Ecouri — scrise de nicole33; în 2017 SĂPT.47

nicole33, 26.11.17 11:46»@black_mamba:

Nu credeam că mai ajunge cineva să citească acest articol vechi al meu

Nu am inteles exact care este cea mai buna varianta pentru plecarea din Bucuresti: cea prin Canakkale sau cea prin Istanbul?

Anul acesta (2017) am mers de două ori în Antalya cu maşina, desigur . Prima dată, în mai-iunie, am mers prin Istanbul atât la dus, cât şi la întors. Am prins cam multă aglomeraţie la intrarea în Istanbul, deoarece am ajuns la o oră mai târzie decât preconizam din cauza unor lucrări de asfaltare pe autostrada Edirne-Istanbul, prin zona Silivri, unde din trei benzi pe sens rămăsese doar una funcţională, astfel că am mers cu viteza celor mai lente camioane turceşti. Traversarea Istanbulului la întoarcere a fost ok, dar mai aglomerat ca de obicei, deoarece nu am trecut duminica dimineaţa cum făceam de obicei, ci într-o zi de luni, diferenţa s-a văzut, chiar dacă mica întârziere a fost recuperată pe autostrada O 3.

Pentru drumul din septembrie am reuşit să-mi conving soţul să schimbăm traseul de dus, în sensul de a ocoli oraşul Istanbul. Am ales varianta spre Canakkale, dar cu traversare pe la Gelibolu-Cardak şi apoi Biga-Bandirma-Bursa.

Teoretic, nu ar fi trebuit să fie nicio problemă, cei doar 16 kilometri în plus fiind nesemnificativi, dar un şir de ghinioane şi întârzieri neplanificate/neprevăzute, au făcut să ajungem în apropierea oraşului Bursa, pe care l-am ocolit pe centură, la o oră nepotrivită, astfel având parte de o aglomeraţie similară celei de la intrarea în Istanbul, tocmai ce doream să evităm , iar traseul a durat înfiorător de mult.

Pentru noi, alegerea unui traseu care să ocolească la dus Istanbulul s-a dovedit cea mai proastă/neinspirată/nefericită variantă, o greşeală pe care nu o vom repeta .

Voi exemplifica doar diferenţele de durată a traseului în ultimii trei ani:

- iunie 2015 - Bucureşti-Kutahya - 1000 km - 13 ore;

- septembrie 2016 - Bucureşti-Kutahya - 1000 km - 11,45 ore;

- mai 2017 - Bucureşti-Kutahya - 1000 km - 11,15 ore;

- septembrie 2017 - Bucureşti-Altîntaş, ocolind Istanbulul - 1100 km - 16,5 ore, cu o ocolire pe la Shumen de 50 km şi mergând încă 41 km dincolo de Kutahya.

Fiecare este liber să aleagă traseul care consideră că este mai avantajos pentru el. Pentru mine, lucrurile sunt clare

LA REVIEW 2015 - Cu mașina la Marea Mediterană – București - Lara - Belek și retur - scris de în rubrica Drumul spre Antalya
nicole33, 25.11.17 17:46»@mishu:

Așa cum am făcut-o și personal la aflarea veștii, o fac și acum în scris, felicitându-te pentru curajul de a porni pe un nou drum și urându-ți mult succes la noul job și în noua ta viață, pentru că sigur ești conștientă că viața ta se va schimba!

Prin alegerea făcută confirmi zicala că "orice şut în fund este un pas înainte" . Vei vedea că va fi bine, de fapt, mult mai bine .

Succes!

LA REVIEW Cantec pentru prieteni - scris de în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
nicole33, 25.11.17 11:49»@calincheita:

La Delphin Palace ați fost?

Da. Am fost anul acesta în iunie la Delphin Palace. A fost ultimul hotel din primul sejur, ales special doar pentru relaxare. Am plătit vedere laterală la mare şi am solicitat o cameră pe partea cu piscina de relaxare pentru a beneficia de linişte la orice oră şi cu vedere la Imperial. Am primit imediat ceea ce am cerut, fără şpagă şi fără comentarii.

Am vizitat Imperialul şi anul acesta şi acum doi ani şi chiar de la o simplă vizită de maxim o oră am putut sesiza unele diferenţe.

LA REVIEW Delphin Imperial... dezamăgitor - scris de în rubrica Delphin Imperial Hotel
nicole33, 25.11.17 11:41»@cristina47:

In fine, am ajuns unde trebuia ca sa-mi recuperez valiza de mana (tot nu am inteles de ce pe unii i-au lasat cu valiza in cabina, si pe mine, nu, cu toate ca a mea avea dimensiuni foarte mici).

