Ecouri publicate pe sait - de iulianic

Pagina 1 [din 165]
[ 3295 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 161 . 162 . 163 . 164 . 165
[19.07.18 18:15] - iulianic

@laurentiu69: Vai, te-ai oprit tocmai atunci când mă pusesem și eu gospodărește pe citit!

… va rog sa imi scrieti si voi impartasi cu voi experientele pe cele doua teme. Nu doresc sa obosesc cititorii care nu sunt interesati nici de fotbal, nici de istorie.

Eu te rog să scrii fără teama că ai putea obosi pe cineva. Cei care nu sunt interesați de fotbal, vor trece mai repede peste pasajele despre fotbal, iar cei care nu sunt interesați de istorie, nu vor citi pasajele cu pricina. De altfel, aici, pe AFA, istoria înseamnă doar o referire în context la obiectivul în cauză și nicidecum ceva obositor, ca o lungă și plicticoasă lecție de școală.

Traseul pe care l-ai făcut, care a necesitat o laborioasă muncă de organizare, merită luat ca exemplu cu atât mai mult cu cât așa ceva nu se face prea des.

[19.07.18 10:38] - iulianic

@tata123: Da, zona pe care tocmai am vizitat-o mi-a oferit multe surprize. Case boierești frumoase (unele renovate, altele nu), biserici (unele în stare bună, altele nu), felurite muzee, crame, dealuri cu vii cât vezi cu ochii…

Consolele de lemn "cap de cal" de la biserica "Nașterea Maicii Domnului" nu sunt singurele elemente valoroase de sculptură populară care se pierd încet, încet, odată cu lăcașul sus amintit. Remarcă brâul funie care înconjoară construcția de lemn, sculptura minuțioasă din ancadramentul ușii!

Habar nu am dacă ușa este cea originală, dar mi se pare cam nepotrivită acolo.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Urlați și împrejurimi, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: O zi în Urlați, URLAȚI [PH]
[18.07.18 15:09] - iulianic

@steli68: Frumos traseu, dar... nici o poză?

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Excursii de o zi din Brăila prin Dobrogea de Nord partea II-a, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Hoinar prin Dobrogea, #EXCURSII şi CĂLĂTORII
[18.07.18 14:52] - iulianic

@steli68: Am trecut de multe ori prin Mangalia, dar niciodată n-am avut timp pentru vizite. Am reținut invitația de a vizita Moscheea Esmahan Sultan. Cât despre "să nu strănuţi, să nu sughiţi" și celelalte "să nu-uri" câte or mai fi, dacă ai vreun fel de afecțiune, nu-ți rămâne decât să nu te rogi deloc pentru ca să nu fii pus în situația de a relua rugăciunea iar și iar.

Moscheea din Tirana începută de Mula Bey în 1794 și finalizată de fiul său, Ethem Bey, în 1821, cel mai vechi edificiu de acest gen care s-a păstrat în Albania, este pentru mine o amintire frumoasă. Valoarea sa istorică este dată nu doar de vechime, ci și de arhitectura ei. Privind din afară, alături de minaret se remarcă o cupolă nu prea mare și intrarea mărginită de coloane terminate în arcade. Curios pentru lăcașurile islamice, Moscheea Ethem Bey este decorată la exterior cu fresce reprezentând arbori, cascade și poduri. Se presupune că ele au fost executate de meșteri care nu erau musulmani.

Supraveghetorul, nu doar că mi-a permis să fotografiez, dar mi-a dat și informații suplimentare.

[18.07.18 07:26] - iulianic

@mishu: Eu n-am fost curioasă și nu am întrebat ce grilă de programe au TV-urile. Mi-a fost de-ajuns să văd că nici nu sunt conectate la curentul electric, firele atârnând în josul pereților, cu capetele adunate în folii de plastic. Se vede că nu sunt folosite. De altfel, acolo nici nu locuiește nimeni. Nici măcar nu se știe dacă lăcașul va deveni mănăstire sau rămâne muzeu.

