Ecouri — scrise de tata123; în 2019 SĂPT.20

tata123, 16.05.19 15:20»@Bujie: Da, aparențele înșeală... cel puțin în privința restaurantului. Despre cazare am citit și auzit lucurui mai puțin bune, e o unitate de cazare de tranzit, fără pretenții.

În schimb mâncarea bună care se pregătește aici e cunoscută în zonă; la fel și pâinea de Sântimbru. Cunoștința care ne-a îndrumat aici a spus să nu ne luăm după aspectul clădirii, pe care „nu dai doi bani”, cum se spune la români. Și a avut dreptate, am mâncat aici preparate gustoase și consistente.

Numai bine!

LA REVIEW Rustiq Sântimbru – un local cu tentă rustică - scris de în rubrica Unde mâncăm în zona Aiud-Teiuș?
tata123, 16.05.19 12:11»@Dana2008: Grădinile zoologice își au originile cu secole în urmă, Omul având un apetit deosebit în a ține în captivitate pentru expunere/distracție diferite specii de animale, cu precădere din cele care nu există în zona în care trăiește. Întotdeauna au existat păreri pro și contra existenței parcurilor zoo.

La ora actuală în România sunt 32 de grădini zoologice, acvarii publice, delfinarii și vivarii autorizate și 8 centre de îngrijire și reabilitare (două pentru urși și șase pentru animale sălbatice și păsări). Grădina Zoologică Băneasa din București se află în acest moment în procedură de autorizare.

Mulțumim pentru prezentare!

tata123, 16.05.19 09:49»@ungureanica: Multe unități de cazare, situate mai ales la margine de localități, dețin săli de evenimente sau și le-au construit după o vreme de la deschidere. E o afacere care merge foarte bine, dar uneori conduce la neglijarea activității inițiale - hotel/pensiune - cum se vede și în cazul de față. Măcar ați avut o petrecere frumoasă.

Conform listei oficiale cu unități de cazare clasificate, publicată pe site-ul Ministerului Turismului, Hotel Imperial are 3* stele, 27 de camere și 53 locuri.

Numai bine!

LA REVIEW Mai mult pentru evenimente - scris de în rubrica Imperial Hotel
tata123, 15.05.19 11:31»@Dan&Ema: Un hotel bun în care am stat și noi o noapte anul trecut cu ocazia Întâlnirii AFA 2018 și pe care l-am apreciat ca atare (vezi impresii). Poziționarea sa în preajma cetății bastionare Alba Carolina (750 m până la Poarta a I-a) și calitatea serviciilor îl situează în topul unităților de cazare din municipiul Alba Iulia.

Observ că ai ocupat o cameră de 4*stele, bănuiesc că prețul a fost negociat, deoarece o cameră single de 4*stele cu mic dejun inclus costă circa 60 Euro.

Mulțumim pentru prezentare.

LA REVIEW Transilvania – un hotel cu standard inalt - scris de în rubrica Transilvania Hotel
tata123, 14.05.19 14:59»@Lucien: Problema celei mai vechi mănăstiri/celui mai vechi locaș de pe teritoriul românesc este controversată. Păreri, opinii, cercetări, studii... Se cunoaște faptul că și marele istoric Nicolae Iorga a emis ipoteze care nu s-au adeverit.

Am precizat în text că la Vodița sunt două lăcașuri de cult atestate arheologic; am completat acum cu precizări în paranteze. O scihță edificatoare găsiți accesând acest site: uav2020.ro/istorie/manast ... nastirea-vodita. Ruinele pe care le vedem azi aparțin fazei Vodița II.

Mulțumesc pentru aprecieri și ecou.

LA REVIEW Mănăstirea Vodița – prima între ctitoriri - scris de în rubrica O zi în Orşova
tata123, 14.05.19 10:34»@mihaelavoicu: Fioroși, dar mai aproape de viața liberă, mai legați de pământul natal, fără constrângeri de orice fel... Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.

@Dana2008: Reconstituirile istorice au farmec și adună un public numeros. Îmbinarea între scenele de paradă, cele de război, viața în tabăra militară și cea cotidiană, practicarea unor meșteșuguri vechi sunt perfecte pentru ilustrarea unor epoci istorice și educarea publicului.

Numai bine!

LA REVIEW Festivalul Roman Apulum – a VII-a ediție - scris de în rubrica Festivaluri, evenimente în Alba Iulia
tata123, 14.05.19 10:28»@Diaura*: Ce bine arată automobilele vechi, altă epocă, alt parfum! . Cât de mult a evoluat industria automobilistică în ultimii 50-70 de ani!

Chiar dimineață au apărut știri despre un nou model autohton de automobil, numit „Arkana”. Se pare că prototipul camuflat al acestui „coupe-crossover” a fost observat pe drumuri românești de munte.

Mulțumim pentru prezentare!

LA REVIEW Muzeul Automobilelor – Torino - scris de în rubrica Muzee în Torino
tata123, 13.05.19 10:42»@D. M. : Am văzut și eu recent din exterior această unitate de cazare. O clădire lungă cu un cat, un balcon de lemn, decor rustic cât încape, parcare în curtea interioară. Nu pot spune nimic despre camere, dar am auzit că este vorba despre un loc de cazare de tranzit, utilizat pentru o noapte cu preponderență de cei care circulă cu treburi în zonă. Probabil muncitorii lucrează la autostradă și au contract de cazare acolo pe un anumit număr de camere.

De altfel, în lista cu „Structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate” Rustiq este încadrat drept hostel de 3*stele, cu 28 camere și 54 locuri. Agenția ar fi trebuit să vă informeze că nu e hotel. În reclame ei spun că o cameră cu mic dejun pornește de la 89 lei (probabil single).

Noi am luat doar masa în restaurantul lor și pot spune că bucatele au fost gustoase, fiind un loc căutat de popas (voi reveni cu articol).

Îmi pare rău de experiența voastră.

LA REVIEW Groaznic - coșmar - scris de în rubrica Rustiq Hostel [Sântimbru]
pagină generată în 0.0176200866699 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test