Ecouri publicate pe sait - de irinad

Pagina 1 [din 111]
[ 2213 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 107 . 108 . 109 . 110 . 111
[16.08.18 19:53] - irinad

@maryka: Plimbările tale sunt o adevărată delectare pentru mine, visez la Grecia cu ochii deschişi şi mintea îmi zboară tot la o insulă!

Ştiam povestea cu poeta antică Sappho, de fapt cred că o ştie toată lumea, după cum denumirea unei femei ce nutreşte sentimente de dragoste faţă de altă femeie provine de la numele insulei. Sunt sigură că localnicilor nu le convine chestia cu Festivalul Femeilor, mai ales că grecii sunt recunoscuţi pentru faptul că sunt ortodocşi până în măduva oaselor.

Altfel, şi această parte din Lesbos vizitată şi povestită de tine, în stilul tău inconfundabil, merită toată atenţia!

O seară frumoasă îţi doresc!

[16.08.18 18:46] - irinad

@sunflower: Oho, din nou un minunat proiect de vacanţă la orizont! :p

Şi eu vă urez să aveţi o vacanţă frumoasă, aşa cum vi-o doriţi!

[16.08.18 16:56] - irinad

Felicitări pentru minunata vacanță pe care ați avut-o şi, desigur, pentru organizarea şi planificarea acesteia!

Sunt în asentimentul tău in ceea ce priveşte Glifa, aşa am perceput-o şi eu anul trecut când doar am tranzitat-o luând ferry spre Evia. Rămânându-ne vreo jumătate de oră până la plecarea ferry, ne-am plimbat şi noi un pic prin port şi pe plajă.

Țin minte că, înainte de a ajunge in Glifa, am trecut şi printr-o altă mică localitate, Achilleio, care mi-a plăcut la fel de mult.

Acesta este şi genul nostru de vacanță, combinația între mare, soare, ruine antice, trândăveală la plajă, locuri noi şi oameni noi.

Cu acest articol, mi-ai sădit în suflet un dor nebun de Elada.

Toate cele bune!

[16.08.18 08:03] - irinad

@wolf2001: Eu pot să-ţi spun cum ştiu că era până în 2016 inclusiv, anul trecut, deşi am vrut să rezerv nopţile intermediare la Lilalo, nu l-am găsit disponibil nici la fine de august, nici în prima decadă de septembrie.

Plaja nu este chiar aproape, la vreo 200 m, poate mai bine, dar este lată, nu aglomerată, din nisip bun, dotată cu duşuri, cabine de schimb, are Blue Flag. Într-adevăr, beach-barul Cocus, situat cumva în dreptul hotelului (peste un câmp), este chiar al hotelului şi punea la dispoziţia clienţilor hotelului şezlonguri "gratuit", în schimbul unei consumaţii minime: un frappe, o bere.

Mi-am permis să răspund fiindcă am stat de câteva ori la Lilalo, dar dacă sunt noutăţi legate de acesta de care nu am habar, poate vor interveni cei ce au stat acolo de curând.

Toate cele bune!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Cazare hotel Lilalo Studios, AUTOR: irinad din DESTINATIA: Lilalo Studios, PARALIA KATERINI
[14.08.18 18:54] - irinad

@Yolanda: Ştiu, ţi-am citit articolul, aţi fost foarte inspiraţi că aţi luat două porţii de meze, şi nu patru, cum am făcut noi, cred că şi noi ne-am fi descurcat mult mai bine cu două, dar asta a fost... După cum zici, este interesant şi mixul acesta de meze, dar şi ce aţi mâncat voi mi se pare foarte bun, eu din acela aş fi luat, dar am ales calea de mijloc fiindcă peştele nu era pe placul tuturor companionilor.

Mulţumesc de vizită, scuze pentru răspunsul întârziat, înainte de o zi liberă, totul se precipită la serviciu!

[14.08.18 07:47] - irinad

@maryka: Nici această plimbare nu iese din "tiparul" excursiilor voastre, care, fie vorba între noi, seamănă foarte bine cu ceea ce ne place şi nouă. La Plomari, soţul meu, căruia ouzo îi place mult, cred ar fi vrut să ajungă mult mai repede, mai ales că renumele oraşului de a fi unul dintre cei mai buni producători din domeniu este bine cunoscut.

