Ecouri publicate pe sait - de tata123

Pagina 1 [din 100]
[ 1989 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 96 . 97 . 98 . 99 . 100
[12.12.17 14:19] - tata123

@Crazy_Mouse: Felicitări pentru incursiune, odată și odată trebuia să îi vină rândul. Peisajele spectaculoase create de natură (chiar și în condiții atmosferice mai neprielnice - ceață, ninsoare) sunt apreciate de majoritatea turiștilor. Pornind de la o potecă păstorească, apoi un drum țărănesc de care, drumul strategic utilizat și de armată uneori a ajuns o șosea transalpină în toată regula.

În weekendurile de vară se pare că la Stâna Ștefanu se vând 1000 de porții de mâncare pe zi - așa da afacere prosperă (reflectată și în amenajări și dotări).

[12.12.17 14:00] - tata123

@Mitica49: Un loc demn de reținut; ce bine arată pizza... of, of.

În 2011, apoi în 2015, italienii au cerut includerea pizzei napoletane în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO. „Pizzaioli” este arta de a face pizza, de a folosi cele mai bune ingrediente, de a manipula coca cu măiestrie. În luna decembrie 2017 pizza napoletană a primit statutul de Patrimoniu Mondial Unesco.

P. S. În aceeași ședință s-a hotărât și includerea obiceiului Mărțișorului în patrimoniul cultural imaterial mondial UNESCO.

[12.12.17 13:50] - tata123

@Michi: Este unul din locurile pe care aș dori să le vizitez în cazul în care voi face o incursiune turistică în Moldova de peste Prut. Manuc Bei a fost un om învățat, nu degeaba a știut „să jongleze” în domeniul politic și economic. Documentele păstrate atestă calitățile lui Manuc de bun negustor și negociator. Controversatul armean cunoștea mai multe limbi străine și a deținut o bibliotecă impresionantă cu titluri în mai multe limbi internaționale. Felicitări!

[12.12.17 13:32] - tata123

@Dana2008: Frumoase fotografii... întreg complexul monahal emană liniște și bucurie sufletească, florile din curte te binedispun, priveliștile vizualizate de pe tăpșanul din fața mănăstirii te încântă. E un loc superb...

Una din ironiile istoriei, dacă îi putem spune așa s-a petrecut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dacă legenda vorbește despre ceata de turci aflați pe urmele domnului Matei Basarab și refugiul acestuia pe platoul montan, fapt care i-a salvat viața și a condus la întemeierea mănăstirii, faptele istorice consemnate în documente atestă aducerea la 1878 a unor prizonieri turci la Arnota. În urma Războiului de Independență circa 500 de ostași turci, prizonieri de război, sunt aduși la Mănăstirea Bistrița; pentru a evita aglomerația și bolile medicul spitalului de la Mănăstirea Hurezi a propus cazarea a 100 de turci la Mănăstirea Arnota, ei urmând a se deplasa la masă jos la Bistrița (se considera că mișcarea este bună pentru întreținerea sănătății). După repatriere, un general turc a scris despre comportarea exemplară a românilor cu prizonierii turci: Nu zic alta decât că atât eu cât şi compatrioţii mei, ofiţeri şi soldaţi, ducem cu noi cea mai vie amintire şi cea mai caldă recunoştinţă pentru purtarea voastră blândă, umană, binevoitoare şi cavalerească, cu care ne-aţi primit şi tratat în tot timpul în care am avut prilejul să stăm între voi.

[12.12.17 12:58] - tata123

@danaeldreny: Localitățile-satelit din jurul Bucureștiului oferă surprize plăcute, pe lângă locuri de relaxare, de petrecere a timpului liber ori restaurante găsim și câteva obiective istorice și religioase interesante.

Brăneștiul cu cei 10.000 de locuitori este, se pare, singura comună din România care are 4 licee și circa 2000 de școlari (unitatea de învățământ religios poartă următoarea titulatură: Seminarul teologic liceal ortodox „Sf. Filofteia”).

Eu am fost de două ori la Brănești, primăvara - în prima zi de luni după Lăsatul Secului de Paști, cu ocazia desfășurării festivalului Ziua Cucilor. Este vorba despre un vechi ritual de fertilizare și purificare a spațiului și timpului; am scris în 2016 un articol despre această tradiție (vezi impresii). Acest eveniment și alte acțiuni culturale sunt susținute de Asociația Culturală Brănești, Casa Corpului Didactic Brănești, prof. Mihai-Ovidiu Sebe, Primăria Brănești.

Cine dorește să vizioneze imagini și să afle amănunte despre istoria localității poate viziona un scurt documentar, disponibil aici: youtube.

Mulțumim autoarei pentru articol.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Brănești, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: De vizitat în împrejurimile Bucureştiului, BUCUREȘTI
[12.12.17 12:30] - tata123

@RossoNerro: Casa reconstruită e superbă, transpune în actualitate viața țărănească de altădată, condițiile materiale de trai și lucrurile simple dar practice existente în gospodăria unei familii.

Am citit că autoritățile locale vor să restaureze casa memorială și să expună aici unul din cele mai vechi steaguri tricolore transilvănene (circa 1869) descoperit în podul bisericii din Ribița.

Mulțumim pentru prezentarea obiectivelor din zonă.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: „Omagiu lui Crişan”, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Casa memorială Crișan [Crișan, HD], BRAD [HD]
[12.12.17 12:09] - tata123

@maryka: Mulțumesc, mi-a plăcut mult această incursiune pe străzile Șcheiului... și mi-au rămas atât de multe locuri de văzut încă în Brașov. Vreau să caut mai multe troițe, case vechi, străduțe pietruite, să merg la Pietrele lui Solomon...

Brașovul e o destinație de top... în minivacanța de 1 Decembrie 2017 circa 40.000 de turiști au ales un citybreak în Brașov, Sibiu sau Alba Iulia.

@mishu: Mulțumesc!

[12.12.17 11:52] - tata123

@ANILU: Controverse și multe alte cuvinte mai usturătoare pot defini epoca actuală... Zilele acestea se încheie un capitol din istoria Regalității în România. Fapte și decizii sunt comentate pe toate canalele massmedia, toți sunt „experți” în istorie în aceste zile. Mulțumesc pentru lectură, ecou și aprecieri.

@mishu: Viitorul va fi... cum va fi? Ar fi bine să fie... Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.

[12.12.17 11:45] - tata123

@mishu: Vizita la acest obiectiv „a răsărit” cumva pe neașteptate în programul de la Iași. Am fost mâhnit de nepăsarea/neputiința autorităților de a valorifica acest loc. Deocamdată nimeni nu vorbește/scrie despre o posibilă restaurare sau vreun proiect de restaurare. Sperăm că în al 12-lea ceas se vor trezi (turla deja a fost dată jos)... Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.

[12.12.17 11:35] - tata123

@mprofeanu: O zonă minunată din punct de vedere peisagistic... și liniștitoare pentru suflet. pensiunea arată bine și e demnă de reținut pentru o eventuală vizită/reîntoarcere la poalele munților Făgăraș.

În privința obiectivelor cred că ai vrut să te referi la Palatul Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus. Deși din ansamblul original nu s-au păstrat decât poarta de acces pe proprietate (deși degradată ea mai păstrează capitelurile bogat ornamentate) și beciurile palatului; clădirea a suferit modificări și chiar dacă a fost renovată în anii din urmă, șade încă închisă.

Alte două recomandări sunt valoroase: Casa memorială Badea Cârțan și ruinele abației cisterciene de la Cârța - nu ocoliți cele două obiective!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Pensiunea Popas Sâmbăta, nu doar loc de popas, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Pensiunea Popas Sâmbăta, SÂMBĂTA de SUS [BV]
[07.12.17 09:46] - tata123

@danaeldreny: Vara trecută m-am oprit câteva zeci de minute în orașul Bicaz, veneam dinspre Bistrița nemțeană (vezi impresii). Un orășel liniștit, gri pe alocuri, care nu te prea îndeamnă la popas. Dar iată că nu lipsesc obiectivele interesante: Casa Regală (monumenteneamt.ro/casa-re ... la-azi-primarie) și Muzeul de Istorie și Etnografie (mib.muzeu-neamt.ro) - această din urmă instituție culturală aș fi dorit să o vizitez, însă timpul nu ne-a lăsat. Este posibil ca în anii următori acest muzeu să fie inclus într-un proiect de reabilitare și reamenajare - așa scria recent presa nemțeană.

Mulțumim pentru prezentarea orașului Bicaz.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Oraș Bicaz, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Descoperă Bicaz (orașul), BICAZ & IZVORU MUNTELUI
[06.12.17 16:16] - tata123

@Dana2008: Mănăstirea Bistrița, important monument istoric din Oltenia de sub Munte, cu arhitectura sa neogotică atrage negreșit obiectivul aparatului foto. Cu mulți ani în urmă am făcut câteva fotografii în biserică surprinzând picturile maestrului Tatarescu, dar și icoanele lamelare cu două fețe.

Ați mers pe Cheile Bistriței? La Peștera Urșilor? Ați urcat la bisericile din peștera lui Grigorie Decapolitul?

[06.12.17 16:09] - tata123

@mihaelavoicu: Un muzeu inedit care ne introduce în arta migăloasă, dar excepțional de frumoasă ca rezultat, a tapiseriilor. Revoluția industrială, sosită atât de devreme în Occident, a condus către mecanizarea anumitor procedee de obținere a materialelor finite și chiar de confecționare a textilelor.

P. S. Am citit în presă despre cercul de artiști amatori din Ploiești, despre goblenurile minunate (pe care le-am văzut și pe FB) și fularele cu modele tradiționale. Felicitări pentru munca depusă de ani de zile!

[06.12.17 15:57] - tata123

@Michi: Amintirile sunt lucruri prețioase și capătă valoare și mai mare atunci când sunt destăinuite și altora sau chiar scrise. Amintirile cu caracter istoric sunt cu atât mai căutate - sunt sursă de informație la prima mână, cum se spune. Unii dintre noi au în spate povești de viață interesante și uneori pline de dramatism. Mulțumim pentru că ne-ați făcut părtași la aceste crâmpeie din viața personală.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Proclamaţia regelui din 23 august 1944, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Alte subiecte off-topic, DE LA LUME ADUNATE
[06.12.17 15:51] - tata123

@Michi: Mulțumesc, la acest lucru m-am gândit și eu când am sintetizat cele câteva obiective care au legătură cu ultimul rege al României, Mihai I.

@Dana2008: Mulțumesc pentru aprecieri.

@Dan&Ema: O filă din istoria României a fost întoarsă ieri; bunicii noștrii, mai ales, au avut multe de povestit despre regalitate. Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.

[06.12.17 09:29] - tata123

@mihaelavoicu: Mulțumesc din suflet pentru aprecieri. O parte din Moldova (bucăți din teritoiul nordic, central și sudic) nu e foarte promovată, deși acolo sunt obiective importante. La un moment dat, după ce am văzut o parte din principalele puncte turistice din țară, am descoperit și locuri „mărunte” dar cu un impact istoric, cultural, spiritual mare. Trebuie doar să plecăm la drum și să cercetăm locurile...

@ioan marinescu: Mulțumesc.

[05.12.17 09:18] - tata123

@Zoazore: Mulțumesc, e un loc important, dar puțin promovat. Poate după o eventuală restaurare s-ar putea accentua puțin importanța obiectivului.

@michi: Sunt atât de multe „fărâme mari” de istorie, spiritualitate și natură care ar trebui vizitate. În ultimii doi ani am reușit să văd multe obiective, mai puțin „călcate” de turiști, dar importante prin istoria lor. Mulțumesc mult pentru aprecieri și „La mulți ani”.

[05.12.17 09:12] - tata123

@Lucien: Bisericile din lemn sunt fermecătoare dacă starea lor de conservare e satisfăcătoare. Ele reprezintă esența spiritualității românești, simbolistica introdusă în arta prelucrării lemnului e profundă. Biserica de lemn din satul Ion Neculce, deși refăcută de atâtea ori mai păstrează încă elemente interesante (provenind, posibil, de la construcția inițială). Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.

[04.12.17 09:12] - tata123

@AZE: Cele câteva „clipe” de plimbare în prag de iarnă prin marele oraș transilvan, clipe expuse în acest articol, constituie o bună rememorare pentru cei care iubesc Clujul. Pentru cei apăsați de diverse probleme chiar și o scurtă plimbare prin centrul urbei poate descreți frunțile și îndemna la speranță în vremuri mai bune. Sănătate!

[29.11.17 11:47] - tata123

Cu vreo două săptămâni în urmă am revăzut pe un canal al Televiziunii naționale ecranizarea cinematografică a romanului Ion de Liviu Rebreanu. Am fost surprins să observ imagini filmate în satul sibian Cacova (Fântânele) - case, ulița principala, biserica. Aveam să citesc apoi că într-adevăr filmările s-au desfășurat la Fântânele în cea mai mare parte, între 1978-1979, pe parcursul mai multor anotimpuri. Povestea filmului „Ion”, redată de regizorul Mircea Mureșan, e interesantă (sibiu100.ro/cultura/10819 ... care-filmat-ion).

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Un sat de basm – Cacova de altădată, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Descoperă Mărginimea Sibiului, MĂRGINIMEA SIBIULUI
[pg. 1 / 100]: ecourile 1-20 din total 1989
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 97 . 98 . 99 . 100
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.206663131714 sec /