Ecouri — scrise de Mihai18; [p.1 /72]

Mihai18, 09.06.19 15:45»Argumente vot rewiev.

Oricare turist la finalul unei excursii poate scrie un rewiev în care scrie ce a vizitat și ce l-a impresionat.

La rândul lor, cititorii după părerea mea, pot fi de două feluri

- cei care nu au vizitat destinația din rewiev și iau ca atare ce s-a scris și postat în fotografii.

- cei care au vizitat aceiași destinație și au abilitatea să aprecieze obiectiv calitatea rewievului, motiv pentru care votul lor are mai multă greutate. Eu fac parte din cea de a doua categorie pentru că am fost de mai multe ori acolo, cu precizarea că regretata @Maria 55 rămâne inegalabilă și ar fi nedrept să nu mai adaug pe userii @Irinad, @Krisstinna, @Micutzu și cer scuze celor pe care nu-i nominalizez dar care au merite mari.

Despre rewiev.

Acesta a fost pentru mine o revedere a unor locuri frumoase. Mi-a plăcut rewievul pentru abilitatea cu care autorul a ales obiectivele vizitate cât și flexibilitate de a alege prompt varianta cea mai convenabilă momentului.

Pentru acest scurte argumente, eu am votat rewievul cu FB și pe autor l-am notat la „Favorite”

LA REVIEW Mini vacanță la Istanbul, a treia zi - scris de în rubrica Descoperă Istanbul - poarta Orientului
Mihai18, 05.06.19 23:18»Vizitarea Mănăstirii Shipka pentru mine este un vis neâmplinit, cu toate că am traversat Bulgaria dus-întors de 12 ori, fie spre însorita Grecie ori spre frumosul Istanbul, atât în zile însorite cât și prin ceață și chiciură pe pomi. Totdeauna Bulgaria pentru mine a fost țară de tranzit și cu ochii pe ceas să mă încadrez în graficul de deplasare.

Așadar rewievul dv. mi-a împlinit în parte dorința mai veche și vă mulțumesc.

Ieșind din Pasul Shipka spre Kazanlac, cupolele aurite ale mănăstirii pot fi văzute numai dacă privești în urmă. În schimb, în sens invers și venind de la Kazanlac, mănăstirea se vede de la 2-3 km. distanță.

Fotografiile care le-ați postat ilustrează un lăcaș de cult mult mai frumos decât bănuiam. Păcat că este într-o zonă izolată.

Câteva detalii

- ieșind din Gabrovo și începând urcușul prin Pasul Shipka, până în vârful său sunt 18 km.

- în vârf este o bifurcație. În dreapta se continuă drumul prin pas iar în stânga este drumul spre Monumentul Eroilor. Pentru detalii, colega noastră @Irinad a scris un rewiev foarte bun și se poate mândri că a avut puterea să ajungă acolo sus „au pied”.

- la coborâre sunt 13 km.

Vă doresc o vară frumoasă.

LA REVIEW Manastirea Shipka si cheile Shipka - scris de în rubrica La pas prin... pasul Shipka
Mihai18, 26.05.19 14:58»Am câțiva ani vechime pe AFA și am citit multe rewievuri. Nu vă voi aduce „osanale” și voi lăsa impresiile să apese direct pe butoanele laptocului.

Voi fi succint, pentru că este doar un ecou și îl voi structura pe 2 puncte

1. De ce mi-a plăcut rewivul?

Pentru naturalețea cu care l-ați scris. Ați ieșit din rigiditatea multor rewievuri și ați scris chiar așa cum ați simțit atunci. Foarte frumoase fotografiile.

Numele dv. de user l-am inclus la Favorite. Vă supărați?

2. Ce nu-mi place?

Numele de user pe care l-ați ales. Doamne, ce-i aia

„bujie” Alt nume nu ați găsit. Din acest motiv, un timp

v-am ocolit. Ulterior mi-am dat seama că am greșit.

Rămân un admirator la rewievurilor dv.

Cu mult bine.

LA REVIEW Geneva – Annecy si iarasi un pic de Geneva - scris de în rubrica Descoperă Annecy
Mihai18, 22.05.19 14:25»Am plăcerea scriu că am împlinit 4 ani pe situl AFA, care care mi-a făcut viața mai frumoasă. De asemeni, azi am avut șansa să ofer primul vot la acest review care are ca obiect prezentarea și descrierea unui bun restaurant din Bărila.

