Cele mai recente 8128 ecouri scrise pe sait

Pagina 404 [din 407]
[ 8128 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 . 407
[21.02.18 13:04] - DOINITA

@webmaster87: Am trimis mp ieri (20.02) si azi (21.02) mai e nevoie sa revin?

[21.02.18 13:00] - DOINITA

@crismis: Printre situri, de regula primavara, sunt multi maci infloriti. Am prins asa ceva in situl de la Filipi (Macedonia greaca) si aveam impresia ca sunt in paradis. Atat de bine se potrivesc macii infloriti cu "pietroaele" Greciei...

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Primăvară în Atena (I), AUTOR: DOINITA din DESTINATIA: Descoperă Atena, ATENA
[21.02.18 12:49] - crismis

@DOINITA: În zilele următoare, aveam să înteleg mai bine de unde venea acest divin parfum. Nu doar de la iarba proaspătă, de la pământul reavăn, dar am prins înflorite tufele de rozmarin și salvie și probabil că or mai fi fost și altele!

Oricum, Atena are multe spații verzi, mult mai multe decât mi-am imaginat. Dacă ne gândim numai la dealurile acelea, dar mai sunt și Grădinile Naționale și alte parcuri mai mici... Chiar și siturile arheologice erau pline de pomisori și floricele, o plăcere să te plimbi printre ele!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Primăvară în Atena (I), AUTOR: crismis din DESTINATIA: Descoperă Atena, ATENA
[21.02.18 12:20] - cmlrd

Mulțumesc mult!

[21.02.18 12:20] - DOINITA

@roth: Multumesc pentru vizita, vot si ecou! Cat priveste simplitatea cladirilor mentionate... e vorba si de simplitatea oamenilor adevarati! Mai bine ne gandim la intalnirea de la Alba Iulia?!

[21.02.18 12:19] - mihaelavoicu

@tata123: Ha! Dragobetele s-a dus deja de râpă odată cu toate bogățiile noastre materiale și spirituale. Cine să-i întindă o mână de ajutor? Cultura, tineretul, îmbuibații... !

Dragă tata123, vorbim ca să discutăm! Mulțumesc pentru ecou!

[21.02.18 12:16] - theo1208

@roth: Chiar arata ca in povesti aceste casute :))

Vacante placute!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: [Vacanta in Puglia] Alberobello, AUTOR: theo1208 din DESTINATIA: Descoperă Alberobello, ALBEROBELLO
[21.02.18 12:11] - DOINITA

Ce incantare, ce minunata plimbare, primavara in Grecia, ati facut...

Citind articolul am simtit parfumul Greciei si simt un dor nespus de aceste locuri. Am fost in Grecia, primavara, de 3ori si stiu cat de minunata e colorata si ce parfum pluteste in aer. Oricum Greciaq are un parfum al ei, iar parfumul de primavara e divin. Zeii au picurat un strop de divinitate in pamantul nemuritoarei Ellada. Felicitari pentru tot si iti doresc sa "cresti mare" si sa te bucuri de vacante frumoase!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Primăvară în Atena (I), AUTOR: DOINITA din DESTINATIA: Descoperă Atena, ATENA
[21.02.18 12:06] - mihaelavoicu

@roth: Stai frumos că niciuna din poze, (măcar cea cu Hora lui Dragobete) nu va fi votată încât să fie ”poza zilei” în 24 febr. Și nici măcar la sfârșitul celor 7 zile!!!

Mulțumesc și mă bucură faptul că mai e lume care apreciază tradiția. Încă!

[21.02.18 10:51] - buterfly

@webmasterX: multumesc webmaster!

[21.02.18 10:29] - petru-marius

@turkn: Multumesc mult si o zi buna.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Drumul spre Marmaris, AUTOR: petru-marius din DESTINATIA: Drumul spre Marmaris, Cu mașina la Marea Egee
[21.02.18 10:24] - tata123

@Marcumandru: Câte ruine, la propriu, există pe teritoriul românesc. Mai grav este faptul că aceste „ruine” au legătură cu istoria, cu spiritualitatea și modul de viață din secolele trecute - din păcate (aproape) nimeni nu se mai interesează de ele. Sunt locuri și obiective despre care nu știm mare lucru, posibil nici să nu fi auzit de ele vreodată - ele (încă) există în România.

Cetatea medievală, care a aparținut etniei maghiare (ulterior ocupată de otomani), a jucat un rol important în dezvoltarea economică și socială a arealului geografic în care este amplasată. Sigismund Kornis, stăpân al cetății și domeniului Pomezeu, comandat al armatelor din vestul Transilvaniei, a fost ultimul proprietar înainte de cucerirea otomană (issuu.com/vertigoro/docs/ ... i_pomezeu_issue).

Mulțumim pentru această semnalare...

[21.02.18 10:13] - webmasterX

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Bangkok, BANGKOK" (deja existentă pe sait)[Rubrica inițială: Descoperă Thailanda]

--

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

[21.02.18 10:05] - tata123

@mihaelavoicu: Mulțumim pentru aducerea în atenție a acestei sărbători populare, parțial pierdută în ultimii zeci de ani. De altfel, sub presiunea sărbătorilor și tradițiilor importate din alte țări/civilizații, noi, românii, am redescoperit credințe, tradiții și sărbători care acoperă întreg ciclul de viață (naștere, căsătorie, moarte) al omului, cât și ciclul de timp (anotimpuri, munci agricole etc.) care existau de secole în civilizația românească.

