Ecouri publicate pe sait - de iulianic

Pagina 1 [din 171]
[ 3407 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 167 . 168 . 169 . 170 . 171
[25.09.18 15:10] - iulianic

@ANILU: P09 - Pescăria lui Matei - decor cu izmene. Bine că măcar sunt asortate cu gărduțul.

[25.09.18 09:52] - iulianic

@tata123: De mult îmi propune soțul meu să mă ducă la Babadag, dar nu știu cum se face că alte și alte obiective și interese apar pe listele noastre. Știu însă că va veni o zi când voi ajunge și la Babadag, mai ales pentru că au început să mă pasioneze obiectivele religioase aparținând altor culte. Nu, nu, n-am terminat de scris despre obiectivele noastre tradiționale! Mai sunt atâtea mănăstiri vechi, atâtea biserici de lemn, atâtea lăcașuri ruinate de descoperit…

Până când voi ajunge la Babadag, mă voi mulțumi cu articolele scrise de voi, cei care ați fost acolo. Sunt câteva minute de când am citit despre Geamia Ali Gazî din Babadag pe care a vizitat-o @Yersinia pestis.

Vă mulțumesc amândurora pentru informații!

[25.09.18 09:34] - iulianic

@Yersinia pestis:

… de fiecare dată când scriu, încerc să o fac fără a stârni cine știe ce deranj spiritual, pentru că religia este, pentru unii, o chestie foarte importantă. Mi-am și furat, odată, niște voturi negative…

Mi se întâmplă și mie să primesc din partea cuiva - și asta în mod aproape sistematic - voturi negative atunci când scriu despre obiective turistice religioase. De o vreme, când încep să scriu despre așa ceva, îmi spun așa cum spui și tu: "Doamne-Doamne nu mă bătea cu voturi negative!"

Dar, ce importană are? Are vreo importanță?

… n-au vrut să intre în catedrală catolică, din același motiv că "nu-s lăcașuri de dreaptă credință" …

Cât de mult pierd! Catedralele europene, multe dintre ele, sunt capodopere de artă care adăpostesc alte capodopere de artă. Măcar pentru această artă veche de secole și tot ar fi meritat să intre. Pe mine m-a nedumerit altceva. Am văzut persoane (români, din grupul nostru) care - în catedrală catolică - îngenunghează în fața unei statui și-și fac cruce în stil ortodox.

Mulțumesc pentru informațiile privind Geamia Ali Gazî din Babadag pe care încă nu am vizitat-o!

[25.09.18 09:00] - iulianic

@doinafil: Constat că v-ați răsfățat cu bunătăți bulgărești, dar și vizitând mai multe locuri de servit masa decât noi. Noi am avut All inclusive la Nessebar așa încât astfel de vizite ne-au fost tăiate din start. La Tangra (mersi pentru aducere aminte și pentru mențiunea din articol) am ajuns din nevoia de a aștepta ora deschiderii la una dintre vechile biserici din apropiere. Biserica Sf. Teodor era singura care se închidea în vremea prânzului. Și... dacă era frumos, dacă oferta de bere era cum nu se poate mai bună, dacă nouă ne era sete după atâta umblet, iată că ne-au tentat și peștișorii de acolo. A fost mai mult o degustare.

Am remarcat șirul de terase și restaurante de la malul mării. Toate erau tentante în primul rând prin amplasament.

[25.09.18 08:41] - iulianic

@elviramvio:Am vizitat multe biserici și mănăstiri, destul de multe geamii, dar nici o sinagogă. De fapt, nici acum nu pot spune că am vizitat o sinagogă adevărată. Am vizitat o sinagogă-muzeu. S-a pus mult suflet și mult interes (nu numai din partea comunității evreiești din Piatra Neamț) pentru amenajarea acestui muzeu. Este deosebit.

Dacă vrei să afli mai multe despre evrei - cândva o comunitate foarte numeroasă în Piatra Neamț - acolo trebuie să mergi. În afară de expunerea înregistrată, în afară de cele ce mai spune custodele muzeului, pe pereți vei vedea panouri informative referitoare la multe aspecte din viața din trecut a evreilor. Cel mai bine este să le fotografiezi și să le citești în voie, acasă. Sunt prea multe lucruri noi pentru a fi reținute, de aceea - în documentare - pe mine m-au ajutat mult panourile fotografiate. Fotografiatul este permis. Am întrebat.

[21.09.18 23:27] - iulianic

@Zoazore: Bravo vouă! Iar v-ați întâlnit! Tu cu colegii tăi la Brăila, Carmen cu ai ei la București...

