Ecouri — scrise de VAS;

VAS, 13.05.19 13:46»@Lutyk: da, este adrevarat, dar, vărul google, nu vă spune că drumul ales de dvs. prin Republica Moldova este un dezastru pentru mașină, Nu? .
LA REVIEW Prima data in Republica Moldova - Sarbatori Pascale 2017 - scris de în rubrica Descoperă Chișinău și împrejurimile
VAS, 13.05.19 13:32»@Lutyk: Buna ziua! Daca aveti cazare la Galati puteti trece pe la Giurgiulesti, de ce sa ocolesti pe la Oancea.

Dar drumul pana la Chisinau din cele doua puncte vamale enumerate mai sus este foarte rau pe teritoriul Republicii Moldova, de aceea recomand vama de la Albita si apoi mergi pe magistrala 98 de km pana in Chisinau

LA REVIEW Prima data in Republica Moldova - Sarbatori Pascale 2017 - scris de în rubrica Descoperă Chișinău și împrejurimile
VAS, 12.07.17 23:39»@elviramvio:

Kardzhali –Plazishte-Dezhebel-Rozoche-Benkovskl-Dobromitrisi-Preseka-Zlatograd-Vama-Kato Thermes-Meses Thermes-Dzhamia-Tachydromeio-Echinou (aceasta este partea musulmana a Greciei-foarte frumoasa) -Xanthi-taxa 2.4euro-A2 Egnatia Odos.

B. Autostrada A1 (Burgas-Sofia) -iesire Plovdiv –apoi spre Pazardzhik-B4 Varvara-Velingrad-Yakoruda-Banya-Eleshnitsa-cobori mai jos de Dobrinishte-Goste Delchev-Hadzhidimovo-vama Pasul Illinden -Exochi-Chrisokefalos-KatoNavrokopi-Granitis-Drama-Kavala-A2 Egnatia Odos

C. Giurgiu-Ruse-Byala-Veliko Tarnovo-Gabrovo (pasul Shipka-1185m) -Kazanlak (VALEA REGILOR TRACI - Valea tradafirilor (festival -Mai –Iunie) -Stara Zagora-Dimitrovgrad-Haskovo-Kardzhali-Makaza

D. Giurgiu-Ruse-Byala-Veliko Tarnovo-Kilifarevo (Pasul Republikata-700m) -Gurkovo-Nikolaevo-Nova Zagora-A1 (Burgas Sofia) -E85-Badeshte-OnahYastrebovo-Sredec-Trakia-ByalIzvor-Radievo-Dimitrovgrad (atentie la Politie sta la benzinarie) -Haskovo- (iesirea spre Kardzhali –indicator Border Makaza) -Konush (castraveti) -Kozlec-Chenoochene-Zheleznik-Karzdhali

E. Giurgiu-Ruse-Byala-Pliven- Sofia-Pernik-Blagoevgrad-Sandanski (OMV) -Kulata-Serres-Thessaloniki-A1 Atena

Obiective turistice vizitate:

1. Veliko Tarnovo – pe strada Rakovski nr. 11 se afla o cofetarie cu orice desert iti trece prin minte, se numeste Stratilat; Fortăreața Țareveț si Trapezitsa; Biserica celor Patruzeci de Sfinţi Martiri Mucenici – este o parcare asigurata video si pazita fara taxa; biserica Sf. Dimitrie; - cu 8 km înainte de Veliko Târnovo, în dreptul localităţii Samovodene trebuie urmat indicatorul la dreapta, apoi către Hotnitsa, satul aflat în vecinătatea cascadei se mai parcurg cam 8 km, panourile cu Vodopad (Водопад) şi Ekopateka (Екопътека) de lângă cârciuma satului spre cascada Kaya Bunar si canion; la 7-8 km de la ieşirea din Veliko -Mânăstirea Preobrajenie (Schimbarea la Faţă) - Ceea ce face celebră această mănăstire este o bucată din fresca exterioară, atribuită tot lui Ficeto, aşa-numita „Roată a Vieţii”, care reprezintă, în două cercuri concentrice, o paralelă foarte sugestivă între viaţa omului şi scurgerea celor 4 anotimpuri. Mai este o alta manastire de maici, dar trebuie sa te rogi de ele sa deschida poarta se numeste Mânăstirea Sf. Treime; - la 28km nord de centrul orașului Veliko Târnovo se gaseste situl arhelogic Nicopolis ad Istrum – (Ruse-E85-Volovo, trecem și de Byala, Polsko Kosovo, Polski Trambesh, Radanovo, Petko Karavelovo și Kutsina parasesti europeana pe a doua șosea ce se face la dreapta-, dar asfaltul este foarte prost, asa ca se poate si altfel în circa 2,2km să faceți pe prima șosea la dreapta, către satul Nikyup. Intrați în sat și chiar în mijlocul său o să întâlniți un indicator pe care scrie ,,Nicopolis ad Istrum -2km”. Faceți stânga urmând indicatorul, dar nu după 2km ci după 3,1km, trecând pe lângă un lac aflat pe partea dreapta, ajungeți la o bifurcație unde un indicator tot cu ,,Nicopolis ad Istrum ,,vă arată s-o luați la dreapta (în stânga fiind drumul ăla de 2km plin de gropi și cratere ce duce-n E85). În circa 200 de metri ajungeți la poarta rezervației arheologice Nicopolis ad Istrum- 29 de ha. Ar fi să zicem o ocolire de aprox. 3,5km, dar eu zic că se merită.

