Ecouri — scrise de emp; [p.1 /5]

emp, 13.02.19 00:15»@Dragos: Sunt convinsă că aveţi dreptate. Hotelul în sine are aerul acela de "moştenire" din fosta URSS cu minime cosmetizări, dar nu ştiam că într-adevăr au existat astfel de hoteluri cu circuit închis. Din ceea ce e prezentat pe site-ul hotelului, şi acesta oferă mai multe tipuri de camere - cu duş sau fără duş , inclusiv apartament. Grupul nostru a fost cazat în camere duble cu baie, fără balcon. Şi da, are recepţie în holul de la intrare, dar e ceva ce aduce mai mult a ghişeu rămas de pe vremuri, complet închis şi cu geam de sticlă, care nu permite contactul direct.
emp, 12.02.19 12:32»@webmaster: Va multumesc si eu!
emp, 12.02.19 12:30»@webmasterX: Da, va multumesc mult. Localizarea pe harta e ok.
emp, 12.02.19 00:49»@Dragos: Vă mulţumesc că aţi găsit site-ul hotelului, eu îl găsisem doar pe site-urile de turism, cu prezentare şi impresii.

Deci, numele oficial al acestui hotel este Акционерное Общество «Аэропорт «Пулково» Гостиница adică Hotelul "Aeroport Pulkovo" SA. Cred că acel "SA" explică multe în ce priveşte aspectul învechit al hotelului.

emp, 12.02.19 00:04»@Dragos: Aveţi perfectă dreptate. Totuşi pentru mine este şi va rămâne "hotelul Gostinitsa" pentru că nicăieri pe faţada acestui hotel nu scrie altceva decât Гостиница - probabil pentru ca locatarii din zonă să ştie că nu e bloc, iar turiştii care nu ştiu unde sunt să ştie că nu e Rahova . Blocurile vecine sunt în exterior aproape identice, dar au balcoane - acelea sunt probabil confort I, iar hotelul o fi fost la vremea lui un bloc de garsoniere sau cămin de nefamilişti.

Când am ajuns la hotel cu autocarul în ultima seară a excursiei, nu ştiam efectiv unde suntem. Ştiam doar că suntem lângă aeroportul Pulkovo pentru că tocmai trecusem pe lângă el şi reţinusem un nume mai normal de stradă din apropiere (Pilotov). În teorie hotelul are WiFi, dar cred că nu a funcţionat, aşa încât acolo fiind nu am reuşit să localizăm hotelul pe hartă.

În interior - niciun indiciu despre numele hotelului, e prezent doar simbolul albastru, cel de după Gostiniţa. Absolut nicăieri nu scrie Pulkovo Hotel sau Gostiniţa Pulkovo. Salvatoare a fost cartela camerei, cu un sticker învechit - cred că acolo s-a deconspirat identitatea hotelului, pentru că de acolo a pornit identificarea lui la întoarcerea acasă (îi făcusem o poză hotelului, una părculeţului şi una cartelei - aseară le-am căutat, dar se pare că la reorganizarea pozelor din vacanţă am şters singura dovadă cu numele acestui hotel, evident am uitat şi numele). Scriind review-ul mi-am dat seama că pur şi simplu nu sunt în stare să aflu cum se numeşte, am căutat pe Google Maps dar Pulkovo Hotel nu-mi spunea nimic chiar dacă pozele din exterior semănau. Comparând pozele din interior, de prezentare, de pe internet, cu ceea ce imi aminteam eu, am fost convinsă că e o greşeală. Am avut noroc găsind undeva tocmai un indicator cu "Gostinitsa", poze cu hotelul aşa cum mi-l aminteam, şi adresa. În general nu sunt de acord cu transliteraţia în engleză (pe vremuri, când învăţam limba rusă în şcoală, se făcea transliteraţie cu caractere româneşti), dar acum internetul aşa ni le oferă, în transliteraţia oficială.

emp, 11.02.19 09:26»@mihaelavoicu: Cred ca va referiti la bisericile din insula Kiji, de pe lacul Onega. Acelea sunt complet din lemn, cu multe turnulete. Sunt oarecum aproape (termen relativ, avand in vedere distantele din Rusia) de Manastirea Sfantului Alexandru din Svir. Pe Kiji nu am ajuns, desi mi-ar fi placut. Acele biserici au statut de muzeu, insula e accesibila conform unui orar, nu se poate innopta pe insula.
emp, 11.02.19 00:17»@webmasterX: Da acolo este. Vă mulţumesc mult.
LA REVIEW AZIMUT Hotel Tulskaya Moscow - un hotel foarte bun - scris de în rubrica AZIMUT Hotel Tulskaya
emp, 10.02.19 13:03»@webmaster39: Din păcate nu e mare lucru de scris, Planeta e un hotel "comunist" rusesc tipic, care arată cam ca blocurile vechi cu 4 etaje de la noi, fară balcoane. Sunt multe hoteluri dintr-astea în Rusia, în oraşele mai mici. Au un lobby destul de frumos dar camere mici şi vechi, cu mobilier uzat, rămas din anii '80. Nu am servit masa acolo, nici măcar nu ştiu dacă hotelul ăsta are restaurant. E păcat să pierzi vremea ta şi a altora cu review-uri despre un astfel de hotel, deoarece oricine vrea să facă o rezervare vazând poza cu hotelul din exterior ştie că nu se poate aştepta la mare lucru.

