90839 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă insula Corsica

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.11.2018
DE
Avatar Mika
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.08.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 12 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Corsica la prima vedere – Insula frumuseții


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Pentru concediul din acest an pregătirile le-am inceput târziu, pe la sfârșitul lunii iunie. Inițial, deoarece urma o vară foarte aglomerată la serviciu, ne-am gândit să renunțăm la concediu pe timpul verii și să plecăm la iarnă, undeva mai departe, in țările calde.

Dar totuși am găsit o mică portiță și am planificat să plecăm la sfârșitul lunii august și in prima parte a lui septembrie.

Da, să plecăm, dar unde? Era destul de târziu pentru pregătiri, rezervări și alte asemenea activități premergătoare concediului.

Am cochetat puțin cu ideea unui concediu in Portugalia, dar era cam târziu iar biletele de avion pe care le mai puteam găsi erau destul de scumpe (asta pe lângă faptul că soțul meu evită cât poate călătoriile cu avionul). Ne-am mai gândit și la Grecia, unde nu am mai fost de ceva timp, și unde ne-au mai rămas pe listă câteva locuri de văzut.

Vroiam undeva unde să fie mare dar și munte și unde să putem face câteva drumeții.

Am trecut in revistă lista cu ”ce mult imi doresc să ajung acolo” aflată in mintea mea, și mi-am adus aminte de Corsica.

Ura! Avea exact ce ne doream. Munți inalți, mare de jur imprejur și, din ce citisem, nenumărate locuri care abia așteptau să fie descoperite. Și, nu in ultimul rând, era locul unde s-a născut Napoleon Bonaparte, un personaj al istoriei pe care il apreciez.

Zis și făcut, destinația Corsica a fost adjudecată și am inceput pregătirile. Și nu am regretat nicio clipă. Au fost unele dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut până acum!

Câteva date despre insulă

Corsica, a patra insulă ca mărime din Mediterană (după Sicilia, Sardinia și Cipru) este așezată la aproximativ 170 km de sudul Franței și la 90 Km de nordvestul Italiei. Este una din cele 18 regiuni ale Franței, și a fost desemnată colectivitate teritorială, având astfel un grad mai mare de autonomie decât celelalte regiuni franceze.

Corsica este o insulă muntoasă, fiind străbătută pe lungime, de la nord la sud, de un lanț muntos cu 20 de vârfuri cu inâlțimi de peste 200 2000 metri, din care cel mai inalt este Monte Cinto, de 2.706 metri. Intreg lanțul muntos poate fi parcurs pe jos de către amatorii de drumeții montane, cel mai cunoscut traseu fiind cel numit GR 20, care traversează insula pe o lngime de 200 Km de la Calenzana in nord până in Conca in sud. Am auzit numai lucruri frumoase despre acest traseu care poate fi făcut in 16 zile (dacă mergi in fiecare zi) și l-am trecut pe lista mea de posibile viitoare escapade. Măcar o etapă sau două să reușesc să fac.

Capitala insulei este Ajaccio, care, alături de Bastia, sunt cele mai mari orașe ale insulei. Dar capitala spirituală a insulei este orașul Corte (prin care din păcate am avut o trecere destul de rapidă, din lipsă de timp), situat intre munți inalți, locul unde erou al Corsicii, Pascal Paoli, a stabilit un parlament democratic in perioada de independență a insulei de la mijlocul sec. al XVIII-lea.

In Corsica se poate ajunge in două moduri: pe apă, cu ferryboat-ul sau prin aer, cu avionul.

Sunt aeroporturi in Ajaccio, Bastia, Calvi și Figari unde ajung permanent avioane ale liniei franceze Air France sau Air Corsica iar in sezon și anumite linii de low cost.

Cu ferry se poate pleca din Italia (Piombino, Livorno sau Genova) sau din Franța (Nice, Toulon, Marsilia) și se poate ajunge in unul dintre porturile insulei, cum ar fi: Bastia, Ajaccio, L'Ille-Rouse, Calvi, Porto Vecchio sau Bonifacio. Sunt mai mlte linii de ferry, noi am ales Corsica Feries, despre care am auzit (pont pentru cei care călătoresc cu prietenii cu patru lăbuțe) că este singura care acceptă animalele de companie oriunde pe vas.

Orice variantă de descindere in Corsica alegeți, este recomandabil ca pe insulă să inchiriați o mașină sau un alt mijloc de transport, pentru că distanțele intre diferite obiective sunt mari și eu, personal, nu prea am văzut mijloace de transport in comun care să circule regulat.

