Ecouri — scrise de irinad; [p.4 /129]

irinad, 07.03.19 10:55»@webmaster: Mulțumesc frumos!
LA REVIEW Epidavros Hotel Atena, modest, dar destul de ok pentru nepretenţioşi - scris de în rubrica Epidavros Hotel
irinad, 07.03.19 08:22»@webmasterX: Da, poziţionarea este corectă. Mulţumesc pentru ataşarea videoclipului!
LA REVIEW Epidavros Hotel Atena, modest, dar destul de ok pentru nepretenţioşi - scris de în rubrica Epidavros Hotel
irinad, 05.03.19 18:29»@mireille: Şi părerea mea este că Lindos constituie cel mai comercial loc de pe insulă, de fapt am spus chiar de la început, însă, tot după părerea mea, este foarte frumos, dar şi aglomerat. Aglomeraţia deranjează, în general, pe oricine, mai ales pe căldură. O vizită completă la Lindos, în opinia mea, cuprinde atât satul, cât şi acropolele, însă numai dacă este posibil, dacă nu, merge şi pe bucăţi.

Am vizitat şi eu în urmă cu nouă ani Santorini pentru o zi, venind în excursie pe când eram în Creta, ai dreptate, este minunat, dar şi comercial. Să nu uităm că Santorini, Rhodos şi Creta sunt printre cele mai preferate destinaţii de către turiştii din toată lumea care aleg să meargă în Grecia.

Mulţumesc pentru vizită, ecou, comentariu, trebuie să ieşi din starea de lene, a venit primăvara deja!

LA REVIEW Lindos, frumuseţea cicladică din Rhodos - scris de în rubrica Descoperă Lindos
irinad, 04.03.19 20:02»@ioana74: Şi eu îţi datorez aceleaşi scuze pentru întârzierea răspunsului meu cauzat de o zi grea, istovitoare.

În orice destinaţie ne-am duce (mai ales în Grecia), voi avea negreşit un episod denumit Vânători de plaje în... , fiindcă plajele sunt unul dintre subiectele noastre preferate în vacanţe. Acum vreau să mă mobilizez pentru un articol despre plajele din Thassos, cele pe care le-am văzut anul trecut, în septembrie. Aş vrea să-l scriu până începe vara, poate cine ştie, se mai inspiră cineva.

Sunt în asentimentul tău în ceea ce priveşte cazarea în capitală, nici eu nu aş fi ales să stau în altă parte decât în Rhodos Town, iar, da, Prasonisi e capătul insulei care îi cucereşte pe iubitorii de natură, mare, soare. Ce poate fi mai frumos decât locul în care două mări tânjesc una după cealaltă, iar atunci când vine sezonul ploios să se întâlnească în sfârşit?!

Şi eu sunt nerăbdătoare să ne întâlnim, vom povesti, cu siguranţă şi, bineînţeles, îţi voi spune tot ce ştiu despre Peloponez. Mă bucur să aflu că veţi sta în Tolo de unde am amintiri frumoase.

Te pup şi eu, salutări şi lui Călin!

LA REVIEW Vânători de plaje în Rhodos. Plajele insulei, atât cât le-am putut vedea - scris de în rubrica Descoperă insula Rhodos
irinad, 28.02.19 19:45»@dnip: Da, drumurile ce duc către plajele cele mai cunoscute ale insulei sunt în regulă, singura plajă din Kefalonia spre care drumul era închis, a fost Platia Ammos din peninsula Paliki. Acesta e similara plajei Egremni din Lefkada, sălbatică şi spectaculoasă, dar rămasă accesibilă doar de pe mare.

