Ecouri — scrise de tata123; în 2019 SĂPT.1

tata123, 03.01.19 13:17»@all: Vin cu o precizare în ceea ce privește nota acordată obiectivului turistic. Am apreciat pozitiv cadrul natural în care se află cetatea romano-bizantină, Dunărea constituind un fundal deosebit. Satele din zona fluviului sunt pitorești și se pot admira de pe terasele înalte de deasupra apei.

O notă potrivită în ceea ce privește Distracția/Relaxarea se poate acorda abia după ce se vor încheia lucrările de refacere și restaurare. Probabil se va deschide și Centrul de informare turistică; ideal ar fi să se înființeze și un mic muzeu cu obiecte descoperite în situl arheologic.

LA REVIEW Cetatea Capidava la distanță de 10 ani - scris de în rubrica Hoinar prin Dobrogea
tata123, 03.01.19 13:08»@Lucien: La mulți ani! Dobrogea deține comori arheologice importante, o mulțime de cetăți ori așezări romano-bizantine sunt răspândite pe întreg teritoriul. Majoritatea nu sunt valorificate turistic, vizitatorii găsind la fața locului numai urme de ziduri și pietre.

Cetatea Capidava a fost decopertată integral în campaniile arheologice desfășurate de-a lungul deceniilor. Dacă privim imaginile aeriene vedem clar întreaga fortificație de pe malul Dunării.

Să sperăm că lucrurile vor merge bine de data aceasta și cetatea va deveni un punct important pe harta turistică a Dobrogei.

LA REVIEW Cetatea Capidava la distanță de 10 ani - scris de în rubrica Hoinar prin Dobrogea
tata123, 03.01.19 13:01»@mihaelavoicu: La mulți ani! Mulțumesc pentru lectură, ecou și aprecieri. S-au cheltuit mulți bani pentru restaurarea cetății, păcat că nu s-au respectat normele de intervenție asupra unui monument istoric. Înțeleg să se refacă anumite elemente, dar utilizând tehnici și materiale adecvate.

Poate că noii câștigători ai licitației vor fi mai „specialiști” și noi, potențiali vizitatori, vom păși cu admirație pe traseele din cetate.

LA REVIEW Cetatea Capidava la distanță de 10 ani - scris de în rubrica Hoinar prin Dobrogea
tata123, 01.01.19 19:27»@Keyla: Ați prins peisaje de iarnă frumoase. Doar nu degeaba Sinia e numită Perla Carpaților - munte, castel, clădiri istorice, hoteluri bune, trasee montane etc. Numărul de turiști dictează piața de pe Valea Prahovei.

Sinaia și împrejurimile sunt deosebite, nu vă veți plictisi niciodată, indiferent de anotimp.

La mulți ani!

LA REVIEW Prima oară în Sinaia - câteva sfaturi practice - scris de în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța în Sinaia
pagină generată în 0.0117599964142 sec

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test