Ecouri publicate pe sait - de tata123

Pagina 1 [din 85]
[ 1693 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 81 . 82 . 83 . 84 . 85
[18.08.17 10:57] - tata123

@viki68r: Un Superbonus pentru această prezentare sintetică a excursiilor opționale oferite de agențiile de turism cu plecare din Paralia. Pentru cei care nu vor să se complice cu aranjamente și transport cu autoturism personal sunt de preferat aceste excursii. Cazat fiind în Olympiaki Akti cu mulți ani în urmă am preferat să mergem într-o excursie organizată de agenția parteneră în insula Skiathos - și nu am regretat.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Scopul sejurului in Paralia, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Excursii opționale din Paralia Katerini, PARALIA KATERINI
[18.08.17 10:53] - tata123

@sunflower: Impresionant! Câtă simplitate, cât bun gust. Chiar dacă casele țărănești pe care le vedem azi în muzee sunt restaurate iar obiectele sunt ordonate cu grijă ele reflectă în proporție de 80% realitatea vremurilor din care provin. Câte obiecte inutile avem noi acum prin casă? Câte lucruri nefolositoare? Uneori evoluția e atât de complicată...

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Acasă la Avram Iancu, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Casa memorială Avram Iancu [Incești], VIDRA [AB]
[18.08.17 10:36] - tata123

@Crazy_Mouse: Frumos! Și eu sunt plăcut impresionat de aceste vitrine mari în care sunt reproduse peisaje/ecosisteme reale care te fac să te simți în mijlocul acțiunii - dioramele. Când citesc despre diorame imediat îmi vine în minte inventatorul acestor interesante mijloace de expunere: naturalistul Grigore Antipa (cunoastelumea.ro/diorama- ... -grigore-antipa). Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la nașterea savantului (Botoșani, 7 decembrie 1867).

[18.08.17 10:24] - tata123

@relu mihai: Felicitări pentru acest adevărat „tur de forță” efectuat în 7 zile. Este greu de ales un stil optim de a vedea toate minunățiile din zona județelor Neamț și Suceava. Ați reușit să îmbinați foarte bine vizitarea numeroaselor mănăstiri cu cetățile, casele memoriale și locurile de distracție existente în acest areal.

Cred că aproape toți călătorii care sosesc în aceste zone urmează un tipar: la prima incursiune încearcă să vadă cât mai multe obiective în cele câteva zile alocate vacanței. Peste ani revin, dar se axează doar pe anumite regiuni: Piatra Neamț-Târgu Neamț, Suceava, Gura Humorului, Vatra Dornei etc.

Mulțumim pentru expunere.

[18.08.17 08:55] - tata123

@savin512: Mă bucur să citesc lucruri (relativ) bune despre acest complex. Trecând de mai multe ori pe an prin zona Horezu am văzut evoluția acestei investiții de la stadiul de săpături fundații până la întinderea de azi. Am observat de multe ori autoturisme oprite în fața complexului, probabil la restaurant. Păcat de atitudinea/neimplicarea personalului.

[18.08.17 08:40] - tata123

@a_vlad2009: Arată foarte bine la exterior pensiunea - aduce puțin cu cele austriece (dacă ar fi dublat numărul de ghivece cu flori de pe fațadă:) ). Și construcțiile/mobilierul de lemn din grădină sunt drăguțe - un peisaj reconfortant. Într-adevăr în zonă există numeroase posibilități de petrecere a timpului liber în mod relaxant sau antrenant. Mulțumim pentru impresii.

[17.08.17 15:41] - tata123

@sunflower: Corect! Mulțumesc.

[17.08.17 15:40] - tata123

@buterfly: Există mai multe porțiuni sondate de cercetători. Totul este însă acoperit de vegetație și anumite bucăți traversează curțile oamenilor sau chiar se află sub locuințe. Una din porțiuni se poate vizualiza pe GoogleMaps la coordonatele 45.297750,25.113604 (vezi pe varianta Satelit) - este o dungă de circa 200 m lungime.

[17.08.17 12:46] - tata123

@buterfly: Un loc exploatat la maxim; arăta mai bine cu vreo 10 ani în urmă (mai rural, mai simplu - s-a încărcat de clădiri acum). Scobitura rotundă din stâncă să aibă vreo legătură cu cea de la Șinca Veche?

Prin scrieri mai „scapă” câte un amănunt legat de „templul păgân” de la Nămăiești - ruine, ziduri, coșciuge de piatră (probabil ciste tracice, cum am văzut și la Năeni: vezi impresii). În zona Nămăieștiului există urme ale unui vechi drum roman.

[17.08.17 12:19] - tata123

@buterfly: Interesante, încâlcite și, mai ales, necunoscute sunt informațiile legate de castele preoților traci. Dovezile documentare și arheologice trebuie analizate cu grijă, informațiile filtrate cu atenție, concluziile aduse la cunoștința publicului larg. Uneori așa se întâmplă, alteori nu...

Legat de casta kapnobatailor îmi vine în minte acum disputa comică de la sfârșitul secolului al XIX-lea dintre omul de cultură Cesar Bolliac și arheologul și scriitorul Alexandru Odobescu. Primul susținea, prin prisma descoperirilor arheologice proprii, că preoții traci „nu umblă prin fum” ci „umblă fumând din lulele” (descoperite de Bolliac în urma unor prospecțiuni arheologice). Scriitorii antici admit existența și utilizarea unor plante halucinogene (ex. Semințe de cânepă). În urma arderii acestor plante/semințe rezulta un fum cu proprietăți psihotrope care era inhalat de bărbații aleși pentru a intra într-o stare de transă, stare care le facilita legătura cu Zamolxe. Alexandru Odobescu a ironizat ipoteza „lulelelor dacice” emisă de Bolliac, dar există dovezi în mai multe țări europene despre existența unor astfel de „ustensile”.