Cât despre faptul că Mănăstirea Vărbila nu este la fel de comercială ca altele… da, ai dreptate. Nu este comercială deocamdată, acum când statutul ei încă nu este definit. Dacă va deveni mănăstire, se va încadra în "comerțul" practicat de mănăstiri. Dacă va rămâne muzeu… forurile turistice de la Ploiești abia așteaptă să introducă taxele de vizitare, aceleași ca la toate muzeele prahovene, cu taxa de fotografiere de 25 lei/piesă și 50 lei/sală. Deocamdată nu pot pentru că obiectivului renovat cu fonduri UE îi este interzis un număr de ani (nu știu exact câți) să încaseze ceva de la vizitatori. Este perioada de grație. În particular, noi am vrut să lăsăm ceva însoțitoatei noastre, dar a refuzat categoric.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Mănăstirea Vărbila, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Mănăstirea Vărbila [Vărbila], URLAȚI [PH]
[17.07.18 19:29] - iulianic

@Michi: Așadar, ați pornit în călătorie spre frumoasele meleaguri moldave? Drum bun și ședere plăcută la sora dumneavoastră! Să vă fie de bine și mica pauză de prânz de la Restaurantul-terasă K&V de pe E85!

Dacă se vor aranja "ploile" vieții noastre așa cum gândim, intenționăm să ajungem și noi în Moldova la mormintele părinților și să ne mai vedem rudele.

[17.07.18 19:18] - iulianic

@tata123: Ai dreptate când afirmi că

Vizita într-un lăcaș de cult aparținând altei confesiuni e provocată de curiozitate, de pasiunea pentru artă și istorie, de dorința de a înțelege modul de viață al altei civilizații.

Tot curiozitatea și interesul de a înțelege măcar puțin din modul de viață a oamenilor aparținînd altor confesiuni m-au făcut să vizitez mai multe moschei din Turcia, din Bulgaria, dar nici una din România. Moscheea de la Pucioasa, din triunghiul credințelor, nu se poate numi vizită pentru că lăcașul musulman (ca și cel evreiesc) era ferecat. Pe din afară am văzut și altele în România, mai ales în zona Dobrogei, dar... atât!

Despre moscheea de la Pieptănari știam, dar nu m-am abătut vreodată pe acolo cu toate că mi-ar fi fost la îndemână. Îți mulțumesc pentru prezentare! Chiar am citit-o cu interes.

[16.07.18 09:25] - iulianic

@mihaelavoicu: Mulțumesc! Am văzut cele două poze.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Mănăstirea Jercălăi, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Mănăstirea Jercălăi [Jercălăi], URLAȚI [PH]
[15.07.18 21:59] - iulianic

@mihaelavoicu: Despre izvorul cu apă bună abia acum aflu. Unde pot vedea pozele atașate de tine?

@mishu: Eu nu am văzut Mănăstirea Jercălăi din întâmplare. Aș putea spune că am văzut-o cu premeditare. Cu dublă premeditare chiar.

Mai întâi pentru că în ianuarie am vizitat o familie din comuna Iordăcheanu (sat Plavia), gazdele noastre vorbindu-ne îndelung despre obiectivele din jur. Dintre acestea, bineînțeles, nu putea lipsi Mănăstirea Jercălăi.

În al doilea rând pentru că în urmă cu mulți ani cineva m-a invitat să accesez site-ul de prezentare a Mănăstirii Jercălăi și să-mi dau cu părerea. Prima reacție a fost: "Jercălăi? Ce mănăstire mai e și asta?" Am citit și atunci am aflat istoria bisericii călătoare. Nu mi-a fost dat să ajung acolo decât în această vară. Mi-a plăcut și istoria și locul.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Mănăstirea Jercălăi, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Mănăstirea Jercălăi [Jercălăi], URLAȚI [PH]
[14.07.18 10:35] - iulianic

@mihaelavoicu: Mulțumesc pentru aprecieri și pentru ecou! Întotdeauna am fost de părere că cei din partea locului, mai buni cunoscători, ne pot da prețioase amănunte privind un obiectiv turistic din zonă.

Vezi că la Sângeru- Prahova, este un Muzeu al Pietrelor, deschis permanent, intrarea gratuită și aparține poetului Lucian Avrămesu. Dacă s-a scris deja pe AFA despre el, îmi cer scuze.

Și pentru această informație trebuie să-ți mulțumesc. Voi avea în vedere Muzeul Pietrelor atunci când voi reveni pe plaiuri prahovene. Cât despre faptul că s-a mai scris sau nu s-a mai scris pe AFA despre un anume obiectiv…. nu cred că trebuie să fim preocupați. Am observat că sunt acceptate articole ale mai multor utilizatori AFA privind același obiectiv.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Conacul Bellu - conacul cu iz patriarhal, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Muzeul Conacul Bellu, URLAȚI [PH]
[14.07.18 10:33] - iulianic

@webmasterX: Da, poziționarea pe hartă este OK!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Mănăstirea Jercălăi, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Mănăstirea Jercălăi [Jercălăi], URLAȚI [PH]
[12.07.18 18:30] - iulianic

@Bujie:

P05 [JUN-2018] Pentru toate doamnele AFA!

Mulțumim pentru că te-ai gândit și la noi de acolo, de departe, de la capătul lumii!

Articolul tău a fost pentru mine prilej de frumoase aduceri aminte. Am fost și eu la Cabo da Roca în urmă cu câțiva ani. Vremea a fost bună, cu soare și temperatură moderată, dar vântul nu ne-a dat pace. În perioada în care ați fost voi, plantele acelea cu flori albicioase, cu frunze groase, rezistente la vânturi și la soare erau înflorite în număr mai mare. Când am fost eu – septembrie – erau trecute și abia am găsit una care să-mi arate cum înflorește acea plantă ciudată, atât de bine adaptată la condițiile meteo de la țărm de ocean.

Peisajul... da, este mirific. L-ai descris foarte bine. Pleci de acolo cu sentimentul de bucurie că ai atins capătul continentului. Eu am ajuns și la capătul de nord al continentului – la Cap Nord - și foarte, foarte aproape de cel sudic, la Tarifa. La capătul de est – în Urali – nu cred că voi ajunge vreodată.

Călătorii frumoase oriunde și oricând!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: 4. Cabo da Roca & Muchaxos, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: O zi în Cabo da Roca, SINTRA
[12.07.18 11:03] - iulianic

@doinafil:

Am văzut filmul "Secretul lui Bachus", dar nu-mi mai aduc aminte scena cu Dinică și Jean Constantin, e mult de-atunci.

Iată scena din filmul "Secretul lui Bachus" în care Gheorghe Dinică, în rolul Gheorghe Cercel - directorul IAS "Vinicola" - proprietarul conacului, este servit la masa rotundă de pe verandă de majordomul interpretat de Jean Constantin.

Se înțelege cam greu dialogul dintre cei doi, dar important de remarcat este cadrul în care se defășoară acțiunea.

[12.07.18 09:43] - iulianic

@doinafil: Conacul Matac nu pare o ruină privit pe din afară, într-o perioadă când lujerii care o îmbracă au frunze. Dar să vezi interiorul! Eu am văzut niște poze pe internet, iar ceea ce e acolo e o vraiște cu ziduri surpate amestecate cu bucăți de scândură. Nu știu dacă nu sunt rămășițele șantierului de la refacerea acoperișului (lucrări care au avut loc după anul 2011).

Muzeul "Crama 1777" arată foarte bine pentru că este relativ nou. Clădirea nu este cea originală, din anul 1777. Vechea cramă era situată în altă parte, iar când s-a pus problema reconstituirii ei, a existat propunerea de a fi amplasată în centrul satului. Total nepotrivit! Îi stă mult mai bine pe dealuri, printre vii.

[11.07.18 08:57] - iulianic

@teona: Cred că toamna, atunci când se culeg viile sau după ce au fost culese, este foarte frumos acolo.

Am aflat că la Valea Călugărească, la sfârșitul lunii septembrie se organizează Sărbătoarea Vinului - cel mai mare târg al viticultorilor din Podgoria Dealu Mare. Cred că este interesantă o vizită în acea perioadă, dar, cine știe care sunt posibilitățile de cazare în acea perioadă? Despre Conacul Domniței Ralu știu că posedă numai 9 camere (și – la luxul de acolo – trebuie să fie tare scumpe).

[10.07.18 21:37] - iulianic

@tata123: Eu nu am încercat să-i înduplec să-mi îngăduie a face fotografii în interior. De altfel, multe dintre ele nici nu-mi ies prea bine din cauza luminii. Cât despre tariful cu adevărat absurd - 25 lei/piesă și 50 lei/sală - nu am întâlnit decât la muzeele prahovene așa ceva. Poate pentru profesioniști, pentru cei cu aparate performante care pozează pentru publicații…

În pivniță, fără bliț, se permitea fotografiatul, dar nu m-am mai obosit. Am folosit timpul în întregime pentru a studia exponatele și pentru a mă bucura de locul deosebit în care mă aflam.

[10.07.18 00:25] - iulianic

@mishu: Ha, ha, ha! Știi ce a întrebat-o soțul meu pe chelneriță atunci când s-a prezentat la masa noastră? A întrebat-o dacă la Conacul Domniței Ralu se găsește și vin fără alcool. I s-a răspuns că nu au așa ceva pentru că încă nu s-a inventat. Ne-am înecat amarul cu bere rece, fără alcool. Seara, la pensiune, am comandat vin, bineînțeles. La fel și în seara următoare. Am cumpărat și pentru acasă. La Crama Budureasca am fost singura degustătoare fiind ulterior scutită de a conduce mașina.

[09.07.18 15:24] - iulianic

@balasa violeta: Frumoase amintiri! Acum câțiva ani, când am fost în Maroc, am făcut trecerea din Spania spre continentul african pe la Tarifa. N-am vizitat orașul într-un adevărat tur, dar l-am văzut din autocar. Mi-a plăcut și mie locul în care - așa cum spui - două continente se despart, iar două ape (Marea Mediterană și Oceanul Atlantic) se împreunează.

Tarifa mai constituie pentru mine o amintire. Acolo am lăsat pe una din doamnele din grup căreia i se furase portofelul (cu bani și acte) la Barcelona. Neavând pașaport, nu i s-a permis îmbarcarea pentru Tanger. A rămas în Tarifa singură și ne-a așteptat o săptămână. Am mai spus povestea ei și nu voi pregeta s-o spun ori de câte ori voi avea ocazia pentru că poate fi un exemplu pentru alții.

Vacanțe frumoase oriunde și oricând!

[09.07.18 10:34] - iulianic

@Mugurop: În septembrie anul trecut, am fost și noi în Zakynthos. Am făcut cele două excursii despre care povestești. Am scris și eu despre cele ce am văzut și cum ne-am simțit Pe mare, în jurul insulei Zakynthos, precum și despre modul în care ne-am petrecut O zi în Kefalonia.

Urmare a celor povestite de mine, nepotul meu a decis să-și petreacă vacanța din această vară în Kefalonia. A fost cu familia, cu mașina personală, rezervându-și singur cazarea. A vizitat tot ceea ce se putea vizita pe insulă, fără stres, fără grija orelor de întrunire a grupului la autocar. Ne-au trimis fotografii de acolo, iar pe fețele lor se citea cât erau de încântați. Țestoasele Caretta-Caretta pe care le-au și hrănit au fost marea bucurie a fetiței, dar și a celor mari. Nu păreau hăituite, stresate ca cele din Zakynthos pe care le-am văzut noi de pe puntea vaporașului când am plecat - în grup organizat - În căutarea țestoaselor Caretta-Caretta.

Vacanțe frumoase oriunde și oricând!

[08.07.18 15:38] - iulianic

@mihaelavoicu: Mulțumesc pentru aprecieri! Și pe mine m-au încântat completările tale. Mulțumesc din nou!

M-aș bucura și eu dacă aș afla că într-adevăr Palatului "Micul Trianon" îi surâde norocul. Schelele și grinzile sunt acolo de mult după câte știu. Deocamdată au doar rol de susținere a resturilor de zidărie care încă mai sunt pe verticală. Se spune că propuneri și chiar concursuri de proiecte de refacere au mai fost, dar banii care nu sunt puțini, de unde vor fi luați?

Bazinul de apă, acum secat, încă există. Prin iarbă, abia i se mai văd contururile. Am dedus că cei doi copilași au fost progenituri ai Nababului. M-am întrebat care să fi fost cauza morții lor în aceeași zi, dar n-am găsit răspunsul. Acum, datorită ție, am aflat. Mulțumesc!

[pg. 1 / 165]: ecourile 1-20 din total 3295
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 162 . 163 . 164 . 165
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.27269411087 sec /