Ecouri publicate pe sait - de tata123

Pagina 1 [din 94]
[ 1870 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 90 . 91 . 92 . 93 . 94
[20.10.17 10:19] - tata123

@arcrom: Pulsul unei așezări/comunități îl simți cel mai bine în piață/la târg. Acolo te poți integra în cotidianul localității respective, în viața zilnică a locuitorilor. Interesantă culoarea și forma conopidei, apetisante celelalte produse tradiționale prezente la târg. În P14 nu e vorba totuși de produse de panificație?

[20.10.17 10:10] - tata123

@Zoazore: Am încărcat aici fotografia. „Pădurea Paradisului” arată bine.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Emoții de TOAMNĂ, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Filozofări de suflet (mai puţin turistice), DE LA LUME ADUNATE
[20.10.17 10:02] - tata123

@Michi: Felicitări pentru excursiile efectuate, ați văzut locuri frumoase. Interesant acest limbaj-fluierat numit El Silbo, mai ales când asiști la o demonstrație live. Am citit că acest gen de comunicare ar putea proveni din Africa, unde s-au identificat astfel de mijloace de comunicare. Cred că este o experiență inedită pentru turiști și un punct de atracție.

[20.10.17 09:15] - tata123

@Dana2008: „Cunosc” și eu pensiunea de vreo doi ani când am citit despre ea și am văzut fotografii drăguțe + am trecut de mai multe ori pe șoseaua E60 și am observat-o acolo sub deal, un pic retrasă. Prin articolul tău ai confirmat calitatea unității de cazare și a serviciilor oferite de pensiune. Mă bucur că ați avut o incursiune reușită, completată cu acest loc de cazare bun.

[20.10.17 09:09] - tata123

@maryka: Mi-a plăcut Viscri și cetatea sa, nu am fost entuziasmat (așa cum am mai citit pe bloguri) fiindcă am mai văzut sate săsești, unele la fel de frumoase. Dar o vizită în satul Viscri și la biserica fortificată puteți face dacă vă aflați în zonă. Izolarea așezării a condus către o conservare benefică a gospodăriilor și fortificației ce o guvernează. Mulțumesc pentru aprecieri.

[20.10.17 09:06] - tata123

@Dana2008: Toate satele săsești s-au construit după aceleași reguli și au funcționat după regulamente specifice acestei comunități. Instituția „vecinătăților” constituie o formă de organizare care a condus la dezvoltarea comunităților de sași și la unitatea familiilor din aceste așezări.

Cetatea de refugiu de la Saschiz a fost construită cu ajutorul locuitorilor din 7 sate (din care azi mai există doar cinci: Saschiz, Cloașterf, Criț, Daia și Archita). Viscri e ceva mai departe, mai izolat, și beneficia de propria fortificație. Bineînțeles, în vremuri de mare primejdie, e posibil ca familii de sași să meargă la Saschiz.

Mulțumesc pentru aprecieri.

[20.10.17 08:53] - tata123

@Safta Radu: Frumoasă unitate de cazare și, mai ales, priveliștea din balcon spre culorile toamnei e la fel de frumoasă. Se pare că a fost o alegere bună și ați petrecut „timp de calitate”, cum se spune mai nou :) Se adeveresc și părerile privind frumusețea stațiunii Sinaia în orice anotimp. La Mulți Ani soției și călătorii reușite în continuare.

[20.10.17 08:45] - tata123

@Zoazore: Mama Natură a fost darnică cu noi în această perioadă a anului, atât din punct de vedere al vremii frumoase, cât și prin bogăția roadelor pământului. Peisajul autumnal e sublim, cromatica e atât de intensă, paleta de culori diversă - iar Oltenia de sub Munte abundă de astfel de imagini minunate.

Pădurea pictată de lângă Baia de Fier am „vizitat-o” și noi în luna august. Ne-am plimbat printre trunchiurile colorate și am făcut fotografii, există și un panou care explică despre ce e vorba.

Poftiți în excursii, weekendul acesta se anunță cu vreme bună.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Emoții de TOAMNĂ, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Filozofări de suflet (mai puţin turistice), DE LA LUME ADUNATE
[19.10.17 12:26] - tata123

@adrianbogdan: Despre Silistra și fortificația otomană citisem și eu câteva articole cu câțiva ani în urmă pe niște bloguri. În drum spre litoralul românesc am trecut Dunărea de vreo trei ori cu bacul la Ostrov și mereu vedeam blocurile cenușii ale Silistrei. Am hotărât vara aceasta să revenim în țară de la Nisipurile de Aur prin Silistra pentru a vizita câte ceva. Am fost impresionat de inscripțiile ostașilor români din garnizoana fortului Medjidi Tabia, dar și de cât de bine e întreținută această fortăreață-muzeu. Mulțumesc pentru aprecieri.

@webmaster: Mulțumesc pentru desemnarea IS.

[19.10.17 10:00] - tata123

@Dana2008: Superbe fotografii (P13 e „cireașa de pe tort” :)). De fiecare dată când am trecut pe E60 în fața ochilor se ivește brusc fortificația de pe dealul de deasupra satului Saschiz. E cetatea țărănească de refugiu a locuitorilor din satele din împrejurimile Saschizului. Ruinele cetății se prezintă (încă) în stare bună.

Puțin de crezut (dar, de dorit) că lucrările de restaurare se vor termina în 2018. Aceste lucrări nici nu au început, deși contractul de finanțare a fost semnat prin luna mai 2017 (independentulsighisorean. ... evanghelice-din). Sperăm...

[19.10.17 09:43] - tata123

@mishu: Sighișoara este un oraș cu care și eu „doar am făcut cunoștință” acum câțiva ani într-o zi caldă de vară (nu se pun tranzitările spre alte destinații). Atunci am descoperit și eu Turnul cu Ceas, Scara Școlarilor (ce bine că treptele sunt intercalate de acele platforme), Biserica din Deal, Piața Cetății, Primăria, mai multe turnuri de apărare.

Am mâncat atunci o pizza bună la o terasă rustică interesantă pe str. Tâmplarilor (San Gennaro), în apropierea Turnului Croitorilor. Se impune o revenire pe străzile cu parfum medieval ale Sighișoarei.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Sighisoara - Trepte de istorie, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Descoperă Sighișoara şi împrejurimile, SIGHIȘOARA [MS]
[19.10.17 09:23] - tata123

@AZE: Un articol frumos și util care a primit binemeritat statutul de MiniGhid AFA. Felicitări! Ați făcut o excursie reconfortantă în așezări dătătoare de energie, care ne arată de unde venim. Satele din Mărginimea Sibiului sunt pitorești, oferă peisaje superbe, liniște deplină, un strop din tradiționalul de altădată. M-am convins în această vară plimbându-mă prin satul Fântânele (vezi impresii).

Mulțumim pentru toate articolele care promovează turistic Sibiul și Mărginimea Sibiului pe care le-ai scris până acum.

[19.10.17 09:03] - tata123

@zlatna: Din cetatea bastionară a Timișoarei construită de austrieci în secolul al XVIII-lea s-a mai păstrat doar Bastionul Maria Theresia. Schița cetății în formă de stea o vedem pe capacele de canal din centrul orașului de pe Bega. Îmi plac cetățile în formă de stea, în stil Vauban ori derivate din acest stil, de aceea am și scris la vremea respectivă despre bastionul din Timișoara (vezi impresii) și celelalte elemente de fortificație păstrate.

Dacă doriți să vedeți cum ar fi arătat orașul dacă zidurile s-ar fi păstrat accesați articolul: adevarul.ro/locale/timiso ... b480/index.html. Interesant și stăvilarul austriac, parte a sistemului de apărare, descoperit și reconstruit pe alt amplasament (opiniatimisoarei.ro/e-gat ... foto/08/08/2015).

[18.10.17 09:43] - tata123

@Zoazore: Un loc frumos de vizitat, scăldat în culorile toamnei - felicitări. Ei bine, noi am lăsat Casa memorială „Constantin Brâncuși” de la Hobița pentru altă vizită în zonă, dar m-am bucurat de fotografiile postate.

