Ecouri publicate pe sait - de iulianic

Pagina 1 [din 178]
[ 3546 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 174 . 175 . 176 . 177 . 178
[15.12.18 19:11] - iulianic

@Cristina ank: Vai, dar cât de puțin povestești și cât de puține poze atașezi dintr-un loc atât de frumos cum este Ciprul!

Am fost de două ori în Cipru, în partea de sud, dar și în partea de nord unde am văzut locuri interesante grație unui român stabilit acolo căruia îi mulțumesc în gând și acum. Pentru o nouă vizită, poate mai amănunțită, m-aș întoarce oricând în Cipru. În partea de nord încă mai am multe de văzut.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Decembrie, vacanță la soare, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Vacanţa în Ciprul de Nord, #CĂLĂTORII
[15.12.18 16:38] - iulianic

@webmaster: Vă rog, atașați

youtube

Filmarea prezintă și câteva imagini din interiorul bisericii mari în care noi nu am putut intra din cauza lucrărilor de refacere.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: La Mănăstirea Radu Negru, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Mănăstiri, biserici călărășene, CĂLĂRAŞI
[14.12.18 12:58] - iulianic

@All: Încă o completare poate importantă pentru cineva.

În spatele fostei primării, pe Str. Ion Heliade Radulescu, nr. 3, se află Casa Heliade, un restaurant care funcționează într-o casă veche, foarte bine renovată.

Nu este prea mare. Are un pub și un restaurant (fiecare cam de 30 de locuri), dar și o mică terasă în fața intrării. Pentru că era vară, eram însetați, iar Casa Heliade ne-a ieșit în cale, am poposit pe terasa ei umbrită la o bere rece, fără alcool și la un răcoritor suc de grapefruit.

Nu eram interesați și de masă (era prea devreme și prea cald), dar am observat că de Luni până Vineri Restaurantul Casa Heliade oferă Meniul Zilei - o supă și un fel principal - la prețul de 19 lei.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: La pas prin Călărași, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: O zi în zona Călăraşiului, CĂLĂRAŞI
[14.12.18 12:28] - iulianic

@webmaster: Mulțumesc!

Pentru că articolul meu a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie - singurul minighid al orașului Călărași - sunt datoare cu câteva completări. Le-am găsit în notițele mele și ar fi păcat să rămână doar ale mele:

P18 - Monumentul Eroilor călărășeni care s-au jertfit pentru întregirea neamului este o lucrare în bronz reprezentând un ostaș echipat pentru luptă, scrutând zările. Monumentul se află la intersecția Bulevardului Republicii cu Strada Sloboziei și este locul în care se desfășoară activitățile de omagiere și de comemorare a eroilor din Călărași.

P25 - Biserica Sf. Gheorghe. N-am făcut referire în articol la acest lăcaș pentru că nu l-am vizitat în interior. Era închis. O femeie mătura pavajul din fața intrării și smulgea buruienile de la troiță. Biserica Sf. Gheorghe se află în Str. Libertății, nr. 32, mărginită de o parte de Strada București, iar de cealaltă parte de Strada Sf. Nicolae. Privit din exterior, lăcașul este impunător și ar fi meritat vizitat.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: La pas prin Călărași, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: O zi în zona Călăraşiului, CĂLĂRAŞI
[10.12.18 17:27] - iulianic

@webmaster: Vă rog, atașați

https://youtu. be/gluBl-786nk

Este un mic film ilustrând plecarea noastră din oraș, trecerea peste Podul Sf. Maria, intrarea pe autostradă și traversarea Dunării pe noul pod.

[09.12.18 11:15] - iulianic

@webSorin: Ceea ce am scris eu nu este o apostrofare. Fiecare dintre noi scriem așa cum credem că e mai bine. În privința detaliilor, nu este condamnabil că sunt readuse în actualitate de poze și filmări. În fond, ăsta este rolul pozelor și al filmărilor. Eu am la activ câteva circuite lungi cu autocarul (cel mai lung de 26 de zile). În fiecare noapte eram găzduiți la alt hotel. Pentru detalii - mă refer la cele demne de a fi povestite și altora – în afară de aparatul foto foloseam un notes.

