Ecouri publicate pe sait - de Dabator

Pagina 54 [din 56]
[ 1104 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 . 56
[12.09.13 16:40] - Dabator

De menționat că lățimea plajei nu determină încadrarea în 3 sau 4 stele. Și nici dimensiunile piscinei. Iar hotelurile care n-au plajă deloc înseamnă că nu au nicio stea?

Acum vorbind de plajă: înteleg că era plaja hotelului - corect? Dacă da de ce ar fi fost necesar să fie mai lată? Era aglomerație pe plajă? Dacă nu la ce folosește o plajă așa lată? Eu întotdeauna am căutat hoteluri pe plajă în Grecia și Turcia pentru că au plaje interminabile.

În rest ai dreptate!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Hotel de 3 stele, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Ammon Zeus Hotel, KALLITHEA [Kassandra]
[12.09.13 01:02] - Dabator

Aceasta este o discuție care chiar mă incită.

Nu întotdeauna Turcia înseamnă resorturi uriașe, țarcuri în care stai la soare de dimineața până seara cu paharul în mână. Deși nu trebuie condamnați cei ce își doresc una-două săptămâni de relaxare totală. Nu este și cazul meu, de aceea nu am ales Antalya (să fiu sincer cred că și costul a fost un factor de decizie, dar nu singurul și nici cel mai mare). Am ales Bodrum, Marmaris, Fethyie, Kusadasi și din cauză că sunt multe obiective de vizitat (fie istorice, fie naturale, fie de altă natură. Lol). Să nu uităm că în mare parte, cei doi combatanț, i împart aceeași mare: Egee. De asemenea, trebuie să nu uităm că o mare parte din vestigiile din zona amintită sunt de origine greacă (sper să nu supăr pe nimeni, nu vreau eu să schimb soarta războaielor balcanice). Pot să afirm că și în aceste zone existe plaje și peisaje minunate* (am, și voi mai avea, niște review-uri pe această temă), ba chiar și posibilitatea de a face trasee pe munte (hiking pentru cei ce nu înțeleg prea bine româna veche), dar un procent mult mai mic din masa turistică este dispus să facă deplasări în Turcia când apriori procentul majoritar se duce la AI din motive bineștiute. Totuși, chiar și acum, când Turcia e pe val, prețurile sunt (mult) mai mici în Turcia la condiții echivalente decât în Grecia. Ce vreau să spun: Turcia a adunat în ultima vreme toți turiștii speriați de Egipt, Siria și mișcările populare (greviste) și criza din Grecia. Oricum au ridicat prețurile față de acum 3-4 ani dar în Grecia nivelul servirii, calitatea meselor a scăzut chiar dacă cer același preț cu anii din urmă. Mult timp am spus că am greșit anul acesta că am ales Turcia chiar din motivele enumarate anterior dar acum nu mai sunt așa convins.

Vă rog să nu mă suspectați de părtinire. În Turcia am fost de 2 ori ți atât. În Grecia de 6 ori. Și personal mi-a plăcut mai mult în Grecia (motiv pentru care am fost mai des). Mai am și motive personale care mă apropie mai mult de Grecia. În plus la anul dacă nu voi reuși să ajung în Portugalia, Spania atunci tot în Grecia ajung. Sigur nu în Turcia. Poate peste alți 5 ani. Dar cred că nici nu putem să o considerăm o Cenușăreasă printre ceiceștiusăadmirepeisajele. Pentru cei ce n-au încercat îi sfătuiesc să încerce măcar odată (dar nu în Antalya, poate mai repede în Dalyan)

Poate că Iulian a exagerat totuși un pic...

Ne vedem la anul undeva, în Grecia.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Coasta estica a Thassos-ului, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Thassos - alte locuri 'must see', #EXCURSII și CĂLĂTORII
[11.09.13 23:38] - Dabator

@vlado2: Mulțumesc. Adevărul este că sunt persoane în jurul meu care mă iau peste picior: "ce mai cauți acolo dacă deja ai aflat totul despre locul acela?". Sunt însă locuri mai puțin documentate - și aici site-urile ca amfostacolo, tripadvisor și multe altele au un merit deosebit. În plus amfostacolo are meritul că are specificul local; vrem nu vrem există un specific local. De câte ori nu am văzut pe tripadvisor englezi care se plângeau că turcii nu aveau mâncare englezească :). Și ce mă interesează pe mine mâncarea englezească? Chiar ne place mâncarea de fasole la micul dejun? De aceea amfostacolo e mai aproape de noi de recunoaștem ori nu.

În plus oricât de multe știi dinainte, ceea ce se întâmplă când ajungi acolo ți se întâmplă numai ție, indiferent de ce spun ceilalți (de aceea trebuie totuși să și vezi).

Pe de altă parte de aceea au fost puține cazuri în care am avut surprize neplăcute. Asta ori că merita cu adevărat să ajung acolo, ori că mă așteptam să fie drăguț, interesant dar nu uimitor, fantastic, de nemaiîntâlnit. Asta încerc în comentariile mele - să arăt părțile bune și cele proaste. Sigur că greutatea este dată de ceea ce simt eu, încerc totuși să fiu obiectiv.