Eu am stat în capitala Argostoli pe care o recomand oricui fiindcă este un orăşel superb, dar fără plajă, din păcate. Însă am colindat destul prin Kefalonia în căutarea celor mai frumoase plaje, aşa că serile petrecute în oraş erau minunate. Hotelul unde am avut cazarea se numeşte Europe şi-l recomand cu drag şi pe acesta pentru condiţii şi privelişte.

irinad, 28.02.19 18:17»@dnip: N-aş putea spune că drumurile prin Kefalonia ar fi chiar foarte rele, am văzut altele şi mai şi. Sunt situate la înălţime, nu au parapete de cele mai multe ori, sunt înguste şi sinuoase, ceea ce le face mai dificil de parcurs.

Cel mai rău mi s-a părut pericolul de a se desprinde bucăţi de stâncă şi a se prăvăli în drum, doamne fereşte, exact când ar putea trece cineva pe acolo.

Ţin minte că în Kefalonia am găsit multe capre ce se aşezaseră fix în mijlocul drumurilor, abia se ridicau când ne apropiam.

Experienţa de Corfu şi Lefkada îţi va prinde bine, cu siguranţă, iar maşina trebuie să fie bine pusă la punct.

irinad, 28.02.19 11:18»@crismis: Mă bucur că articolul meu contribuie la alinarea dorului tău de Grecia. Nu ne rămâne decât să ne ostoim în felul acesta dorul, cu reviewiuri şi fotografii. N-ar mai fi prea mult până la vacanța mare, însă până atunci, ne fac bine şi aducerile aminte, dar şi ieşirile mai scurte.

Mulțumesc de vizită, ecou, aprecieri!

LA REVIEW Lindos, frumuseţea cicladică din Rhodos - scris de în rubrica Descoperă Lindos
irinad, 28.02.19 11:04»@webmaster: Mulțumesc frumos de două ori: pentru încadrare şi titulatură!
LA REVIEW Lindos, frumuseţea cicladică din Rhodos - scris de în rubrica Descoperă Lindos
irinad, 28.02.19 06:24»@maryka: Exact aşa ni s-a întâmplat şi nouă, de cum am luat maşina de la centrul de închirieri, prima destinaţie a fost Lindos, unde, sincer, m-a uimit aglomeraţia întâlnită chiar dacă era destul de dimineaţă. Locul are, într-adevăr, un farmec aparte, de aceea este foarte promovat. Cei mai mulţi dintre turiştii care ajung în insulă, vor să vadă fără îndoială Lindos, şi pe bună dreptate au ce admira. Rareori în Grecia am văzut aşa un aflux de turişti la un obiectiv turistic, poate doar la Acropolele de la Atena să fi întâlnit asemenea cohorte de vizitatori.

Mulţumesc de vizită, ecou, nu mă surprinde că avem gusturi comune!

LA REVIEW Lindos, frumuseţea cicladică din Rhodos - scris de în rubrica Descoperă Lindos
irinad, 27.02.19 21:45»@adrianbogdan: Ştiu, mă bucur că ţi-a plăcut şi ţie, un loc cu adevărat memorabil Lindosul ăsta!
LA REVIEW Lindos, frumuseţea cicladică din Rhodos - scris de în rubrica Descoperă Lindos
irinad, 27.02.19 21:42»@webmasterX: Mulţumesc!
LA REVIEW Lindos, frumuseţea cicladică din Rhodos - scris de în rubrica Descoperă Lindos
irinad, 26.02.19 20:01»@maryka: Mi-a plăcut masa voastră de Dragobete şi cred că ştiu şi restaurantul, fiindcă aşa de tare ne-a plăcut la Braşov, că ne-am întors în ianuarie, în weekendul ce a urmat Micii Uniri. Atunci, am cotrobăit mai mult pe străduţele din centrul vechi, cele perpendiculare pe strada Republicii şi am dat de toate localurile pe care le-ai menţionat şi tu în articolul tău.

De mâncat, am făcut-o tot la restaurantul hotelului în care am stat în octombrie anul trecut şi ianuarie anul acesta.

Toate cele bune, o seară liniştită!