Este și o cale ferată lungă de 232 km care merge de la Bastia la Ajaccio cu legături spre Ponte Leccia și Calvi, despre al cărei traseu am auzit că este foarte pitoresc.

Drumurile din Corsica sunt foarte bune. Nu sunt autostrăzi, doar in anumite locuri, in apropiere de Bastia sau Ajaccio (din ce am văzut eu) sunt câțiva km de șosea rapidă. In rest, sunt drumuri naționale, foarte bune, care străbat toate zonele insulei. Terbuie să menționez că iți trebuie ceva experiență in ale șoferiei și mai ales in șofatul pe drumuri montane, relieful insulei fiind in mare parte montan.

In Corsica se vorbește franceza și limba corsicană (Corsu sau lingua corsa) ambele fiind limbi oficiale. Corsu seamană foarte mult cu italiana, cu toscana veche și o mai regăsim și in graiul celor din nordul Sardiniei. In Corsica are mai multe dialecte, cei din Haute-Corse sau Cismonte (orașele Bastia sau Corte) vorbind un dialect diferit de cei din Corse-du-Sud sau Pumonti (orașele Ajaccio sau Bonifacio).

Plăcuțele indicative cu numele localităților sunt bilingve iar in foarte multe locuri am văzut șters numele francez, dovadă a naționalismului locuitorilor insulei.

Muzica corsicană este foarte frumoasă și este cântată in limba corsicană. Sunt mai multe formații care fac turnee prin orașele sau stațiunile din insulă, a căror muzică este foarte apreciată de localnici, turiștii francezi și chiar și din alte țări (am asistat la un astfel de concert, al unei formații apreciate in insula – Diana di l'Alba). Locuitorii insulei sunt foarte mandri de faptul că sunt corsicani și iși iubesc foarte mult insula, din acest motiv in majoritatea cântecelor lor este vorba de frumusețea insulei și de dragostea lor pentru Corsica.

Bucătăria tradițonală corsicană se bazează pe produsele insulei și are multe asemănări cu bucătăria italiană. Se consumă de la pește și fructe de mare la carne de mistreț sau porc Corsican. Brânzeturile sunt foarte bune, făcute din lapte de capră sau de oaie. Caracteristic insulei sunt castanele comestibile, din care se face o făină folosită la prepararea ”pulentei” și a unor prăjituri. Castanele sunt folosite și la prepararea berei corsicane numită ”Pietra”, o bere foarte bună, am probat-o zilnic.

Tot castanele sunt folosite și la hrana porcilor, fiind unul dintre motivele (alături de incrucișarea cu mistreții de pe insulă) pentru care carnea acestora este foarte gustoasă, din ea fabricându-se unele dintre cele mai bune salamuri din lume.

Corsicanii au și un vin foarte bun, atât roșu cât și alb, și care poartă denumirea de ”Vin de Corse”. Sunt foarte bune, pe cuvânt, le-am probat.

In Corsica este o climă mediteraneeană, cu veri foarte calde și cu ploi abundende toamna. Pentru excursii in insula de preferat sunt lunile mai-septembrie, dar cred că cele mai potrivite, cand nu este foarte cald sunt lunile mai-iunie sau septembrie. Noi am fost la inceputul lui septembrie și a fost perfect. Nu foarte cald, apa mării perefectă, și ne-a plouat doar la Bastia, cam două ore intr-o zi.

Iubitorii de drumeții montane trebuie să știe că vremea pe munții Corsicii e schimbătoare de la un loc la altul, de la o oră la alta. Totuși, e de preferat ca excursiile să fie făcute in perioada iunie-septembrie, pentru că din octombrie poate ploua abundent, pot fi scurgeri de ape de pe versanți iar iarna, oricît pare de curios, ninge in Corsica, uneori in cantități mari.

Unde putem să ne cazăm in Corsica?

La hoteluri, pensiuni, apartamente de inchiriat sau camping-uri, in funcție de preferințele fiecăruia.

Nu cred că există (cel puțin nu m-am interesat și nu prea este in specificul insulei) hoteluri ”all inclusive”. Sunt hoteluri de diferite categorii, sunt sate de vacanță (cum este Paese di Lava, unde am stat și despre care voi povesti), sunt pensiuni aflate in toate zonele insulei, sunt apartamente de inchiriat. Pe insulă sunt foarte multe campinguri, de la doua la patru stele, unele doar pentru rulote sau pentru cei care dorm in corturi, iar altele care au și bungalow-uri pentru 2,4 sau mai multe persoane.