Enigme, enigme...

[17.08.17 11:46] - tata123

@Lucien: Ce frumos! O cazare tradițională, o liniște rurală spartă doar de zgomotele specifice satului, mâncare gustoasă, peisaje spectaculoase - pe scurt, o incursiune reușită. P08 este fotografia care sintetizează simplitatea locului de cazare și frumusețea naturală a zonei. Abia aștept să văd imagini din cele două case vechi vizitate.

[17.08.17 11:01] - tata123

@mishu: Mulțumesc pentru ultimele ecouri. Mulți cititori și utilizatori sunt în vacanță, doar intră de pe telefon și mai citesc câte un articol, două - voturi și ecouri mai în toamnă :)

Aș fi încercat mai multe feluri de mâncare „La Ceaun” dar pofta cea mare s-a îndreptat spre acea ciorbă de fasole în pâine. Voi reveni la Brașov și cu siguranță voi încerca și alte produse fabricate „La Ceaun” ori nu.

[17.08.17 10:49] - tata123

@iulianic: Se pare că e „down” tot site-ul. Informații despre taxe și tarife în filialele Muzeului Județean Prahova găsești aici: observatorulph.ro/adminis ... e-si-evenimente (]n partea de jos a paginii). Și în acest articol (culturadata.ro/wp-content ... /2006_02_10.pdf) găsiți câteva repere din istoria muzeologiei prahovene.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Timpul trece, ceasul merge, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Muzeul Ceasului ,,Nicolae Simache", PLOIEȘTI
[16.08.17 16:37] - tata123

@Safta Radu: Ne faci poftă de mâncare... Un vot meritat pentru noul statut de Senator AFA.

[16.08.17 15:43] - tata123

@diana2015: Muzeul Ceasului din Ploiești este atrăgător prin însăși exponatele sale: obiectele care măsoară una din cele mai prețioase resurse de pe Terra - timpul. Am citit și eu despre redeschiderea muzeului după restaurarea clădirii și reorganizarea colecției.

Problema taxei foto e veche în multe din muzeele noastre. Cei de la Muzeul Județean Prahova chiar exagerează puțin: 25 lei/piesă sau 50 lei/sală (vezi punctul 4 din listă:histmuseumph.ro/index.php ... &id=1&Itemid=60).

Mulțumim pentru prezentare.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Timpul trece, ceasul merge, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Muzeul Ceasului ,,Nicolae Simache", PLOIEȘTI
[16.08.17 14:48] - tata123

@AZE: Superbe imagini! Frumoase fântâni! „Boscheți” ca la Versailles aș vrea să văd și eu prin București (P26):)

Dacă ar fi timp... puțini călători pot aloca 2-3 zile Versailles-ului cu toate atracțiile sale. Restul vizitatorilor fac „ture de forță”... Și sunt atât de multe de scris, chiar că se pot scrie multe articole. Fiecare colțișor are farmecul său.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Palatul și grădinile Versailles (III), AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Descoperă Versailles, Versailles
[16.08.17 14:37] - tata123

@raducondurache: O familie frumoasă, peisaje frumoase... Ce ai scris mai sus? „Plăcintă caldă cu brânză și mărar”? „Criminal” pasaj acum după-amiaza :)

Spectaculoase și antrenante obiectivele vizitate. Se pare că anul acesta mulți călători s-au îndreptat către Apuseni. Priveliști minunate și oameni buni ne așteaptă pe acele meleaguri. Felicitări pentru această vacanță!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: O altfel de vacanta la munte - in Apuseni, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: La pas / cu mașina prin versanții vestici ai Apusenilor, #EXCURSII și CĂLĂTORII prin CRIȘANA
[16.08.17 14:28] - tata123

@Safta Radu: Frumos loc! Inconfundabile peisajele superbe din Culoarul Rucăr-Bran! Și pensiunea arată foarte bine... chiar îmi aruncasem ochii pe acea zonă (și peste această vilă) pentru o cazare în minivacanța de Sf. Marie Mare. Majoritatea pensiunilor și vilelor din zonă (și nu sunt puține) erau ocupate integral. Totul e bine când se termină cu bine!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Norocul nostru s-a numit... Verona!, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Vila Verona, RUCĂR
[16.08.17 14:18] - tata123

@Dan&Ema: Felicitări! O drumeție în zona montană/submontană încarcă întotdeauna bateriile călătorului. Iar zona aleasă acum de voi este presărată cu multe minunății naturale.

Corectă și afirmația ta: Asa am ajuns sa fiu ghid la randul meu, iar acum dupa o oarecare pauza de drumetit, am gasit interes la Emi, asa ca aleg trasee din perspectiva captivarii lui. - trebuie observat interesul copilului pentru munte și nu dorința/impunerea părintelui.

P. S. Cascada Șapte Izvoare generează fotografii deosebite.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Initiere in dragoste (I), AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Redescoperă Masivul Bucegi, MASIVUL BUCEGI
[16.08.17 12:23] - tata123

@dobrin: Frumos loc! O clădire istorică, o culă boierească la origini, a prins din nou viață în cadrul unei afaceri particulare de succes. Reușita îmbinare a modernului cu tradiționalul atrage numeroși turiști dornici să guste din „plăcerile” boierești de altădată.

Bun sfatul de a vizita Complexul Muzeal Măldărești, mai ales că nu se cunoaște încă perioada de existență a instituției muzeale în vechile cule. Cula Greceanu e minunată!

[pg. 1 / 85]: ecourile 1-20 din total 1693
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 82 . 83 . 84 . 85
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0736489295959 sec /