De ce m-a oprit și am citit acest rewiev?

- pentru că îmi place Brăila

- pentru că voi, foștii liceeni vă mai întâlniți după zeci de ani.

Este un obicei bun și noi „cei dintr-a XI-a de liceu” ne mai întâlnim la cca. 3 luni de zile.

A trecut mult timp de când am absolvit liceul și ne-am împuținat numeric. Am rămas doar 6. Dece? După 1989 prin restrângerea industriei românești, au migrat în Vest unde mulți nu-și mai pot practica meseria efectuând munci sub pregătirea lor.

Scri că v-ați întâlnit și nu prea ați avut loc la aceiași masă. Dragă Zao, d. p. m. d. v contează mai puțin confortul și meniul. Esențial est vă întîlniți și depănați amintiri.

Mi-a plăcut rewivul.

Cu bine.

LA REVIEW Veniți, privighetoarea cântă! - scris de în rubrica Unde mâncăm în Brăila și împrejurimi
Mihai18, 15.05.19 14:12»Vă mulțumesc pentru lectura ecoului meu.

Vă fac o mărturisire. Am regretat ultimul alineat al primului ecou, am fost nepoliticos și m-am temut că v-am supărat. Mă bucur că nu s-a întâmplat așa. Eu înțelesesem expresia „Je m, en enfiche” care desigur, are o semnificație negativă însă voiam să aflu și un eventual alt punct de vedere.

În altă ordine de idei. Amsterdamul, așa cum este el, cu bune, cu rele, cu ploi dese, cu doar +13 grade Celsius în plină vară, mie mi-a plăcut însă este tare, tare departe să ajung acolo pentru a 2-a oară, cu mașina.

Vă doresc mult bine și tonus pe AFA.

LA REVIEW Rhodos, orașul vechi — prin telescopul meu turistic subiectiv - scris de în rubrica La pas prin Rhodos Town
Mihai18, 14.05.19 15:20»Rewievul dv. a cules ecouri interesante.

L-am citit de 2 ori pentru că mi-a plăcut. Este un rewiv scris din suflet, reflectă simțirile dv. Acum, aici la Ploiești este vreme mohorâtă, plouă și tot plouă, ca în Olanda astfel că rewievul m-a teleportat în însoritul Rhodos. Doamnă, Grecia nu este Olanda, cum nici Rhodos nu este Amsterdam.

Este nostimă relatarea despre cea mai veche cafenea turcească din Rhodos unde discret se poate consuma și o cafea cu puțin hașiș. Reacția dv. a fost „Je m, en enfiche” Madame, traduisez s, il vous plait, parque que, je ne comprande pas. Je vous remercie. (Mai glumesc puțin)

LA REVIEW Rhodos, orașul vechi — prin telescopul meu turistic subiectiv - scris de în rubrica La pas prin Rhodos Town
Mihai18, 09.05.19 14:24»@abancor: Mulțumesc pentru vizită.

Desigur, se poate ajunge și cu trenul și călătorești fără griji. Dar, de la coborârea din gară și până la Palat este destul de mers. Cred că există transport public local. Știți că Palatul nu este în oraș, este undeva la marginea orașului, într-o pădure seculară. Chiar și cu mașina, nu este chiar „scară la scară” Până la poarta de intrare în curtea Palatului, mergi cu mașina prin pădure, și cauți, și cauți până găsești o parcare. În fine, eu am avut noroc și am găsit o parcare, desigur cu plată și departe de poarta Palatului. Intrarea în curtea Palatului, unde este și o clădire pe care scrie ”Sans, s Soucci” apoi urmează terasele frumoase, fântâna arteziană ș. a. m. d.

Cu bine.

LA REVIEW Berlinul subiectiv - scris de în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța în Berlin
Mihai18, 04.05.19 13:57»P-3.

Tinerețe, fără bătrânețe.

LA REVIEW Castelul Ravadinovo, povești amestecate, printre eroii imaginari ai unui copil - scris de în rubrica Castelul Ravadinovo [Ravadinovo]
Mihai18, 02.05.19 14:17»În rândul turiștilor părerile se împart. Unii nu sunt încântați și spun că nu prea ar fi o destinație turistică. Alții apreciază această destinație. Degustibus...