Unde putem să mâncăm in Corsica?

Sunt foarte multe restaurante. Nu am văzut restaurante foarte mari (poate doar la hoteluri să fie), mai degrabă mici localuri de familie, taverne, locuri unde te simți foarte bine, unde poți mânca ceva tradițional și să bei un vin local sau o bere corsicană. Prețurile diferă in funcție de ce și cât consumi. Pentru două personae, cu câte o bere sau o sticlă de vin, media este de 40 EURO.

In cazul in care ai inchiriat un apartament și vrei să mai faci puțină economie, să nu mergi mereu la restaurant, sunt market-uri cu tot ce vrei, carne proaspătă pe care măcelarul ți-o pregătește cum vrei, pește și fructe de mare, legume și semipreparate, iar la raionul de vinuri ai de ales intre vinurile locale, franțuzești sau din lume. Prețurile nu sunt mari, economia ese substanțială față de masa la restaurant și gătitul nu durează prea mult. Este o variantă.

 

Insula este foarte mare, greu de văzut intr-un singur concediu. Practic, există două variante.

Una dintre variante este să iți alegi un oraș mai mare, cum ar fi Ajaccio sau Bastia, să stai acolo mai multe zile și să incerci să faci excursii de o zi in imprejurimi.

A doua variantă este (cea pe care am făcut noi, dar nu in intregime), de a face un ocol al insulei, cu mai multe cazări de două trei nopți pe parcurs, putând astfel să vezi mai mult din insulă. Este o variantă poate mai obositoare pentru cei care nu sunt invățați să stea cu bagajele la ușă, dar are și aceasta famecul ei și, ce este mai important, vezi mult mai mult.

Cum am ajuns in Corsica

Așa cum am mai spus de câteva ori, preferăm călătorille cu mașina celor cu avionul, din mai multe motive (unul fiind legat și de posibilitatea de a ne mai schimba din planuri pe traseu și de a vedea locuri care nu erau inițial trecute in planul de călătorie).

Cu mașina am plecat și in această vacanță. După o noapte la Drobeta Turnu Severin și alta la Ljubljana am ajuns la Nice, orașul de unde urma să luăm ferry către L'Ille-Rouse din nordul insulei.

Am ales să plecăm spre Corsica din Nice, ziua, și să ne intoarcem noaptea spre Savona. Alegerea a avut mai multe motive.

Am vrut să sosim și să plecăm de pe insulă din porturi diferite, incercând să parcurgem, in cele două săptămâni cât am stat in Corsica, o parte cât mai mare a insulei. Astfel, am ajuns in nordul insulei la L'Ille-Rouse și, după ce am făcut un ocol al insulei, am plecat din nordest, de la Bastia.

Am plecat din Nice la ora 9 dimineața cu gândul că voi sta pe punte să admir marea și cu speranța că voi vedea delfini. Așteptarea mi-a fost răsplătită, am văzut nu numai delfini ci și balene. Traversarea a durat șase ore, nu au fost valuri, a fost o mare extreme de liniștită iar soarele ne-a cam incins.

In jurul orei 15.00 am ajuns la L'Ille-Rouse de unde am plecat spre Paese di Lava, la aproximativ 15 km de Ajaccio, locul primei noastre opriri pe insulă. Aici am stat cinci nopți și am vizitat Ajaccio (locul nașterii lui Napoleon), Porto, Calangues de Piana, locuri despre care voi povesti in următoarele review-uri.

Din Paese di Lava am plecat spre Bonifacio, orașul aflat pe vărful stâncilor. La șapte km de oraș, in Residence Santa Trinita, am stat două nopți, un loc mirific despre care sper să reușesc să vă povestesc.

Ultima oprire a fost la Bastia, unde am stat alte cinci nopți, și de unde am făcut excursii la Bastia (printre alte atracții de aici, vechea cetate, restaurată), Cap Corse (unde se pot face multe drumeții, de-a lungul coastei, spre câteva turnuri genoveze, sate vechi și plaje cu nisip auriu și ape de cristal)) și St. Florence supranumit St-Tropezul Corsicii.

De la Bastia am luat ferry, de această dată noaptea, până la Savona, de unde am plecat direct spre țară (la miezul nopții am ajuns la Arad).