[10.09.13 18:06] - Dabator

@cosmin_radu: Te-am văzut extrem de activ în ultimele zile. Îmi permit un sfat - folosește și majusculele. Mai ales când începe o propoziție/frază nouă sau când dai denumiri de orașe, pesoane, hoteluri, etc. Cu siguranță acest lucru îți va da ceva mai multă prestanță. Semeni cu unul care are multe de povestit dar înceacă să le spună atât de repede pe toate încât nici nu mai poate respira. Din acest motiv nu se mai înțelege nimic. Și poate ai și ceva poze.

PS: cer scuze adminilor că m-am băgat unde nu îmi fierbe oala dar poate folosește.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Ok, dar nu merita, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Helen Hotel, CANAKKALE
[10.09.13 17:54] - Dabator

Cred că au o tactică. Am fost și eu acum 5 ani. La dus camerele erau relativ OK pentru un hotel de tranzit. La întoarcere a fost dezastru - camere foarte mici, mult mai mici decât cele primite când la drumul spre Bodrum.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Nu prea merita, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Buyuk Truva Hotel, CANAKKALE
[10.09.13 17:48] - Dabator

Am încercat să citesc articolul cap-coadă dar am obosit. Important e că se duc oamenii la 5 stele an de an. Mare prostie școala asta!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Dezastru, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Sea Planet Resort & Spa [Kizilot], SIDE
[10.09.13 07:06] - Dabator

Salut. Bun articolul, dacă aveai și niște poze... Prețul la țigări eu nu l-am văzut așa mare (m-am uitat din curiozitate căci eu nu mai fumez de 12 ani). Am văzut (în mai multe locuri) țigări gen LM la 5-6 TL. Poate că la ei nu există prețuri maximale ca la noi.

[09.09.13 21:11] - Dabator

Îmi pare rău dar nu mă pot abține.

@admin & @dragos - vă admir pentru faptul că în calitate de administratori/moderatori încercați să mențineți echilibrul acestui site. În orice caz nu îmi doresc să intru în polemică cu autorii articolelelor și cu atât mai puțin cu voi.

Înainte de a posta primul ecou m-am uitat la articolele lui RobertRo să văd dacă are și alte postări despre Lefkada. Nu, nu avea. Fiindcă era posibil să existe și comentarii pozitive sau măcar moderate despre destinație și apoi să vină și cu „reversul medaliei”.

S-a uitat cineva la pozele postate aici? Toate, absolut toate, sunt esențial negative. Cu alte cuvinte articolul pare scris la mare supărare și cu cruntă înverșunare. Nu zic să cauți frumosul cu felinarul dar nici urâtul cu lumânarea. Și chiar și în urât găsești lucruri frumoase (vorba lui Arghezi: ”Din bube, mucegaiuri şi noroi/Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi. ”

Sunt de acord 100% că trebuie respectate toate opiniile, și asta fac în general. Recunosc că, la rându-mi, nu mă feresc să subliniez aspectele negative ale locurilor vizitate fie direct fie cu o umbră de ironie. Nu cred că există destinație perfectă, dar mi-e greu să cred că există una atât de proastă.

În Lefkada am fost timp de 4 zile acum 3 ani, când încă nu era o destinație atât de deschisă din România (și bine au făcut agențiile că au deschis-o, la fel cum au procedat și cu Parga). Și atunci i-am luat și pe părinții mei într-un periplu prin Corfu, Parga, Lefkada, Meteore. Părinții mei au fost în mult locuri de-alungul timpului. Totuși mama nu pregetă de atunci să îmi vorbească depre Lefkada și despre cât de mult i-a plăcut (și nu s-a plimbat pe la toate plajele faimoase - ușor de intuit motivul). Nu știu exact ce a impresionat-o atât de mult. Sigur nu ceea ce a văzut RobertRo aici.

În consecință m-a deranjat lipsa totală de obiectivitate.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Lefkada - reversul medaliei, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Descoperă Lefkada, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[08.09.13 20:43] - Dabator

Te-am votat de încurajare. Ar fi bine să îți susții articolul și cu niște poze.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Minunat, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Potos Hotel, POTOS
[08.09.13 20:24] - Dabator

Excelent articol! Îți poți închipui că stau în zona Parcul Tineretului, am fost în Parcul Carol nu de zeci de sute de ori și nu am știut nimic despre acest Castel (aș). Ăsta e blestemul nostru - să auzim abia la urmă despre lucrurile care ne înconjoară. Și aceeași problemă - toate aceste obiective nu numai că nu sunt popularizate, dar ne sunt ascunse...

[08.09.13 18:49] - Dabator

Mulțumesc @costin1968

[08.09.13 18:45] - Dabator

Ar fi util dacă ai reuși să împănezi review-urile cu niște poze (chiar dacă realizez că nu prea sunt cele mai bune condiții pentru poze în această peșteră).

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: O minune putin cunoscuta, vizitati Apusenii!!, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Peștera Meziad, BEIUȘ / CHIȘCĂU [BH]
[08.09.13 18:06] - Dabator

@amero Mulțumesc pentru aprecieri.

