Ecouri publicate pe sait - de tata123

Pagina 1 [din 121]
[ 2407 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 117 . 118 . 119 . 120 . 121
[20.07.18 13:18] - tata123

@geani anto: Mulțumim pentru prezentare. Un palat-muzeu cu interioare elegante și exponate interesante; o adevărată incursiune în viața familiei regale britanice. Numărul vizitatorilor Grădinilor Kensington atinsese 2,9 milioane de persoane în 1995, ca după 10 ani numărul să crească la 4 milioane de turiști în fiecare an.

Știri recente (bbc.co.uk/news/uk-england ... london-43417939) ne arată că numărul turiștilor care vizitează Londra a scăzut ușor datorită costurilor ridicate și a amenințărilor teroriste.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Pe urmele familiei regale, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Descoperă Londra, LONDRA
[20.07.18 12:55] - tata123

@Michi: Un monument de prim rang al orașului Bacău, un monument istoric în jurul căruia se învârte strategia de promovare turistică a urbei (alături de ruinele Curții Domnești). Biserica construită de fiul lui Ștefan cel Mare a suferit modificări semnificative în veacul al XIX-lea atât la exterior, cât și la interior.

Se pare că lăcașul de cult a constituit un centru spiritual în epoca ștefaniană și după, dar își continuă menirea de a aduna credincioșii și în ziua de azi.

Mulțumim pentru prezentare.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Biserica Precista, duminica, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Biserici în Bacău, BACĂU
[20.07.18 12:07] - tata123

@iulianic: Mulțumim pentru prezentarea detaliată. Am vizitat și eu toamna trecută Muzeul „Crama 1777” din Valea Călugărească și pe lângă frumusețea ansamblului refăcut și a exponatelor, am apreciat la maxim prestația doamnei muzeograf Emilia S. Am văzut pasiunea și sufletul pus în practicarea meseriei și în dăruirea cunoștințelor sale către vizitatori. Doamna muzeograf se află în top 5 muzeografi de excepție întâlniți în România.

În legătură cu informațiile și poveștile spuse cu o voce caldă de doamna muzeograf vreau să vă ofer o legendă a viței de vie, publicată în „Cartea de cetire pentru clasa IV-a primară urbană”, tipărită la Ploiești în 1908 și având printre autori pe George Coșbuc, membru corespondent al Academiei:

Când a făcut Dumnezeu lumea, toții arborii se mândriau cu podoabele lor și se certau, care este mai frumos. Stejarul se ridică mândru și zice: „Dumnezeu a pus în mine tăria și trăinicia; eu sunt regele arborilor! ” Cireșul răspundea, clătinându-și florile lui cele albe: „A mea este frumusețea; folosul, pe care-l aduc eu oamenilor, este mai mare decât al tuturor pomilor”. Trandafirul își arăta florile roșii și mirositoare și zicea: „Toată frumusețea și bogăția florilor mele este făcută de Domnul spre umilirea voastră”. Astfel se lăudau toți pomii și toate tufele. Bradul se certa și el cu plopul, și fagul cu teiul.

Singură vița de vie tăcea și ținea capul plecat spre pământ: „Mie nu mi-a dat Domnul nimic; nici trunchiu, nici ramuri, nici flori, nici fructe frumoase! Dar așa cum sunt, eu vreau să aștept și să nădăjduesc întru Domnul”. Și vița și-a plecat și mai mult capul spre pământ și rămurelele ei plângeau.

Dar n-a trecut mult și a venit pe acolo un om. Dânsul a văzut vița de vie slabă și târâtă pe pământ, ca o jucărie a vântului. Omul, plin de milă, a ridicat vița și-a încolăcit-o pe lângă trunchiul sbțire al unui pom tânăr.

Acum, vântul se juca vesel cu frunzele viei; iar soarele îngălbinia strugurii cei verzi și plini de sucul lor acru. Și strugurii s-au copt, și vița de vie a dat omului cea mai întăritoare băutură.