Dragobetele, sărbătoare a cărei vechime nu ar depăși 200 de ani, provine din asocierea cu sărbătoare creștină „Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” și transformarea termenilor slavi ai acestei sărbători („vobritenia”). Cred că se poate vorbi însă de rădăcini mult mai vechi, de tradiții și legende precreștine, toate acestea învârtindu-se în jurul reînvierii naturii la ceas de primăvară. Sătenii așteptau cu nerăbdare în fiecare an sosirea momentului când natura se trezește la viață, clipa reînceperii muncilor agricole (principal mijloc de subzistență), dar și prilejul de a stabili relații interumane trainice.

Se observă în toată gama de sărbători populare desfășurate în prag de primăvară importanța acordată relațiilor între oameni, dar și rolul apotropaic acordat unor obiceiuri ce au loc în mediul rural. Dragobetele, simbolul dragostei/începutului/veseliei/fertilității, aduce participanților la evenimentele din sat (hora, sărutatul fetelor etc.) protecție în fața bolilor și necazurilor pentru întreg anul.

Chiar luni, 19 februarie, s-a desfășurat la Brănești-Ilfov alt obicei de primăvară, preluat de la bulgari: obiceiul cucilor – „bătaia” rituală aduce noroc, sănătate și protecție în fața răului. Îmi pare rău că nu am putut ajunge anul acesta la Brănești, dar am fost de vreo două ori anii trecuți și am scris pe această temă (vezi impresii).

Am început să redescoperim obiceiurile noastre tradiționale? Oare...

[21.02.18 10:02] - glcitizen

@glcitizen: l

E relativ simplu.

Am mers la Ambasada Rs Virtnam, pe linga Piata Rosetti, am completat un formular, am avut 2 poze, am platit vreo 25 USD viza si am ridicat-o dupa vreo 3,4 zile.

Va tr neaparat sa treci pe la Dr. Dejoianau, Sectia de Boli Tropicale, cu un tel de programare, pt a-ți face uncarnetel de sanatate, vaccin sau tablete anti holera, spray anti tintari etc.

Nu vei minca decit mincari gatite ptca noi nu avem anticorpii lor. citeste si tu pe net Risks and precautions for Vietnam.

In rest-eu calat pe cont propriu-va fi o sedere agreabila, cu niste oameni mici, calzi si speriati de razboi, dar cu o mostenire cult spectaculoasa. va fi f cald in iulie, prob peste 40 grade, dar si eu am supravietuit onorabil in august.

Ia un hotel de 4, nu de 3 stele-acolo poti fi vizitat noaptea, doar pt bani- si vei fi tratat regeste. Taxiul ieftin iar ricsa si mai ieftina.

[21.02.18 09:31] - tata123

@doinafil: Eu l-am tot „ocolit” de ani buni alegând alte locuri de întâlnire, de cele mai multe ori la depărtare considerabilă de cartier. Acum am poposit acolo și am fost mulțumit de cele oferite de această unitate de alimentație publică. Probabil că vara e destul de ok, având în vedere amplasamentul în „gura” Parcului Dr. Taberei. În același timp acest amplasament este afectat de zgomotul și praful ridicat de traficul auto intens din zonă.

@ioan marinescu: Mulțumesc.

[21.02.18 09:26] - ANILU

@Dragos: Aceeaşi plimbare am făcut-o şi noi vara trecută, cât am stat în oraş, cu diferenţa că nu am reuşit să vizităm nici un muzeu, deoarece la ora plimbărilor noastre acestea erau închise. Am admirat doar clădirile pe exterior.

În parcul Zăvoi în schimb, ne-a plăcut foarte mult. Fiind vară, lacul era plin cu apă, în mijlocul căruia trona o fântână arteziană.

Multe şedinţe foto se desfăşurau în jurul lacului la ora când ne-am plimbat şi noi pe acolo.

Poate la o următoare vizită prin oraş avem şansa să vedem şi muzeele "mâzgălite" de tine.

Toate cele bune.

[21.02.18 09:26] - callatis06

@Emil58: Ne poti detalia putin despre sederea la Helen Park in Canakkale? M-ar interesa indeosebi parcarea. Multumesc.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Cu auto, Bucuresti-Marmaris // Superb, AUTOR: callatis06 din DESTINATIA: Drumul spre Marmaris, Cu mașina la Marea Egee
[21.02.18 08:58] - roth

Ma uit la poze si astept sa apara si piticiii, dar?

minunata zona, vacante placute.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: [Vacanta in Puglia] Alberobello, AUTOR: roth din DESTINATIA: Descoperă Alberobello, ALBEROBELLO
[21.02.18 08:51] - turkn

@petru-marius:

Bine, cand ma intorc, vorbim.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Drumul spre Marmaris, AUTOR: turkn din DESTINATIA: Drumul spre Marmaris, Cu mașina la Marea Egee
[pg. 404 / 407]: ecourile 8061-8080 din total 8128
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 . 407
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.225687980652 sec /