Dar, dacă m-aţi provocat , mă gândesc să scriu un review la modul general, despre hotelurile ruseşti de genul ăsta în care am stat, cu exemple şi poze

emp, 10.02.19 12:35»@DOINITA: Vă mulţumesc!
emp, 10.02.19 09:40»@mihaelavoicu: Da, şi eu am fost surprinsă de culoarea Mării Albe. I-am făcut o mulţime de fotografii - am mai adăugat câteva.
LA REVIEW Arhipelagul Solovăţ - un colţ de rai - scris de în rubrica Descoperă Rusia
emp, 09.02.19 11:57»@DOINITA: Vă mulţumesc!
LA REVIEW Georgia - ţara cămăşii lui Iisus - scris de în rubrica Descoperă Georgia
emp, 08.02.19 21:58»@DOINITA: Va multumesc mult si eu. In ce priveste intrebarea legata de sf. Filip mitropolitul Moscovei, cred ca nu am reusit sa fac precizarile necesare in articol si am creat confuzie: sf. Filip s-a nascut in 1507, intre 1548 si 1565 a fost egumenul manastirii Solovat, deci in 1566 cand a ajuns mitropolit al Moscovei avea deja 59 de ani; a fost mitropolit pentru 3 ani, in 1569 fiind ucis din ordinul tarului Ivan cel Groaznic. Moastele acestui sfant Filip se afla la Moscova, in Biserica Adormirea Maicii Domnului din Kremlin.

In ce priveste locurile de vis, uneori visele devin realitate, trebuie doar sa ne dorim si sa indraznim. Nu e atat de greu de ajuns, se organizeaza pelerinaje din Romania (nu se poate scrie aici public cine si cum, dar va pot da detaliile intr-un mesaj privat). Singura eventuala problema ar putea fi durata lunga a excursiei (Solovatul e doar o mica parte a ei) si faptul ca in Rusia se calatoreste foarte mult cu autocarul. Calatoria spre Solovat presupune o noapte petrecuta pe autocar la dus, si inca o noapte pe autocar la intoarcere - cand se parcurg aproximativ 800 km (sper ca imi amintesc corect distanta) in Karelia, din zona St. Petersburg pana in portul Kem pe tarmul Marii Albe.

LA REVIEW Arhipelagul Solovăţ - un colţ de rai - scris de în rubrica Descoperă Rusia
emp, 08.02.19 10:40»@mihaelavoicu: Va multumesc mult pentru apreciere!
LA REVIEW Arhipelagul Solovăţ - un colţ de rai - scris de în rubrica Descoperă Rusia
emp, 10.08.18 16:42»@viorelgeorgescu: Ma bucur mult, acum am observat si postarile.
LA REVIEW Georgia - ţara cămăşii lui Iisus - scris de în rubrica Descoperă Georgia
emp, 10.08.18 16:32»@viorelgeorgescu: Cer scuze ca raspund cu atata intarziere, intrucat o perioada nu am avut acces la email. Nu stiu detalii legate de organizarea transportului, nu m-am ocupat eu de organizarea excursiei, dar noi am fost per total un grup mai marisor (vreo 18 persoane) si am avut un microbus cu sofer, inchiriat pe intreaga perioada a sederii in Georgia. Astfel s-a rezolvat atat problema transferului la si de la aeroport, cat si transportul intre localitati.

Totusi trebuie sa existe solutii alternative, cel putin intre localitati circula asa-numitele "marshrutka", un fel de microbuse folosite si de localnici, care se iau din anumite statii, totul e sa te urci in cel care trebuie (deci ori sa stii cat de cat citi in alfabetul georgian, ori sa poti comunica in una din limbile vorbite acolo: georgiana, rusa - poate oarecum cu mai putina placere dar la fel de eficient, mai rar engleza).

Cu siguranta exista transport similar si pentru transferul de la aeroport.

Eu as alege varianta o noapte in Kutaisi si 3 in Tbilisi (eventual cea din Kutaisi inaintea zborului spre casa).

LA REVIEW Georgia - ţara cămăşii lui Iisus - scris de în rubrica Descoperă Georgia
emp, 27.06.18 21:46»@georgiana27: Din pacate nu am fost in zona de litoral a Georgiei. Pana in Georgia am mers cu avionul (la vremea respectiva Budapesta-Kutaisi, un zbor low-cost, intre timp lucrurile s-au mai schimbat si se pare ca din iulie va exista si zborul Bucuresti-Kutaisi). Acolo am avut organizate in avans cazarile si transportul cu un microbus.