Arborii cei mândri priveau rușinați la via cea plină de struguri, mulți arbori stăteau goi de fructe, pe când via râdea veselă de bogăția fructelor sale. Dânsa se bucura de slabele sale rămurele și de statura sa cea umilită.

Sucul strugurilor înveselește inima oamenilor întristați, el întărește pe cei slabi și răcorește pe cei însetați.

[20.07.18 11:31] - tata123

@mprofeanu: Mulțumesc pentru ecou și completări. Corect, pe lângă cele trei căi de acces către satul Tisa mai există o a patra, dinspre satul Cheia. Am citit că vechiul drum asfaltat cu indicativul 656 merge de la vila de protocol a familiei Ceaușescu până la un helioport.

Ne-am simțit bine la Schitul Bradu și am simțit căldura și ospitalitatea măicuțelor de acolo. Voi reveni când se vor termina lucrările de restaurare.

[19.07.18 16:17] - tata123

@Yolanda: Mulțumesc pentru lectură, ecou, aprecieri. Unele zone rurale au rămas încremenite în timp, dovadă a traiului de altădată. Turiștii sunt încântați de arhaismul acestor sate, dar locuitorii se necăjesc încă să ajungă în timpurile moderne.

Un studiu al Primăriei Băile Olănești relevă faptul că în satele Tisa și Gurguiata nu se vor putea introduce servicii de apă și canalizare datorită reliefului dificil.

@didona_stelea: Mulțumesc. Numai bine!

[19.07.18 10:22] - tata123

@fredutza: Un stâlp de credință în calea apelor, o pasăre albă deasupra fluviului, un punct de popas și ajutor duhovnicesc - aceasta este Mănăstirea Mraconia. Priviți această imagine aeriană (vezi foto); uitați-vă la lăcașul de cult atât de ingenios reconstruit pe acel pinten stâncos, sub pădurea de pe versanți.

O imagine de ansamblu asupra mănăstirii o puteți descoperi în cursul croazierei pe Dunăre.

Mulțumim pentru articol.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Mânăstirea de sub ape, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Mănăstirea Mraconia, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[19.07.18 09:55] - tata123

@iulianic: Frumoasă zonă, păcat că promovarea „spune” una, semnalizarea alta (adică nu există). Am încercat să caut și eu informații mai detaliate despre poziția puțului Frumos și a Crucii de piatră de Istrița - nu am găsit.

Mâine, 20 iulie, se va desfășura tradiționalul târg de Sfântul Ilie în orașul Urlați. „Dicționarul geografic al județului Prahova” din ne informează că la cele două bâlciuri anuale (de Ispas și Sf. Ilie) comercianții cu manufactură, cojocarii și cismarii, dulgherii și rotarii, tinichigii și croitorii își desfăceau produsele.

Aceeași lucrare ne lămurește cu privire la toponimul Urlați: De la această dată [1775] a purtat numirea de târg, unde - după tradițiune - se scoborau locuitorii după dealurile vecine spre a se aduna la urlătoare, adică la târg.

L.E. Frumoasă arhitectură la Conacul Urlățeanu. De asemenea, am remarcat frumoasele console de lemn terminate în formă de cap de cal de la biserica „Nașterea Maicii Domnului”.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Urlați și împrejurimi, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: O zi în Urlați, URLAȚI [PH]
[19.07.18 09:33] - tata123

@Michi: Mulțumim pentru prezentare. Din punct de vedere istoric Biserica Precista și Curtea Domnească sunt considerate un fel de „brand” al orașului Bacău. Citisem acum 4-5 ani despre un proiect de promovare și reabilitare a ruinelor din cadrul ansamblului „Curtea Domnească. ”

Nicolae Iorga scria la 1940: ... aici în Bacău, boierimea localnică, mahalagiii hărțăgoși cari au făcut să se nască vorba „ți-ai găsit Bacăul”... .

Și tot istoricul consemnează biserica: La capătul unei artere..., rămâne numai în picioare, mai trainică decât lungi șiruri de generații, o biserică pecetluită cu pisaniile ei slavone, ... În adâncimile acestei biserici datorite lui Alexandru, fiul menit a nu domni a lui Ștefan cel Mare, s-au găsit rămășițele, înfășurate în scumpe stofe de aur, ale morților din veacurile mari, ale morților noștri.