Numărul locurilor pentru bagajele de cabină este mai mic decât numărul călătorilor, motiv pentru care doar primilor X călători li se va permite accesul la bordul avionului împreună cu propriul bagaj. Bagajele mai voluminoase şi cele ale ultimilor care se îmbarcă vor merge automat, dar gratuit, la cală. Asta este politica firmei.

M-am lovit şi eu de această problemă, dorind neapărat să iau bagajul cu mine. Am fost a treia la rând pentru îmbarcare, dar înaintea mea a fost permis accesul celor care plătiseră pentru "îmbarcare prioritară" şi erau mulţi, vreo cincizeci de persoane. Am trecut cu bine, dar m-am jurat că la următorul zbor cu Ryan Air voi plăti acei 2 euro în plus pentru a scăpa de stres şi de emoţii.

LA REVIEW Ryanair si Aeroportul Barajas: Terminal T1 - scris de în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța în Madrid
nicole33, 25.11.17 11:17»@ageafer:

chiar am fost pus pe gânduri după review-ul dvs ptr ca oricine are așteptări la un resort de 5 stele. Acuma ce pot sa fac, avansul a fost plătit deja și sper ca pina la anul sa se imbunătățească ceva!

Nu este dracu nici pe departe atât de negru la Delphin Imperial pe cât reiese din articolul de faţă.

În ultimii doi ani calitatea serviciilor oferite de hotelurile Delphin a scăzut, asta este o realitate, personal nu cred că se va îmbunătăţi ceva, dar speră ca măcar să se menţină la nivelul actual şi tot va fi suficient pentru a avea un sejur reuşit.

La fel ca şi colegul Tm67bru, îşi spun să mergi liniştit la Imperial pentru că va fi foarte bine.

Băuturile de import nu sunt disponibile la toate barurile. În broşura pe care o vei primi de la recepţie în momentul cazarii se specifică exact la care baruri poţi găsi şi băuturi de import şi la care găseşti doar băuturi locale. Există şi traducere în limba română. Este suficient să o citeşti cu mare atenţie şi să te orientezi în consecinţă. La barurile care au şi băuturi de import trebuie să specifici exact marca dorită. Chiar dacă ei te vor trimite să stai la o masă urmând a fi servit acolo, sfatul meu este să rămâi la bar să vezi exact ce-ţi pune în pahar, în caz contrar putând avea surprize

Vacanţă plăcută!

LA REVIEW Delphin Imperial... dezamăgitor - scris de în rubrica Delphin Imperial Hotel
nicole33, 25.11.17 11:03»@gioko:

daca sunteti amator de spritz cereti white sau red whine - SHARAP (adica spritz in limba turca).

Bună asta cu şpriţul . De fapt, în limba turcă, şarap înseamnă vin şi ATÂT! , şpriţul fiind o invenţie românească, o enormitate pentru francezi, de exemplu. Şpriţul este preferat de băutorii de cursă lungă care preferă cantitatea în detrimentul calităţii.

daca sunteti amatori si de putina muzica va recomand o boxa portabila mica si un loc pe plaja mai in margine (ca sa nu existe discutii ca ati deranja pe cineva);

Un sfat şi mai incredibil de... genial. Ne mai mirăm apoi că ni s-a dus buhu prin toată lumea, că suntem discriminaţi fără motiv, dar uităm că doar comportamentul nostru duce uneori la reacţii de respingere. Oamenii civilizaţi au înţeles rostul căştilor care vin la pachet când cumperi orice telefon mobil, tocmai acela de a nu-i deranja pe ceilalţi, alţii... aleg varianta boxelor portabile. Nu-mi doresc să mă nimeresc cu tine în acelaşi timp în acelaşi hotel vreodată.

Topul tău personal este o confirmare a faptului că suntem extrem de diferiţi în gusturi şi aşteptări .

LA REVIEW Delphin Imperial... dezamăgitor - scris de în rubrica Delphin Imperial Hotel
nicole33, 25.11.17 10:31»@tano2001:

Bauturile de import sunt contra cost?

Conform site-ului oficial al hotelului, greennaturediamond.com, sunt incluse doar băuturile alcoolice locale între orele 10.00-24.00. Băuturi de import găseşti doar la The Pub Bar, contra cost. Chiar şi Vitamin Barul este doar contra cost la acest hotel, deci trebuie să plăteşti şi pentru fresh-uri.

M-ar fi tentat şi pe mine acest hotel dacă ar fi avut un concept all inclusive ceva mai generos .