Aceasta a fost prima mea povestire despre un loc de vis, unul unde aproape că mi-aș petrece toate concediile, un loc pe care il recomand din toată inima. Sper ca ceea ce vă voi relata in următoarele revie-uri, fotografiile pe care le veți vedea și muzica pe care o veși asculat să vă convingă că merită cel puțin un concediu in Corsica – I'lle de beaute.

 

Va rog daca se poate melodia youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mika in 04.11.2018 22:39:44

Validat / Publicat: 05.11.18 08:55:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1100


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  49400 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Mika? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [05.11.18 09:00:01]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / FRANȚA
  [05.11.18 09:03:48]
  » mesaj pers

     @Mika: Excelent acest review introductiv, felicitări!

     Aștept cu interes continuările.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [05.11.18 09:50:43]
  » mesaj pers

     @Mika: Corsica este și pe lista mea de ceva vreme, mai ales că m-a omorât cu zile o prietenă care a fost al doilea an la rând și tot răsucește cuțitul în rană cu fiecare poveste.

     Abia aștept să citesc și să văd și continuările tale.

     Excelente fotografii!

     Cât de scumpă este Corsica?

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mprofeanu
  [05.11.18 12:14:30]
  » mesaj pers

     @Mika: Foarte bun reviewul tău de început despre Insula Corsica cu multe informații pentru cei ce vor să meargă acolo dar și pentru ce vor doar să cunoască un alt colț minunat al acestei mari lumi...

     Am fost în Insula Sardinia și am avut în gând o astfel de destinație, cine știe?!...

     Chiar dacă nu voi ajunge acolo voi citi cu plăcere despre această destinație. Aștept și alte impresii și poze......

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - krisstinna
  [05.11.18 12:27:43]
  » mesaj pers

     @Mika: Am simțit bucurie din textul tău :)

     Cred ca ai greșit la înălțimile munților, din viteza, vezi un pic textul.

     Anul acesta, in aprilie, de Paști, au fost cumnații mei acolo, nu le-a plăcut nimic, totul era închis, trist și monoton. Nici nu m-am obosit sa-i întreb in ce localitate, studiasem Corsica vreo lună și ei m-au întristat, îmi luasem adio de la gândul că pot vizita insula.

     Tu vii și îmi transmiți contrariul, sunt incantata. Mai ales că soțul meu nu e încântat de zborul cu avionul.

     Îmi poți spune costul total, pentru TOT, al acestei vacanțe? Dar și km parcurși in cele 12 zile? Te rog frumos:*

     Felicitări, aștept continuările, sunt tare curioasă.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - webmaster
  [05.11.18 13:52:27]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

     ===

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - crismis
  [05.11.18 15:55:44]
  » mesaj pers

     @Mika: Un singur cuvânt: Superb!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [05.11.18 16:23:23]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion: Mulțumesc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [05.11.18 16:39:17]
  » mesaj pers

     @Aurici: Nu este mai scumpă decât alte zone ale Franței sau decât Italia.

     Cazarea mi s-a părut mai scumpă, dar noi ne-am decis destul de târziu și a fost destul de greu să mai găsim ceva mai ieftin și mai bun. Dar cred că dacă faci rezervările din timp se pot găsi cazări bune la prețuri acceptabile. Noi am plătit in medie 80 euro/noapte pentru cazări, dar am avut trei cazări excelente atât dpdv al locației cât și al condițiilor.

     Mâncarea la restaurant nu mi s-a părut foarte scumpă. Sunt restaurante pentru toate buzunarele. Poate la capitolul băuturi să fie mai scump. Restaurantele in general sunt mici, sunt afaceri de familie. Pe lâgă unele plaje sunt și rulote de uinde poți lua pizza la cuptor pe vatră, rotisor sau alte preparate tip fast food. Iar, așa cum am mai spus, dacă alegi ca unele mese să le pregătești acasă, atunci costul este mult mai redus, și poți mânca foarte bine fără prea mult efort.

     Corsica merită cel puțin o vizită. Cu o seară inainte de plecarea spre insulă, am intrat in discuție cu o franțuzoaică, pensionară, vecină de masă cu noi la restaurantul din Nice unde luam cina. I-am spus că mergem in Corsica și ea a fost foarte incântată, ne-a spus că are amintiri minunate din Corsica, unde a fost de mai multe ori. Ne-a spus: ”Am inconjurat-o de mai multe ori, de fiecare dată tot mai sus. este superbă”. Așa intenționez și eu, să o inconjor de mai multe ori, tot mai sus. Acum a fost partea de litoral.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
  - Rodel
  [05.11.18 18:35:53]
  » mesaj pers

     Si impresiile, și pozele confirmă titlul review-ului!