LA REVIEW Bun gust italian la Trattorian Artisan Foods! - scris de în rubrica Unde mâncăm în Brașov și împrejurimi
irinad, 24.02.19 14:02»@Aurici: Nu aveam cum să nu scriu câteva cuvinte atunci când vine vorba despre Cappadocia, care, într-adevăr şi pentru mine, nu numai pentru prietenul fiicei tale, a fost o reală aventură. Aventura vieţii mele, aşa cum mi s-a părut atunci, dar chiar şi acum îmi pare la fel.

Este de luat în seamă şi varianta drumului cu maşina până acolo, mai ales că prin Turcia este o plăcere să călătoreşti cu maşina. Sper să mai ajung şi eu vreodată pe-acolo fiindcă mi-a plăcut tare mult, după cum sper să mai zbor cu balonul, "cireaşa de pe tortul" Cappadociei.

Felicitări pentru vacanţă şi articol!

LA REVIEW Cu mașina spre Cappadocia. Și cu gândul la zborul cu balonul - scris de în rubrica Descoperă Cappadocia, o zonă magică
irinad, 24.02.19 11:36»@crismis: Văzusem articolul de ieri, am citit, mi-am amintit cu plăcere de Catania şi multele sale mâncătorii, aşa cum bine le zici.

În Catania cel mai tare m-a uimit cum pe lângă vestita piaţă de peşte sau chiar în cadrul ei, seara, după ce se spăla şi se curăţa bine pe jos, se amenajau terase care păreau elegante, iar turiştii le ocupau fără reţinere. Doar mirosul de peşte nu dispărea definitiv, dar făcea parte din farmecul locului, nimeni nu părea deranjat de un pic de "damf" de mare.

Felicitări pentru articol, mă bucur că m-ai reintrodus în atmosfera Cataniei!

LA REVIEW La plimbare prin Catania cu pachețelul după noi - scris de în rubrica Unde mâncăm în Catania?
irinad, 21.02.19 19:19»@anemarie29:Buna seara,

Încerc să vă răspund punctual:

-după părerea mea, dacă dedicați câte o zi fiecărei insule, aveți timp şi de plajă şi baie în acea insulă, altfel nu prea cred fiindcă sunt obiective de vizitat în fiecare dintre ele şi este cam greu să cuprindeti multe activităti;

-n-am avut în niciun moment vreun sentiment de nesiguranță în Istanbul şi nici în altă parte din Turcia în vacanțele mele de anul trecut (Marmaris, Datça, Edirne);

-preturile au fost din ce în ce mai convenabile pentru noi datorită devalorizarii accentuate a lirei turceşti. Totuşi pe final de 2018, lira s-a mai apreciat, dar nu de speriat, aşa încât prețurile sunt încă bune pentru noi. Cât despre aur, nu ştiu să vă spun niciun preț, fiindcă nu m-a interesat niciodată acest aspect, bazarul fiind pentru mine cvasinecunoscut.

LA REVIEW Heybeliada, a doua „insulă princiară” din Marea Marmara - scris de în rubrica O zi în Insulele prinților - Buyukada, Heybeliada etc
irinad, 18.02.19 20:16»@Aurici: Mulţumesc de vizită, te aşteptam fiindcă ştiam că ţi-a plăcut în Paphos şi văzuseşi în vacanţa ta toate cele despre care am scris în articolul meu. La plaja aceea de care zici tu nu am ajuns, dar ne-am descurcat foarte bine în zona Alykes, strecurându-ne uşor în mare într-o zonă în care găsiserăm nisip pe fund. Bălăceala a fost aşa de "botez" căci apa strângea binişor, deşi afară era soare care ne-a produs oareşce arsuri. În aprilie, apa încă nu se încălzise suficient.

Într-adevăr, Paphosul are cu ce se mândri, întreg "oraşul de jos" şi Mormintele Regilor sunt înscrise în patrimoniul UNESCO, iar de plictiseală nici nu poate fi vorba. Mă gândesc că nu degeaba a fost ales drept capitală culturală europeană în 2017.

Sincer, nu exclud nicidecum o altă vizită în Paphos fiindcă în munţii Troodos şi în Kouklia tot nu am ajuns. Şi-apoi, acum există zbor direct care facilitează mult toate acestea.

Seară minunată şi scuze pentru întârziere!

LA REVIEW Paphos, la a doua vizită, o incursiune mai amplă spre inima orașului - scris de în rubrica Descoperă zona Paphos
irinad, 17.02.19 19:44»@krisstinna: Da, am început să râd şi eu instantaneu la ideea să mergi în Paphos şi să faci plajă şi baie în mare la Ayia Napa.

Cred că şi Coral Bay care e la numai 6 km nord de Paphos ar fi fost o soluţie bună pentru bălăceală dacă tot îşi doreşte neapărat să meargă numai la plajă. În plus, a devenit o ministaţiune destul de căutată.

În ultima vreme, am tot auzit şi în cercul meu de cunoştinţe şi nu numai că se vânează biletele ieftine de avion în anumite destinaţii (ceea ce mi se pare chiar lăudabil până la un punct), însă cei pe care-i ştiu eu n-ar pleca într-un anume loc fără o documentare prealabilă.

Pe de altă parte, Paphosul nu mi se pare deloc plictisitor, are ce să ofere şi celor ce nu iubesc bolovanii antici, are o viaţă de noapte trepidantă, taverne şi restaurante atât pe faleză, cât şi la a doua sau a treia stradă (mult mai bune decât cele de pe faleză), are chiar şi Grădină Zoologică .

Mulţumesc pentru ecou, mă bucur că ţi-am adus aminte de Paphos şi de faleza sa minunată!

LA REVIEW Paphos, la a doua vizită, o incursiune mai amplă spre inima orașului - scris de în rubrica Descoperă zona Paphos
irinad, 17.02.19 16:49»@maryka: Paphos este un orăşel în care ai ce să vezi şi ce să faci. Nici împrejurimile sale nu sunt mai prejos, aşa că cine alege să meargă în Paphos nu se va plictisi. Nu e nici scump, iar vremea ţine, de regulă, cu turiştii.

Intenţionasem să scriu acest articol mai demult, poate după ce ne-am întors ar fi fost cel mai bine, dar m-am luat cu alte subiecte legate de Paphos şi abia acum am reuşit să "construiesc" ceva. Asta în contextul în care un prieten bun m-a întrebat cu ceva timp în urmă de Paphos şi mi-am amintit pas cu pas ce am făcut pe acolo.

Mulţumesc frumos de vizită, ecou, aprecieri!

La fel, şi ţie, o după-amiază şi o seară minunate!

LA REVIEW Paphos, la a doua vizită, o incursiune mai amplă spre inima orașului - scris de în rubrica Descoperă zona Paphos
irinad, 17.02.19 10:53»@webmasterX: Mulţumesc!
LA REVIEW Paphos, la a doua vizită, o incursiune mai amplă spre inima orașului - scris de în rubrica Descoperă zona Paphos
irinad, 14.02.19 19:04»@maryka: M-am nimerit la SB, dar oricum nu puteam să nu scriu câteva cuvinte, mai ales că nu pot lipsi de la articolele tale pe de-o parte, şi pe de alta, mi-ai făcut o poftă de mâncăruri greceşti... din care în curând sper să mă înfrupt şi eu. Îmi plouă în gură, nu altceva!

Îmi place cum ai conceput acest articol despre tavernele unde aţi luat masa în Kos Town, mă bate gândul să procedez şi eu la fel cu cele pe care le-am încercat în Rhodos Town, atunci când le-o veni rândul.

Până una, alta, mai merg încă o dată la poze, să le şi votez, că la prima privire, m-ai dat gata cu ele.

Seară frumoasă!

LA REVIEW De-ale mâncării... prin Kos Town! - scris de în rubrica Unde mâncăm în Kos Town?
pagină generată în 0.0656468868256 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test