LA REVIEW Mai mult decât perfect! - scris de în rubrica Green Nature Diamond Hotel
nicole33, 24.11.17 06:40»@roth:

Eu am fost lenesa, am ales ghid, ar fi o scuza pentru asta insa nu mai conteaza.

Cum este mai avantajos să vizitezi, cu ghid sau pe cont propriu, este discutabil. Fiecare variantă are avantaje şi dezavantaje. Eu aş fi preferat să văd Petra cu ghid, dar nu a fost să fie.

L-am cunoscut şi eu pe Adel la recepţia hotelului din Tala Bay la care eram cazată, dar prea târziu şi într-un alt context. Venise cu un grup de turişti români pe care îi asista la cazare. Am fost şocată aflând ce le "făcuse". Îi preluase de la aeroportul din Amman şi îi plimbase la Petra. Mie mi s-ar părea inuman ca, după un zbor de noapte, frântă de oboseală, să mă mai caţăr pe pietre, însă turiştii respectivi, toţi mult mai tineri ca mine, erau obosiţi, dar FERICIŢI după minunăţiile văzute acolo.

LA REVIEW Petra, orașul nemuritor al nabateenilor - scris de în rubrica Descoperă Petra, oraşul roz
nicole33, 24.11.17 06:29»@micutzu:

Am citit cu interes toate articolele despre Iordania si va invidiez pentru ca eu nu pot ajunge prea usor acolo. Teama de avion a facut pentru mine ca posibilitatile mele turistice sa fie un pic mai limitate.

Îţi dau eu soluţia dacă vrei să ajungi în Iordania, doar că trebuie să mai aştepţi o perioadă de timp până se liniştesc lucrurile în zonă . Prima parte a traseului o cunoşti deja foarte bine , România-Bulgaria-Turcia şi apoi Siria-Iordania. Nu cred că graniţele Siriei sunt deschise cât timp sunt conflicte în zonă şi nici nu ar fi prea indicat să traversezi acum această ţară.

LA REVIEW Petra, orașul nemuritor al nabateenilor - scris de în rubrica Descoperă Petra, oraşul roz
nicole33, 24.11.17 00:22»@mprofeanu:

Felicitări pentru vizită şi pentru articol!

Petra este o minunăție, merită orice efort!...

Mare dreptate ai.

Vizitând Petra cu ocazia vacanţei mele în Iordania de anul trecut şi eu mi-am împlinit un vis şi o dorinţă mai veche.

Poate că nu m-am documentat suficient înainte sau poate că mi-am supraapreciat rezistenţa la efort, dar eu am fost convinsă că o zi, de fapt doar câteva ore îmi vor fi suficiente pentru a cunoaşte această adevărată minune. Evident că nu a fost aşa. Abia după ce am plecat de la Petra am înţeles logica vânzării de bilete pentru o zi (50 JOD), dar şi pentru două zile (55 JOD). Dacă aş fi avut cazare la unul din hotelurile din apropiere, pentru că am văzut destule, unele chiar cu pretenţii, aş fi ales şi eu varianta cu două zile, dar eu veneam de departe cu taxiul.

Am petrecut şi eu acolo aproape cinci ore, timp în care am vizitat cam tot ceea ce am dorit. Am plecat cu singurul regret că nu am văzut cu ochii mei Mănăstirea. Mi-am consumat energia urcând la Urn Tomb, iar când am ajuns la cele câteva sute de trepte am renunţat după primele cincizeci, relaxându-mă la un ceai şi o ţigară la restaurantul din apropiere, cât timp soţul meu, mult mai în formă decât mine, a continuat urcarea.

LA REVIEW Petra, orașul nemuritor al nabateenilor - scris de în rubrica Descoperă Petra, oraşul roz
nicole33, 22.11.17 21:57»@mprofeanu:

Acum o să dau din casă. El se cunoștea cu cei de la intrare, nu ne-au dat bilete cum dădeau la alții dar tot 20 dinari am plătit.

Nici noi nu am primit bilete şi nici nu am fost controlaţi la intrare, altfel paznicul fiind destul de vigilent cu alţi turişti. Dar măcar nu am plătit nimic pentru excursia respectivă, chipurile bonus. A fost o "combinaţie" care nu m-a încântat prea tare, dar nu am avut altă variantă decât să accept. Când voi scrie despre hotel voi detalia toată şmecheria şi cum era să ne uite agenţia pe acolo vreo două zile. Acum mă amuz de situaţie, dar atunci eram plină de nervi.

LA REVIEW Apus de soare la Marea Moartă - scris de în rubrica Relaxare la Marea Moartă
nicole33, 22.11.17 21:00»@kelyboy:

In primul rând doresc să-ti mulțumesc pentru vizită, da tare m-ai mai luat!

Nu am vrut deloc să sune aşa, dar se pare că aşa a ieşit . Sorry!

Am comentat despre preţul carburanţilor în Turcia doar pentru faptul că mie mi se par tot mai ieftini. Nu am uitat când am plătit şi 8,2 lei pe litrul de benzină când la noi era în jur de 4 lei litrul.

Să o iau încet, la dus am trecut prin București, pe centură in jurul orei 6 dimineața, centura praf, vălurită și foarte aglomerată, poate am avut eu ghinion să o prind așa.

Centura Bucureştiului nu este cea mai bună alegere. La 6 dimineaţa traversai mai repede prin oraş.

M-ai derutat când ai scris că ai luat micul dejun la Edirne şi am crezut că ai trecut de Bucureşti mai de dimineaţă. Eu am ajuns în zona Edirne pe la 14,30 şi luam prânzul dacă opream

LA REVIEW 2017 - cu maşina către si dinspre Side - scris de în rubrica Drumul spre Antalya
nicole33, 22.11.17 20:43»@ioan marinescu:

Totul e bine când se termină cu bine. Una peste alta sunt mai bogată cu această experienţă .

Mulţumesc pentru vizită şi ecou

LA REVIEW Apus de soare la Marea Moartă - scris de în rubrica Relaxare la Marea Moartă
nicole33, 22.11.17 20:41»@mprofeanu:

Acolo veneau autocarele cu turiștii dornici de o baie în Marea Moartă. Mi s-a părut scump pentru ce îți oferă. Omar șoferul nostru ne-a spus că prețul este același, 20 dinari indiferent cât stai.

Aşa cum bănuiam, Amman Beach este cea mai ieftină plajă. Pentru a intra pe plajele hotelurilor de patru şi de cinci stele se plătea de la 40-50 dinari în sus şi restul preţurilor erau tot de cinci stele.

Mai exista varianta plajei frecventate de localnici, dar parcă nu-mi doream să se uite ăia cruciş la mine doar pentru că intram în mare într-un costum de baie dintr-o bucată, deci mai mult decât decent pentru orice nemusulman.

Curiozitatea se plătește cam mult.

Merită să vezi despre ce este vorba şi cu celebra Mare Moartă. Auzisem prea multe, eram prea curioasă şi nici în Iordania nu ajung în fiecare zi.

Vestiarele nu mi-au plăcut nici mie. Nu am avut treabă cu uşile, eu nu mă stresez dacă nu se închid, ci cu curăţenia cam precară şi cu duşurile care mai mult nu funcţionau. Mai bune erau duşurile de pe plajă.

Mulţumesc pentru vizită şi ecou

LA REVIEW Apus de soare la Marea Moartă - scris de în rubrica Relaxare la Marea Moartă
nicole33, 22.11.17 19:51»@kelyboy:

Am plecat din Bacău în jurul orei 1 noaptea, apoi Bucureşti, pe centură (şi mi-am jurat că nu o mai iau în viaţa mea pe acolo...), Giurgiu, pod, Ruse, vinietă Bulgaria pe 30 de zile, 30 leva, (se scutesc emoţiile de a căuta vinietă la întoarcere, asta dacă stai mai mult de 7 zile), Razgrad, Targovişte, Kotel, Yambol, Elhovo,

La ce oră ai trecut de Bucureşti?

oprire la Lukoil pentru a face plinul (aveţi în vedere faptul că in Turcia combustibilul este mult mai scump decat la noi), Hamzabeyli, Edirne (aici oprire pentru mic dejun la mall,

Ţi-aş fi dat dreptate în ceea ce priveşte combustibilul din Turcia "mult" mai scump ca la noi doar dacă discuţia aceasta ar fi avut loc în urmă cu 8-10 ani , altfel mi se pare o exagerare.

În ultimii doi ani cel puţin, după patru drumuri în Turcia din care trei până în Antalya, cred că mult mai corect ar fi să spui doar că este ceva mai scump ca la noi, în condiţiile în care motorina nu a fost decât cu maxim 10% mai scumpă decât la noi în aceeaşi perioadă.

Am parcurs acelaşi traseu ca şi tine la dus, însă plecând din Bucureşti. După foarte multe drumuri în Turcia, eu consider că acest traseu a fost cea mai proastă alegere, cel puţin pentru mine. Unde tu ai prins drumuri libere, gen în zona Bursei, eu am prins o aglomeraţie similară cu cea de dinainte de Istanbul.

Nu am înţeles rostul ironiei din explicaţiile la pozele P11+P13. Ca fapt divers, oricât de liber ar fi drumul, de la Bursa nu faci doar 30 de minute până la Kutahya nici cu Ferrari . Eventual de la Bozuyuk şi doar dacă mergi constant cu 160 km/h.

