ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2015
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Resita
    ÎNSCRIS: 03.09.10
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    SEP-2015
    DURATA: 4 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 9 MIN

    Paris cel mai vizitat si celebru oras din lume - un oras care creeaza dependenta

    TIPĂREȘTE

    Orasul luminii, orasul indragostitilor - Paris una dintre cele mai celebre destinatii din lume. Mai ales pentru romani. O experienta de viata ce nu trebuie ratata. Cu nici un pret. Nu veti fi dezamagiti.

    Parisul este cel mai celebru oras din lume si la concurenta cu Londra cel mai vizitat oras din lume. 15-17 milioane de vizitatori primeste anual. Deci o medie de 40-50 000 zilnic.

    Cunoscand aceste lucruri ne-am decis sa vizitam si noi Parisul ca tot romanul. Cam tarziu dupa 25 ani de la Revolutie, insa mai bine mai tarziu decat niciodata.

    Ce pot spune inainte de poveste este ca nu am ramas dezamagiti, Parisul are obiective de vizitat cat pentru 3 capitale europene, oamenii sunt destul de amabili, infrastructura de transport public este ametitor de bine pusa la punct si dezvoltata. Parisul nu este un oras ieftin insa nu cred ca este mai scump ca Londra sau alte orase nordice.

    Am plecat toti 4 (avem 2 copii) cu avionul din Budapesta, pentru noi cei din vestul tarii Budapesta este aproape, mai putin de 4 ore mers cu masina. Compania aeriana a fost Ryanair, 4 bilete dus-intors Budapesta-Paris au fost vreo 1400 lei in banii nostri. Asta in conditiile in care din Romania cu orice companie aeriana lowcost pretul ar fi fost de minim 4000 lei pentru 4 persoane. Masina am lasat-o la aeroport in Budapesta, vreo 20 lei pe zi la parcare. Durata zborului - aproape 2 ore.

    Aterizarea a fost la Paris - Beauvais, un aeroport mai modest de low cost care se afla in nord la 80 km de Paris. De acolo am luat niste autobuze shuttle cu oprire doar in Paris, Porte Maillot, costa vreo 16 euro de persoana, durata cam 1 ora si 15 minute, depinde de traficul din Paris.

    Aici o sa fac o paranteza. Este foarte convenabil ca inainte de o vizita la Paris sa cumparati tot ce puteti online, cu cardul. Asta va va scuti de mult timp, nervi si chiar bani. Noi am cumparat urmatoarele online inainte de vizita la Paris: biletele de avion, biletele pentru turnul Eiffel (inainte cu 3 luni aproape se terminasera pentru perioada nostra), biletele la Disneyland, cazarea noastra, biletele de autobuz Beauvais-Paris, dus-intors. De asemnea am venit si cu poze 2,5x3 cm pentru legimitatii de calatorie Navigo Decouverte. Biletele la Luvru nu se pot cumpara la pret normal (14-15 Euro) de pe net, nu are rost sa le platiti dublu.

    Cazarea in Paris este scumpa. In zona centrala pentru noi (cu mic dejun inclus) ajungea la 200-300 e pe zi. Insa dupa multe cautari am gasit o pensiune, guest house, la marginea Parisului, langa statie de RER/tren cu 110 E pe noapte. Se numeste Cecilia guest house, a fost extraordinar de bine cu cazarea, am descris asta pe Tripadvisor, site-ul pensiunii este ceciliasguesthouse-iledefrance.com spre ca nu se considera reclama ca nu am nici un interes.

    Foarte important in Paris este transportul. Nu va ganditi sa va invartiti cu masina personala in Paris. Chiar daca va duce GPS-ul nu veti gasi locuri de parcare. Eu in orasul asta nu am vazut locuri de parcare libere. Este o aglomeratie foarte mare. Si in plus nu am vazut masina nezgariata de la parcari.

    Pentru noi cel mai convenabil la pret a fost abonamentul Navigo Decouverte pentru zonele 1-5. Zona 5 acopera si Disneylandul si Versailles. Daca va invartiti numai prin centru ajunge si zona 1-3. Pretul a fost de aproape 100 E pentru 4 persoane, o saptamana (atentie saptamana la abonament este de luni pana duminica). Acest abonament este ca un card cu coperta, are un sim pe el, are un loc unde se lipeste poza ta si iti scrii numele. Acesta este valabil 1 an si se poate reincarca la automatele din statii saptamanal sau lunar. Atentie, la incepul abonamentul nu se cumpara de la automate, va trebuie un ghiseu cu oameni in statie, un Information point, nu l-am cumparat din statia de metrou Charles de Gaulle-Étoile.

    Pentru mai multe zile nu exista varianta mai ieftina daca umblati mult. Este valabil pe orice mijloc, autobuz, metrou, RER, tren in zona pentru care este valabil. RER este un fel de tren urban insa e tot ca metroul mai mult sub pamant. La Paris jumatate de oras cred ca e sub pamant pe mai multe nivele

    In prima zi am fost la Luvru si plimbare pe bulevarde. Atentie, pentru Louvru nu stati la coada mare de intrare la piramida, mai sunt inca vreo 3-4 intrari fara coada.

    Noi am coborat din metrou la statia parca Palais Royal, de acolo se intra intr-un mol subteran Carrusel (are o piramida pusa invers) si de acolo de la tutungerie am luat 2 bilete la pretul de 15 euro biletul (copii intra gratis), fara nici o coada si am ajuns in holul central subteran de sub piramida de unde poti sa intri in cele 3 galerii, aripi: Denou, Richelieu si Sully. Tot in hol gasiti si harti gratuite, in mai multe limbi.

    Inca ceva: din Romania am venit cu multe foi listate cu harti: metru, Paris, Disneyland, Versailles, Louvre etc.

    Nu o sa descriu obiectivele vizitate, de Louvre vreau doar sa zic ca este impresionat, fantastic, unui iubitor de arta care intr-adevar si intelege ce vede :-) i-ar trebuie multe zile sa-l cuprinda. Dar pe noi in afara de Mona Lisa, Venus din Milo ne-am lasati purtati la intamplare prin muzeu si am descoperit

    Galerii uimitoare. Curtile interioare, unele acoperite sunt fantastice.

    Inca o chestie: la toate vizitele sa aveti un rucsac cu sticle de pet de jumate de apa si evenual ceva de rontait daca va apuca foamea. O sticla de jumate de apa cumparata din Louvru este 5-6 E deci e mai bine sa va faceti provizia cu apa de la supermarketuri. La toate obicetivele importante se scaneaza bagajul, ca la avion, nu se accepta sticla de sticla, tacamuri de metal, cutite, arme albe.

    Atentie martea Lovru este inchis.

    Am iesit din muzeu seara pe iesirea/intrarea principala de sub piramida si am facut o plimbare spre Place de la Concorde si Arcul de Trumf. Ce nu ne-a placut in Paris este ca aproape in zonele centrale aleile de promenada sut cu un fel de praf galben cu pietris, nu sunt asfatate/betonate si daca ai haine mai inchise la culoare te umplii tot de praf. Nu ai putea merge pe aleile astea prafuite cu haine si incaltaminte eleganta. Dar poate asa este kinki :-)

    Am luat metroul am coborat la Charles de Gaulle-Étoile am facut poze cu Arcul de trumf (este cel mai mare din lume cu aproximativ 25-30% mai mare ca cel din Bucuresti la dimensiuni) si am luat-o pe jos la plimbare pe Champs-Élysées. Care nu m-a impresionat in mod deosebit. Strada este pavata cu piatra cubica unde tinerii lor isi scartaie Ferrari-urile. In 5 minute am vazut 6 Ferarri un Mc Larren F1 si mai stiu eu ce. Magazinele sunt desigur nu scumpe ci foarte scumpe, toate marcile de lux. Aglomeratie f mare. Lumea in Paris nu mi s-a parut ca se imbraca f frumos si elegant. Mai mult casual. Ma tot gandesc daca am vazut vreo femeie foarte frumoasa in Paris dar nu vreau sa-mi atrag oprobiul public:-)

    A doua zi, luni a fost alocata pentru Disneyland, am descris totul pe larg aici: vezi impresii

    A fost foarte frumos la Disneyland, merita banii, e de calitate, chiar daca nu esti copil merita vazut. Ne-am oprit doar pe drum in Gara Lyon sa-si faca copilul poze cu TGV-ul .

    Marti la ora 12 aveam programare pe biletele cumparate online la Turnul Eiffel (e pe ore vizitarea la bilet). Pentru cei cu bilet online e alta coada la alt picior al turnului, primul pe dreapta dinspre Sena. Am stat vreo 15 minute la coada. Acuma ca o paranteza, dupa cozile de la Disneyland – toate celalalte cozi din Paris par o joaca :-)

    Am urcat cu liftul mare pana la et 2, la et 1 este restaurantul – daca va tine bafta. La etajul 2 am stat vreo ora sa ne uitam sa ne pozam sa cumparam suveniruri din magazinele de pe acolo. Aveam bilet si pana sus in varf insa pana sus este alt lift, mult mai mic si era o coada f mare trebuia sa stam o ora la coada cred. Ne-au ajuns si cei 120 m de la e t2. Turnul Eiffel e foarte mare, cand stai sub el pare enorm, mult metal pare chiar ciudat parca e mai frumos de la departare. Merita vazut noaptea, de la ora 21 la ora 1 noaptea la ore fixe se aprind vreo 5 minute luminile stroboscopice/flashuri pe el este superb, o imagine de neuitat.

    Dupa pozele facute de jos cu turnul am luat metroul catre statia Les Invalides de unde am fost sa vedem Domul Invalizilor. De acolo am luat metroul, de fapt RER B pana la St-Michel Notre Dame unde am coborat si am vazut Notre Dame. Intrarea este libera, coada de vreo 20 min, catedrala este superba si imensa. Cea mai mai mare biserica in care am fost. Inauntru poti sa stai pe banci sa te odihnesti. Sau sa aprinzi lumanari. Notre Dame este foarte frumoasa mi-a placut mult, are 12-15 mil vizitatori anual.