Nu-i așa că țăranul român a găsit soluții ingenioase pentru rezolvarea tuturor problemelor și treburilor casnice? Principii preluate, în mare parte, de tehnica modernă. Multe din obiectele care apar în imagini le-am văzut și eu de-a lungul anilor la bunici și alți vecini de la țară. Problema e că în ultimii 10-15 ani satul românesc s-a „modernizat” masiv. O fi bine, o fi rău?

[18.10.17 09:30] - tata123

@nicole33: Frumos... istorie, popoare antice, ruine. Se pare că și azi pirații stau la pândă (P55). Romanii puneau pe primul plan alimentarea cu apă, chiar și în cele mai mici așezări sau castre, și termele publice (în P20 și P30 se observă hipocaustul - sistemul de încălzire). de asemenea, nu lipsea din orășelele mai răsărite teatrul - loc pentru „pâine și circ”.

[18.10.17 09:07] - tata123

@danezu008: Cazat nu am fost la Han, dar micul dejun l-am luat în mai multe dimineți acolo, acum câțiva ani (cazați fiind la Vila Diana, în interiorul Muzeului). Masa de dimineață era ok, sala de mese din subsol arăta și atunci ca în fotografia ta.

Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, hanul constituia un loc de popas și odihnă pentru călătorii care ajungeau în zona Sibiului. Mutat din Veștem în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, și-a păstrat rolul inițial.

Mulțumim pentru scurtele impresii.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Linişte în Sibiu, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Han Veștem, SIBIU
[18.10.17 08:26] - tata123

@Kornelia: Bine ai venit în comunitatea AmFostAcolo. Informațiile pe care le oferi sunt utile celor interesați, așa cum și tu poți găsi pe portal detalii despre locurile de vacanță, unitățile de cazare și restaurantele ce te interesează. Fotografiile completează în mod fericit un articol și aduc (de multe ori) informații vizuale importante. Mulțumim pentru rândurile de mai sus și te mai așteptăm.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Frumoasa insula Tenerife, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Descoperă Tenerife, TENERIFE
[17.10.17 10:32] - tata123

@costy69: Mulțumesc pentru aprecieri. Îmi aduc aminte de articolul tău de anul trecut (vezi impresii) care sintetizează foarte bine informații despre multiplele obiective turistice din arealul localității Ponoarele, și nu numai.

@liviu49: Sunt multe obiective turistice importante în acest areal geografic, astfel că e greu de ales doar două-trei, iar când ești în minoritate... Am citit (și văzut fotografii) despre frumusețea drumului între Baia de Aramă și Herculane, dar am ocolit acest traseu din cauza știrilor privind calitatea asfaltului. Poate ne spune@SaftaRadu cum se mai prezintă șoseaua, a trecut recent pe acolo. Mulțumesc pentru ecou și cuvintele frumoase.

[17.10.17 10:23] - tata123

@Zoazore: Am înțeles că ați călătorit în zonă, mă bucur că ați explorat o zonă deosebită, îmbrăcată deja în culorile toamnei. Zona carstică din jurul Ponoarelor are farmec.

@Aurici: Mi-a plăcut zona, am observat și pensiunea Conacu Boierului (nici nu ai cum, de altfel). Întrucât a plouat mărunt circa 30 de minute nu am mai coborât pe șosea spre pensiune, am văzut din mersul autoturismului că erau mașini parcate acolo, deci aveau clienți. Aș vrea să ajung o dată la această unitate de cazare.

[13.10.17 13:58] - tata123

@Dan&Ema: Frumoase meleaguri, încărcate de istorie. Casa Babei Vrâncioaia pare într-adevăr închisă de ceva vreme, o știre de prin 2015 ne anunța că din interior se furaseră două costume populare vechi (aduse de un profesor din zonă care se ocupa de casa-muzeu) - păcat!

Restul obiectivelor din arealul Lepșa le-am vizitat și eu cu drag și admirație: opera naturii - Cascada Putna (învolburată și cu debit mare după o perioadă ploioasă) și Mănăstirea din localitate.

Felicitări și călătorii frumoase!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Obiective vrancene, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Descoperă ţinuturile vrâncene, #CĂLĂTORII prin MOLDOVA
[pg. 1 / 94]: ecourile 1-20 din total 1870
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 91 . 92 . 93 . 94
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.215981006622 sec /