Ecouri publicate pe sait - de irinad

Pagina 1 [din 117]
[ 2327 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 113 . 114 . 115 . 116 . 117
[16.10.18 21:43] - irinad

@maryka: Şi eu mă bucur că trezesc amintiri care de care mai frumoase şi mai plăcute despre sătucul ce era odată cea mai mândră localitate din Thassos.

Ideal ar fi ca Theologos să nu se modernizeze foarte mult, dar, în timp, e posibil să se mai schimbe. Totul este ca monumentele să rămână într-o stare bună pentru a se bucura cât mai mulţi oameni de originalitatea locului.

Deşi am fost a doua oară, am mai avea atâtea de văzut, dar ăsta e un bun motiv pentru a reveni şi altă dată în insulă.

Mulţumesc pentru aprecieri, vizită, ecou!

[16.10.18 20:19] - irinad

@Yersinia pestis: Veliko Târnovo este oraşul pe care-l iubesc de câţiva ani. De vreo trei ani de când l-am cunoscut, l-am tot vizitat cu diverse ocazii şi minivacanţe, e drept că am scris destul despre el, dar nu mă satur să citesc şi impresiile altora. Cel mai recent, am trecut chiar prin mijlocul său în timp ce ne îndreptam spre Thassos acum o lună.

L-am văzut şi iarna, chiar pe ninsoare zdravănă şi ger crunt, şi vara pe soare strălucitor, dar pe ploaie nu prea ştiam cum arată. Acum am aflat, chiar şi aşa mie tot îmi place.

Stau cu ochii pe tine să văd pe unde te-ai mai plimbat şi ce ai mai vizitat în oraş sau împrejurimi!

[16.10.18 19:25] - irinad

@DOINITA: Ştii, îmi pare atât de bine că prin acest articol te-am adus şi pe tine din nou în Theologos: pe străduţe, la magazine, la taverne! E atât de plăcut să constat că atâţia useri AuFostAcolo şi au descoperit, ca şi mine, un sat tradiţional, plin de farmec rural.

Nu e un loc superspectaculos, însă orice turist îşi poate rupe câteva ore de plajă în favoarea acestui sat cu multă istorie în spate, merită să fie luat un pic la pas.

Mulţumesc mult pentru vorbele tale frumoase, pentru vizită, ecou!

[16.10.18 19:16] - irinad

@webmaster: Mulţumesc frumos, mă-nclin!

[16.10.18 18:27] - irinad

@maryka: Un sat cu adevărat memorabil în ceea ce priveşte frumuseţea şi autenticitatea grecească. Este emblematic, din câte înţeleg, nu numai pentru insula Kos, ci chiar pentru Grecia, în general. Casele cu ferestre albastre sunt simbolul ţării, ce să mai vorbim de terasele pline de culori şi florile de bougainvillea.

Îmi plac plimbările cu tine, ştiu că ne duci în locuri pline de farmec.

Felicitări pentru articol, aştept următoarea destinaţie!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Cel mai frumos și romantic loc din insula Kos, satul Zia!, AUTOR: irinad din DESTINATIA: Descoperind insula Kos, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[16.10.18 18:18] - irinad

@ANILU: Mă bucur că te-am readus pe uliţele din Theologos, şi nouă ne-a plăcut să ne "pierdem" pe străduţe cu toate că era ora siestei şi nu prea era nimeni pe drum. Am mai fi avut nevoie de îndrumări pe care le-am fi obţinut întrebând localnicii, dar n-am avut pe cine. Nici la Podul de Piatră nu ajungeam dacă nu ne întâlneam cu perechea de cehi care nu prea îndrăzneau s-o ia pe o alee îngustă să iasă în Poteca Pietruită. Practic, ne invitaseră să-i însoţim şi aşa am aflat de pod.

Părerile de rău în ceea ce priveşte masa la una dintre tavernele faimoase ale satului, nu se pot îndrepta decât mergând din nou acolo, într-o zi, pentru revanşă :)

Mulţumesc pentru ecou, vizită, comentariu!

[16.10.18 18:09] - irinad

@Carmen Ion: Da, Carmen, aşa mis-a părut şi mie, poate pentru că a fost prima dată când am călcat în Theologos, poate ştiind că e fosta capitală a insulei, cert este că mi-a plăcut sătucul. Nu pot să spun că m-a dat pe spate, dar are un loc meritoriu între cele din Thassos.

Cât priveşte ceea ce am fi putut mânca acolo, şi acum îmi pare rău că am venit în Theologos după ce luaserăm prânzul în Limenaria. Dar, cine ştie, cu proxima ocazie în insulă nu vom mai rata un festin cu miel/ied.

Mulţumesc frumos pentru vizită!

[16.10.18 13:29] - irinad

@istratescu: Mulțumesc frumos pentru aprecieri! În general, toate tavernele din Theologos pregătesc pentru clienții lor "animale" la cuptor, din ce am văzut. Dar, eu m-am referit la taverna Stelios, după cum se vede şi în P20, tocmai venise un bucătar să ungă mieii/iezii dinăuntru cu baiț.

Toate cele bune!

[15.10.18 21:25] - irinad

@Yolanda: Mii de scuze, sper să nu te superi prea tare că nu ţi-am răspuns, dar nu am văzut emailul prin care eram anunţată de ecoul tău. L-am văzut abia acum când făceam "curăţenie". După greşeala asta cam greu pardonabilă, ţin să-ţi spun că insula Thassos merită din plin văzută, fiindcă are cam tot ce vrei să ai în vacanţă: mare, munte, peisaje frumoase, vegetaţie bogată, păduri de pini, izvoare cu apă rece.

Este una dintre cele mai iubite insule de către români şi pe bună dreptate! De aceea, grosul turiştilor vine din România. Singură îţi vei da seama dacă ţi se potriveşte sau nu, ar merita să încerci o dată să vezi cum e, măcar într-o minivacanţă.

Mulţumesc mult pentru ecou, gândurile bune!

[14.10.18 10:03] - irinad

@maryka: Nu puteam să cred că insula Pserimos este mai mică decât insula Halki, cea pe care am vizitat-o şi noi din Rhodos, dar m-am convins că aşa este, Dodecanezele mici sunt multe şi... mărunte!

Frumuşică insulă, cu un şarm aparte şi mai ales cu mult nisip fin. Cert este că toate aceste Dodecaneze mici te invită să le vizitezi, parcă sunt nişte bijuterii care aşteaptă să fie descoperite rând pe rând de turişti.

Felicitări pentru croazieră şi articol!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Pserimos, insula nisipului, AUTOR: irinad din DESTINATIA: Excursii opționale prin/din Kos, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[12.10.18 21:51] - irinad

@maryka: Un articol frumos strecurat printre altele cel puţin la fel de frumoase despre Elada, specialitatea ta! M-am bucurat să citesc un review despre un oraş pe care l-am cunoscut exclusiv prin intermediul tău. Felicitări!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Toamnă frumoasă la Bârlad!, AUTOR: irinad din DESTINATIA: Descoperă Bârlad, BÂRLAD [VS]
[12.10.18 20:17] - irinad

@flaviana77: Mulţumesc frumos pentru aprecieri, scuzele mele pentru acest răspuns întârziat, dar nu am putut interveni mai devreme.

Vei ajunge în Grecia, ştiu că-ţi doreşti, şi ţi se va îndeplini, vei vedea.

AFA, pentru mulţi dintre noi, reprezintă modul virtual de a călători şi de a vedea lumea alături de prieteni dragi, şi mie îmi place să citesc şi să însoţesc autorii prin locuri multe din lumea asta, mai ales unde nu cred că voi ajunge vreodată.

Din păcate, ştii că în Thassos viespile sunt nelipsite, dar trebuie să faci un efort ca să nu-ţi strice vacanţa. Nu trebuie băgate în seamă, trebuie ignorate, nu trebuie să faci gesturi bruşte în preajma lor.

Asta este şi părerea mea, Golden Beach este cea mai mare şi cea mai frumoasă plajă din insulă. Cu siguranţă eu voi mai reveni în Thassos, nu acum, dar peste ceva vreme, negreşit!

[12.10.18 20:07] - irinad

@ANILU: În fine, am ajuns acasă şi pot să-ţi răspund că, exact ca şi tine, şi eu am perceput mereu Chrysi Ammodia ca pe un locşor minunat de relaxare! De aceea am şi revenit aici, nemaipunând la socoteală că Golden Beach rămâne plaja mea favorită. Cred că era minunat să te plimbi dimineaţa pe plajă, am "gustat" şi eu chestia asta doar în ultima zi.

Da, cazarea noastră era mai cocoţată, am ştiut din start, dar nouă ne place să ne căţărăm, ştii doar! În plus, de când am văzut ce privelişte oferă, am zis că gata, asta e, aici e de noi!