Ca și dv. și eu am fost tot 4 zile în Berlin, care de fapt au fost numai 3 zile pentru că o zi am alocat-o vizitării Palatului Imperial din Potsdam (voi reveni).

În Berlin predomină construcții noi pentru că a avut mult de suferit în timpul ultimului Război Mondial. Totuși, nemții sunt foarte harnici și pricepuți și și-au vindecat „rănile războiului” Este bine să avem în vedere Alexander Platz cu al său turn de televiziue, Postdamer Platz unde este și complexul futurist Spony Center și este păcat dacă ajungi acolo, să nu-l vizitezi. Iarăși, Domul din Berlin cu faleza frumoasă a râului Spree cât și Complexul comercial KDW

Pentru cei care călătoresc cu autoturismul, recomand o vizită la Palatul Imperial din Potsdam. Sunt numai 38 de km. până acolo. Este drept că trebuie să ai un GPS bun deoarece până acolo schimbi de 3 ori autostrada. Poarta de intrare în grădina palatului, terasele și grădinile până la palat sunt deosebit de frumoase, ca să nu mai vorbesc despre interiorul palatului. Dacă mi s-ar cere părerea, eu aș spune. Vizitați Berlinul.

LA REVIEW Berlinul subiectiv - scris de în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța în Berlin
Mihai18, 30.04.19 22:50»Pentru mine acest review a fost un redivivis.

Mi-au plăcut peștii de avcariu. Mai mult, am fost acvarist.

Ca să fiu bine înțeles, scriu mai întâi că peștii de acvariu sunt de 2 feluri

- vivipari - cel care nasc pui vii

- ovopari - cei care se înmulțesc prin icre

Și acum să intru în subiect. Cum am ajuns eu să înmulțesc pești de acvariu. Vă răspund, cu totul întâmplător. Vecinul meu a plecat în conediu 12 zile și mi-a adus în casă acvariul său să am grijă de ei. Erau pești vivipari și în acest timp, o peștoaică a născut pui mici, mici, cît gămălia de ac. Cum peștele cel mare înghite pe cel mic, treptat se împuținau și i-am separat. Acesta a fost începutul. Am cumpărat acvariu, vibrator pentru aerarea apei, plante subacvatice și așa s-au înmulțit și la mine.

Dar, un acvarist care se respectă, înmulțește pești ovopari. Este extrem de greu. Cînd ovulează sunt extrem de mici iar hrana vie pt. ei care trebuie să fie și mai mică o obțineam înmulțind separat dafnii.

Treptat, a apărat o altă problemă care m-a făcut distribuitor de pești deoarece la început dacă erau 50 pui de pești, crescând nu mai încăpeau și-i răream cumpărând alt acvariu și uite așa aveam la un moment dat sute de pești juniori.

Ce făceam cu ei. Simplu. Îi dădeam la schimb vînzătorilor. Eu le dădeam pești și ei îmi dădeau hrană vie și ustensile.

Aveam și un acvariu decor ca acelea văzuțe de dv.

Ce m-a lecuit de acest hobi. Cutremurul din 1984 când mi-au răsturnat acvariile A fost o activitate pasionată pentru mine.

Bineînțeles că am vizitat de mai multe ori acvariul din Constanța și mi-a plăcut ca și reviewul dv. Cu bine.

LA REVIEW Vizită la Acvariul de la Constanța - scris de în rubrica Acvariul din Constanța
Mihai18, 29.04.19 16:17»Hotel Continental se numește acum, anterior era denumit hotel Perla. În sept. 1989 m-am cazat prima dată la acest hotel, desigur cu relații altfel nu găsei cameră liberă. Era un hotel bun. Am avut norocul să primim cameră cu vedere spre Dunăre și dincolo-Serbia. Prin fereastra panoramică a camerei se vedea bine malul sârbesc și jinduiam să fim și noi acolo. Ulterior visul ni s-a împlinit. Revin la vremurile de atunci. Ne-a surprins programul TV și nici nu am mai plecat din cameră în acea seară. Recepționam postul TV Zagreb, pentru noi fiind o minune.

Au trecut ani, aveam libertatea să circulăm în exteriorul României. Am mers la Belgrad și hotel de tranzit a fost Continental (Perla de altădată). La fel de bun. După 4-5 ani din nou ne-am cazat acolo. Totul curat și mic dejun fără reproș.

