Ecouri publicate pe sait - de tata123

Pagina 1 [din 106]
[ 2102 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 102 . 103 . 104 . 105 . 106
[20.02.18 14:13] - tata123

@Dragos: Ați avut parte de o plimbare relaxantă într-o zi de februarie care observ în fotografii că a fost destul de senină. În 2016 am poposit pentru câteva ore în orașul Râmnicu Vâlcea și am vizitat centrul localității, casa memorială Anton Pann și Arhiepiscopia.

Casa memorială Anton Pann este cea mai veche locuință păstrată din orașul de pe malul Oltului, salvată grație inginerului Eugen Iordăchescu, artizanul translării multor clădiri din România (agir.ro/univers-ingineres ... e-ani_5423.html).

[20.02.18 10:47] - tata123

@mihaelavoicu: Am prezentat doar câteva din principalele clădiri întâlnite în această plimbare; erau multe construcții cu plăcuțe de monument istoric, fiecare cu povestea proprie. Anii trecuți câțiva colegi au mai prezentat diverse obiective din orașul muscelean. Mă voi întoarce anul acesta în Câmpulung Muscel pentru a continua vizitele. Mulțumesc pentru aprecieri.

[19.02.18 09:52] - tata123

@Marcumandru: Mulțumim pentru scurtele prezentări ale obiectivelor, dar chiar au fost scurte. Această zonă geografică ar trebui promovată mai mult, despre împrejurimile Oradei nu (prea) există articole pe AmFostAcolo. Și am văzut fotografii incredibile din acest areal... Te mai așteptăm cu lucruri noi și interesante... și, bineînțeles, fotografii edificatoare. toate acestea contribuie la conturarea unei destinații turistice.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Salard la superlativ, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Descoperă Oradea şi împrejurimile, ORADEA
[19.02.18 09:17] - tata123

@irinad: Hotelul a fost o bază perfectă pentru incursiunile turistice pe tot întinsul insulei. Am reținut această unitate de cazare pentru o (eventuală) viitoare vacanță în Malta. Aș opta pentru o cameră cu balcon și vedere spre mare/soare. Aștept articolul despre templele megalitice... o filă de istorie interesantă și încă misterioasă pentru generația noastră.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Am fost la Roma… în Malta!, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Roma Hotel [Sliema], VALLETTA-SLIEMA
[19.02.18 09:06] - tata123

@Aurici: În fiecare vacanță petrecută în Bulgaria descoperim locuri frumoase, peisaje naturale deosebite, multe monumente istorice și religioase. Fie pe țărmul mării, fie în interiorul țării (Dobrich, Kainargi, Silistra, Srebarna etc.) găsim multe lucruri de vizitat în drum spre/de la litoral. Mai am și eu pe listă câteva obiective inedite de văzut în țara vecină. Mulțumim pentru această sinteză.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Pentru că și zilele cu drumul sunt unele de concediu, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Hai-hui prin nordul litoralului bulgăresc, #CU MAŞINA ÎN ZONA VARNA [NORD]
[19.02.18 08:50] - tata123

@mishu: Muzeul Căilor Ferate Române din București aduce la lumină doar o mică parte din importanța acestui mijloc de transport/comerț/legătură socială în viața unui stat. Căile ferate au constituit motorul dezvoltării economice a statului român, aflat la început de drum. Sunt atât de multe elemente care trebuiesc puse în valoare în acest domeniu. Mulțumesc pentru lectură, ecou și aprecieri.

[19.02.18 08:40] - tata123

@roth: Croaziera pe Dunăre este o alegere bună în orice anotimp. Cred că firmele care oferă astfel de servicii operează și iarna, dar după un program mai scurt/curse mai puține (bineînțeles dacă nu e Dunărea înghețată, și nu e cazul acum). Cei de la Legend au doar 1 sau 2 curse pe zi în Ianuarie și Februarie (legenda.hu/en/timetable). Mulțumesc pentru lectură și vot.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: O croazieră de Legenda[ă] pe Dunăre, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Croaziere pe Dunăre, BUDAPESTA
[19.02.18 08:37] - tata123

@roth: Bună dimineața! Mmm... afară ningeee... și eu revin la un articol de vară... o croazieră de poveste.

Revin la întrebări. Cercetând site-ul oficial al celor de la Legend (companie cu care am efectuat croaziera pe Dunăre) observ că au curse zilnice și în Februarie, dar după un orar mult mai scurt (legenda.hu/en/timetable). Adică: Duna Bella (varianta cu oprire în Insula Margareta) se desfășoară doar la ora 14.00, iar Danube Legend (varianta scurtă) la 17.00 și 18.30. Cei de la Legend abia din Martie își extind programul. Dar, cel mai probabil, sunt alte firme care efectuează croaziere și după alt orar.