Mulţumesc mult pentru ecou, scuze pentru întârziere, dar am avut o zi foarte plină!

[11.10.18 22:55] - irinad

@maryka: Priveliştea a fost punctul forte al cazării, în rest aceasta a fost a fost tipic grecească, aşa cum bine s-a mai spus. Mi-a plăcut că totul era funcţional, neuzat, întreţinut, curat. Proprietarul îşi dădea interesul în această privinţă.

Până la anul, cam asta voi face şi eu, voi mai scrie despre Grecia, voi citi despre Grecia, voi fi cu gândul la Grecia, fiindcă nu este prea curând în program o vizită acolo şi aşa ne mai trece dorul!

Mulţumesc, mă bucur că ţi-a plăcut şi ţie! :*

[11.10.18 22:27] - irinad

@krisstinna: Da, preţul a fost corelat cu perioada din a doua jumătate a lunii septembrie. Am apreciat mult curăţenia, decenţa, simplitatea şi, în special, priveliştea care ne atrăgea ca un magnet în balcon.

Viespile ne-au deranjat, cel puţin, la început erau tare enervante. Apoi, am început să ne "împrietenim" cu ele şi să ne ferim de ele. Acum trei ani, în Peloponez, eu am avut o experienţă tare neplăcută când m-a înţepat o viespe. Am suferit câteva zile, până să-mi treacă. De atunci, am devenit un pic mai înţeleaptă şi mă protejez mai bine, nu-mi mai este frică şi am învăţat să le evit. Însă nu pot să spun că mă deranjează într-atât încât să-mi strice vacanţa.

Mulţumesc de vizită, ecou şi comentarii!:*

[11.10.18 22:05] - irinad

@DOINITA: Da, recunosc, iubesc Grecia, de fapt am spus-o mereu aşa cum m-am priceput eu mai bine. Ştiu că nici tu nu eşti prea departe de astfel de sentimente faţă de această ţară.

Sincer, nici nu mă întorc bine de acolo, că îmi doresc să fiu iar pe un alt tărâm grecesc sau să mă întorc acolo unde mi-a plăcut mult. Vacanţele în ţinuturile elene au fost frumoase în toate anotimpurile în care am fost. Dar, în septembrie, parcă e cel mai bine, nu mai este aşa cald, apa mării e minunată, apusurile aşijderea, chiar dacă se înserează mai repede.

Mulţumesc frumos pentru ecoul tău care m-a atins la coarda sensibilă, mulţumesc pentru vizită, aprecieri! :*

[11.10.18 20:47] - irinad

@webmaster: Mulțumesc!

[11.10.18 20:13] - irinad

@webmasterX: Da, este corect! Mulţumesc pentru ataşarea videoclipului!

[10.10.18 07:52] - irinad

@maryka: Foarte frumoasă croaziera, deloc scumpă. Noi, din Rhodos, am dat 50 euro (amândoi) pentru o croazieră doar într-o singură insulă şi fără masă inclusă.

Kalymnos este, într-adevăr, o insulă care merită vizitată, chiar dacă e micuţă, e plină de farmec. Se pare că aceste Dodecaneze mici au un şarm aparte, fiecare are castelul său (în ruine sau nu) ridicat de Ioaniţi, fiecare are capitala ca o mică bijuterie cu case neoclasice.

Aştept continuarea să văd şi cealaltă insulă vizitată, că am înţeles că a treia, Plati, a fost sărită din program din cauza mării agitate.

Felicitări pentru excursie şi articol! :*

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Splendoare în Kalymnos, AUTOR: irinad din DESTINATIA: Excursii opționale prin/din Kos, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[09.10.18 08:28] - irinad

@Yolanda: Din fericire, insula Rhodos are plaje fel de fel: de nisip fin, de nisip cu pietriş, de pietricele/pietre, mixte. Chiar şi capitala dispune de plaje diferite, la mări... diferite. Ai de unde alege, doar să fii hotărâtă în privinţa a ceea ce vrei să ai aproape de cazare. Apoi pentru o imagine de ansamblu, trebuie vizitată insula în întregime dacă se poate, dacă nu, măcar pe bucăţele.

Mulţumesc pentru vizită, ecou şi comentariu, sunt sigură că în urma articolelor despre Rhodos vei opta pentru ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine.

O zi frumoasă!

[pg. 1 / 117]: ecourile 1-20 din total 2327
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 114 . 115 . 116 . 117
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.183976888657 sec /