@mauricius. - Ai dreptate 100%. Cumva asta am vrut să subliniez și eu. Exemplul tău este foarte bun, așa cum sunt nenumărate. Aș aminti doar Sarmisegetusa care pe lângă încărcătura istorică are și una spirituală profundă. Dar nu numai că nu este exploatată turistic, dar este și lăsată în paragină (vă rog nu mă contraziceți). Și am putea continua până mâine. Ați văzut agenții în București, sau pe litoralul românesc, sau la munte care să promoveze turismul local? În Marmaris erau zeci de agenții care vindeau excursii mai mult sau mai puțin locale (căci Pamukkale, Efes, Cappadocia) nu sunt chiar așa apropiate. La noi mai afli câte ceva de la prieteni sau de pe site-uri (amfostacolo este unul din cele mai bune). Însă pentru promovare trebuie reclamă, facilități în apropiere și chiar și taxe (să ceri 3 TL pentru o cascadă de jucărie sau 10 TL pentru intrarea pe Insula Cleopatrei înseamnă până la urmă metode de autofinațare a obiectivelor turistice).

[08.09.13 10:39] - Dabator

@tumisfabu: Mulțumesc pentru aprecieri.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Un giuvaer ascuns, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Hande Hotel [Mustafakemalpaşa], BURSA
[07.09.13 19:27] - Dabator

Cred că punctele negative sunt oarecum exagerate. Sigur Grecia nu are cele mai scumpe autostrade din Europa. Italia, Franța, Spania se înscriu cu siguranță printre lideri.

Nicio stațiune din Grecia nu rivalizează - după opinia mea - cu Mamaia. În general sunt sate, orășele, fie că vorbim de Halkidiki, Thassos, Corfu, etc. În Lefkada, unde populația întregii insule are mai puțin de 25000 locuitori nu poți să te aștepți la o stațiuni foarte mari. Vassiliki și Nidri sunt cele mai mari.

Lefkada înseamnă peisaje sălbătice, plaje minunate dar altfel, sălbăticie, lămâi, portocali și smochini.

Fără supărare dar cred că alegerea s-a făcut cumva în necunoștință de cauză.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Lefkada - reversul medaliei, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Descoperă Lefkada, #EXCURSII și CĂLĂTORII
[25.08.13 10:45] - Dabator

@gabibuzau - îmi pare rău că nu ai nimerit exact ceea ce vroiai. Înțeleg că masa nu era tip bufet (nu all-inclusive) la prânz și cină. Problema cu parcarea este în general foarte mare la turci, așa încât este bine că ai avut totuși loc. Nu de puține ori ma fost nevoit să las cheile la recepție pentru a putea fi mutată mașina. Personal am șters repede Arora din lista de hoteluri interesante acum 5 ani când căutam cazare pentru Kusadasi. Pe de altă parte nu trebuie condamnat întreg Kusadasiul pentru un hotel mai slab. O stațiune nu poate fi judecată după un hotel.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Dezastru, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Arora Hotel [Yavansu], KUSADASI
[22.08.13 11:43] - Dabator

Mulțumesc pentru susținere. Exact ăsta a fost și sentimentul meu, simțeai că îi cunoști de o veșnicie. Încă o dată bravo lor!

[18.08.13 20:37] - Dabator

Ai dreptate atât timp cât privim totul cu sufletul. Altfel Calul Troian este o copie palidă a originalului (dar și noi ne-am bucurat să facem poze cu el). De asemenea trebuie să recunoaștem că ruinele nu prea spun nimic (nu aș vrea să afirm că se află într-o stare deplorabilă, căci aș putea cade sub incidența ridicolului) și că nici măcar nu există certitudinea că acolo ar fi fost Troia. Asta nu împiedică turismul din zonă să crească an de an. La fel Mausoleul de la Halicarnas (cu toate că mă bucur că am "marcat" această minune a lumii antice). În schimb recomand cu căldură Efes și Castelul Sf. Petru care sunt conservate în condiții excepționale, fiecare relativ la vârsta lor.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Legendarul oraş şi faimosul Cal Troian, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Troia legendară, CANAKKALE
[17.08.13 12:02] - Dabator

@webmaster15: Am verificat, este în regulă. Mulțumesc.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Ideal pentru delegații, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: Pensiunea Ştefan, BISTRIȚA
[17.08.13 00:02] - Dabator

Inițiativa "Scrie românețte pe AmFostAcolo" este cel puțin la fel de lăudabilă ca AmFostAcolo în sine. Cred că greșeala numărul unu pe site este expresia "se merită". Dacă am putea reduce frecvența acesteia măcar la jumătate, site-ul ar fi peste majoritatea (și nu marea majoritate) site-urilor românești.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Scrie româneşte pe AmFostAcolo, AUTOR: Dabator din DESTINATIA: 'Scrie românește pe net', INIȚIATIVE AFA
[pg. 54 / 56]: ecourile 1061-1080 din total 1104
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 52 . 53 . 54 . 55 . 56
FILTRE APLICATE
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.155431985855 sec /