Ironia din P15 este la fel de gratuită, dacă nu ar fi şi absurdă. Între Istanbul şi Antalya nu există autostradă, ci doar acel superb D 650. Dacă vor băga taxă şi pe acesta, atunci sunt tare curioasă pe unde vei mai ocoli .

Am înţeles că varianta drumului cu maşina până în Antalya este mai avantajoasă din punct de vedere financiar, dar nu am înţeles ambiţia ta de a evita autostrăzile turceşti doar pentru a nu le plăti. Varianta prin Istanbul cu HGS evident te costa mai puţin decât varianta cu ferry. Cu ferry ai plătit 70 lire (35+35), în timp ce prin Istanbul te-ar fi costat doar 36,5 lire dus-întors (9,75+7+5 la dus şi 5+0+9,75 la întoarcere).

LA REVIEW 2017 - cu maşina către si dinspre Side - scris de în rubrica Drumul spre Antalya
nicole33, 21.11.17 22:50»@mishu:

Am incercat si eu la Baia Baciului (care banuiesc ca este mai putin salina) sa "inot" stand e burta si ma pomeneam intradevar ca parca nasul imi pica in fata iar fundul se inalta ca o colina, asa ca am renuntat.

Exact acelaşi lucru l-am păţit şi eu, o confirmare a faptului că nu am fundul greu deloc .

Probleme am întâmpinat şi încercând să înot pe spate. Când mă mişcam, picioarele se ridicau deasupra apei. Cel mai bine era doar să stai şi să pluteşti până te plictiseai.

Mulţumesc pentru vizită şi ecou

LA REVIEW Apus de soare la Marea Moartă - scris de în rubrica Relaxare la Marea Moartă
nicole33, 21.11.17 22:44»@Zoazore:

Zău? Eu v-am povestit cum era să mă înec în Lacu Sărat! de ce nu mi-ar ieși și-aici?

Tehnic este foarte greu, la limita imposibilului chiar, să te îneci în Marea Moartă. Însă în cazul tău special totul este posibil . Ai mai încercat, fără succes , în Lacu Sărat, dar şi la AquaMania în Albena. Odată şi odată tot o să-ţi reuşească, dar mai bine nu mai insista . Poate dacă te sperii şi te agiţi foarte tare, înghiţi apă în cantităţi considerabile, nu ştiu, cred că este foarte foarte greu.

Am scăpat după aproape o săptămână cu răbdare, tutun şi mult alcool camforat .

Mulţumesc pentru vizită şi ecou

LA REVIEW Apus de soare la Marea Moartă - scris de în rubrica Relaxare la Marea Moartă
nicole33, 21.11.17 22:33»@maryka:

A fost o experienţă deosebită care merită încercată.

Ne-a prins noaptea la plajă, neavând altceva mai bun de făcut. Apusul a fost superb, chiar dacă soarele s-a "ascuns" după Israel şi nu în mare.

Mulţumesc pentru vizită şi ecou.

LA REVIEW Apus de soare la Marea Moartă - scris de în rubrica Relaxare la Marea Moartă
nicole33, 21.11.17 22:30»@Carmen Ion:

O experiență smilară am avut și eu, dar pe malul israelian al Mării Moarte. Inedită, interesantă, dar o dată în viață a fost pentru mine de ajuns.

Ştiu. Am citit articolul tău la vremea când a fost publicat şi am avut o senzaţie de deja vu, experienţele şi impresiile noastre fiind extrem de asemănătoare .

Observaţia ta este absolut corectă. Am solicitat corectarea erorilor semnalate. Oboseala şi/sau neatenţia.

Am mers câteva zeci de kilometri de-a lungul Mării Moarte până am ajuns la acea plajă amenajată unde am putut face baie în mare, având toate facilităţile necesare: în primul rând duşuri, dar şi vestiare, toalete, restaurant, magazin de suveniruri etc. Îmi pierdusem răbdarea mai rău ca un copil, eram extrem de nerăbdătoare să ajungem mai repede şi-l căpiasem deja pe şofer cu aceeaşi întrebare "Are we there yet? " repetată obsesiv.

Mulţumesc pentru vizită şi ecou.

LA REVIEW Apus de soare la Marea Moartă - scris de în rubrica Relaxare la Marea Moartă
nicole33, 21.11.17 22:21»@webmaster:

Mulţumesc!

LA REVIEW Apus de soare la Marea Moartă - scris de în rubrica Relaxare la Marea Moartă
pagină generată în 0.0370519161224 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată