Ecouri — scrise de iulianic; [p.1 /179]

iulianic, 22.03.19 12:53»@Michi: Într-adevăr, foarte util și foarte bun acest articol. Mulțumim pentru toate amănuntele pe care ni le dați. Sunt sigură că - mai devreme sau mai târziu - fiecare dintre noi va avea nevoie de tratamente de ameliorare a stării de sănătate.

Sper că în curând să simțiți efectele benefice ale întregului efort cu deplasarea, tratamentul și timpul petrecut acolo. Sănătate și numai bine!

LA REVIEW Centrul Medical Sanconfind din Poiana Câmpinii - de top chiar şi pentru vest - scris de în rubrica Descoperă Câmpina și împrejurimile
iulianic, 17.02.19 13:32»@Michi: Vă doresc o bună și grabnică recuperare. Sănătoși să fim că întâlniri vor mai fi.
LA REVIEW Întâlnirea anuală AFA 2019 Herculane - PROLOG: alegerea, detalii, discuții preliminare - scris de în rubrica 2019 - Întâlnirea AFA la Herculane
iulianic, 17.02.19 12:36»@dinugaber: Deci, să înțeleg că acolo funcționează totuși o mănăstire și că ceea ce am văzut noi este biserica mănăstirii?

Mulțumesc pentru bibliografie, dar eu fac descrieri doar după ceea ce am văzut și am trăit la fața locului. Nu pot copia o bibliotecă pentru un obiectiv care nici măcar nu face obiectul articolului de față.

Dacă deții mai multe date, dacă spui că ai discutat cu cineva de acolo, de ce nu scrii despre acest obiectiv într-un articol distinct? Am afla și noi mai multe detalii pe care altfel - ca simpli turiști, în fața unor porți încuiate - nu le putem afla. În afară de asta, ar fi și un debut bun pentru tine pe AFA. Până acum nu ai scris nimic. Mă bucur totuși că articolul meu a fost cel care ți-a trezit interesul de a scrie un ecou. Este primul! Felicitări și bine ai venit în comunitatea AFA!

LA REVIEW Conacul Domniței Ralu - scris de în rubrica Conacul Domniţei Ralu [Chitorani, Bucov, PH]
iulianic, 17.02.19 10:12»@dinugaber: NU vreau să te contrazic, dar – dacă ești atât de documentat – de ce nu ne spui mai multe despre Biserica de lemn "Sfântul Nicolae" din Valea Orlei? Crezi că o biserică din lemn înălțată în anul 1396 ar fi putut dăinui până în zilele noastre? Pare că lăcașul pe care îl vedem astăzi este construit mult mai târziu, poate pe locul altuia mai vechi. În orice caz, pentru noi – ca simpli vizitatori – Biserica de lemn "Sfântul Nicolae" din Valea Orlei NU a fost un obiectiv de interes. De ce? Am spus în articol și citez: "Indicatoarele plasate la șosea făceau referire la Mănăstirea Sf. Nicolae, dar localnicii - și așa greu de găsit pentru a putea fi interpelați - nu aveau cunoștință de o mănăstire în zonă. Ne-au îndreptat spre Biserica Sf. Nicolae pe care am găsit-o pe un deal, înconjurată de un cimitir și cu toate porțile încuiate. Într-adevăr, este o simplă biserică având lângă ea doar o clopotniță și nici un fel de altă construcție adiacentă, specifică așezămintelor mănăstirești. "

REPET și eu: Convinge-ne! Spune-ne mai multe despre Mănăstirea "Sfântul Nicolae" care figurează pe indicatoarele ce conduc la Biserica de lemn "Sfântul Nicolae", o biserică de cimitir, cu porți ferecate, fără nici o informație plasată la vedere întru iluminarea turistului dezorientat și fără nici o suflare omenească în stare să furnizeze o informație cât de cât semnificativă. Lăcașul este înconjurat de vii, la distanță de casele din localitate. Vorbim, oare, despre același lăcaș? Ai văzut și P26 - poza cu împricinata biserică?

LA REVIEW Conacul Domniței Ralu - scris de în rubrica Conacul Domniţei Ralu [Chitorani, Bucov, PH]
iulianic, 17.02.19 09:40»@All: Am sperat până în ultimul moment că treburile noastre se vor aranja astfel încât să fim și noi prezenți la întâlnirea de la Herculane. Din păcate, de astă dată sorții nu au fost de partea noastră. Convinsă de atâtea ori că AFA știe să petreacă și știe să se bucure de întâlnirile cu prietenii, am certitudinea că în martie va fi o nouă petrecere pe cinste.

Vă doresc încă de pe acum momente frumoase și amintiri de neuitat de la Herculane! Cu gândul și cu sufletul, atunci, voi fi alături de voi.

LA REVIEW Întâlnirea anuală AFA 2019 Herculane - PROLOG: alegerea, detalii, discuții preliminare - scris de în rubrica 2019 - Întâlnirea AFA la Herculane
iulianic, 15.01.19 11:14»@ahndrei69: Reține că nu are nici o legătură prețul calculat de o agenție acum mai bine de 5 ani cu ceea ce poți plăti tu ca turist care îți organizezi singur excursia. La grupuri mari se mai negociază prețuri, se mai adaugă comisioane pentru agenția organizatoare, se plătesc ghizi, 2 șoferi... Toate astea intră în prețul final.

Excursiile opționale (cele scrise la finalul programului pe care ți l-am trimis) au fost achitate separat. Cât a cheltuit fiecare pe intrări la obiective (doar cei care au dorit să viziteze respectivele obiective) sau pe suveniruri... e treaba fiecăruia.

Citește pe AFA și celelalte articole! Sunt colegi care au făcut Scandinavia cu mașina, pe cont propriu. Ei dețin - cred - informații mult mai folositoare pentru tine.

LA REVIEW Clarion Collection Hotel Arcticus - Harstad - scris de în rubrica Clarion Collection Hotel Arcticus [Harstad]
iulianic, 12.01.19 09:47»@ahndrei69: Sunt mai bine de 5 ani de când am făcut circuitul Scandinavia - Cap Nord. În afara traseului, nu cred că puținele informații pe care le dețin mai sunt de actualitate.

Circuitul nostru a fost organizat de o agenție turistică (ulterior falimentată și desființată), deci noi doar am acceptat programul și am achitat costurile. Regret, dar nu știu nimic despre taxe șosele, viniete în țările tranzitate, preț carburant sau costuri de cazare.

În privința perioadei de călătorie… Noi am fost în luna iulie. În România era vară toridă, iar la Cap Nord erau numai 3-5 grade. Vânt rece, nori groși și chiar ploaie măruntă. Ca la noi când așteptăm iarna, la sfârșit de noiembrie. Deci, este necesar echipament adecvat.

Nu am avut decât mic dejun (inclus în costul cazării). Ne aprovizionam cu sandwich-uri, fructe și apă de la supermarketuri unde plăteam cu cardul. În țările în care moneda nu era euro, schimbam în moneda locală o sumă pe care o apreciam (cu ajutorul ghidului) ca fiind necesară și suficientă pentru intrări la obiective. Dacă ne rămânea ceva, la trecerea în următoarea țară schimbam acea sumă în moneda țării în care intram.

Nu cred că ți-am fost de mare folos, dar vreau să te asigur că traseul pe care l-am făcut a fost mirific. Merită din plin orice cheltuială. Pe noi ne-a costat 1713 euro/persoană fără mese, fără intrări la obiective și fără alte cheltuieli personale. Dacă te interesează impresiile generale despre acest circuit, accesează articolul meu În ţara lui Moş Crăciun, în Laponia

Pe privat, îți voi trimite programul circuitului. Poate că te ajută în alcătuirea și optimizarea traseului.

Îți doresc o călătorie plăcută și amintiri de neuitat din cel mai nordic punct al Europei!

LA REVIEW Clarion Collection Hotel Arcticus - Harstad - scris de în rubrica Clarion Collection Hotel Arcticus [Harstad]
iulianic, 06.01.19 20:06»@Michi: Primul SB din acest an, de la mine pentru cea mai apreciată doamnă AFA!

Interesante locuri. Poate că vom ajunge și noi acolo într-o bună zi. Am avut deja două tentative, dar, din păcate, ambele s-au soldat cu eșecuri. Sperăm că viitorul va fi de partea noastră cu atât mai mult cu cât soțul meu este acum mai liber decât în anii precedenți.

LA REVIEW Parcul Natural Regional Porto Conte, cel cu şapte golfuri - scris de în rubrica Regional Natural Park of Porto Conte
iulianic, 06.01.19 11:14»@All: Ținutul vestic al Irlandei - cu țărmul Atlanticului și Cliffs of Moher - au rămas pentru mine locuri de neuitat. Și, desigur, pentru mulți vizitatori. Statisticile spun că în 2016 (anul în care am fost și eu acolo) s-a înregistrat un număr record de vizitatori - 1,5 milioane.

Vizitatorii sunt avertizați să nu părăsească traseul marcat deoarece marginea stâncilor nu este sigură, mai multe căderi de la înălțime soldate cu moartea temerarilor fiind înregistrate.

