Ecouri publicate pe sait - de iulianic

Pagina 1 [din 159]
[ 3175 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 155 . 156 . 157 . 158 . 159
[23.04.18 20:27] - iulianic

@tata123:

Am stat jos pe o bancă în parcul cu același nume aflat în fața clădirii …

Lângă Hala Radu Negru și soțul meu a rămas pe o bancă așteptându-mă în timp ce eu am continuat până la Castelul de apă. Am citit că atunci când se punea problema construirii castelului, localnicii au vociferat nemulțumiți de idee. Motivau apropierea prea mare de școlile primare de băieți și fete însă cel mai greu a cântărit argumentul că acolo este punctul cel mai înalt al orașului și până la urmă acolo a fost construit.

Cât despre vizitarea celor mai importante două obiective ale orașului – Castrul Roman și Cetatea Medievală – se pare că norocul ne-a fost alături taman invers: tu ai vizitat castrul nu și cetatea, eu am intrat în cetate, dar la castru am fost poftită afară.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: La pas prin Drobeta Turnu Severin, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: La pas prin Drobeta şi împrejurimi, DROBETA TR SEVERIN
[23.04.18 19:43] - iulianic

@tata123: Se pare că reproducerea fragmentului de pod este de dată mai recentă. Nu am semnalizat-o acum aproape 4 ani când am trecut ultima oară pe acolo. Dar, dacă nu ți se permite să vezi piciorul Podului lui Traian sau ceea ce a mai rămas din el, măcar o făcătură să ți se arate.

Cu complicitatea localnicilor, am reușit să văd rămășițele podului, așa… în ruină și în mizerie cum se prezintă ele acum. Comparativ cu piciorul podului din apropiere de Kladovo, pot spune că al nostru arată mult mai rău. Desigur, și cel de pe malul sârbesc zace în apă stătută, dar cel puțin zona din jur este curățată. Cel de pe malul românesc pare și chiar este neglijat, uitat… Am rămas cu impresia că nu ești lăsat să-l vezi tocmai pentru a nu vedea lipsa lor de interes. Nu știu ce vor să facă din el, când vor reuși să-i facă ceva, dar tare mă tem că va avea parte de o reconstrucție brutală, care să-i strice aspectul, așa cum am văzut la multe cetăți reabilitate.

Voi citi articolul tău. Sunt curioasă cum era acolo acum 7 ani.

[23.04.18 19:15] - iulianic

@doinafil: Mă bucur că ai vizitat Drobeta-Turnu Severin împreună cu noi, prin intermediul articolului meu. Orașul este frumos, curat, liniștit cel puțin în partea centrală, pietonală. Parcurile mi-au plăcut foarte mult. Arbușii erau înfloriți și tare aș fi vrut să rămân la umbra lor măcar o jumătate de zi, dar… ce să-i faci? Suntem în secolul vitezei și trebuie să alergăm.

Cu siguranță vom reveni în Drobeta-Turnu Severin, dar numai atunci când vom afla că s-au terminat lucrările de reabilitare a castrului și băilor romane.

[22.04.18 08:58] - iulianic

@Floria: Da, Hotel Mistral Moieciu este un loc minunat! Articolul tău mi-a amintit de Întâlnirea AFA 2014 când am avut parte de o primire foarte frumoasă.

Am citit și - mai ales - am privit pozele care m-au introdus în atmosfera de sărbătoare de acolo. Dacă ne gândim la decorurile specifice, la anumite amănunte care țin de tradiția noastră românească, dar și de atenția pe care o acordă organizatorii oricărui detaliu pot spune că sărbătoarea Paștelui la Moieciu a dat clasă celei de la Kladovo la care am participat și noi. Nu pot spune că a fost ceva care mi-a displăcut la Kladovo. Pot spune însă că a fost ceva care mi-a lipsit. Și, de la Mistral Moieciu n-a lipsit. Felicitări organizatorilor, felicitări și vouă pentru inspirația de a petrece Paștele la Mistral Moieciu!