[18.07.18 13:44] - tata123

@zlatna: Mulțumim pentru prezentarea acestei biserici fortificate aflată într-un vechi sat săsesc, menționat de Nicolaus Olahus în rândul celor 7 cetăți sau scaune săsești din Transilvania.

Observ că au terminat lucrările de restaurare, au introdus taxă de vizitare și au înființat micuțul muzeu. În 2012 am vizitat și eu cetatea din Hosman (vezi impresii), pe atunci executându-se reparații la biserica fortificată. Nu am găsit decât turnul deschis și am putut urca pentru a admira împrejurimile. Acum am văzut și interiorul prin intermediul fotografiilor postate.

[18.07.18 09:23] - tata123

@iulianic: Mulțumesc, știrea din presă mi-a amintit de geamia din București și de trecutul ei istoric. Chiar dacă nu se compară cu marile moschei din Turcia, geamia bucureșteană își are locul ei în rândul diverselor lăcașe de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România.

@yolanda: Ițele au fost/sunt încurcate, interesele primează, situația s-a lămurit deocamdată: marea moschee din București nu se mai construiește.

E interesantă evoluția lăcașului de cult musulman, începând cu prima clădire ridicată în Parcul Carol la 1906 și continuând cu geamia refăcută de comuniști în spatele blocurilor. Mulțumesc pentru interes.

[17.07.18 16:22] - tata123

@Yolanda: O recomandare utilă pentru cei care doresc să mănânce în Sovata sau, de ce nu, să se cazeze. Plus informații recente despre Mocăniță, care are și un site propriu, dar care nu pare actualizat (mocanitasovata.ro). Adun informații pentru o eventuală călătorie în zonă și articolul de mai sus a fost binevenit. Mulțumim pentru relatare.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Szeifert hotel restaurant – Sovata, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Unde mâncăm în Sovata?, SOVATA [MS]
[17.07.18 14:28] - tata123

@iulianic: O recomandare bună pentru călătorii obosiți, însetați și înfometați. Mențiunile locurilor unde se poate lua masa în localitățile mai mici sunt utile, de obicei e mai greu de găsit păreri despre astfel de localuri. Preparate de bază se găsesc în multe restaurante, pizzerii, cârciumi - ideal e să fie proaspete și bine gătite. Unde mai pui că în Urlați parcul se află în apropierea restaurantului și oferă posibilitatea unei sieste prelungite. Mulțumim pentru impresii.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Restaurant Dealu Mare - Urlați, AUTOR: tata123 din DESTINATIA: Unde mâncăm în Urlați?, URLAȚI [PH]
[17.07.18 09:45] - tata123

@crismis: Mulțumesc! Sper ca persoanele care lecturează articolele mele să afle lucruri noi și utile pentru pregătirea vacanței sau doar pentru cunoștințele lor generale. Documentarea pentru elaborarea unor materiale este „mâncătoare” de timp, dar în multe situații mi-a adus surprize plăcute: am descoperit fotografii și informații inedite despre anumite obiective.

Vacanțe plăcute!

[16.07.18 15:58] - tata123

@Dragos: Mulțumesc; am citit la vremea respectivă articolul pe care l-ai scris despre obiectivele ce le-ați vizitat în Râmnicu Vâlcea. Parcul Zăvoi este un parc istoric, în ciuda tuturor lucrărilor de modernizare din ultimii ani. Pe aleile lui s-au plimbat generații de locuitori ai urbei vâlcene, pe spațiile verzi s-au desfășurat evenimente culturale și competiții sportive, au avut loc schimburi de idei, fie ele și politice și multe altele.

@doinafil: Mulțumesc pentru ecou, lectură și vot. În orice oraș grădina publică de altădată a constituit un punct central de întâlnire a oamenilor de orice vârstă, a artei, sportului și ideilor creatoare. Procesele de modernizare nu aduc întotdeauna un procent de 100% mulțumire.