Recent am citit un articol care anunța decesul unui student de 20 de ani care a căzut de pe faimoasele stânci, de la 120 m înălțime, în timpul unui selfie. S-a întâmplat acum două zile sub privirile consternate ale mai multor turiști. Corpul celui decedat a fost recuperat de un echipaj irlandez al pazei de coastă și i s-a făcut autopsia la Spitalul Universitar din Limerick. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: "Nu există nimic care să sugereze că în acest caz nu a fost altceva decât un tragic accident."

Așadar, mare atenție cei care ajungeți la Cliffs of Moher!

Mai multe detalii aflați aici

LA REVIEW Cliffs of Moher - scris de în rubrica Cliffs of Moher
iulianic, 20.12.18 14:02»@doinafil: Desigur, am ajuns la Restaurant El Pato în intervalul orar în care se servea meniul zilei. Mai mult decât atât. Am ajuns acolo la 14.30, ora convenită la telefon pentru meniul zilei și el convenit prin telefon prealabil.

Nu obișnuiesc să scriu articole denigratoare. Nici acesta nu s-a dorit a fi denigrator ci doar de atenționare pentru cei care, eventual, vor trece pe acolo. Am stat la gânduri dacă să scriu sau nu despre El Pato - restaurantul la care nu am mâncat, dar am beneficiat de serviciile lui de rezervare și de primire clienți. Doar atât. Dar asta nu ne-a potolit foamea.

LA REVIEW El Pato - un rățoi care doar măcăne - scris de în rubrica Unde mâncăm în București?
iulianic, 20.12.18 11:26»@iulian68: Da, e clar că abia acum ai înțeles cum stau lucrurile la Mănăstirea Frăsinei. Eu am avut șansa de a cunoaște toate aceste amănunte – importante pentru lumea laică, dar și pentru cea monahală – în urmă cu mulți ani. Cineva (implicat în viața religioasă) mă rugase să contribui la construirea unui site de prezentare a Mănăstirii Frăsinei – acest Athos al pământului românesc. Am acordat ajutorul pe nevăzute, doar cu texte trimise prin e-mail.

Curiozitatea a fost totuși mare așa încât cu proxima ocazie am luat cu noi un văr cu soția și am plecat la Frăsinei. Noi - femeile - am rămas la biserica pentru femei, acolo unde Calinic a pus piatra de hotar, iar ei - bărbații au plecat la mănăstire. Biserica mănăstirii era încuiată și nu au vrut să o deschidă. Li s-a spus: "Dacă vreți să vă rugați, o puteți face și aici, pe scară!". Pentru obște se apropia ora mesei. Toți se precipitau spre trapeză, iar soțul meu cu vărul lui au fost luați aproape pe sus la masa lor. Nu era putință să le ieși din cuvânt. Asta era pe vremea bătrânului stareț Neonil Ștefan. Cum e acum, am aflat de la tine.

Călătorii frumoase oriunde și oricând!

LA REVIEW Manastirea Frasinei - scris de în rubrica Mănăstirea Frăsinei [Muereasca]
iulianic, 20.12.18 10:54»@webmasterX: Înțeleg și sunt de acord cu prevederile regulamentului. Retragerea notelor este justificată întucât în urma unei întâmplări – poate singulare – este păcat ca media aprecierilor unui local să coboare prea mult.

Aș vrea să se înțelegă totuși că eu am fost extrem de nemulțumită de serviciile oferite (atâtea câte au fost în situația descrisă) cu atât mai mult cu cât făcusem rezervare și discutasem asupra meniului. Sunt convinsă că atunci când vom reveni pentru a degusta măcar ceva din mult lăudatele specialități de rață totul va fi OK.

LA REVIEW El Pato - un rățoi care doar măcăne - scris de în rubrica Unde mâncăm în București?
iulianic, 16.12.18 20:05»@crismis: Superbonus pentru o bună recomandare făcută de o fină observatoare.
LA REVIEW O bază excelentă (inclusiv spa) pentru explorarea Budapestei - scris de în rubrica Panorama Wellness Apartments
iulianic, 16.12.18 15:05»@traian. leuca: Ok. Să nu mai pierdem timpul! N-am folosit niciodată emoticoane. Nu mi-au plăcut pentru că urâțesc textul. E numai părerea mea.
LA REVIEW Bagaje in gara Sinaia - scris de în rubrica AVERTIZĂRI
iulianic, 16.12.18 14:07»@traian. leuca: Chiar nu ai înțeles că era o exprimare ironică? Nu e gândirea mea, ci a celor responsabili de faptul că toate "șchioapătă în economia românească". Altfel n-aș mai fi zis că eu "consider chiar strigător la cer ceea ce ne-a semnalat colega noastră".