     Felicitări pentru excursie, impresii, poze! Acum, pe lângă alte destinții, voi visa și la Corsica.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [05.11.18 19:45:19]
  » mesaj pers

     @Mika: superbonus! 😁

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [05.11.18 19:45:34]
  » mesaj pers

     @krisstinna: Mulțumesc de aprecieri și vizită. Ai dreptate, am scris cu bucurie review-ul, cu gandul la zilele petrecute acolo. Și da, am greșit la inălțimea munților, i-am micșorat de 10 ori! Graba.

     Așa cum am spus, sezonul in Corsica, din ce am discutat cu localnicii și cu prieteni care lucrează de câțiva ani pe insulă, incepe in mai și se termină la sfârșitul lui septembrie.

     Este posibil ca rudele tale să nu fi avut prea multe de făcut in aprilie, dar, poate depinde și de zona in care au fost.

     Oricum este bine de știut că cine in merge in Corsica nu trebuie să se aștepte că va găsi pe plajele de pe insulă sau in localități forfota de pe alte plaje ale Franței (Coasta de Azur) sau Italia.

     Este o insulă cu o natură aproape sălbatică in multe locuri, cu locuri protejate, in care omul nu a intervenit, cu sate vechi cocoțate pe munți.

     In ce privește costurile: ferry ne-a costat 94,27 EURO la dus și 122,96 Euro la intors (cand am avut și cabină).

     Cazările pe insulă ne-au costat in total 1.074 EURO, au fost toate apartamente, cu bucătării complet echipate și in locații foarte bune.

     Pe insulă cred că am mers peste 1000 Km. Distanțele intre diferite locuri nu sunt foarte mari dar trebuie se parcurg intr-un timp mai mare deoarece se merge in proporție de peste 75% pe drumuri de munte, cu multe serpentine. De exemplu, intre Paese di Lava și Porto sunt doar 80 Km dar pe care nu ii poți face mai repede de 11/2 ore. Și asta fără să te mai opreșt, ceea ce este foarte greu, având in vedere frumusețea locurilor pe unde treci.

     Cam la fel se intâmplă și cu alte drumuri. In afară de cazările pe insulă, am mai stat o noapte la Drobeta (120 lei) și in Ljubljana, unde a fost mai scump deoarece a trebuit să renunțăm la o cazare care era groaznică și să găsim ceva seara cand am ajuns

     Am mai stat și trei nopți in Nisa, dar asta a fost dorința noastră, de a revedea orașul.

     La asta mai adaugi combustibilul, mâncarea (nu foarte scumpă) și alte prostioare pe care ni le-am cumpărat de acolo.

     Nu este o destinație foarte scumpă. Depinde unde vrei să stai și ce vrei să faci.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
  - Mika
  [05.11.18 19:49:38]
  » mesaj pers

     @webmaster: Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - krisstinna
  [05.11.18 20:25:12]
  » mesaj pers

     @Mika: Mulțumesc frumos:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - irinad
  [05.11.18 20:36:35]
  » mesaj pers

     Citisem articolul mai devreme de pe telefon, dar am votat abia acum, fiindcă vroiam să ajung şi la fotografii. Doamne, minunate

     Alte cuvinte nu mai am, că m-ai lăsat fără, articol şi fotografii superbe, la fel şi povestea. Aştept cuminte continuarea/continuările!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Mika
  [06.11.18 09:46:11]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [06.11.18 21:04:34]
  » mesaj pers

     @Mika:

     Superb concediu! Excelent articol!