    De acolo am luat trenul RER care palatul Versailles. Face vreo ora pana in oraselul frumos si cochet Versailles. De la gara mai e 1 km si ceva pana la palat, mers pe jos pe niste alei frumoase.

    Palatul Versailles este mare, enorm, si cladirile si gradina sunt mai mari ca la Viena la Schonbrunn. Era ora 5 jumate nu am mai avut timp sa intram si in palat am vizitat doar gradina. Gradina care cu toate ca trebuia sa fie cu intrare libera au pus taxa si acolo, vreo 30 E 4 oameni. Si dupa ora 18 nu mai merg fantanile arteziene.

    Gradinile de la Versialles sunt enorme, ceva de genul 3x3 km mergi de ti se face rau. Aceasi praf galben pe jos si acolo. Ce nu mi-a placut ca nu sunt flori. Florile sunt doar in jurul palatului. In rest doar alei (toate au nume) cu statui si verdeata tunsa cu diferite forme. Ceea ce la un moment dat se poate sa fie monoton. Cu toate ca nu sunt asa mari, gradinile de la palatul Schonbrunn mi s-au parut mai frumoase mai cu bun gust. La fel si gradina de la Balcic (Bulgaria) care o vazusem inainte cu o luna. Oricum asta este parerea mea. Nu conteaza numai marimea.

    Am mancat la intoarcele in oraselul cochet Versailles. Daca tot veni vorba de mancare, e destul de scumpa in Paris. O portie porneste de la 10-12 E. Berea si sucurile destul de scumpe de la 3 E in sus. O cafea sau suc la un automat pe strada 2,5 E. O cafea la o cafenea de la 3,5 e in sus.

    Cel mai ieftin am mancat la Mc Donalds la un Mall in cartierul La Defense. Cu vreo 30 si ceva de E insa nu stie cine ce. La Defense unde am ajuns din greseala pentru ca noi cautam sa mancam undeva si ne-am trezit in cartierul modern de zgarie nori al Parisului. Cu Grande Arche, marele arc care este spectaculos.

    In ziua de miercuri am plecat inapoi catre aeroport si catre Romania via Budapesta.

    Noi credem ca de duminica pana joi am facut tot ce am putut ca sa vedem cat mai mult. Ne-am indragostit de Paris si promitem sa revenim si sa vedem ce nu am reusit in zilele astea. + inca o vizita in universul Disneyland.

    Multi zic ca Parisul este un oras murdar. Nu mi s-a parut asa totusi are 15 mil de turisti anual, are 10 mil de locuitori cu zona metropolitana. Scump este in Paris si de ce nu ar fi daca au castiguri de 10 ori mai mari ca in Romania si au cel mai celebru oras din lume.

    Vremea este ciudata, am avut noroc si in 4 zile nu ne-a plouat insa este un vant destul de rece.

    Parisul este un oras extraordinar de frumoas, unic, un oras pe langa care multe alte capitale europene nu suporta comparatie. Un oras enorm, viu si foarte aglomerat. Un oras care cred ca da dependenta.

    Sau cum am zis cand am ajuns acasa: hai sa vindem tot si sa ne mutam la Paris :-)

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de ascomp* in 24.09.15 10:20:17
    Validat / Publicat: 24.09.15 11:35:29
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.

    VIZUALIZĂRI: 4836 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ascomp*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P14 Notre-Dame de Paris De 1000 de ori mai eleganta si mai cu prestanta decat un magazin Dior de pe Champs-Élysées.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 21 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    webmaster70
    [24.09.15 11:35:15]
    »

    @ascomp -

    Insa dupa multe cautari am gasit o pensiune, guest house, la marginea Parisului, langa statie de RER/tren cu 110 E pe noapte. Se numeste Cecilia guest house,

    ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    [În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    dorgo
    [24.09.15 19:32:05]
    »

    O marunta corectie la fotografia nr. 8 - Turnul Eiffel, a fost inaugurat, pe 31 martie 1889, intr-o ceremonie organizata de Gustave Eiffel la Paris. E simplu de retinut, terminarea inaltarii turnului a avut loc la un secol dupa caderea Bastiliei (1789) si cu un secol inaintea caderii lui Ceausescu (1989)

    ascomp*AUTOR REVIEW
    [24.09.15 20:39:20]
    »

    @dorgo - Intr-adevar a fost inaugurat in 1889 cand a fost Expozitia Universala la 100 ani de la Revolutia Franceza. Nu in 1900. Ca la 200 ani in 1989 au facut Marele Arc din La Defense.

    Parca la Turnul Eiffel, Gustave Eiffel nu a fost si arhitectul. Compania lui doar a construit turnul (in timp record 2 ani si 2 luni) arhitectul a fost Stephen Sauvestre. Un lucru mai putin stiut.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ascomp*, dorgo
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța / city-break la Paris:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069416046142578 sec
    ecranul dvs: 1 x 1