Ecouri — scrise de Aurici; [p.1 /122]

Aurici, 16.07.19 16:57»@gabripe: M-am amuzat teribil, ai un stil foarte haios și pare că ai făcut haz de necaz și nu ți-ai stricat vacanța chiar de tot.

Niște poze ne-ar fi lămurit și mai bine asupra situației.

Dar totuși cu marea ce ai avut de i-ai dat nota 3,75? Că zici că marea și apa au fost ok.

Vară frumoasă și asta să fie singura vacanță cu ghinion.

LA REVIEW Kerkyra Beach Hotel and Apartments - scris de în rubrica Kerkyra Beach Hotel and Apartments
Aurici, 14.07.19 16:41»@adina p. : Am fost pe Mljet anul trecut și am scris și eu despre ea. Toată vacanța de anul trecut din Croația mi-a plăcut însă gândul mi-a rămas la Mljet și așa cum cred că oi fi scris și în articol, sper să reușesc să mă întorc vreodată.

M-am bucurat să citesc articolul tău despre insulă și să revăd locurile cu ajutorul pozelor. Fiind așa o insulă mică, aproape prin toate locurile pe care le-ai pomenit am fost și eu, dar ceea ce m-a surprins a fost nota pe care ai dat-o pentru mâncare. Nu ai detaliat asta, sunt curioasă cum a fost din punctul ăsta de vedere. Noi am mâncat super bine la Dalmatino din Pomena și nu am cum să-l uit pentru că a fost una din cele mai bune mese din vacanța aceea. Spune-ne puțin și despre asta, de ce ați fost nemulțumiți?

LA REVIEW Vacanta pe insula Mljet, Croatia - scris de în rubrica Vacanța în Mljet
Aurici, 12.07.19 12:45»@Yulpop: Sunt absolut de acord cu colegul nostru care ți-a spus că o minimă informare ți-ar fi salvat vacanța. Am fost acolo, am stat suficiente zile și am scris despre Cinque Terre foarte amănunțit. Toate subiectele pe care le-ai ridicat în articolul tău se regăseau în articolele mele, dar și ale altor colegi care au scris despre Cinque Terre. Acuma, Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă și-n traistă, știi vorba aia.
LA REVIEW Cinque Terre, vanatoare de turisti! - scris de în rubrica Descoperă Cinque Terre
Aurici, 11.07.19 14:50»@adrianbogdan: Excelent a venit pentru noi. Copilu' mic pleacă în Ungaria cu brigada lui de voluntari și căutau și ei cea mai ieftină soluție. I-am trimis articolul să citească și înțeleg că au ales trenul. Merci că te-ai gândit să scrii despre asta.
LA REVIEW Cu chefereul la Budapesta - scris de în rubrica Cu trenul la Budapesta
Aurici, 11.07.19 11:21»@webmaster: Efharisto! Zi minunată!
LA REVIEW O căsuță, numai potrivită pentru un grup mic - scris de în rubrica Akamatis Giorgos [Therma, I. SAMOTRAKI]
Aurici, 11.07.19 10:25»@webmaster: Mulțumesc mult, zi faină!
LA REVIEW Plus Florence – un hostel gălăgios dar bun pentru vizitarea Florenței - scris de în rubrica Plus Florence Hostel
Aurici, 10.07.19 10:08»@teona: Chiar dacă este singurul ferry pe zi, eu cred totuși că nu este o problemă. Noi am rezervat doar cu o zi înainte din cauza tensiunilor dintre statul elen și compania SAOS, dar înțeleg că în condiții normale poți face lucrul ăsta din timp, fără emoții. În plus, sunt mai mult ca sigură că ferry se suplimentează în funcție de cerere. Când am ajuns în port erau două vase de ferry-boat, unul mai mare cu care am plecat noi și unul mai mic. Din tot ce am citit eu nu am găsit nici o situație când cineva nu a găsit loc la ferry. Dar cazuri de turiști care au pierdut ferry-boat-ul cu duiumul.

În Therma este un mare SPA cu ape termale (sulfuroase) dar n-aș putea să-ți zic nimic de el, se deschidea după ce am plecat noi de acolo.