Ce m-a frapat la acest hotel după ce anterior mă cazasem la peste 20 hoteluri din Europa. Politețea și b ună-voița recepționerilor și chiar le-am spus acest lucru.

Revin la hotelul din prezent. Având o vechime de cca. 40 ani, fără renovare, să nu vă așteptați la ceva deosebit. Ușile, mobilierul sunt cele de atunci, deci să nu vă așteptați la cartele magnetice la ușă. Ce a rămas foarte bun la acest hotel. Politețea, amabilitatea și de aceea îl recomand, dar nu pentru fițoși.

LA REVIEW Recomand - scris de în rubrica Continental Hotel
Mihai18, 18.04.19 21:05»@Dragos: M-ați băgat în ceață. De unde știți atâtea?
LA REVIEW Telefonul la volan - pericol real (și) pentru turiști - scris de în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
Mihai18, 17.04.19 22:05»Apreciez ca foarte util acest rewiev.

Sunt conducător auto din prima tinerețe și am câteva decenii la volan, atât în România cât și în Europa. Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice impune ca întreaga atenție să fie asupra actul de conducerea mașinii. Cel (cea) care conduce mașina trebuie să vadă tot ce este în fața, în părțile laterale cât și în urma mașinii prin cele 3 oglinzi +aparatele din bordul mașinii, în special vitezometrul. De GPS fac abstacție pentru că are și ghid vocal.

După opinia mea, purtarea unei discuții cu altcineva din mașină înseamnă dispersarea atenției și reducerea ei asupra actului de conducere. Același lucru și cu căștile în urechi, racordate la telefonul mobil.

Ce am scris până acum este forma ideală, la care nu ajungem de cât dacă suntem singuri în mașină. La drumuri lungi, poate de 8-10 ore, este greu să nu schimbi câteva idei cu persoanele din mașină, dar să limităm pe cât posibil discuțiile de durată, depănarea amintirilor cu partenerii de călătorie. Eu am făcut asemenea greșeli și astfel am ieșit de pe traseu de m ai multe ori. Mai rău a fost când stând de vorbă, nu am schimbat la timp autostrada și am parcurs inutil mulți km. pentru a reintra pe traseu.

Cu bine tuturor cititorilor.

LA REVIEW Telefonul la volan - pericol real (și) pentru turiști - scris de în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
Mihai18, 12.04.19 15:41»Bine ați revenit pe AFA după o pauză mare. Virtual vă cunosc din fotografiile de acordarea premiilor de la întâlnirile AFA din urmă de cca. 5 ani. Atunci, aveau mai mult charm acele întâlniri.

Acum, despre review. Pension am Schndertum, este o locație de bun gust, pentru oameni care apreciază ce este de calitate. La această locație primești ce este necesar, dar nu pentru turiștii cu fițe. Exemplu. În P-7 este un televizor cu tub. Ei și, ce-i cu asta? Foarte mulți au uitat că la început, acasă la părinții lor, tot aceste prime televizoare au avut. Acum se simt ofensați dacă încă găsesc acest tip de televizor. Eu sunt pățit. La hotelul Continental din Oradea (4 stele), am făcut greșeală să postez o imagine care în cadru era acest tip de televizor. Doamne, câte critici am primit că nu m-am priceput să aleg un hotel mai bun. Și pe AFA, sunt oameni între oameni. Cu mult bine, pe mai departe.

LA REVIEW Pension am Schneiderturm 3* - scris de în rubrica Pension am Schneiderturm
Mihai18, 08.04.19 14:53»@adrianbogdan: Unde mâncăm în Ungaria?

Oriunde, pentru că ungurii gătesc bine și oferă mâncare multă/porție. Voi, bărbații care preferați o băutură aperitiv, nu comandați o palinca mică (50 ml. cum este la noi o țuică mică) pentru că vă refuză. Acolo, o palinca înseamnă 4 cl.