Te voi "urmări" cu interes şi plăcere şi în celelalte plimbări, sunt sigură că ne vei arăta din nou lucruri şi locuri care merită şi ne vei povesti la fel de frumos despre ele!

O zi minunată să ai!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Hoinărind prin insula Lesvos, partea a III-a, sudul insulei, AUTOR: irinad din DESTINATIA: Descoperă insula Lesvos, NORD-EGEENE, alte insule
[12.08.18 18:21] - irinad

@maryka: Bine ai zis, după salatele de început şi fructele de mare, doar am privit la felurile de mâncare aduse şi uneori am mai ciugulit din curiozitate şi ca să nu creadă gazdele că nu erau gustoase. În timp ce, la viaţa noastră de turişti, prin insulele greceşti am mai întâlnit situaţii la taverne când porţiile erau mai mici decât ne aşteptaserăm sau nota de plată mai umflată cu alte "adaosuri" faţă de ceea ce calculaserăm, meze este o reală risipă de mâncare în opinia mea şi relativ ieftină la ceea ce oferă. Singura problemă e că este greu "de dovedit", mai ales pentru cei ce nu sunt obişnuiţi cu mesele îmbelşugate. Însă, cum întotdeauna ne-a plăcut să încercăm la masă din tradiţia locurilor prin care am trecut, de data aceasta am văzut ce înseamnă meze cipriot.

Mulţumesc că ai trecut pe la mine, întotdeauna este o plăcere pentru mine să "vorbesc" cu tine!

O seară frumoasă!

[11.08.18 22:25] - irinad

@krisstinna: Mulţumesc, îţi cunosc sentimentele pentru Cipru, ştiu că acesta-i cel mai aproape de inima ta, aşa că şi mâncărurile cipriote cred că sunt pe gustul tău, desigur nu-i obligatoriu să fie cuprinse într-un meze, pot fi şi separate.

Cu calamarii m-ai "lovit" unde mă doare şi pe mine cel mai tare, dar sper să am parte de ei într-un viitor nu prea îndepărtat. Şi mie mi-e dor de un Keo, soţului meu, cred că de mai multe, chiar!

Seară frumoasă în continuare!

[11.08.18 19:35] - irinad

@Carmen Ion: Aşa a fost, Carmen, o masă memorabilă de care ne-am bucurat să avem parte! În afara mesei propriu-zise, socializarea a fost foarte importantă!

[11.08.18 19:32] - irinad

@doinafil: Da, o întrebare bună mi-aţi pus la finalul ecoului dvs. ! Cred că dacă aş fi într-un anume mediu şi s-ar comanda meze la masă, nu m-aş da înapoi, dar acum aş şti la ce să mă aştept şi ce să mănânc, dar mai ales doar aş ciuguli din toate, în niciun caz nu m-aş mai sătura din aperitive şi felul următor. Nefiind din fire prea mâncăcioşi, nici acolo n-am mâncat prea mult cantitativ per total, de aceea am primit la pachet destul. Noi am vrut să mâncăm chiar la prânz meze fiindcă am ajuns destul de devreme în Paphos având zborul dimineaţa, dar ni s-a spus că meze se consumă seara, unele taverne nefiind deschise decât seara.

După ce am ajuns înapoi la hotel, am mai luat ceva medicamente de digestie şi am adormit mai greu, ce-i drept, dar măcar am aflat ce înseamnă meze. Nu mi-a părut rău nicio clipă de faptul că am ales meze, chiar dacă am avut un oarecare disconfort digestiv, ne-am simţit bine la Georgia, iar pentru asta îi rămânem recunoscători patronului, un om deosebit!

O seară frumoasă!

[11.08.18 16:52] - irinad

@DOINITA: Mulţumesc frumos de aprecieri, ştiam că îţi plac mâncărurile greceşti şi cipriote şi mă bucur mult că şi povestea mea despre "meze" nu te-a lăsat indiferentă!

Ştiu că e cam târziu scris acest articol, la vremea respectivă am intenţionat să scriu, dar m-am luat cu multe altele, iar întâmplarea a făcut ca cineva drag să mă întrebe zilele trecute despre mâncarea din Cipru şi mi-am amintit imediat de ospăţul de care am avut parte în Paphos.

Sper, totuşi, să fie de folos celor care consultă saitul şi vor să afle unde ar putea mânca în Paphos şi câte ceva despre preparatele cipriote.