     Nici nu îndrăznesc să mă uit la poze! Insula e pe lista mea secretă şi sper să o pot călca cu roţile, în voie, peste cam doi ani.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [37] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [SEP-2018] Portul din Nice, locul de plecare spre Corsica -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027929">Şterge vot</a></div><span id="v91027929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [SEP-2018] Portul din Nice, locul de plecare spre Corsica
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [SEP-2018] In apropiere de Corte. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027930">Şterge vot</a></div><span id="v91027930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [SEP-2018] In apropiere de Corte.
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [SEP-2018] Corsica la prima vedere. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027931">Şterge vot</a></div><span id="v91027931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [SEP-2018] Corsica la prima vedere.
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [SEP-2018] Munții inalți ai Corsicii. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027932">Şterge vot</a></div><span id="v91027932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [SEP-2018] Munții inalți ai Corsicii.
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [SEP-2018] Calangues de Piana -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027933">Şterge vot</a></div><span id="v91027933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [SEP-2018] Calangues de Piana
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [SEP-2018] Calangues de Piana -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027935">Şterge vot</a></div><span id="v91027935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [SEP-2018] Calangues de Piana
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [SEP-2018] Calangues de Piana -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027937">Şterge vot</a></div><span id="v91027937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [SEP-2018] Calangues de Piana
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [SEP-2018] Porto -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027939">Şterge vot</a></div><span id="v91027939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [SEP-2018] Porto
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P09 [SEP-2018] Porto. -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027940">Şterge vot</a></div><span id="v91027940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [SEP-2018] Porto.
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P10 [SEP-2018] Apus de soare la Paese di Lava -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027943">Şterge vot</a></div><span id="v91027943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [SEP-2018] Apus de soare la Paese di Lava
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [SEP-2018] Bonifacio -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027945">Şterge vot</a></div><span id="v91027945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [SEP-2018] Bonifacio
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [SEP-2018] Cap Corse și unul dintre turnurile genoveze -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027948">Şterge vot</a></div><span id="v91027948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [SEP-2018] Cap Corse și unul dintre turnurile genoveze
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [SEP-2018] Bastia - portul vechi -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027950">Şterge vot</a></div><span id="v91027950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [SEP-2018] Bastia - portul vechi
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [SEP-2018] Turnul Santa Maria della Chiapella -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027953">Şterge vot</a></div><span id="v91027953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [SEP-2018] Turnul Santa Maria della Chiapella
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [SEP-2018] Bastia -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027955">Şterge vot</a></div><span id="v91027955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [SEP-2018] Bastia
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [SEP-2018] Bonifacio -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027957">Şterge vot</a></div><span id="v91027957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [SEP-2018] Bonifacio
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [SEP-2018] Porto -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027960">Şterge vot</a></div><span id="v91027960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [SEP-2018] Porto
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [SEP-2018] Cap Corse - Erbalunga -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027961">Şterge vot</a></div><span id="v91027961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [SEP-2018] Cap Corse - Erbalunga
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [SEP-2018] Delfini in Mediterana -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027967">Şterge vot</a></div><span id="v91027967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [SEP-2018] Delfini in Mediterana
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [SEP-2018] Spre Porto -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027970">Şterge vot</a></div><span id="v91027970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [SEP-2018] Spre Porto
  foto Mika [04.11.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [SEP-2018] Calangues de Piana -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027971">Şterge vot</a></div><span id="v91027971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [SEP-2018] Calangues de Piana
  foto Mika [04.11.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [SEP-2018] Cap Corse - Turnul din Erbalunga -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027972">Şterge vot</a></div><span id="v91027972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [SEP-2018] Cap Corse - Turnul din Erbalunga
  foto Mika [04.11.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [SEP-2018] Cap Corse -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027973">Şterge vot</a></div><span id="v91027973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [SEP-2018] Cap Corse
  foto Mika [04.11.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [SEP-2018] Turnul Santa Maria della Chiapella -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027974">Şterge vot</a></div><span id="v91027974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [SEP-2018] Turnul Santa Maria della Chiapella
  foto Mika [04.11.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [SEP-2018] Cinci prieteni se relaxează! -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027975">Şterge vot</a></div><span id="v91027975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [SEP-2018] Cinci prieteni se relaxează!
  foto Mika [04.11.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [SEP-2018] Pe drumul spre Paese di Lava -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027976">Şterge vot</a></div><span id="v91027976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [SEP-2018] Pe drumul spre Paese di Lava
  foto Mika [04.11.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [SEP-2018] Corsica! -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027977">Şterge vot</a></div><span id="v91027977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [SEP-2018] Corsica!
  foto Mika [04.11.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [SEP-2018] Portul L'Ille Rousse -- foto by <b>Mika</b> [uploaded 04.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1027978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1027978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1027978">Şterge vot</a></div><span id="v91027978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1027978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1027978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1027978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [SEP-2018] Portul L'Ille Rousse
  foto Mika [04.11.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [37] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.137104988098 sec