Felicitări, țineți-o tot așa! Eu am fost recent la Piatra Neamț, dar n-am întâlnit pe niciuna din cele două colege cu care mai țin legătura. Una lipsea din oraș, cealaltă nu răspundea la telefon... A trebuit să mă mulțumesc doar cu compania celor din familie. Dar, plăcute sunt întâlnirile cu cunoștințe vechi de 50 de ani!

[21.09.18 23:03] - iulianic

@Dana2008: Să vă fie de bine!

… soțul meu a luat un păstrăv cu lămâie și mujdei (20 lei, 250 g; 8 lei /100 g) …

Exact același preparat servit de noi la Bicaz, la malul lacului unde există crescătorie de păstrăvi, are prețul de 12 lei/100 g.

În legătură cu tochitura, am de multă vreme o nedumerire. Am întâlnit "tochitură oltenească", iar acum "tochitură ardelenească". În Moldova, nu de mult, am servit "tochitură moldovenească". Concluzionând că această specialitate se prepară în toată țara, de ce i se spune tochitură - după graiul moldovenilor - și nu topitură?

De altfel, nici DEX nu este prea explicit: "TOCHITURĂ, tochituri, substantiv feminin. Preparat culinar numit și topitură, făcut tradițional cu ocazia tăierii porcului… ", etc., etc…

[20.09.18 10:05] - iulianic

@iulian68: Mulțumesc!

@Zoazore: Nu, nu e scump, nici nouă nu ni s-a părut prea scump. Privind prin prisma consumatorului de condiție medie – financiar vorbind – am afirmat că "Prețurile nu sunt mari, dar nici prea mici." E atât de delicat să te exprimi cu hotărâre în această privință!!! Fiecare gândește cu… buzunarul propriu.

Unde mai pui că pe lângă bunătăți în porții generoase, ai parte de o ambianță deosebită, dar și de muzică lăutărească. Și dacă ții seama și de faptul că poți pleca în continuare la drum cu câteva plăcinte "Poale-n brâu" luate la pachet sau cu un borcănel de zacuscă din cămara Ancuței…

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: La Hanu Ancuței, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Unde mâncăm în zona Roman? , ROMAN
[19.09.18 17:28] - iulianic

@Lucien: Felicitări pentru un vis împlinit! Cred că fiecare om care își dorește ceva frumos de la viață ar trebui să aibă parte de împlinirea visului.

Dar, ce amintiri mi-ai stârnit!!! Despre plutăritul care se făcea odinioară și pentru care Bistrița - râu repede, de munte - era renumită. Din respect pentru ceea ce era odată, din nostalgia după ceva care nu va mai fi, eu n-aș numi raftingul zilelor noastre plutărit. Am văzut în copilăria mea plute adevărate și plutași care le mânuiau cu țapinele. Munca lor era foarte grea pentru că după ce ajungea la vale, la fabricile de prelucrare a lemnului care se înmulțiseră în jurul orașului Piatra Nemț, pluta trebuia dezmembrată. Din ea rezulta o stivă de bușteni care erau preluați mai apoi - unul câte unul - de gatere.

Într-adevăr, plutăritul, pluta și plutașul de pe Bistrița au dispărut odată cu construirea salbei de baraje și hidrocentrale de pe rău. Lacurile de acumulare de pe Bistrița au devenit casă bună pentru păsări care nu existau pe acolo în trecut. Am văzut recent lacul de acumulare de la Vaduri. Este plin de lebede și rațe sălbatice. Localnicii spun că aceste păsări au ajuns să și ierneze acolo. Oare cum or trăi?

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Rafting pe Bistrița (Vatra Dornei), AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Rafting pe Bistrița, VATRA DORNEI
[19.09.18 17:00] - iulianic

@roth: Uite și superbonusul, dar... nu asta vreau să spun. Vreau să spun că meriți un superbonus pentru tot ceea ce înseamnă organizare și mobilizare AFA. În orice zi din săptămână, fie ea și luni, o miniîntâlnire AFA face foarte mult. Acolo se cunosc oamenii, acolo se încheagă prietenii (sau se consolidează), acolo se pune țara la cale pentru alte și alte întâlniri.

N-am să spun că vin. Nu știu dacă pot veni. Așa este viața mea... fortuit mai retrasă.

[19.09.18 16:44] - iulianic

@traian. leuca: Iar eu încă nu am văzut-o. Ce pot spune? Pot spune doar că îmi doresc să ajung acolo și să-mi fac propria părere.

Cât despre doamna Michi, o felicit pentru curajul de a pleca singură - sau aproape singură - în astfel de călătorii. Știu cum este să călătorești single și mai știu că uneori nu e tocmai ușor. Dârzenia, hotărârea din care ne aduce de fiecare dată câte un exemplu sunt demne de urmat.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Salina Turda — numai mie mi se putea întâmpla, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Salina Turda, TURDA [CJ]
[18.09.18 10:21] - iulianic

@msnd: Un vot și de la mine! Nu este primul și - bineînțeles - nici ultimul, dar... contează. Contează mai mult pentru mine care, citind, am retrăit frumoasele zile de la început de iunie când am fost și noi prin acele locuri minunate.

Ultima zi de vacanță este, într-adevăr, mai puțin plăcută din cauza așteptărilor și a trambalărilor cu bagaje. Noi am fost preluați de un microbuz (cu o însoțitoare basarabeancă, mare vorbăreață) și transferați la Varna unde s-au întrunit cei ce se întorceau în România. Autocarul care ne-a preluat era vechi (fost al unei echipe de fotbal, cu minibucătărie în interior), dar ne-a adus la București în bune condițiuni.

[16.09.18 16:17] - iulianic

@doinafil: Este publicată, dar nu și validată. Mai bine ți-o trimit prin e-mail.

[16.09.18 16:08] - iulianic

@All: Zilele trecute am vizitat din nou zona Neamțului și - bineînțeles - Mănăstirea Bistrița. Am făcut și fotografii din care am atașat câteva. De astă dată cerul a fost senin și imaginile au ieșit ceva mai clare. Am descoperit și o "comoară" despre care sper să pot avea timpul și răbdarea de a scrie câteva cuvinte în viitor. Cum toamna și vremea mohorâtă se apropie, stând mai mult la gura sobei...

[16.09.18 09:29] - iulianic

@doinafil: q]Mi-ar fi plăcut să văd o poză cu Moscheea Mehmet Agha, atipică - după cum spui - construcțiilor de moschei (fără cupolă și deasupra altei clădiri).

Abia acum îmi dau seama că nu am atașat nici o poză cu Moscheea Mehmet Agha din Rhodes Town. Voi căuta prin pozele – foarte multe – pe care le-am făcut nu doar într-o plimbare prin orașul vechi, ci în câteva (de aceea pozele nu sunt organizate pe destinații). De altfel și articolul este "o colecție" de impresii din mai multe plimbări.

M-am întors aseară dintr-un periplu moldav, sunt obosită, cu multe treburi restante, de aceea, pentru a vedea Moscheea Mehmet Agha, atipică, fără cupolă și deasupra altei clădiri, deocamdată te rog să vizualizezi poza pe care o voi atașa, poză care nu îmi aparține.

Mulțumesc pentru observație, pentru ecou și pentru aprecieri!

[09.09.18 15:37] - iulianic

@Michi: Am văzut atât cât ne-au permis timpul, picioarele și gradele din termometre. La Rodini nu am fost.

Acum 10 ani când am fost doar pentru o zi (de fapt - efectiv - câteva ore) n-am văzut mai nimic și mi-am zis că voi reveni cândva și voi corecta această carență. Acum, într-o vacanță de o săptămână întreagă, am văzut destule, dar mi-au și rămas destule de văzut.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Epta Piges - Șapte Izvoare, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Excursii opţionale prin/din Rhodos, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[09.09.18 13:40] - iulianic

@mogly: Ei, nu! Noi nu am avut ghid. În escapada la Lindos care a inclus și oprirea la Epta Piges (despre care inițial nici nu aveam habar – ca punct de oprire) am fost doar cu șofer. Când ne-a debarcat în parcare, el ne-a spus doar ce putem vedea acolo și la ce oră să ne întoarcem la autocar. Povestea cu întineritul am auzit-o de la temerarii care se pregăteau să intre în tunel. Că sunt 10, că sunt 20 de ani… ce mai contează? Contează ideea și legenda în sine care mai descrețește frunțile unora.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Epta Piges - Șapte Izvoare, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Excursii opţionale prin/din Rhodos, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[09.09.18 13:29] - iulianic

@Michi: Exact asta mi se întâmplă și mie. Musacaua mea iese bună, dar nu atât de bună ca a grecilor. Poate și amestecul de carne, dar... în mod sigur condimentele sunt tot secretul.

Chiar mă gândeam zilele astea să-mi aștept soțul cu o musaca, dar cum el nu se dă în vânt după așa ceva... am zis: Mai bine aștept până la anul. S-o facă grecii.

[09.09.18 10:15] - iulianic

@webmaster: Vă rog, atașați

https://www.youtube.com/watch?v=W79KG6kuGEM

Mulțumesc!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Epta Piges - Șapte Izvoare, AUTOR: iulianic din DESTINATIA: Excursii opţionale prin/din Rhodos, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[07.09.18 23:07] - iulianic

@Michi: Eu n-am ce spune decât felicitări tuturor, pentru tot! Ce-o mai fi la anul, vom vedea. Cea fost anul acesta, am văzut.

[pg. 1 / 171]: ecourile 1-20 din total 3407
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 168 . 169 . 170 . 171
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.33550786972 sec /