Dacă ești iubitoare de mare și plajă ai grijă ca plajele nu sunt chiar cu nisip fin. Iar în august trebuie să fie foarte, foarte cald.

Mulțumesc mult pentru ecou, vară frumoasă și ție!

LA REVIEW Rusalii în Samothraki (I) - scris de în rubrica Descoperă Samothraki
Aurici, 09.07.19 13:47»@crismis: Mulțumesc, Cristina! Este un loc potrivit pentru vizitarea insulei.

Abia aștept să citesc despre vecina Gokceada. Am citit câte ceva și noi când am vrut să vedem vecinii lui Samothraki. Ironia a fost să ajung la articolul colegei adrianbogdan, pe care îl votasem la vremea aceea, dar nu am rămas cu mare lucru, insula nefiind pe tapet atunci. Când am vrut să ne luminăm despre loc însă, brusc a devenit interesantă. La fel ca și Limnos, altă vecină a lui Samothraki, pe care am pus-o pe listă pentru că am băut un super vin de acolo.

Vacanță plăcută la prietenii turci de care și mie mi-e dor.

LA REVIEW O căsuță, numai potrivită pentru un grup mic - scris de în rubrica Akamatis Giorgos [Therma, I. SAMOTRAKI]
Aurici, 09.07.19 12:53»@Mirela33: Pe mine m-ai convins dar mai mult mă bucur că mi-ai readus în atenție zona. Am fost o săptămână la Smida și o parte din ce ne-ai sugerat am făcut atunci, dar am sperat să mă întorc, că tare mult mi-a plăcut și mai aveam de făcut. Eiiii, iaca, nu m-am reîntors până acum. Dar mă bucur că am dat de articolul tău pe care l-am trecut la favorite și cine știe...

Vară frumoasă, mulțumim pentru un articol bun.

LA REVIEW Padis, colt de rai - scris de în rubrica Drumeții în Apuseni
Aurici, 09.07.19 12:29»@HYUNDA-I: Doamne-ajută să ajungeți acolo. Dacă sunteți iubitori de natură sălbatică și mâncare bună, acolo-i locul.

Mă mănâncă tălpile de nu mai pot, mai am 3 săptămâni până la concediu.

Concediu plăcut și vouă, dacă n-ați fost. Și mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase pe care mi le spui întotdeauna.

Cu mult drag și eu, vară frumoasă!

LA REVIEW Rusalii în Samothraki (II) - scris de în rubrica Descoperă Samothraki
Aurici, 09.07.19 11:37»@irinad: Super peisaje! O destinație la care visez și eu, acum și mai abitir. Prima poveste despre Creta, care m-a făcut să o pun pe listă, a fost a cuiva care zicea că a descoperit-o pe scuter. A povestit așa frumos (dar nu mai frumos decât tine) și a exemplificat atât de bine, că am tot sperat că așa o s-o vedem și noi. De atunci ne tot câcâim să luăm câteva ore de scuter, dar probabil că încă nu i-a venit rândul Cretei, de nu se leagă lucrurile.

În orice caz, mai îmi fac lecțiile o dată acum cu tine și poate-poate.

Foarte frumos povestit și exemplificat! Și foarte util pentru doritori!

Aurici, 08.07.19 22:29»@mondo_76: Ferry are program diferit în funcție de zi. Joia, la mijlocul lui iunie a fost unul singur pe zi și a plecat de pe continent la 16,30. A doua zi, vineri, când au venit niște prieteni care l-au ratat pe cel de joi, a fost tot un singur ferry cu plecare la 15,30. Luni, la întoarcere, a fost la 12,30 din Samothraki, dar sunt și zile când sunt 2 ferry pe zi, unul la 7 și unul seara. În principiu, trebuie să urmărești saitul companiei SAOS, pentru că programul poate fi schimbător.

Biletul de persoană a fost 10 EUR pe sens, iar de mașină în funcție de caracteristici, în principal lungimea. Până în 4125 de cm era 39 EUR/sens, peste, mai mult. O să caut aceste info prin sutele de mesaje ale grupului nostru dar cel mai bine te actualizezi pe saitul companiei SAOS, cum ziceam.