Cat despre hoteluri... cam dificil avand in vedere ca doar trei m-au impresionat.

Pentru noi, pentru cititorii AFA, informațiile despre hoteluri sunt importante indiferent dacă impresiile sunt pozitive sau negative.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: [Drumul de la Izmir] spre Pamukkale, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Turcia, altfel, Vacanţa în Turcia
[09.12.18 10:10] - iulianic

@krisstinna: Și eu sunt de părere că articolele noului nostru coleg ar trebui să fie mai consistente și să facă mai multe referiri la ceea ce a vizitat pe acolo. Hotelurile, da, este necesar a fi tratate separat, cu cât mai multe detalii pentru că cei ce-i vor călca pe urme asta caută să afle. Detaliile fac posibilă justa apreciere a locului.

Colegului nostru îi place să trateze călătoria în Turcia - foarte frumoasă de altfel - ca pe un lung drum cu "motorul". Îi înțeleg pasiunea pentru că și eu am în familie un împătimit al "motorului", dar noi, ceilalți, mai vrem și altceva.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: [Drumul de la Izmir] spre Pamukkale, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Turcia, altfel, Vacanţa în Turcia
[09.12.18 09:54] - iulianic

@ungureanica: Pentru că am observat că așa se obișnuiește, iată, anunț și eu: un binemeritat superbonus de la mine!

Clătite bănățene la cuptor? N-am mâncat niciodată așa ceva. M-ai făcut curioasă.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Pizza bună la Pizzeria Roberto, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Unde mâncăm în Caransebeș?, CARANSEBEŞ
[07.12.18 11:22] - iulianic

@webSorin: Aventuroasă călătorie! Și ai un stil de a povesti cum numai cei de pe motor pot avea. Parcă ne mai trezește din amorțeală.

Abubasi mi-am gasit pana la urma. Tipic cum fac barbatii cumparaturi: vazut, probat, cumparat. Fara alte detalii.

Asta îmi amintește de vacanța noastră în Parga când o ploaie abundentă a transformat străduțele pietruite în albii de râuri. Adidașii soțului meu s-au umplut de apă de nu i-a mai putut folosi. Tot așa, în doi timpi și trei mișcări, a doua zi și-a cumpărat alții – ieftini și de calitate îndoielnică – la care vânzătoarea, din proprie inițiativă, i-a făcut și reducere de 5 euro.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Canakkale: problema cu laptop-ul, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: O zi în Canakkale, CANAKKALE
[07.12.18 10:35] - iulianic

@mishu: Ei, iată și superbonusul de la mine!

[07.12.18 10:33] - iulianic

@mishu: Eu nu mă dau în vânt după ceapă sau ardei iute. Ori de câte ori mi s-a adus așa ceva (la alte restaurante) au rămas neatinse. Poate o lingură sau două de smântână mi-ar fi plăcut la ciorbă, dar nu am cerut în mod special. Cum am văzut că nu au cam multe din cele scrise în meniu, iar chiflele erau vechi, am renunțat și la a-i întreba.

Mulțumesc pentru ecou!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Crama Rina - Sinaia, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Unde mâncăm în Sinaia?, SINAIA
[06.12.18 20:49] - iulianic

@webSorin: Deși știu că n-am să fac niciodată traseul tău cu motocicleta (nu mai suntem la vârsta când să putem face așa ceva) articolul tău mi-a trezit un mare interes. Aștept cu nerăbdare relatările viitoare. Am făcut de mult un circuit de două săptămâni în Turcia, dar o aducere aminte într-un fel cu totul nou m-ar bucura.

Bine ai venit printre noi și nu te opri din scris!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Aventuri in Turcia, 5000km cu motocicleta, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Turcia, altfel, Vacanţa în Turcia
[06.12.18 13:27] - iulianic

@webmaster26: Pot confirma eu că poziționarea pe hartă este OK. Nu am vizitat Muzeul Rezervației Naturale Bucegi, dar am trecut recent de mai multe ori pe lîngă el.

[06.12.18 10:02] - iulianic

@nicole33: La mulți ani și din partea noastră! Cu noroc, cu bucurii!

[05.12.18 20:48] - iulianic

@Butz: Mulțumesc și eu pentru fotografii și pentru informațiile suplimentare!

[05.12.18 20:31] - iulianic

@liviu49: Ca la orice om care a fost și nu mai este, ne gândim cu respect la Regele Mihai. Personal, știam că s-a împlinit un an de la trecerea sa în neființă. Televiziunea - care nu uită nimic - mi-a amintit de acest lucru.

Cum AFA este un site de turism, nu știu cât de potrivit ar fi fost un articol dedicat special acestui moment. Dacă ar fi fost, trebuia scris de cineva cu profunde cunoștințe de istorie. De tot ceea ce înseamnă istoria regalității în România și nu numai cu amintirea zilei memorabile de acum un an.

La Sinaia, pe zidul exterior al gării (partea dinspre oraș), se află un banner uriaș cu chipul regelui alături de care scrie: M. S. Regele Mihai I 1921-2017

[05.12.18 13:50] - iulianic

@liviu49: În primul rând, mulțumesc pentru aprecieri și pentru ecou!

În al doilea rând… da, material despre Sinaia există din belșug. Mai avem nevoie de timp și de vreme bună s-o luăm din nou la pas. La Palatul Știrbey - Muzeul orașului Sinaia, acum, după ce l-am căutat bâjbâind și l-am găsit în cele din urmă, pot spune că se ajunge ușor. Din Bulevardul Carol I, apoi pe Cuza Vodă (pe lângă Hotel New Montana) urci încetișor privind mereu spre dreapta ca să nu ratezi intarea în curte. Restaurant Snow aflat chiar la stradă este un bun reper.

În al treilea rând - și o spun cu toată sinceritatea - dacă există "răutăcisme" și la adresa mea, te rog să mi le transmiți! Pe public sau pe privat, cum dorești. Îți promit că nu mă voi supăra deloc. Am trecut prin tot felul de situații și am… antrenament. Și fiindcă veni vorba, să folosiți sănătoși frigiderul pe care-l va aduce Moș Nicolae! Și să fie întotdeauna plin cu bunătăți!

În al patrulea rând… Proporția dintre numărul de voturi și numărul de ecouri este irelevantă.

Al douazecisipatrulea vot si primul ecou! Sper ca nu va trebui sa mai voteze alti 24 de cititori pentru a apare un nou ecou.

Nici o nădejde! Nu face articolul ăsta încă 24 de voturi.

[05.12.18 09:29] - iulianic

@Butz: Conacul lui Maldăr ca și altele de acest gen, sunt pentru mine niște tentații mai vechi. N-am găsit înformații mai detaliate despre ele, singurul aspect pe care l-am reținut a fost că sunt scumpe.

Articolul tău vine cu niște detalii în plus, dar bine ar fi fost dacă atașai și câteva fotografii de acolo.

Cei 70 euro/noapte includeau și micul dejun? Cam ce prețuri se practică la restaurant?

[04.12.18 20:47] - iulianic

@doinafil:

Eram învățați să cântăm și să dansăm rusește. ...dansam așa numita "căzăcească".

Și eu am trăit vremurile acelea, dar nu la Sinaia. Cât despre dansul acela specific, la noi se numea "cazacioc". Am învățat greu pașii, dar nu i-am uitat nici acum. Poate tragem o căzăcească la următoarea întâlnire să știe și alții ce-i aia.

Holul central al Casinoului - Holul de onoare - târg de meșteșugari? Oricât de mult mi-ar plăcea târgurile autentice, nu le-aș vedea niciodată instalate într-un palat regal.

Mulțumesc pentru aprecieri și îți doresc revenire grabnică în Sinaia copilăriei tale!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Casino Sinaia, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: În vizită la Casino Sinaia, SINAIA
[04.12.18 20:16] - iulianic

@webmaster26: Da, este OK!

[pg. 1 / 178]: ecourile 1-20 din total 3546
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 175 . 176 . 177 . 178
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.329766988754 sec /