[19.04.18 09:03] - iulianic

@fredutza: Da, da, lista poate continua, dar vreau să mai spun doar una. Fratele meu și-a întrebat fetița (pe atunci doar de vreo 7-8 ani): "Diana, tu știi ce-i acela cașcaval? ", la care cea mică a răspuns: "Aaa, parcă ai adus tu o dată... "

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Lecţie de istorie în Muzeul Olteniei, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Muzeele Craiovei, CRAIOVA
[19.04.18 08:55] - iulianic

@fredutza: Pensiunea "Steaua Dunării" din Eselnita este și pentru noi o amintire frumoasă. Am fost acolo acum câțiva ani, într-un weekend. Am și fost cazați acolo și chiar am făcut o plimbare pe Dunăre organizată de pensiune, cu plecare de la pontonul propriu.

Cât despre restaurant… Atunci când am fost noi la Pensiunea "Steaua Dunării" am remarcat că acolo se servesc preponderent preparate din pește. Și mi se pare firesc să fie așa. De altfel, din discuțiile cu patronul, am înțeles că nici nu concepe să ofere oaspeților mici sau ciorbă de burtă la malul Dunării.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: poveSTEAUA Dunării, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Unde mâncăm în Eșelnița? , EȘELNIȚA [MH]
[18.04.18 19:55] - iulianic

@fredutza:

… cozile la lapte, carne, benzină sau dero (am niște amintiri care nu se pot șterge). Vă mai aduceți aminte de celebrele sifoane … ?

AMINTIRI! AMINTIRI! AMINTIRI!

De multe îmi amintesc și eu. Îmi amintesc cum înghețam în case. Îmi amintesc cum se stingea lumina la o anumită oră și cum – ca un făcut – exact în același interval de timp beneficiam de puțină apă caldă la robinet. Pe întuneric, mă cufundam în cada cu apa călduță (călâie este termenul pe care l-am învățat atunci) și așteptam… așteptam să vină lumina. Îmi amintesc cum găteam noaptea pentru că doar atunci pâlpâia flacăra la aragaz, îmi amintesc… de multe.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Lecţie de istorie în Muzeul Olteniei, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Muzeele Craiovei, CRAIOVA
[17.04.18 14:47] - iulianic

@tata123: Într-adevăr, la vecinii noștri sârbi sunt multe locuri frumoase și interesante. Am descoperit și eu câteva. Când spun asta mă refer doar la cele de pe malul Dunării, de la Cetatea Ram și până la Negotin (Negotin se află totuși la 6 km de Dunăre). Ele pot fi ușor abordate de turiștii români, mai ales de cei din vestul țării.

Cât privește Vratna și tot complexul ei în care primează podurile naturale, da, ea a fost o mare și plăcută surpriză pentru mine. Înfrunzirea completă a pădurii cu siguranță modifică imaginea, dar spațiile fiind atât de largi nu cred că nu poți obține poze frumoase, ba poate chiar mai frumoase. Cu atât mai mult cu cât te apropii de râu și intri sub podurile de piatră. Cărările cu trepte pe alocuri, ca și indicatoarele, facilitează acest lucru.

[17.04.18 13:59] - iulianic

@krisstinna: Da, am avut și noi destule bucurii și surprize la Kladovo. Prin cele ce am scris în ecoul de mai sus n-aș vrea să se înțeleagă faptul că am fost nemulțumiți de ceva. Am remarcat doar diferențe. N-am plâns după cozonac și pască mai ales pentru că știam că la întoarcerea acasă asta vom mânca neavând pe cineva care să ne aștepte cu mâncare caldă și bucate alese. De aceea am lăsat în frigider suficiente provizii, inclusiv ouă vopsite. N-am luat și cu noi pentru că știam că ne așteaptă un All Inclusive, regim de masă pe care îl cam evităm din pricina pericolului de îmbuibare și… kilograme în plus.

[17.04.18 12:05] - iulianic

@krisstinna:

… cozonac la discreţie în zi de Paşte, … la prînz, în duminica de Paște a venit un preot și a binecuvântat bucatele în restaurant…

Așa? Ați avut cozonac la Albena? Noi n-am avut la Kladovo și n-am avut nici preot care să ne sfințeacă bucatele la masa de Paște. Anul viitor mergem și noi la bulgari dacă nu cumva ne-om duce la greci. Am auzit că cele mai frumoase sărbători de Paște sunt în Grecia.