În ceea ce privește accesul pe Insula Margareta nu cred că este interzis accesul după o anumită oră, pe insulă se află mai multe unități de cazare și alte zone de relaxare și petrecere a timpului liber. Insula e legată de țărm prin Podul Arpad și există chiar o linie de autobuz care merge pe insulă. Plimbare plăcută!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Relaxare și distracție pe Insula Margareta, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Insula Margareta, BUDAPESTA
[16.02.18 10:00] - tata123

@mprofeanu: Felicitări pentru această vizită de suflet pe cont propriu la Locurile Sfinte. Articolele ce vor urma vor constitui cu siguranță (alături de cele ale lui Carmen Ion - foarte bune și utile, împreună cu serialul @marianei. olaru dedicat Fecioarei Maria) un ghid pentru toți vizitatorii/pelerinii care vor dori să meargă pe cont propriu în Israel.

Îmi aduc aminte că atunci când am vizitat Efesul am citit despre o tradiție creștină care spune că mormântul Fecioarei Maria este situat în aceea zonă, în preajma celui al Sfântului Apostol Ioan. Totuși evangheliile apocrife, scrierile Sfinților Părinți și o serie de descoperiri arheologice plasează mormântul Fecioarei Maria în Grădina Ghetsimani, chiar dacă Fecioara maria a locuit câțiva ani și la Efes.

Mulțumim pentru acest articol și următoarele.

[15.02.18 12:30] - tata123

@ghisor: Apreciez cultura și istoria românească și mă bucur că există oameni care simt la fel. Consider că pe lângă obiectivele și zonele turistice arhicunoscute mai trebuie să vizităm și să promovăm locuri și monumente cvasicunoscute, dar la fel de importante pentru istoria noastră. Chiar dacă asemenea subiecte nu sunt promovate îndeajuns în textele turistice, ele trebuie prezentate în eventualitatea chiar și a unei singure persoane interesate. Vizualizările constituie un barometru exact al persoanelor care au „deschis” articolul respectiv. Mulțumesc și numai bine.

[15.02.18 12:20] - tata123

@mariana. olaru: Mă bucur că am reușit să aduc în fața cititorilor un obiectiv mai puțin cunoscut, dar remarcabil prin importanța expoziției etnografice și valoarea monumentului istoric, respectiv a culei. Sper să se rezolve cât mai repede problema programului de vizitare, chiar dacă ar fi vorba doar de câteva ore în weekend.

Îmi plac muzeele etnografice, mai ales cele în aer liber, din perspectiva unui om care a copilărit în mediul rural și admiră tradițiile și cultura populară. Subiectul „cule” mă pasionează de câțiva ani de zile – aceste case semifortificate m-au atras prin arhitectură și istorie, dar și din pricina rarității lor (puține exemplare au mai rămas pe teritoriul României). S-au scris mai multe cărți despre culele românești (Radu și Sarmiza Crețeanu – „Culele din România”; Iancu Atanasescu și Valeriu Grama – „Culele din Oltenia” sau Ioan Godea – „Culele din România. Tezaur de arhitectură europeană”) astfel că am aprofundat studiul. Am vizitat o mare parte din culele care au supraviețuit până astăzi, dar și muzee etnografice în aer liber (despre majoritatea acestor obiective am scris articole).

Cula Drugănescu din Retevoiești (monumenteuitate.org/ro/mo ... cula-Druganescu) se află pe listă, încă nu am ajuns acolo. Din păcate starea sa de conservare este precară, am urmărit fotografiile postate de-a lungul timpului pe Internet și de la an la an situația sa s-a înrăutățit.

Mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase și apreciereile adresate.

[15.02.18 11:37] - tata123

@chesoiu. george: Vara trecută aveam în plan o incursiune în zona Pietrele lui Solomon, dar timpul care se scurge atât de repede nu ne-a mai permis deplasarea în acea frumoasă zonă naturală de la marginea Brașovului - rămâne pentru vara lui 2018.

Frumusețea naturii era cunoscută de multă vreme. Topograful vienez Joseph Adalbert Krickel călătorește în Banat și Transilvania în 1828 și notează în jurnalul său de călătorie: Pietrele lui Solomon au forma unui obelisc. Peștera are o intrare largă sau mai bine zis un atrium, înalt de 1 1⁄4 stânjeni și lat de 1 stânjen. Intrarea propriu-zisă în peșteră este atât de îngustă, încât trebuie să te târăști. Treptat, locul devine tot mai lat și înalt, încât poți sta în picioare. După ce ai parcurs vreo 20 de pași, ajungi într-un loc lat, care are forma unui cuptor pentru copt și este înalt de 2 stânjeni. Lumina pătrunde printr-o crăpătura în stâncă, prin care se scrge în peșteră și apa, care se pierde curând însă în solul nisipos.

Același călător notează că oamenii locului petreceau sărbătorile la iarbă verde la Pietrele lui Solomon încă din acele vremuri (prima jumătate a secolului al XIX-lea): După aceasta, am vizitat și Peștera Călugărițelor, aflată sub stâncă. Ea se găsește pe latura de sud, în apropiere de dealul plăcut pe care, potrivit unui vechi obicei, grecii și românii obișnuiesc în fiecare an, în miercurea de după Paști, să mănânce mielul de Paște într-un cadru festiv, cu muzica și dans, la fel cum se întâmplă la Pietrele lui Solomon. Accesul este greu, plin de stânci și copaci, printre care trebuie să-ți croiești drum uneori cu forța. Într-adevăr, m-am rănit la mână și n-am văzut decât o gaură mică și lungă de doi stânjeni și tot la fel de lată și înaltă.

[15.02.18 11:04] - tata123

@DOINITA: Mulțumesc pentru lectură, ecou și vot. Municipiul Botoșani este un oraș frumos (cel puțin anumite zone), e plin de vegetație, are monumente istorice și arhitectonice importante, muzee și instituții de cultură. Am albume de fotografii cu orașul și județul (imagini ale fotografului O. Dușa), l-am cunoscut pe învățătorul Ciubotaru Ștefan din Sulița (autor al atâtor cărți de valoare despre județul Botoșani), am petrecut multe zile în „orașul grădinilor”. Numai bine!

[15.02.18 08:38] - tata123

@mihaelavoicu: Veneția - orașul plutitor, orașul de pe ape, orașul gondolelor, dar și orașul „frumosului” și artelor. Un articol care ne atrage atenția asupra câtorva puncte de mare valoare artistică și cultural-istorică - mulțumim.

Câtă atenție pentru „frumos” în Biblioteca Marciana. Cred că prin acumularea unui exemplar din orice carte apărută în Veneția vremurilor de demult Biblioteca Marciana juca rolul unui depozit legal din vremurile noastre.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Muzeul Correr, un muzeu al amintirilor, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Muzeele Veneției, VENEZIA / VENEŢIA
[14.02.18 21:38] - tata123

@mprofeanu: Mai mereu descoperim locuri inedite în apropierea locului nostru de baștină sau de domiciliu despre care nu aveam cunoștință sau auzisem vag. Mă bucur atunci când cititorii apreciază aceste articole despre locuri interesante, obiective mai puțin cunoscute.

@webmaster: Mulțumesc pentru desemnare.

@mariana. olaru: Vă rog să îmi îngăduiți să vă răspund mâine dimineață; vă mulțumesc mult pentru aprecieri și ecou.

[14.02.18 21:32] - tata123

@Safta Radu: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Sper ca măcar o parte din articolele mele să fi fost utile cititorilor/turiștilor ori să provoace amintiri plăcute din locuri dragi unora. Sincer am fost impresionat de expoziția etnografică organizată în Cula Racoviță - un demn muzeu lăsat moștenire urmașilor.

@Carmen Ion: Sunt într-adevăr peste 340 de articole dedicate plaiurilor românești, locuri cunoscute sau „comori” mai puțin știute. Mulțumesc frumos pentru aprecieri.

[14.02.18 21:22] - tata123

@DOINITA: Da, e vorba de satul Joldești de pe apa Voronei, pe malul Siretului (vezi impresii). :)

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: N-a fost rau... la Ellemar, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Pensiunea Ellemar, VATRA DORNEI
[14.02.18 15:22] - tata123

@Safta Radu: O unitate de cazare/restaurant interesantă, amplasată într-o localitate cu rezonanță pentru un anumit moment al istoriei noastre naționale. Recunosc că o „știam” doar din navigarea pe hărțile de pe Internet atunci când mă documentam pentru vizitele la turnu Măgurele și Corabia. Cred că se numără printre puținele pensiuni din mediul rural existente în județul Teleorman. Mulțumim pentru descriere și pentru fotografii.

[14.02.18 15:12] - tata123

@DOINITA: Ce peisaje frumoase! Pe la București doar am fost „colindați” de câțiva fulgi de nea de vreo două ori. Pensiunea prezentată pare a fi o unitate de cazare decentă, mulțumim pentru descriere. Fotografia P20 e drăguță - romantică.

Feliile de cartofi coapte pe plită reprezentau un „deliciu” al iernii petrecute la Joldești, unul din „gusturile copilăriei”.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: N-a fost rau... la Ellemar, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Pensiunea Ellemar, VATRA DORNEI
[14.02.18 08:35] - tata123

@teona: Mulțumesc pentru ecou și pentru aprecierile pozitive acordate Cofetăriei „Iepurașul” din Câmpulung Muscel. E adevărat că în cazul unor ocazii speciale și întrucât timpul nu este întotdeauna suficient apelăm la alternative delicioase - cofetării, patiserii, restaurante, firme de catering. Parcă aș mânca un pateu cald cu brânză acum dimineață :)

[pg. 1 / 106]: ecourile 1-20 din total 2102
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 103 . 104 . 105 . 106
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.223764896393 sec /