Da, îți recomand să faci rezervare online. Se pot lua bilete și din port, dar de ce să nu stai liniștit? Având în vedere că este un singur ferry-boat pe zi mai bine nu stai cu emoții. Rezervarea nu-i chiar simplă. Îți cere toate datele călătorilor, cu CI... date de identificare și multe info pentru mașină.

Dacă rezervi online trebuie să fii la ghișeul din port cu o oră înainte de a pleca ferry, cu confirmarea pe care o primești pe telefon, după ce ai plătit, ca să-ți ridici biletele. Dacă îți iei la fața locului este valabilă aceeași condiție, să ajungi cu cel puțin o oră înainte să plece ferry.

Dacă nu am răspuns la ceva mai întreabă-mă.

LA REVIEW O căsuță, numai potrivită pentru un grup mic - scris de în rubrica Akamatis Giorgos [Therma, I. SAMOTRAKI]
Aurici, 05.07.19 15:53»@maryka: Tocmai ce ziceam că ești îndrăgostită iremediabil de Grecia...

Când am fost la Napoli am avut pe listă o excursie pe Ischia sau măcar până la Procida că era mai aproape, dar n-a ieșit nici una, nici alta.

Amalfi-Capri-Positano, nu a fost prea mult pentru o singură zi, sau n-am înțeles eu bine? Lasă că mă dumiresc, abia aștept să te urmăresc. Prin parte din locuri am fost și eu.

Pozele sunt extraordinare, mă doare mâna.

LA REVIEW Vacanță în insula Ischia! - scris de în rubrica Descoperă Ischia
Aurici, 05.07.19 14:24»@ungureanica: Și noi am regretat că nu am avut mai mult timp pentru Verona, dar sperăm să o mai legăm vreodată cu ceva.

Nu ai pierdut nimic că n-ai intrat în casa Julietei. Poate doar pozele pe care le puteați face de la balcon sau de la geamurile casei. Dar pentru asta trebuia să aveți pe cineva jos și este complicat să reții un turist pentru problema asta, având în vedere ce mare balamuc este în curte. Noi am avut noroc că eram cu niște prieteni care n-au vrut să plătească intrarea în casă, care într-adevăr, fără poze, nu mi se pare că merită.

Numai bine, vară frumoasă!

LA REVIEW O scurtă vizită la Verona - scris de în rubrica Descoperă Verona și împrejurimile
Aurici, 05.07.19 11:49»@ANILU: Eiii, acu dacă primul contact a avut loc, ar trebui să vă cunoașteți și personal. Este cam același drum ca pentru Thassos, doar călătoria cu ferry este mai lungă, însă foarte plăcută din cauza delfinilor. Și chiar dacă a fost ceva frecuș nu am auzit pe cineva să nu poată să-și ia bilet, cursele circulă regulat, totuși. Trebuie doar să te asiguri că ajungi la timp, fiind o singură cursă pe zi în cea mai mare parte. Chiar dacă vara se mai suplimentează cu încă o cursă, eu nu recomand, totuși, lunile iulie-august pentru că este foarte cald.

Există o singură pompă pe insulă, în portul Kamariotissa, dar noi n-am încercat să o identificăm pentru că nu am avut nevoie. În plus, citisem și că e mai scump decât pe continent, unde oricum era mai scump ca la noi sau la bulgari. În caz de nevoie am fi căutat-o dar nouă ne-a ajuns plinul făcut în Bulgaria, oarecum aproape de graniță, până am revenit în Bulgaria.

În principiu, n-are cum să nu-ți ajungă un plin. Cum spuneam, de la Therma, localitatea în care am fost cazați, până în capătul din dreapta al insulei erau 18 km, iar în partea opusă vreo 40. Au mai fost drumurile pe la satele din munți, dar vorbim de câțiva km din șosea și cu toate că am ajuns de 2-3 ori prin mai toate locurile, benzina a fost suficientă.

Numai bine! Week-end plăcut și vară frumoasă! Mulțumesc pentru vizită și aprecieri.

LA REVIEW Rusalii în Samothraki (II) - scris de în rubrica Descoperă Samothraki
Aurici, 05.07.19 11:20»@Carmen Ion: Mulțumesc, Carmen! Mă străduiesc să ajung la zi, oi mai fi pocit vreun cuvânt, vreo denumire... dar sper că toată lumea înțelege ce vreau să transmit.

Vară frumoasă și călătorii minunate!

@adrianbogdan: Și pe gustul nostru a fost. Chiar foarte, foarte mult. Iar drumul este un mizilic pentru tine, care te-ai născut în mașină. Unde mai pui că se învecinează cu Gokceada de care ne-ai povestit și poți să-i arunci câte o privire.

Uffff, apropo de asta. Am uitat să menționez în articol și tare m-am ținut. Aveți grijă la telefon! Sunt zone în care intră rețeaua turcească și știm că nu este așa ieftin. Mai ales în zona plajei de pietricele negre, care se află vis-a-vis de Gokceada.

@Dana2008: Nu cred că este chiar așa periculos, dar trebuie multă atenție. Pentru tine în nici un caz nu este un obstacol. Până la cascada 1 poate ajunge absolut oricine, drumul este ușor, doar atenție la pietre și rădăcinile de copaci. De la 1 la 2 este un urcuș abrupt, urmat de o coborâre, dar ca timp este rezonabil.

Mulțumesc pentru vizită, vacanță plăcută în Lefkada. Sper să-i vină rândul și pe lista mea.

@tata123: Acuma ce să zic? Noi ne-am cam obișnuit să citim peste tot că "muzeul X este cel mai mare, plaja Y este cea mai lungă, restaurantul Z este cel mai bun și cel mai ieftin... " și tot așa, dar am citit pe spatele hărții pe care am primit-o, unde erau menționate toate lucrurile importante despre insulă, că Sanctuarul Marilor Zei a fost cel mai mare la vremea aceea. Și la fața locului am citit la fel. Oricum este impresionant. Cum am mai spus, noi l-am găsit mult mai interesant decât am citit despre el.

Mulțumesc pentru cioara grivă. Cred că mă lămuream și dacă îl întrebam pe soțul meu care cunoaște mare parte din ce mișcă pe planeta asta, dar el nu știe ce fac eu pe aici, așa că l-am sărit.

Mulțumesc tuturor pentru vizită, week-end plăcut!

LA REVIEW Rusalii în Samothraki (II) - scris de în rubrica Descoperă Samothraki
Aurici, 04.07.19 19:27»@crismis: Eu nici nu mai știu de câte ori a fost pe tapet Plovdiv. Cred că este destinația pe care am programat-o cel mai des. Anul trecut trebuia să ajungem la o nuntă acolo și am zis că în sfârșit i-a venit rândul. N-a fost să fie. Am zis că-l legăm de Edirne dar nici așa n-a ieșit. Acuma, iar s-a îndepărtat și nu mai știu când vom putea să îl mai aducem în discuție. În orice caz a fost tare dorit dar nu iese și pace.

Mi-a plăcut mult mesajul din P04. Dacă ar ști proprietarii ce puțin ne trebuie ca să le trecem cu vederea una/alta. Nu că ar fi cazul aici, vorbesc așa, în general.

Doamne-ajută, că dacă mai ajunge Plovdiv pe tapet nu-mi mai fac griji de lecții.

LA REVIEW Teleportați pentru 2 zile în atmosfera „Renașterii Bulgare” - scris de în rubrica Evmolpia Hotel
Aurici, 04.07.19 10:20»@irinad: Pe Thassos, vecina, o vedeam și noi, la fel Gokceada turcească se vede foarte bine. După ce la una din mese am descoperit vinul de Limnos am început să o căutăm și pe ea cu privirea, fiind tot o vecină, pe care am trecut-o pe listă. Din cauza vinului ăla bun.

Știu sigur că Sanctuarul Marilor Zei te va unge la suflet, m-am gândit tot timpul la tine. Este obiectivul cel mai mediatizat pentru Samothraki dar l-am găsit mult mai interesant la fața locului decât este descris pe net.

