Ecouri publicate pe sait - de msnd / in 2017 -- saptamana 37

[ 3 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
[14.09.17 17:39] - msnd

@abancor:

Chestia cu „uitat de lume” a încercat să fie numai o figură de stil. Ideea este că locul pare a fi destul de utilizat, deși aspectul său nu arată așa.

Mi-ar fi plăcut și mie un asemenea album. Am mai văzut așa ceva despre Atena. Din păcate, la Roma nu mi-a sărit în ochi.

Trebuie să recunosc că Bazilica San Clemente a fost și pe lista mea. Din nefericire, am renunțat în ultimul moment, pentru că nu prea se lega cu accesul la alte obiective. Acum îmi pare rău.

Și la Via Appia Antica am renunțat rapid pentru că, ne având mașină, și depinzând de transportul în comun, am apreciat că acesta ne va consuma prea mult timp. Rămâne poate pe altă dată.

Până atunci, o seară excelentă.

[13.09.17 19:03] - msnd

@abancor:

Nu mai ]mi aduc aminte acum în ce condiții am introdus Circus Maximus în lista noastră. Poate am citit undeva, ceva despre el, poate l-am remarcat pe vreo hartă, poate mi-a atras atenția aglomerarea de fotografii din zonă de pe Google Earth. Cert este că l-am pus acolo, și l-am și vizitat. Dar a fost însă destul de dificil să mă lămuresc unde trebuie să ajungem. Chiar și pe ”Street View”, părea că mergem cu mașina, fără a vedea ce este acolo. Abia ajunși la fața locului, ne-am lămurit.

Iar dacă l-am vizitat, iar pe AFA sunt relativ puține referiri la acest obiectiv, de ce să nu scriu eu despre el. Așa s-a ajuns la acest articol.

Despre restul amplasamentului față de situl arheologic, pe care eu nu am vrut să-l numesc „teren viran”, Wikipedia ne informează că:

Valea înierbată, unde altădată se afla Circus Maximus, este folosită azi pentru mari evenimente: concerte (până la 200.000 de spectatori), adunare a suporterilor echipei de fotbal a Italiei, după victoria în Cupa Lumii la Fotbal, în 2006 (1 milion de spectatori), proiecții de cinema pe ecran uriaș, în aer liber, ș. a. m. d.

În ajunul zilei de 1 mai 2011, când a avut loc beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea (în seara zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2011), în Circus Maximus, a avut loc o Veghe de rugăciune de pregătire pentru beatificare. La acest eveniment, au participat peste 200.000 de persoane

.

Deci nu pare că ar fi un loc uitat de lume.

Cât despre alte „pietre” din Roma, și referindu-mă numai la cele deja scoase din pământ, cred că ar fi nevoie de luni de zile ca cineva să le vadă pe toate. În perioada de alegere a obiectivelor de vizitat, mi-au reținut mai multe atenția. Ulterior am aflat că o parte din ele erau la 5 - 10 km afară din oraș. Apoi, întors acasă, cineva mi-a povestit de niște catacombe din oraș, ce pot fi vizitate. Deci „oraș - muzeu” este poate prea puțin spus.

Îmi pare rău, dar despre metrou nu pot da prea multe lămuriri. Noi numai am venit cu el de la Termini la Circo Masimo, și nu am acordat atenție peroanelor și ieșirilor. De aici am plecat pe jos la „Termele lui Caracalla”, iar de acolo ne-am întors, tot pe jos, nu venea autobuzul, în Plazza Bocca della Verita.

O seară excelentă!

[12.09.17 23:46] - msnd

@Dan&Ema:

Hmmm! Interesant! Nu am făcut niciodată o legătură între cele 7 coline ale Iașului cu cele 7 coline ale Romei.

Dar dacă weekend-ul ar fi avut 7 zile, mi-ar fi fost mai ușor să răspund.

În excursia noastră de 7 zile ne-am făcut un program pe ore și minute, pentru a încerca să acoperim cât mai multe lucruri, și tot n-a intrat în el tot ceea ce mi-ași fi dorit. Dar sunt bucuros că l-am acoperit circa 95%. Iar în program am inclus obiective arhicunoscute, vizitate de toată lumea, dar și unele mai puțin cunoscute.

Dar, dacă ar fi să-mi dau cu părerea, pentru cineva prima dată la Roma, o listă de priorități trebuie să includă:

1. Forumul lui Traian;

2. Bazilica San Pietro;

3. Colosseum;

4. Pantheon (Fontana di Trevi este relativ aproape);

5. Termele lui Caracalla (urmează articolul meu).

Precizez că acoperirea acestora într-un singur weekend ar necesita o mișcare rapidă și multă alergătură.

Vă doresc o excursie excelentă.

ecourile 1-3 din total 3
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.0311369895935 sec /