Eu știu la ce folosește un ghișeu pentru bagaje într-o gară, știu și din ce ar trebui să fie plătit angajatul de la gară și chiar mă mir că au găsit rezolvarea aceasta năstrușnică, aceea de a depozita bagajele la toalete. Nu am exprimat direct ceea ce s-ar întâmpla în afara orelor de program ale toaletei-depozit de bagaje. Ai făcut-o tu, dar nu te aștepta să-ți răspund la întrebarea "… după orele 19:00 (conform programului afişat) eu unde fac pipi... în faţa gării sau în spatele gării?"

LA REVIEW Bagaje in gara Sinaia - scris de în rubrica AVERTIZĂRI
iulianic, 16.12.18 12:16»@rentea: Cred că nu m-am exprimat destul de clar. Nu am specificat cine are în administrare Gara Sinaia. Am luat notă de modul în care stau lucrurile într-un oraș care încă mai este considerat regal fiind dezvoltat ca stațiune de lux o dată cu apariția Peleșului. Iar pentru a pune punctul pe i, consider chiar strigător la cer ca ceea ce ne-a semnalat colega noastră să se întâmple într-o gară care - pe fațada dinspre oraș - expune un banner uriaș cu chipul regelui Mihai.

Știu că multe șchioapătă în economia românească. La ce bun să mai funcționeze un ghișeu pentru bagaje într-o gară? De ce să mai plătim un angajat și pentru asta? Bine că măcar s-a găsit soluția de a se cumula cele două atribuțiuni. Ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi închis toaletele și ar fi funcționat în continuare ghișeul pentru bagaje?

LA REVIEW Bagaje in gara Sinaia - scris de în rubrica AVERTIZĂRI
iulianic, 16.12.18 10:21»@Eilin: În această toamnă am fost și noi la Sinaia - cu trenul - în două zile (nu consecutive). Practic, nu am avut bagaj. Ceea ce aflu acum este o noutate pentru mine. Deci toaleta este și ghișeu pentru bagaje? Am remarcat că tariful pentru folosirea toaletelor este de 1,5 lei/persoană, dar oare cât costă să-ți lași bagajul la toaletă? Și numai în timpul programului doamnei closetărese (07:00-19:00)? În rest, ce facem cu bagajele? Cum folosim toaleta?

Deci, în această privință, așa stau lucrurile în orașul regal Sinaia. De reținut!

LA REVIEW Bagaje in gara Sinaia - scris de în rubrica AVERTIZĂRI
iulianic, 15.12.18 19:11»@Cristina ank: Vai, dar cât de puțin povestești și cât de puține poze atașezi dintr-un loc atât de frumos cum este Ciprul!

Am fost de două ori în Cipru, în partea de sud, dar și în partea de nord unde am văzut locuri interesante grație unui român stabilit acolo căruia îi mulțumesc în gând și acum. Pentru o nouă vizită, poate mai amănunțită, m-aș întoarce oricând în Cipru. În partea de nord încă mai am multe de văzut.

LA REVIEW Decembrie, vacanță la soare - scris de în rubrica Vacanţa în Ciprul de Nord
iulianic, 15.12.18 16:38»@webmaster: Vă rog, atașați

youtube

Filmarea prezintă și câteva imagini din interiorul bisericii mari în care noi nu am putut intra din cauza lucrărilor de refacere.

LA REVIEW La Mănăstirea Radu Negru - scris de în rubrica Mănăstiri, biserici călărășene
iulianic, 14.12.18 12:58»@All: Încă o completare poate importantă pentru cineva.

În spatele fostei primării, pe Str. Ion Heliade Radulescu, nr. 3, se află Casa Heliade, un restaurant care funcționează într-o casă veche, foarte bine renovată.

Nu este prea mare. Are un pub și un restaurant (fiecare cam de 30 de locuri), dar și o mică terasă în fața intrării. Pentru că era vară, eram însetați, iar Casa Heliade ne-a ieșit în cale, am poposit pe terasa ei umbrită la o bere rece, fără alcool și la un răcoritor suc de grapefruit.

Nu eram interesați și de masă (era prea devreme și prea cald), dar am observat că de Luni până Vineri Restaurantul Casa Heliade oferă Meniul Zilei - o supă și un fel principal - la prețul de 19 lei.

LA REVIEW La pas prin Călărași - scris de în rubrica O zi în zona Călăraşiului
pagină generată în 0.0865349769592 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată