ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.10.2009
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.09.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2005
DURATA: 7 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Nisa / Coasta de azur urbana

TIPĂREȘTE

NISA - Coasta de azur urbana

Autostrada din Italia pana pe Coasta de Azur e compusa exclusiv din tuneluri si poduri. La fiecare trecere pe pod este indicata inaltimea la care este situata soseaua, in unele locuri depasindu-se lejer 400 m. Luam exitul Nisa vest, iesim de pe autostrada si urmeaza sa ne intalnim la piciorul podului cu Mari, prietena noastra la care vom sta. Oprim si ne uitam curiosi imprejur, nu prea ne vine sa credem, zona arata ca bombardata. O cladire afumata, mizerie, totul neingrijit, pe strada numai colorati.

Dupa 10 minute apare si Mari si ne „salveaza” din suburbia emigrantilor. Drumul prin oras te solicita enorm, Nisa este un imens santier. Aflam ulterior ca in oras se introduce tramvaiul, mijlocul de transport care blocheaza mereu bulevardele. In fine nu prea intelegem mare lucru din ce vedem, insa imediat cum coboram spre port, totul se linisteste. Vom sta in Cap de Nice, pe malul marii, chiar la iesirea din Nisa pe drumul de coasta ce duce catre Monaco.

O buna bucata din Nisa este construita in panta, strazile cu sens unic serpuind printre dealuri in serpentine destul de anevoaiase, dar din orice loc opriti masina, panorama marii si a orasului este extraordinara. Cealalta parte, unde se introduce si tramvaiul este intr-o panta extrem de lina.

Portul vechi intra in oras in forma de U, iar aici este plin de yachturi sau ambarcatiuni de inchiriat pentru croaziere. Cladirile vechi de cateva etaje sunt intens colorate, marea majoritate avand obloane ce dau un farmec aparte la geamuri si respectand tipicul frantuzesc. Zona portului vechi, prin care trecem obligatoriu spre Cap de Nice este in patrimoniul Unesco. Pe chei, la parterul fiecarei cladiri, restaurante pescaresti sau de specific mediteraneo isi expun mesele pe trotuare. Nu este totusi un loc pentru o plimbare linistita avand in vedere ca traficul este foarte aglomerat.

Apartamentul este situat intr-o cladire superba, sapata in stanca, inalta de 7 etaje. In spatele ei alte doua corpuri de imobil sunt construite, insa pornind de la o inaltime mai mare, astfel ca acoperisul drept al primei cladiri in care locuim noi este o gradina cu gazon si arbusti mediteraneni pentru corpurile din spate. Total, trei constructii, nici o vedere obturata, toate apartamentele au panorama la mare. Interioarele blocului sunt splendide, o canapea imensa de piele alba troneaza in holul blocului, in apropierea liftului. Mocheta si marmura pe jos, peretii tapetati ultracalitativ, iar despre apartamentul prietenei noastre, nu se poate decat da in catalog de bun gust. Marmura si mobilier alb-crem, bai cu tapet french, mobilier de vacanta pe balconul plin de flori mediteraneo. Apartamentul are 2 camere, 75 mp si pur si simplu te simti bine in el stilul mediteranean de decorare este simplu si cu un efect relaxant maxim. Este ideal pentru vacanta, dar nu as refuza sa locuiesc aici …mereu. Vis-a-vis de residence, la 50 m, marea formeaza mici golfulete, iar printre stanci se gasesc unele locuri un pic mai plate pentru a sta la soare.

In apropiere de locuinta, pe drumul spre port se construia un supermarket. Un teren plat si destul de mare, cum putine se gasesc la Nisa fusese cumparat de o firma. Primaria insa nu le-a dat voie sa construiasca suprateran, pentru ca vilele de pe dealul din spate ar fi avut vederea drept in acoperisul magazinului, astfel ca totul va fi pe 2 etaje in pamant, iar deasupra, la nivelul terenului... parc. Respectul pentru proprietate si pentru valoare ei este prezent la Nisa, dar modelul nu este aplicat in Bucuresti. Sper doar ca supermarketul rezultat sa fie mai civilizat. Intr-una din zile am mers intr-un Carrefour dintr-un cartier. Inauntru putea groaznic si era o mizerie pe jos, totul intr-o delasare totala. Nu am inteles de ce, dar la noi poti considera supermarketul hotel de 5 stele fata de dezastrul din Nisa. Ca sa nu mai spun ca in drum spre Carrefour, la un semafor o colorata cu puradei dupa ea cersea, iar cand a vazut numar de inmatriculare de Romania, a evitat masina, zambind si rostind printre dintii lipsa: „Roman, nu?”

Nisa are un loc de promenada imens denumit „Promenade des anglais”. Este un bulevard cu vreo 8 benzi, lung de 5 km, pe marginea plajei, care este marginit de un trotuar urias pentru plimbare, rolleri, skateri sau biciclisti. Plaja din pacate nu are nisip fin ci pietricele marunte, nu foarte deranjante sub patura, dar se pot inchiria si sezlonguri. Bulevardul este plin de palmieri, gradini si terase, iar hotelurile ridicate la inceputul in jurul anului 1900 sunt adevarate palate. Cel mai cunoscut si mai spectaculos dintre acestea este Hotelul Negresco construit la inceputul secolului trecut de arhitectul roman Henri Negresco. „Promenade des anglais” dupa cum ii spune si numele vine de la aristocratii englezi care au ridicat in trecut o pasarela de-a lungul plajei pentru a avea acces direct la mare de la casele lor.

Nisa, cel mai mare oras de pe Coasta de Azur, este accesibil tuturor buzunarelor, fiind intesat de hoteluri intre 2 si 5 stele. Este mult mai ieftin sa stai in Nisa si sa pornesti in explorarea celorlalte orase celebre de pe coasta, de aceea e recomandat ca punct de plecare in vizitarea altor obiective.


[fb]
---
Trimis de adrian76 in 18.10.09 17:19:03
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5001 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrian76); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Promenada 1
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50 PMA (din 3 voturi)

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

pepsi70ro [19.10.09 20:55:13] »

Am trecut si noi prin Nisa, foarte frumos, ne-a parut rau ca n-am putut zabovi mai mult, dar ne-am promis o vacanta numai pe Coasta de Azur. Oricum impresiile postate de tine sunt foarte interesante, felicitari!

adrian76 [19.10.09 21:27:56] »

Multumesc,

Nisa este excelenta pentru cazare si este punct de plecare pentru toate vizitele: Port Grimaud, Saint Tropez, Cannes, Monaco, Villefranche. Toate au un farmec propriu

lizuk [19.11.09 22:13:09] »

Buna, Adrian

sa stii ca intre timp s-a introdus tramvaiul in Nisa si arata "ca-n filme". Centru orasului nu mai este deci in santier, iar Place Massena, afectata pana acum de lucrari, arata minunat, cu o frumoasa fantana arteziana in mijloc si cu multi artisti care canta pe strada

iolanda [10.05.10 18:40:07] »

Adrian, imi poti spune unde ai stat tu si cum ai gasit apartamentul? te rog trimite mi un mail la paulanistor2000 @ yahoo. com! multumesc!

webmaster7 [10.05.10 22:00:38] »

iolanda, ti-am ajustat un pic adresa de mail, pentru ca sa nu primesti mailuri nesolicitate. Adresele de mail scrise in clar pe internet sunt culese de diverse programe si folosite ulterior pentru spam.

In alta ordine de idei, adrian76 nu cred ca iti va putea raspunde. El s-a retras de pe site.

poate te ajuta insa alti utilizatori.

webmaster26 [17.02.18 18:42:30] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Nisa şi împrejurimile, NISA [NICE]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: O zi în Nisa]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iolanda, lizuk, pepsi70ro
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Nisa şi împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066598176956177 sec
    ecranul dvs: 1 x 1