] Insula Redonne
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [AUG-2017] Insula Longue -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919462">Şterge vot</a></div><span id="v9919462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [AUG-2017] Insula Longue
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [AUG-2017] Sentier du littoral -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919463">Şterge vot</a></div><span id="v9919463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [AUG-2017] Sentier du littoral
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919464">Şterge vot</a></div><span id="v9919464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [AUG-2017]
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [AUG-2017] Intre Tour Fondue si Port du Niel -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919465">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919465"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919465">Şterge vot</a></div><span id="v9919465" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919465)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919465Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919465MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [AUG-2017] Intre Tour Fondue si Port du Niel
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [AUG-2017] Insulele Longue și Ratonniere văzute de la Pointe des Chevaliers -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919466">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919466"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919466">Şterge vot</a></div><span id="v9919466" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919466)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919466Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919466MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [AUG-2017] Insulele Longue și Ratonniere văzute de la Pointe des Chevaliers
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919467">Şterge vot</a></div><span id="v9919467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [AUG-2017]
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [AUG-2017] Ruinele de la Pointe dEscampobariou -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919469">Şterge vot</a></div><span id="v9919469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [AUG-2017] Ruinele de la Pointe dEscampobariou
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [AUG-2017] Grota de la Pointe dEscampobariou -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919470">Şterge vot</a></div><span id="v9919470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [AUG-2017] Grota de la Pointe dEscampobariou
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [AUG-2017] Sentiere du littoral -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919473">Şterge vot</a></div><span id="v9919473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [AUG-2017] Sentiere du littoral
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [AUG-2017] Pointe dEscampobariou -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919475">Şterge vot</a></div><span id="v9919475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [AUG-2017] Pointe dEscampobariou
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P33 [AUG-2017] Port Auguier -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919477">Şterge vot</a></div><span id="v9919477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P33 [AUG-2017] Port Auguier
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P34 [AUG-2017] Port Auguier -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919479">Şterge vot</a></div><span id="v9919479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P34 [AUG-2017] Port Auguier
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P35 [AUG-2017] Plage l'Almanarre -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919480">Şterge vot</a></div><span id="v9919480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P35 [AUG-2017] Plage l'Almanarre
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P36 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919483">Şterge vot</a></div><span id="v9919483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P36 [AUG-2017]
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P37 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919485">Şterge vot</a></div><span id="v9919485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P37 [AUG-2017]
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P38 [AUG-2017] Spre grota de la Pointe dEscampobariou -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919486">Şterge vot</a></div><span id="v9919486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P38 [AUG-2017] Spre grota de la Pointe dEscampobariou
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P39 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919489">Şterge vot</a></div><span id="v9919489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P39 [AUG-2017]
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P40 [AUG-2017] -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919491">Şterge vot</a></div><span id="v9919491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P40 [AUG-2017]
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P41 [AUG-2017] Pointe des Chevaliers -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 09.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919493">Şterge vot</a></div><span id="v9919493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P41 [AUG-2017] Pointe des Chevaliers
  foto Mika [09.11.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.442152023315 sec