Știu că vei ajunge și îți garantez că ți se potrivește.

@crismis:Nu-mi spune de timp că și eu am vrut să-ți scriu un ecou la Plovdiv și nici n-am votat articolul ca să pot să mă întorc. Mi-ar plăcea să socializez mai mult pe aici dar, din păcate, timpul nu este prietenul nostru.

Poate voi ajunge și eu în Aegina dar să știi că și Samothraki mi s-a părut foarte ieftină. Prețul din casetă, 365 de EUR, este tot ce ne-a costat în cele 5 zile. La care se mai adaugă cazarea de 116 EUR. Mie mi s-a părut absolut rezonabil. Copiii, care nu au treabă cu berea și tsipuro, au cheltuit și mai puțin. Și nu am făcut nici o economie dar pur și simplu nu ai pe ce da banii. Iar de mâncat/băut, cel puțin în cazul nostru, parcă e din ce în ce mai puțin. Cred că vârsta.

@maryka: Eu am cam descoperit iubitorii de Grecie de pe aici și dintre toți mi se pare că tu ești cea mai înverșunată. Răzbate asta din scrierile tale și aproape că nu mai vezi alte destinații din cauza acestei iubiri. Ceea ce nu e ceva rău, Grecia având atâtea de oferit.

Știu sigur că și ție ți-ar plăcea Samothraki și sper să ajungi într-o zi pentru că mi-ar plăcea s-o văd și eu prin ochii și penița ta.

Fetelor, vă mulțumesc mult pentru ecouri, nu știți ce m-am bucurat. Pentru că eu socializez puțin pe aici și scriu așa rar ecouri, mă aștept să nici nu primesc, dar, uite, că mereu sunteți surprinzătoare.

O zi bună și vară și vacanțe frumoase!

LA REVIEW Rusalii în Samothraki (I) - scris de în rubrica Descoperă Samothraki
Aurici, 03.07.19 12:24»@webmaster: Mulțumesc mult, zi faină!

@Dana2008, @Mika, @elviramvio: Mulțumesc pentru vizită și ecou, fetelor. Așa cum vă știu o să vă placă. Aveți grijă însă la perioadă, poate fi foarte, foarte cald. Pe noi asta ne-a împiedicat să urcăm pe Saos, așa cum discutasem de acasă. Traseul este lung (10-13 ore) și în plin soare în mare parte, așa că la 35 de grade nu ne-am îmberbecit. De asemenea, plajele sunt în soare și doar în Therma este un beach bar și șezlonguri și la plaja de nisip Pachia Ammos sunt cele mai multe facilități. În rest sălbatic și dumnezeiesc.

Însă pădurea o să vă dea gata. Nu am mai văzut așa pădure în alte locuri în care am fost. Am făcut multe, multe opriri pentru îmbrățișat copaci și din energia lor mă hrănesc și azi.

Și eu aș vrea ca insula să rămână sălbatică dar cred că nu mai durează mult până devine și mai comercială. Din păcate!

Până la urmă eu cred că am putea să ne bucurăm liniștiți de planeta asta dacă am fi sănătoși la cap, dar cred că ni se scurtcircuitează ceva, pe undeva. Pentru că doar noi, oamenii, facem greșeli, nu ea, planeta.

În fine... să ne bucurăm de cât mai multe vacanțe.

O zi bună, tuturor!

LA REVIEW Rusalii în Samothraki (I) - scris de în rubrica Descoperă Samothraki
Aurici, 02.07.19 16:12»@valkiros: Bine ai venit în comunitatea noastră! Să ne mai scrii pentru că ești haios tare și mai avem nevoie să ne descrețim frunțile și pe aici.

Mi-a plăcut aventura voastră. O s-o ții minte mai ceva decât pe Sveti Vlas.

Vară frumoasă și multe alte experiențe inedite!

LA REVIEW O experienta inedita intr-o tara inedita - scris de în rubrica Descoperă Sveti Stefan și împrejurimile
pagină generată în 0.0668070316315 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test