Nu vreau să fac în necaz ungurilor, dar cel mai bun gulaș l-am servit în Praga și-i spunea gulaș praghez. Vă invit să mă contraziceți dar pentru aceasta este necesar să ajungeți acolo. Cu bine tuturor cititorilor împătimați de AFA

LA REVIEW Masa la unguri - scris de în rubrica Unde mâncăm în zona Sarvar?
Mihai18, 30.03.19 15:14»Adrian Bogdan, hotelul Ottoman Palace este bun doar pentru tranzit cât și pentru nepretențioși. Și eu am fost la Edirne și am avut ca ghid virtual pe Ileanaexperta. Eu, când am ales un hotel, am avut în vedere un singur lucru, parcare sigură. Poate fi găsită la Hotel Rys. Este un hotel foarte bun, oferă mult mai mult de cât de aștepți. Totuși, ce nu mi-a plăcut. Am fost singurii turiști cazați într-un hotel cu 6 etaje și sute de camere. Părea pustiu. Fiind singurii turiști cazați pentru 2 nopți, când am staționat în parcarea exterioară ne-au observat pe camerele video și valetul a venit la noi. În continuare, totul a fost „ca la carte” Îl recomad fără rezerve.
LA REVIEW Ottoman Palace, nimic special - scris de în rubrica Ottoman Palace Hotel (ex Aydin Aparthotel)
Mihai18, 23.03.19 15:28»În general în Paris, alegerea unui transfer de la aeroport la hotel, alegând o firmă de transport ca Magical Shuttle sau oricare altă firmă, este un risc asumat. Eu le-am evitat. Mai simplu era să călătorești de la Constanța la Paris, cu autoturismul propriu și nu mai depinzi de nici-o firmă de transport. Totul era „scară la scară” (domiciliu din Constanța- hotelul din Paris). Eu așa am procedat și totul a fost bine. Călătoria cu autoturismul îți mai oferea avantajul că pentru bagaje nu mai depinzi de numărul de kilograme admis pentru bagajul de cală.
LA REVIEW Transfer Aeroport Charles de Gaulle - Hotel Santa Fe - scris de în rubrica AVERTIZĂRI
Mihai18, 22.03.19 21:27»Înainte de întâlnirea AFA, eu știind că nu pot participa (știe @Irinad motivul) te-am rugat să faci fotografii și apoi să scri. Așa ai făcut. Mulțumesc. Ai muncit mult pentru reușita acestei întîlniri. Te apreciez. Ai scris un review realist.

Ai scris că anul acesta ai avut o groază de începători „în ale întâlnirilor” Și eu am fost unul dintre aceștia (la Da Vinci) și pentru mine a fost o plăcere. Deși la masă am fost față în față, eu nu am avut timp să discutăm în tihnă, eram gazdă și totul trebuia să se desfășoare bine. Cred că am reușit.

Cu mult bine.

LA REVIEW Intalnirea AFA 2019 – in spatele cortinei - scris de în rubrica 2019 - Întâlnirea AFA la Herculane
Mihai18, 19.03.19 22:28»Mi-a plăcut reviewul pentru că destinația în sine este frumoasă. Scrieți că în cele 2 zile ați vizitat târgurile de Crăciun din Piața Altmarkt și Neumarkt (parcă mă și văd acolo) unde este și biserica Frauenkirche. Să nu uităm că Dresda a fost rasă de pe fața pământului în al 2-lea Război mondial, astfel că acum este un oraș cu blocuri de locuit dar centrul vechi istoric este foarte, foarte frumos cu Palatul Zwinger, Semperoper și biserica Frauenkirche, în special în interior unde eu având șansa să o vizitez. Vă recomand să mai mergeți o dată, dar vara.
LA REVIEW Targul de Crăciun din Dresda - o încântare pentru suflet - scris de în rubrica Târguri, alte evenimente turistice
Mihai18, 10.03.19 22:02»Apreciez reviewul dv. cât și meticulozitatea cu care ați prezentat acest hotel. Este un review de nota 10 și mai este și o invitație de nerefuzat. Știu din școală, de la orele de geografie că Govora este zona cu cea mai constantă temperatură medie anuală (iernile nu sunt geroase iar verile nu sunt caniculare). Doamne, ce școală se făcea odată. Acum regret că în Govora nu am mai fost din vremurile când motocicletele erau în vogă. Scriind reviewul, ați făcut o treabă foarte bună și utilă nouă, turiștilor. Cu mult bine.
LA REVIEW Vacanţă cu parfum de Belle Epoque - scris de în rubrica Palace Hotel
pagină generată în 0.0566039085388 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test