Te îmbrăţişez cu mult drag!:*

[07.08.18 13:47] - irinad

@kov: Cea mai apropiată plajă față de port mi s-a părut a fi cea de la A gios Nikolaou situată la vreo 1,5 km nord de stațiune, la care noi am fost cu auto propriu.

De fapt, peste tot am fost cu maşina, dar vă puteți interesa in port sau la biroul de informații turistice despre transportul public local.

[06.08.18 13:39] - irinad

@tata123: Mulțumesc şi eu de ecou şi aprecieri.

Aşa este, nu era cum să nu-ți placă drumul şi satul actual, Behramkale, cu toată porțiunea lui în care comercianții îşi fac treaba.

De, săpăturile erau în toi şi acum şi ar mai fi destul de excavat. În zona necropolelor erau echipe întregi de muncitori, de aceea au limitat accesul doar la acropolis.

Portul este o bijuterie cu care mă bucur că am făcut cunoştință. Sper să revenim!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Anticul Assos, actualul Behramkale, AUTOR: irinad din DESTINATIA: La pas prin Assos şi împrejurimi, ASSOS [BEHRAM]
[06.08.18 13:20] - irinad

@krisstinna: Multumesc de vizită si lectură.

Păi, înseamnă că procedăm exact invers: noi am inceput cu muzeele naturale si ne-am axat de ani buni pe bolovani.

Pietrele spun multe poveşti despre locurile în care se află, de cele mai multe ori ne stârnesc imaginația şi ne fac să exersăm închipuindu-ne cum arăta lumea pe-atunci.

Te pup, o zi frumoasă!:*

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Anticul Assos, actualul Behramkale, AUTOR: irinad din DESTINATIA: La pas prin Assos şi împrejurimi, ASSOS [BEHRAM]
[06.08.18 11:53] - irinad

@lili. s: Nu pot să recomand decât hotelul Koral la care am stat anul trecut, de Paşti. Il recomand pentru că atunci a fost bine, in condițiile date in acel context, însă nu ştiu cum este acum, dacă s-ar încadra cerințelor voastre.

Îți sugerez sa lansezi pe sait un CMR pe această temă şi vei primi cele mai bune sfaturi de la cunoscători, tu putând astfel să iei o hotarâre.

[06.08.18 11:40] - irinad

@webmaster: Mulțumesc, mă onorează ca-ntotdeauna!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Anticul Assos, actualul Behramkale, AUTOR: irinad din DESTINATIA: La pas prin Assos şi împrejurimi, ASSOS [BEHRAM]
[06.08.18 06:52] - irinad

@mishu: Mulţumesc mult, ce să fac, îmi plac bolovanii antici şi pace! Mă bucur că ai trecut pe la mine!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Anticul Assos, actualul Behramkale, AUTOR: irinad din DESTINATIA: La pas prin Assos şi împrejurimi, ASSOS [BEHRAM]
[06.08.18 06:47] - irinad

@Sakiz*: Mulţumesc frumos, bănuiam eu că-ţi va plăcea Assos-ul!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Anticul Assos, actualul Behramkale, AUTOR: irinad din DESTINATIA: La pas prin Assos şi împrejurimi, ASSOS [BEHRAM]
[05.08.18 19:23] - irinad

@crismis: Uau, ce plimbări frumoase în ambele zile!

Am regăsit în ambele excursii locuri pe care le-am văzut şi noi, dar şi unele în care nu am călcat. Ar putea fi motiv pentru o recidivă în Cipru, tot cu cartier general în Paphos, că de-acum ştim cum stă treaba! :) Poate vă urmăm exemplul, ne luăm inima în dinţi şi închiriem maşină dacă şoferul va dori să conducă pe partea cealaltă.

Lăsând gluma la o parte, în Cipru constat că, deşi am văzut câte ceva, ar mai fi multe de vizitat, ca să nu mai vorbesc de Ciprul de Nord unde cred că e mai bine de mers separat.

Mă bucur că v-a plăcut la Kourion, noi am fost fascinaţi de-a binelea. Şi am ajuns destul de greu acolo.

Aştept în continuare poveşti, mai vreau!

[pg. 1 / 111]: ecourile 1-20 din total 2213
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 108 . 109 . 110 . 111
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.198732852936 sec /