Curăţenie s-a făcut zilnic, vorba vine, la mine în cameră nu prea ai ce să cureţi…

Și la noi e la fel, atâta doar că mai lăsăm paturile nefăcute atunci când ne grăbim. În plus, trebuie să asigurăm accesul cameristelor pentru a schimba prosoapele și - eventual - să elibereze coșurile. Mai lăsăm câte un pet golit, o cutie de bere, un cotor de măr…

[16.04.18 20:31] - iulianic

@adrianbogdan: Numai atât ne spui despre Rânca și despre Transalpina? Am fost și eu acolo acum aproape 7 ani. Inutil să spun cât mi-a plăcut. Impresiile de atunci au constituit unul dintre primele mele review-uri scrise pe AFA: Prin Rânca, spre Transalpina

Aș fi vrut să aflu dacă drumurile sunt bune, dacă s-au mai făcut parapeți și dacă gunoaiele au reușit să cucerească muntele și acolo.

Noi am venit din partea de sud, dinspre Novaci și după o noapte petrecută la Rânca am abordat Transalpina. N-am ajuns la Sebeș. Am lăsat partea de final pentru o dată pe care ne-o dorim într-un viitor cât mai apropiat.

Mulțumesc pentru aducerea aminte care m-a făcut să-mi recitesc articolul de acum 7 ani!

[15.04.18 20:26] - iulianic

@webmaster26: Da, este OK!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Hotel Đerdap - Kladovo, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Djerdap Hotel, KLADOVO
[15.04.18 10:10] - iulianic

@doinafil: Despre Vratna am scris deja. Am scris mai întâi pentru că am fost acolo mai întâi, dar și pentru faptul că acolo mi-a plăcut mai mult.

Articolul este Vratna - un loc deosebit

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: La pas prin Negotin, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Descoperă Negotin și împrejurimile, NEGOTIN
[15.04.18 08:51] - iulianic

@doinafil: De multe ori și noi suntem surprinși descoperind locuri foarte interesante aproape de noi, aproape de România. Înainte de a pleca de acasă spre Kladovo – locul petrecerii noastre de Paște – nu mi-am făcut planuri. Visasem să văd Negotin, dar îmi cam luasem gândul că va fi posibil deoarece frumos era să participăm la actiunile de grup.

Ziua cu care ne-am prelungit șederea a fost norocul nostru, dar, dintre cele două locuri vizitate în acea zi mie mi-a plăcut incomparabil mai mult Vratna.

Am văzut toate pozele, sunt frumoase…

Pentru mine mai frumoase sunt cele de la Vratna. Ele îmi vor aminti întotdeauna de peisajele unice care sunt acolo. În afară de asta, peisaj urban văd mereu. Natură adevărată nu.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: La pas prin Negotin, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Descoperă Negotin și împrejurimile, NEGOTIN
[15.04.18 08:46] - iulianic

@webmaster : Mulțumesc!

@Testosu : Într-adevăr, Vratna și Negotin sunt două destinații interesante pentru turistul român (în tranzit sau nu). Din păcate, deși nu sunt departe de granița cu România, nu sunt prea cunoscute. Negotin - după opinia unora un oraș comunist - are istoria lui care este captivantă pentru cine se apleacă răbdător asupra ei încercând să o cunoască. Dar, de cele mai multe ori, cei aflați în tranzit ajung în oraș spre seară, caută locația de cazare unde au rezervat o cameră pentru o noapte, eventual ies pentru a mânca ceva, apoi, a doua zi devreme pornesc din nou la drum.

Noi am avut șansa unei zile în plus la Kladovo și cum în amonte de baraj mai fuseserăm, am ales să mergem în aval.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: La pas prin Negotin, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Descoperă Negotin și împrejurimile, NEGOTIN
[14.04.18 20:20] - iulianic

@doinafil:

... vă recomand să nu treceți pe lângă Baraj, ocolindu-l. Opriți-vă și la „Muzeul Barajului de la Porțile de Fier 1”! Veți rămâne impresionați de tot ce este acolo.

Ei, uite că noi am trecut pe baraj și pe lângă muzeul lui și nu l-am vizitat! Așa a fost să fie. La venire era prea târziu, iar noi extenuați de drum, iar la întoarcere aveam alte planuri.

Mă bucur că ai scris (și ai scris convingător), că ne-ai spus ce putem vedea acolo și poate că vom merge și noi cu proxima ocazie. Mi-au plăcut pozele care amintesc de viața pe insula înghițită de ape și am studiat îndelung imaginea podului lui Traian. Acum 4 ani am văzut piciorul podului lui Traian de la Kladovo, iar anul acesta - cu greu - am reușit să văd piciorul podului lui Traian de la Turnu Severin. Am mai văzut macheta unui fragment de pod (doar o arcadă) amplasată într-o intersecție în Turnu Severin.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Un muzeu unic în țară, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Portile de Fier, DROBETA TR SEVERIN
[13.04.18 08:47] - iulianic

@iulian68: Da' pe Ceaușescu nu l-ați întâlnit acolo? Sau un Ștefan cel Mare, ceva... de pe la noi?

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Calator prin timp, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Muzeele Madridului, MADRID
[12.04.18 17:12] - iulianic

@tata123:

Ar fi în interesul turiștilor de pretutindeni o reablitare a fortului otoman...

Da, ar fi în interesul tuturor, chiar și al edililor care speră să obțină niște venituri din dezvoltarea turismului pe plan local, numai că nu mi-ar plăcea să se intervină prea mult în aspectul vechi, original, al obiectivelor. Cetatea medievală a Severinului reconstruită cu piatră și ciment, cu alei pavate ca în zonele pietonale ale orașelor actuale, moderne, nu m-a impresionat deloc.

Cât despre intenția autorităților din Drobeta Turnu Severin de a se implica în proiectul de reconstrucție a "orașului mic" din Kladovo… lăudabil! Dar lucrările la Piciorul podului lui Traian (cel de pe malul românesc), precum și amenajările de la Băile Romane și din tot restul castrului când se vor termina? Am trecut de curând pe acolo și… e jale mare.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Din nou la Kladovo, din nou la Fetislam, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Descoperă Kladovo, KLADOVO
[12.04.18 08:13] - iulianic

@msnd: Despre Cetatea Fetislam eu știam de la vizita mea precedentă în Kladovo. Atunci a fost mai pe fugă. Tot aproape de Kladovo, în drumul spre punctul de frontieră, se află Cetatea Diana, romană, în prezent foarte împuținată.

În Kladovo am observat mai multe panouri care popularizează trasee pentru biciclete. Unele dintre ele includ și obiective din Drobeta Turnu-Severin. Interesante sunt cele care duc în susul Dunării, pe malul sârbesc, dar probabil că pentru sârbi mai interesante sunt cele de pe malul românesc. Dacă noi mergem la ei, de ce să nu vină și ei la noi?

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Din nou la Kladovo, din nou la Fetislam, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Descoperă Kladovo, KLADOVO
[11.04.18 22:08] - iulianic

@nicole33:

Nu am vizitat vreo altă cetate din Serbia pentru a putea face comparaţie, dar dacă Fetislam este cel mai bine conservată, înseamnă că restul sunt deja dărâmate.

Da, cam așa este. Pe lângă Fetislam pe care am văzut-o a doua oară (prima oară cam în grabă atunci când am trecut prin Kladovo) am avut ocazia să văd și alte două fortificații din linia de apărare turcească de la Dunăre și anume Cetatea Golubac și Cetatea Ram.

Prima, deși la drum (trece șoseaua prin ea și pe sub ea) este în mare parte inundată de Dunăre după construirea barajului. N-am mai văzut-o de patru ani, dar am auzit că se fac niște lucrări pe acolo. Nu știu dacă pentru conservarea ei sau pentru repararea drumului. Ciudățenia este că drumul trece chiar prin ea și deci construcția medievală are greu de suferit la fiecare trecere de camion greu.

A doua, foarte izolată, are porțiuni de zid care abia se mai țin. Este acolo (sau era atunci când am fost noi) un panou care menționează faptul că Turcia și-a adus aportul la conservarea Cetății Ram, dar nu prea se vede ceva.

În orice caz, decât Cetatea medievală Severin - reconstruită cu piatră și ciment, cu dale pe jos ca în zonele pietonale din orașele moderne - prefer o cetate care să-mi insufle fiorul trecutului îndepărtat. Desigur, am mare grijă pe unde calc și ce cărămizi ar putea să mă lovească.

P. S. Am observat că ai scris despre Kladovo. Voi citi în curând.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Din nou la Kladovo, din nou la Fetislam, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Descoperă Kladovo, KLADOVO
[pg. 1 / 159]: ecourile 1-20 din total 3175
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 156 . 157 . 158 . 159
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.272480964661 sec /