[16.07.18 15:50] - tata123

@mireille: Mă bucur că v-am provocat amintiri plăcute, chiar dacă aspectul actual al Zăvoiului nu mai coincide cu imaginile idilice pe care le aveți în minte. Am ales acest subiect drept temă pentru articolul cu numărul 450 ca urmare a vechimii grădinii publice și a semnificației pe care o are locul în istoria noastră națională, în istoria Imnului Național (chiar dacă cercetătorii de la Brașov au emis altă ipoteză).

Am citit și eu mai multe pagini despre frumusețea rurală a vechiului parc, despre colțurile lui pitorești, bărcile de lemn colorate care pluteau pe lac sau iazul cu nuferi. Într-adevăr unele locuri nu trebuiau schimbate atât de radical. generațiile tinere vor cunoaște trecutul doar din fotografii și cărți poștale. Progresul... uneori nu e progres.

Mulțumesc mult pentru aprecieri și ecou.

[16.07.18 15:43] - tata123

@mprofeanu: Mulțumesc pentru aprecieri! Sper că a fost o activitate utilă, generatoare de noi cunoștințe și imagini frumoase.

@Lucien: Cu adevărat un spațiu citadin cu rădăcini din epoca modernă, o grădină publică - loc de promenadă, un adevărat creuzet în care s-au topit bucurii și s-au consumat drame etc. Edilii actuali au modernizat vechiul parc, un proiect parțial reușit. Mulțumesc și numai bine.

[16.07.18 14:47] - tata123

@crismis: Interesant restaurant, utilă recomandarea, aspectuoasă (și gustoasă) mâncarea, „tehnologizat” localul.

Am mai văzut asemenea „sonerii” undeva prin București și la Alba Iulia. Instalațiile sunt foarte utile atât pentru client, cât și pentru chelner, scurtând timpul de așteptare amândurora. Nu te-ai fi așteptat ca în orașul Reghin să existe așa ceva... dar, nah, e Transilvania :)

[16.07.18 09:33] - tata123

@cosstti: Mulțumesc pentru aprecieri. Având în vedere că întrebați „Câte ore? ” presupun că aveți la dispoziție doar o zi pentru a vizita Alba Carolina. Apreciez că o perioadă de timp cuprinsă între 6 și 8 ore ar fi suficientă pentru a parcurge fără grabă principalele puncte de interes din cetatea bastionară.

Ar fi vorba despre o scurtă plimbare prin șanțurile cetății pentru a observa măreția fortificațiilor, efectuarea „Traseului celor trei fortificații”, un pas în Muzeul Național al Unirii (Sala Unirii era închisă pentru restaurare, e posibil să se poată accesa totuși), vizitarea Catedralei Încoronării și a Catedralei romano-catolice, o intrare în Muzeul Principia, un popas la Poarta a III-a și urmărirea schimbării Gărzii la ora 12.00, un prânz la o terasă, plimbare pe cele câteva străduțe din cetate.

Călătorie frumoasă!

[13.07.18 08:59] - tata123

@crismis: Satele săsești sunt deosebite, ordonate frumos de-a lungul uliței principale, cu o biserică fortificată în mijlocul așezării. Fortificația de la Alma Vii seamănă cu alte astfel de construcții din zona Transilvaniei, dar tocmai în prezența zidurilor și turnurilor constă o parte din frumusețea așezărilor săsești. După fiecare deal se ivește un sat dominat de un turn cu ceas, o biserică fortificată, o creastă de acoperișuri roșii.

Apreciez faptul că în aceste bijuterii arhitectonice au fost amenajate mici muzee care exemplifică viața comunităților săsești, și nu numai. Un articol detaliat și fotografii pe măsură, felicitări!

[13.07.18 08:31] - tata123

@iza@dani: Frumoase peisaje... normal, Eterna Grecie!

[pg. 1 / 121]: ecourile 1-20 din total 2407
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 118 . 119 . 120 . 121
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.285308837891 sec /