Nu stiu cum o fi sa mergi pana acolo cu masina proprie, presupun ca se traverseaza toata Turcia si se intra in Georgia pe la Sarpi, tocmai in zona de litoral (intrarea dinspre Rusia fiind total exclusa din discutite). Calitatea drumurilor seamana cu cea de pe la noi, doar ca acolo inca mai exista cirezile de vite, in largul lor si buna odihna, pe sosea.

Georgia e o tara mica, cu exceptia litoralului care e doar turistic, locurile religioase sunt unele si aceleasi cu cele istorice si, respectiv, turistice. E o situatie asemanatoare cu modul in care strainii ajung sa viziteze in scop turistic manastirile din Bucovina noastra. Bineinteles, ele pot fi si ocolite, dar atunci se ocoleste tocmai istoria Georgiei: prima capitala Mtskheta - ce se poate vizita: vreo doua biserici istorice; Jvari - frumos loc de belvedere asupra vechii capitale (dar sus, panorama se admira de pe o terasa tot in incinta unei biserici); Kutaisi - situri istorice pe lista monumentelor UNESCO: biserici. Tbilisi e un oras modern, cu un centru vechi in care s-au conservat bine cateva zone turistice.

O cazare pe care o recomand este un mic hotel din Tbilisi, aproape de centru, in care am fost cazati: Bonus Hotel, experienta pe care am descris-o aici vezi impresii

LA REVIEW Georgia - o impresie generală - scris de în rubrica Descoperă Georgia
emp, 23.09.17 23:09»Pentru excursii ghidate pentru turistii din croaziere, cu conditia ca turistii sa fie in permanenta insotiti de ghid, nu e nevoie de viza pe un interval de maxim 72 ore. Deci asta e motivul programului foarte strict.

Dar internetul e de ajutor si ofera alternative: se pot rezerva individual excursii ghidate (tot asa fara sa fie nevoie de viza), sau modalitatea de a obtine viza individuala in cazul croazierei saint-petersburg.com/russ ... ship-passengers.

LA REVIEW Sanct Petersburg – o excursie de aproape o zi organizată de MSC - scris de în rubrica Turist în zona St. Petersburg (ex Leningrad)
emp, 23.09.17 22:16»Buna seara,

si mie mi se pare prea mult 200 euro/persoana pentru o zi (cu pranz, dar fara cazare) in care inteleg ca ati vizitat Ermitajul, o biserica-muzeu (Biserica Invierii sau a Mantuitorului Insangerat), o piata/intersectie (inteleg ca doar ati facut un scurt popas in piata, iar in Sf. Isac nu ati intrat - e tot o biserica-muzeu pentru care se plateste bilet) si un magazin de suveniruri - adica prea putin din Sankt Petersburg.

Ca sa se inteleaga de ce spun ca e scump: biletul de o zi pentru Ermitaj cumparat pe loc, la intrare, costa 700 ruble (adica 10 euro) iar biletul pentru Mantuitorul Insangerat 250 ruble (adica 3,6 euro). In schimb costa viza: 10 dolari invitatia, 41 dolari viza in sine. Nu stiu cat ar fi putut costa intrarea la trezorerie, pranzul si plimbarea cu autocarul asa incat sa faca diferenta.

Mersul pe cont propriu e un pic complicat de procedura cu viza, intrucat e nevoie de invitatie. Pentru excursii organizate ea se obtine de la firme de turism din Rusia, pentru turism individual de regula de la hotelul la care se fac rezervarile. Oricum pentru viza trebuie depusa si dovada rezervarilor pentru transport (ex. bilet de avion dus-intors), cazare si asigurare de calatorie. Nu stiu daca merita tevatura pentru cateva ore dintr-o croaziera. Sankt Petersburg merita cu siguranta o vizita de sine statatoare de cateva zile.

LA REVIEW Sanct Petersburg – o excursie de aproape o zi organizată de MSC - scris de în rubrica Turist în zona St. Petersburg (ex Leningrad)
emp, 20.05.17 17:22»@webmasterX: Coordonatele sunt ok.
LA REVIEW Un hotel elegant - scris de în rubrica Paradise Inn Windsor Palace Hotel
emp, 18.05.17 16:32»@ari1960: Imi pare rau ca ati avut parte de un asemenea circuit. Va rog sa-mi scrieti, evident prin mesaj personal, numele agentiei care organizeaza o asemenea catastrofa de circuit (in care incurca traseul si pierde cazarile fara sa rezulte ca v-ar fi compensat cu ceva timpul pierdut noaptea pe drumuri) - ca sa nu dam peste ea din greseala.

Va multumesc.

LA REVIEW Experiente comico triste - scris de în rubrica Circuit în Peninsula Balcanică
pagină generată în 0.0247859954834 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată