Ecouri — scrise de crismis; [p.1 /193]

crismis, 24.02.20 15:19»Foarte bună idee de vacanță, o vom lua în calcul pentru măcar una din iernile viitoare! Iar pozele sunt minunate!

PS. Shakshuka e printre mâncărurile mele preferate. E sățioasa și gustoasă, îmi place să o gătesc destul de des.

LA REVIEW Eilat, o nouă destinație turistică - scris de în rubrica Descoperă Eilat
crismis, 23.02.20 19:37»Rog web a atașa următoarea linie sonoră:

https://www.youtube.com/watch?v=c67LPiI0iHc

Mulțumesc!

crismis, 23.02.20 09:47»@Crazy_Mouse: Comandău se află de mult pe lista noastră, dar încă n-am reușit „să-l concretizăm”. Proprietarul pensiunii La Doi Bivoli se întâmplă să fie o cunoștință de-a mea și ne-a invitat în repetate rânduri să-i călcăm pragul...

Pozele tale sunt minunate, dar eu am o problemă cu zăpada: nu-mi place decât în poze . Așa că tot în sezoane mai... uscate ar trebui să fac loc zonei Comandău-Covasna... Oricum, sunt convinsă că e foarte faină și ai ce face câteva zile!

LA REVIEW Iarna la Comandău și prin împrejurimi - scris de în rubrica Descoperă zona Comandău
crismis, 23.02.20 09:31»@krisstinna: Nostalgia e bună, e generatoare de idei și vise!

Acum câțiva ani, nu dădeam prea multă importanță alegerii locului unde vom pune capul (nici acum nu dau dacă e vorba strict de pus capul pentru câteva ore). În schimb, dacă stăm acolo măcar 2 zile... se schimbă treaba! În plus, îmi tresaltă inima de bucurie când văd case ridicate din ruine (și oameni scoși din mizerie - dar asta e o altă poveste).

Cu procentele nu sunt foarte prietenă, dar probabil că acelea emise de tine se apropie de adevăr.

Mulțam frumos pentru ecou!

LA REVIEW O lecție de istorie, tradiție și romantism - scris de în rubrica Emblematico San Agustin Hotel [Icod de los Vinos]
crismis, 23.02.20 09:08»@maryka: Tenerife chiar e un loc pentru romantici ca tine (și ca mine)! Când va fi să fie, te vei simți ca peștele în apă, nu am nicio îndoială!

@Michi: Am citit tot ce s-a scris anterior pe site despre Tenerife, inclusiv impresiile dumneavoastră. Sper să existe o a doua oară pentru noi în această superbă insuliță și atunci, cu siguranță, vom ajunge și în alte locuri. Am omis să spun - un alt mare, mare regret cu care m-am întors e că n-am reușit să ne foim măcar vreo 2 ore prin San Cristobal de La Laguna; a fost planificat pentru ziua când ne-am mutat din Puerto de Santiago în La Mantaza, dar piramidele din Guimar ne-au „mâncat” mai mult timp decât estimaserăm inițial.

Mulțumesc pentru ecou și mă bucur că v-am prilejuit nostalgii!

@Dana2008: Fobia de avion se poate trata cu mare succes. Altfel... păcat, pierzi o sumedenie de lucruri minunate!

@indiralisa 26: Mulțumesc! Succes la căutat bilete de avion, căci merită cu vârf și îndesat, oricum ai alege să-ți petreci timpul pe insulă!

@Arya: Da, știu că a fost un preț ok, Tati a urmărit multe săptămâni site-urile companiilor aeriene.

Se cădea să precizez și în articol, dar am uitat: pe segmentele operate de Tarom București-Madrid (și retur) am primit câte o gustare (un sendviș și o ciocolățică Rom), precum și băuturi la alegere, în schimb cei de la Air Europa (Madrid-Tenerife) au fost de-a dreptul zgârciți, nu ne-au dat nimic „ca cadou”. Ce-i drept, se putea cumpăra câte ceva de ronțăit, dar în cazul nostru n-a fost nevoie; la dus, am avut timp să mâncăm în aeroportul din Madrid, iar la întors am luat un mic dejun „din mers” în cel din Tenerife.

@mprofeanu: Mulțumesc! Și, vorba Mamei Michi: tenerife nu se uită!

LA REVIEW Tenerife, noua mea dragoste! - scris de în rubrica Descoperă Tenerife
crismis, 22.02.20 16:17»@webmaster45: Da, acum e perfect!
LA REVIEW O lecție de istorie, tradiție și romantism - scris de în rubrica Emblematico San Agustin Hotel [Icod de los Vinos]
crismis, 22.02.20 16:01»@webmasterX: Nu, e puțin mai la sud, pe Calle San Agustin.
LA REVIEW O lecție de istorie, tradiție și romantism - scris de în rubrica Emblematico San Agustin Hotel [Icod de los Vinos]
crismis, 22.02.20 10:55»@nicole33: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pentru comentarii!

Nu am primit niciun fel de explicații pentru întârzierea cu care avionul a plecat din Otopeni; ce-i drept, era la vreo 2-3 zile după unica ninsoare a anului și probabil s-au gândit că-i de la sine înțeles că "iarna nu-i ca vara" . Așa e, un interval de sub 2 ore între legături devine riscant. Noi însă nu ne-am stresat prea tare la plecarea din București, știind că în Madrid trebuie să așteptăm vreo 4 ore, așa că mica întârziere nu ne-a afectat prea mult.

La întoarcere a fost tragic însă, pentru că nu aveam decât o oră și un sfert (din care au mai rămas cam 65 de minute, căci avionul din Tenerife a întârziat și el un pic). Noroc că Terminalul 1 e lângă Terminalul 2, dar tot am alergat juma de oră între ele. Exclus să fi ieșit din unul și să fi făcut din nou check-in în celălalt!

Nici eu n-am înțeles nimic, Taromul și Air Europa pasau motanul de la unul la altul, noroc cu tipa de la poartă, care cine știe ce revelație o fi avut!

În fine, sper să nu se mai repete niciodată o asemenea situație și sper să nu aveți nici voi parte de adrenalină de genul ăsta.

***

Gomera a fost de la început cu plus/minus pe lista noastră, de aia nu ne-am agitat prea tare. Cu o zi înainte de a dori să mergem, am făcut o simulare și am ajuns la aproape 250 de euro - ferry pentru 4 persoane și mașină. Fără mașină (am zis că om închiria pe insulă alta, pt o zi), tot nu era mare diferență. Ne-am amintit că văzuserăm în aeroport reclame cu câțiva euro zborul între insule (Canare), dar se pare că prețurile astea sunt valabile doar pt rezidenți (pentru că era câmp obligatoriu de completat). Într-adevăr, singura opțiune acceptabilă e o excursie organizată și o vom lua în calcul la viitoarea revenire (sper!!) în Tenerife.

@krisstinna: Am întârziat răspunsul cu mașina, pt că habar n-aveam ce să-ți zic, Tati e responsabil, el se ocupă și deocamdată n-aveam de unde să-l iau😊. Dar ți-a răspuns Nicole și sunt convinsă că te-a lămurit. A, și încă ceva, f important: Nicole are dreptate, insula e muntoasa, neapărat motor puternic!

@mariana07: Ai ajuns tu... la capătul lumii! Tenerife e mult mai aproape și zău că merită!

LA REVIEW Tenerife, noua mea dragoste! - scris de în rubrica Descoperă Tenerife
crismis, 21.02.20 23:10»@Carmen Ion: Mulțumesc, Carmen! A fost minunat, sper că o voi dovedi în curând!

Toate cele bune!

LA REVIEW Tenerife, noua mea dragoste! - scris de în rubrica Descoperă Tenerife
crismis, 21.02.20 22:26»@webmaster45: Mulțumesc frumos!
LA REVIEW Tenerife, noua mea dragoste! - scris de în rubrica Descoperă Tenerife
crismis, 21.02.20 22:23»@krisstinna: Știam eu că tu ai să-mi dai dreptate!

N-am fost niciodată habotnici să vedem tot, tot, tot, dar recunosc că au fost vremuri când gândeam un pic diferit: "Hai și colo... și dincolo, că nu venim în fiecare zi aici! S-ar putea să fie singura noastră șansă!"

Între timp, mi-a mai trecut. Cred că mă lenevesc pe măsură ce trec anii... Sau poate... iar e chestie de priorități!

Ce dacă ratez unica șansă de a vedea leii de mare la Loro Park?! Ce dacă nu mă dau în tiribombele de la Siam?! (Mie de fapt nici nu-mi place să mă dau în tiribombe!) În loc să ne trambalăm în Gomera, am luat zona "la pas" (vorba vine; cu mașina!) și am descoperit un sat absolut superb, care nu apare în niciunul din ghidurile de promovare! La fel cu ultima locație de cazare; am zis să vedem unde duce drumul ce coboară spre ocean și, după 10-15 minute și 7-8 curbe în ac de păr, am ajuns într-un loc uitat de lume, de o frumusețe nepământeana - o mică aglomerare de case, bătute de valuri, multe din ele părăsite; în plus, un bătrân de-o seamă cu Dumnezeu, un cățel și o pisicuța lipicioasă...

Cu telecabină am povestit cum am gândit. "Dacă nu e coadă și găsim bilete, urcăm. Dacă nu, nu." Nici nu ne-am mai apropiat de telecabină, dominantele deveniseră altele: ne era foame și apoi țineam să ne relaxam măcar vreo oră pe plaja noastră preferată!...

Hmm... Deja mi-e așa de dor de Tenerife! Să te duci neapărat, nici nu știi ce pierzi!

LA REVIEW Tenerife, noua mea dragoste! - scris de în rubrica Descoperă Tenerife
crismis, 21.02.20 21:35»Web... Se poate totuși ilustrația sonoră de mai sus?!

... Please?!!...

LA REVIEW Tenerife, noua mea dragoste! - scris de în rubrica Descoperă Tenerife
crismis, 21.02.20 21:23»@irinad: Știu foarte bine acest hotel, am stat de vreo 2 ori aici, cu ocazia diverselor evenimente profesionale la care particip. Am remarcat și eu calitatea micului dejun și, în general, mi-a plăcut atmosfera retro, " din altă epocă" , a camerelor. Baia de sticlă nu m-a deranjat defel, de fiecare dată am stat singură în cameră; în schimb, alți colegi n-au fost atât de norocoși și țin minte că am auzit cârcoteli referitoare la acest subiect!

Ultima oară am frecventat hotelul Continental în martie anul trecut. M-am cazat la Pensiunea Timpuri Vechi (despre care păstrez calde amintiri), dar la Continental s-a desfășurat cursul la care am participat. Undeva, la primul etaj, în dreapta, au și o sală de conferințe care poate primi vreo 70-80 de oameni, după aprecierea mea (noi am fost atunci mai puțin de 20, ne-am lăfăit).

Și tot cu ocazia acestui curs, am mâncat de 2 ori la prânz la bistro. Obișnuiam să comandam încă de dimineață, de când soseam, iar la prânz mâncarea ne era servită rapid, astfel încât s-o putem dovedi în scurta noastră pauză. Impresia generală a fost aceeași cu a ta: scump și destul de banal, așa că din a 3-a zi am căutat altceva.

Rămâne un hotel foarte bun totuși, cu o localizare excelentă, așa că nu voi pregeta să revin acolo, dacă mi se va mai ivi ocazia!

... Abia aștept să văd ce impresie ți-a lăsat Sibiul! Pentru mine, e cel mai frumos oraș din țară!

LA REVIEW Continental Forum Sibiu, un amfitrion stilat - scris de în rubrica Continental Forum Hotel
crismis, 21.02.20 18:35»Rog web a atașa următoarea linie sonoră:

youtube

Mulțumesc!

LA REVIEW Tenerife, noua mea dragoste! - scris de în rubrica Descoperă Tenerife
crismis, 17.02.20 20:01»@Yersinia pestis: 😪😪😪
LA REVIEW Pensiunea Timiș din Borșa, Maramureș. Deci, da! - scris de în rubrica Pensiunea Timiș
crismis, 17.02.20 19:52»@Yersinia pestis: Faine tablourile, într-adevăr!

Mda, doar că fiică-mea a virat între timp pe Psiho... Grafica a rămas însă un hobby, pleacă mereu după ea cu un caiet și o pungă cu creioane și carioci. Doar că a zis că nu se vede trăind din asta... (Că parcă noua orientare o fi mai brează...)

LA REVIEW Pensiunea Timiș din Borșa, Maramureș. Deci, da! - scris de în rubrica Pensiunea Timiș
crismis, 17.02.20 16:33»@Yersinia pestis: Deci da! Sigur Adriana a fost în transă de plăcere maximă ce-a avut!... Te-ai pus bine pentru o vreme, ce să zic?!

Dar cam puține poze...

LA REVIEW Pensiunea Timiș din Borșa, Maramureș. Deci, da! - scris de în rubrica Pensiunea Timiș
crismis, 17.02.20 15:58»@Marius 72: Superba această căsuță, luminoasă și cochetă! Și, în plus, cu un view extraordinar! M-a impresionat și personalitatea gazdei, un om care chiar lasă ceva în urmă... Și eu fac mereu comparații, nu poți să nu faci...

Mă bucur că n-am putut citi la timp acest articol, căci s-a nimerit să-i ofer un SB binemeritat! Acum mă " transfer" la cel despre oraș, abia aștept să văd pozele!

LA REVIEW O casă şi o gazdă de neuitat - scris de în rubrica Charming Room Sidsel [Kleppesto]
crismis, 01.02.20 10:02»@Artiglio: O bună alegere pentru voi! Și prilej de amintiri frumoase pentru mine!

Zakinthos a fost prima noastră "Grecie", de fapt prima excursie cu mașina departe de casă (spărseserăm gheața cu un an înainte până la Albena, dar asta nu se pune). Auzisem de Navagio de la o prietenă care văzuse o poză pe net, m-am dus acasă, la calculator, am văzut-o și eu și am zis: gata, asta e! Era acum 13 ani, fără chartere și fără Booking... Am făcut 2 zile la dus și tot atât la întors, am stat 10 zile pe insulă... A fost minunat! Ne-am virusat și noi, desigur, de atunci rar a trecut vreo vară fără măcar câteva zile de Grecia!

Vacanțe frumoase vă doresc!

LA REVIEW Lefkada - o perlă din coroana Eladei (1) - scris de în rubrica Drumul cu mașina spre Lefkada
crismis, 01.02.20 09:41»@mprofeanu: Foarte interesante informații (că dealtfel toate cele prezentate până acum, în foiletonul Georgia), minunate pozele!

Felicitări!

LA REVIEW Akhaltsikhe și Borjomi, două orașe asemănătoare, dar diferite - scris de în rubrica Descoperă Georgia
pagină generată în 0.0848989486694 sec

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test