2. satul Arbanasi aflat la 4-5 km de Veliko Tarnovo, Mănăstirea Sfântul Nicolae, Mănăstirea Născătoarei de Dumnezeu

3. Pasul Shipka-- drum fara parapet foarte serpuit 13 km –aici este un monument de 1000 de trepte, 676 prin padure sau poti sa mergi pe un drum secundar cu masina 1.5 km- peisajul daca nu este ceata merita tot chinul- poti vizita si Biserica Shipka până în 1934 a fost proprietatea statului rus, după care acesta a donat-o Bulgariei.

4. Dolmenul de la satul Hleabovo, regiunea Haskovo

Dollmenii (din bretonă: dol = masă, men = piatră) sunt primii reprezentanţi ai arhitecturii funerare monumentale pe pământurile bulgare. Sunt răspândite, în general, pe teritoriul regiunii Haskovo: în munţii Strandja, Sakar şi Rodopii de Est. Ei stau la baza osuarelor tracice originale de mai târziu, ca acesta de lângă satul Alexandrovo.

Dolmenul de la satul Hleabovo este cel mai impresionant din Bulgaria. Materialele cele mai timpurii, descoperite cu ocazia prospecţiunilor arheologice, datează din epoca fierului timpuriu (aprox. 1050 – 500 ani în. Hr.)

Probabil, dolmenii au fost ridicaţi pentru acei membri ai obştei, care aveau statusul social adecvat. Din păcate, aceste personaje încă nu pot fi scoase din anonimat, cu toată măreţia construcţiilor. Este însă sigur că, posesorul unui astfel de loc de veci, care îi să-i garanteze existenţa netulburată în viaţa de apoi, avea calitatea de domnitor.

Alţi reprezentanţi impresionanţi ai culturii megalitice (din greaca veche: megalos = mare, litos = piatră) în Bulgaria sunt dolmenii din ţinutul Bialata treva, lângă satul Hleabovo, ţinutul Baiamlâka, lângă satul Oriahovo şi lângă satul Plevun, reg. Haskovo.

5. Complexul de cult tracic de lângă satul Anghel Voivoda

Printre multiplele monumente megalitice din preajma oraşului Haskovo, sanctuarul antic de lângă satul Anghel Voivoda ocupă un loc important. Complexul este situat pe un vârf stâncos, cunoscut sub numele de Hisaria. La poalele vârfului se află un enorm bloc de stâncă, pe care este sculptat un cerc regulat, împărţit în patru, având o gaură pentru fixarea unei vergele de lemn sau metal. Această construcţie a servit, probabil, ca ceas solar sau ca dispozitiv pentru observaţii astronomice. Pe vârf se observă urme de perete de cetate, iar pe stânci sunt tăiate peste 50 de nişe de cult. În partea cea mai înaltă a unuia din colţuri, este săpat un cavou de piatră, de forma trapezoidală, la care duc 5 trepte, tăiate în stâncă. La vest de cavou se află un al doilea colţ similar. Acolo, probabil, era altarul. Sub vârf se află tăiat un altar pentru jertfe, de formă trapezoidală, iar la o distanţă de aproximativ 50 metri nord – est de cavou se află un bazin puţin adânc, de formă eliptică. Sub vârf se află o platformă naturală, care a fost utilizată ca sanctuar.

6. Templul nimfelor şi a Afroditei lângă satul Kasnakovo

Templul nimfelor şi a Afroditei este situat într-un ţinut pitoresc din apropierea satului Kasnakovo, la câţiva kilometri de Haskovo. El este templul tracic, cel mai bine conservat din Bulgaria. Este edificat pe ruinele unui centru antic de cult, înfiinţat lângă izvoare minerale carstice, în epoca timpurie de fier. Templul reprezintă un întins complex, care include edificii şi un amfiteatru mare. Conform inscripţiilor conservate, el a fost construit în onoarea nimfelor apelor şi a Afroditei, în sec. II, de veteranul trac din armata romană Titus Flavius şi soţia sa. Complexul include, de asemenea, edificii de cult şi clădiri pentru pelerini. Cele trei izvoare minerale impresionează prin modelarea lor arhitecturală originală, iar apele lor sunt renumite prin puterea lor lecuitoare.

Vacanta placuta!

LA REVIEW Traseu Silistra - Makaza si cateva obiective turistice - scris de în rubrica Drumul spre/dinspre Grecia
VAS, 12.07.17 21:06»@elviramvio: Buna ziua! Nu sunt probleme pe Dunare. Trecerea cu ferryboatul, dar si cu Bacul este ok.

Pentru riverani taxa de masina este 18 lei, iar pentru cei din afara 35 lei.

Luni – Duminică: 04:00 – 23.00

Ferry - 0728.79.326 sau 0734.990.011 - SC COZLOZINCA SRL;

Bac - 0722.287.363. -SC OSTROVIT SRL

Multumesc pentru incurajare!

Am trecut din Bulgaria in Grecia prin toate punctele de trecere vamala fie la dus, fie la intors, singurul pe care nu il cunosc este Svilengrad si peste tot am vizitat pe traseu foarte multe obiective turistice.

Am vrut sa scriu despre acest traseu cu obiectivele turistice aferente pentru ca este cel mai usor pentru cei din zona noastra. Din Calarasi pana in Thassos sunt 570-600 Km.

Daca treci Dunarea la 4, ajungi in jurul orei 11-12 la Karzghali si pana la ora 17. ai timp sa vezi cate ceva, iar la 19 ajungi in Keramoti. Sau poti sa te cazezi in zona 2 seri.

LA REVIEW Traseu Silistra - Makaza si cateva obiective turistice - scris de în rubrica Drumul spre/dinspre Grecia
VAS, 12.07.17 10:01»@viviv: In cei 2000 de euro au fost incluse toate cheltuielile plus suvenirurile familiei.
LA REVIEW Traseu Silistra - Makaza si cateva obiective turistice - scris de în rubrica Drumul spre/dinspre Grecia
pagină generată în 0.0106198787689 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test